Stötta ”Vid din sida”!

Jag fick en kommentar om ett inlägg på Facebook som Jeanette – känd från bland annat tv-programmet Tunnelbanan” lagt upp på ”Vid din sida”s Facebooksida.
”Vid din sida” är en välgörenhetsorganisation med fokus på äldre hemlösa människor.
Den 11/6 kl 18 kommer organisationen hålla en välgörenhetskonsert i Eric Ericssonhallen där alla pengar går till att hjälpa och stötta människor som på ett eller annat sätt hamnat lite utanför samhällets skyddsnät.
Och vad händer?

Jeanette får frågor från människor som vill stå på någon typ av VIP-lista – de vill alltså komma in gratis i egenskap av sitt kändisskap…antar jag?
Herregud, det är en välgörenhetskonsert – inte finalen i Let’s Dance!!!
Vet de här människorna inte hur välgörenhet fungerar? Jag kan inte låta bli att känna att personen som skrev kommentaren på min blogg kanske har en smula rätt i när hen misstänker att det är influencers som hört av sig.

Att vilja komma in gratis på ett välgörenhetsevent där entréavgiften går till utsatta människor faller under samma logiska paraply som den tjej jag hörde på tunnelbanan som berättade för sin kompis att hon minsann gjort ett eget ”Rosa Band” för att slippa köpa ett för 20 kr.

Här hittar du alla information om ”Vid din sida” och deras välgörenhetskonsert!

Om det här är ett engagemang som du vill stå bakom så finns det mängder av olika sätt att stötta dem.
Bli månadsgivare, köp en gåva eller dela organisationen på dina egna sociala medier! Alla sätt är bra förutom de dåliga, och där lägger vi alla gästlistetiggare som missat vad välgörenhet handlar om. 🙂

Tack för tips!

133 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Tänk att privatpersoner ska behöva betala från sin ficka efter skatt (fint initiativ) så att vi kan hjälpa våra BOSTADALÖSA pensionärer. Våra skattepengar däremot ska gå till 9000 MÄN som INTE har asylskäl och där NÄSTAN alla ljugit om sin ålder! FY FAN FÖR SVERIGES POLITIKER

      Fy för främlingsfientliga som hittar på lite hur som helst för att misstänkliggöra andra, endast på grund av ursprung.

        Ser inte någon lögn i kommentaren.

          Ser ingen sanning heller 😉

            Du är en av dom som inte ser någonting 🙂

              Då kan du väl visa mig fakta så kanske jag ser vad du ser? För det din första kommentar är bara bullshit. Finns ingen som helst sanning bakom det du skriver. Om du fortsätter hävda det kan du väl komma med källor och bevisa mig motsatsen? ?

                  Var står det att de pengarna kommer från potten som skulle ha gått till pensionärer?

        Men deras politiker och makthavare ska ta hand om sitt folk. Varför gör dom inte det?

          Vilka är dem du syftar på? Svaret är ju väldigt olika beroende på vilket land du tänker på när du ställer frågan, så utveckla lite

        Öppna din bubbla så välkomnas du ut i samhället och kan se hur det verkligen ser ut. Men du kanske är lite för feg?

        Hon hittar inte på. Migrationsverket har ju beslutat att dessa 9000 män inte har asylskäl men regeringen körde över dom. Det ska röstas om det i riksdagen om några dagar.

      Jag är inte rasist, men….. ogillar såna som du

      Har du fått denna information på Facebook eller?

      Nog för att jag tycker att invandringspolitiken behöver en förändring, men att uttrycka sig på detta sätt? Kom igen, låt dig aldrig påverkas av fördomar och ”sanningar” baserat på vad privatpersoner häver ut sig på diverse opålitliga sidor.
      Var lite källkritisk och låt aldrig hat ta över.

      Här har vi visst någon som borde komma ut i verkligheten lite.

      Jätte bra Maria. +1

        Inte alls jätte bra. Snarare jätte dåligt.

          Ah jag läste fel. Nej inte alls bra…

      ”Nästan alla”? Vad baserar du det på? Det får heller inte att ställa grupper mot varandra på det sättet, men grundläggande nationalekonomi kanske är för mycket att ta in. Att ta emot unga människor och under några i dem i form av utbildning mm och därefter lotsa ut dem på arbetsmarknaden är väldigt bra ut ekonomisk synpunkt. Det är 15-16 år som vi som samhälle inte behövde betala något för dem. Ur ett befolkningsmässigt perspektiv är en av våra största utmaningar att hantera det faktum att en allt större andel människor blir äldre och ska försörjas av allt färre i arbetsför ålder.
      Vill tillägga att jag i mitt jobb möter de här unga killarna (och några tjejer). De allra flesta skulle jag säga är den ålder som de uppgivit. Några få, kanske en av tjugo, ger mig anledning att tänka att de är äldre, vuxna. Mina kollegor har samma upplevelser. Slutligen är jag djupt imponerad av hur de flera av dem på några få år lär sig ett svårt främmande språk, läser in grundskola och kommer in på gymnasiet, extrajobbar, integreras i samhället, engagerar sig i olika saker på fritiden mm. Trots trauman, PTSD, att ha fått flytta runt mycket pga lokalpolitiska beslut (boenden som öppnar och stänger mm).

        *går inte att ställa grupper mot varandra

        ** att under några år investera i dem i form av utbildning…

          Om budget inte handlar om att ställa grupper, ärenden mot varandra. Vad är då en budget?? Budget betyder att dela upp..

        Nationalekonomi… du sa det. Rekomenderar dig att lyssna/läsa på Tino Sanandaji. Fast hans forskning kanske är ”falska nyheter”?

        Kom tillbaka när du tagit del av forskning/siffror.

          Men Maria. Just nu handlägger jag ett 30-tal ärenden med ensamkommande ungdomar. Varenda en av dem kommer börja eller går redan i gymnasiet och har redan skaffat sig arbetslivserfarenhet, de har planer på yrken och jobb i framtiden. Förklara gärna för mig hur det är dåligt ur en samhällsekonomisk synvinkel.
          Tino är dels rätt ensam i sina analyser, dels pratar han om invandringen i stort, alltså samtliga invandrade grupper. Men du ger dig på några av de yngsta personerna som invandrat, de som har störst möjligheter att integreras, skapa goda liv här i Sverige och bidra med flera decennier av inkomstskatt. Den gruppen kan inte jämföras med de svårigheter som tex äldre eller icke-läskunniga individer möter när de kommer hit.

            Hej kollega, vill bara ge dig en uppmuntrande klapp på axeln en måndag som denna.

            Jag tycker att det är GRYMT att du handlägger 30 ärenden som har framtidavisioner! Men tittar vi på forskning som bla Tino presenterar så är invandringne INTE lönsam. 30 ärenden av så många tusentals personer som kommit hit de senaste året. Är det något att hänga i julgranen?

            Åter igen! Detta är inget JAG påstår! Det är forskning, läs Tino.

              Tinos ”forskning” får inte ens kallas just det eftersom han inte har pålitliga källor. Boken får ej klassas som fakta. Det är en personlig åsikt tino skrivit. Och endast använt sig av siffror som gynnar målet för honom personligen. Den skulle alltså inte ens godkännas som uppsats på ett universitet. Är bibliotekarie och Fakta klassar hans böcker inte in som. Så att du endast stödjer dig mot vad han säger är problematiskt.

            Vi kan inte försörja hela världen. Fy fan att gamla inte har någonstans att bo och är fattiga. En skam för sverige är det. Börja jobba med empatin.

              Nja, nej. Och det är det ju heller ingen som begär. Har ni verkligen inte tänkt igenom era beslut mer än över sånna här konstiga grejer? Jag vill ha så lite invandring som möjligt för att det idag knappt finns bostäder, jobb och möjligheter för alla som redan bor i Sverige. Det påverkar både svenskar och invandrare. Vill ha en chans att bygga upp samhället och att de som redan är här ska få hjälp och möjligheter att faktiskt få ett nytt liv här, utan att behöva slåss om hjälpen med ännu fler personer. Att ta in fler när vi knappt hjälper de som redan är här är efterblivet, speciellt när det påverkar vårt land på sättet det gör

                Hej hej från en människa som snart blir hemlös och inte får lägenhet/förtur samtidigt som det finns tydliga bevis över hela staden att flyktingar/asylsökande får det.

              Vilka tar hand om de äldre då? Våra svenska äldre som bor på hem? Vem tar hand om dem? JO många som inte har svenskt påbrå. De är undersköterskor från Irak, vårdbiträden från Somalia, städare från Chile och vaktmästare från Finland. De tar hand om våra äldre.

                OBS! Vilket är positivt! OBS!

                Det är fritt fram att arbeta som volontär. Kanske du kan göra något för samhällets äldre?

                  Förlåt Sofie läste inte klart din kommentar. Blev så provocerad av alla kommentarer och flippade när jag läste börja av din. Läste resten och håller med!!

              Alltså jag tror ingen anser invandringen vara något bra, en del för att de tycker ”vi ska ta hand om våra egna först” och vi andra tänker på dem som tvingats fly, och så massa anledningar däremellan.

              Men nu är det krig och då har det blivit så här. Det är ju inte flyktingarnas fel så att se ner på dem blir så jävla kontraproduktivt, de kostar inte bara Sverige pengar utan kommer också generera iom skatt, jobb etc. Jag tror ingen vill fly sitt land, sin kultur, sitt språk, sina vänner, familj och alla de någonsin känt. Men nu måste de göra det för att överleva. När jag fick hem krigs-broschyren här om dagen, vad vi i Sverige ska tänka på, var min första tanke dem som redan behövt fly ett krig.

              Jag tror majoriteten av oss priviligierade svenskar inte kan förstå den psykiska smärta som kommer av att behöva fly ett krig, och om det nu drabbar vårt land så hoppas jag det finns länder med fler empatiska invånare än Sverige, som vill ta emot och hjälpa oss.

        Jag förstår mig inte på det här tänket. Rimligtvis så borde exempelvis jag, som arbetar med ekonomiskt bistånd, se dessa pensionärer som blir lidande pga invandrare som roffat åt sig alla deras pengar. Men nej. Kan pensionärer i Sverige få en bättre standard? Absolut. Men varför ställa grupper mot varandra, varför inte försöka hålla två tankar i huvudet samtidigt.. jag tror ärligt talat inte att folk förstår hur små marginaler dessa nysvenskar lever på. Och vilken jäkla kämpaglöd de flesta av dem besitter. Jag blir dagligen så imponerad av mina fina ungdomar, vare sig dom är födda i Sverige eller ej.

          Fast det borde ju du veta om att du inte alls kommer stöta på så många då de flesta är uppe över er existensminimum samt att många av dem får pengar insatta av anhöriga för att överleva och det räknar ni som inkomst. Och så länge du inte jobbar i en liten ort med många bostäder, så kan jag ju informera dig om att det är väldigt svårt att få hjälp med bostad

            De flesta nyanlända får pengar insatta av landsmän, bekanta osv. För att överleva. Tills det inte håller längre och dom hamnar hos oss. Precis som pensionärerna gör. Att hjälpa varandra är definitivt ingen typisk svensk företeelse om du nu trodde det. Vad är din poäng ens? Och tack för informationen, jag hade ingen som helst aning om att det är svårt att få hjälp med bostad.. ???

              ”Rimligtvis så borde exempelvis jag, som arbetar med ekonomiskt bistånd, se dessa pensionärer som blir lidande pga invandrare som roffat åt sig alla deras pengar.”

              Varför skriver du det för då om du redan vet anledningen??

            De orterna får nog vara attans så små. För tom mindre tätorter har kötid på 4 år……..

          Jag skulle säga att det finns ett glapp i systemet för pensionärer. Absolut de har en garantipension (som är väldigt liten) och ofta rätt till äldreförsörjningsstöd via Pensionsmyndigheten (beräknas alltid när de ansöker om bostadstillägg). Problemet är att äldre med extremt små marginaler ofta dessutom konsumerar större andel av sjukvård och omsorg. En inläggning på sjukhus kan bli en dyr affär, hyra av hjälpmedel, partnern dör eller blir sjuk, omsorgsavgifter (de är inkompstbeprövade, trots det har jag mött flertalet som tackar nej till hjälp på grund av ekonomin). De kan ibland ha rätt till försörjningsstöd men min erfarenhet (när jag arbetat mot gruppen äldre 65 år och uppåt) är att de väldigt sällan har rätt till det på grund av pensionen. Sedan att ansöka om alla dessa saker är det tyvärr inte alla som klarar av och det finns inget fullgott stöd för dem. Absolut, god man (när det är en ingripande åtgärd krävs utredning och läkarintyg och behovet har funnits en tid tillbaka), alla har tyvärr inte heller anhöriga som kan hjälpa till. Samt att både sjukvården och socialtjänsten är begränsade i sina uppdrag att kunna hjälpa till rent praktiskt. Jag förstår att vi behöver ha gränser för samhällets hjälp och att mycket ansvar ligger på individen (som det ska göra, när vi alla vill och har laglig rätt att vara så självständiga som vi kan). Ibland förstår jag bara inte hur någon har räknat och hur människor ska kunna hantera all den byråkrati den ställs inför (som med allt i livet är inte allt svart/vitt, vi har en hel gråskala att hantera och där vi alla kan hamna). Så jag vill bara tacka alla eldsjälar oavsett var de är, privata eller i organisationer!

            Det är ett sånt jävla bra intiativ!!! Det gör en så glad trots att det är så sorgligt. Bra att så många kända människor deltar så situationen för många äldre lättare sprids och blir allmän kännedom.
            Håller med dig. Jag är själv kroniskt sjuk, lever under existensminimum(EUs fattigdomsgräns). Jag vet hur det är med alla extrautlägg för vård, hjälpmedel, ortoser, medicin mm som INTE inkluderas i högkostnadsskydd osv(tacka Gud för min familj som hjälper till!).
            Det är så sorgligt att pensionärer inte kan få leva sina sista år utan oro, med bostad och ha råd med mat, och roa sig!

            Många av våra kvinnliga pensionärer har inte arbetat så mycket utan tog hand om hem och barn, jag har sett en del(kvinnor och män) som hamnar riktigt i skiten efter de gått i pension, och ännu mer om ena parten går bort.
            Byråkratin för den delen är sjukt omständig och tidskrävande. Vi försöker hjälpa de äldre i vår familj, det är ta mig fan ett heltidsjobb och ett forskande för att förstå allt

              E bra och fint skrivet .

      Det här kommer bli en intressant diskussion?

        Än så länge är det ganska dålig fart. Det ska smälla till ordentligt i fältet! Kanske kan uppvigla lite, så det händer nåt.

          Jafan! Trodde det skulle bli nåt att följa med spänning. Men inte än?

      Nästan alla ??? Du kan väl iallafall läsa på innan du börjar argumentera? Har du koll på de nya reglerna och sänkta bidragen tex?

        Har du koll? Läst granskningen? Gör det och kom sedan tillbaka 🙂

          Jag har koll, ja. Bra koll till och med då en av punkterna jag kommer att ta hänsyn till är invandringen när jag röstar. Jag vill inte ha invandring som det ser ut idag, tänker rösta för så höga krav som möjligt. Men av helt andra orsaker än konstiga påståenden och lögner. Har du läst på ordentligt? Eller har du bara läst en granskning?

      Vad är din källa på att 9000 män utan asyl tar skattepengar från bostadslösa pensionärer?

        Vad tror du själv pengarna kommer ifrån?

          Jag är nyfiken på källan. Är det inte bra att vara källkritisk och kolla upp fakta i stället för att bara köpa siffror rakt av? Det trodde jag att alla i den här blogen hade lärt sig…

        Vilka har bostad? De hemlösa pensionärerna eller de ensamkommande?

          Igen, var får du 9000 män ifrån? Jag har varken hållt med dig eller gått emot i sak, jag är bara intresserad av din källa.

            Jag antar att hon syftar på de 9000 ensamkommande männen som ska få asyl. Trots att de verkar sakna skyddsskäl. De flesta verkar ha bott i Iran under flera år.

              Regeringen har alltså lagt fram ett förslag att dessa asylsökande ska få en ny chans att få sin sak prövad pga handläggningtiderna. Källa: Regeringen?

              Så ingen källa finns alltså på att pensionärers pengar går till 9000 män..?

                Det handlar om att pengarna kunde gå till hemlösa pensionärer istället för till 9 000 vuxna män utan asylskäl. 2,9 miljarder kr på tre år.

      Maria precis vad jag tänkte skriva. Vi ska i första hand ta hand om våra pensionärer. Så här ska det inte behöva vara i sverige . Alla ska ha ett hem och en pension dom kan leva på. Och det går att genomföra.

        Jo, fast nu handlar det inte bara om pensionen, utan även om bostadspriserna i Stockholm och bristen på bostäder. Det är många saker som måste jobbas på

      Oj, det är inte bra för dig att vara så här arg. Du får väl flytta till ett land som inte tar emot invandrare då??

        Finland kanske?

          De tar emot invandrare.

        Då blir hon/han ju invandrare

          Trodde att den poängen framgick tydligt i min kommentar?/anonym 22:15

      Vet du.. jag lever med en sån där flykting .. jag tyckte de var en väldigt tråkig kommentar . De är inte du som bestämmer om dom har skäl för asyl eller inte. Tror migrationsverket har full koll på sånt . Tur min sambo kommer från ett land han inte kan bli utvisad till. Men hade han blivit utvisad hade jag följt med. Fast de är krig å skit där. För älskar man någon så gör man det.

        Migrationsverket har ju redan sagt att de 9000 sk ensamkommande MÄNNEN inte har skyddsskäl i inte bara en (1) instans utan flera men regeringen tillsammans med C har kört över dom och beslutat att dessa 9000 män ska få stanna iaf.

        Regeringen väljer alltså att lägga 2,9 miljarder kr på tre år för 9 000 män. Där kan vi prata om att ställa grupper mot varandra.

      Du kände att det var rimligt att ta upp det nu? I ett inlägg med fokus på äldre hemlösa?

        Pengarna som kommer läggas på dessa 9000 män utan skyddsskäl kunde gått till våra pensionärer istället. Det handlar om 2,9 miljarder kr.

          Men. Om det som ni säger skulle vara så att dessa 2,9 miljarder ”tas från pensionärer” så betyder det alltså att ni påstår att pensionärernas budget minskat med denna summa? Jag finner det ytterst osannolikt att regeringen tagit 2,9 miljarder från pensionsbudgeten och lagt den till asylsökande. Har någon någon källa på att dessa pengar verkligen skulle ha gått till pensionärer om inte problemen med invandring skulle finnas?

      Faktum är att i princip alla västerländska länder har sama problem: för mycket pensionärer och inte tillräckligt med unga människor för att försörja dem. För att lösa det behövs fler unga människor, och eftersom vi själva inte föder tillräckligt många barn är det ju jättebra att det flyttar in mer människor som i framtiden blir skattebetalare! Skulle vara intressant att jämföra vad en invandrare kostar samhället kontra vad ett barn kostar samhället, det vill säga om det skulle ha varit billigare att föda fler barn i stället? Har någon räknat ut det må tro?

      Sedan har Sverige gjort ett misstag i och med att man inte byggt tillräckligt med bostäder. Där skulle igen invandrare vara en bra resurs då det helt enkelt behövs mer byggen nu.

      Liten inflikning – inom osteologi kan åldersspannet för bedömningar vara t ex 13-30 år eller 40-80+, så åldersbedömning genom handledsröntgen är VÄLDIGT skakigt. Man kan inte säga säkert. Min gamla lärare har doktorerat i osteologi och hon tycker det är pinsamt hur det läggs fram som en exakt vetenskap. Det plus de statistiska tillkortakommanden som har presenterats borde vara MYCKET mer transparanta. Så om du belägger dina siffror på röntgenresultat så ta det med ungefär en näve salt. Vi skulle aldrig bedöma en ålder på ett material om vi bara har handleder.

    Oj så fördomsfull man kan vara?

      Hon fortsätter höfta med siffrorna. Hur kan man säga att något svänger mellan 270k och 1.5 miljoner? Och som folk sa här inne…. ’Arga gubben’ kom lagom till något nytt, ex lansering av nytt bolag 🙂

        ”Isabella Löwengrip har varit i blåsväder på sistone efter att besöksstatistiken på hennes blogg ifrågasatts av sajten Bloggbevakning. På en direkt fråga från Di kommenteras dessa uppgifter med att besökssiffrorna alltid varierar mycket beroende på medieexponering och att de uppgifter som kommunicerats är ett medelsnitt av bloggens besökssiffror.”

        Medelsnitt av bloggens besökssiffror? *facepalm*

      Tror inte det kommer gå vägen. Finns det verkligen ett behov av håraccessoarer?

        Nej, skulle jag säga spontant. Utbudet som redan finns räcker.

          Känns så omodernt att producera och kränga krimskrams, använda mer av jordens resurser till skitgrejer som ska användas ock sedan slängas. Om hon vill ligga i framkant så är det väl mer intressant att komma på tjänster som kan säljas, eller för all del, någon typ av verksamhet som inte i första hans ska generera stora vinster men som kanske kan bidra med andra värden.

        Nä, det är klart det inte gör… hårband?! Vanliga vuxna kvinnor köper väl en vanlig scarf på samma ställe de köper kläder, om det använder hårband? Och hårsnoddar, hårnålar och klämmor finns det ju bra på åhlens, kicks eller Ica.

          Icatofsar är kanske inte exklusiva nog för löwengrip?

          /anonym 21.31

          Ja och vadå, Glitter är för barn?? Ser vuxna kvinnor handla därinne varje gång jag gått förbi. Men de kanske bara handlar åt sina barn…

          Var det bara jag som fick andnöd av artikeln, jäklar vad stressigt allt lät. Och på nåt vis så osexigt m allt snack om växa fort, pengar pengar, exponering.
          Inte, fan vad jag tycker det är kul m hårprodukter, det vill jag jobba med och tänk vad kul om det kan bli nåt stort.

            Japp, 30-årig kvinna som handlar på Glitter här. Pga inte har råd med annat just nu men ändå vill glittra lite ibland (tills saken går sönder två dagar senare. Nej, inte bra för jordens resurser, därför gör jag det inte så ofta).

        ”Håraccessoarer låter kanske som en simpel grej, men det är någonting nästan alla kvinnor använder varje dag.”

        Minns inte ens senast jag såg en människa (ej barn alltså) i hårband ? fast å andra sidan är jag ju ingen fashionista..

          Inte ens Bella verkar använda det själv? På denna bilden är typ enda gången jag sett henne med hårband…

          /Använder inte heller hårgrejer förutom tofs och spännen

          …jag har hårband…./30åring

            Tacka vet jag en hederlig tofs, har bara minnen att det var krångligt att få dit banden snyggt och att de sen aldrig satt som man ville ändå.

              Köpte ett fint hårband med ananaser på och det sitter fan aldrig kvar, utan åker bak på huvudet hela tiden :/ så irriterande. Diadem är annars bra ju, eller diadem ”förklätt” som hårband funkar ju också om man gillar sånt.

                Men preeecis 🙂 Diadem kör jag, för det håller håret på plats och väck!

          roade med att spana in ett gäng kvinnors instagram (kenza, margaux, bianca, fahrman och forni) och den enda håraccessoaren som kunde synas var på sin höjd en tofs som ändå inte syntes. Jag tippar på att det här blir samma succé som den där bokningsgrejen.

          Jag tänker på Elsa Billgren typ 2012

        Vi säljer hårband från The Love Knot i butiken jag jobbar i. Säljer slut på två dar så fort vi får in nya. Så visst finns det efterfrågan. Dock är ju modet så jävla snabbt idag så trenden kan ju vara död i augusti när Bella ska lansera sina band.

      ”>>Redan på Brigitte Bardots tid kan man se bilder på kvinnor i hårband.<<” Hahaha, alltså hårband och andra utsmyckningar i håret har väl funnits i flera tusen år? Eller tror någon (tror det var Bellas citat) att hårbandet kom för 60 år sen? ?

        Haha jaa den var fin ??? ”Redan på Brigitte Bardots tid” som att det var för hundratals år sedan ?

          Lite som när Paris Hilton hävdade att hon och Britney Spears uppfann selfies.

      På tal om Daniel Wellington – Dragos reklam för DW på Magdalena Graafs instagram o blogg, sååå kul haha bästa.

      Bellas besatthet av Brigitte Bardot är nästan skrämmande.

        Ja, men inte chockande att hon hyllar Bardot som stilikon och ignorerar Bardots extremt rasistiska åsikter, när Isabella regelbundet hyllar kvinnohataren Alexander Bard.

          Det som är mest beklämmande med Bellas hyllning av Bardot är ju att hon inte brydde sig ett skit om Bardot innan Hajen berättade att han gillar Bardot. Bella har aldrig varit särskilt inne på varken fransk kultur eller kvinnor från 40/50/60-talet innan….

            Äsch, jag var inte inne på hårdrock och italienska långfilmer innan jag träffade min sambo. Beklämmande att vi kan lära oss att upptäcka nytt av varandra.

      Jisses, hårpryttlar skall omsätta miljarder. Det där kommer aldrig att funka. Det känns som om hon bara drivs av pengar. Vem skall designa dessa saker, hur skall de se ut? Det är oviktigt bara det går att sprida på selfies på instagram.

        Hon ger verkligen ett omysigt intryck i den artikeln. Hon tappar unga läsare så hon ville hitta något att sälja som de också har råd med, något hon kunde lättare visa upp på bild ofta. Hon har nämligen märkt att när hon använder något på bild så säljs det mer av det. Hon har ingen passion för det hon säljer verkar det som, bara hon säljer. Hon sa i en intervju nyligen att det inte var viktigt för henne att det var krämer hon sålde, det kunde lika gärna vara bildäck. Annars har hon ju alltid sagt att hon började med LCC p g a av ett intresse för skönhetsvård.

          Är lite nyfiken på bella och sheilas vänskap. Sheila verkar vara så jordnära och mysig och bella är ju som hon är.

            På nåt gammalt klipp med de två så kommenterade folk att Sheila tog över alltihopa och Bellsan knappt fick en syl i vädret. Orkade dock inte kolla själv om det stämde 😛

          Jag köpte en skvallertidning i torsdags. Där var en helsida reklam för lcc, tyckte det var lite konstigt eftersom de redan bytt namn..

        Kan inte begripa hennes påstående om att krämerna redan sålt för 40 mille detta år. Ser fortfarande hennes gamla produkter på 50% överallt, både på nätet och i butik??

        Om inte ens det lagret tar slut, som ju måste vara ENORMT med tanke på hur BRA det går, hur kan de nya tuberna sålt för så mycket?? Nåt är fischy här.

          Var på Åhléns Outlet i Norrköping idag och det fanns MÄNGDER av LCC till halva priset. Alltså en hel vägg från golv till tak och ett fullproppat bord typ.

            Ja inte 17 har de sålt för 40! ….har de fått någon saudisk prins att stoppa in pengar i bolaget och påstår det är försäljning, eller vad pågår..??
            Litar inte ett dugg på Bellas siffror (förstås) så det känns som vad som helst än det hon säger kan stämma!

    Såg en video där svt följde med några av stockholms hemlösa äldre människor. Storbölade som fan. Tänk att vi har så många fattiga pensionärer som tvingas bo på gatan. Blev väldans glad när en av de farbröderna som de intervjuade hade fått en bostad tack vare ”vid din sida” :’)

    Tänker på nästa generation. Svårt att få jobb och lägenhet. Politikerna kunde för länge sedan gett mer åt fattigpensionärer. Först har dom dålig hälsa sedan kan dom inte unna sej en guldkant på vardagen. Det är fel och sorgligt.

    Fan vad skamligt, VIP?! Ibland blir man mållös.

      Japp, undrar verkligen hur dessa tomtar tänker. Som Jeannette skriver, är det de hemlösa som det är fokus på, fattar inte hur folk inte förstår det. Fruktansvärt pinsamt att komma och tigga nån VIP-behandling i detta sammanhang. (Det är så pinsamt annars också men speciellt i det här sammanhanget).

    Deras media och pressansvariga är väl Monas universum-Mona eller har jag helt drömt att Jeanette och hon känner varann?

      Japp, Jeanette är en av hennes kändis kompisar

      Jag beundrar verkligen Jeanette för att hon grundat detta och GÖR något istället för att bara tycka och tänka. Men när jag för ett tag sen var inne på Monas blogg och läste om när hon var där och kollade på verksamheten och skrev om att hon ska hjälpa till då kände jag att neeej!

      Förstår att hon kan uppfattas som en bra person att ha med sig, kontakter och stor blogg, men för mig är hon noll i trovärdighet numera, och då var jag ändå en trogen läsare förr. Nu när jag tänker på VDS så kopplar jag ihop det med fru universum. Tyvärr. Men såklart, där det vädras kändisar och möjlighet att framstå som den goda fén, där finns Mona …

        Ska bli skoj att se vilken roll Mona tar på denna gala?

        Spännande att se på vilket sätt Mona tänker föregå med gott exempel eftersom hon ”brinner” för välgörenhet och så gärna vill hålla på med sånt. Hur trovärdig är denna människa som nu istället reklamerar för att hon ska ha en träff för att marknadsföra makeupborstar tillsammans med dottern.
        Nu snackar vi verkligen om världslig lyxkonsumtion. Nä, den vänskapen är nog i stor del en medveten chans att få tillbringa tid med de mer kända folket.
        Har vart rätt tyst på bloggen om denna gala men vem vet, det kanske kommer efter denna kommentar?

      Mona har inte varit där från första början utan först nu när Jeanette blivit mer känd (även fast hon varit ”halvkänd” sen tidigare) så duger det åt Mona. Hon kommer inte vara kvar särskilt länge för VDS och jag tycker det är för jävligt att hon utnyttjar VDS och Jeanette för att HON ska få synas lite till men Mona är för mig en lågt stående varelse som tyvärr tappat allt mitt förtroende.

      Önskar betydligt mer grävande om Mona, hennes företag, blogg, Moa, hennes ”vänner”, skulder etc.

        Fast på vilket sätt får Mona synas genom VDS och Jeanette, är ju VDS och Jeanette som fått synas på Monas blogg, där jag först sett VDS och Jeanette iaf (ja alltså jag har sett henne i tunnelbanan på kanal 5 också). Mona har hjälpt Jeanette att starta blogg.

          Hon syns på VDS bilder på fb, på VDS , Jeanettes instagram samt i skrift på hennes blogg och framstår som betydligt bättre än vad hon är. Mona själv upprepar exakt samma mönster som vanligt, nu är Jeanette på tapeten och gissa vem som då söker sig dit? Jo Mona.. snart kommer det skära sig mellan dem två alt. om Jeanette/VDS inte längre är så aktuellt så kommer Mona dra vidare till någon ny som syns och hörs då hon får vara med på ett hörn.

          Jag har följt VDS sedan dag ett, följde även Mona under många år men med tanke på all BS från henne så tackade jag för mig.

            Har inte sett Mona särskilt mycket i de kanaler du skriver. Du känner ju tydligen Mona som vet att hon framstår som bättre än hon är. Du upprepar ett mönster du också. Vet inte exakt när de träffades men det är ett bra tag sedan de lärde känna varandra. Lika bra att Mona drar sig undan efter dina anklagelser om att hon ”utnyttjar” , det hade nog jag gjort, kan ju inte vara så kul för Mona men det är ju synd eftersom det handlar om välgörenhet. Men nu får ju J och VDS ändå bra ja bättre marknadsföring och spridning via denna blogg så det är ju bra.

              Jaha, vad upprepar jag för mönster? För du tycks ju känna mig.
              Det är långt ifrån bara jag som ”anklagar” Mona eller ska jag säga dig? för att utnyttja, läs gärna igenom flertalet trådar om Mona här på bloggbevakning så får du se vad andra tycker och tänker 🙂

              Men jag håller absolut med dig, det kan absolut inte vara så kul att vara Mona som konkar företag, utnyttjar sina så kallade vänner tills de är utnötta, betalar inte skulder, hittar på Moa osv osv.

    HELT otroligt att ens fråga om det finns vip lista på välgörenhetsgalor. MEN det bevisar hur ovanligt vanlig medmänsklighet är bland vissa kretsar.

    Sånt här stöttar jag gärna. <3 Tack för tips Camcam!

    Det finns en videoklipp när de serverar mat, potatissallad och kycklingklubbor. Under videoklippen är det nån tomte som delar med sig av sina ”visdomspärlor”.

    Tomten: ”Är det bra äta potatis? Stärkelse”

    Vid din sida: ”Det är ingen fara för dom äldre dom får alltid den mat dom önskar sig och dom överlever nog :)❤️farligare att sova utomhus för hälsan”

    Tomten: ”aha du menar så… Ok visste inte jättebra!!”

    *facepalm*

    Potatis är så mycket mer än bara stärkelse. Och som om att POTATISAR skulle vara det största problemet som de hemlösa har… De går säkert jättemycket dagligen och behöver kolhydrater.

      Var det inte potatisen som räddade oss från svält en gång i tiden när den kom hit….

      Finns inget farligt med stärkelse heller, vad jag vet. Vad skulle problemet vara? Potatis är ett av de bästa livsmedlen att äta också, närproducerat, mycket vitaminer och annat nyttigt samt bra kolhydratskälla.

    Tårtgate igen på Läckbergs instagram i hennes story, var är tårtgeneralen när man behöver henne? ska även Charlie få men för livet av denna Simon-bakta tårta xD?
    Älskar hon har självdistans, hade varit superkul om hon la upp fet bild på tårtan 😀
    Måste klia i fingrarna då för experten på tårtproportionalitet

      Hahahaha, hej Camilla? Eller en person som skriver identiskt som dig

    Jeanette har bjudit in alla partiledare att besöka dom men det är bara Jimmie Åkesson som har gjort det. Här är ett klipp från hans besök.

    https://www.facebook.com/viddinsidastockholm/videos/1341222552646570/

      ”jag bjöd in alla politiker till soppköket , endast en partiledare kom , men 2 andra partier med representanter kom!!” http://www.tunnelbanenettan.se/2018/06/01/nu-javlar/

        Ok, missade det.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.