Det här är sinnessjukt!!!!!

23.50 – Jag kommer stänga kommentarsfältet för natten här för fan vet hur det kan spåra ur på småtimmarna.
Ingen risk jag vill ta. 
Sov så gott! 

Mitt hjärta går sönder.
Många har delat på sociala medier och skriver under Amnesty’s namnlista.
Gör någonting! Vi måste göra någonting.

Tack Sofie!

150 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Trump har ju redan sagt att han ska ordna det?

      Tillägg – Såg att han alldeles nyss nu ikväll till och med skrivit under en order för att stoppa att familjer separeras

      Det skulle inte skett överhuvudtaget!! Och att fortsätta belysa detta gör förhoppningsvis att han och andra inblandade förstår det.
      Att säga att han ska ordna detta är orsak att vad, vara tyst? Är inte ok.

        Obama Administrationen införde lagen som ligger under DACA, ICE. Det är med andra ord INTE Trump. Har har flera gånger försökt avsluta lagen, eftersom det är ett bedrägeri.

        https://www.westernjournal.com/viral-photo-of-caged-children-actually-from-obama-era-nothing-to-do-with-trump/
        http://www.foxnews.com/politics/2018/02/02/trump-to-democrats-stop-dragging-your-feet-on-daca.html
        https://www.nytimes.com/2018/04/01/us/politics/trump-immigration-daca.html

        Skall du skylla på någon så är det Obama.

      Tydligen var det efter påtryckningar från frugan. Tror han färna kört på med denna politik om han fått tillräckligt med stöd.

    Om en tid så kommer folk att se tillbaka och undra hur vi kunde tillåta detta, det är vidrigt och fruktansvärt när man läser hur barn har det. 1000 tals barn och bara några stycken som arbetar med att byta blöjor och mata. Yngsta 8 månader. Det måste stoppas nu och varför reagerar ingen och fördömer USA?

      Alla reagerar och har fördömt det. Republikanska senatorer stod bokstavligen i korridorerna med plakat när Trump gick förbi. Det har varit i varenda nyhetskanal den senaste veckan.

      Obama administrationen införde DACA, ICE eftersom det är en bluff som syftar till att öka immigrationen till USA utan att folket förstår det. Barn skickas därför till gränsen utan föräldrar och utnyttjas av kriminella (> 80 %) och används därefter de kommit in för Trafficking och annat. 20 % kommer med föräldrar.

      Trump har försökt stoppa det sen första dagen, men Demokraterna har vägrat. Samma sak som med att vi i Sverige ger uppehållstillstånd till de som påstår sig vara under 18 och trots att det är uppenbart så är det ingen myndighet som vill kontrollera åldern…

      https://www.westernjournal.com/viral-photo-of-caged-children-actually-from-obama-era-nothing-to-do-with-trump/

      Men var får du dina nyheter ifrån egentligen? Allting du skriver är ju redan gjort?

    Ja det är för jävligt att familjer separeras. Men föräldrarna gör valet att åka trots att de är medvetna om riskerna. Konstigt tycker jag.
    Sedan är det väl en självklarhet med nolltolerans mot illegala flyktingar.

      En gång i tiden var det lagligt att förslava svarta, det var lagligt att gasa judar och handikappade, det var lagligt att tvångssterilisera homosexuella. Bara för något står i lagen gör det inte det moraliskt rätt. Det är vidrigt att separera bebisar från sina föräldrar pga att en lag bryts. Ingen rättsföljd som står i konstitution eller lag.

        Det var ingen som påstod att det var moraliskt rätt!

      Vad är en illegal FLYKTING? Hur kan en människa som flyr anses vara illegal? Och HUR är det ”en självklarhet”?

        En flykting som inte har något egentligt skäl till att fly. Kriminella som måste fly för att de begått brott, personer som har det okej men tror att gräset är grönare på andra sidan, människor som av olika anledningar inte får komma in i landet etc etc etc. Dock är illegal flykting lite fel ordval, papperslösa är rätt ord

          ”personer som har det okej men tror att gräset är grönare på andra sidan”

          Kan du utveckla det här? Vad innebär det för den här tvååringens att ha det ”okej” jämfört med hur en tvååring har det okej i exempelvis Sverige. Och varför är det så många just från fattiga länder som tror att gräset är grönare här i vårat västerländska samhälle

            Mina, eller dina, personliga åsikter spelar ingen roll när det gäller lagar och vad ord betyder, så finns inte så mycket att utveckla. De har inget giltigt skäl att komma in i landet helt enkelt. Inget krig, inga politiska problem, bara en önskan om att få det bättre än de har det och det är inte skäl nog att smita in i ett annat land illegalt

              Jo, personliga åsikter har allt att göra med hur en lag ser ut. Det är personers åsikter som utformar lagar och lagar speglar samhället vi lever i. Samhället och lagar utvecklas, förnyas och ändras precis som allt annat i livet.

              Det är också en personlig åsikt att skriva ”personer som har det okej men tror att gräset är grönare på andra sidan” i ett kommentarsfält på internet. Det finns väldigt mycket att utveckla! Varför tror du att det är mexikaner och inte låt oss säga norrmän som ”tror” att gräset är grönare på andra sidan?

                Det finns fattiga länder, men tyvärr kan ju inte alla från fattiga länder lämna landet och ta sig till rikare länder. Livet är orättvist. Vi kan inte ta emot varenda fattig människa! det är skillnad att fly pga att man tjänar för lite och att fly för att man riskera att dö annars.

                Nej, mina åsikter här i detta kommentarsfält spelar 0% roll i hur lagen i USA ser ut. Jag tycker att de som behöver hjälp att fly borde få det, men har du ett ok liv, eller till och med ett dåligt liv men som ändå går runt så är det inte skäl nog att gå in i ett land illegalt bara för att de vill ha det bättre

              Självklart spelar våra åsikter om hur världen styrs roll, vi strävar väl alla efter en demokrati. Det finns ingen anledning att slita isär föräldrar och barn, det finns ingen anledning att sätta tusentals barn tillsammans med några få vårdgivare som knappt hinner byta blöja. Du hör, barn i blöjor utan någon som tar hand om dem.

        snälla, sluta vara så naiv! Klart det inte är okej att smita in i USA hur som helst (varken för dig elelr för någon annan)

          Men dessa vita som kallar sig amerikanare och vill göra america great again gick in illegalt i landet och tog det från urinvånarna?

            Japp. För länge sen, alltså inte aktuellt idag i den här diskussionen som gäller nutid

              Jaha, men den historien är den stor del till att det ser ut som det gör i Sydamerika. Tycker du inte att vi ska bry oss om det? Barn och kvinnor som bor i landet har ingen skuld till hur landet är men ändå är det de som straffas hårdast och straffas sen när de försöker fly.

                Nej, det tycker jag inte, inte när det gäller vad som händer vid gränsen i juni år 2018

                  Okej, historielöst alltså. Då är det enkelt att säga att någonting fruktansvärt är rättvist.

                  22:52. Nej, men jag kan hålla isär två olika händelser i historien.

            Med din logik ska vi alltså hata alla Tyskar också? Bojkotta hela landet?
            Blanda inte ihop saker snälla!

      Det är väl inte ett dugg konstigt med tanke på hur situationen i Mexiko ser ut. Hade jag varit förälder hade jag också försökt fly därifrån för att försöka få det bättre för min familj. Lätt för oss i Sverige att säga att det är ett eget VAL (as in ”vi försöker komma in i USA för att vi inte har något bättre för oss”) när vi inte har knarkkarteller som mördar politiker och vanliga medborgare som om det inte fanns någon morgondag.

        Du får läsa på lite…. du har i grunden rätt, men kryphålet utnyttjas av kriminella för Trafficking och droger m.m. MS13 nyttjar barnen för kriminella syften. Barnen skickas till gränsen och sen kommer de ”påstådda” föräldrarna och får asyl, trots att det är uppenbart att de inte är föräldrar…

        När de väl fått asyl, används barnen för Trafficking och andra hemskheter. Därför låser Gränsmyndigheten in barnen för att de inte skall utnyttjas eller komma till skada, då 80 % redan är sålda barn. Genom att stoppa kriminaliteten vid gränsen så stoppas utnyttjandet av barn. Om Trump inte gör något alls, så kommer Kriminaliteten fortsätta och barnen far illa.

        Obama införde lagen, DACA, ICE och Trump har försökt stoppa den, men demokraterna i kongressen röstar emot och vägrar. Gängen som utnyttjar dessa barn och gör affärer med dem är primärt MS13 och det är därför han även vill stoppa dem i USA, men även det Vägrar Demokraterna, vilket gör att kriminaliteten fortsätter.

        Det är nu samma Demokrater som försöker skylla detta på Trump, trots att det var Obama som införde lagen som utnyttjas. Det är såklart ingen tillfällighet… Korrupt värld, korrupta medier. Trump är bra.

        http://www.foxnews.com/politics/2018/02/02/trump-to-democrats-stop-dragging-your-feet-on-daca.html

      Hur vet du att de är medvetna om riskerna? I Mexico har de inte tillgång till samma information som vi har här i Sverige tex, alla kan inte läsa vad som står på nätet, förstår inte språket, lyssnar på folk omkring dem. Naivt att tro att alla kommer från samma bakgrund och har tillgång till samma information.

        Eeeeh det där är riktigt kolonialt tänkt av dig. Stackars dum brun outbilda människa förstår inte världen lika bra som vit i europe?

        Alltså lägg ner. De har internett. Spanska nyheter förmedlas minst lika bra som de på engelska. De flesta kan dessutom engelska och alla har de gått gratis i skolan och många är högutbildade.

        Vad tror du egetligen. Att de bor i lerhyddor? T o m förorten med deras egentiverkade hus har infrastrukturer dom fungerar hyfsat bra.

        Och japp, jag har varit i Mexico och inte bara i Cancun utan jag har varit där de själva bor och lever på riktigt.

        Underbart land förutom de korrupta politikerna då. (Men Sverige är också på god väg dit.)

          *Egentillverkade hus…

          PS Drogkartelleena härjar främst i norra delarna på gränsen mot US. Främst runt Acapulco. De är inte lika aktiva i hela landet även om främst alla turister alltid behöver skydda sig mot kidnappare.

        Tror du det är en nyhet för dem att de inte kan gå in i usa utan risk? ? Vet du hur länge de haft problemet med papperlösa från mexico? Läs på lite innan du uttalar dig

      Det är lätt att sitta i lilla trygga Sverige och prata om andra människors val. Förstår du hur desperata de måste vara om de flyr trots att de vet vad som kan ske. Det är ingen nöjestripp de gör!!!

        Politik är aldrig lätt. Men det är lätt att prata om det här om man utgår efter fakta, alltså hur lagen ser ut. Handlar inte om empati, handlar om helt andra saker

          Som vadå? Vem ska våra lagar skydda?

          Fakta? Då kan du säkerligen på ett rationellt (och ytterst oempatiskt!) sätt förklara varför Trump varit första med att genomföra detta? Du har säkerligen också en mängd argument för varför han valt att INTE sätta stopp för denna behandling av barnen trots högljudda protester, trots att han kunnat?

            Han har stoppat den.

            Läs på lite utanför det du läser på facebook, för du verkar ha väldigt liten koll på hur situationen faktiskt ser ut

          Lagen av skriven av människor. Därmed kan den ändras om det behövs.

        1. Lagen skapades av Obama Administrationen, inte Trump.

        2. Kryphålen i lagen nyttjas av kriminella som köper barn i Mexiko och kör dem till gränsen, (80 %). När barnen fått asyl enligt lagen, så kommer de påstådda föräldrarna som inte är föräldrar och får asyl, (då DNA tester inte är tillåtet).

        3. När de fått asyl, utnyttjas barnen för Trafficking och andra hemskheter. Detta har pågått under hela tiden Obama var president.

        4. Trump har försökt stoppa detta sedan första dagen, men Demokraterna i Kongressen röstar nej till en lagändring varje gång.

        5. För att hindra att dessa 80 % barn råkar illa ut, så hamnar de i förvar hos gränspolisen/ICE, och sen slussas de till fosterhem om möjligt, vilket det oftast inte är.

        6. Genom att förvara dem hos myndigheten, så STOPPAR Trump även kryphålet och fortsatt kriminalitet och Trafficking, då Demokraterna vägrar ändra lagen.

        Med andra ord är Trump den som gör något bra. Obama är det inte. Medierna i USA och även i EU är kontrollerade och sprider lögner, eftersom Trump inte är GLOBALIST. Globalism är förklätt till Liberalism, är allt annat än Humanism och Liberalism.

        Googla Trump och DACA så ser du själv. Börja läsa andra alternativa medier eller institut för att få en nyanserad bild. T.ex. http://www.larouchepac.com (kända inom geopolitik).

        Eller andra som Washington Times, Breitbart, National Review etc.

        http://www.foxnews.com/politics/2018/02/02/trump-to-democrats-stop-dragging-your-feet-on-daca.html

      Jag tycker det är konstigt att du känner att du måste påskina att det är familjernas fel och inte resultatet av en inhuman lagstiftning! (hallå, medkänsla?)

        Man kan inte få ordning på invandring med medkänsla, det fungerar inte så

          ”Det fungerar inte så”, snillet har talat. Hur fungerar det då?

      Tidigare har illegala invandrare bokförts och man har påbörjat processen men de fortfarande tillåtits vara i frihet. Skillnaden är nu att Trump och hans anhang har valt att tolka lagen mycket hårdare och sagt åt gränspolisen att fängsla invandrarna. I och med att barn inte får sitta i fängelse så skiljer man dem från föräldrarna för ”deras det bästa”. Men naturligtvis är det en skrämseltaktik för att avskräcka folk från att komma över gränsen.

      För det första är de allra flesta inte alls medvetna om riskerna, för det andra är det vidrigt att straffa människor som i ren desperation och av överlevnadsinstinkt flyr och lämnar allt de har i hopp om överlevnad.

    Trump har redan lovat att ordna det. Men alltså det handlar ju om att USA har en lag som säger att man inte får ta med barn till fängelset, så det är ju väldigt oansvarigt att från första början försöka ta sig in illegalt tillsammans med sitt lilla barn.

      Han har redan ordnat det, för ca en timma sen. Håller med! Föräldrarnas ansvar

        Men wow. Vilken hjälte han är.

          Hjälte och hjälte, nja. Men man kan ju inte tjata om att fixa något som redan är fixat

      Herregud varför ha en politiker som genomför sånt här över huvud taget?! Vet att lagarna stiftades innan Trump men det är han som genomför det här nu. Han skulle aldrig backat om han aldrig fick massiv kritik. Det finns andra sätt att skydda gränser.
      Tycker man att barn så små som 8 månader ska straffas för hur deras föräldrar agerar så har man fan mist all sin mänsklighet. Ingen väljer i vilket land man ska födas, det är ett jävla lotteri. Det finns en anledning att dessa människor flyr. Den här avhumaniseringen av människor skrämmer mig..

        Alla som flyr har inte behov av att fly. Många ”flyr” för att de vill skaffa utbildning, tjäna pengar osv trots att de hade kunnat leva ett helt ok liv i hemlandet (ja det är orättvist att vissa länder har det bättre ställt än andra och det är ett lotteri, men de som flyr i onödan har förstört oehört mycket för dem som flyr för sina liv. Man kan inte klumpa ihop alla flyktingar till en och samma. En del flyr för sina liv, andra inte. Därför är det bra att man kollar upp vart människan är i osv innan man Her uppehållstillstånd så att de som verkligen behöver får det. Men en del har fått för sig att alla flyktingar kommer från samma hemska ställe och att alla borde få stanna.)

      Väldigt oansvarigt av Trump stifta lag som får dessa konsekvenser. Och sen säga ”hoppsan! Det där blev inget bra.” Annars har du nästan rätt.

        Trump har inte stiftat lagen. Den fanns redan.

          Ok. Men det är Trump som valt att implementera lagen hos gränspolisen. ”Nolltolerans” you now.

          Ingen annan satte den dock i verket innan Trump, dessutom har han aktivt VALT att inte stoppa den… WTF?

      Tänkte skriva att den där karln är en total fullblodspsykopat utan en enda riktig känsla i kroppen utom hat och självgodhet, men uppenbarligen finns det folk t.o.m. här som försvarar honom. Som mamma gör det ont i hela kroppen av tanken på att små barn slits ifrån sina föräldrar på detta vis, utan att förstå vad som händer. Helt obegripligt att detta kan ha tillåtits hända någonstans på denna jord i ett demokratiskt samhälle på 2000-talet. Helt obegripligt.

        Läs på lite om vad som händer med barnen. Det är hemskt att de skiljs från föräldrar, men det ligger även så mycket mer bakom det då många barn inte kommer dit med sina föräldrar utan människor som utnyttjar barnen. Det är inte så enkelt som det först låter om du sätter dig in i det. Ser dessutom ingen som försvarat att de gjort såhär med barnen, bara visat en förståelse över det faktum att han inte vill ha illegal invandring

          Exakt, det är avskum som köper barnen i Mexiko. När barnen sen gått igenom asylprocessen börjar deras helvete inom trafficking. Detta har pågått under hela Obamas styre för övrigt..

    Stackars stackars små barn. Ett barn som är så litet förstår sig inte på sådant – det ända de förstår är att någon ta deras föräldrar iväg från dem och det känns inte bra för barnen. Jag hoppas mina barn aldrig hamnar i en sådan situation.

      Gör inte samma val som deras föräldrar bara så slipper dina barn det

        Vadå gör inte samma val? Varför skulle hon ens när hon bor i trygga Sverige? Har du behövt göra det valet? Inte? Var tacksam för det. Vet du hur det är att leva som kvinna i Mexico? Många som flyr kanske hade valet mellan att bli mördad eller ta med sig sina barn och försöka överleva.

          Japp, och de misslyckades och de visste riskerna. Jag har aldrig sagt att jag gillar det, men det är så det är

            Hur vet du att det visste riskerna? Sa du även samma sak om människorna som dog i gummibåtarna och vars barn spolades upp på stränderna?

              Man ska inte klumpa ihop alla flyktingar till en och samma nej. Det finns bra och mindre bra människor. En del är ärliga och andra inte. Klart en del visste riskerna och andra som inte har någon aning. Precis som att alla flyktingar inte kommer från samma ställe. En del har levt i helheten medans andra faktiskt haft det ganska bra. Alla flyr inte för sina liv, men många gör det. Vi måste våga inse detta.

                Helveten* inte helheten

                Alla klumpas ihop när det gäller nolltolerans och barnen tas ifrån dem.

              Inte samma sak överhuvudtaget. Ingen har dött, barn och föräldrar har blivit förda till olika ställen. Och det jämför du med att sitta på en oskyddad gummibåt på öppet hav ?

                Vet du hur det är för barnen och bebisarna som har blivit förda till ”olika ställen”? Föräldrarna på gummibåten visste också risken, varför är det skillnad?

                  Ska de bryta sina egna lagar?

                  Bryta lagen? Du menar tolka den annorlunda som Obama gjorde? Ja.

                Föräldrar separeras från sina små barn. Vet inte vad som kommer hända med den. Och de riskerar att deporteras utan dem. Hur fan kan du försvara detta?

                  Jag försvarar inte det. Jag tycker att det är fel och jag tycker att det är bra att han stoppat det. Jag försvarar att han inte vill ha illegal invandring, det vill inte jag ha här heller

    Fruktansvärt ja, men föräldrarna är medvetna om riskerna och tar dom ändå? Utfallet blir att barnen lämnas kvar (men blir självklart omhändertagna!). Det är ju samma som att om man begår ett brott i Sverige så får man inte ta med sitt barn till fängelset.

    Må låta hårt – men Trumps mål är ju inte att separera familjer utan detta är konsekvens när man begår ett brott.

      Dom har inte begått något brott.

        Jo. Det är olagligt att smita in i USA.

          Tycker det är fruktansvärt att människor ska klassas och behandlas som brottslingar i jakten på ett säkert och bättre liv för dem själva och deras barn.

            Hur ska man kunna hjälpa till om folk tar sig in illegalt i länder? Man måste kunna urskilja på de som faktiskt flyr för sina liv och de som bara vill komma till något bättre. Tyvärr är det många som kanske verkligen behövt hjälp som inte får de pga att någon annan som egentligen inte behövt hjälpen tagit den istället. Därför är det så viktigt att det sköts på rätt sätt!

              Och rätt sätt är inte att skilja små barn från sina föräldrar.

                Nej. Men är det rätt att hålla barn i förvar med sina föräldrar? Sätta dem i häkten? Osv. För vad tror du händer? Att de bara släpper dem och låter dem gå? Finns inget rätt för barnen i det här.

                Barn får inte sitta i fängelse med föräldrarna, de får inte inte heller skiljas från föräldrarna.. Vad ska man göra? Föräldarna kommer dit ILLEGALT DET VILL SÄGA OLAGLIGT och det ska fan ha konsekvenser, det är bara synd att barnen far illa av föräldrarnas agerande.

      Hur blir barnen omhändertagna? De sätts i en bur.

    Jag är mållös över kommentarerna ovan.

      Säger detsamma. Helt mållös. Mänskligheten lär sig ingenting av sin historia. Och att man tycker att barnen ska straffas för föräldrarna gjort. Jag hoppas vi överlever denna backlash som pågår just nu.

        Det är INGEN som sagt att de tycker att barnen ska straffas! Lägg inte ord i munnen och tolka allt som att folk helt saknar empati så fort man ifrågasätter invandring ( i detta fallet illegal invandring. De vet om att det är olagligt att smita in i USA och ändå gör de det)

          Precis. Det är bara att se hur mycket gränspoliserna kämpar mot att stoppa invandrare från Mexiko som försöker ta sig in i USA illegalt. Allt har konsekvenser.

      Varför? Är på riktigt nyfiken vad du tycker är så fel med vad folk skrivit ovan.

      Ja alltså det är det sjukaste jag sett på länge. Vad har hänt med människosynen bland många i dagens samhälle? Var finns medkänslan? Vad är det som händer?

        Du kan inte begå ett brott och sen förvänta dig att du ska ha kvar dina rättigheter. Det är enkelt att förstå och har inget med om man tycker synd om barnen eller inte

          Alla har kvar sina mänskliga rättigheter oavsett vad. Särskilt barn.

            Precis och jag tror vi alla är eniga om att barnen inte ska behandlas såhär illa. Att det är fel. Ingen har påstått att det är rätt att behandla dem illa. Men man är ju inte hjärtlös för att man tycker det ska vara okej att ta sig förbi gränserna och befinna sig i länder illegalt.

              För att man inte tycker det ska vara okej *

              Är det vad diskussionen handlar om tycker du? Att vi ska låta folk passera gränser hur de vill? Har du missat att alla är upprörda hur barnen behandlas? Du är hjärtlös när du börjar diskutera att föräldrarna har gjort ett val när vi pratar om hur illa barn behandlas.

                Och vad tror du är anledningen till det? Jo, att personer försöker ta sig in illegalt i landet. Så det är en stor del av det som diskuteras

                  Nej, anledningen till det är trumps tolkning av lagen.

        Så fort man gläntar på dörren till att göra hat rumsrent (igen) så väller det ut. Det slår aldrig, aldrig fel.

          Det är ingen som skrivit hat.

            Nej men uttrycker en stark avhumanisering av invandare. Det leder till hat och åsikter som att människor som flyr får skylla sig själva.

              Men suck. Nej. Det skrivs om en existerande lag. Klart man inte kan ta in papperslösa i ett land

                Vem har sagt det? Vi diskuterar hur barn behandlas. Har du missat det? Handlar namninsamlingen på Amnesty om att låta folk komma och gå hur de vill?

            Man behöver inte skriva det för att det ska synas. Och kommentarerna här är bara ett litet symtom på ett mycket större problem.

        Om det är det sjukaste du sett så är du verkligen naiv. Det är ingen som skrivit något elakt eller rasistiskt. Men det är klart man inte bara kan påstå att man är flykting och sedan smita in i länder på olagligt vis.

      Ni som ursäktar denna behandling av människor genom att säga att de försöker ta sig in i USA illegalt: även om det inte är lagligt, förtjänar dessa människor en sådan behandling? Är det rimligt att behandla folk på ett så omänskligt sätt?

      Vi vet inte varför de försöker ta sig dit, men antagligen gör många det av desperation. Även om det är olagligt kan man behandla dem på ett värdigt och mänskligt sätt.

        Ingen här har skrivit att behandlingen av barnen är rätt. Eftersom Trump stoppat det typ samtidigt som det här i inlägget kom så diskuteras allting som har med det att göra. Eller ska vi diskutera att han ska göra något han redan gjort?

    Såklart så är hela situationen fruktansvärt sorglig och i en perfekt värld så skulle inte dessa händelser ens tillåtas inträffa. Tyvärr så ser inte världen ut så och det säger sig självt att dessa människor blir gripna när de bryter mot lagen – och försöker ta sig in till USA illegalt. Sedan kan man tycka vad man vill rent moraliskt. Det är fruktansvärt att de separerar familjer på det här sättet, men ingen är väl så dum och tro att bara för att de ändrar om i lagarna och utför nya order så kommer familjerna släppas igenom gränsen…?

      Nej och det är väl klart man inte ska släppas genom gränsen hur som helst. Du och jag hade inte heller fått ta oss in.

    Oj vad alla blev högljudda. Hörde inte ett pip under Obama. Googla. Inget nytt under solen.

      Vi tänkte (och skrev) exakt samma sak samtidigt

      Bättre sent än aldrig. Drönarkrigsföringen under Obama är ingen historisk höjdpunkt heller.

      Ja, lagen fanns under Obamas tid. MEN det är Trumps administration som kräver den hårdaste tolkningen av lagen som lett till dagens situation. Försökte inte få det till att det här är något som pågick även under Obamas tid.

    Det här hände under Obamas tid också. Fyi

      Nej, det gjorde det inte! Lagen fanns men tolkades inte på samma sätt och det fanns inget direktiv från presidenten att separera föräldrar och barn. Invandrare tilläts då leva i frihet med sina barn medan deras ansökan om uppehållstillstånd behandlades.

    Har ni inte sett Sophies val. När hon kommer fram till ett förintelseläger och är tvungen att välja vilket av sina två barn som ska skonas från att gasas i hjäl. Fruktansvärt. Den filmen är så bra. Vad dessa nazister ställde till med. Vilka hemska grymheter. Det hoppas jag aldrig upprepar sej mer i framtiden.

      Att du jämför detta med naziTyskland är att spotta på alla miljoner som dog under 2a världskriget.

        Du förstår väl att de också började med en avhumanisering av judar?

          Det här är inte det minsta samma sak. Om Trump hade börjat ge sig på sitt eget folk så kan vi ta den diskussionen

        Men lägg ner din tönt…. Du är precis en sådan som borde blockas från den här bloggen.

          Tål du inte att läsa åsikter du inte gillar?

          Nej. Du är det däremot. Om man jämför din kommentar med de hon la ut exempel på

        Det var inte förrän efter WW2 som många verkligen förstod vad som hänt och vad judarna fick gå igenom. Jag jämför inte detta i USA med koncentrationsläger under kriget men jag tror det är farligt att bara avfärda en jämförelse sådär. Allting har en början och en vidareutveckling, och man kan aldrig avgöra på förhand hur något kommer att bli.

        Att normalisera sådana här inhumana förhållanden är som en inkörsport till något annat..

    Jag kan förstå de som säger att första ansvaret vilar på föräldrarna, MEN oavsett vad det gäller så är det INGA BARN som väljer sin situation (eller sina föräldrar heller för den delen)..

    Samhället måste alltid se till barnens bästa, och speciellt om föräldrarna kanske brister här eller där (vi vet ju heller inte varför de flytt, så lite ödmjuk får man faktiskt vara när vi sitter här i trygga Sverige).

    1. Lagen skapades av Obama Administrationen (DACA)

    2. Trump har försökt stoppa detta sen första dagen, efter som det är ett bedrägeri.

    3. Barn som kommer till USA under viss ålder har rätt till visst uppehälle.

    4. Mer än 80 % av de barn som kommer till USA kommer helt utan föräldrar och kryphålet utnyttjas av bl.a. kriminella ligor.

    5. När barnen fått uppehälle så har de påstådda föräldrarna rätt till uppehälle och lagen gör att myndigheterna INTE kan ta t.ex. DNA…

    Vill ni skylla på någon, så är det inte Trump, utan Obama. Massa okunniga människor som inte orkar läsa.

    Det hela är en bluff för att öka immigrationen till USA, precis som vi sett i Sverige. I Sverige har det sen 2010 kommit 15 % immigranter. Immigranter som omsätter 500 TKR varje år finansierat av skattebetalarna. 60 TKR i ränteintäkter för ökad kapitalomsättning tjänar Riksbanken och resterande går till vissa företag. Riksbanken tjänar pengar på ALL kapitalomsättning, oavsett om det kommer från kriminalitet.

    Öppna gränser i Sverige?
    Ökad kriminalitet?
    Ökad droghandel?
    Skattefinansierad immigration?
    Skattefinansierad anhöriginvandring?

    Immigrationen har inte kommit till Sverige för flyktingskäl. (Mer än 93 % enligt FN är ekonomiska flyktingar). De är här för att öka omsättningen i vissa företag, Riksbanken och ECB genom ökad efterfrågan och behov. Du betalar. Det är en bluff med andra ord.

    VEM äger Riksbanken? (Inte vi)

      När jag är klar med min utbildning ska jag flytta till Schweiz. Sverige är ett jävla sjunkande skepp.

        Danmark kan jag också rekommendera! Sverige skriver inte sanningen om varken Danmark eller Norge, för alla skulle flytta.

        40 % starkare valuta
        20-30 % högre lön
        Halva boendekostnaden
        Helt GRATIS sjukvård
        Trevliga människor
        Kortare arbetsdagar
        Rent och ingen kriminalitet i jämförelse

        Schweiz bra också!

      Du får gärna länka till några trovärdig källor på allt det där…

        Har massa information, men googla Trump och DACA. Jag läser själv olika medier för att få mer nyanserad bild, och några jag kan rekommendera oavsett vilket politisk grund man har är.

        http://www.larouchepac.com

        (Känt institut som skriver om Geopolitik). Både video och text. Inte alltid så roligt, men du får en chock när du inser hur världen styrs och vad som ligger bakom sådant som Syrien, Korea, etc). Det är INTE som traditionella medier skriver och du kommer få en tydlig bild av att kvällstidningar mm, är politisk propaganda och desinformation.

        National Review
        Washington Times (Ej Washington Post)
        The Indenpendent
        Breitbart (Konservativ)

        Geopolitikern Harvey Schlanger
        Finns på YouTube och andra medier. Beskriver bra det som händer

        Kevin Shipp (Fd. CIA vars familj dog pga. CIA och som nu hänger sig åt att berätta sanningen för folk trots att han riskerar livet). Sök på YouTube. Han beskriver vem som styr CIA och FBI och vilka som kontrollerar medier mm.

        Andra ämnen som kan vara intressant att titta upp är:

        Varför visste Trump redan i november 2017 om att det skulle bli fredsavtal med Nord Korea, och ändå skrev medier att det skulle bli krig etc… Varför?

        Gasattacken i Syrien sist och förgiftningen av Ryssarna i England var engelsmännen själva. Varför? Varför smutskastar de Ryssland? Var är målet?

        Mycket intressant. Men läs Larouchepac.com

        En annan intressat är Geopolitikern Harvey Schlanger som du

          Go Jonas! Vettiga kommentarer du postat ikväll. Det är otroligt vad folk blundar inför sanningen. Det är som att de inte VILL ta in den.

      MEN VAD I LOLDAGENS DAGAR

      Va? Så flyktingar har kommit för att företag och riksbanken ska öka sin omsättning?

      Kära nån vilket dravel.

    Flaschback har tydligen flyttat hit. Beklagar verkligen. Kommentarerna var det som gjorde Bloggbevakning unikt en gång i tiden.

      Flashback har en liten klick skit men hänger du bara i en viss typ av trådar så är det inte förvånande. Flashback är en bra jäkla grej. Minns du sociopaten som torterade och dödade katter i Gtbg (tror jag det var)? Med hjälp av just Flashback kunde polisen gripa killen. Så det så 🙂

    Kommentarsfältet här har verkligen blivit otrevligare.. Minns en annan tråd där en läsare var orolig för ett par barn hon trodde for illa, och möttes av kommentarer om att hon var en skvallerkärring, att hon borde sköta sig själv och att föräldrar har rätt att vara hur otrevliga de vill mot sina barn.

    Så sorgligt med de som fortfarande inte tycker att barn har några rättigheter, trots att de redan saknar all makt över sin situation i livet..

      Va? Läser du ordentligt eller är du för känslosam? Det är ingen här som menar att barn inte ska ha några rättigheter. Jag tycker det är fantastiskt korkat av föräldrarna att ta en sådan enorm risk och utsätta sina barn för detta. Det är olagligt att försöka smita in i ett land illegalt och DET SKA HA KONSEKVENSER. Begå inte kriminella handlingar och bli förvånad över att du straffas, men det är fan synd om barnen som får ta stryk av detta.

        Syftade mer på att kommentarsfältet blivit otrevligare, vilket andra också påpekat.. Har varit många trådar där folk suttit och spytt ut sitt hat mot barn i allmänhet, gå tillbaka lite så ser du själv.

    En tjej på Instagram (@eforsblom) har köpt kläder från DennisMaglic men är missnöjd och la upp en bild på sin Insta och taggade DM. Tror ni inte att DM på typ 5 sekunder såg till att bilden inte längre syns bland deras taggade bilder….Dennis är ett sånt avskum.

    FN:s barnkonvention: ”Ett barn ska inte skiljas från föräldrarna mot deras vilja, utom när det är för barnets bästa. Ett barn som är skilt från föräldrarna har rätt att träffa dem regelbundet.”
    196 stater har ratificerat barnkonventionen. USA har det inte. Helt jävla makalöst otroligt…

      1. Lagen skapades av Obama Administrationen, inte Trump.

      2. Kryphålen i lagen nyttjas av kriminella som köper barn i Mexiko och kör dem till gränsen, (80 %). När barnen fått asyl enligt lagen, så kommer de påstådda föräldrarna som inte är föräldrar och får asyl, (då DNA tester inte är tillåtet).

      3. När de fått asyl, utnyttjas barnen för Trafficking och andra hemskheter. Detta har pågått under hela tiden Obama var president.

      4. Trump har försökt stoppa detta sedan första dagen, men Demokraterna i Kongressen röstar nej till en lagändring varje gång.

      5. För att hindra att dessa 80 % barn råkar illa ut, så hamnar de i förvar hos gränspolisen/ICE, och sen slussas de till fosterhem om möjligt, vilket det oftast inte är.

      6. Genom att förvara dem hos myndigheten, så STOPPAR Trump även kryphålet och fortsatt kriminalitet och Trafficking, då Demokraterna vägrar ändra lagen.

      Med andra ord är Trump den som gör något bra. Obama är det inte. Medierna i USA och även i EU är kontrollerade och sprider lögner, eftersom Trump inte är GLOBALIST. Globalism är förklätt till Liberalism, är allt annat än Humanism och Liberalism.

      Googla Trump och DACA så ser du själv. Börja läsa andra alternativa medier eller institut för att få en nyanserad bild. T.ex. http://www.larouchepac.com (kända inom geopolitik).

      Eller andra som Washington Times, Breitbart, National Review etc.

      http://www.foxnews.com/politics/2018/02/02/trump-to-democrats-stop-dragging-your-feet-on-daca.html

        Varför ser inte Trump till att barnkonventionen ratificeras av USA då? Om han nu vill alla barn så väl…
        För det är ju verkligen barns bästa att sätta dom i barnläger som är så undermåliga att USA:s samlade barnläkare hårt har kritiserat dom.

      Sverige har inte heller ratificerat…

        Där hade jag fel. Vad är det jag tänker på som Sverige inte har ratificerat? Någon som vet?

          Konventionen till skydd för alla människor mot påtvingade försvinnanden och konventionen om skyddet av alla migrantarbetares och deras familjers rättigheter har inte åtagits av Sverige.

          Sverige har ratificerat sju av de nio kärnkonventionerna. Konventionen om migrantarbeteras rättigheter och konventionen till skydd för alla människor mot påtvingade försvinnanden har inte antagits.

          Tack!

          Googlade också fram att jag inte mindes helt fel ang barnkonventionen. Hela är inte ratificerat utan ett tilläg från ca 2011 valde de att inte göra.

    Jävligt märkligt det här med att fly för att ”gräset är grönare på andra sidan”. Jag flyttade ifrån ett mer än helt ok liv i Finland för att det verkade roligare i Sverige. Hade definitivt inget förestående krig eller annan hotbild som gjorde mig tvungen att ge mig av. Har tyckt att Sverige är riktigt trevligt och reko och inte EN människa har påpekat att jag borde dra trots att jag är här i jakten på ett bättre liv, för utbildning och att tjäna pengar.

    Men det kanske är lugnt, jag delar ju de fins, ehm, svenska värderingarna. Och är vit och legal.

      Fast kom du hit illegalt? Där har du nämnligen skillnaden. Om du får vara i ett land, eller om du lever papperslöst i ett land

      Ack ja, det finns rätt och fel sorters invandrare. Min farföräldrar flyttade till Sverige från Finland för att farmor blivit gravid innan de gifte sig och de ville komma bort från allt skvaller. Ingen har någonsin bett dem, eller deras barn, att dra. Idag har min arbetslöse farbror ställt till det rejält för sig på många sätt, och allt är invandringens fel om du frågar honom. Ja, den felaktiga sortens invandring, såklart.

Comments are closed.