Öppet spår – allt för sent!

FAN! DET ÄR FREDAG!!! 
DET HADE JAG HELT MISSAT!!!! 

FÖRLÅT!

Det här är alltså ett inlägg där det är fritt fram att kommentera om vad du vill, när du vill, hur du vill, på vilket sätt du vill.
OT är mer än välkommet och det finns inga rätt eller fel.
Är du ensam hemma? Sjuk? Uttråkad? Vad som helst, du är VÄLKOMMEN hit för att snicksnacka om vad som helst!

Givetvis gäller samma regler som vanligt och om man inte sköter sig kan man bli satt på moderering – men det är sen gammalt och ni sköter ju er så go nuts…

489 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Kan det finnas fördelar med denna torkan? Skriv en eller flera positiva saker som torkan bidrar till

    Jag börjar, väldigt få myggor ?

      Inga mördarsniglar!

        Det är en mycket bra fördel!! ??

          Ja, verkligen! Jag vet att jag är larvigast i hela världen men sniglar är en av mina största fobier. Jag får panik och äckelkänslor som inte är av denna värld! Kan inte med ord förklara hur jävla äckligt det är ?
          Samma med grodor och maskar…! Dom verkar också minska med torkan?

            Haha! Jag har alltid ytterdörren öppen på kvällarna och de brukar ta sig ända in i hallen de rackarna. Man brukar få rensa ut en och annan innan man stänger och lägger sig för kvällen. Du är välkommen på KBT-träning any day 😉

              Tack men nej tack ?
              Vi har haft några på inglasade altanen och jag kan knappt gå ut där på ett par dagar efteråt, det kryper i hela kroppen och jag mår sååå illa! Det har blivit värre med åren också, jag kan knappt se en bild på en snigel eller groda (alltså levande inte typ prydnad) utan att bli riktigt äcklad.

                Samma här. Trodde att jag var den enda. De är så vidriga. De bruna mördarsniglarna är värst. Tätt följt av skogssnigeln. Sniglar med snäckor är vidriga men inte på samma nivå. USCHHHHHHHHHHHH de är så äckliga.

            Samma här! Maskar och sniglar är min största fobi. Ibland känns det som att jag aldrig kommer kunna leva ett normalt liv med denna fobi. Vara utomhus när det regnar – Nej det går inte. Gråter och mår illa!

        Inga fästingar

          Det är inte tack vare torkan, det är för att jag och min son har fått alla! Vi tog en för laget denna sommar, hoppas nån annan kan ställa upp 2019.

          Plockar nästan dagen fästingar från mina katter så Jo finns massor!

          Finns mycket fästingar.

          Har hört att de bara gömt sig i skogen, så i skogarna är der mer fästingar än vanligt.

      Så lite spindlar!! Woop woop!

        JAAA!! Största fördelen lätt!! Min värsta mardröm (som jag på riktigt brukar drömma mardrömmar om) är de där äckliga spindlarna med minimal kropp och låååånga ben. HUuuhhh!!

          Fast just den sorten har jag sett många av nu… tyvärr.

        Jooo tänkte sätta mig på balkongen nu när jag kom hem men då var det en stor svart jäkel där 🙁

      ?Fördelen är att det känns verkligen som när jag var i början av mina 20 år och reste på solsemestrar: allt smakar bättre, allt känns helt annorlunda än till vardags, jag får väldigt mycket positiv energi, tankarna blir mer ljusa än innan, osv. Och inte minst: man tar inget för givet. Man sätter värde på sitt liv och de sina. ☀️

        Jaa, verkligen. Själv har jag för första gången badat i Sverige. Åker ner till havet nästan varje dag och kan vara där och bada i flera timmar. Något helt nytt och njutningsfullt verkligen

          Åh, just det! Att bada trots att jag är en badkruka i vanliga fall. Underbart!!

      Färre fästingar..

        Ja! Har märkt det tydligt på lille missen, mycket färre att plocka än normalt.

          Har typ knappt plockat nån sen början av juni ??

        Fast egentligen inte, fästingarna har bara förflyttat sig till skogsmarker istället för ängar där de annars hänger

        Plockar typ 3 st varje dag på hunden, då rör vi oss inte ens på några speciella ställen. ? Så nej, hos oss är det inte mindre fästingar utan mer.

      Har svårt att se fördelar när hela Sverige brinner!

        Då hade du inte behövt svara när det var fördelar som efterfrågades!

        Nu var frågan vilka fördelar det finns. Vi vet att den fört med sig en massa dåliga saker. Men man måste få lov att njuta av det fina vädret ändå.

          Chilla.
          Njut på ni. De gjorde jag med. Men nu håller min stad på att brinna ner, svårt att njuta då.

            Förstår att det är jättejobbigt. Jag blir väldigt berörd när jag ser nyheterna. Kram

              ❤️

            Ja jag förstår att det är svårt att njuta då. Men kändes som du försökte ge folk dåligt samvete för att vi listade positiva saker. Men ber om ursäkt om så inte var fallet och hoppas läget blir bättre snart ?

              Nä.
              Det är klart man får njuta! Men när de brinner bakom knuten (inte riktigt men känns som så) så kommer katastroftankarna såhär på kvällskvisten!

                Klart ni får njuta, men jag håller med om att det ger lite dålig smak i munnen med tanke på allt som händer. Jag bor inte i det drabbade området, men får ångest varje gång jag går ut och ser det torkade gräset, känner doften av någon som grillar på sin balkong eller hör sirener. Kan inte njuta. Har hellre miljoner fästingar, mygg och sniglar, än ett Sverige som brinner ner ?

            Men varför ens kommentera under denna kommentar då?? ?

      De myggor som finns hittade mig…har inte fått myggbett i Sverige på 10 år men nu tyckte de visst om mig…8 på en dag, mysigt värre?

      Annars tycker jag att det positiva med värmen är att det är varmt!!!

      Mvh frusen

        Alltså mygg är det värsta! Efter en festkväll med jobbet där vi var utomhus rätt mycket hade jag 50 bett på benen, 50 stycken! Såg ju ut som jag hade en sjukdom ?

      En allmän känslan av att vi är utlämnade till vädret, och att vi inte har mer än vad vår jord faktiskt ger, inte ens kan släcka bränder utan hjälp av regn osv kanske bidrar till att folk röstar mer miljömedvetet i höst? Man kan ju hoppas!

        Tror ju knappast miljöpartiet kan ge världen mer regn eller ens påverka vädret ?

          Nä inte vädret, men kanske klimatet.

            Ska lilla Sverige kunna påverka klimatet?

              Och det är just den inställningen som gör att vi alla förlorar i slutändan. Inte bara när det kommer till klimatet utan till allt. Vi tänker att vad ska lilla jag göra, och så gör man ingenting. Om alla ”lilla jag” hade gjort något hade vi fått förändring. En modig man hade en dröm. Han kände sig nog från och till väldigt liten. Men han gjorde något stort.

              Så länge lilla Sverige förbrukar mycket mer resurser per person och år än vad som är hållbart för planeten, så får nog lilla Sverige jobba på att bli bättre va.

          Jag skrev inte Miljöpartiet, jag skrev att fler skulle rösa på ett parti som (man bedömer) tar hänsyn till miljön. Alltså att det blir en valfråga.

          Ingen kan påverka vädret, men gemensamt kan vi påverka klimatet och man måste börja någonstans. Att skylla på att Sverige är litet är bara slött, lika dumt som att snatta på ICA för att en enskild chokladkaka ändå inte påverkar deras vinstmarginal.

          Sen skrev jag inte heller att den här torrsommaren beror på klimatförändringar, det kan man såklart inte veta det kan ju vara en slump (dvs väder), utan jag menar att det ändå kan påverka människor att man får känna på att vi är utlämnade åt förutsättningarna här på jorden.

            Och klimatförändringar är inte den enda miljöfrågan heller.

            Men visst gör klimatförändringar att det blir mindre regn och mer torka på många platser, och svårare att bedriva jordbruk de det tidigare gått bra, det är väl fakta.

      Slippa klippa gräset

      Min pollenallergi (gräs) är obefintlig, superskönt!
      Men anledningen är såklart sorglig…

        Så skönt. Första sommaren jag kunnat njuta av solen utan rinnande ögon och näsa, och nysattacker x 1000 🙂

      Har aldrig blivit myggbeten på hemmaplan, men nu har jag några jäkligt irriterande bett. Här är torrt här med men mygg finns uppenbarligen.

        Har hört att myggorna i år kan stickas flera ggr utan att dö, vilket kan leda till att sjukdomar och dylikt kan föras över från djur till människor 😮
        Är det bara jag som hört det?:OO (vet ej om det stämmer)

          Det gör de väl alltid? Sticker, suger, fladdrar iväg, sätter blodet nånstans, kommer tillbaka för att hämta mer. Vad gör de med ens blod egentligen? Föder de upp mördarmyggebebisar med hjälp av mitt DNA? Häftigt.

            Det är bara honor som suger blod, de behöver proteinet från blod från varmblodiga djur för att kunna utveckla sina ägg. Utan blod kan de inte fortplanta sig

            Hahaha! Ja Helena, du ska bara veta hur många mygg som vuxit upp med ditt DNA i nappflaskan 🙂

            Jag är allergisk mot myggor! Visste inte ens att man kunde va det tills denna sommaren ?

      Väldigt få fästingar… Och silkeslent, varmt vatten i sjön för kvällsdopp halv tolv på natten.

        Åh! Låter alldeles underbart 🙂

      Tja.. Man behöver ju inte klippa gräset så ofta då det knappt växer. Sen är det ju allmänt skönt att det inte regnar. Men utöver detta kommer jag bara på nackdelar.

      Fästingar! Har plockat en handfull på mina katter den här sommaren, trots att jag inte gett dem fästingmedel sedan i april.

      Mossa i gräsmattan! Sen kommer den snabbt tillbaka, det vet jag. Gräset dör också, men kommer snart tillbaka när regnet kommer. Fördel med torkan: jag slipper klippa gräset. Förhoppningsvis växer gräset snabbare än mossan.

      Mycket sol och värme ger goda tomater. Äppleskörden ser också ut att bli fantastisk.

      Haft klänning/shorts sedan mitten av maj, typ. Och trevlig solbränna utan att anstränga mig. Solar aldrig ”aktivt”’ så det är en bonus!

        Jaa! Att lyckas bibehålla en okej bränna hela sommaren utan att dö av tristess då man ligger och ”pressar”! ?

    Trött!

    Ska köpa min första bil! Behöver inget speciellt, ska bara ha dentill jobbet vilket tar typ 10 min. Funderar mellan:
    VW golf eller polo
    Ford fiesta
    Seat ibiza

    Kom jättegärna med tips och egna erfarenheter! Eller om ni tycker att jag borde fundera över någon annan bil?

      Har en golf som jag älskar! Ägt den sen 2013, aldrig varit minsta bekymmer med den 🙂

      Jag har en Polo, älskar den! Drar svinlite bensin, lätt att fickparkera. Går in förvånansvärt mycket i bakluckan också ??

      Kia picantooo

        Toyota auris! Älskar min

      Älskar min opel corsa, krångelfri och pigg när en kör korta sträckor.

      Golf och polo är säkert bra bilar, de är så himla fula bara, och tråkiga!! Men säkert det vettigaste köpet. Du kan köpa en Citroën C4 också, drar svinlite! Min gick som en klocka upp till 15000 mil sen kom lite småskavanker. Dock drar den bara typ 0,33 landsväg så pengar har jag sparat iaf, hade gått 3000 mil när jag köpte den. Lycka till med bilköpet!

      Hade en Golf ett tag och det var aldrig att några problem med den den. Även haft Volvo V50, samma sak, ingen problem. Hade dock en Hyundai och den strulade hela tiden, rekommendera inte.

      Köpte min första bil nyligen och det blev en Polo. Jag är hittills nöjd. =)

      Toyota Aygo!!!! Super söt bil! Men även sjukt billig i drift! Miljöklassad så skatt ca 400kr per år bara! Så nöjd med min! Haft samma 5 år! Inga problem!

        Men de är så plastiga och burkiga, kört sådana på jobbet, de funkar bara för stadskörning, korta sträckor. Jag gillar min Kia Rio, den är ett bra val i den prisklassen. Kia är bra teknikmässigt och lite mer påkostade detaljer jämfört med andra bilar i samma prisklass. Jag är nöjd, ska dock snart byta in den till en lite större modell.

      Ingen seat bara har haft och det är skit rent sagt.

      Renault capture är gullig!

      Jag har bara haft Volvo. En V70 från 98 som började krångla redan från bilfirman, lurendrejeri. Men bilen i sig självt älskade jag. Kostade så mycket i bensin bara. Köpte en V50 förra hösten, diesel, skit nöjd!

    1: Om ni hade valt ett annat jobb, eller en annan utbildning, vad hade det blivit? (Dröm på fritt!)

    2: Om ni hade velat ha ett husdjur, vilket skulle ni vilja ha eller har ni redan ett/ några?

    3: Om ni fick ändra på er partner på några sätt, vilka skulle det vara?

      1. Fotograf!
      2. Häst (om det räknas som husdjur)
      3. Mer hjälpsam och empatisk (han försöker)

      1) Läkare och gärna obstetriker/gynekolog
      2) Häst (har en katt pga bor i lägenhet)
      3) Har ingen partner pga punkt 2 (nä, skojar)

      1. Något mer kreativt! Typ grafisk designer. Eller något där jag fick skriva, kanske journalistik. Otroligt svårt att få jobb inom båda dessa branscher dock. Är sjukgymnast idag men drömmer ofta om vad jag skulle kunna skola om mig till! Så svårt det där, när ska man vara ”nöjd” liksom?

      2. Hund tror jag! Har haft två katter min fick omplacera dem pga allergi.

      3. Hans besserwisser-sida. Han har ofta ett ”bättre sätt” att göra saker på, packar om diskmaskinen efter att jag packat den, osv osv.

      1. Journalist. Gick en vecka på medieprogrammet på gymnasiet. Hoppade av efter en vecka på grund av min panikångest.

      2. Tvättbjörn. Så söta och intelligenta. Såg en på riktigt i USA förra året. Jag grät, min pojkvän skämdes.

      3. Mer empatisk och mer ja-sägare. Verkar som att han har en svacka nu när allt är tråkigt och allt han vill göra är att sitta hemma och spela datorspel.

        byt pojkvän 😛

          Fy för dig 🙁

          Jamenvisst. Man dumpar ju en kille som man varit tillsammans med i tio år för att han för tillfället verkar vara lite nere. Han kanske är stressad, deppig, slö av värmen, whatever.

            hade min kille skämts för att jag visar känslor hade jag dumpat, ja. min kommentar var till hennes första var, inte punkt nr 3.

              hennes andra svar*

              Alltså, vi satt i en fullsatt turistbåt i ett träsk i Florida och jag stortjöt över en tvättbjörn. ALLA på den båten sekundskämdes över mig. 😛

                Tycker det lät både gulligt och modigt på samma gång! 🙂

      1, Barnmorska på förlossningen skulle vara sååå coolt!

      2, vi har en katt, bästa djuret? han är som en liten hund:p

      3, att han skulle vilja ha mer närhet?

      1. Polis
      2. Inget…..
      3. Mer social bland folk, mer villig att umgås med folk ??

      1) Veterinär. Har alltid drömt om att arbeta som veterinär men är värdelös på ämnena som krävs och alldeles för blödig.
      2) Har en vovvsing! Vill ha en papegoja.
      3) Har ingen partner men: FÄLL NER TOASISTEN DAMN IT!

        Vi löste problemet med varsin toalett, han sköter sin och jag min, hans gäster går på hans och mina på min. Funkar skitbra

      1. Veterinär! ?
      2. Häst! ?
      3. Lite mindre logisk jag berättar problem, ibland är det skönt när någon bara håller med och inte ska hitta lösningen

        Igenkänning 100%. Like damn it, tyck bara lite synd om mig ?

      1: Pilot

      2: Hade hund under min uppväxt och skulle gärna ha igen, kanske när barnen är större och tiden finns.

      3: Lite mindre lättkränkt ?

      1. Läkare
      2. Hund.
      3. Inget. Älskar allt med honom. Han är inte perfekt och jag älskar honom som han är.

      1. Polarforskare 🙂
      2. En sköldpadda. I teorin, vet inget om dem som husdjur i praktiken.
      3. Att han var snällare mot sig själv. Jag är rädd att han ska bränna ut sig i framtiden och jag vill inte att han ska vara stressad.

      1. Jag hade gärna suttit kvar i kundtjänst resten av livet men tyvärr räcker inte den lönen för den livsstil jag vill ha. Älskar kundtjänstjobbet och var riktigt bra och uppskattad!
      2. Inga husdjur, tycker inte djur hör hemma inomhus. En utekatt om vi någonsin skaffar den sortens avskilda boende.
      3. Att han blir mindre god och perfekt så att jag ibland kan få känna att jag förtjänar honom. ❤ (skrivet med glimten i ögat såklart)

      1. Lantbrukare inom spannmål
      2. Har hundar och höns idag, vill ha hästar igen i framtiden och påfåglar.
      3. Smartare och inte så glömsk.

      1. Mordutredare
      2. Varg….ja, jag vet…men man fick ju drömma fritt
      3. Ingen partner i sikte, men när han kommer hoppas jag han har en humor som får mig att skratta sådär hjärtligt ända nerifrån magdjupet!!

      1) författare eller krigskorrespondent

      2) en ko

      3) nördigt men kommer inte på något just nu. Han är inte perfekt, men det är inte jag heller och han verkar gilla mig trots mina dåliga sidor och mina är fler än hans ?

      1. Bagare eller konditor eller stordjursveterinär.
      2. Hund (men köper troligen en i höst!)
      3. Att han var lite mer kåt och på när det gäller sex. Men han börjar bättra sig.

      1. Bosse Rappnes assistent eller leva självförsörjande på en gård ”a la Mandelmanns”

      2. Röd panda ❤️

      3. Mer spontan och mer social.

      1. Hade inte velat byta jobb, men om mitt jobb inte fanns… så skulle jag nog vilja jobba som regissör, med film!

      2. Katt!

      3. Önskar att han kunde ta projektledarrollen ibland. Även om jag har svårt att släppa den ifrån mig, så får lite skylla mig själv. ?

      1: Om ni hade valt ett annat jobb, eller en annan utbildning, vad hade det blivit? (Dröm på fritt!)

      2: Om ni hade velat ha ett husdjur, vilket skulle ni vilja ha eller har ni redan ett/ några?

      3: Om ni fick ändra på er partner på några sätt, vilka skulle det vara?

      1. Något med djur… kanske någon djurrättsorganisation, eller jobba inom naturreservat.. eller Jag vet inte!!!. Iaf något med djur. ÄLSKAR DJUR!!!!!!!!

      2. Hund, Golden retriver!!! Dom ser alltid så glada ut – vilket gör mig alltid så otroligt glad när jag ser en sådan hundras. Men vi bor i lgh så kommer då inte bli någon hund förrän vi flyttar till en villa med stor tomt.

      3. Lägga mindre tid på datorspel. Kanske lite mer pratsam.

        Oj, var ej meningen att frågorna skulle komma med 😛

      1. Något mer kreativt! Vet inte vad, men något. (Nu: blivande lärare)
      2. Har en väldigt fin katt men har alltid velat ha en hund. Eller två. Kanske en häst också. Om jag hade råd att betala någon annan att göra det vardagliga som jag verkligen inte gillar trots att jag älskar att pyssla om en häst och rida och jobba med en häst.
      3. Hans humörsvängningar. Inte lika snabb i tanken och munnen som mig – jag gillar kvickhet och snabba, roliga repliker. Hans oerhört stora behov av bekräftelse och ganska omogna förhållningssätt till vår relation. Skulle vilja byta ut massor. Men så ska jag flytta till ett eget boende inom två veckor. Yay!!

      1: Militär
      2: Häst
      3: STÄDA!!!

      1, jag hade haft mitt eget café!

      2, hund(ar)!

      3, då hade snuset rykt omedelbums!

      1. Akupunktur eeh person? För det heter väl inte akupunktör!? Hehe.

      2. Har en katt jag älskar. 🙂 Räcker fint.

      3. Hmm. Okej jag kan känna han är grymt långsam ibland. T.ex. om jag hackar en morot så tar det 2 minuter. Om han gör det tar det 8 minuter… Haha kan önska han hade lite mer fart i sig… 🙂

      1. Präst.
      2. Hund.
      3. Lite mindre principfast.

      1. Spion
      2. Corgi
      3. Har ingen partner och vill inte ha heller.

        Varför inte? Jag vill inte heller och har aldrig pratat med någon som känner samma. Är genuint nyfiken 🙂

          Jag har inget behov helt enkelt. Är asexuell och vill inte ha någon fysisk kontakt på det sättet, och jag trivs så bra i mitt eget sällskap att det aldrig blir tråkigt. ?

            Vad roligt att se någon annan Asexuell! Har inte träffat någon annan, vad jag vet. Men å andra sidan är det inget jag går och skyltar med heller. Är du ”ute”? Jag tycker det är svårt att prata om..

      1. Draktränare/ryttare
      2. Drakar
      3. Mindre bilintresserad

      Tack snälla alla för så fina, intressanta svar! ?

      1: Verksamhetsutvecklare på kulturförbund

      2: Schäfer ❤️ Uppvuxen med schäfrar och saknar att ha djur varje dag. Min nuvarande livsstil med att pendla 15 mil för universitetsstudier 5 dagar i veckan samt kvälls- & helgjobb går inte ihop med det. Men drömmar om framtiden kan man alltid ha.

      3: Atr han skulle anstränga sig lite mer angående presenter. Jag får alltid välja ut födelsedagspresent/julklapp/alla hjärtans-present själv.. Hade varit roligt att bli överraskad någon gång ?

      1. Butik – inredning/blommor och gärna en fik-del.

      2. Katt (allergisk barn tyvärr)

      3. Min man är bra på många sätt… Kanske att jag önskar lite mer fart och initiativförmåga.

      1. Dokumentärfilmare eller naturfotograf.

      2. Hund och häst (har haft två hundar).

      Å andra sidan är det så fruktansvärt sorgligt när de ska dö att jag vet inte om jag skulle palla gå igenom det en gång till. Båda hundarna jag haft fick avlivas i förtid pga. sjukdomar (den första var bara 1.5 år, den andra nästan 9 å), och jag är rädd att det skulle drabba även det nästa djuret.

      3. Har ingen partner, har självexkluderat mig från det fältet.

      1. Jag borde utveckla mina dataskills, kanske inte försent ännu =)
      2. Jag har haft alla möjliga husdjur, allt ifrån hamster, marsvin, hundar&katter, undulater, vietnamesiskt hängbukssvin (!) till kinesiska dvärgvaktlar. Nöjer mig numera med man & 2 barn =)
      3. Om mannen i mitt liv skulle sluta snarka skulle han få sova med mig i _stora_ sovrummet …

      1. Helt ärligt hade jag trivts av att jobba i valfri butik, gärna dollarstore/tgr/liknande som man kan gå och småplocka lite i.
      2. Hund självklart <3 Vi har inga nu.
      3. Skulle vilja att han växer upp lite (?), just nu känns det som jag måste styra upp allt hela tiden, berätta exakt hur allt ska vara, vart det ska vara osv. Sköter allt planerande och liknande. Hade vart skönt om han tog lite mer eget ansvar.

      1. STCC-förare ? eller pilot ✈️
      2. Höns älskar höns ?
      3. Mer ordningsman, tex städa självmant så jag inte måste säga åt honom. ?

      1. Hovslagare
      2. Har redan katt, hade velat ha hund också.
      3. Att han pratade snabbare, haha! Han är så eftertänksam och långsam och noggrann så jag hinner tänka igenom allt på egen hand och ta över konversationer, vilket gör honom frustrerad ?

      1: jobbar som förskollärare och jag älskar det, hade bara önskat förutsättningarna varit bättre med mindre barngrupper, högre personaltäthet mm mm
      2: har häst, hund och katt, och fler djur finns det varken tid, plats eller lust till 🙂
      3: han hade gärna fått vara lite mer romantisk.

    Tänkte vi kunde köra en rolig ”pinsammaste ögonblicket”-tråden!
    Nu kör vi!

      Jag och min sambo är rätt duktiga på att göra tjuvnyp lite diskret på varandras rumpor in public.
      För ett par månader sedan var vi i en affär. Sambon fortsatte gå när jag blev kvar bland frukten. När jag hann ikapp honom stod han lägligt nog och skulle ta en sak från en lägre hylla, så jag smyger mig bakom honom, grabbar tag där bak lite halvsnuskigt och ser honom i samma stund (!) längre bort i affären.

      Yessss, jag klämde en främming på rumpan.

      För några år sedan kring påsk gick jag in i en matbutik med min partner. Han har hunnit gå in genom ”spärrarna”, jag står utanför och drar kortet för att få en sån självscannare. En självscannare ganska långt ner lyser upp och jag böjer mig ner för att ta upp den. När jag reser mig upp och sedan ska gå in dras jag tillbaka, jag har fastnat i något med håret (tredagarsbulle på huvudet ni vet…). Japp. Jag har fastnat i påskris som hängde i en hink precis bredvid spärrarna. Mitt hår var så trassligt (återigen, tredagarsbulle) att jag inte lyckas sno ur mig själv. Min kille står innanför spärrarna och GAPSKRATTAR. Jag säger ”men hjälp mig då”, han kippar efter luft då han skrattar så mycket. En ganska ung kille, kanske 27?, är på väg ut ur affären med sin lilla dotter och går mot mig. Dottern: ”men kom nu pappa så gååååår vi”. Pappan: ”pappa måste bara hjälpa denna tjejen först”. Och det är historien om hur en främling fick hjälpa mig undfly ondsint påskris som trasslat in sig i mitt hår medans min kille stod och asgarvade. Ganska röd i ansiktet då ?

    Någon som kan peppa mig lite?? Eller ge tips/råd? Jag hade tänkt försöka ge mig på att läsa matte B då jag aldrig ens försökt, för matte A var JÄTTEbesvärligt för mig:(

      Jag tyckte matte B var enklare än A! Hade jätteproblem med A, men fick ett VG (som det var på den tiden) i B 🙂

      Kanske blir samma för dig. Jag tror på dig!

        Var precis samma för mig. Kan åtta år senare inte greppa att jag fick VG i ett ämne jag trodde jag var sämre än sämst i.

      Jag tror faktiskt att du klarar det om du verkligen ger allt. Alltså att du hänger med redan från början. Du kan!! Fråga här om det är nåt som är svårt 🙂

      Jag har läst den kursen 2 gånger pga dyskalkeli. Mitt tips är att kolla YT, där lärde jag mig väldigt mycket! Vartenda tal som kändes svårt kollade jag flera olika klipp och metoder tills jag verkligen förstod det.
      Jag läste på distans och varje fredag ägnade jag åt att gå igenom dom sidorna jag gjort under veckan, gjorde några random tal och kollade YT igen om något inte fastnat.
      Gjorde nationella provet och klarade det med 2 poäng ? fick så klart E som betyg, men jag klarade tamigfan!

      Ge det ett försök iaf, jag tror du klarar det! Och gör du inte det första gången är det ju bara att försöka igen!

        Snyggt jobbat! Har också dyskalkyli men fick aldrig diagnosen under skoltiden och matten var ett helvete. Jag vet hur mycket du måste ha jobbat för att klara det!

          Men åh, vilken fin kommentar ❤ Tack!
          Jag fick inte heller diagnosen under skolåren. När min lärare sa ”det är inte någon mening med att hjälpa dig eftersom du är så ovanligt trög, dum i huvudet rent ut sagt, jag blir chockad om du får ett jobb öht!” så gav jag upp.
          Men nu har jag pluggat ikapp hela gymnasiet och i höst börjar jag plugga till sjuksköterska!

      Tyckte också att matte 1b var mycket svårare än 2b! Kör bara, du kan bara klara det om du först testar ?

      Du kommer klara det galant! Jag är helt och hållet värdelös på matte – finns ingen funktionalitet i min hjärna som kommer gilla eller förstå matte men jag har läst och klarat både matte A och matte B. Matte B är inte svårare än matte A egentligen – det behandlar bara lite djupare aspekter av matematik. Algebra och geometri och linjära funktioner. Jag rekommenderar att du går in på http://www.matteboken.se och går igenom föreläsningarna där. Medlemskapet har en månadskostnad men den är inte hög. Föreläsarna är väldigt duktiga och föreläsningarna är max 7 minuter och sedan kan man träna sig själv med övningar.

      Stort lycka till och du klarar det här! Tro på dig själv!

      Rekommenderar att kolla på youtube. Hade svårt för matte också men kollade på genomgångarna där.

      Jag hade IG i matte a i gymnasiet. Hade och har alltid haft svårt för siffror överlag. Läste matte 2b på halvdistans medan jag jobbade heltid. Gick faktiskt hur bra som helst och nu läser jag på universitetet. Det går om man vill!!

    Du är förlåten camcam. Önskar trevlig helg till er alla. Ska se rysaren Annabella på tv. Var nu trevliga mot varandra och ha det skoj. ???

    Ligger här brevid min febriga ettåring.
    I onsdags vaknade hon med hög feber. Igår uppsökte vi vc och fick konstaterat halsfluss! Fick två doser penicillin igår och har fått tre doser idag, men inte bättre. Jag hoppas hon mår bättre imorron ? inte kul att va dålig i denna värmen!! ?

    Någon som har några tips? På hur jag kan få ner febern (hon får givetvis alvedon/Ipren få febern annars ligger på 39,7 som mest)
    På vad jag kan ge förutom klämmisar, glass, vätska?
    På hur jag överlag kan göra livet för henne lite enklare i denna hemska värmen ?

    Jag vill hon ska bli frisk på direkten, jag går sönder av detta ?

      Vattenmelon… alltså, både djur och människor har svårt att låta bli vattenmelon, det är min erfarenhet i alla fall… hoppas hon blir friskt snart!!

        Såklart vattenmelon!! Inte ens tänkt på! TACK ❤️

        Vattenmelon med lite salt på är väldigt gott i värmen, och då får hon i sig lite salt också. Annars, svala duschar? Jag har duschat typ fyra gånger idag.

      Stackars liten ❤️ Finns inte så mycket mer att göra än att vänta ut det, håller tummarna att hon blir frisk snabbt!

      Hon mår säkert bättre redan imorrn, min erfarenhet med två barn som haft halsfluss och öroninflammation så det räcker och blir över är att penicillin brukar ta 2-3 dagar innan det ”kickar” in, eller rättare sagt tar det några dagar innan man märker effekten.

      Brukar ge mina barn glass, saft och vattenmelon. Mycket tv och närhet. Krya!

        TAck för att du ger mig lite hopp! ❤️
        Hon har de så himla jobbigt!! Så liten och få halsfluss och hög feber när de är varmaste sommaren på typ 100 år! ?
        Hon går i blöja hela dagarna, med altandörr öppen och fläkt på inne och endå är hon KOKHET!!

          Hoppas hon mår bättre idag! Ta och lägg fuktiga små handukar på pannan/nacken/handleder för att svalka av lite. Vi har äntligen lite (verkligen lite) regn idag och lite svalare tack och lovn

    Hur gamla var ni när ni skaffade er första piercing/tatuering? Ångrar ni er? Har ni gjort fler? Jag piercade näsan när jag var 12 och tatuerade mig när jag var 16. Har gjort många piercingar efter det, men har bara kvar i tungan. Har många tatueringar, ångrar ingen

      Gjorde min första tatuering när jag var 19. Ångrar knte tatueringen eller vad det står. Men jag ångrar att jag gjorde den i ett garage för 100:-.

      Jag är 21 idag.
      Skaffade navelpiercing när jag var 14. Tog ut den närjagvar 19. Kanväl inte säga att jagångrar mig men eftersom jagabsolut intevill ha det idag så var det ju onödigt, hålet kommer ju alltid finnas kvar
      Jag tauerade mig första (och enda) gången när jag var 18. Ångrar mig eftersom det är på ett synligt ställe och inte resonerar med textenjagvalde.

      Haft i både tungan och naveln, va väl 12 när jag pierca naveln och 15 tungan. Wow hur kunde mamma låta mig? ? men båda är ute för länge sen. 16 år när jag skaffa första tatueringen, sedan 2 direkt när man fyllde 18 och en när jag var 19. Ångrar bara en tatuering för den syns mest. Aldrig gjort något stort som tur??

        Mamma lät mig pierca mig hur jag ville pga att man kan ta ut en piercing plus villkoret att hon skulle boka tiden och vara med. Inga hemmapiercingar med andra ord haha. Hon är själv mycket tatuerad, men där var det svårt att övertala henne innan jag fick göra den första

      Jag gjorde hål i läppen på mig själv när jag var 15 (var ett självskadebeteende), men har aldrig gjort en riktigt piercing. Funderar dock på att skaffa en smilepiercing nu, men kan man göra det som 25åring?! Har två tatueringar, gjorde första när jag var 20 och andra 23, är nöjd med båda fortfarande!

        Ja, självklart kan du det 🙂 Jag tog bara ut mina för att jag inte orkade med dem haha. Tungan kommer jag aldrig att ta ut, snart 30 nu

      Jag gjorde första piercingen i naveln när jag var 18 men fick ta ut den vid en operation när jag var 34 annars hade jag haft kvar den än (är 38 nu) har töjt ett hål i örat så det kanske räknas som en piercing nu? Gjorde sista i höger underläpp när jag var 35, hade varit hos tankläkaren och var helt bedövat och kände att va fan, jag provar! Om jag inte trivdes så kunde jag ta ut den. Hahaha, men shit, glömde helt att jag har piercingar i båda bröstvårtorna också! Har inte ångrat en enda.

      Gjorde första tatueringen vid 18, sen två vid 19 och sen från 24 fram till nu har det blivit ett 20 tal. Hmm skulle kanske inte säga att jag ångrar de första tre egentligen för de gjordes av en anledning och under omständigheter som jag minns tillbaka på med glädje, men jag hade aldrig valt de motiven eller placeringarna idag ? Men men, nån dag kanske jag lasrar bort dem och täcker över dem med något tjusigare.

      Gjorde min tatuering när jag var 18 år som en 18 års present till mig själv, gömde det för föräldrar och grejs. Ett fult j-vla bandmärke/tribal i svanken – riktig tramp-stamp. ? Ångrar mig definitivt något år senare. Som tur är sitter det ju så att man sällan ser det, men varje gång jag gör det påminns jag om att skiten måste lasras bort. Snarast! Dum nog (ytterligare) var det en hemmatatuerare som gjorde det så frågan är om det är bättre att låta det sitta än lasra till en blurrig blaffa i svanken.

        Kolla upp en duktig tatuerare som kan taturera över den kanske? Funderar på att göra den med min för den är så gammal nu och börjar bli lite suddig.

          Jo, den är suddig min med! ? Riktigt ful! Står i valet och kvalet om jag ska övertäcka den fula tatueringen jag inte vill ha med en större (önskar jag inte hade någon alls), eller blurra.
          Pest eller kolera, typ? ?

        Helt klart värt att täcka över en misslyckad/ångrad tatuering med något fint istället för att bara lasra! Hitta en tatuerare du klickar med och prata alternativ med hen.

      En tatuering som jag gjorde när jag var 15, ångrar den inte och oftast glömmer jag bort att jag har den för att jag haft den så länge tills nån säger ”oj jag visste inte att du hade en tatuering”

        Så blir det för mig med med tatueringar jag har i nacken, på revbenen och på benet. Glömmer bort att jag har dem tills någon påpekar det eller jag får syn på dem i någon spegel. Glömmer min tungpiercing också, kan helt plötsligt komma på att jag har den där och då känna den. Kan till och med tycka att det är konstigt att ha den vid de tillfällena. Annars är den bara en del av mig jag inte tänker på

      Första piercing: 15. Ögonbrynet. Efter dess tog jag labret och navel. Aldrig ångrat. Funderar på en septum snart. Är 30, ifall någon tycker att det är relevant, haha.

      Första tatuering: stor egendesignad kompass på vänster underarm, med egna symboler istället för väderstreck. Ångrar den inte, ångrar kanske lite att jag gjorde den på drop-in för 3000 när den i efterklokskapens ljus hade mått bättre av att få finputsas lite efter en konsultation osv, och att den borde ha kostat lite mindre. Men men. Efter den här jag skaffat 3 andra tatueringar, i oktober gör jag nästa. 2 av dem var hos Ed och Caja i Göteborg under deras adventstatueringsevent, där de skänker alla pengar till välgörenhet. Jag ångrar absolut ingenting. Jag ser fram emot att låta tatueraren jag funnit nu täcka typ större delen av min hud, för hon är så satans duktig, trevlig och underbar.

      Gjort 5 hål i läppen, septum, näsvinge, navel och massor i öronen själv med typ säkerhetsnålar osv. Alla gjorda mellan 14-15 år. Ångrar läppen pga ÄRR. Så arg på unga mig också, hade kunnat gå åt hvete med infektioner och allt.. Men man vet ju inte bättre då, lever för dagen.

        Jo, det är ju nackdelen. Jag tog ut min ur näsan för 15år sen nu och har fortfarande ett märke, ser ut som ett litet hål fast det är igenväxt

      Jag var 15. Gjorde en till 5 år senare. Helt ärligt är jag neutral till dem? Hade jag kunnat knäppa på fingrarna och få bort dem så hade jag gjort det. Men har ingen lust att spendera pengar på laser. De är inte fula men bara onödiga tycker jag…

      Piercade naveln året jag skulle fylla 16. Mina föräldrars krav: jag skulle ha längtat efter det i två år (började alltså tjata när jag var 14) och de skulle följa med för att se att det gjordes på en riktig piercingstudio osv. Hade den i i kanske 2 år? Kände att jag växte ifrån den efter det. Var sådär härligt fjortis ni vet, pendlade mellan tre smycken. Playboykanin, vit ”pärla” (såna som alla hade som örhängen för typ 10 år sen) samt ett rosa Chanel-hängsmycke. Ångrar inte 🙂

      Inga tatueringar ?

      Jag gjorde min tatuering när jag var 14 och på semester i Belgien med familjen. Min mamma satt bredvid när jag gjorde den, fattar än idag inte hur båda mina föräldrar var helt okej med att jag ville tatuera mig. Det var inget som jag pratar länge om, bara ett par dagar under den resan. Valde motiv och plats på kroppen på 10 minuter och har aldrig ångrat mig. Är sjukt tacksam över mitt fjortonåriga jag som vågade och valde klokt över motivet. Så här 18 år senare känns tatueringen som ett födelsemärke för jag är så van vid den, men jag älskar den och har aldrig ångrat den.

      Piercade mig första gången när jag var ca 13 om inte lite innan det. Sen gick jag loco och piercade massor. Har dock fortfarande kvar septumen jag gjorde i tonåren. Allt annat är uttaget men ej ”ångrat” på så sätt.
      Tatuerade mig första gången när jag var 15, ångrade skiten ur den och täckte då över den för 3 år sedan!

      Angående piercing; är det någon som har en intimpiercing och kan förklara syftet med det för mig? Är på allvar nyfiken och intresserad av att läsa era svar i så fall, har verkligen aldrig förstått poängen med det om det inte handlar om att man gillar att det är lite ”porrigt” typ.
      Bonusfråga: Hur är det att göra en sådan piercing? ? Jag hatar t.ex att gå till gynekologen så jag hade tyckt att det hade varit en sjuuuukt obekväm situation att bli piercad i de regionerna ?

        Hade en intimpiercing massvis med år som varken gjorde från eller till. Skaffade den på erotikmässan i Årsta. Jag var lite full och han som gjorde den var ganska äcklig och ville ”visa” hur jag skulle njuta av den genom att gnugga mitt underliv. Jag var ung och lite full som sagt och vågade inte säga ifrån. (Hej #metoo)
        Piercingen satt i alla fall i över 10 år tills jag tillslut kände mig klar med den 🙂

      Första piercing och tatuering när jag var 18. Aldrig ångrat ?

    Jag är 22 år och har aldrig kollat på porr, men känner nu att jag behöver något mer eggande när jag har det gött själv. Men vill inte stötta en dålig bransch, finns det någon ”rättvisemärkt” porr? Eller vart kollar man liksom? Finns det vanliga filmer ni kan rekommendera som innehåller heta scener? Vet ju liksom inte ens om jag gillar porr, känns så fel på något sätt och vill inte bidra till den skeva bilden många har på sex som skapar osunda ideal. Men samtidigt jävligt sugen på att se på något som får igång en liksom. Så ni fattar, många tankar här va. Help a nybörjare out!

      Ja det finns bland annat feministisk porr, googla så finner du det!

      Kalla det vad det är: dokumenterade våldtäkter.

        Missbruka inte ordet våldtäkt

          Våldtäktsbegreppet innefattar inte bara överfallsvåldtäkter i en mörk park om du nu trodde det.

            Nej det trodde jag inte heller. Men att kalla all porr för våldtäkt är att missbruka ordet.

              Fast du kan ju omöjligt veta om personen i filmen samtycker eller inte?

                Jo. Idag är det rätt smidigt då många av dem är aktiva på sociala medier. Man ser snabbt om en film är shady eller ordentligt producerad. Sen kanske inte alla mår bra bara för det, men rätt lätt att kolla upp om de är med frivilligt eller inte

                  Så alla som figurerar i alla filmer har sociala medier som de inte se som marknadsföring för att kunna få fler jobb utan som uttryck för sina innersta känslor och tankar? OK! Tro det du och fortsätt lugnt vara en del av problemet istället för lösningen.

                  Var ju knappast det frågan handlade om, utan om personen samtyckt eller ej. Frågan handlade inte om deras mående. Bara om de haft sex frivilligt eller inte. Svårt att tro att någon marknadsför sin inspelade våltäkt

                  Porr=sex mot (i bästa fall) betalning. Sex mot betalning=Köpt samtycke. Köpt samtycke=inget samtycke. Inget samtycke=våldtäkt.

                Nyfiken på om du resonerar likadant om sexscener i filmer? Om sexscener är OK moraliskt så BORDE det ju gå att göra OK porr. Det är ju bara att klippa bort allt annat…

        Nej. Det är det inte. Finns såklart, absolut. Men finns också stora seriösa produktioner

          Spelar ingen roll hur seriös producenten är. Så länge du inte känner kvinnorna ver du inte deras situation. Och kände du dem skulle du inte titta pga det skulle kännas respektlöst. Det säger något.

            Tanya Tate. Hon är väldigt aktiv i sociala medier, är en porrstjärna, är med i samt producerar stora egna produltioner. Gift med en annan som producerar. De har ett barn tillsammans. Men klart, hon producerar säkert sina egna våldtäkter

              Så hon är den enda som figurerar i filmerna hon producerar? Skulle du se hennes filmer om du kände henne?

                Nej, men hon är oftast huvudpersonen ??? De enda personerna jag inte vill se ha sex är min familj. Så om jag kände henne? Absolut. Sett många jag känner ha sex, även haft sex (trekant) med flera vänner.
                Om hon var min mamma? Nej

      Helt ärligt så tycker jag att sexnoveller är mer Najs och ingen far illa ☺️ Bara att googla på

        Agree!

        Tycker ofta man stöter på våltäkt och annat på de sidorna

          Jo men det går ju inte att jämföra när något hittat på något moraliskt tveksamt och skrivit ner det i en novell jämför med när det är skådespelare inblandade.

        Ännu bättre, skriva dem själv…?

          Haha I know right? Jag brukade skriva naughty noveller om vissa filmkaraktärer jag tyckte var sexiga. Bakade in mig själv i storyn haha.

      Kolla upp Erika Lust: https://www.dn.se/webb-tv/klipp/nyheter/hon-satsar-miljoner-pa-feministisk-porr/
      Hon gör etisk, feministisk porr.

      Är själv straight kvinna, men har haft det väldigt trevligt till filmen Below her mouth som finns på Netflix. Det är en lesbisk kärlekshistoria, många och mycket heta sexscener utlovas!

    Tack till alla som peppade mig när jag hade fastnat i mitt romanprojekt i februari. Jag blev klar vid midsommar – 110 000 ord, runt 500 sidor. Har några närstående som läser under semestern, sedan skickar jag in till de stora förlagen efter sommaren. Håll tummarna för mig!

      Lycka till ❤️

      Hej Ugglan, jag minns dig! Ja så bra, jag håller tummarna! ?

        Var det du som skrev att jag skulle gå tillbaka några kapitel och låta min egen text guida mig på rätt väg igen? I så fall vill jag att du skall veta att jag älskar dig! Det var precis det jag behövde höra, exakt det jag gjorde – och det funkade.

          Hej Ugglan,

          Nej tyvärr inte jag, men ett såå bra råd ju! Däremot svarade jag på din kommentar den kvällen. Det ger så stort hopp när du skriver detta! Kram och lycka till!! ?

      Och Ugglan, vad duktig och målmedveten du är. Bra jobbat!

    Jag skulle behöva – eller egentligen behöver jag inte, men VILL – gå ner i vikt. 5-8 kilo kanske. Men jag är så otroligt kass både på mat (typ näringsvärde, vad som innehåller vad, vad man ska kika efter osv) och att laga mat, vilket också är det absolut tråkigaste jag vet. Är dessutom sjukt kräsen och har kass självdisciplin. Ni förstår min utmaning va?

    Så är det någon som har tips på nyttiga men lättlagade rätter? Är inte allergisk mot något, men vill helst inte ha vitlök. Vegetariska rätter uppskattas, men kött funkar också.

    Tack på förhand! ?

      Det som kommer ge resultat i längden är ju att permanent ändra vanor i vardagen, annars kommer du gå upp igen så fort ”projekt viktminskning” är över. Typ bättre mellanmål för att minska sötsug, sluta äta när man är mätt, osv osv. Men när det gäller recept så gillar jag att preppa flera matlådor samtidigt, den här länken är bra: https://www.styrkelabbet.se/sierras-meal-prep-matlador-med-fisk-fagel-vegetariskt/

      Finns fler guider av denna dietist om du söker på styrkelabbets hemsida ? lycka till!

        Ja, alltså vill ju såklart hitta rutiner och lära mig! Äter alldeles för sällan också, men har så dålig fantasi när det kommer till mellanmål så då skiter jag i det.

        Ska kolla in ditt tips, tack!

      Kostdoktorn

      Jag brukar alltid preppa mycket matlådor på söndagar samt har en nyttig och god frukost jag alltid äter (te, ett ägg på knäckebröd samt yoghurt med frusna bär och typ linfrön/solrosfrön). Framför allt färdiga matlådor ger mig en bra rutin så att jag inte slarvar med maten/trycker i mig socker i brist på annat.

      Tycker att ica-appen har många bra vegetariska recept, bland annat indisk sötpotatisgryta med kikärtor (dröm och dessutom vegansk!!).

      Frysta grönsaker är alltid bra att ha hemma (broccoli, blomkål mm), går alltid att hälla i matlådan om man inte har färska grönsaker hemma. Massa grönt är bra.

      Tips på goda och nyttiga mellanmål är keso med äpple och kanel eller bananpannkaka (en banan, ett ägg och kokosolja att steka i).

      Största tipset är väl ändå att inte sätta en massa förbud och för höga krav, försök istället fasa in goda vanor (som att förbereda bra matlådor och ha en bra frukostvana). Försök göra en långsiktig förändring istället för att ”svälta dig” och leva under strikta regler under en kort period, det kommer inte att ge dig någonting!

      Jag laddade ner Noom, där kan man logga allt man äter (finns många olika appar) och så får man veta hur mycket kcal allt innehåller och beroende på hur mycket man rör sig räknar den ut hur mycket du får äta utefter hur fort du vill gå ner. SKITtråkigt att räkna kcal jag vet!! Men jag tränade 4-5 ggr i veckan och såg inte stor skillnad.
      Visade sig att jag åt alldeles för mycket trots nyttig mat. (Man ska som kvinna äta ca 1900kcal för stt behålla vikt och ca 1500 kcal för att gå ner i vikt)

      Hemligheten är ju att inte svälta sig (så kroppen inte hamnar i svältläge och hamstrar mat så fort du äter) men fortfarande inte överäta. Svaret är såklart mycket grönt.
      Efter några veckor med Noom får man bra koll på ish vad saker innehåller och ser tydliga resultat. Jag kan tillägga att jag aldrig går hungrig, äter sllt jag vill och dricker vin, men med måtta.
      Gratisversionen räcker:)
      Sorry för lång uträkning men jag är själv glad att jag är tillbaka på vikten jag hade för flera år sedan:)

    Nu,my friends behöver jag verkligen er hjälp.Har en Fransk kompis (bor i Södra Fra)som med make och 2 årig flicka ska semestra i Sthlm i en vecka,fr 3 aug- vill gärna åka och se öarna,med färja,hittepå med barnet,bra typiska Swe restauranger,eller annat bra som representerar Swe.Själv är jag från Gbg och har ingen aning vad som är kul för en utländsk småbarnsfamilj.1000 tack om ni vill hjälpa till❤️

      Junibacken är toppen för en treåring!

        Eller förlåt, 2-åring. Funkar bra ändå!

          Tack❤️

      Skansen inklusive Lill-Skansen!
      Bada 🙂 Finns fina bad lättillgängligt och de är ju utmärkta med ett huvud och vågor så se till att de tar vanliga kartor.
      Kommer de nu så vill man kanske mest bada. Lekparker och sånt, naturreservat och skogen 🙂

    Jag har hamnat i en period då jag inte äter, äter endast för att jag vet att jag måste (+ att sambon har lagt märke till detta och ber mig att äta). Jag har haft det här tidigare, tror det då berodde på mitt psykiska mående. Det som skiljer sig den här gången är att jag mår bra, ingen oro eller bekymmer. Jag tror inte det här beror på värmen heller då jag inte lider av den. Någon som känner igen sig, eller kanske vet vad det kan bero på? (Är inte gravid)

      Kan också hamna i sådana perioder fast jag inte vet varför. Typ ingen riktig aptit. Jag försöker äta lättare saker, typ yoghurt och frukt samt dricka mycket vätska. Proteindryck. Det brukar gå över av sig själv efter ett tag.

        Samma här… det har inget att göra med mitt utseende eller något sånt, utan jag tappar bara suget på all mat. Känner mig mindre hungrig och även om jag blir hungrig, så orkar jag inte laga mat.

        I de här perioderna lever jag på allt man kan snacksa på. Typ morötter, kvarg, frukt, chips… och hämtmat. För av någon anledning är det enklare att åka till donken och köpa mat än att ställa sig och göra pyttipanna..

        Fattar inte varför det blir så. Vill inte ha det så heller. Känner ju själv att det leder till mindre energi osv :/

          Jag kan också hamna i såna perioder. Oftast beror det på nedstämdhet, eller som nu pga värmeböljan.

          Jag brukar fixa ihop en tallrik med sånt som är lätt att äta och som inte kräver tillagning. Idag åt jag en tallrik som bestod av: minimorötter, melon (färdigskivad från Ica), saltgurka, cocktailtomater, hårdost skurna i kuber, nektarin i klyftor, salta kex och pistagenötter.

          När jag fått i mig lite energi brukar jag få tillbaka energin – makes sense.

      Jag brukar veta varför, men det spelar ju ingen roll. Jag tvingar i mig mat men jag köper även hem melon som jag skivar upp och har redo i en matlåda i kylen, sånna där små chipspåsar, russin och annat som ger mycket energi och som man kan småäta lite på utan att man är hungrig. Allt för att få i mig mat

      Har också sådana perioder men vet inte varför. Det bara blir så och när jag försöker äta så smakar allt bara papper och jag sitter där och tuggar miljoners gånger. Det är så förbannat tråkigt att äta, skulle lätt kunna leva på en måltidstablett om det kommer uppfinnas i framtiden ?

        Haha jag med! Lätt!

    Om ni fick ✨drömma✨ helt fritt…

    Hur skulle ni bo? (Villa, lägenhet, hästgård, eller hur?)

    Hur skulle ni inreda?

    Vem skulle ni vilja bo där med? (Eller vill ni bo själva?)

    Tillbaka till verkligheten:

    Trivs ni bäst där ni bor nu, eller finns det något boende där ni trivdes bättre?

      Trivs i min lantliga villa där jag bor med min älskade make. Enda jag inte gillar är vår maskrosodling till trädgård men nästa år får vi hjälp med den så det blir toppen. Vår dröm är ett inglasat året runt-uterum men det blev avslag på bygglovet så det får bli i nästa hus. På sikt vill vi flytta till Österlen, boendet kommer vara i snarlik stil men eventuellt större och såklart med uterummet som kommer ha en egen hörna för mina målarböcker.

        Det låter jättefint och bra och Österlen är jättefint!

      Sekelskiftslägenhet med trägolv, högt i tak, djupa fönsternischer och kakelugn.

      Inrett lite härligt bohemiskt med charmiga loppisfynd, naturmaterial, mycket växter ?

      Trivs bäst att bo ensam faktiskt…

      Trivs jättebra där jag bor nu, men saknar ibland min första lägenhet, en etta med sovalkov och knallgula köksskåp, sååå mysig ❤

      Jag bor verkligen precis som jag vill bo. Ombyggd typ herrgård, var ett hus på 4 våningar någon rik snubbe ägde förr i tiden, nu 4 lägenheter. Placerat mitt i ett fint villaområde med stora trädgårdar så mycket grönska. Alla har sitt eget i huset, men vi lever i stort sett som i ett kollektiv. Så nära man kan komma utan öppna dörrar. Olika åldrar, äldsta är ett par runt 60år. Fin trädgård, vi gör som vi vill, fria händer när det gäller renoveringar osv. Jag älskar det, skulle inte flytta härifrån frivilligt.
      Jag har ingen speciell stil i min inredning, alla rum är olika. Men jag vägrar ikea och annat alla har. Köper antika möbler alt. annorlunda möbler på second hand

      1: Flyttade in i en ny lägenhet för bara några månader sen med sambon och jag trivs SÅ bra här. Promenadavstånd till tåget (viktigt pga pendlar), tre matbutiker inom 15 minuters avstånd, 5 minuter till gymmet, bor precis vid en större sjö (så vacker miljö). Älskar detta boende men hade önskat att vi hade ett sommarhus kanske 1-1,5h ifrån staden som vi bor i. ❤️

      2: Färger: ljusrosa, lila, blått, grått, vitt (obs ej vita väggar – viktigt!), mässing. Blanda nytt och gammalt, fynda på loppis likväl som på Rum21.

      3: Min fina partner och i framtiden kanske ett par tassande småbarnssteg…

      4: ÄLSKAR detta boende. Vantrivdes så mycket i min första egna etta (många många år sedan). Sista halvåret sov jag där EN natt… Sov hos pojkvän/föräldrar istället.

    Analsex, yay or nay?

    Jag (kvinna) vill gärna testa men min sambo (man) är inte alls tänd på sånt..

      Yey! ??

      Det är individuellt. Jag säger tvärt nay men vet några i min vänskapskrets som gillar det. Går inte att få ett konkret svar där.

      Jag gillar det! Det är dock skönt först när man kommer längre in tycker jag, precis i början av penetrationen känns det mest som att man behöver bajsa typ. Hade det främst med mitt ex dock, min nuvarande kille tycker inte att det är något särskilt med det utan kör helst vaginalt. Men testa och se!

      Varken jag eller min pojkvän tänder på den tanken

      Men vill inte din pojkvän så får du nog bara respektera det.

      Köp en mindre dildo. Lr en plugg.
      Mina bff.

      Med exet för några år sedan – yay (liten snorre). Med maken – big no no dvs nay! Som tur är är han inte så mycket för det.

      Yay! Älskar det. Man måste ta det lugnt i början dock, och precis innan killen kommer in så känns det som att man måste bajsa men sen blir det bara überskönt.

      Tycker inte att det är något speciellt faktiskt, varken ja eller nej på den. Mer nja

      Blir totalt nej här ?

      Nay. Mitt ex ville och tjatade, gjorde det flera gånger med honom. Gjorde inte ont men var absolut inte tändande eller något som hjälpte mig nå orgasm. Dessutom krångligt iom att han skulle ha kondom på när han var i röva, och då kom han, men om jag inte hunnit komma då… A var bara jobbigt! Skulle liksom ha vanligt sex så jag kunde bli färdig, men han kom typ alltid innan ändå, också ville han ha analsex, så på med kondom, också -bara- i röven, men så kom han.. Också, var det liksom slut? Fattaaaar inte hur det ska funka om man inte själv kommer av det eller hinner komma innan.

      Min nuvarande kille frågade om det men jag sa att jag inte tyckte om det. Så nämnde han det inte mer! Bättre kille än mitt ex obviously :p

    Alltså Storytel reklamen på Youtube???? Är det bara jag som ENDAST får den, och fått i typ 2 veckor?? Mår på riktigt dåligt varje gång den sätts igång ??

      Får olika, uppdaterar man sidan får man ny reklam och slipper de längre

        Har ju uppdaterat/stängt ner YT ett par gånger de senaste veckorna ?

    Vilka egenskaper bör en bästa vän ha, tycker ni?

    Hur blir man ett bra vänskapsmaterial?

      Tänk Sam i Sagan om Ringen.

        Är det bara jag som inte sett sagan om ringen?

          Typ ?

          Jag har bara sett små korta snuttar. De intresserar mig inte alls.

      Liknande värdegrund. Sunda värderingar. Driven. Empatisk. Omtänksam. Modet att vara rak och ärlig.

      Höra av sig, med förslag på att ses eller förslag på saker att göra! Inte avboka utan en bra anledning (har en vän som ofta ”inte orkar” eller är bakis eller något.. är sjukt irriterande!). Lyssna när de pratar, inte sitta och börja tänka på dina egna grejer eller vad du ska svara. Var omtänksam helt enkelt. Kom ihåg de saker de har snackat om, tex fråga om jobbintervjun gick bra, hur det går med relationen osv. Inte bra att glömma vad som händer i deras liv, även om man inte ses jätteofta. Uppvaktning på födelsedag tycker många är viktigt, inte alltid nödvändigt med present men om de har gett dig något borde du ge dem något. Samma sak med inbjudningar, om de bjuder dig till fest borde du bjuda tillbaka.

      Annars handlar det mest om huruvida man har samma intressen eller inte 🙂

    Någon som har läst om när det blir billigare att beställa från wish igen? Alltså när postens avgifter tas bort igen

      Hoppas på aldrig!

        Det är på g, dvs slopas men har inte läst exakt datum

      De har väl bakats in i priset nu? Så det produkten kostar i appen är det du betalar. Står ”inklusive moms”.

      Jag har för mig att dom redan tagit bort den avgiften ? De kom väl överens med wish att dom skulle lägga på moms på allting dom säljer, så priserna är högre nu

        Aha, genomfördes det redan då det stod i tidningen gärna då direkt kanske

      Dom är slopade, handla på du.

        Tackar

    Snälla kan vi prata om Anna Books matlagning som hon stoltserar med på instagram. Idag var det den mediokraste tacosmiddagen jag sett. Ofta överlagad kyckling eller fisk. Ständigt ackompanjerat med sallad på isbergssallad tomat och gul lök. Alltid med caption ”comidadeanna” som om de vore något annat än en tolvårings version av matlagning.

      Jag tycker vi ska prata om hennes försök till att släta ut rynkorna i ansiktet ??? Filtret verkar inte funka runt ögonen så hon är slät som en babyrumpa i hela fejjan förutom i en perfekt rund ring runt ögonen, där ser man alla rynkor….

        Tycker det är synd. Tycker rynkor i lagom dos gör kvinnor attraktiva

          Ja för det är ju så viktigt vad du tycker är attraktivt!

    Varför kommer det töntiga försök att prata om sex på ös? Typ om analsex, dildos, är du kåt mm

    Får bara tankar på bockar som sitter hemma och är sugna på att skriva snusk och då borde det finnas 100 bättre forum för just det

      Finns väl familjeliv för alla barnfrågor också? Men tanken är att det är ett spår om VAD SOM HELST (kanske inte kränkande saker men)

      Varför är det töntigt att prata om sex? 🙂

        Så sorgligt att man ska bli stämplad som en ”kåtbock” eller att folk ska tycka att man gör något fel för att man vill diskutera saker som har med sex att göra. Är man så himla pryd får man väl bara blunda och scrolla förbi. Försök inte bestämma vad andra ska få skriva om.

          Handlar inte om att vara pryd alls, men att i ett vanligt forum försöka få igång folk att skriva om hur de tycker det känns med olika ställningar mm för att få någon att skriva med känns enbart som snuskgubbeförsök.

            Man är ingen snuskgubbe för att man pratar ställningar och vilken som känns bäst. Lägg ner.

      Det är definitivt mer barnfrågor här, hur man ska få ungen att somna typ. Eller så är det någon som har panikångest (1-2 varenda gång det är öppet spår). Tycker sex är nice och även att diskutera, så inte mig emot. Analsex är rätt intressant eftersom det är en sån vattendelare. Det mesta diskuteras här så man får väl bara scrolla förbi det man inte är intresserad av 🙂

    Var på en kvällspromenad och en kille kom fram till mig och sa att jag var vacker. Det var första gången som nån sa det till mig (är inte vacker, flotting och svettig som fan). Sedan frågade han ut mig, men jag var inte intresserad så tackade nej. Men är ändå så glad att någon kallade mig för vacker!

      Gör mycket det! Jag minns en kväll när jag kom hemcyklandes från stranden, salttäck, äcklig och svettig. Skulle ställa cykeln vid huset, mötte en man som gick förbi som passerade mig men sen vände om och kom och sa ”alltså jag måste säga det, du är förj-vla vacker”. Hade precis blivit bedragen/separerat från killen jag levt med i 8 år, djupt inne i en period där livet var skit, och så här… hmm 10 år senare ler jag fortfarande åt det och minns det som igår.
      Man borde komplimangimera (???) mer, ibland blir jag helt kär i folks kläder eller parfymer men svennebanan som man är vågar man inte säga något alls – tänk så många som ev hade fått ett litet lyft den dagen.

    Någon här som jobbar som personlig assistent? Jag är nyfiken på hur andras upplägg ser ut.
    Hur långa pass är ”normalt”? Förstår att det varierar mycket, men hur många timmar i sträck kan man vara på jobbet?
    Har ni friskvårdsbidrag på arbetsplatsen? Andra förmåner?

      Jag jobbar inte som det längre, men när jag gjorde det var passen 10-13 timmar på något ställe, 8 timmar på något annat. Många ordinare ville ha långa pass och jobba typ var tredje helg, för då får de fler dagar ledigt. Mycket vändpass också, så att man slutar sent på kvällen och börjar tidigt dagen efter.

      Jobbade inom kommunen, så vi hade friskvårdsbidrag. Minns inte vad det var på, 800kr eller något sådant.

      Hej,
      Vi är på väg att starta upp personlig assistans och är genuint intresserade av att höra andras erfarenheter av att jobba som personlig assistent.
      Som du själv nämnde, hur långa pass jobbar du? Hur fungerar rutinerna kring kontakten med din närmaste chef? Du får jättegärna beskriva hur djupt du vill och orkar.

      Arbetspassen varierar ju oerhört mycket beroende på kundens behov. På vissa ställen jobbar man dygn, ofta med sovande jour men ibland även med vaken natt (mindre vanligt i nyare beslut). På min nuvarande arbetsplats har vi treskift och jobbar 6 timmar dag, 6 timmar kväll, sedan går natten på. Jag vet av en del ställen där de jobbat längre än dygn, ca 28 timmar tror jag. När det hänt något särskilt, tex resa eller sjukhusvistelse, har det hänt att jag jobbat flera dygn i sträck. Dock med jour och ett par lediga timmar om dagen. Får jag välja så är dygnspass med sovande jour mitt favoritpass. Man får många timmar gjorda på en gång, och får ändå sova på natten 🙂
      Vi har friskvårdsbidrag, jag tror det är ca 1800-2000 om året, men det varierar också mellan arbetsplatser. Det finns även ett litet ”gym” på vårt kontor dit vi får gå och träna gratis utöver friskvårdsbidraget om vi vill. Mitt bolag är generösa med utbildningar, föreläsningar, samt jul-och sommarfester för både kunder och personal. Annars är det väl inte just så många ”förmåner” jag kan komma på, förutom förmånen att ha ett arbete jag älskar 🙂

        Får jag fråga vad timlönen ligger på ungefär?

          Jag har jobbat för samma bolag ett tag, min timlön ligger väl på ca 140:- exklusive ob-ersättning. Ingångslönen ligger runt 120:- tror jag.

            Fick 149:- ingångslön och 156:- efter 3 månader. Bra pengar men slitigt!

              111 i timman fick jag, kändes väl sådär med tanke på hur tungt det var (bl a helt förlamad strokedrabbad och en förlamad man med MS) och hur mycket det slet på kroppen. Det kändes dock som om man faktiskt gjorde skillnad. Man har väldigt stor möjlighet att direkt påverka brukarens livskvalitet, beroende på hur mycket man anstränger sig. Det gillade jag verkligen, det gav mig så mycket på ett personligt plan. Det var tårttävlingar (som vi vann??), middagsbjudningar med andra brukare, små dagsresor och mycket gemensam matlagning och bakning. Men jag, som har ganska ordentliga problem med stress fick inse att det inte är hållbart i längden. Jag fick stressa omkring till nya brukare hela tiden,. Gick in i väggen. Stenhårt faktiskt?

    En grej jag undrar över: Hur reagerar ni på att en person bär klänning/kjol/shorts, när denne har åderbråck, synliga vener, mm.
    Jag hör många som säger att de kan inte ha klänning/kjol/shorts på grund av att de har ett eller flera av dessa skönhetsmärken.
    Jag undrar om de som inte ”kan” ha, dömmer de som ändå har, fast de har dessa?

      har inte ens tänkt tanken på ifall de som bär klänning/kjol eller shorts har åderbråck eller annat

      Men va???? Det är det sjukaste jag hört? Vem har sagt att man inte ”kan ha det” ? Jag kan inte komma på NÅGON som bryr sig om hur någon annans ben ser ut och om det finns någon så är den personen, ursäkta, störd.

        Preach!!!

        Att påstå att det inte sticker ut eller stör någon är verkligen naivt. Det är
        Inte estetiskt tilltalande alls.

      Ser jag någon med åderbråck som har kjol, klänning eller short så tänker jag typ ”åderbråck” i min hjärna utan att riktigt registrera det eller lägga någon värdering i det och sen har jag glömt det. Skulle aldrig tänka att någon inte skulle ”få ha” kläder som visar det, herregud. Förhoppningsvis bryr sig folk lika lite som mig.

    Har någon av er tagit dykcertifikat i Stockholm? Jag vill göra det under hösten men vet inte om något center är bättre eller sämre än de andra! ?‍♀️?

      Jag tog på ecodive! Tyckte det var asbra!

    Min mamma har en tunn filt. En jättetunn, sladdrig batikmönstrad sak som känns som något man ha hittat typ i ett stånd på en semesterort.

    Jag skulle verkligen vilja ha en sån tunn, sladdrig filt som går att trycka ner i en jackficka (behöver givetvis inte vara batikmönstrad, ville bara beskriva känslan) Men VAR köper man en sån? Undrat i många år men kommer inte på något vettigt ord att googla….

      Är det en sarong du menar? Har köpt alla mina när jag varit utomlands, måste vara i bomulls och så de är luftiga och härliga. Du borde hitta från nån utländsk sida på nätet. Lycka till!

      Googla sarong?

      Sarong kanske?

      Les enfants muslin-filtar är underbara!!! Men ganska dyra och för barn egentligen men whatever. Så tunna och sköna!

      Sarong kanske? ?

        Haha oj hade visst inte uppdaterat

      Tack så jättemycket allihopa! 😀

    Okej, 6 år sedan skilsmässan (inte mitt val) och jag har inte kommit på fötter än. Han har ny tjej och ett litet barn. Jag känner fortfarande att jag kan lika gärna dö om jag inte får vara med honom. Jag kommer inte att göra mig illa, absolut inte, men känslan… vad gör man????

      Varför hamnar ALLA mina kommentarer i modd?

      Mitt tips är att söka hjälp! Terapi? Boka tid och prata med en psykolog? Det kommer bli bra ❤️

        Allt mitt verkar hamna i modd med. Tycker ändå jag håller mig på mattan så C kanske bara har satt upp en extra spärr när hon semestrar. Eller så är jag värre än jag tror…

      Terapi!! Alltså på riktigt så är det något av det bästa jag har gjort. Hade så svårt att komma över flera kraschade förhållanden och att få professionell hjälp var underbart. Be vårdcentralen om hjälp.

      Om det har gått sex år behöver du nog hjälp utifrån för att komma vidare. Psykolog eller liknande. Du lever en gång, det är inte värt att lägga tid på att vänta på någon som inte är intresserad, du är värd ett bra liv.

        Tack för svaren, alla ni ❤ Grejen är att jag går i terapi, KBT. Jag har ätit antidepressiva i flera år, slutade nyss. Men det har inte hjälpt. Terapin har väl hjälpt mig med en del saker men inte med livsglädje, eller vad man ska säga… men jag fortsätter men känner mig ändå så misslyckad..

          Om jag var du skulle jag förhöra mig om du skulle kunna få börja med ”vanlig” terapi. KBT hjälper inte alla så se det inte som att terapi inte fungerar, det kan helt enkelt vara så att KBT inte passar i ditt fall. Och utöver det; kom ihåg att du är en egen person som har ett värde i sig själv. Och försök behandla dig själv därefter ❤️

      ❤️

    HOBBY/FRITIDSINTRESSE

    Okej, innan jag på allvar avlider av tristess behöver jag hitta något nytt fritidsintresse men det står helt still.

    Vad pysslar ni med på fritiden?

    Jag har i mina yngre dagar spelat fotboll, dansat och tränat kickboxning. Senare blev det hästar för hela slanten i 12 år och efter det blev det hund. Nu blev min hund kroniskt sjuk och vi kan inte längre träna och tävla på samma sätt.

    Jag har svårt att hitta ett intresse som jag fastnar för, det mesta känner jag är kul att prova på en gång, eller i bästa fall en termin.

    Vad har ni för hobbies?

      Pole dance! Det är så jävla kul, bra sammanhållning (i alla fall i min studio) och bra träning.

      Rekommenderas verkligen!!

        Ahh, dottern vill börja och vi har sett ett ställe i Gbg men hon har inte haft tid ännu i sommar att gå dit och kolla

          Tror det finns flera ställen i Göteborg, om jag inte missminner mig. Går nog att googla på 🙂

        Detta är något som jag hade kunnat tänka mig att prova men har inte hittat något ställe som har kurser här i stan..

          Får man fråga var du bor någonstans? Alla städer har det ju såklart inte, men det har ju blivit väldigt mycket mer populärt de senaste åren, så kanske finns någon i närheten av din stad?

      Landskapsfoto och målarböcker 🙂

        Målar faktiskt lite grann i målarböcker men blir oftast så rastlös att jag inte orkar koncentrera mig. Jag har väldigt hög energinivå och vill gärna ha fysiska aktiviteter 🙂

      Spökboll.

      Virkning!!! <3 kan vara avslappnande, roligt, kreativt, utmanande, allt beroende på vad man virkar. Det är en häftig känsla att skapa saker, kanske tom saker att ha på sig. Lätt att ta med på språng, hejdå dödtid! Älskart <3

      Crossfit ??

      Bullet journal! Kreativt och mindfullness! ??

      Roller derby. Skriva.

      Skulle själv vilja börja klättra, men är nog lite för tung för mina muskler för det, haha. Måste gymma lite mer, men sedan ska jag prova!

      Konståkning! ??

    Hur småpratar man med folk? Är inte så utåtriktad och har svårt att prata med ”okända” människor. Har precis bytt jobb och tycker det är väldigt jobbigt på lunchen sitter oftast tyst eller för mig själv. Hur ska jag bli bättre

      Är som dig, VÄLDIGT blyg. Men ibland kan du bara påbörja ett samtalsämne med en fråga kanske tex ”vad har ni för planer i sommar” eller ”hur länge har ni jobbat här”. Annars kan komplimanger också vara ett bra sätt att starta en konversation på. Försök att komma ur ditt ”skal” lite och våga så går det bra!! Be confident också!
      Good luck

      En bra regel är att fråga frågor, oftast gillar folk att få prata om sig själva.
      Efter ett tag brukar man oftast hitta något man har gemensamt tycker jag och så är samtalet igång. Jag är en mästare på att prata med allt och alla ?

      Jag brukar typ leka, skådespela, låtsas. Tycker det sociala spelet är skitsvårt att bli en del av, för ett årsen kunde jag ägna tio minuters snack åt att fundera på om jag kollat personen för länge/för lite i ögonen, typ så.

      Nu för tiden går jag typ in i en roll, känns ändå som att jag gör parodi på kallprat pga känns så onödigt (introvert) men genom att låtsas att det inte är jobbigt och typ leka att jag är utåtriktad har jag fått lite distans till min sociala ångest. Så jag skådespelar af och nu för tiden tror ingen på mig när jag säger att jag är blyg/har social ångest, så skådespelet verkar fungera. Sen var det mkt värre för ett årsen för kände mig mer udda då, men att ha färdiga lines/ämnen att prata om hjälper.

      Mot blyghet är mitt bästa tips att det inte gör något om det märks att man är blyg. Folk tycker illa om människor som är dryga, elaka, småsinta osv men ingen har något emot blyghet eller att det märks att man är nervös när man försöker småprata.

      Försök komma ihåg grejer som pratats om tidigare och tvinna vidare på det, ”hur gick det med hunden sen?” T ex brukar uppfattas som väldigt empatiskt.

      Tänk på att det inte gör något om det blir fel, försökte du föra en konverseration kommer folk hjälpa till 🙂

    Min pojkvän som varit självmordsbenägen har varit försvunnen sedan tidigare idag. Har varit ute och letat under dagen och nu sitter jag i telefonkö för att göra en anmälan om försvunnen person. Fyfan aldrig mått såhär dåligt

      Hoppas hoppas hoppas det löser sig och att alla kommer ur med livet i behåll <3

      ❤️❤️

      ❤❤❤

      Kontakta även MP efter polisanmälan. Du behöver en till person som kan validera det. De är snabba på att sprida och hjälpa! / En som också varit med om det (slutade gott)

        Tack för ditt råd. Har varit i kontakt med dom och dom behöver en anmälan om försvunnen person först. Därför jag nu sitter i telefonkö… känns sjukt att höra det irriterande pipet från telefonkön när jag har panik 🙁
        Vad bra att det slutade gott för dig. Hoppas på samma

          Håller tummarna ❤️

      ❤️❤️❤️

      Finns det någonting vi kan göra?

        Snällt att du vill hjälpa ?

      Ber för er

      Hur går det? Har du kommit fram? Får du hjälp? ❤

      Du kanske redan prövat och tagit reda på all fakta.

      Men om en försvunnen person anses vara i livsfara (som i det här fallet) kan du ringa 112 direkt.

      All kärlek <3

        Varit i kontakt med polisn nu och väntar nu på att missing people ska ringa tillbaka. Jobbigt att det tar sån tid, hade blivit något strul med att det inte fanns ett ärendenummer hos polisen även om de påbörjat ärendet redan (försökte spåra hans telefon) av någon anledning.
        Vill nog inte lämna ut signalement här. Hoppas att missing people snart kan lägga ut.

        Att kunna skriva här lugnar ❤️❤️ Tack för era tips

          Tänker på dig! Och jag menar det på riktigt.

          Ta hand om dig på bästa sätt just nu. Kanske ta en lång dusch eller ngt annat lugnande <3

      Håller tummarna för er <3

        Väntar fortfarande på att missing people ska ringa. Han var inte på något sjukhus eller psykakut enligt polisen. Positivt på ett sätt att han inte finns på något sjukhus. På ett annat sätt jobbigt att han inte finns någonstans 🙁 är så orolig

          Har du någon som kan komma till dig och hålla dig sällskap?? ❤️

          ❤❤❤

          Det kom alldeles nyss ut en efterlysning på en kille som försvann idag hos MP. Kanske har de varit snabba och lagt ut?

            Om det är han vill säga.

          Vi är många som tänker på er och håller tummarna <3

          Hur går det? Kram

          Tänker på dig ❤️❤️❤️

      Känner med dig mer än det går att skriva med ord! ❤️

      All styrka till dig ❤️ Kan vi hjälpa till på något sätt?

      Hur går det för dig? Har ni fått tag på honom än?

    Någon som gjort enhårmineralanalys och blivit hjälpt av den?

      Men nej ba nej. Slösa inte dina pengar på sånt. Det är rent och skärt bs!

        Ta reda på vad det är för nåt och återkom sen.

    Min man är snäll, normal, jämställd deluxe och bra på alla sätt vill jag börja med att säga. Men plötsligt har han blivit väldigt positivt inställd till bröstförstoring. Jag har en kollega som gjort det och plötsligt pratar han väldigt mycket om det, bortförklarar riskerna och ba ” om jag var tjej hade jag gjort det direkt” och säger att jag har pengar och skulle kunna göra det om jag ville. Blev irriterad och frågade vad fan han blivit så besatt av det plötsligt och nu är det tyst, men jag funderar än… Jag är nöjd med mina bröst även om de är små och inte direkt bollhårda och skulle aldrig göra en op för nån annans skull, men det här stör mig då jag trots all logik börjar fundera på om de kanske inte är så bra ändå. Som när en var 14 år. Vad ska jag göra? Överreagerar jag, blev han bara nyfiken?

      Om det vore jag hade jag velat ta ett seriöst snack med honom. Verkligen fråga, varför har du pratat så mkt om detta? Hade du önskat jag skaffar det? Vad tycker du om jag säger att det aldrig i livet kommer hända?

      Om jag får vara lite fräck så stå emot! Förstår att det kan kännas lockande med implantat för de är snygga och fyllr ut kläder väl. Men du har ju rätt med riskerna! Fysisk fara t.ex. infektion, men även ärr, att det inte blir som du/ni tänkt er, och tänk också på att man rekommenderas att byta ut till nya implantat efter 10 år, så det blir framtida kostnader och risker med.

      Du är ju så fin på andra sätt eller hur? Mina bröst är inte fantastiska men jag tänker såhär, jag är rolig, smart, har jättefina läppar, vackra händer, ett härligt skratt, fin sångröst… osv 🙂 du har också fina kvaliteter så skit i det lilla som ”stör” med något så meningslöst som utseende!

      Kan du ta upp detta med honom? Det är lite knäppt att börja snacka om bröstoperationer på det sättet OCH involvera dig i det.

      Jag hade sagt till honom att hålla käften och inte ens nämna sånt i min närhet. Som du säger så sätter det igång att man börjar tvivla på sig själv, och det ska man inte acceptera!

      Hade min man sagt så så hade jag låst in mig i ett rum och gråtit mig till sömns. Det är meningen att ens partner ska älska en hur man än ser ut, utsidan är bara ett skal. Vill han offra din hälsa för att han ska få ta på ett par fake bröst som finns i porrfilmer? Eller är det din kompis han är tänd på? Usch vilken gris. INTE OK ALLS!

      Tycker du ska fråga dig själv om du inte kan göra honom den tjänsten? Jag hade nog tänkt att ”vill jag inte riskera att han ska gå å klämma på någon annans så får jag skaffa fina bröst”. Även om det kan verka ego från mannens sida så kan han inte hjälPa
      Om han inte tänder så mkt längre på dina gamla. De kanske hänger? Lycka till iaf!

        Men ???? Göra honom den tjänsten, att OPERERA sin egen kropp, som hon fram tills nu varit nöjd med? Ungefär som att sätta på sig ett läppstift han tycker man är extra snygg i ibland? Nej frågeställare, det gör du inte. Ta ett snack med honom och säg att det inte är ok. Fråga vad han hade känt om du hade gårt runt och pratat om bicepsinplantat dagarna i ända.

        Sjukaste kommentaren jag läst?? OCH om dom ”kanske hänger”??? Fan mäns kroppar får hänga och skrynkla sig och se ut hur fan som helst men inte fan förväntas de operera sig. Och operera sig som en TjÄnSt för att ens partner inte ska vara otrogen? Vaaaaaaaaaaaaad i

        ”Han kan inte hjälpa”… Så kommer den där stackars-mannen-kommentaren igen och kvinnan måste ju anpassa sig osv för att utseendet är det viktigaste hon har och kan ge. Alltså NEJ. Hon ska inte göra honom någon jävla tjänst. Om han inte tänder på hennes bröst längre, så är det han som är skev. Vad är viktigast – hon eller att han tänder på henne liksom? Det är ingen någonsin som pratar om att kvinnor inte tänder på sina män längre och att de därför borde göra någonting åt det.

          Då missförstod du nog mig för jag har aldrig skrivit att utseendet är viktigast. Skulle jag skrivit kanske att insidan är viktigast å sen när man jobbat på den så kan man ändra något i utseendet om man nu känner för det.

        Du är fan dum i huvudet på riktigt. Operera sig för ens man är en idiot ? Herregud.

    Oskön fråga kanske, men mina naglar har blivit så konstiga. Tånaglarna har blivit gulfärgade (stortån) och vågiga (lager på varandra typ). Och av fingrarnas naglar har vissa blivit jättetjocka (tumnaglarna) framförallt och även dem vågiga. Nån som vet vad det kan bero på? Nagelsvamp? Annat?

      Det är nagelsvamp. Bara att köpa medel på Apoteket så är problemet löst.?

        Om man misstänker nagelsvamp får man be vårdcentralen göra en odling för att veta säkert. Det är enda sättet att göra en diagnos på. Jag har ”smulor” under några tånaglar och gula fläckar som jag i årtionden trodde var svamp. Visade sig vara tryckskador.
        Nagelsvamp är ovanligt på fingernaglar hos friska människor då det inte är en lika gynnsam miljö där.

          Ja eller så tar man och provar först med de medel som finns först receptfritt på Apoteket. På sin höjd ringa Kry och visa upp med mobilen om man är nojig, aldrig att jag gått till läkaren fysiskt för en sån simpel sak.

            Det är upp till var och en, jag skrev information vad som är nödvändigt för att veta säkert.

              Nä men om hon var en sån som sprang till läkare för minsta lilla så skullehon nog inte fråga om råd här tänker jag.

      Låter som nagelsvamp. Jag hade det på tårna i flera år och de blev just gulaktiga och tjocka och liksom ”vågiga” precis som du säger. Fick möjligheten att gå på en antibiotikakur i 6 mån men tackade nej utan tänkte att jag får leva med det och sköta om mina fötter så bra jag kan iallafall. Smorde in med tea tree oil men jag vet inte om det hjälpte eller ej. Körde bl.a. på rött nagellack konstant.. 🙂 En dag var det bara borta.

      Boka en tid på måndag och få det kollat så du vet! Vi här på Öppet Spår kan ju inte se naglarna och kan ge dig helt fel svar.

        Tack för era svar! Nej, jag vet, det är ju supersvårt för er att göra en bedömning som du säger…

        Jag bär alltid nagellack, är väldigt sällan utan, tänkte därför ett tag att det kunde bero på det. Men kanske är långsökt..

      Låter som svamp. Mitt barn hade så på tånaglarna och vi fick råd om dactacort på vc. Tänkte det inte skulle funka pga att det är mot fot- och inte nagelsvamp, men det försvann blixtsnabbt på henne, perfekta tånaglar nu. Inte så dyrt plus receptfritt så kan vara värt att testa, innan man går till vc.

      Det kan vara nagelpsoriasis också,och det är tyvärr inte så lätt att bli av med.Gå till vårdcentralen och be om en remiss till hudkliniken där de kan ta nagelprov för att utesluta svamp,och där kan du få en ev.diagnos på nagelpsoriasis.
      Sök hjälp snarast,för det kan vara långa väntetider till hudmottagningen,och naglarna kan växa sig väldigt tjocka rätt snabbt och .det kan också bli väldigt smärtsamt.

    Ngn annan som följer Maxida Märak? Mår hon bra?

      Nä? Vadådå? Har ej instagram.

      Men oj. Fick en chock när jag kollade hennes insta. Uppenbarligen mår hon inte alls bra.

      Men sluta med denna BULLSHIT.

        Det är en relevant fråga faktiskt. Om man följt henne på Instagram vet man att hon för bara ett år sedan var muskulös, postade mycket bilder på sig själv på gymmet, och såg aktiv och hälsosam ut. Under våren och sommaren har de senaste bilderna hon lagt upp visat en tjej som väger många kilo mindre, har förlorat nästan alla muskler och som börjar se, rent ut sagt, utmärglad ut. Det handlar inte om kritik utan om en oro för att en mycket talangfull musiker uppenbarligen kämpar med något som får hennes kropp att förändras dramatiskt.

          Det var så jag menade. Ser att min fråga var lite kort och oklar. Men det var den stora förändring jag syftade till och inte någon typ av vikthets. Tänkte om ngn sett att hon skrivit ngt om detta, inte starta en skvallertråd. Jag förstår att detta är känsligt då jag själv haft en period då jag var väldigt liten.

            Hon har problem med sköldkörteln.

    Har någon något tips att ge hur man kan få sin katt att dricka mer nu när det är så varmt.

      Tror faktiskt att katter dricker när de behöver, om de har tillgång till fräscht vatten hela tiden så tror jag inte att du behöver oroa dig….

      Jag har ställt ut flera skålar med vatten på olika platser så katten blir ”påmind” om att dricka vilket jag tycker funkar bra!

      Ställ ut flera skålar lite här och där och lägg ibland en isbit i vattnet så får de upp intresset för det 🙂 försök hålla värmen ute genom att dra ner persienner och så m3d.

      Tonfisk i vatten, (ej olja) på burk, häll på lite extra vatten. De brukar glatt slurp i sig all vätska då.

    Gjorde förr. Använt mig av E och kola vid några festtillfällen. Var absolut kul och härligt för stunden men inte värt det dagarna därpå. Sög all energi ur mig. Håller mig till alkohol och ”normal” bakfylla som inte tar död på min själ nuförtiden 🙂

      Oj. Svarade på en kommentar som visst blev borttagen.

    Har haft semester o ska tbx till jobbet snart. Har inte gjort något speciellt på min semester, varit hemma, tagit de lugnt. Känns som jag slösat bort min semester när man ser vad alla gör. Känns som man slösar bort livet haha wow så dramatisk. Jag trivs ju o va hemma..

      Med den stress och alla måsten många konstant lever i idag så låter det extremt sunt att bara vara hemma och ta det lugnt, framför allt om du trivs med det. Heja dig! Var nöjd med att du inte jäktade runt och kände dig tvungen att göra massa saker bara för att. /en som inte är bra på att vara hemma och ta det lugnt och som varit nära att gå in i väggen

      Din sista mening ger svaret. Du trivs att vara hemma. Då slösar du inte bort semester eller liv utan du gör vad du trivs med. 🙂
      Skulle du tvinga dig själv att göra saker, vara med om upplevelser du själv inte vill medan du längtar efter att bara få vara hemma, då hade det däremot varit slöseri.
      En del trivs bättre hemma, tänk Tjuren Ferdinand och hans korkek. ???

      Hemma är ju det bästa som finns! Jag ställde precis in allt vi skulle göra på semestern för att jag fick panik över att ”måsta” resa iväg, när jag bara vill chilla. Om det är någonting som vi hetsar med i Sverige så är det verkligen att boka in så mycket som det bara går på semester. För mig är det INTE att vara ledig haha ;D

      Tror fler skulle behöva bara stanna hemma på semestern och strunta i alla ”måsten” och bränna ut sig själva på kuppen.

      Mvh höggravid småbarnsmamma som gjort tusen aktiviteter på semestern och är nu pang slut.

    Hade ett gäng med vänner där några stycken har totalstrykit mig från sina liv utan att jag fått veta orsaken fullt ut. Jag är inte felfri men jag vet att jag inte har gjort något, utan är skitsnack dem imellan. Jag vill egentligen inte ha något med dem att göra, ändå har mitt hjärta gått sönder och jag har gått ner mig totalt. Ska tilläggas att dem ”lämnade” mig dagar efter att jag behövt mina vänner som mest- vilket dem visste. Så i all sorg så fick jag sjölvmordstankar och går nu till en psykolog regelbundet. Jag vill egentligen inte ha något med dessa människor att göra, då jag vet att det är vuxna människor som utövar mobbning för att ”stärka sina egna aktier i gänget”, ändå känner jag mig så övergiven.

    Tips för att få vidare?

      Jag var med om det för några år sedan. Två vänner hade åsikter om saker jag inte kunde påverka själv. Med andra ord hade jag inte gjort någonting mot dem, de bara hade inget bättre för sig än att prata illa om andra.

      Hur man går vidare? I mitt fall så låg de inte så bra till hos mig sedan, men tyvärr så tog det en del ändå på mig så då pratade jag av mig ända tills det kändes bättre. Som en släkting sa: varför bryr du dig ens om folk som gör så? Ödsla ingen energi på dem, det är de inte värda.

      Lättare sagt än gjort, men försök att hitta nya vänner och ja ett liv utan just dem. Det lät inte som om de skulle få guldmedalj i vänskap. Be dem dra (i tanken) och du är värd såå mycket bättre!?

      Försök släppa det där gänget helt. Har du några andra människor i din omgivning som stärker dig? Vänner, familj, släkt, kollegor? Ge dig själv kärlek, ta hand om dig och var framförallt sann mot dig själv. Om du behöver prata med någon kan du med all säkerhet hitta någon här, mig inräknat. <3

    Någon med perioral dermatit som kan ge lite goda råd? Misstänker att jag har fått en flare up på grund av sol och värme (har inte haft problem på flera år), någon som känner igen det?

      Jag har det från och till och det enda som hjälper för mig är salvan inotyol.

      Nollbehandling!

    Blir galen, vet inte hur jag ska göra. I onsdags var jag och badade bland massa klippor, påvägen upp halkar jag (självklart) och foten viker sig åt ett håll den inte ska kunna vinklas åt. Ramlar i igen o kollar sen ner på min fot för att se att stortån står rätt upp mot benet, i ren chock sätter jag den på plats innan jag känner smärtan börjar komma.
    Foten blir snabbt svullen och skiftar i blått och får allt ondare. Får efter ett tag komma till sjukhus och blir röntgad två gånger och blir i proppad en massa morfin för att sen skickas hem med kryckor, en lindad fot och lite smärtlindring. De kunde inte se nånting på bilderna men kunde vara en spricka så skulle återkomma om en vecka om det inte blir bättre. Läkaren sa att jag helst dagen efter skulle väldigt försiktigt börja stödja på foten.
    Nu har det ju gått knappt 2 dagar men håller på att bli galen. Foten blir bara mer svullen o blå trots högläge konstant, kyla och lindad emellanåt. Smärtan är konstant och kan inte ens drömma om att sätta ner foten för att försöka belasta den. Har fortfarande dåligt med känsel i tårna och under foten.
    Är det bara jag som har världens lägsta smärttröskel eller kan de ha missat något? Har stukat fötterna 100ggr förr då jag är gammal innebandyspelare men aldrig någonsin har jag haft så här ont ?

      Åk in igen tycker jag! När jag hade brutit foten var det först en sjuksköterska o en läkare som viftade bort det med att det nog var en stukning. Sen svullnade hela vaden upp och jag åkte in två tre dar senare och det visade sig att den var bruten.. säger inte att det hänt dig, men skulle ändå åka in igen när det svullnat så o blivit blått!

        Har såklart googlat en del hehe och verkar som att det är vanligt att frakturer missas? Men samtidigt vill jag inte vara jobbig och belasta vården i onödan liksom, räcker med att de hämtade mig med helikopter för att sen få beskedet att det är en stukad fot ??
        Det jag tycker är jobbigast är väl dock att jag åker utomlands nästa vecka och har ju inte lust att åka om foten är trasig..

          Då tycker jag verkligen att du ska kolla upp det snarast! När jag bröt foten fick man inte flyga med gips (kanske ändrats nu), hade också resa bokad som jag fick avboka men tror jag fick lite ersatt via försäkringen. Tänk att du hellre kollar upp det nu än att det blir värre utomlands, där du kanske inte kan språket osv?

      Åk till akuten! De missade en spricka åt mig och min fot är sig inte lik ännu 3 år efter frakturen.

      Det låter som att du är rejält försämrad så åk in till akuten nu direkt.

      Stackare! 🙁 foten verkar ju ha fått sig en rejäl törn, även om det inte är en fraktur så kan det ju vara skador på ligament eller muskelsenor som inte syns på slätröntgen. Mindre frakturer kan också ta ett par veckor innan man ser dem på röntgen. När det är såhär akut är det jättesvårt att avgöra vad som är skadat, svullnaden och smärtan gör att det är nästan omöjligt att genomföra alla tester. Det enda man kan göra är att röntga för att utesluta stora frakturer, och det har du ju gjort.

      Jag hade avvaktat lite tills svullnaden börjat lägga sig och försökt stå ut med smärtlindring, kyla och högläge. Försök också att vicka på tårna mycket och ”pumpa” med foten upp och ner när du sitter. Därefter tycker jag du ska söka läkare igen, då kan man röntga på nytt, undersöka och eventuellt remittera till magnetröntgen (där man ser även ligament och senor). Försök stötta lite på foten om det går men gör det för ont så skippa det. Leta upp en bra sjukgymnast också 🙂 krya på dig!!

      Nej alltså det låter som något mer än stukning. Är väl lätt att missa saker nuförtiden när det är så stressigt speciellt i semestertider

      Sök igen om du har sådär fruktansvärt ont!
      Risk för compartmentsyndrom finns (googla)! Bättre att söka en gång för mycket än en gång för lite! Du är inte fånig och du belastar inte sjukvården!

      Hade du varit snorig och haft 38 graders feber hade jag tyckt att du var fånig – svår smärta och svullnad i fot som du upplever bli värre = sök! Personalen kommer inte tycka du är fånig, jag är nästan 100% säker på det.

      Åk in till akuten direkt. Bekymra dig inte med att ringa, de kommer säkert vilja att du stannar hemma och ”känner efter hur det känns om några dagar”.

      Jag bröt benet i tonåren, de vägrade ta emot mig. De ville också att jag skulle stödja på benet och skyllde på att barn överdriver.

      Behöver jag säga att jag inte litar på sjukvården överhuvudtaget?

    Har konstant 30 grader inomhus och orkar inte mer! Fasaden och fönstren renoveras på huset jag bor i = kan inte öppna fönstrena och ventilationen är avstängd. Har semester och vill bara känna mig utvilad men vaknar hela tiden på natten och har svårt att somna om. 🙁 Känner mig så gnällig och det vill jag inte, jag njuter av dagarna utomhus men får ångest när jag vet att jag måste gå in. :/ Önskar så att jag bara kunde vädra!!

      Oj din stackare!
      Alternativ:
      1. Bo hos någon annan ett par dagar.
      2. Köp en fläkt eller liten AC ( om de inte är slut i butik)

      Lycka till!

        Vi har en fläkt och har lyckats beställa en till som kommer om en vecka (ac helt slut).
        Har ingen riktigt jag kan bo hos nu, bor i Sthlm o alla bor väldigt litet. :/ Men har panikbokat ett b&b några nätter från måndag så hoppas det går att sova då!

          Frys in vatten i stora petflaskor och ställ dessa kloss an mot baksidan på fläkten. Då blåser det iskall luft

            Men åååh jag har ju försökt mig på det här men med kylklampar och ställt framför fläkten. Det är alltså bakom man ställer dem?!

              Ja den drar ju in luften bakom

      Linda in kylklampar i kökshanddukar, min räddare i nöden just nu! Lägg i knävecket, mellan fötterna osv.

      Lägg lakan i kylskåpet! Bästa tipset jag fått.

        Hur blir man sval av att lägga lakan i kylskåpet?

    Tycker synd om mina raringar på Demensboendet, på tok för varmt. Även om man gör allt för att underlätta, så känner man sig otillräcklig. Men nu gör vi det bästa denna natten ??

    Hej alla! Vet inte om någon har detta problem men det är verkligen ett problem för mig och jag behöver tips och råd!

    För några år sedan misstänkte läkarna att jag hade PCOS men det blev aldrig någon undersökning så jag fick det aldrig bekräftat, dock uppvisade jag flera symptom. (Lite background)

    Nu till mitt problem! Hårväxten är självklart ett problem för mig men utöver detta med att jag kanske lider av PCOS har jag även otroligt känslig hy vilket gör så att jag får röda prickar osv efter varje rakning MEN nu till det värsta, jag får inåtväxande hårstrån efter varenda rakning som leder till inflammerade hårsäckar som leder till fula ärr. Jag får det mest på insida lår, vid bikinilinjen och venusberget. Jag har gått på två laserbehandlingar nu och känner att hårväxten inte har blivit så mycket bättre, dock tycker jag att inåtväxande hårstråna har blivit bättre, även om det inte helt borta. Så min första fundering/fråga: Har ni tips på vad man kan göra för att minska inåtväxande hårstrån?

    Problem nummer två är att jag har massa ärr i form av pigmentfläckar på just insida lår och venusberget på grund av alla inåtväxande hårstrån och för att jag inte kunde/kan sluta pilla, så är det någon som vet hur jag kan bleka bort ärren? Känner verkligen att jag behöver göra något åt saken då jag inte ens kan ha mig på en klänning utomhus utan att må dåligt (JAG VET, GÅR RUNT I JEANS I DETTA VÄDER OCH DET ÄR SÅ JÄVLA JOBBIGT) . Jag kan till och med tänka mig gå till en hudläkare och betala en massa summor för att få bort det, men vet inte om det funkar 🙁 snälla hjälp mig!
    PS: och som att allt detta inte var tillräckligt har jag även börjat få det på baksida lår, några inåtväxande men mest röda prickar, känner att lasern har hjälpt minst på baksida lår.

    Tack på förhand!

      Fortsätt lasra, två omgångar är oftast inte tillräckligt. Jag har gjort diodlaser 8 gånger och kan tänkas behöva ett par omgångar till i höst. Och raka bara medhårs, har hjälp mig mycket.

    Behöver skriva av mig lite;
    Jag har varit tillsammans med min pojkvän i snart 2 år och haft det bra MEN han är så hemskt dålig på att ta tag i saker och överlag ganska lat, medan jag är rätt rastlös och gillar ganska högt tempo. Jag har tänkt att det blir bättre när han flyttar hemifrån (är 23 år gammal) och tänkte att det blir snart då de ska sälja huset. han ville flytta med familjen och har alltså inga planer på att flytta förns han är klar med skolan när han är 25, och jag har gjort klart för honom att han inte kan flytta in i min etta förrän han har bott själv ett tag för att jag vägrar vara hans mamma. Men i lägenheten de ska bo i så ska han dela rum med sin 19-åriga lillasyster (eller någon av dom ska sova i vardagsrummet tror jag) och alltså jag fattar inte att man inte tar tag i sitt liv och flyttar till en studentetta?? Samtidigt har jag en nära vän som är sååå enkel att prata med och jag tror att jag får känslor för honom istället i min frustration, och jag vet inte vad jag ska göra?? Vännen ska flytta till Asien i ett helt år nu i höst och jag vet inte om jag ska ge upp på mitt förhållande och prata ut med honom (han som ska till Asien) eller om jag ska hoppas på att pojkvännen växer upp fort som fan och att mina känslor för Asien-vännen går över? Samtidigt så får jag lite smått panik över att han kommer vara så långt borta så länge då jag just nu bara vill umgås med honom hela tiden

      Eller ”börjar få känslor” är mer ”jag kan bo ihop med dig på 5sek köpa villa och ha höns och jag vill ha dina barn” ?

      Gör slut med din pojkvän såklart. Du verkar ju inte ha känslor för honom ändå. I vilket fall så borde ni både prata ut om det och bestämma er gemensamt.

    En svenska vann 257 985 846 kronor på Eurojackpot idag. Bara att gratulera (och hoppas att det inte var Catten).

      Nej, hoppas det är ett helgon som vann de pengarna, som aldrig gjort något dumt i hela sitt liv.

      Jag läste det!! Har tidigare hört av sambon ett antal gånger om folk som vunnit jackpotten i bl.a Tyskland, men jag har som inte reflekterat mer över det då. Men nu när jag läste om svensken som vunnit så kan jag inte sluta tänka på det. 258 MILJONER!!! KRONOR!!!! ORKAR INTE ENS!!!
      Tänk vad man kunde göra för denna summa pengar..!

      Följdfråga: skulle ni ändra ert liv helt o hållet om ni vann så mkt pengar? Dvs, typ sluta jobba, köpa stort boende, resa hela tiden osv.

      Ju mer jag tänker på det tror jag nog att jag skulle fortsätta leva som vanligt iaf med jobb? Skulle bli så jäkla understimulerad av att inte jobba. Har haft två veckor semester och är redan bored..

        jag hade nog lagt pengarna på en lägenhet till mig och till mina föräldrar och sen hade jag rest runt ett tag. har aldrig haft lyxen att få resa nånstans

        Svar ja! Jag skulle först av allt gett pengar till släkten = mamma och pappa, bror, svärmor, svärfar, mina svågrar och min mormor.
        Att upptäcka alla guldkorn och mååånga länder i världen är verkligen någonting jag har på min bucket-list, så det skulle jag absolut göra. Sedan, efter ett BRA tag blir man säkert lite understimulerad som du säger, så då skulle vi kanske köpa oss ett hus i något land vi trivs i och öppna upp någon business vi brinner för och arbeta med det, under tiden går våran son i en (svensk?) skola i det landet.
        DRÖMMEN!!!!!<3<3<3

        Skulle helt klart flytta till ett drömboende och sen skulle jag ta lite ledigt och fundera på vad jag skulle vilja jobba med, sen skulle jag starta eget och investera i det och få det att rulla, annars skulle jag nog leva på i det lunket vi lever =)

        Men man kan ju aldrig veta, så sjuka mängder pengar!!!

    Vad gör man när ens mamma inte respekterar ens integritet och att man inte vill exponeras på sociala medier?

    Jag har dragit ned användandet av sociala medier just för att jag inte vill exponera hela mitt liv för alla. Men när jag och mamma ses, vilket inte är så ofta då vi bor i olika delar av landet, så blir vi alltid osams över sociala medier.
    Vi blir osams för att mamma alltid sitter med telefonen när vi ses och hon därför inte är närvarande i samtal eller aktiviteter och vi blir osams över mammas behov av att ta bilder på mig för att lägga ut på sociala medier.
    Jag är vuxen och min mamma är 40+. Jag har sagt flera gånger att jag vill inte att hon lägger ut bilder på mig hejvilt på Facebook, instagram och Snapchat. Ändå gör hon det, och ibland även ljuger om det för att få en bild. Det räcker inte med att säga till henne och att vi blir osams över det VARJE gång.

    Hur ska jag få henne att respektera min vädjan om att inte exponeras i allt vi gör tillsammans? Det läggs ut alltifrån att vi bara äter middag, att vi är på konserter, bilder direkt från stranden osv..

      Visa att du menar allvar och ha ingen kontakt med henne på ett tag. Min mamma får inte ta kort på mig, för hon kan inte heller låta bli att lägga ut skiten på nätet. Vid några tillfällen när telefonen varit mer intressant än mig har jag rest mig upp och gått, utan att säga något. Man får uppfostra andra ibland genom att ge dem konsekvenser.

      Se till på Facebook att du godkänner de som taggar dig. Då väljer du bara det du vill visa upp själv.
      Försök att prata med henne om det i lugn och ro. Dvs inte när fotot tas utan när ni gör något annat (det verkar vara middag som utlöser det). Min mamma förstår inte riktigt vidden av det, att det är lättillgängligt.
      Om du inte kommenterar mobilen, vad händer då? Lägger hon ner den? Ibland kan man bli irriterad på andra för saker som egentligen rör en själv dvs utifrån ditt beslut här då. Bestäm att ha mobilparkering för alla under middagar! 🙂
      I värsta fall, blocka henne.

      Du kan ju också säga att du förstår att hon säkert vill uppdatera vänner osv om hur det går för dig, hon är säkert stolt men att det är viktigt för dig att ni umgås med varandra när ni ses. Om hon tar fram mobilen, se då till att ta fram en bok/tidning/korsord/sudoku/stickning och pyssla med det eller bara ignorera det genom att inte ens kommentera det (vissa går ju igång på tillsägelser).
      Du kan ju visa henne hur hon kan skicka bilder typ till släktingar/vänner (som du känner dig okej med) genom säkrare alternativ som what’s app eller messenger där inte alla ser (vilket en del inte förstår med Facebook).
      Släng in att GDPR gör att man inte får sprida personuppgifter hursom.

      Det här kommer bli (är?) SÅ vanligt problem när dagens barn blir lite äldre…

    Hur många tror att house of philia har förstorat sina bröst i dagarna? Bloggen blev inte uppdaterad på 2 dagar och det första inlägget efter det sitter hon i en grå klänning och brösten ser lindade ut/har en sån topp man har efter OP. Samt jämför senaste bilden med rätt spelsinne med ett inlägg några dagar nedåt då hon har bikini och betydligt tommare bröst.

      Ja det set onekligen ut så, speciellt i den röda toppen.

    Sover ni med fläkten på hela natten? Ca 8-10 h.

    Har en såndär sketen bordsfläkt från ”Gelia” ?
    Är så rädd att den ska bli överhettad= börja ryka eller brinna = jag dör i sömnen.

      Haha har samma modell! Tycker inte den känns som att den blir varm så har haft på den hela natten.

        Åh tack! Det var precis det jag och min dödsångest behövde höra. Då kanske jag äntligen kan sova inatt.

      Min har stått på i över två månader i sträck så den verkar tålig. Bordsfläkt billig från rusta. Vill du ha kallare inne ställ frysta petflaskor bakom, då sugs det kalla in i fläkten och ut kommer kall luft

    Vad kom först? the chicken eller the chick?

      alltså (förtydligande fråga).. kallar man the chick för the chick för att the chick är en tjej, liksom hönan är en tjej = CHICKen
      eller kallar man hönan för the chickEN för att chick är ordet för en tjej??

        Den frågeställningen är EXAKT den typen av ämne som öppet spår ska avhandla.

          Fast egentligen är det mer intressant att diskutera om det var hönan eller ägget som var först snarare än hönan och tjejen 🙂

    Tips på låtar att spela på gitarr som alla kan sjunga med i? Gamla som nya

      34:an

      Den är ju svängig om inte annat och funkar kalas om man druckit lite mer än bara vatten??

    Någon som vet vad som hänt med Somliga Feta Kvinnor? Hittar ej hennes insta och hon verkar ha slutat kommentera hos LD. Mår hon bra?

      Hon mådde ju uppenbarligen inte bra någon gång

    Cancan, har du koll på Wahlgren & Wistams podd och användandet av n-ordet?

      Cancan?

        Camcam förstås, autokorrekt ?

          Camcam kanske kan dansa Cancan??

      Verkar som Pernilla blockar folk som ställer frågor och även uppmanar till att tänka om och tänka rätt och raderar kritiska kommentarer…

        Förstår henne 🙂 folk har överreagerat som fan. Hade inte heller orkat ha pkmaffian efter mig. Helt ok för henne att bestämma vad hon vill ha kvar

    Vill skrika detta till hela världen idag, men måste såklart hålla det för oss själva ett tag till för att se vad som händer. Men måste få skriva det någonstans. Efter 2,5 års kämpande, 6 IVF försökt som misslyckats, ett tidigt missfall och ett utomkvedshavandeskap har jag idag PLUSSAT och det på ”naturlig väg”.. håller alla tummar att detta mirakel (i våra ögon) håller hela vägen. Vilken historia att kunna dela med sig av isåfall. Älskar livet! ❤️

      Grattis, ni är i mina böner ❤

      Stoet grattis och hoppas allt går vägen med ert mirakel ❤️ uppdatera gärna i öppet spår-inlägg i framtiden ❤️

    Alla fönster i hela lägenheten öppna och fläkten är på max ändå har vi 30 grader i sovrummet. Älskar sommaren men nån jävla måtta får det va haha

      feel you

      mvh/bor i en bastu

    jag är beroende av online shopping nästan, fast så samlar jag även på cd skivor som är nästintill omöjliga att hitta här. är det någon annan här som också älskar online shopping och samlar på saker? vad samlar ni på? 🙂

      Jag samlar på kpop musikalbum och photocards lol

        same 🙂 hur många album har du?

    Engla fortsätter i samma anda att lägga upp bröstfokuserade/avklädda bilder med avkapat huvud (nu är det visst för att ”tipsa om baddräkt”).

    Hur länge kan man försvara sådant beteende?

    Och så hennes sommarbloggande som nu skulle bli så personligt och nyskapande intressant. Floskler på floskler, likt alla hennes inlägg under kategorin ”personligt”.

    Lever de verkligen fortfarande på hennes inkomst?

      Varför skulle hon behöva försvara det beteende ? Man bestämmer själv vilken ttp av bilder man vill dela med sig av 🙂
      och vems inkomst de lever på har du väl inget o göra med ?
      Tror det bästa för dig vore att sluta läsa hennes blogg ? Känns inte riktigt som den är något för dig (vilket du inte kan begära att sen ska vara heller)

        Ah, du har så rätt Nathalie. Jag ger upp din syster nu.

    ALLA JÄVLA FLÄKTAR ÄR SLUTSÅLDA!!

      testa amazon, de kanske har?

      De kommer på netonnet annars finns det att beställa på Conrad.se ?

      Kommer in på alla jula vilken dag som helst

      Köp en takfläkt. Bääääääst

    Ni som har varit gravida, vilka var era första tecken? Har så jäkla ont i brösten, kan inte röra vid dem, men tror inte det kan vara sant, är då bara tre veckor och man kan väl inte känna nåt så tidigt? Plus att vi bara har haft oskyddad sex en gång denna månad, på dag 7 (trodde det var hyfsat säkert). Men vi kör alltid avbrutet och min kille var för sen en gång, har funkat i över ett år.

    Pendlar mellan att vara livrädd och tycka ett det är spännande. Har ett stabilt förhållande, är 30+, bor hyresrätt och har fast jobb men det känns ändå som att man inte är redo.

      Jag kände illamående och var känslig mot köttlukt när det bara gått en vecka

      Starkt gult kiss och spydde varje morgon första veckorna

      Inga tecken alls. Har mått precis som vanligt fram till plus på stickan och ett tag till, sen blivit tröttare än vanligt.

      Jag fick också jätteömma bröst med en gång när jag var gravid. Mådde aldrig illa med första barnet heller. Fantastisk graviditet.

    Knivis och sindy med respektive (plus ett par andra halvnakna figurer) är ”ute” ikväll. Sindys nya kille har även anammat knivis huvudpose…. undrar vad för bekännelser sindy knåpar ihop i morgon till deras Instagram….

    Behöver råd från er andra. Ikväll var vi på barnensförskola ca kl 21.00 barnen leker där finns mycket utrymme och att upptäcka. Efter ca 15 min om ens det så kommer 2 st personer man och kvinna in med sina 2 hundar 1 schäfer och en annan som såg ut som en labrador utan koppel skällande mot oss. 3min innan gick barnen ut på andra sidan staketet finns en stor fotbollsplan där. Mitt äldre barn blev ordentligt skrämt en hund har hoppat på barnet för någon månad sen också okänt. Snacka om omogna människor som tar sina hundar att rasta de på förskolan av alla platser. Vad skulle ni ha gjort?

      Nu har jag inte varit med om riktigt samma sak, men i veckan när jag och barnen var på en lekpark tidigt in nan värmen slog till kom det en hundägare och började träna med sina hundar i lekparken, att hundarna skulle springa genom tunnlarna, hoppa över saker och sådär och jag förstår inte varför. Det är en lekpark för barn. Jag förstår att dom kanske tycker att just deras hundar är bäst, men andra kan vara rädda.

      Dock vågar jag inte säga till för jag har så låga tankar om mänskligheten och tror att alla är galna för har varit med om så mycket konstigt=P Så tror typ att jag kommer bli attakerad av hundarna ?

    Finns det några medicinska sekreterare här?
    Funderar på att plugga till det men skulle vilja veta lite mer om hur det är att arbeta som det. Vad ligger lönen på och vad finns det för nackdelar/fördelar med det? ?

      Jag är det! Lönen varierar väldigt mycket beroende på i vilket landsting du arbetar eller om det är privat. Fördelarna är att det är så jäkla kul! På de flesta ställen skriver man inte bara diktat, utan man hjälper till med det mesta och det är lätt att få egna uppgifter om man vill. Man är verkligen ”spindeln i nätet”. Nackdelen är väl att läkarna ibland inte riktigt inser allt vi gör och inte visar den respekt vi förtjänar. Tyvärr är det generellt dålig lön, men som sagt varierar det. Dessutom är det brist på sekreterare på många ställen i landet så har man tur kan man välja var man ska jobba och välja det ställe som erbjuder mest. Min ingångslön var på 27 000.

      Jag pluggar till det, har 1 år kvar.
      Jag fick sommarjobb på min första praktikplats (och har även blivit erbjuden en tjänst där efter examen). Eftersom jag inte är färdigutbildad är jag nu anställd som kanslist med en månadslön på 22.500. Vad jag får efter utbildningen vet jag inte. Det skiljer en del mellan olika landsting. Privata vårdgivare har generellt bättre lön.
      Så en nackdel är väl lönen. Jag som har jobbat varannan helg i 16 år värdesätter att vara ledig helger och röda dagar. Så fördelen är arbetstiderna. Vi har flextid och vet att en del har möjligheten att jobba hemifrån några dagar i veckan. Dessutom tycker jag själva jobbet är jätteroligt!! Det känns helt rätt.

    Är det nån som sitter på något supertips mot soleksem? Jag orkar inte med det längre:(

      Saltvatten är det bästa

    Fan vad glad jag blir när jag ser den här videon med fina, muslimska fotomodeller! Det här är mångkultur!

    https://www.youtube.com/watch?v=rgUT5HAT8JI

      ????

      Riktigt kul. Det är la ungefär så en modeshow med det stuket skulle sett ut.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.