Roligt godis med Egoina

Så mycket kul godis det finns nu förresten? Jag älskade sånt här när jag var liten. Det jag gillade mest var choklad-cigaretter (japp kids, det fanns. Det fanns även en tändare till och sen satt man och *låtsades röka*). //Egoina

Jag är hemskt ledsen att behöva informera om detta, Egoina men det säljs fortfarande både chokladcigaretter, tuggummicigaretter och godiscigaretter.
På Partykungen.se kan du köpa två av tre omnämnda ciggisar och i USA har det till och med gått så långt att chokladcigaretterna har samma slags varningstext som tobakcigaretter men som varnar för hål i tänderna.
Jag hade tänkt skriva om lakritspiporna och varför inte samma moralpanik drabbat dem, men när jag insåg att godiscigaretter fortfarande finns att köpa så valde jag det spåret istället.

Skulle ni låta era barn köpa godiscigaretter?
Moralpanik eller oskyldigt godis?

 

214 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Att ena ciggen heter ”Doctors choice” också! Ett godis som föreställer cigg. Hur skevt?

      Gissar du handlar på HM… Gynnar barnarbetet men usch för godiscigg, hyckleri!

        Ingen därhemma hos anonym 18.42 *facepalm*

          Men det roliga är ju att det är doktorns val: chokladcigarett (istället för riktiga cigg). Herregud, folk har verkligen ingen humor längre.

          Sanningen är tuff för lågbegåvade! ?

            Berätta mer om dig själv.

        Vad snackar du om?

    Pernilla W säger n-ordet i sin och Sofias podd

      Snacka om att ta saker ur sitt sammanhang.

        Man säger inte ordet. Oavsett sammanhang. Inte ens om man återberättar en historia där någon blivit kallad för n-ordet. Mvh person med mörk hy, som inte heller anser att den engelsla motsvarigheten bör sägas fem miljoner gånger i typ hälften av all musik

          Jag anser att man kan säga ordet om det inte är riktad till något och man bara återberättar något. Då har man inte på något sätt använt det mot någon eller sagt att det skulle vara okej att göra det.

            I: är du vit eller svart?

            Eh ok? Så du kan kalla mina barn för negerbarn för de är mörka?

              Eh Catrin det är inte ett ord som du någonsin ska skriva eller säga heller.

                Ok??

                  Lägg dig inte i latrin.. du har ingen förespråks rätt här

            Vadå något???

          Det är farligt att förneka/glömma historien.

          Då kan jag upplysa dig om att i 99 % av fallen så är der nigger’sen själva som säger det 🙂 bullshit att du är mörkhyad, det är endast svenne bananer som blir kränkta pga av ordet 🙂

            Och du är mörk?

              Inte du heller

          vet du hur handikappat ett samhälle blir när man förbjuder en specifik grupp människor att göra något? laddningen av ordet växer mer och mer och att behöva säga ”the n word” när man diskuterar dess negativa influenser är ju bara helt sjukt. att jag inte får sjunga med i mina favoritlåtar från mina favoritartister är helt sjukt. att man vill segregera människor till grupperingar som är svåra att definiera och beskriva är farligt och jag förstår inte varför konceptet fortfarande används. skulle ALDRIG kalla någon för ordet och ryser när jag hör det offentligt men att man inte får yttra ordet oavsett sammanhang är absolut sjukligt beteende i ett samhälle där vi ska sträva mot att inte dela in människor i olika grupper och behandla de annorlunda därefter.

      Tack! Det är noterat! 🙂

      På tal om moralpanik… snälla sluta dreva mot folk som säger ett ord ni inte gillar! Ingen tar skada av att PW använt ordet i syfte att tala om att det är förlegat och fel. Lägg energi på att motarbeta faktisk rasism i stället.

        Det är ju exakt det vi gör, lägger energi på att motarbeta rasism. Det ÄR rasistiskt att säga n-ordet oavsett i vilket sammanhang det gäller

          Nej, i detta sammanhang är det motsatsen till rasism. Detta ordpolisande är ju helt oseriöst.

            Att va ordpolis är att rätta särskrivningar eller liknande. Inte att säga ifrån när folk använder n-ordet.

              Kan nog tycka att anklaga människor för att vara rasister när de inte ens påvisat några tecken på att vara rasister är värre än att vara ordpolis

                Då är mina invandrarkompisar (syrianer) de största rasisterna. Många av de röstar på både SD samt skäms för att säga att de är syrianer fr Södertälje – för alla dras över en kam hela tiden.. Eller hur resonerar du ang rasism?

                  Är det sant?! Är själv assyrier/syrian och vet att många kristna från mellanöstern inte gillar muslimer, eller islam rättare sagt. Sen så har jag hört och sett att vissa med invandrarbakgrund röstar på SD men är det verkligen så många? Varför skäms de för att säga att de är syrianer??

                  Jag undrar uppriktigt! Tack ?

                  De skäms över att vara syrianer FRÅN Södertälje.

                  Från min ”folkgrupp” (europeisk, kristen) kan jag lätt säga om jag ska tippa så lär lätt minst 2/3 av våra bekanta/vänner med samma rötter rösta SD. Inget någon hymlar med direkt heller. Man har flytt/emigrerat från länder där man sett vad dagens utveckling i Sverige faktiskt kan resultera i.
                  Vi invandrare som kom till Sverige för 20-30 år sedan hade heeelt andra förutsättningar att integreras och acklimatiseras (och gjorde det samt är tacksamma för den möjligheten) – det existerar inte, tyvärr, i dagens Sverige. Det är synd att detta blivit en ”icke-fråga” som man helst sopar under mattan än något som något av de ”vanliga” partierna tagit upp seriöst och logiskt.
                  Man har upplevt våld/tvång/krig/splittringar etc på grund av religion/åsiktsskillnader i andra länder på ett sätt som aldrig drabbat Sverige förr i modern tid, jag tror inte många av dem är genuint rasistiska men man vet åt vilket håll det barkar och med ett bagage av självupplevelse blir man också givetvis själv egoistisk eller vad man ska kalla det.

              Fast du (eller ts) har inte sagt ifrån. Du sprider ett onyanserat drev mot en person på en helt annan plattform än där ordet uttalades.
              Du har rätt i att ordpolis är fel ord. Tankepolis var ordet jag sökte. Tack för rättelsen.

          Nej det är inte rasistiskt att återberätta något om en Pippi film/bok. Att vara rasist är när man tycker illa om människor pga deras ursprung.

            Du menar att du återberättar Pippi-historier ur förstaupplagan? För det är inte med i senare versioner, och bortklippt ur filmer och ljudböcker…

              Va? Pratar inte om att jag återberättar Pippi. Vi diskuterar Pernilla wahlgrens podd.

            Alltså 2/3 av mina barn är mörka. Vi använder inte ordet n-kung här
            Hemma och har inte använt det när jag var liten heller..

            Men det är rätt lustigt att folk kan gå och kalla invandrare för babbar, blattar hur som helst utan att det blir kalabalik? Iaf här i Södertälje?

            Det är kanske inte rasistiskt att återberätta något, men du för ju ordet n-kung vidare?

              Eh det är lika rasistiskt. Det visar bara att du umgås med rasister som använder såna ord. Du har ju själv uttryckt en del SD-vurmande åsikter så dig kan man inte ta på allvar.

              ”Jag har invandrarkompisar”….. gå och lägg dig

                Sd åsikter? Som tex?

              Så dina barn tittar aldrig på Pippi i söderhavet? 🙁 Isånnafall går dem verkligen miste om något riktigt bra! Det var min favoritfilm när jag var liten och tycker än idag att den är bra

                Självklart gör de det! Men nu förtiden via Telia fiber – play – så säger de inte n-kung där 🙂

                Ordet är bortklippt så det går bra att se…

              Är det inte för att det är mestadels blattar som säger det då? Det är okej att man kan kallar varann för blattar om man är blattar, eller n ordet om man är mörk. Alltså grupperna som ”äger” den benämningen har rätt att kalla varann för de orden.

              Jag och mina vänner kallar varandra för blattar när vi är tillsammans men aldrig när icke-blattar hör.

                Tror absolut det är så

                varför skulle man inte kalla sig för blatte inför svenskar? är blatte och förstår inte riktigt logiken? tycker inte blatte alltid är ett fult ord heller när det används av svenskar i vissa sammanhang. där är ordet babbe nästan alltid sagt med negativ betoning och jag gillar det mycket mindre.
                förövrigt så använder jag personligen blatte som en ungdomsstereotyp. det finns vissa unga invandrare som klär sig och pratar på ett visst sätt som jag identifierar som blattar även fast jag vet att enligt den riktiga betydelsen är jag och min familj och mina vänner också det. det är en intressant diskussion som jag tycker svenskar bör kunna vara med på om det hålls på en respektfull och empirisk nivå. sen är det ju mycket lättare att undvika ordet blatte än ”ni gga” då det nästan aldrig förekommer i populära låtar och samtalsämnen. blir ju lite fel om det nu skulle vara poppis att säga babbe och blatte men att vi skulle förvänta oss att genetisk svenskar skulle säga b-ordet eller censurera sig själva när de sjunger med i låten?

                  För blatte betyder kackerlacka.

                  well wow hade helt glömt det haha. k skulle nog skriva om min kommentar nu om jag kunde . fortfarande tror jag på avstigmatiserande (?) av ord och tror på att det lätt kan yttras i vissa sammanhang och att det inte är ett osägbart ord på samma sätt som det andra ordet just pga mindre dramatisk historia.
                  på vilket språk betyder blatte kackerlacka ?

      Hon har sagt ordet många gånger

        Källa?

    Nej. Absolut inte!

      Men köpa saker till dem för stulna pengar går bra eller?

        Inga kommentarer, du vet nog svaret sj 🙂

        Finns fortf lagar och regler i Sverige 🙂 som tex att kfm inte får / kan dra något.. Mem du kanske är kvar i stenålderstänket? 🙂

          Att de inte kan utmäta från dig beror ju på att du inte direkt tjänar några pengar eller äger saker av värde? Du känns inte så jätteledsen över att du inte kan göra rätt för dig.

            Precis.
            Men jag betalar ändå lite varje månad from förra månaden till mina Bo – även fast jag enligt kfm tjänar för lite

              Men du har ju hävdat att du betalat lite till fina brottsoffer redan för mer än ett halvår sedan och nu är det förra månaden du började…

                Ja – från första domen..

                  Vilket dåligt försök till räddning, haha. Så du har betalat tillbaka lite till BO sedan ett bra tag tillbaka, men då de är från första domen som nämner du det inte här utan nämner bara andra BO som börjar få tillbaka sedan förra månaden. Du ljuger som en häst travar.

              Du tjänar inga pengar! Du har ju aldrig jobbat mer än ett par månader max.
              Du lever på din morsa och massor av bidrag

          Stenålderstänket att man inte ska stjäla från andra? Jo, det är jag nog rätt fast i är jag rädd för…

          ”Finns lagar..” jo, för det verkar du ju vara noga att följa. Nej, just det ja, du åkte visst fast Catrin. KFM kan visst utmäta tillgångar, OM man har några vill säga. Jobbigt att du aldrig kommer bli skuldfri men ännu värre att du skryter om det..
          Karma is a bitch Catrin, och den hinner garanterat ikapp även dig. Jag undrar bara hur din mamma känner..? Skäms hon inte över hur du har betett dig?? Du lär ju inte svara, men du läser detta – DET vet jag.

    Absolut.

      ??

        Jag är mammaledig. Min mamma (min flickas mormor) ger oss ALLT känns de som, inte för att vi är i behov av att få massa, hon bara gör de ändå för att hon har råd och lust!
        Jag har en tillsvidareanställning (fast tjänst) med en bra månadsinkomst och detsamma gäller för min sambo.
        Jag kan inte konsumera i närheten av vad du verkar göra? Är så nyfiken på hur du lyckas? Hur prioriterar du?
        Är alltså genuint nyfiken ?

          Fyndar samt att min mamma bjuder på mycket 🙂

            Jo, men så hette det även för några år sedan… Men då levde du bevisligen på till stor del av bedrägeripengar.

              Ja vi får väl se.. 🙂

                ?

    Moralpanik – hade dock aldrig vågat köpa det till barn av rädsla för att bli offentligt slaktad.

      Jag kände adrenalinet stiga när jag gav mina två barn varsin piggelin på lekplatsen idag. Ingen verkade bry sig dock. Mammapoliserna hänger kanske bara på nätet.

        Varför skulle det vara fel med Piggelin?

          För att det är VITT SOCKER i ?? (obs ironi).

          Valde när min dotter var liten att undvika godis, kakor, bakelser glass osv så länge jag kunde, hon visade inget intresse av det utan åt hellre frukt så vi gav henne det istället. Vid ca 2,5 års ålder insåg hon att det fanns och då får hon med måtta. När hennes lillebror kom däremot var det betydligt svårare, han är lite över 1år nu och äter piggelin och glass och så får det vara. Sen hur alla andra gör är det upp till de.

          Jag har en kompis vars barn har fått äta kakor, bakelser, glass, godis osv sen hen var ca 6månader. Det var dock inget barnet bad om själv utan visade noll intresse så ibland fick de liksom öppna munnen för att få in ex. En sked glass, det förstår jag inte men skulle gärna höra lite resonemang från er som gjort liknande? (vill bara förtydliga att jag inte lägger någon värdering i det utan frågar bara av ren nyfikenhet och min bekant är inte en person jag diskuterat detta med av olika skäl.)

            Jag kommer aldrig nånsin förstå folk som gör så! Varför lära barnen att äta något som inte är bra för dem? Hade en släkting som gav saft i nappflaskan till sin ettåring, helt galet. Stor skillnad när barnet själv ser och vill ha (även om jag har gjort mitt bästa för att undanhålla då också. Ju längre man väntar med socker, desto bättre tycker jag), men att redan innan barnet ens vet vad det är ge sötsaker visar ju på jäkligt bristande omdöme i mina ögon.

              Håller verkligen med. Däremot tror jag att det kan slå tillbaka om man är alldeles för strikt med godsaker, hade en barndomsvän som aldrig fick något gott hemma. När han hälsade på här var han som besatt av allt sött/fett han kunde hitta, t.ex oboy med typ 15 skedar oboy.. nä man får nog ha en fin balansgång

    Nej, för jag minns när jag var ungefär 12 år gammal och gick runt med dessa för att framstå som cool (japp, jag trodde och tyckte att det var coolt!), jag fick ett sådant sug efter att vara lika tuff som alla de äldre i skolgården med cigaretter. Nu när jag tänker över det, är jag väldigt glad att jag aldrig började röka med tanke på hur många av dessa jag köpte i smyg!

      Jag köpte också chokladcigg och låtsades röka pga tyckte det var coolt. Men började aldrig heller röka på riktigt sen ?

      Jag köpte de där tuggummi-cigaretterna, de hade typ lite ”mjöl” på sig från produktionen som man kunde blåsa bort så att det såg ut som att det kom riktig rök, haha. Jag rökte en kort period i min ungdom (alltså riktiga cigg), men idag avskyr jag det och skulle aldrig någonsin börja.

      Det var av exakt samma anledning som jag köpte och troligtvis samma anledning för alla andra som köpt dessa som barn. Det skaver ju lite onekligen. ”Folk ”slutade inte tycka jag var töntig som inte rökte förrän jag var kanske.. 23-24 nåt? Sedan vet jag givetvis hur helhetsbilden ser ut, men visst finns det fortfarande nåt rebelliskt över att röka. Så nej, chokladcigaretter har ingen det minsta behov av.

        Givetvis INTE, ska det såklart stå!

    Jag tror personligen inte att godiscigaretter är det som gör att man börjar röka eller inte utan snarare i vilken miljö man ser själva cigaretterna.

    Ex jag och min kompis från högstadiet. Min mamma hade problem med ångest och oro och rökte till stor del när hon mådde dåligt och behövde lugna sig. I min värld blev det då till nåt jag kopplade ihop till nåt jag inte tyckte om, pga de visade att mamma mådde dåligt.

    Min kompis däremot växte upp med lite av ett problemhem så hon var bara hos sin mamma på helgerna. För henne så blev rökningen till något positivt som hon längtade till för hon kopplade ihop det med att hon var hos sin mamma, alla var glada och mammans alla kompisar var på besök etc etc.

    Jag tror att godisgrejerna i sig är oskyldiga men om barnen som äter dessa blir uppmuntrade till ”vad cool du är som röker” osv så dessa kopplar ihop det som en bra grej så är vi illa ute.

      Jag växte upp a la barna-i-Bullerbyn med kärleksfulla och närvarande föräldrar i småstadsidyll, ändå började jag både röka, knarka och importera droger som såldes online tills polisen kom och jag hamnade i fängelse.

        Så nu kan alla (många här) hoppa på dig (som med mig) och påpeka hur många liv du satt i helvetet pga droger..?
        ??

          Men lägg ner bara Catrin! ?‍♀️

            Vadå, vad är skillnaden?

              Är du seriös?!?

              Att du inte skäms att sitta här och kommentera. Säger någon ifrån är de bara elaka för att du har faktiskt rätt att kommentera i fall du vill, du är redan dömd av rätten så du har tagit ditt straff och yada yada. Du verkar inte förstå sociala koder och sitter och hävdar din rätt. Våran rätt att slippa dig då? När jag ser ditt röda namn så är min spontana reaktion att klicka mig ur kommentarsfältet.

                Eh kom inte och prata om sociala koder, pls..

                  Allvarlig Catrin!!!! Hur jävla dum i huvudet är du??

              Är du full eller? Gå och lägg dig

          Asså what?!? Ta hit Callesto igen istället??

        Men herregud… ja klart det finns undantag som du

        Menade inte att man inte kan hamna snett ändå, jag menar bara att jag tror inte chokladcigaretterna pushar dig dit som fyraåring. Hoppas du har det bra nu <3

    Jag tror inte dagens barn skulle tycka chokladcigg är lika coolt som vi tyckte det var ? Tror tvärtom att det skulle anses ”Cringe” att sitta och låtsasröka.

    Jag tror inte dagens barn skulle tycka chokladcigg är lika coolt som vi tyckte det var ? Tror tvärtom att det skulle anses ”Cringe” att sitta och låtsasröka

      Förlåt för dubbelpost, visste inte att det förra kom fram. Radera detta om det går 🙂

      Ja men visst var det mysigare att livet var liksom oskyldigare då. Nog har man rökt en och annan chokladcigarett. Men blev aldrig rökare vilket jag så klart är glad över.

        Jag ÄLSKADE chokladcigaretter som barn. Min mamma som är läkare köpte dem åt mig ? Men jag blev heller aldrig rökare. Lustigt nog har vi inte en enda rökare i släkten (med släkt menar jag inkl mostrar, farbröder och kusiner. Mer avlägsna släktingars rökvanor har jag dessvärre inte koll på).

        same. mamma rökte och jag hatade det. kunde gråta av rädslan av att hon skulle dö men jag ”rökte” både tuggummicigaretter och såna där långa chokladpinnar och tyckte jag var fett cool. har aldrig rökt riktiga cigaretter dock haha. eller jo en gång då jag förlorat ett vad men det verkade inte alls attraktivt att börja kan jag säga.

      Hoppas verkligen att barnen tycker det är ”Cringe” när föräldrarna säger skåål och höjer glaset mot sina små telningar också?

        Får man fråga vad det där har med saken att göra? …

        Vad är det för fel med att skåla?

        Sonen älskar att skåla med oss och är ofta han som räcker fram sitt glas (han är 19 månader). Vad finns i våra glas? Mjölk, saft eller vatten. Man behöver inte alkohol för att skåla

          Har en liten på strax två år som fullkomligt älskar att skåla med mjölk, vatten och smoothie. Perfekt att få ungen att dricka mer i denna värmebölja! ?

    Jag käkade alltid chokladcigaretter som barn! Och hade en låtsaspistol jag letade fram i en container. Och spelade [ber om ursäkt i förväg men det hette faktiskt så] neger och president på skolgården. Jag rökte lite på gymnasiet men drog aldrig in och jag har aldrig skjutit någon. Jag spelar heller inte längre kort för jag är värdelös så jag är nog en ganska bra människa ändå!

      Drog aldrig in ??

      Haha Åhh skrattade rakt ut av detta! Tack för det!???

        Varsågod! ??

    Så ingen moralpanik över chokladcigg, men att informera om snoppen och snippan i tecknad version fick folk att gå bananas?
    Konstig värld.

      Är du säker på att det är samma människor som reagerat på det? Du kan ju inte klumpa ihop alla till en och samma liksom

    Någon som kan tipsa om god dryck ej alkohol i värmen. Typ loka olika smaker eller läsk light tacksam för alla tips. ?

      Prova dig fram till din favorit loka 🙂 själv älskar jag bonuaquas päron!

        Ja päron låter gott. Tack.

        Bonaqua päron är bäääst ???

      Köpte precis Icas Lightsaft med smak av iste och persika. Jättegod ?

      Bästa är att blanda juice med bubbelvatten!

      Jag har alltid en tillbringare med vatten och frysta hallon i kylen. Vattnet tar mycket smak och får fin färg! Plus att det inte smakar sött och sliskigt som saft.

      Bonaqua björnbär??

        Tack för tipsen. Ska prova.

          Håller med om juice och bubbelvatten, gärna äpplejuice!

      Om du vill ha något som känns som en drink så blanda flädersaft, någon god juice/annan saft, tonic water och i med is och frysta bär, samt mynta.

      Annars vatten, vatten och vatten säger jag. Smaksätt med bär och frukt.

      Gör egen svalkande lemonad, gör sockerlag (koka vatten plus socker, låt svalna). Blanda vatten, citron och sockerlag efter smak och fyll på med isbitar

        Måste prova lemonad tack och det låter härligt.

      Iskallt vatten är godast ??

      Iste! Alltså kanna kallt vatten som sen ett par tepåsar du gillar får dra i typ 10min (själv tycker jag Icas Eco grönt te /apelsin är gott). Perfekt ha i kylen!

    Skulle inte köpa! Som föräldrar har man ansvar mot sina barn att inte skappa ohälsomana vannor.
    Tycker också Egoina hetsa för mycket kring onytig mat. Ofta handlar det om mat (och alkohol!) i bloggen och det är ffa chips, pizza, efterrätt osv. Inte bra, varken för henne eller blogg läsarna. Obs !!!! Refererar till hälsan, inte vikt !

      Tycker hon verkar ha en bra balans.

        Aham, balanserar raka vägen till metabolt syndrom i medelåldern …

      Egoina är vuxen. Henens blogg riktar sig till vuxna. Hon får lov att äta/ dricka vad hon vill. Tycker snarare det är du som hetsar när du påpekar vad en annan människa äter sådär.

        Förstår dessutom inte varför hennes hälsa/matvanor skulle ha något med läsarna att göra ?

    När jag gick på mellanstadiet köpte jag och kompisarna godisrör fyllda med pulver. För oss var det att köpa knark. Det vita var kokain och det bruna, peppriga pulvret var gräs ? Vad sjukt egentligen att leka narkomaner i 12-årsålden

      Hahaha men det var SÅ gott! Och snusklubbor ?

        Snusklubbor? Whaaaat?! ?

      Barn lockas ofta av förbjudna vuxensaker eftersom det är lite spännande. Att vi inte förstår hur vi tänkte som barn är väl ett bevis om något och tack å lov så får vi lite mera ”vett” när vi blir vuxna?

    Vilka moralkärringar det finns ? Det är godis!!!!

    Åhhh snart är det fredagskväll!! Hoppas Maggan Graaf sippar på bag in boxen och gör ett nytt utspel ikväll!

      Fy fan va osympatiskt, hon mådde uppenbarligen dåligt när hin skrev inlägget och du vill ha ett till?

        Japp!:) Dåligt, hon var arg och full.

      hoppas hoppas ?

      Det säger ganska mycket, om dig som människa ?

      Men fy, hur kan du finna nöje i att någon mår dåligt?

    Ot ska jag be min kille rensa vilka konton han följer på instagram? Dvs vilka tjejer han följer.

      Varför skulle du göra det?

        Jag ska inte det men mår dåligt ibland med tanke på alla snygga tjejer där.

          Sök hjälp. Din kille ska inte lida för att du är osäker. Vad gör du om ni är ute på stan och en snygg tjej går förbi? Har du skygglappar på honom?

          Alltså jag är gravid med min fästmans barn och jag bad honom ta bort alla olämpliga konton han följer etc gamla ragg på snap.

          Helt sjävklart i min värld. Är man ett så är man.

      Nej.

      Nej.

      Ja gör det! Så får han en chans att springa långt, långt bort ifrån dig.

      Bestämmer han vilka konton du får följa? I så fall är mitt svar: ja.
      Och även om han inte gör det, även då är svaret ja om du tycker det är en bra idé. För det kan väl ingen annan här bestämma vad du ska tycka? Omöjligt att ge något annat råd när man inte vet hur er relation ser ut.

      Hej hopp nu är det fredag!!

      Svårt det där. Tycker det är lite jobbigt när ens partner följer glammiga ex o bikinibrudar men vill inte ha ett förhållande där man kontrollerar varandra så.

    För en månad sedan stod Nedräknings-Callendern på 10, och Calleponken har ju spottat ur sig inlägg sedan dess… måste ju nått nollan?

    Ja jag kommer ihåg att jag och min bror köpte såna och lekte att vi rökte när vi var små, och kladdkaka gjorde vi små bollar av och la under läppen och låtsades att vi snusade och hockeypulver var vårat knark? ingen av oss har rökt eller snusat på riktigt sen. Jag har aldrig testat heller.

    Tror mer på att förbjuda saker gör det mer lockande.

    Det finns få saker som är socialt accepterat men ändå dokumenterat dödligt.
    Rökning är inte bra.
    Varför bjussa tobaksbolagen på reklam, reklam dessutom riktat mot barn?

      Va?

    Äsch, jag skulle ju inte köpa det TILL några barn, men jag minns när jag var liten och vi köpte chokladciggaretter och satt och smusslade med. Nåt hemligt måste man få ha… (jag röker inte idag, haha..)

      Vi brukade också stjäla en tändare och röka vass (alltså tjocka vasstrån). Man får ju enbart vara glad att vi inte startade nån skogsbrand… jag och mina syskon är välfungerande människor idag…

    Öppet spår ikväll?!?

    VARS ÄR ÖPPET SPÅR??? När jag för en gångs skull sitter redo i soffan med ostbågar :((((((

      Jag är också redo med ostbågarna!!
      Hallåååå?!

        Jaaa äntligen kanske folk snackar om nåt intressant. De senaste inläggen har varit snoozefest ?

          Verkligen.. i varje spår senaste tiden har det mest varit folk som har ångest, nån som vill ha tips på bra serier och nån som undrar över en högskoleutbildning. Typ.

            Så, Anonym 20:20,

            Vad skulle du ha velat fråga om/ skriva om/ svarat på? ?

          Vad vill du ?‍♀️, skriva om? Eller vad vi andra ska skriva om? (Vad vill du läsa om?)

            Det står de senaste inläggen, inte de senaste öppet spår inläggen

              Ja nu ser jag det. Läste fel! Sorry ?

    Haha vilka flashbacks… Minns att jag och min kompis köpte chokladcigaretter och min kompis brände upp sina ögonbryn med tändaren haha! Våra mammor trodde att vi rökt riktiga ciggaretter och trodde inte på oss när vi visade vad vi egentligen sysslat med..

      Min mamma rökte när jag var liten, och jag hade chokladcigaretter. Meeeen hon råkade ta fel och råkade tända en chokladcigarett istället en gång. Den försvann väldigt snabbt 😀

    OT:

    Eftersom jag inte vet om det blir något Öppet Spår (vet ni?) så skriver jag frågorna här. Hoppas det är okej.?

    1. Vem / vilka har betytt mest för er i livet? Varför?

    2. Vad/ vilka ger er positiv energi?

    3. Vad / vilka släcker er energi?

    4. Vilka är era bästa motivationstips?

    5. Hur gör ni för att det som ger er positiv energi vinner över motsatsen?

      Okej, here goes!

      1. Betytt mest.
      Min familj. Att ha dem i ryggen betyder allt. Min sambo. Han är min favoritperson att vara med och gör mig trygg men modig på samma gång. Min närmsta vän. Som en syster. Min farmor. Min bff.

      2. Positiv energi.
      Djur. Alltid djur.

      3. Negativ energi.
      Gnälliga människor. Gnäll över allt, både stort och smått. Ibland halkar man dit själv. Skapar bara en negativ spiral.

      4. Motivationstips.
      Vara utvilad. Är du för trött går det inte. Vila, tanka energi med det du tycker om, ät något gott. Sen tar du nya tag.

      5. Så, hur gör man då?
      Verkligen ta tid att vila, slappa, släppa måsten. Ta en paus. Men också städa! Ha rent och prydligt runt omkring sig gör det SÅ mycket enklare att orka göra det där som känns motigt.

      Kul med lite frågor så här i brist på Öppet spår! Gillar sånt ?

        Tack Anonym 21:44, jätteintressanta och fina svar! Kram

          Stor kram!!

    ÖPPET SPÅR!!!!?

    Ja, eftersom Öppet spår-inlägget lyser med sin frånvaro ställer jag min fråga här istället..

    Tips önskas på nätbutiker som säljer sexleksaker (inte apoteket eller apotea, har redan kollat in deras sortiment). Gärna någon butik med diskreta förpackningar då jag ogärna vill basunera ut på posten/Ica vad jag handlar för ting 😉

      Vuxen.se!!! Beställt alla mina leksaker därifrån, dom kommer i en vanlig kartong och avsändare är PF group dvs diskret:)

        Tack för tipset, ska kolla in sidan ??

      Mshop!! De har en fysisk butik i Gbg också, väldigt trevliga och professionella (och diskrrta paket i posten heheh…)

      Jag har köpt från Lelos officiella hemsida, från Mshop (instämmer med Mandy också!) och lovehoney.co.uk (lite rörig hemsida men vet man vad man vill ha är den grym!!)

      Haha när man jobbar på posten/utlämning lär man sig ändå att känna igen ”sexpaket” (kallades så på mina jobb). Men man bryr sig ju inte alls.

      På tal om detta, på min ICA-butik ber dem en alltid säga högt varifrån paketet kommer innan man får hämta ut det. Är inte det väldigt märkligt?? Tänker att många beställer online sådant man inte vill gå och köpa i butik, då är man nog inte så sugen på att ropa ut det för hela postkön..

    Folk är ju helt beroende av öppet spår :O

      Ja shit vilket tråkigt liv vissa verkar ha när det roligaste en fredag/lördagskväll är att läsa vad okända skriver på en blogg

        Har absolut inte ett tråkigt liv. Har en sambo och en liten son, en umgängeskrets och familj. Men just idag är det en hänga-i-soffan-fredag för mig, så varför inte kolla lite serie samtidigt som jag kikar på bloggen då och då?

        Jag har ett tråkigt liv och är helt beroende av Öppet spår 🙂 Visa lite förståelse!

          Och jag har inte ett tråkigt liv, men är ändå också beroende av Öppet Spår. Jag trodde det behovet skulle minska på sommaren, men näe… absolut inte.

    .. och för de som kanske inte mår nå vidare eller har ”ett tråkigt liv” då är väl Öppet spår ett superbra sätt att få dem att kanske uppmuntras lite eller bara vill vara sociala anonymt på nätet.

    OM ni hade fått leva om/ göra om några år i erat vuxna liv, hur hade ni ändrat det då?

      Vågat satsa på den stora kärleken i stället för att inleda ett förhållande med killen jag lever med nu…MEN då hade jag heller inte haft mina två barn så förmodligen kanske tagit tag i studierna tidigare?

      Blivit flygvärdinna eller reseledare. Ja det är inte försent ännu.

      Flyttat utomlands efter gymnasiet och ägnat många år åt att resa och uppleva saker. Nu träffade jag världens underbaraste man som 20-åring och vi fick 34 år och tre fantastiska barn tillsammans innan han gick bort och det livet jag har ångrar jag inte, men det har alltid varit en dröm att leva och verka nån annanstans.

    Är ni bra på att ge okända människor komplimanger? Tex en snygg frisyr,klänning, ett solkysst ansikte eller ovanligt intelligent. Många gånger tänker man just det men säger de aldrig högt (mitt bidrag till oöppet spår)

      Jag har nog aldrig gett en komplimang till en okänd människa. Är generellt sett dålig på att ge komplimanger till mina nära o kära.

      Jag har faktiskt blivit bättre på det de sista åren. Tycker jag något är fint anstränger jag mig för att berätta det.

      Gjorde det så sent som i förrgår. Passade också på att fråga var det kom från för jag ville ha samma.
      Win win ??

      Japp gör det nästan varje dag. Kul att få någon att må bra. Mer sånt.

      Kanske inte till okända, men jag säger till personer i min omgivning om de har nåt snyggt på sig, skaffat en ny frisyr som klär dem dem eller att de gör nåt bra. Tänker att det gör deras dag lite bättre och samtidigt mår jag bättre.

    Tips för er som har tråkigt och saknar öppet spår: Gå in på valfritt charterbolags facebooksida och läs kommentarer från besvikna resenärer. Stor humor många gånger.

      IKEAs kan också vara rätt kul.

        Och SJ…

      Haha tack för tips!!

    Mitt bidrag till öppet spår.

    I klimatångesten som florerar nu. Klippt från SVT…

    ”Arbogabo släckte brand – hittade tändanordning på platsen
    Arboga har härjats av flera anlagda bränder under fredagen. Men en av dem stoppades av Patrik Andersson. På platsen hittade han också en tändanordning som bestod av en fimp omvirad av tändstickor.
    Det var när Arbogabon Patrik Andersson var på väg för att fira att semestern äntligen skulle starta som han upptäckte att det brann längs vägen.

    – Vi skulle åka och hämta en jobbarkompis på Fellingsbrovägen och då såg vi att att det brann för fullt vid vägkanten. Vi stannade och såg en fimp med gummisnodd lindad runt ett gäng tändstickor, säger Patrik Andersson.

    Vad tänkte du då?

    – Att det måste vara någon dåre eller någon som har gjort det med flit.

    Han berättar att de stampade på branden för att den skulle slockna.

    – Vi försökte ringa brandkåren men vi kom aldrig fram, vi blev kopplade hit och dit. Då sa jag åt min grabb att hämta en vattenkanna och hälla vatten över det.

    Har du kontaktat polisen?

    – Ja, vi ringde upp 114 14 och SOS och sa att de kunde ringa upp oss, men vi har inte hört något än. De har väl fullt upp i Arboga, det brinner ju överallt. Skönt att det är släckt nu i alla fall, säger Patrik Andersson.”

    Tankar?

      Ja 114 14 kommer man ju aldrig fram på, såg en lös hund på motorvägen en gång satt i 25 min i kö utan att komma fram, så jag la på tillslut. Folk slutar bry sig pga av sånt, flera jag känner säger samma sak.
      Men om nu denna eld inte var större än att han kunde släcka med en vattenkanna så tycker jag det är vanlig hederlig medmänsklighet att bara släcka elden och sen vara nöjd så, hålla på att ringa brandbil för sånt när de nu har så mycket värre bränder att ta tag i känns lite onödigt.

        Ja brandkåren var väl fel men polisen borde bli upplyst tycker jag.

      Hej thé real hmm är så besviken att vi har svårt att bekämpa dessa brinnande samhällen. Vi öser ut pengar och hjälper andra länder men sverige håller på och brinner upp. Nu för dom satsa på detta och släcka bränderna. Man blir rädd och besviken. Ha en fin helg.

        Det verkar dock som att EU kommer ställa upp ordentligt och det är ju fint.

        Detsamma ?

      Tänker att det är fantastiskt att det blir nyhetsartiklar av att någon släckt en fimp… hahaha… och tänker också på att jag är i min sommarstuga i Arboga just nu så jag är skyldig Patrik ett stort tack!! Puss

        Jag blir mest fundersam på att det finns dem som tänder på med flit. ?

    Finns lakritspipa? Så gott!

      Jag brukar köpa dem när vi åkt på kryssning med Viking Line t.ex 🙂

      Rusta har?

    Har någon av er tagit dykcertifikat i Stockholm? Jag vill göra det under hösten men vet inte om något center är bättre eller sämre än de andra! ?‍♀️?

    FÖRLÅT!!!!
    Jag hade helt missat att det är fredag! Semesterhjärna!

    Men nu finns det ett Öppet Spår uppe!!!

    Ditt inlägg fick mig att beställa grejjer från partykungen :O vilken influencer du är. aja, hade beställt saker från partytajm annars ändå, fick lära mig nu att partytajm är 4o382828 gånger dyrare än alla andra sidor så det var väl bra ändå

    När jag var i 18-20 års åldern satte jag i system att ge bort tuggummi- och chokladcigaretter med en flaska alkoholfritt vin till mina vänner när de fyllde 17 år, med en lapp där det stod ”så nära, men ändå så långt bort”.

    Helfestlig tyckte jag ☺️

      Hahahhaha xD åh ska komma ihåg det här när min brorson fyller 17!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.