Let’s take a walk down memory lane

Varje gång en influencer skriver om studenten och hur lääääääängesedan det var de tog sin så kan jag inte låta bli att känna mig lastgammal och visa upp de två bilder jag har på Facebook från min student.
Jag måste fasen sätta mig och rota igenom mina lådor på jakt efter fler bilder för så här kan vi inte ha det.
Dock hittade jag den här bilden till vänster som föreställer allas er CamCam när hon slutar första klass – våfflat hår och allt!
Jag minns fortfarande den där långa lila kjolen. Den fick mig att känna mig som min stora idol Lotta Engberg och var en favorit så länge jag fick på mig den 🙂

Här ovan ser ni Egoinas student som gick av stapeln för 10 år sedan.
Herregud! Min student var för 19 år sedan. 19!!!!!
Och ändå ser jag inte en dag äldre ut än 25, visst visst?
Egentligen ser jag precis likadan ut nu som på mina studentbilder – det är bara visheten i ögonen som avslöjar mig.

När började man förresten brodera in namn och grejer på studentmössorna?
Det fanns inte när jag gick på gymnasiet.
Eller det kanske fanns, men sannerligen inte i min lilla småländska avkrok av Sverige.
Där fick man vara nöjd om den beställda studentmössan behagade dimpa ner i brevlådan FÖRE studenten snarare än veckan därpå, men andra bullar är det nu när PostNord tagit över hanteringen av Sveriges alla brev och paket.
PostNord kan man lita på i alla väder. I alla väder förutom sol, regn, molnigt, blåst, snö, hagel, storm, dimma, åska och solförmörkelse.

108 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    När jag tog studenten 04 (i en liten håla i södra norrland) så började det så smått bli poppis att brodera in namn/avgångsklass o grejer, men min klass SP3D förövrigt 😉 tog kollektivt beslut om att inte brodera in något.
    Iofs, hade kusiner i sthlm som gick ut året innan mig å de hade inbroderade grejer på sina mössor. Men det var ju storstaden.

      Tog studenten år 2007 – också i södra Norrland. I den stan tycks det ha varit en gammal tradition att skriva saker på studentmössan. Inget jag ens reagerade på utan valde omsorgsfullt mitt namn och program+klass-förkortning till mössan ?

    När började man ha BAL undrar jag? Måste vara importerat från USA som mycket annat skräp.

      Det har man haft länge. Min mamma som tog studenten för drygt 40år sedan hade bal.

      Det måste man ha haft länge? Min mamma tog studenten 1988 och hon hade bal i alla fall

        Det kan inte varit vanligt? Men kul.
        Jag tog studenten NITTONHUNDRAÅTTIONIO *dör och vi hade ingen bal. Tror det var cirka en skola i hela Gbg som hade bal. Inte heller hade vi flak efter utspring, utan champagnefrulle i Slottsskogen och ngt slags flak till skolan. Sen kom ju föräldrarna och hämtade sina lindrigt tillnyktrade avkommor för släktkalas.

        När kom flaken efter utspring undrar jag?

        // Den Gamla (som tydligen kunde vara din mamma)

          Mamma tog studenten kring 80 i Linköping, de hade bal men inte alls samma flashiga klänningar som idag. Hennes balklänning hänger fortfarande kvar hemma och är väldigt enkel i snittet

        Tog studenten i Mariestad och visst fanns det studentbal redan på sluetet av 70-talet, däremot ingen när man slutade nian som de har dör jag bor i Skåne.

      Tog studenten 86, ingen bal, tror man började med bal 88 här där jag bor.

      Tror det är lokalt, i Stockholm har man väl ofta ingen bal? Men på andra orter verkar man haft det hur längre som helst.

        Beror på var i sthlm, det ordnas per skola. Vi hade bal, gick gymnasiet på söder.

        Vi bor i Stockholm och mina barn och även vänners barn som går på andra skolor har/har haft bal. Så det beror nog på var i Stockholm man bor.

        stockholmare här, ingen jag kände hade bal inför studenten men det var rätt vanligt med bal i nian.

          Jag menade nian när jag skrev min kommentar!! Typiskt mig att virra till det (skyller på trött, sov endast 3 h i natt och känner mig snömos i skallen)

        Gick i skolor på Östermalm i Stockholm. Vi hade bal både i 9an och tredje ring.

      I Uppsala har vi inte bal öht, alla klasser har s k studentskivor i stället. Det är mer som en temafest (där klassen/skolan själv får bestämmer temat), och man kan också gå på olika skolors/klassers skivor. Tycker det är lite trevligare än en pompös bal, framför allt eftersom det inte är samma krav på att ha fina/dyra kläder = fler har möjlighet att gå 🙂

        I Eskilstuna hade vi både bal och studentskiva. Dock vet jag att man i Stockholm har mösspåtagning och det hade vi inte.

          Ja vad är mösspåtagning? Aldrig förstått det

          Va? Har man inte mösspåtagning utanför Stockholm? Har förstått att man inte sprutar ölen på flaket utan dricker den utanför Stockholm men trodde alla hade mösspåtagning på valborg.

    OBS!!! Vanlig krokard och ingen, eller eventuellt mycket diskret brodering är snyggast. Detta är ingen objektiv åsikt, utan fakta. Förlåt.
    (Jag vad på skogsrave igår och sitter på en flygplats utan sömn nu så kanske inte är helt tydlig)

      Skulle nig vilja våga påstå att det där är definitionen av en egen åsikt och motsatsen till fakta, faktiskt. 🙂

    Ge oss bilder på alla bloggare som tagit studenten ?

      Nej tack. Varför då?

        Kanske för att slippa ett inlägg om Isabella?

          Gick på samma gymnasium som henne två år efter hennes student. Finns inte en lärare som inte himlade med ögonen när någon nämnde hennes namn. Skolan var inte särskilt stolt över att ha haft henne dom elev…

            Men vad är det för lärare? Som lärare och pedagog skall man ju se till alla sina elevers bästa och lyfta dem.

            För Jensen gymnasium har ju så mycket annat att vara stolta över? Inget kollektivavtal för lärarna, trycker in dubbla klasser genom halvdagar och slipper matsal ? Anställer massa obehöriga lärare ”direkt från arbetslivet”? Jag tycker de låter som de driver affärsideer helt i Bellas anda.

            Elaka lärare som himlade med ögonen när man nämner en gammal elevs namn

              Och ni som röstar upp den kommentaren, why?
              Jag är också kritisk till Isabella lögner osv. Men den där kommentaren var inte på något sätt rolig, bara sorglig

          Men Isabella tog ju inte studenten om jag minns rätt? Ingen kunde stoppa henne från att ha mössan och vara med på flaket, men hon saknar ett fullständigt betygsdokument från gymnasiet.

            Haha ja, varav min kommentar. Om ett inlägg på bloggare som tagit stunden ska göras blir inte Bella med i det inlägget eftersom hon inte fullföljde sin studieplan och tog studenten ?

              Aha, missförstod hela ditt inlägg.

        Hahahah för att det är roligare med ett inlägg med alla bloggares stundent istället för bara Egoinas och Camillas? ?

        Haha är väl typ ingen som gick ut gymnasiet? Blir ett kort inlägg ?

      Jaaa, jag önskar det med! Ett samlat bildinlägg med alla bloggare när de tog studenten, så kul 😀 Kenza var så söt minns jag <3

      Lär väl bli ett kort inlägg med inte så många bilder 😉 Finns nog inte så många bloggare som tagit studenten va, men ja ett sånt inlägg vore kul.

    OT.
    Var det någon annan som hann läsa på Knivmickes Instagram om att barnen numer bor hos en fosterfamilj?! Innan ”någon” tvingade han att ta bort texten samt radera alla kommentarer om det… Flera som kommenterade inne på Sindys Instagram men allt raderades illa kvickt!!
    Enligt Micke har det ”hänt en grej” så barnen bor inte hos Sindy längre.

      tror inte barnen har flyttats på inom loppet av några dagar.. pappers arbete tar lång tid, ibland flera veckor. han skrev ju också att han är nära att få vårdnaden, vilket är helt absurt och total bullshit. räcker ju med att bara titta på honom så fattar man det ?

        pappersarbete*

          Absolut. Men det kan ju ha varit på G ett tag, det vet man ju inte. Sindy lägger inte upp bilder på barnen varken i sin story eller i flödet…så helt omöjligt är det ju inte att barnen inte bor hos henne längre.

        Barn kan omhändertas omedelbart när det behövs.

      Åh, vad tråkigt om det är så. Känner inte till dessa personer mer än vad som skrivs här men har uppfattat att de tycks behöva hjälp och stöd. Hoppas de får det nu, om det är så att barnen flyttat. Dock kan de inte ha placerats i ett fosterhem för barn (allmänt nu) får först komma till en Jourfamilj. Många gånger sätts insatser in och barnen kan på olika sätt få bo med sina föräldrar igen. Dock brukar man ju alltid placera barnen hos den andra föräldern om det är gemensam vårdnad. Så låter konstigt om det ”bara” har hänt en sak hos S men inte hos/med M.

        Fast om båda föräldrarna brister så placeras barnen. Om någon hänt hos henne kan man ju ha bedömt att han heller inte är lämplig…

      Sindys nya kille försöker så jävla hårt att posa, klä sig och ha samma minspel som Zara Larssons kille. Ser bara så jävla pinsamt ut

        Jag skäms fan när jag ser hans jagharsåsexigaläppar och slickeriet… både bläää och näää!

          ”Var som mig, var dig själv!” Alltså… ??

      Finns något som heter omedelbart omhändertagande. Då hämtas barnet/barnen direkt.

        Ja, till en jourhem. Inte till ett familjehem (=fosterhem). Barn placeras alltid i ett jourhem först eftersom jourhemmet är en tillfällig plats. Även om socialen ser och/eller förstår att barnet aldrig kommer bo hos biologiska föräldrarna igen finns det lagar och rutiner. Dessutom ska barnet få ett familjehem som kan möta behoven bäst.

        I ett jourhem är tanken att barnet ska bo max tre månader men det blir tyvärr oftare längre än så. I ett jourhem måste en person som jobbar med det vara hemma på heltid eftersom det ofta krävs mycket omvårdnad och möten och träffar av olika slag. Vilket är rimligt med tanke på att ett barn slitits från sin familj, även om det är från trasiga och dåliga förhållanden. I ett familjehem ska båda föräldrarna (om det är två, finns familjehem med singelförälder) arbeta/ha en sysselsättning eftersom livet där ska vara så likt en familj som möjligt.

        Jourhem = får betalt i form av månadslön + ersättning för vissa utgifter. Familjehem = får betalt i form av extrautgifter samt en mindre lön, ett arvode.

          Ett jourhem, inte en ?

          Åh tusen tack för att du förtydligade allt så bra!
          Själv var jag inte alls insatt. Inte mer än att en vän till oss har tre barn boende hos sig. Barnet som varit där längst tid har varit där i sju (!) år.

          Jag har ingen aning om huruvida hon är jourhem eller familjehem men jag vet att hon får en – i hennes ögon – generös ersättning för att ha dessa barn boende hos sig.

    Jag tog också studenten -99 och då var det ”specialklasserna” som hade broderier på sina mössor. Alltså typ humanister och esteter. De där som vägrade ha vita klänningar, utan hade rött och svart istället. Har för mig att folk hade olika färger på banden på sina mössor också, men det var nog mer något naturvetare höll på med? Vi samhällsvetare hade inget sånt för oss.

      Musikestet med student -99 här! I vår klass hade alla vita klänningar eller kostym och INGEN på hela skolan hade nåt extra band eller brodyr på sin mössa. Alla visste ju vilka alla var ändå i vår småstad… ?

      Dessutom är ju studentmössan rätt meningslös redan dagen efter utspring. Bättre lägga pengar på nåt vettigare, enligt min ringa mening.

      Jag tog studenten 2001 och då hörde vi humanister till samhällsvetarprogrammet. Vi hade vita klänningar och helt vanliga mössor. Vet att man kunde beställa mössa med broderi, men det var det inte många som gjorde vad jag vet.

      Estet här ? Underbaet att inte se ut som alla andra på studenten ju, vi hade btw inga broderier det var för det lite finare folket på vår skola ?

        När folk tillsammans i grupp ”inte ser ut som alla andra” – då ser de ju oftast ut som alla andra ändå.

        Så var det med de flesta esteter på min skola. De hade en egen stil jämfört med många andra klasser, men inom gruppen var de typ kopior av varandra. Fast de var unika, tyckte de.

    Åh… jag tog studenten för 25 år sedan. Det känns som en livstid. Och nej, några broderade mössor hade åtminstone inte vi (bodde i Malmö).

    /L

    Måste fråga, är det skillnad på hur insidan ser ut i svenska studentmössor? Alltså på vilket landskap man tagit studenten i? I Finland är fodret nämligen färgat enligt landskapsfärger, men bara för oss Finlandssvenskar (som måste köpa en dyrare mössa dessutom), de finskspråkiga har alla bara vitblått foder vad jag har förstått. I övrigt så har vi inte några broderier (även om det börjar dyka upp lite då vissa inspirerats av svenska traditioner), och så har vi en lyra som vi köper skilt, i guld, och syr fast där i mitten. Annars är våra mössor rätt lika tror jag.

      Finnarna har inte bara vitblåa mössor, min mamma som tagit studenten i kouvola har också svart å rött i sin om jag minns rätt!

        Oj, det var ny info för mig! De finnar jag känner har alla haft blåvitt oberoende var de tagit studenten. Kanske det också är något som ändrats med åren?

      Vi kunde välja allt sånt själva, foder inne i mösssan, om vi ville ha landskapssigillet, färg på fodret, text och tryck eller om vi hellre ville ha en ficka inne i mössan för sedlar, knark eller idkort (antar jag). ?

      numera kan man ju beställa från flera olika företag och designa lite som man vill utefter budget ?

        Ett sånt företag försökte marknadsföra sig i min skola också men rektorn sa bestämt till att det hör till att man ska ha den traditionella mössan 😀 någon enstaka trotsade det och beställde en svensk mössa (dock med den finlandssvenska lyran) med broderier fast de stack nog ut.

      När jag gick ut för 19 år sen… Så tror jag att alla var blågula inuti…. Fodret var sytt av fyra delar helt enkelt, två i blått och två i gult. Hörde aldrig något då om att det skulle finnas olika…

      Det finns en Lundamodell och en Uppsalamodell för svenska studentmössor. Påverkar lite hur de ser ut. Annars är det väl blågult foder i vad jag minns det som.
      Tror man kunde välja annat kanske?

      Jag tar studenten på torsdag och vi fick välja själv var vi ville beställa ifrån, Cl.seifert kom till vår skola så vi fick prova och kolla lite samt fick nått erbjudande.
      Idag finns alla möjliga foder inuti (olika färger, flaggor från alla möjliga länder, prideflaggan, bilder på t.ex. kungen osv) men der beror lite ifrån var en beställer.
      Många beställde från crownstudent då det var billigast och i ”basmössan” är fodret en sverigeflagga. Jag beställde från Cl.seifert pga att de var de enda med halvstolekar och pridefoder.
      Dessutom finns det massoe av stenar, band, strass, möjlighet att göra mössan vegansk osv.

      Jag reagerar mest över uthängningen My gör av signaturen ’fia’ genom att lägga ut mejladress, ip-nummer etc. 😮

    Tog studenten 2011 (känns på riktigt som att det var igår, har så tydliga minnen, men det är redan 7 år sen. Inte undra på att man har åldersnoja). Vi hade ju broderad text på alla och man kunde välja färg på band och grejen i fram, kunde välja färg inuti och brodyr ovanpå huvudet. Minns att jag var den enda som valde landskapsvapnet.

    På min mössa skrev jag också mitt namn och min klass, det var jag typ också ensam om, alla skrev sitt för och efternamn, något jag fortfarande tycker är konstigt, varför vet jag faktiskt inte men jag tycker att man nog ska ha sin klass eller program?

      Jag tog också studenten 2011! Är du månne från Uppsala? Ditt bruk av ”i fram” får mig att tro det… 😉

        Haha är det uppsaliskt? Västkusten är jag från 🙂

      Don, jag har hela tiden trott att du är äldre än att ha tagit studenten 2011 hehe. Inget illa ment, snarare tvärtom. Du har ofta väldigt insiktsfulla, reflekterande och roliga kommentarer.

      Med tanke på att jag tog studenten -07 känner jag mig nu lagom gammal (slutar vara 20-någonting om ganska exakt två veckor så är väl inte lustigt hehe).

        Haha jag trodde också Don var äldre!!

        Haha nämen! Tackar så mycket, men jag är ”bara” 26? visst är det roligt det där, när man får för sig tex hur gammal någon är och så stämmer det inte?

        Grattis i förskott!!?

        (Överaktiv i kommentarsfältet ikväll men måste ju fördriva tiden med något när man inte är hemma och har tillgång till tv eller sin säng)

    Tog studenten för tio år sedan. Vet inte vad man kunde välja, eftersom jag tog den billigaste. Hade en vit klänning köpt på Monsoon (?) i Nordstan. Var det enda jag hade råd med, men kände mig fin och hade nog en lika bra dag som alla andra.
    Balen hade jag sparat länge till, tror biljetten kostade 500. Lånade en vanlig sommarklänning av en kompis, den var egentligen lite för liten, men det gick bra ändå. Åkte hem innan slutet, för sista spårvagnen gick ganska tidigt, minns jag.

      Åh Monsoon! Köpte min klänning jag hade på avslutningsbalen i nian där. Sen tror jag stället gick i konkurs.

      Tog studenten 2015 och det är verkligen en hel industri numera, särskilt med mössorna. Min står framme i bokhyllan, tycker den är så fin haha

    Åh… Tog ju själv studenten för 19 år sen.
    Och Lotta Engberg är ju bara bäst 🙂

      Jag tror nästan alla beställde sina mössor på skolan då… Man gick till något rum och testade ut sin storlek och så tror jag att vi fick den levererade till skolan sen… Inga broderier då, men man kunde välja till ett tunt samnetsband i den färgen som hörde till vilket program man hade gått. Tror det var så iaf, jag valde en helt vanlig iaf, något liten var den rummet så jag mitt huvud växt sen dess…

        Hahaha Jag trodde också att min mössa var för liten hela studentdagen. När jag kom hem på natten insåg jag att det var en skumgummigrej inuti, men den var gömd, som man skulle ta bort…så där hade jag gått och haft ont i huvudet hela dagen för att mössan tryckt på hela huvudet

    När jag ”tog studenten”, var det året efter att den riktiga studenten avskaffades. Den med tentor och ”muntor” i 2-3 dagar. Så när jag ”tog studenten”… var det ingenting på min skola. Man gick bara hem, som vilken skolavslutningsdag som helst. Jag kan faktiskt sörja det lite.

      Åh, när de som inte klarat sig fick gå ut bakvägen?

        Japp.

    10 år sen för mig. Känner mig typ likadan som jag kände mig då. Det är en stor klyscha att säga att ”det känns som igår” och att tiden går så fort. Men damn den gör ju verkligen det. Kusligt.

      Tio år sedan här med, men tycker det känns som en evighet sedan. En livstid, som att jag var någon annan.

        Jag minns dagen som om det var igår men jag håller med om att om man sätter det i perspektiv så känns det som en evighet sedan. Om man tänker tillbaka på känslorna, hur man såg ut och hur man tänkte, och inte fokuserar på det som hände, så känns det som ett helt annat liv.

    Tog studenten 2012 och då kunna man ha en filmkamera fram på mössan, som filmade hela studenten ? Så överdrivet att ha något dylikt tyckte jag då och tycker jag fortfarande.

    Tog studenten 2006. Men jag och mina vänner var så alternativa och ”coola” så vi skippade studentmössa. 😉 Ångrade det på flaket redan för solen brände ordentligt och man hade behövt skydda huvudet… Jaja.

    Ja du ÄR verkligen lik dig 🙂 Tog studenten 2001, så det är ju också ett tag sen nu… Vi fick också köpa mössa genom skolan, sen skrev vi meddelanden till varandra i varandras mössor minns jag, trodde det var en grej alla gjorde men kanske inte folk gör längre?? Har ingen aning om vad mössan är nu dock.. Håhåjaja.

      2009 skrev vi också meddelanden till varandra i mössan. Det är ju det roligaste med mössan typ.

      Jo skriver i mössorna gör väl de flesta? Tog studenten 2007 i Stockholm och vi skrev.

    Jag tog studenten 2014 och hade ALLT som hade med samhällsprogrammet att göra. Färg på sidenband och stenar. Allt annat var oviktigt men min mössa skulle vara ”perfekt” för mig. Och det blev den.

    Men jag tror fan att den egentligen var för liten ? Har provat den efteråt och jag borde kanske tagit en storlek större.

    Jag tror att de flesta minns den dagen eftersom att det nog är en av sina första milstolpar. På samma sätt som man minns sin uppkörning och sitt bröllop. Sedan så är det så inpräntat att studenten ska vara den bästa dagen i sitt liv (just då) så även om man bara hade en helt normal dag så kanske man minns den bättre just för att dagen ska vara bäst. Jag minns min student väldigt väl. Hur ensam jag kände mig bland alla glada klasskompisar. Jag var inte ledsen, men jag var inte heller så där glad. Förstod inte vad det roliga var, ”det roligaste jag gjort i hela mitt liv”. Vi drack, hoppade på ett flak och sedan åkte folk hem och firade med samma människor de firar konfirmation, student och examen med och sedan ut på stadens enda nattklubb som man varit på hundra gånger innan. Jag önskar att jag varit mer på internet på den tiden så jag kunde ta del av andra folks berättelser om att det faktiskt inte var så roligt.

      Allt blir vad man gör det till!

      Jag minns då inte min uppkörning ?

    Jag tog studenten -94 oc då var det inga broderade namn på mössorna. Man köpte studentmössan på Kappahl eller liknande och sen var det inget mer med det 😀
    Bal hade vi nog, men jag gick inte då jag tyckte det var rätt tramsigt överlag haha.

    Appropå student..

    Jag tar studenten på torsdag (kommer ha långärmad svart klänning med blommor) (har inbroderat ”the future is female” i roséguld på min mössa samt regnbågsfoder pga lesbisk) och undrar vad ni som tagit studenten känner kring att åka flak.
    Jag gillar inte uppmärksamhet och är inte jättetight med min klass så att sätta sig på ett svettigt flak med folk jag knappt känner när majoriteten av de 24000 invånarna i min stad stirrar på mig är inte så lockade, men alla jag oratar med säger att det är sååÅÅ kul och att jag kommer ångra mig i resten av mitt liv om jag inte åker (?)
    Värt att lägga till är ju att det kostar 300 och är nolltolerans mot alkohol.

    Vad säger ni? Vad är era erfarenheter av flakåkning? Kommer jag ångra mig?

      Jag ångrar ATT jag åkte flak, så lyssna på din magkänsla. Önskar att jag hade gjort det.

        Ångrar också att jag åkte flak. Gillade min klass men tyckte det var dötråkigt att åka flak. Skämdes dessutom för att mina föräldrar fick betala för flaket. Tyckte det var jättejobbigt att ta studenten. Kan fortfarande sakna sista året på gymnasiet 10 år senare. Även om jag hade en trevlig dag. Köpte den billigaste mössan och ångrade att jag köpt den. Klasskompisarna fick trycka på den på huvudet. De var också upprörda över att jag inte hade vitt. Hade svart och grå klänning och converse. Var jättenöjd med min klädsel:)

      Jag tyckte det var SÅ tråkigt att åka flak. Mina bästa vänner var äldre och väntade hemma där vi hade en rolig fest med både unga och gamla som avslutades på krogen istället för bal.

      Flaket var det roligaste enligt mig!

      Jag hade jättekul på flaket 🙂 Gillar du de du ska åka med, blir det säkert skojigt!!!

      Jag åkte i en cabriolet med min barndomsvän och skrålade till dålig gammal schlager på en bränd skiva som var den enda musiken som vår chaufför hade. Det var en överraskning från våra föräldrar, därav utlämnad till grannens musiksmak. Vet du vad? Det kunde inte bli bättre. Jag hade också ångest inför att åka flak med människor som jag inte tyckte så mycket om. Se om du också har en bekant med rolig bil, sno åt dig en vän, fixa fram dålig musik och du får ett par timmar som du sent kommer att glömma ?

      Flaket var jättekul! Trivs du i din klass så är det värt att vara med. Jag trivdes inte i min klass och umgicks aldrig med dem, men såg flaket som mitt sätt att fira att nu jävlar slipper jag dem och för min del bjöd flaket på en hel del överraskningar så jag hade kuk på flaket.
      Gillade inte uppmärksamhet heller egentligen, men man glömde liksom bort det och jag som var världens lugnaste tjoade och sjöng och blåste såpbubblor och dansade och vinkade på alla nedanför (jag var nykter) så flaket blev som en enda glad fest. Det är svårt att veta om du kommer ångra det, folk sa samma till mig om att jag inte gick på balen och det ångrar jag inte, men flaket är kul och jag rekommenderar dig verkligen att åka med, ha kul och grattis till studenten i förskott?

        ”kuk på flaket”!! ?

    Brorsan tog studenten -98, han har namn broderat på mössan.

    Förstår inte varför du klankar ner så mycket på PostNord. De gör ett suveränt arbete varje dag och Sverige skulle aldrig klara sig utan PostNord. Skulle vara intressant och veta hur mycket egna problem du har haft med PostNord eller om du bara skriver medias bild. Med 33.000 anställda som sliter varje dag för att leverera miljoner brev/paket varje dag så börjar det kännas tröttsamt att se hur du skriver om PostNord. Om du har egna problem, så ta kontakt med deras kundservice så kan jag lova dig att du får hjälp. Att du ens skriver att PostNord har tagit över visar bara på så otroligt mycket okunskap, PostNord är detsamma som statliga Posten, skillnaden att de bytte namn till PostNord och blev nordiska. Så bolaget är fortfarande Posten som har funnits i 380 år. I övrigt har du en väldigt intressant blogg men känner att det börjar räcka nu.

      Morsan är gammal Postis, jobbade dem typ 1975-1990, men hon och hennes andra gamla kollegor låter precis likadan som Camcam när de träffas. Så nog kan man ha koll på läget men ändå vara kritisk mot hur det utvecklats.

      Men det är ju på skoj? Jag tolkar det så i alla fall. Med tanke på hur mycket problem folk faktiskt har med postnord så är det inte konstigt att det börjar bli så att man skämtar om det. Det är ju som med SJ, många har problem med dem och man drar skämt om SJ.

    1999 i Dalarna fanns det iaf 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.