Resultatet då? Det här var inte gott. Jag upprepar: INTE GOTT. Om något låter för bra för att vara sant, som exempelvis kakor till frukost, så är det med största sannolikhet det. Och då hade jag till och med i lite mer choklad än vad kan anses rimligt för syftet. Men i alla fall. Att kalla detta för en kaka är en skam mot alla kakor.//Egoina
Egoina bygger upp det här kakiga inlägget mot en förväntad final av jubel och hurrarop.
Likt en schlagerdänga som arbetar sig fram till den där sista höjningen där låten når klimax så ökar mina förväntningar för varje delmoment i Egoinas kakbak, men vad händer.
Kakjävlarna smakar apa och är en skam mot alla andra kakor värda namnet. Besvikelsen är ett faktum men jag kan inte låta bli att ändå bli lite imponerad. Det är nästan en bedrift att misslyckas med ett bak innehållande endast två ingredienser.
Men är det ett misslyckande? Sadisten som satte ihop receptet hade kanske för avsikt att kakorna skulle smaka precis så här. Egoina är ytterst skeptisk till i fall upphovsbagaren ens provsmakat dem innan receptet åkte ut på nätet.
Det är en sak jag funderat på ända sedan internet kom att ersätta exempelvis kokboken.
Köper du en kokbok så har du ändå någon sorts garanti att recepten i den med största sannolikhet provlagats, avsmakats och kvalitetssäkrats. Det finns en författare, ett förlag och någon att hålla ansvarig om innehåller i kokboken är rent åt helvete.
Denna garanti får du inte om du istället – snål som man är – väljer att googla fram ett recept.
Det finns ingenting som förhindrar att den som publicerat receptet gjort det enbart för att jävlas. Man får alltså ingen garanti för att receptet man googlat fram ens fungerar, men godtrogna som vi är så litar de flesta av oss ändå blint på det som står där i receptet.
Man googlar ju efter ett recept eftersom man själv inte vet hur en rätt ska tillagas, så vem är man då att ifrågasätta receptet likt en lightversion av Gordon Ramsey?
Det gör man ju inte…
”Hmmm…fyra kilo socker…elva ägg…två deciliter ketchup…hmm..ja, det låter väl rimligt…två burkar Bullens korv som stavmixats…har jag en stavmixer?….två nävar kattsand som fått svälla i över natten i linsvätska blandas sedan ner i övriga ingredienser….ÄLSKLING! HAR DU LINSVÄTSKA!!????…..klutta ut i små muffinsformar och ringla slutligen kaviar över kluttarna innan du ställer i alltsammans i ugnen..jaha..okej……Herregud, vad det är svårt att laga mat…tur att man kan hitta recept på nätet…”
Note to self:
Ha alltid en lasagne i frysen som back up och som du lagat enligt ett gammalt beprövat recept, helt utan överraskande element.
Men känner du dig trots allt lite äventyrlig i din matlagning så följer här några förslag på maträtter för dig att testa!
Dessa har ju trots allt förekommit i kokböcker så ur illa kan det vara?
Tonfisk och jellopaj
Här hittar du receptet.
Skinka och banan i hollandaisesås
Här hittar du receptet.
Perfektionsallad
Här hittar du receptet.
Stekpudding
Vill du ha receptet till denna skrämmande maträtt så får du leta fram ett förstoringsglas och försöka få fram det från bilden.
Leverkorv-ananas
Receptet kommer från Better Homes and Gardens Cookbook så har du tur kan du hitta den i välsorterade bokbussar.
Bananljus
Kanske inte så mycket mat, men väl så pyntigt!
Konceptet kommer från boken ”Be bold with banans”.
En glaserad potatissallad i form av en limpa
Återigen får ni rota fram förstoringsglaset om ni vill ha receptet. 🙂
You’re welcome!
Fredagsmyset öppnade precis upp sig med oanade möjligheter.
