Är det märkligt att Bianca betalar mer i sitt förhållande just nu?

Jag betalar ju lägenheten, amortering och allting. Eftersom jag har ett jobb och inte han står jag för alla utgifter som är angående hemmet, inklusive mat. Sen när vi är ute är det femtio-femtio, om vi går ut och äter. Jag tror nog att jag betalar lite oftare än han. Men det är för att jag har jobb och lite bättre ställt för tillfället så jag har inga problem att bjuda.
Jag vill bara säga att Philippe inte är någon som utnyttjar mina pengar. När han har pengar bjuder han. Han är sån.//Bianca

Många verkar ha reagerat på att Bianca i sin podd berättar att hon just nu betalar mer än Philippe i deras förhållande.
Varför? Varför reagerar folk på detta?
Bianca drar in runt 100 000 kr till 250 000 kr för ett Instagraminlägg medan Philippe har pluggat i London och nyligen tagit sin examen.
Jag tror nog att Bianca hellre såg att han satsade på sina studier till 100% än tog ett extrajobb för att kunna bjuda henne på middagar?
1960-talet ringde och ville ha sina värderingar tillbaka, hallå?

Det är väl helt självklart, eller?
Man är väl ett team?! Ingen jäkla medgångspartner som bara finns där så länge det finns pengar att vältra sig i…
När jag tjänar mer än M så betalar jag för mer saker och givetvis tvärt om. Som att min snippa skulle styra över huruvida jag får ta alla mina pengar och stoppa i madrassen medan han är barskrapad i egenskap av penisbärare.
HUR kan detta vara ett problem att uppröras över? 2018?
Har vi inte kommit längre?

143 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Sånt strunt. Hon är troligtvis mycket tätare än vad han är, det är väl bara rimligt att hon betalar mer.

    Jag tjänar dubbelt så mycket som min man. Jag äger huset, betalar det och allt kring barnen. Varför? För att jag vill och kan.

    Helt rimligt att betala mer om man tjänar mer. Tjänar man lika eller nästan lika (med ett par tusen) kan man ju dela rakt av. Om inte är det schysstast att dela procentuellt efter inkomst. Då betalar ju båda olika mycket, men lika stor procentuell andel utifrån lön. Det är superrättvist! Bianca tjänar ju flera mille om året. Hade ju varit galet om hennes sambo med betydligt mindre lön förväntades betala lika mycket i utgifter.

      Här kan man räkna ut hur stor del varje part ska betala procentuellt utiftån inkomsterna http://www.xn--rkna-ut-5wa.se

    ”Författaren” Michaela Forni har två gånger i ett och samma inlägg skrivit att hon tittat på den så kallade bromsmatchen. Fantastiskt.

      Kroatien hade i alla fall lagt ur bromsen.
      Frankrike mer tveksamt – de ställde bussen framför mål och drog åt handbromsen ordentligt 🙂

      Jag såg också det. Jag började tveka om det hette broms och jag bara fått allt om bakfoten i hela mitt liv när jag kallat det brons?

      Även en person som skriver böcker kan få för sig att saker heter något som de inte heter 🙂 de är bara mänskliga.

      Hon menar såklart bromsspårsmatchen!

    Tyvärr är det fortfarande många kvinnor som lever helt på sina män (hemmafruar mm) och blir helt i en beroendeställning. Kan därmed inte göra slut/slita sig från dåliga förhållanden, eftersom de själva inte har något att stå på.. Man bör inte hamna i den sitsen iaf.

      Nej. Om man lever på en persons lön bör den arbetande parten betala in pension m.m till den andra. Finns mer att läsa på om detta (Googla i sådana fall).

        Bör ja.

          Ja, bör. Precis som jag skrev. Jag VET mycket väl att det inte ser ut så i alla relationer där en part är hemma och den andra jobbar. Mvh socionom

            …Did you just throw a title at me…?

            Gud så bra att du förklarade att du är socionom. Det lyfte kommentarsfältet till en helt ny nivå.

              Om du vet vad en socionom är för något så förstår du varför personen skrev att den var socionom ? Handlade troligtvis inte om att slänga en titel utan mer att en person med den utbildningen sitter på vissa kunskaper precis som ssk, läkare osv.

      Ja, tex superfeministen lady dahmer lever på sin man. Fattar inte hur folk tänker när de gör sig helt beroende av en man, särskilt inte om de har värderingarna som ld påstår sig ha.

        Man kan vara feminist ändå tycker jag. Dock förstår jag inte hur hon vågar stå utan ett skyddsnät eller ta ett deltidsjobb åtminstone. Skiljer de sig är hon ju körd.

          Tycker hon talar emot sig själv extremt mycket, icke trovärdig.. Som det där med hur pappan beter sig som värsta grisen, även mot barnen, och ändå ”får han hållas”. Förstår det är svårt, men om inte ens hon som feministförebild drar en rejäl gräns, varför skulle någon annan få modet..

            Har hon beskrivit hur Oskar beter sig som en gris mot barnen? Eller menar du hennes pappa?

              Nej pappan

            Du har inga problematiska släktingar antar jag? Det här är en oerhörd känslig fråga, för människor kan vara as men tillhör de din familj kommer du ändå vilja ha deras kärlek. Sen när är ens hjärta rationell eller logisk liksom.

              Nej, jag skrev ju att jag förstår det är svårt. Det jag menar att det är lätt säga hur saker ska vara, men sen ändå får männen hela tiden fortsätta bete sig, även i högsta feministborgen (eller vad man kan kalla det).

              Om vi inte ens drar en gräns i vår omgivning, då slutar det ju aldrig? Vi skyddar dem som är nära med olika ursäkter.

            Det där är överspelat sedan länge. Hon har bemött den där kritiken i åratal. Bara du som vill ha något att klaga på

          Skiljer de sig äger hon hälften av det de har nu, inklusive hans aktier i det där företaget. Hon har sagt att de inte har något äktenskapsförord. Så ”körd” är hon definitivt inte då, snarare well off. Sedan är LD smart och driven, hon skulle nog lösa det hursomhelst.

            Driven, nja

              Men lady Dagmar jobbar ju som influenser? Varför kallar ingen forni för arbetslös hemmafru? Visst så drar inte LD in lika mycket cash men hon har endå ett ”jobb” enligt mig.

                Lady Dahmer givetsvis. Attans rättstavningsprogrammet

                Lady Dagmar ? Oh please kan du inte tipsa henne om namnbyte?

      Jag är hemmafru och lever ett alldeles underbart liv (ej i Sverige, hade aldrig velat vara hemmafru där).
      Förstår inte varför jag skulle ge upp mitt fantastiska liv bara för att det Kanske tar slut en dag. Jag får vara med min son hela hans barndom, jag är så tacksam oavsett vad som händer sen. (Och utfattig blir jag ju inte, får ju halva förmögenheten med mig om vi separerar. Skulle dock inte vilja vara utan min älskade man ❤).

        Får man fråga var du bor?

    Jag vet ett par där kvinnan får LÅNA pengar av mannen, om de ex ska köpa pizza och hon inte har pengar för tillfället. DET är sjukt!

    Och nä, jag tycker inte det är konstigt att Bianca betalar mer, när det är hon som har pengarna.

      Men fy…

      Vilken jävla snåljåp! Antar att de inte har delat hushåll heller?

    Förlåt för OT, men har blivit så sviken av mina vänner idag. Det har kommit fram att se har snackat SKIT bakom min rygg och en av dem har smsar hela morgonen med mig i hopp om att starta ett bråk. Jag tror att målet med hennes sms skulle vara en anledning att säga upp kontakten med mig vilket nu har skett. Usch, jag trodde verkligen att de var mina vänner. Ville bara ventilera min tråkiga situation. Finns riktig vänskap? Jag trodde verkligen att de var riktiga och äkta vänner.

      Hur gamla är ni? Inget illa menat, men det din ”vän” gjorde låter som något som typ 15-åringar gör. Hoppas du hittar bättre vänner
      ❤️.

        Mina vänner är mellan 35-40… jag är yngre men du har helt rätt. Känner mig ändå så jävla övergiven.

          Oj, förstår att det gör ont. Nu vet jag ju inget vad som ligger bakom detta osv, men ändå. Man sörjer förlorade vänner på samma sätt som man sörjer förlorad kärlek, låt det läka ut. Var inte rädd för nya relationer. Always be nice and good friends will come your way. Lycka till

      Riktig vänskap finns! Jag har två vänner som stått vid min sida i vått och torrt, även när jag var deprimerad och arg på världen, betedde mig illa och hade femtusen snedfyllor. De har inte kaosat som jag har (i mitt tycke åtminstone) men väl gått igenom svåra perioder och vänskapen har alltid bestått. Det är såna vänner man ska ha, andra är inte värda din tid. Du kan och kommer finna den vänskapen!

      Har inga råd men vill bara säga att du är inte ensam i din situation! Hände mig när jag bodde utomlands (var 20-21 år då). Närmsta vännen gick från att ena dagen förklara hur mycket jag betydde för henne till att nästa dag säga att ”bara åsynen av mig gjorde att hon vill kräkas!”. Vet än idag inte vad jag gjorde för fel, och jag har verkligen försökt tänka till. Brukar vara bra på att erkänna om jag gjort fel, men i det här fallet kunde jag verkligen inte komma på något som jag gjort. Ibland suger bara människor! Men du hämtar dig, jag lovar!

    Tycker ändå inte att den som tjänar mest i ett förhållande ska betala allt, det är ju inte ett förvuxet barn man är tillsammans med?

      Jag har fått för mig att det är hennes lägenhet så det kunde ju kännas sniket att ta betalt för hyra innan han har en stadig inkomst. Och det kan vara helt ok att betala för all mat hemma så man kan äta vad man vill och inte behöva anpassa sig till den lägre budgeten. Det där brukar jämna ut sig så småningom, antingen så har han redan sagt ifrån att han inte kan finansiera den livsstilen och att hon i sånt fall måste bära kostnaden ett tag och anpassa sig, eller så har de båda två insett att det här upplägget är bäst för husfriden. Att vara under ekonomisk press i en relation är en romantikdödare, vet det från egen erfarenhet med min kille när vår situation var den omvända men jag väldigt gärna ville betala, jag stressade ihjäl mig och tömde varenda krona på sparkontot för att hänga med.

      Jag tjänar betydligt mer än min sambo som inte har fast anställning utan jobbar på timmar och hans månadslön kan därför variera från väldigt lite till mer. Jag betalar mer både hemma och nöjen. Varför? För att jag vill hitta på saker med honom. Jag betalar hellre för honom också än att göra saker själv. Jag vill ju dela allt med honom, både materiella saker men också upplevelser. Den dagen den ekonomiska situationen är tvärtom så vet jag att han skulle göra precis samma för mig. Det handlar inte om att någon av oss är ett barn eller mindre mogen. Men det är ju upp till var och en. Vill man hellre bo själv och uppleva saker själv än att betala mer än sin partner så är det ju fritt fram att göra så.

      Jag har alltid tjänat mindre än min sambo, vi delar ändå lika på hyra och andra gemensamma utgifter. Jag tänker att jag har valt själv att inte jobba 100%, och nu utbilda mig till ett inte särskilt välbetalt yrke. Varför ska han lägga ut pengar han jobbat för pga mina val resonerar jag.. Men intressant att typ alla här resonerar tvärtom, det trodde jag faktiskt inte! Så länge man själv är nöjd så☺️

        Fast om man betalar procentuellt då drabbas ju båda exakt lika mycket och inte han mer. Man ska kunna välja vilket jobb man vill och sen betalar man den procentuells fördelning som ens lön ger. Det drabbar ju inte honom då för ni har båda lika stor del kvar sv lönen procentuellt. Jag skulle aldrig acceptera att dels lika för att man valt olika yrken det låter helt galet.

        Fast har du råd att betala hyra och andra gemensamma utgifter så verkar du ju ändå ha en del pengar 🙂 och ni gör ju såklart som ni vill. Själv skulle jag iallafall inte låta min sambo betala lika mycket om han tjänade mycket mindre än mig

          Även om det är ditt val att utbilda dig så bör man ju som partner stötta det och vilja se dig lycklig snarare än att du ska styras av vart man tjänar mest

          Jag lever på csn just nu och det mesta jag fått ut efter skatt någonsin är typ 13 000 (enstaka månad) haha. Så har absolut inte mycket pengar. Våra gemensamma utgifter blir några tusenlappar varje månad och sen har jag väl inte alltför dyra vanor antar jag eftersom jag aldrig haft mycket pengar.

    Nej varför, den som har mer pengar betalar mer oavsett kön. Välkommen till 2018 ?

    Tycker det låter helt rimligt. Han kan ju inte trolla fram mer pengar än han har liksom.

    Jag och min man har under våra 16 år haft stora löneskillnader åt olika håll. Ibland har jag tjänat mer eller mindre och tvärsom. När jag VUB-ade hade jag ingen inkomst alls. Vi har löst det, för oss, enkelt. Alla pengar in på samma konto och ut från samma konto. Huslån, semestrar, mat, kläder, nöjen, räkningar osv. Då behöver vi inte fundera på saken. Inga dina och mina pengar. Det är våra pengar

      Samma här. Vi är gifta och har barn så självklart delar vi konto och alla pengar är våra gemensamma.

        Vadå självklart? Det är väl självklart för er, men inte andra. Jag shoppar mycket mer kläder än min sambo, vore så sjukt om han betalade för det.

          Min sambo och jag tjänar relativt lika, men jag jobbar mindre pga fld-ledig osv. Vi tar en summa pengar var till privata inköp och resten in på ett gemensamt konto. Vid typ tandläkarbesök odyl tar vi från gemensamma.

          Din sambo kanske handlar annat än kläder? Det brukar jämna ut sig i slutändan.

      När började ni med det upplägget? Min kille och jag har varit tillsammans i 5 år och bott ihop i ungefär 1 år. Han tjänar mer än mig (ca. 4000 kronor mer), men har även högre levnadskostnader (dyr bil och äter ute varje lunch på jobb). Skulle vi någonsin få barn vill jag gärna att vi delar allt, men jag vill inte att mina pengar ska gå åt hans höga levnadskostnader. Det är omöjligt att diskutera det här med honom eftersom han inte tycker att det är ett problem. Så när beslöt ni er för att dela på allting och ha gemensamt konto?

        I vårt fall var det när vi flyttade ihop efter 7 månader. Då hade jag min finfina sjukssköterskelön och fick ut ca 16 000 (16 år sedan) medan han hade ett mkt välbetalt arbete då och fick ut 3 – 4 gånger så mycket. Hans idé och efter lite diskussion gick jag med på det. (Trodde att jag på nått sätt skulle känna mig underlägsen och be om lov för att få använda våra pengar men det här aldrig varit nått sånt. Vissa inköp kan vi prata om och komma överens om, typ ny tv skulle ingen av oss bara kom hem med)

        Jag och min man har haft gemensam ekonomi sen vi flyttade ihop och jag skulle aldrig velat ha det annorlunda. Första året var jag student som endast levde på bidrag och extrajobbade lite helger ( hade ett år kvar av min utbildning) och hans inkomst stod för de flesta av våra utgifter. När jag blev färdig fick jag ett jobb med en grym inkomst och har sedan dess haft högre inkomst då jag jobbat och inte varit föräldraledig.

        Vi brukar göra en månadsbudget för alla våra utgifter där vi även lägger in en summa var som man spenderar hur man vill. På så vis skulle du slippa hans dyra luncher exempelvis? Du får ju göra vad du vill med dina pengar.

        Vi har gemensam ekonomi, när lönen kommer betalas alla räkningar och sparande sätts in i olika fonder. Sen sätter vi över pengar till ett gemensamt matkonto och så får viPacka inför hovet
        Slå in presenter Isa (ta med till hovet) till våra egna kontokort, ca 5000 var. Då kan man köpa det man vill utan att känna att man slösar varandras pengar. Det funkar toppen för oss.

          Jag stirrar mig blind här… Packa inför hovet? Slå in present till Isa? Jag fattar noll.

            Antagligen har personen kommit åt klistra in…

      Ha ha vi är gifta sen 13 år. Har totalt separerad ekonomi.

      Vi har tom olika banker.

      Han kan inte se min Swedbank och jag jan ej se hans Se-bank.

      Vi vet inte ens vad den andre har i lön.

      Blir alltid så upprört på jobbet när detta kommer på tal och vi ör så nöjda och har aldrig ens bråkar om pengar.

      Vi har dessutom hus och två barn.

      Vi bara betalar räkningar och turas om att bjuda på resor.

      I slutänden blir det nig jämnt!

    Tänk er vad bra dem kommer tjäna när han väl också finner ett jobb inom sin utbildning!! Pengar kommer vara deras minsta problem

    När jag träffade min man jobbade han heltid med helt ok lön och jag levde på csn. Tyckte det kändes jobbigt att han fick betala typ allt, men insåg snabbt att han vant sig vid en viss standard vid tex resor, gå ut o äta mm. Då blev det ju också så att han fick stå för notan, annars hade det inte gått. Antagligen har Bianca också vant sig vid en viss livsstil. Helt rimligt att hon betalar …

    Önskar verkligen att Bianca kommer jobba mer på att bli en internationell influencer, hon skulle passa perfekt på den internationella arenan och ansiktet ut för nåt stort märke så som Loreal eller Tommy hilfiger. Unnar henne verkligen det! Så kommer hon slippa alla misunsamma ”svenskar” som ska klaga på henne hela tiden

      Tycker han ska betala vad han hade fått betala för eget boende. Ska inte straffas för att hon lever ett lyxigare liv än honom men inte heller glida med gratis

      Har dock känt att hon efter sitt sommarprat förändrats. Blivit lite mera dryg och visat mer ytliga sidor av henne.

      Någon som verkligen skulle passa perfekt på den internationella arenan är Lovette. Biancas och alla de andra tjejernas typer är redan överrepresenterade.

        Om hon behöver vara lite ytligare offentligt efter sitt sommarprat så låt henne vara det. Hon delade med sig av väldigt personliga och känsliga saker, hon kanske behöver stänga av utåt ett tag.

          Fast det är inte pga sitt sommarprat det vände sig på det sättet. Det var efter. Hon har blivit stroppig

            Vad bra att du kan läsa tankar och vet precis vad orsaken är till varför du uppfattar henne på ett visst sätt och att det är fakta. Hur gör man? jag är otroligt nyfiken!!

    Ot, men både på Arlanda igår samt under resan drack Blondinbella och Isolina champagne enligt Instastory. Sen körde Isabella bil när de landat. Lite märkligt och oansvarigt!

    Dessutom är det lite osmidigt att mellanlanda i Norge på en så kort resa som Stockholm-Nice, som ju är bara 3 h, och dit det går massor av flyg per dygn, men det är en annan femma. Head of resebokningar kanske hade en dålig dag.

      Ett glas bubbel på Arlanda och sedan flera timmars flyg… Då kan man gott och väl köra bil.

        Dessutom är promillegränsen i Frankrike 0,5 vilket är väldigt högt. Så risken att ”åka dit” är obefintlig om man bara druckit lite champagne flera timmar före.
        Man är dock olämplig som bilförare långt tidigare än man uppnår 0,5 promille. Vid den promillehalten är både reaktionsförmåga och omdöme nedsatt så i en kritisk situation kan man ställa till det för sig – och för andra 🙁
        Nej, den svenska gränsen för rattfylleri är bra. Då vet man att man inte ska dricka alkohol alls om man har bilen med sig eller ska köra i närtid.

        Det var ju flera glas.

          Hur vet du det? För att det var flera bilder?

      Det kanske var fullt Stockholm-Nice och bokningen gjordes sent?
      Direkten Stockholm-Nice med både SAS och Norwegian är väldigt hårt bokad från våren och långt in på hösten. Man måste vara ute flera månader i förväg om man vill ha mer än en plats. Annars blir det till att flyga med byte någonstans.
      Att Bella inte kan unna sig privatflyg? Hon har ju pratat om det men bara kommit till det där sjöflygplanet till Visby.
      Plus att hon liftat med Petter Stordalens plan tillbaka från Paris förstås men inte velat/vågat berätta om det.
      Nej Bella, du kan väl i alla fall chartra ett affärsflyg någon gång så du kan skriva om det dvs provocera 🙂 läsarna!

        Kan nån snälla förklara det klaustrofobiska sjöplanet? Vem vill flyga utan en servande flygvärdinna och toalett? Det såg sjukt trångt ut.

          Framförallt verkar det inte särskilt smart att sätta ledningsgrupperna för Löwengrip och Nordic Tech House på samma plan – i större internationella företag finns policies för hur man ska flyga. Jag har t ex tidigare jobbat i ett företag där vi alltid delade upp oss på två flighter när vi skulle till vårt moderbolag för budgetpresentation och liknande.
          Men Bella och Pingis är kanske odödliga? Eller också tycker de kanske att det inte spelar någon roll vad som händer med bolagen om olyckan är framme…

            Det skulle inte vara samhällsomstörtande om deras bolag lades ner, det kanske de också ser. Tillgångarna skulle delas upp mellan arvingarna, de anställda skulle packa ihop och gå hem typ.

              Om Löwengrip Beauty blir värdelöst och avvecklas om Bella och Pingis försvinner i Östersjön på väg till Almedalen så kan man ju undra hur någon kunde värdera företaget till 400 miljoner kronor. Något säger mig att de borde ha nappat på möjligheten att sälja om någon nu var villig att köpa till det priset.

            Dumheter. Kungafamiljen gör så men företag gör det inte, i alla fall inte i Sverige. Eftersom det inte är farligt att flyga.

              Har du koll på alla svenska företag? Där jag jobbar hindrar vårt bokningssystem oss att boka om det är mer än ett visst antal anställda på flighten.

              Min farbror jobbade på ett företag under 90-talet där hela ledningen omkom i en flygolycka. (Han var inte med) Efter den fruktansvärt tragiska händelsen delar de alltid upp sig om de ska på något möte där hela ledningen är representerad.

            Om Bella dör så är företaget dött, spelar inte så stor roll att Pingis kan leka med siffror och ljuga bra om pengarna inte kommer in pga Bellas olagliga reklam. Så de kan gott flyga tillsammans.

          Jag har flyget sjöflygplan en gång och det var så himla häftigt. Och till Gotland tar det ju under timmen så då klarar man sig utan både toalett och servering.

      Den där vägen är sjukt svår och oskön att köra mitt i natten och i hyrbil även för någon som är väldigt körvan utomlands. De är inte så bra på belysning i Frankrike men min gissning är att hon helt enkelt glömde. De kom fram helskinnade, förhoppningsvis tänker hon om nästa gång.

      Hon visste ju inte ens hur man slår på lysena. Isolina fick ju säga till henne flera gånger. Trodde typ inte ens hon skulle klara av att köra ut bilen från parkeringsplatsen, ärligt talat.

    Min man har dessa år vi varit tillsammans alltid betalat mer, då jag inte haft något heltidsjobb utan antingen pluggat eller säsongat. Men han har aldrig betalat mina räkningar.

    Till nästa sommar har jag pluggat klart och när jag då får jobb kommer jag tjäna mer än han. Och jäklar vad bra vi kommer ha det. ?

    Men även om han drar in pengarna, har jag varit den som måste vara hemma mer och anpassa mitt schema efter honom osv. Vi är ett team helt enkelt!

    Har dock känt att hon efter sitt sommarprat förändrats. Blivit lite mera dryg och visat mer ytliga sidor av henne.

    Någon som verkligen skulle passa perfekt på den internationella arenan är Lovette. Biancas och alla de andra tjejernas typer är redan överrepresenterade.

    I mitt förhållande har vi ett rätt chill förhållande till pengar vilket känns skönt. Vem som betalar mest? Ingen aning men vi är lyckliga, inte så nitiska och har det bra.

    Tror inte på att tjafsa om vem som skall betala vad i en familj/förhållande – leder bara till bråk. Jag tjänar ca 100k i månaden, min man ungefär hälften. Vi betalar in allt till samma konto där en del går till sparande, en del till räkningar/boende/mat/gemensamma utgifter etc och det som är över delar vi lika på som våra egna ”fickpengar”. Visst betyder det att jag betalar mer men har inget emot det, jag lever ju mitt liv med honom! Betyder också att det blir 0 konflikter när det kommer till pengar.

      Vad jobbar du med om det inte är en hemlighet?

        Jobbar som advokat inom finans på en stor internationell byrå. Hög lön men långa och stressiga arbetsdagar (sällan helt ledig på helger också) så vet inte egentligen om jag hade rekommenderat det!

          Jobbar med event, stressigt, långa dagar, helger och tjänar en fjärdedel.
          Helt klart i fel bransch!
          Absolut inte missunsam men är otroligt dålig på att förhandla och att läsa vad folk tjänar får mig verkligen att fundera vad jag håller på med. Med min erfarenhet borde jag tjäna mer.

            Jag jobbar också på en affärsjuridisk advokatbyrå och tjänar bra (dock bara lite mer än hälften än F men ändå bra). Vill absolut inte nedvärdera andra yrken och har stor respekt för att stressnivån kan vara hög för många men jag vill ändå förtydliga att branschen inte enbart är guld och gröna skogar. Riktigt hårda veckor kan man behöva jobba i princip tidvis dygnet runt, samtidigt som man förväntas prestera på en hög nivå, vara noggrann, ta in stora mängder text, förhandla komplexa avtal etc etc. När jag har en bra och förhållandevis lugn vecka jobbar jag kanske tolv timmar om dagen. Därutöver försvinner såklart en hel del mer av lönen i skatt när man kommer upp i lite högre nivåer.

      Klart det inte blir konflikter om pengar om ni drar in 150 000 i månaden?

        Lmfao, min exakta tanke!!

        Jag menar väl konflikter i som att vem som betalar vad? Svarade ju bara på frågeställningen..

          Jo, men om ett hushåll totalt får in knappt 20 000 och hyran ligger på 6500, plus försäkringar, bil, telefoner osv, så blir det ju väldigt viktigt vem som betalar vad, hur mycket osv. Man har inga marginaler.
          Drar man in 150 000 har man, med största sannolikhet, marginaler och då blir det inte så viktigt vem som betalar vad.

            Men jo, i slutändan bottnar det ju i personligheter, hur man upplever orättvisor, hur man respekterar överenskommelser. Om hennes kille bokar en resa för dem båda till fotbolls-VM som han överraskar henne med men hon vill inte resa dit alt kan inte ta semester alt tycker att han borde ha frågat först så uppstår ju en konflikt. Såklart på en helt annan nivå än för par som har det dåligt ställt men så är du ju inte i Biancas fall och det verkar helt ok att ha diskussionen på den här nivån.

        Ekonomiska konflikter i relationer har inte alltid med totala summan per månad att göra.

        Det är roligare att bråka om mycket pengar än om lite. Om man har konflikter kring ett överflöd så behöver det inte bli lika dramatiskt som när man bråkar om vad man ska dra in på för att pengarna ska räcka till nästa löning. Eller hur man ska få råd med vinterskor till barnen.
        Mycket roligare att bråka om semesterplanerna t ex om man i år ska åka till Positano, St Tropez eller Portofino 🙂

      Vi gör precis samma och jag tycker det är ett väldigt bra upplägg. Man får både fördelarna med delad ekonomi och egen på samma gång. Vi har dock ett konto dör alla räkningar går från och sen har vi ett konto för gemensamma utgifter (saker till barnen, utemat, aktiviteter, shopping) och sen delar vi på resten.

        Exakt så gör vi också, funkar superbra!

    Någon som kan tipsa om roliga bloggar, alltså komiska så man får skratta. Gillar Monas universum och Carola Wetterholm men behöver tips på fler!

      Förstår mig inte på din humor

        Nej humor är ju såklart individuellt, alla skrattar inte åt samma saker men ändå gärna tips på bloggar ni tycker är roliga. Jag tycker alltså även denna blogg är rolig emellanåt, så det var inget illa ment på något sätt så det inte missförstods. Min humor är typ enkel, skrattar åt exempelvis Hellenius, Batra och Glans.

          Spiderchick, Egoina och Tramsfrans!

            Tycker Egoina har världens sämsta humor typ…

              Okej, det tycker uppenbarligen inte jag.

          Alltså tror folk reagerar på Monas Universum. Det är roligt att du finner henne komisk för det är nog inte hennes syfte med bloggen ? men Tramsfrans som någon nämnde är bra om man vill garva.

            Jo alltså Mona och Carola W skriver ofta lite humoristiskt och bjuder på sig så syftet är nog ofta att vara komisk. Tramsfrans garvar jag också åt.

    Så fort man inte har gemensam ekonomi så ses man som ett ufo.
    Vi delar procentuellt.

    Min sambo och jag tjänar ungefär lika mycket, jag ungefär 500 kr mindre i månaden. Jag jobbar statligt, han privat och har möjlighet att jobba ihop till en större bonus per år (några månadslöner). Skulle aldrig komma på tanken att vi skulle dela på hans bonus, det är ju hans förtjänst. Tror nog jag skulle känt likadant om han hade motsvarande högre lön per månad. Han jobbar mer än mig, är tillgänglig via jobbmobilen etc och då är det hans insats och lön.
    Han flyttade in i min bostadsrätt som jag äger. Han betalar hälften av avgiften, fasta kostnader o halva räntan. Jag andra halvan och amorteringen. Känns egentligen inte ok att han betalar halva räntan iom att han inte äger, skulle han inte göra det skulle det dock bli sjukt skevt (1000 kr vs 7000 kr). Hur har ni andra gjort? (Kan inte sälja o köpa nytt nu)

    Försörjer min man sedan 3.5 år tillbaka. Han gav upp jobb och hem för att hänga på min karriär utomlands. Han sköter all markservice utan att klaga. Det underlättar för mig mycket men ibland känns det jobbigt och jag känner press som den enda bread winner och tänker på vad som händer ifall jag blir sjuk osv. Och jag kan vara avundsjuk på min man trots att detta är mitt beslut och driv. Och han kan känna sig beroende av mig. Förhoppningsvis kan han börja jobba snart. Men det jobbigaste är vissa människors reaktioner (mest från män kvinnor tycker mer det är imponerande). Jag tror det är bäst om man är någorlunda jämlika för maktbalansen i förhållandet men man organiserar sitt liv utifrån de förutsättningar man har. Det måste vara jättesvårt ifall båda är karriärister och den ena måste offra sig.

    Min man tjänar betydligt mer än jag och vi har en gemensam ekonomi där hans inkomst till stor del är den som finansierar vår ganska bekväma livsstil. Jag har inga karriärsmål utan ”sitter av” mina timmar och är nöjd med det medan han som chef har förtroendearbetstid och massa ansvar. I och med detta gör jag mer hemma då jag verkligen är ledig när jag är ledig och mindre slut i huvudet efter jobbet. Han har dock huvudansvaret för sin dotter som vi har på halvtid. Dessutom har vi unnat oss städhjälp 2ggr/vecka så att jag inte ska fastna i någon hushållerskeroll. Allt detta har vi stött och blött ganska mycket genom åren då det var först några år in i vår relation han började tjäna mer och jag insåg att jag inte hade några jobbambitioner.

      Även här i Ljusdals kommun söker vi frivilliga!
      Ikväll mellan 18-21 går det att anmäla sig på 076-7679819
      Mail: krisinfo@ljusdal.se

    Tycker det låter helt normalt i mina öron.

    Kul att läsa ändå att så många av er tjejer tjänar mer än era killar! På tiden!

    Jobbar halvtid och min sambo heltid. Han äger allt vi har så som huset, han är den som pushar för att jag ska gå upp till heltid så jag kan bli skriven på huset som ägare. Vilket jag självklart vill men när dagis kostar 10,000 kr per månad (och barnet går bara två heldagar) är det billigare att vara hemma majoriteten av veckan med barnet ? = the never ending story av att bo i london med barn

      Shit vad dyrt! Barnomsorgen i Sverige är verkligen billig i jämförelse.

        Barnomsorgen i Sverige kostar exakt samma, den e ba subventionerad barnvakt för fölk. Jag menar. Jag har två där för 1000 spänn i månaden medan jag är hemma med en yngre variant. Asnajs och asbilligt ??

    Man skulle kunna betala procentuellt också. Men det är bra att man ser efter varandra i ett förhållande.

    bella gör smygreklam på sin facial mist på insta 😛

      Andra gör smygreklam för naglar, hotell osv på insta o story, förekommer hela tiden.

        Folk brukar tipsa om dem också här, så du kan slappna av.

    Tycker verkligen inte det är märkligt 🙂 nu har jag inte barn (då kanske det blir annat upplägg) men jag och min kille betalar procentuellt. Och när han inte hade jobb då betalade jag allt och när jag pluggade betalade han.
    Nu tjänar jag mer än honom men snart går han om mig och då får han betala mer och jag mindre 🙂 tycker om det upplägget med procentuell uppdelning för det gör att det som är kvar sen av mina pengar kan jag lägga på vilka skitsaker jag vill eller spara 🙂

    Klart man hjälps åt! Vi har inte delad ekonomi men inte heller gemensam. Vi hjälps åt. Vi delar på hyra, el osv. Sedan betalar vi våra egna räkningar och resten får vi göra vad vi vill med så länge det finns pengar att storhandla mat ihop med. Dock försöker vi kommunicera. Han jobbar timmar i en bransch det vissa månader inte finns jobb och jag pluggar och pendlar mellan ”tjoho, skitrik” och ”hujeda mig nu sket det sig”. Tack och lov brukar detta klaffa rätt bra så att vi kan turas om. Vid terminsstart betalar jag hela hyran och vid terminsslut tar han hela hyran. Småhandling och nöjen kör vi mest på vem som har tid, känner för det eller har mest på kontot just då. Ibland ”lånar” vi av varandra om det är så att någon kanske har pengar till något just nu men vet att det kommer vara mer knapert på den personens konto nästa månad osv. Det är inte så noga tänker vi. Som sagt, man är ett team. 🙂

    Isabella Löwengrip gör reklam på sin Instagram för dina produkter utan att märka korrekt inget samarbete eller något. Hur är det att göra reklam för sin produkter offentligt utan att märka ut? Kan man anmälla?

      *Sina

    Låter helt normalt i mina öron! Den som tjänar mest betalar mer. För mig o min man är det självklart att ha gemensam ekonomi. Jag tjänar mer än dubbelt så mycket som honom, försörjde honom helt under tiden han pluggade till sjuksyrra. Han jobbar inte heltid, tar till stor del hand om hushållet och barnen med deras aktiviteter, då jag jobbar rätt så mycket. Vi sätter av extra pension till honom varje månad. Hittar jag något jag vill ha, så köper jag det o vice versa. Fungerar mycket bra för oss!

    Seriöst? Vilket inlägg har folk kommenterat under?

    Hatkärlek till att läsa hur pantade människor kan vara när de kommenterar 🙂

    När vi ändå är inne på det här med pengar; jag jobbar 100%, ibland mer om jag får någon extra timme och tjänar ca 16-18 000 i månaden efter skatt. Min sambo jobbar 100% och får ut 30-35 000 i månaden efter skatt. Hemma betalar vi båda 50/50 på både utgifter och nöjen, tycker ni att det är rimligt? Hur tar man upp en sån här sak utan att det ska låta som att man är snål?

      Inte rimligt! Ni borde betala procentuellt. Jag och min sambo tjänar 27 000 respektivt 18-22 000 efter skatt, och varje månad räknar vi ut procentuellt vad var och en ska betala för hyran. Maten delar vi lika på, jag tjänar mer men äter mindre än honom så går jämnt upp. I början tog det lite emot att betala mer (då jag ääääntligen fått bra lön och kunde spara) men nu gör jag det mer än gärna, då jag vill att han också ska kunna spara!

    Vi ser alla pengar in som våra pengar, sk*t samma vem som tjänar mest. För de pengarna ska räkningar betalas och mat handlas, vilket konto det görs ifrån har exakt ingen betydelse alls. Mindre och vardagliga inköp är bara att köra på, är det något större så pratar vi om det först.

    Jag får in dubbelt så mycket som min man och betalar fler räkningar men hyra och mat delar vi på. Dock är jag en sparare och han en slösare vilket är grymt frustrerande. Jag vill inte ha gemensam ekonomi då Hag inte vill se mina hårt förtjänade pengar försvinna till hans slösande…

    Jag känner som så att oavsett om man är man eller kvinna skulle inte jag betala på någon som skulle ha dumpat mig två gånger och som inte skulle vilja skaffa barn med mig ännu och inte heller gifta sig (om jag förstått Bianca rätt). Jag tycker att i den här situationen skulle det även vara ok om Bianca skulle kräva att han skulle betala hälften.

    Det är nog inte Biancas och killens största problem vem som betalar mest. Den svartsjukan B avslöjar i sin podd att hon lider av känns inte sund nånstans. Det med mera borde tjejen verkligen seriöst söka hjälp för.

    Jag och min man delar. Hans lön går in på mitt konto (minus det han behöver till lunch under en månad) sen sköter jag allt med räkningar, matinköp och annat. Jag har tre barn sen tidigare men det har aldrig varit några diskussioner ang de. Jag tror att om man inte har några pengar att bråka om så bråkar man inte. Vi kämpar på båda två så gott vi kan. Vi har kanske ungefär lika inkomst båda två varje månad, eller jag har nog lite mindre. Han har lön och jag har barnbidrag, underhåll osv. Vi bråkar aldrig om pengar, men vi delar ångesten över bristen på.

    Hur resonerar ni kring annat såsom mat? Dela lika trots att ena partnern äter väldigt lite, och den andra mycket mer?

    Känns ganska naturligt i ett förhållande att tjänar man mer så betalar man lite mer också! Sen är det ju olika hur mycket mer man tjänar osv. Man ska göra det som känns bäst för en själv och SKITA i vad andra tycker! Min sambo tjänar över 12000kr mer än mig (när jag jobbar) och nu är jag snart mammaledig, så det vore orimligt att dela allt för oss lika…!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.