Ivyrevels och Mikohs bikinis är identiska

Mikohs bikini verkar inte finnas att köpa på deras hemsida, medan Ivyrevels till och med är på rea – men annars framstår det här bikinisarna som snudd på identiska.
Mikohs plagg verkar hålla en högre prislapp än Ivyrevel men jag kan ändå inte låta bli att fundera kring hur det kommer sig att Ivyrevel för andra gången den här sommaren säljer en baddräkt som är slående lik ett annat märke.

Förra gången anklagade influencern Matilda Djers Ivyrevel för att ha plagierat hennes baddräkt för märket Ete Swinwear och nu är det jag som hittat dessa två bikinis.
Jag undrar vilken som kom först…
Med tanke på att Ivyrevels bikini redan är på rea – och den som den svensk/franska supermodellen Filippa Palmstierna Hamilton bär inte finns på hemsidan – så borde Ivyrevels ha kommit först.
Frågan är när de designades och den processen gick till..
Eller är de på tok för vanliga för att ens kunna plagieras? Här kan den köpas för 138 kr om någon så önskar. Snäppet billigare än Ivyrevels rea.
Kan man anta att de flesta ”vanligare” designs av saker  i princip redan gjort och att allt i någon mån alltid kommer vara likt någonting annat?

Plagiat – Schmagiat?

Inlägget är inte i samarbete med varken Ivyrevel, Mikoh eller Storytel där jag precis lyssnat klart på boken ”En äkta Hamilton” vilken var anledningen till att jag googlade på Filippa Hamilton, bara för att inse att det var hon som blev retuscherad till Barbiemått på Ralph Laurenbild i Japan för att sedan sparkas för att hon var för tjock – enligt modellen själv. 
Sedan dess verkar relationen ha ordnat upp sig för hon fick deras höstvisning i New York och såg fortfarande inte ut som på vänsterbilden här under. Som tur väl är!
Läs boken om ni vill höra om det vidriga sätt som Riddarhuset den svenska adeln fortfarande delar in människor i grupper om mer eller mindre värda.
Sinnessjukt att det får pågå idag! 

41 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Det är ju ingen unik design direkt ?

      Skulle det vara Bella så skulle det bli kalabalik men här visar Camilla förståelse och säkert många kommentarer med. Nästan kul att jämföra.

        Jag hade tyckt samma om det gällde Bella. Är inte sån som håller med i allt bara för det rör en viss person utan bildar en åsikt efter vad det gäller.

    Den retuscherade bilden från Ralph Lauren måste väl vara ett skämt eller? Hur fan kan man släppa igenom en sån bild??

      Nej, det användes i Japan och är alltså ingenting som RLs huvudteam godkänt men den har dock använts.

    Filippa är så otroligt vacker! Ang. bikinin: knappast en unik design.

    Camcam jobbar du 7 dagar i veckan.?

      Ja, det gör jag. Både genom att skriva inlägg men också att kolla kommentarer. De måste jag kolla under hela dagen, vardag som helg.

        Semester?

          Jag anpassar bloggen på sommaren beroende på vad vi gör, men jag är aldrig riktigt ledig – alltså hela, sammanhängande dagar – men däremot kan jag välja var jag är när jag jobbar på semestern så att den inte tar så lång tid.

            Då får du vara rädd om då. Själv behöver jag SEMESTER känns som att jobba i lera dessa sista veckor. Ha det gott och som sagt var rädd om dig.

              Tack!! Hoppas du får en härlig semester där du får chansen att tvätta bort ALL lera från fötterna! =)

    Har ni följt bråket mellan Özz Nüjen (som försvarar peddo-låten) och Elaine (som försvarar barnen)? Väldigt intressant att läsa.

      Var äger bråket rum?

        Du kan läsa på Elaines instagram, där hon screenshotat vad han skrivit.

      Är det Özz som bråkar, eller hänvisar han till sin svåger?

        Du är bäst

        HAHAH

        Åh, helgens roligaste.

      Tänker inte läsa en rad, om Özz ?

      Länk?

    Haha älskar röda tråden-diagrammet ?

      Haha, jag med! ❤️

      Tyckte det var hjälpsamt faktiskt.

      Hehe, jag med ????

      Jag med ??

    Filippas bikini har större vita linjer, Kenzas har större blå. Simpelt och inte revelutionerande!

    OT men kommenterade följande på Amirs senaste video, inget otrevligt eller påhopp men ville ha förklaring. Den försvann på en sekund, förstår inte varför han tar bort det? Vad var fel med kommentaren?
    ”Hej Amir! Jag tänkte på det du sa, och tidigare nämnt, om att du har en bra kontakt och konversation med dina följare. Jag håller med till viss del, du svarar och är aktiv men du tar även aktivt bort sådant som inte ”passar dig”. Jag menar inte att du ska ha kvar kommentarerna som är kränkande direkt mot dig med personangrepp etc men kommentarer som du flitigt raderar är ofta kritik. Kritik om hur du agerar, uttrycker dig, saker du använder och tips på hur du kan lära dig. Dessa kommentarer försvinner illa kvickt och jag tycker det är sjukt tråkigt, då andra youtubers ofta bemöter kritiken på ett annat sätt. Ett exempel är då du agerade omoget och otrevligt mot en service personal, folk påpekade och undrade hur du tänkte, varpå du raderade allt.
    Jag anser bara att du bör ha en fullständig kontakt med dina följare, och inte bara svara på kommentarerna som är guld och gröna skogar. Det skulle vara lättare att förstå dig som människa om man får svar på den kritiken och responsen du ibland får direkt i kommentarer och inte i ett videoklipp senare där du driver om de som kommenterat och lägger någon spydig kommentar utan att direkt svara. Hoppas du förstår.”

      Tyvärr har Amir väldigt svårt att ta kritik och blir väldigt otrevlig så fort någon inte tycker som honom, därför slutade jag följa honom. Han känns inte som en trevlig människa.

        Samma här. Tycker han blivit så sjukt arrogant typ sedan han slutade som frisör. Nu är han snabb på att kritisera och skälla på andra men kan aldrig ta minsta kritik själv utan att ironisera och göra sig lustig över kommentarerna (typ ”reagerar på”-videon som han bara satt tyst i). Har också slutat följa honom pga detta, klarar ej av vuxna människor som inte har någon självinsikt och inte kan förstå att de gör fel.

        Tråkigt med tanke på att han länge varit en av mina favoriter.

      Tyckte också det var märkligt att han i princip himlade med ögonen åt blogginlägget på svenska YouTubers där hans plötsliga tystnad i media togs upp. Folk tycker nog att det är konstigt att strunta i sitt jobb helt oannonserat. Hela videon handlade om att reagera till skvaller på ovan nämnda blogg, men just till det inlägget lästes inte så många kommentarer…

    alltså det ni måste förstå är att det finns ingen romatiserad ”desigprocess” för såna här företag… det finns fabriker i kina (främst guangzhou) som kommer ut med kataloger på modeller de kommer producera och där får företag som ivyrevel, nakd med fler välja ut färger och vissa smådetaljer (om ens det). därför är det inte så konstigt att många saker är identiska, för de är helt enkelt gjorda i samma fabriker! har arbetat med tygproduktion och sömnad, och kan säga att vissa tyger lindex använder och gör kläder i återfinns likväl hos märken som Valentino och fendi, allt görs i kina, folk måste förstå det. finns inga fabriker i frankrike

    På tal om Kenza men ändå OT i sammanhanget, vad gör Kenza egentligen? Fattar noll av hennes roll i IvyRevel (förutom alla samarbeten på bloggen) och vad hon de facto gör? Det enda hon skriver är att hon har en massa mail att svara på och möten att gå på, typ. Trodde hon designade men det skrev hon ju för ett tag sedan att hon inte gör..

      Enligt en artikel i Metromode så är Kenza IvyRevel’s Style Manager.

        Aha tack för svar (allihop) 🙂

      Hon är väl som Bella hos Löwengrip dvs ansiktet utåt och något slags creative director dvs allmän tyckare och inspiration.
      Men vad jag vet så har Kenza ingen speciell utbildning inom mode- och textildesign, mönsterkonstruktion eller klädsömnad.
      Vet inte om hon ens klarar att teckna de plagg som hon inspireras av. Så hennes bidrag till Ivyrevels produktion måste vara ganska begränsade.

        Kunde Ingvar Kamprad rita och snickra möbler? Hade han en utbildning inom möbeldesign eller som snickare? Det finns ingen anledning att förminska kenzas roll på grund av att hon saknar utbildning, hon kan uppenbarligen klara sig väl utan det.

          Att vara creative director utan speciell utbildning är väl ändå inte så dåligt?

    Vad gäller mönster så har ju bikinin från Mikoh ränder i tre olika färger (vita, mörkblå och ljusare blå) och ränderna varierar i tjocklek. Detta medan Ivyrevel’s bikini har ränder i två färger (vita och mörkblå) och ränderna varierar inte i tjocklek. Så jag skulle inte säga att de är identiska alls.

    En randig bikini. Känns ungefär lika unikt som en prickig. Sååå länge kan man inte suttit och funderat på den designen.

    Klickat man på en randig binini på Zalando får msn väl upp 10 st förslag med likadana produkter från andra märken.

    Inget nytt under solen, när hjulet redan är uppfunnit så ska det mycket till innan man blir imponerad. Själva föds vi ju som original men dör som kopior?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.