Missen i Gustavsberg hittar nog inte hem

https://www.instagram.com/p/BksdegNFgmQ/?taken-by=bloggbevakningscamcam

Jag har bett om hjälp tidigare på Instagram men lägger upp den här nu också eftersom den här missen behöver hjälp att hitta hem.
Den har en ägare vars barn går på förskolan som är granne med oss här i Gustavsberg. En dag följde den med matte dit och gör nog så lite hela tiden och nu verkar den inte kunna hitta hem.
Den har fått mat och vatten och var både utsvulten och törstig men här kan den ju inte bo – det är nämligen två stycken andra missar som inte är helt nöjda med att den här chiplösa kissen ligger och sover på vår uteplats nu.

Vet du vems katt det är eller är det rent av din lilla pälskling som behöver hjälp att hitta hem?

120 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Det bästa vore nog att ta den till en veterinär och kolla om den har ett chip.

      Läs texten igen kanske 🙂

        Ibland missar man detaljer i texten, jag la heller inte märke till det där om chipet första gången när jag såg inlägget (vet inte om det uppdaterats eller om det stått så hela tiden) 🙂

          Kommer inte ihåg att det stod där innan heller, sorry ;D

    Man ska väl inte mata katter som man inte äger, har hört att dom typ ”flyttar hem” till en då istället för att ta sig hem igen? är dock osäker men har hört det innan iaf ? hoppas pissen hittar sin familj!! ??

      Jag vet, men den var så utsvulten. Efter att den i princip dök ner i vattenskålen så hade jag inte hjärta att inte ge den mat. Men jag gav den inte mat PÅ uteplatsen utan närmare förskolan. 🙂

        Klok lösning 🙂

      Tror inte det händer om katten har ett hem där den får tillräckligt med mat och sällskap. Det är nog som Cam säger, den hittar inte hem. Hade den gjort det hade den nog inte varit där. Jag tycker du Cam gjorde helt rätt val som hjälpte honom!! <3 Tänk om fler värderade katter högre och hjälpte dem istället för "äsch den klarar sig."

    Har du satt upp någon lapp på förskolan? Eller om du kanske kan ringa dit tidigt imorgonbitti

      Vi ska göra det i morgon bitti, men jag vill gärna att missen ska få komma hem ikväll.

    Om du vet att ägarens barn går på förskolan så ring till dom imorgon.

    OT: Rebecca och Fiona uppmuntrar till hot mot SD-väljare på instagram.
    https://nyheteridag.se/rebecca-fiona-uppmanar-att-hota-sd-valjare-far-stod-av-tv4-efter-politiska-utspelet/

      Värdelöst att länka till en skev och högervriden tidning som nyheteridag. Tydligt vad din agenda är.

        Vad är det för fel på Nyheter Idag? Det är en seriös tidning med seriösa reportrar.

          Webbsajten nyheteridag.se drivs genom aktiebolaget Publicism NITEK AB. Bolaget ägs av Ilan Sadé, partiordförande i Medborgerlig Samling.

          Medborgerlig Samling, ett starkt konservativt och invandrarfientligt parti, har bland annat delat nazistiskt mordhot på Facebook, hotet gick ut på att styrelsen i Femininatiskt initiativ ska hängas.

          Nyheter idag är inte en seriös tidning.

            Du pratar om Finspång-memen? Ja, Ilan Sadé är med i Medborgerlig Samling. Chang Frick som startade upp Nyheter Idag var tidigare med i SD (han är för övrigt rom/jude) och en annan som skrivit för tidningen har varit med i vänsterpartiet. Hela Hälsinglands förra reporter Pelle Zackrisson är numera redaktionschef på Nyheter Idag.
            Det är en brokig skara som jobbar med tidningen vilket jag tycker är bra. Nyheter Idag ses även som en seriös tidning av gammelmedierna.

              Mycket kan man diskutera med att nyheter idag skulle ses som en seriös tidning av ”gammelmedia” är helt enkelt inte sant.

              Nej, Nyheter Idag är INTE seriöst. Främlingsfientlig blaska är bara förnamnet. Fast du kanske är en sådan som tycker att Fria Tider m.m också är seriöst. Bara för att vissa journalister (som hatar invandrare och feminister och annat normalt folk) skriver på sidan innebär det inte att den är seriös. Ingen som är över 5 år och kan källkritik och går in på sidan skulle tro att den är seriös.

                På vilket sätt är Nyheter Idag inte seriös? Dom har aldrig skrivit fake news. Vad är fel med deras artiklar? Visa mig en artikel som inte är seriös.

        Tycker du det är rätt av Rebecca och Fiona att uppmana sina följare att manipulera och hota människor som funderar att rösta på SD?

          Det är inte rätt att bete sig så mot folk bara för de röstar på sd. Men tycker inte det stämde att de uppmanande till hot eller våld

            Eh, dom skriver ju det själva på sin instagram.

            Det står ju uttryckligen att de uppmanar folk att hota sina bekanta så de inte röstar SD. Rätt svårt att förklara bort.

          Folk som röstar på SD behöver ifrågasättas. Det är helt rätt. Hitlers parti valdes in på demokratisk väg. Främlingsfientliga partier och de som röstar på sådana ska därför ifrågasättas starkt. Man får rösta på vad fan man ill, men det innebär inte att man inte ska kritiseras eller ifrågasättas för sina skeva åsikter.

            Ifrågasättas ja, men inte att bli hotade.

          Har kollat igenom deras insta och hittar ingen tillstymmelse till hot? De lyfter fram flera av SD:s rasistiska och homofobiska utspel däremot.

            ”Please, try to convince, manipulate and threaten everybody you know into not voting for an inexperienced Kalle Anka nazi party in the upcoming election.”

            https://www.instagram.com/p/BkqNQ6XhB6k/?hl=sv&taken-by=rebeccafiona

        Det är inget fel på att vara högervriden.

        Varför läser vi alla bara instagraminlägget i original på deras sida och bildar oss en egen uppfattning?

          ”Please, try to convince, manipulate and threaten everybody you know into not voting for an inexperienced Kalle Anka nazi party in the upcoming election.”

          https://www.instagram.com/p/BkqNQ6XhB6k/?hl=sv&taken-by=rebeccafiona

        ”I en demokratur råder allmänna och fria val, åsiktsfrihet råder formellt men politiken och massmedia domineras av ett etablissemang som anser att bara vissa meningsyttringar skall släppas fram. Konsekvensen blir att medborgarna lever i en föreställning att de förmedlas en objektiv och allsidig bild av verkligheten. Åsiktsförtrycket är väl dolt, den fria debatten stryps. Dock skall tilläggas att det i definitionen för demokratur finns med det faktum att majoriteten av människorna i detta samhällstillstånd själva inte uppfattar att de lever i en demokratur.”-Vilhelm Moberg

      Kalle Anka-land

    Kolla på http://www.vilse.nu och sätt upp en annons.

    Lägg upp samma inlägg på Värmdös FB-grupp. Där kommer säkert ägaren hittas.

    Katter som trivs hemma brukar inte gå till andra. Dom flesta hittar hem. Men det kanske är en äldre kisse hoppas det ordnar sej.

      Eh. Min mammas katt älskar henne och hennes man, vovven och hela trädgården med omgivningar samt huset. Vi alla avgudar honom också och han får färsk fisk och ungefär precis som han vill varje dag. Men han brukar gå hem till grannarna en gång per dag ändå och ligga liten stund inne på deras inglasade veranda.

      Eh? Katter går på egna äventyr hela tiden.

        Minst sagt. Jag har en kompis vars katt försvann och sedan, fyra dagar senare, hittades av en familj som ringde henne och meddelade att katten fanns hemma hos dem för att hämtas. Vart bor ni, frågade hon. Jo, i en annan stad 3 timmar bort. Kattfan hade förmodligen liftat och tagit sig en långweekend på annan ort, haha.

      Ehm, om min innekatt smet ut skulle hon garanterat inte hitta hem. Hatar hon mig och sitt liv för det?

        Vår innekatt har börjat rymma så fort minsta chans ges. Men hon kommer hem varje gång (peppar, peppar)

          Katter vill såklart vara ute, de måste lida av att bara vara inne och inte få njuta av naturen och alla äventyr.

            Absolut! Men det är också mitt ansvar som djurägare att inte låta henne bajsa i grannens trädgård eller repa lacken på deras bil.
            Sen finns det andra djur (och människor) som skulle kunna skada henne och hon skulle kunna bli instängd i någons förråd eller garage. Så vår familj har tagit ett beslut om att vi gärna har en katt – men en innekatt.

            Min hund blir galen av att se utekatter, han är skiträdd för dom. Vi bor mitt i stan, ser överkörda katter ibland och lappar om bortsprugna katter dagligen. Tycker man får koppelträna och ta ut sin katt så om man inte kan ge den nog med stimulans inne. Om jag jobbade på att lära min hund gå kopplad, varför har inte kattägare samma skyldighet? De är precis lika domesticerade som hundar och de har ihjäl fåglar och möss om de får gå fritt. Har själv bott med katt som vi koppeltränade och tog ut övervakat, inga konstigheter. Oansvarigt att släppa ut ett domesticerat tamdjur att klara sig själv.

      Katter älskar väl att titta in hos grannar som ger dem mat, även om de hittar hem.

    Men alltså så söt! Önskar att han var min ? han låter som en mix mellan en GET (älskar getter) och ett barn!!! Jag dör. Hur kan du inte vilja kidnappa honom?

    Hej. Jag måste höra med er. Känner ni många som har helammat sitt barn i ett år? Alltså inte ätit något annat alls? Gabriella joss skriver att det går bra att göra och hon känner många som gjort det. Forskning visar att det inte räcker och jag känner ingen som endast har gett sitt Barn bröstmjölk i ett år. Självklart ska det inte vara någon stress när man börjar med annat, men vänta ett helt år? Sen kan man ju ha olika ätsvårigheter som gör att man inte äter.

        ??

          Jag menade inte att jag behöver diskutera om det går på familjeliv. Jag är utbildad inom detta och vet rekommendationerna. Jag blir mest förvånad att en bloggare ger felaktig info och inte ta till sig när man upplyser vad rekommendationerna är.

            Blir du förvånad över att en bloggare ger felaktig info? Oj.

            Jag helammade i princip i tio månader, min dotter ville inte äta någonting och först efter det började hon äta liiite. Jag erbjöd henne alla dagens mål men fick slänga i princip allt. Hon följde sin kurva fint och är helt normal.

            Jag anser att BVC stressar mammor med att införa mat för att amningen inte räcker till. Men det gör den uppenbarligen. Min började stressa mig redan när min dotter var fem månader. Som tur var så är hon mitt andra barn vilket resulterade i att jag lärt mig att inte ta allt BVC säger på största allvar.

              Vad bra att du fortsatte erbjuda mat, för tvinga går ju aldrig. Min bvc-sköterska började också ta upp det vid 5 månader men jag valde att vänta lite till. Precis, det är ju individer och det där är allmänna rekommendationer.

            Om du är utbildad inom det så borde du veta att forskning visar att det inte behövs annan mat innan ett år, men att det är okej, precis lika olej som att fortsätta amma. Himla hets.

            Mitt barn helammande till långt efter ett år, vägrade annat. Växte ändå och är idag ett fullt normalt och matglatt barn.

        ?

      Fast Gabriellas dotter föddes i januari så hon kan omöjligt ha ammat henne i ett år.

        Handlar inte om dottern eller sonen. Hon säger att man kan helamma ett år och därför har de ingen brådska.

          Sorry, jag läste för fort!

      Fast det kan man ju? Exakt vad är du utbildad som, ”inom detta”? Rekommendationen är att helamma i ett halvår och sedan fortsätta amma tills barnet är 1-2 år. Men det är högst frivilligt. Från sex månader kan man börja ge smakportioner men även detta är frivilligt. Det är knappast ovanligt att barn inte vill äta annan mat och därför helammas. Även om barn smakar mat då och då skulle jag ändå säga att barnet helammas.

        Precis, jag min dotter är ett levande bevis och jag kan lova att hon inte skadats av det. BVC påstår att barnets järnbehov är större än det bröstmjölken kan erbjuda, men så länge barnet är friskt så finns nog inga större problem. Är också utbildad ???

        jaha, så då har 1177, who och livsmedelsverket fel? Var står det att det rekommenderas att helammas ett år? Sen är det såklart att det är individanpassat och för vissa fungerar det på att leva på bara bröstmjölk i ett år. Men jag skulle då vilja ta blodprover på mitt barn för att se att den får tillräckligt med vitaminer/mineraler. kalorierna ser man ju är tillräckliga så länge barnet följer sin kurva. Jag vet att många är stressade kring maten och om det inte fungerar så ska man vända sig till bvc för att få individanpassade råd. Men det är ingen rekommendation för alla att barn ska helammas ett år. Men sen är rekommendationen att man kan amma spå länge man själv och barnet vill.

          Men säger hon att det är rekommenderat att helamma i ett år eller att det går bra? För det sistnämnda stämmer helt med dagens forskning. Kolla in Amningshjälpens hemsida.

          Fast det står helammas sex månader, och sedan fortsätta amma i 1-2 år. Tolkar det som deltidsamma.

            Precis! Det är där skillnaden ligger! Tack för att du förtydligar det!

            Var ju exakt det jag skrev? ? Jag lade till egen kommentar att om barn sedan smakar mat men fortfarande har amningen som födointag skulle jag ändå säga att barnet helammas.

            Sara, du lägger in någonting som inte står nedskrivet. Det GÅR bra att helamma tills barnet är ett år, om man nu vill det. Oerhört sällan så små barn skulle ha vitamin- eller mineralbrist pga att de inte har ätit vadå, gröt och lite potatis och morötter? Det finns ingen rekommendation men det går verkligen bra att helamma. Om man nu vill det.

              fast ge mig källan där det står att det går att helamma 1 år!

                ”Vid sex månader behöver barnet mer näring och energi. Då är det dags att börja med smakportioner som efterhand utökas till att bli riktiga portioner.” Hur kan du tolka det som att det går bra att helamma 1 år?

                  Vilken källa hänvisar du själv till? Att hävda att inga barn kan överleva på endast amning det första levnadsåret är ungefär lika dumt som att hävda att alla kvinnor (i västvärlden) måste amma överhuvudtaget. Eftersom jag blev fascinerad över din envishet kring detta har jag nu googlat en hel del om amning. För det första var det ganska svårt att få fram exakta ord om att man måste ge mat efter sex månader. För det andra står det skrivet på flera sidor du själv nämner att mjölken innehåller lika bra energi och näring efter sex månader som den gör i början. Om en del barn då KAN, det är det vi diskuterar, kan överleva och tillgodoses med sina behov utan närings- och mineralbrist helammas i upp till ett år så är det väl bevisligen så att man KAN göra det? Du svarade aldrig på vad du var utbildad i inom detta? Det landstinget jag jobbar inom och med rekommenderar absolut att man ska börja med smakportioner vid sex månader. Men de kvinnor som vill amma och/eller har barn som vägrar äta blir inte anklagade för någonting. Deras barn får, i normalfallet inte några problem. Eftersom man KAN helamma till ett år. Om man vill. Även om REKOMMENDATIONEN är att man ska delamma efter ett halvår. Rekommendationen.

                  1177, livsmedelsverket och who hänsvisar jag till, vilket jag redan skrivit. Du skrev att jag har missuppfattat det, men du har inte kunnat hänvisa där det står att man ska helamma 1 år. Texten tog jag från 1177. Jag har aldrig hävdat att ingen överlever. Jag har sagt att för vissa går det bra, men inte att rekommendationen är att man ska börja med mat vid 1 år för att för de flesta räcker det inte till. Finns ingen rekommendation att man kan helamma 1 år. Mjölken ser olika ut för alla och även behovet, men på befolkningsnivå ser man att det inte är bra att helamma 1 år. Jag har aldrig skrivit att man ska klanka ner på någon som gör det. Jag jobbar med ätsvårigheter hos barn. Jag stöttar föräldrar där det inte går att följa rekommendationer. Men jag tycker inte det ska spridas att man ska vänta ett år med att introducera mat, eftersom det inte stämmer.

                  Syftade på ditt citat.

                  Men det är ingen som har sagt att det finns rekommendationer? Jag har flera gånger skrivit att rekommendationen är att man ska helamma tills barnets är sex månader. Det är en REKOMMENDATION. Du startade detta med att ifrågasätta det Joss hade skrivit om att hon vill helamma och att hon känner flera som har gjort det. Att man KAN helamma tills barnet är ett år. Och det är det jag skriver. Jag har varit inne på sidorna du hänvisar till och fler därtill och det är ingen som skriver att man MÅSTE ge mat.

                  Sen kanske du har svårt med att svart eller vitt-tänk? För det såväl Joss har skrivit som jag nämnt är att även om man ger smakportioner då och då så ser man nog på det som att man helammar. Men absolut – om du söker efter en uppenbar definition; om du ger en tesked banan på måndagen och två skedar potatis på torsdagen och därefter en sked päron på fredagen – ja, då helammar du inte. Men eftersom barnets måltidsbehov inte är uppfyllt av dessa skedar under den måltiden skulle nog de allra flesta ändå säga att de helammar. Precis som många vegetarianer säger att de är vegatarianer fastän de är lakto-ovo vegetarianer om de äter ägg- och mjölkprodukter (som Joss gör).

                  Du tar upp järnbehovet och där råds föräldrar främst att ge gröt eller välling som ofta berikats med järn. Trots att väldigt många barn inte äter vare sig gröt eller välling är det få av dessa barn som drabbas av järnunderskott/järnbrist. Ändå ges rekommendationen. Varför? Ja, helt enkelt för att fler barn säkerligen skulle alternativt skulle kunna drabbas av underskott/brist av järn. Därför finns rekommendationen. För att förebygga att fler barn blir drabbade av det. Vi vill inte riskera något. Därför kommer du heller aldrig kunna se en REKOMMENDATION av att inte ge barn under ett år smakportioner. Men att hävda att man inte KAN helamma ett barn upp till ett år är det oerhört få barnmorskor och läkare som gör.

    Snälla skriv ett inlägg om jovkibois fejkade IQ test!! När han redan innan han gjort testet skulle berätta var han ska göra när han får så bra.. mest uppenbara jag någonsin sett höll på skämmas ihjäl

      Han kanske hade gjort det innan o visste att han var bra på det

        har du sett klippet?

          Nej, men har sett andra saker o hans förmåga att förmedla grejer är lite sisådär

      Jag reagerade mest på hans Snapchats där han först säger att det är pga hans Aspberger som han kan se olika mönster och därför klarar testet men sen säger att det är pga hans Austism? Har han båda diagnoserna?

        Det är samma diagnos…

        Asperger*

        Asperger ingår inom autismspektrat, så att han säger asperger en gång och autism en annan är inte så konstigt.

        Mvh en med asperger

    Om jag inte misstar mig helt så har den hängt uppe i Munkmora en del, ska hålla ögonen öppna efter lappar!

      Åååh Alvisen! Hänger du också på min favvoblogg? ??

        Självfallet. It’s mine too!

    Jag vet inte.. jag kanske är hemsk människa .. men dessa efterlyses-annonser (tänker mest på hundar nu).. men mina hundar har aldrig försvunnit eller rymt trots att dom ofta är okopplade (vet att de är olagligt ok?) så kan bara känna,, ”din hund vill inte bo hos dig, fatta hinten!” ? såklart skrivet mest på skoj

      Min brors hundar rymmer hela ibland. Inte så mycket ”jag vill inte bo hos dig” utan mer ”jag vill rymma till grann-tiken och sätta på henne” och ”jag vill jaga rådjur, jag vill jaga rådjur, jag vill jaga rådjur!” De är ju djur liksom. :p

        Hundar biter ihjäl många av de vilda djurens ungar om de är lösa. Och kom inte med ”min hund är världens snällaste, han skulle aldrig..” talet.
        Håll hunden kopplad! Eller ordentligt instängd i trädgården.
        (Obs! Har själv två hundar, så jag är kngen hundhatare)

          Min brors hundar är instängda i hundgård men den ena, en hamiltonstövare, är en mäster-rymmare. Har har lyckats klättra i nätet och över hundgården två gånger innan brorsan fattade hur hundskrället tog sig ut. Nu har han tak på hundgården.

            Hunden kanske inte vill sitta i en bur.

              Det gör han inte heller. Han delar 40 kvadratmeter hundgård tillsammans med sina tre bästa polare om dagarna. 🙂

      Vi hundrädda tackar dig och dina okopplade hundar att ni så gärna låter dem springa fritt och skrämmas.

        Okopplade hundar betyder automatiskt inte olydiga eller farliga hundar, vad gör du om du möter en hund som är 8 meter från sin ägare med flexikoppel, dom är ju mellan 5 och 8 m och ägarna brukar ha linan fullt utsträckt. På 5 eller 8 meter hinner den skrämmas en hel del. Tråkigt med hundrädsla men den får du nog jobba med själv och inte belasta hundägarna för.

          Kopplet är en psykologisk grej som funkar. Håll hunden kopplad, svårare än så är det inte. Precis som att åka bil med bälte. Eller motorcykel med hjälm.

          Men det är väl självklart att du ska hålla din hund kopplad? Du kanske litar på den men jag litar aldrig på en hund till 100%. Dessutom så har många hundägare alldeles får dålig koll på både kopplade och okopplade hundar så hur ska jag veta att just du och hund är helt ofarliga? Det är ingen risk jag vill ta med tanke på att jag redan har ett ärr från ett hundbett i läppen. Bara häromveckan sprang den in någon svart blandras på lekplatsen och skrämde livet ur barnen, ägaren kom springandes efter och ropade ”han är snäll!! Bara glad!!”. Säg det till ungarna som blev knuffade, rädda och påhoppade och det är de hundräddas ansvar att jobba på det? Se till att era hundar inte skrämmer folk då.

        Men då får du väll säga till dom som har okopplade hundar att sätta på koppel. Så enkelt är det.

          Enklast är väl att hundägaren enligt lag ska göra

            Enklast är väl att hundägaren har hunden kopplad som den enligt lag ska vara ?

              Hundar ska inte vara kopplade enligt lag, olika kommuner har olika bestämmelser. Kan dock tycka att hundägare av respekt för andra bör hålla hundar kopplade, iaf vid möte med andra människor

        Dom springer inte fritt. Är dom lösa så håller dom sig kring mina ben. Men dom är alltid kopplade bland folk just för att ingen ska behöva bli rädd. Tycker själv de är obehagligt att möta lösa hundar .. men på våran gård går dom lös.

          Har rätt stora hundar dessutom .. så förstår att folk kan bli nervösa. Just därför alltid koppel bland folk (även om koppel inte hjälpt om en bjässe på 60 kg fick nån snilleblixt)

            Smart att ha såna djur bland folk då, vad ska du göra om den skadar någon? Säga att kopplet inte höll?

        Vadå vi hundräddar tackar dig? Ingen här påstod att dens hundar var okopplade.

          Personen skrev att hen har sina hundar okopplade till och från. Därav kommentaren.

            Ja hemma på gården går dom fritt. Sä fort vi lämnar har dom koppel

          Exakt!

      Jo men det var ju jätteroligt

      Det är generellt sett inte olagligt med okopplade hundar, däremot att låta dem löpa fritt men undantag finns i t ex kommunala stadgar. Min ena hund går mestadels också lös men vi bor på landet och han lyder minsta vink, i stan har han koppel (och nej, det är inte pga oss folk är hundrädda. Vi har däremot hjälpt hundrädda barn eftersom jag har en såpass lydig och vänlig hund)

        Problemet är ju att folk inte alls har koll på sina hundar och det är tamejfan varenda dag någons hund springer fram till min.

        Det är olagligt att ha hundar lösa på allmän plats.

          Nej, inte alltid. Det beror på kommunen, platsen och årstiden.

          är ej olagligt att ha hunden okopplad på offentlig plats om den beter sig som om den vore kopplad. är du min granne. min gamla döva och nästan blinda hund stod bredvid mig okopplad efter att vi slängt soporna. jag puttade undan henne för att låta grannen komma in i huset ostört (vi stod säkert 12 meter bort)men hon sa ändå till mig att det är olagligt att ha hunden okopplad. berättade att det inte var sant men hon ville inte höra så jag frågade vem hon stör när hon är okopplad och hon hade självklart 1000 helt ologiska svar. ”tänk om hon attackerar harar” – hon ser de inte alt. bryr sig inte om dem. ”tänk om hon attackerar min katt” – hon är rädd för katter och för alla djur som inte är hundar. ”folk kan vara rädda” – hon går inte fram till folk (och om någon är rädd för den lilla skithunden är det inte oss det är fel på). tänk att kräva att en tant måste gå kopplad bara för att vissa kan bli rädda. förstår inte. min yngre hund som slutar lyssna så fort den ser en hund går aldrig lös där den kan störa andra. hatar att störa folk med mina hundar men hatar när folk försöker säga till andra hur de ska göra när de inte stör någon.

            Det spelar ingen roll. Är man rädd så är man. Precis som folk försökt skriva där uppe, jag kan inte veta hur snäll, blind, döv eller lugn din hund är. Ber någon dig koppla hunden ska det inte spela någon roll varför – bara koppla hunden. Det är inte direkt att hunden lider av kopplet, däremot kan den skrämma eller i värsta fall attackera andra.

        Jo det är olagligt. Hundägaransvar!! https://www.skk.se/sv/hundagande/lagar-och-regler/tillsynslagen/
        Läs gärna delen om strikt ansvar.
        Det var ett par år sen en hund som på sin tomt skällde och skrämde en travhäst (som blev rädd och skadade sig). Hästen var framgångsrik och summa sumarum hundägaren fick hosta upp en hel del pengar (ofc försäkringsbolaget betalde men ändå)

      Vår gammelvovve rymde några gånger i vår lilla stad… hittades båda gånger utanför Ica? Man kan väl säga att aptiten var mycket stor sista åren och han väl inte nöjd med ransoneringen i hemmet ? I övrigt famns det ingen som älskade sin lilla flock så mycket som vår vovve, så att djur rymmer har inget med trivsel och kärlek att göra!

    Har du varit hos veterinär eller bara letat efter chipet själv? På min ena katt vandrade chipet så det sitter typ vid ”axeln” eller hur man ska säga

    Hej hej! Finns det ingen Gustavsbergsgrupp på fejan? Typ Aktuella händelser eller Bortsprunget/ Upphittat?

      Jo, jag har lagt upp inlägg i dem alla. =)

        Det är inte upplagt i ”Värmdöbor”, den största gruppen med 15 000 medlemmar. En grupp för bara Gustavsberg finns inte. Ser inte heller någon efterlysning i gruppen ”Saknade/upphittade djur i Värmdö kommun” vilket är den enda gruppen för djur som finns på Värmdö. Jag måste ha missat något eller vilka grupper menar du? Folk brukar få napp rätt snabbt på förslag med ägare osv. Jag hoppas verkligen missen hittar hem snart.

          Jag ser inte heller i någon av de grupperna, inte heller i köp o sälj där det brukar annonseras..

          Är den inte? Ska genast fixa det!

    Hej! Jag har barn på den förskolan, vad vet ni mer om ägarna? Hur såg de ut? Ålder på barnet? Känner ju de flesta föräldrarna men vet inte vilka som har katter ?

      En kvinna i 40-45 års ålder (han ber om ursäkt om han har fel 🙂 med långt brunt hår. Specifikt va? 🙂

        Haha okej, det kan alltså vara… alla ?

    Lägg upp inlägget på vilse.nu
    Sveriges största sida för borttappade och upphittade djur som är rikstäckande

    Såååå söt kisse ?
    En liten snackis

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.