Hur många av er gissade rätt?

Häromdagen utlös (utlyste?) jag en spontan gissningstävling för att lista ut vad som låg som en liten klutt på den enorma tallrik Blondinbella publicerade en bild på.

Här har ni svaret  – om översättningen stämmer vill säga..

Ägg med caviar över blomkålspure med gräslökssmör.

Okej.. jag hade…eh..NOLL rätt! ??? Men den gröna pinnen då?
Vad är det? Den är ju kvar… eller är det gräslökssmöret? Det måste det ju vara… för visst är grönsakspyntet två korslagda gräslöks…strån? Blad? Pinnar?

Tack för översättning, Paulina!

103 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Shit vad komplicerat det där såg ut! ?
    Gissade först på typ frukt och fil men kom sen på att nej, hon äter nog något ”finare”, (sorry för fördomen) , ?

      HIHHI VILKEN TOKIG FÖRDOM CATRIN

        Catrin är ju som känd för det där- att vara tokig på både det ena å det andra sättet..

          Helt craycray!

        Snark.

        Se där ja ??

        Var detta nödvändigt? Eller är läsförståelsen så svår när camcam skrivit flera gånger att ni ska sluta? Att sparka på den som redan ligger ner är fasen inte ok oavsett vad!

          Du är rolig, du. Hennes namn nämndes inte, det var enbart en länk.

      Är du på andra bloggar också eller är det bara här du hänger?

      Kenan kommer!

      Brap Brap!

    Restaurangens bild var ju helt klart mycket mer aptitretande. Hade aldrig trott att det var en rätt på höjden när
    jag såg bellas bild

    Fint ska det va?

    Men det gula måste väl vara pasta?? Eller hur??

    Det gröna är nog, kanske, hyvlat grönt gräslökssmör?

      Ja! …eller? ?

      Varför skulle det vara pasta?

      Ja det ”gula” är alltså ”nuestro huevo” någon variant på restaurangens ägg.
      Äggpasta?

        Det är blad av äggula
        (láminas de yema de huevo)

    Blomkålspure med gräslökssmör låter väldigt gott

    Den som la upp på BBs tallrik måste ju varit ny på jobbet?

      Fast hon fotade maten ovanifrån, klart den ser platt ut då. Snarare BB som är ny på jobbet, headof-foodshooting har väl semester.

      Det var kanske för varmt i lokalen?
      Såg förmodligen bättre ut när rätten bars ut från köket.
      Med tre stjärnor har restaurangen inte möjlighet att göra några misstag.

        Det är nog varmt om inte varmare i köket ?

          Kanske kan de vara så att de förvarar viss mat i kyl/frys innan servering ;PpppPpp

            Skulle väl tro att bladen av äggula, kaviaren och gräslökssmöret finns färdiga i kylen och allt monteras strax före servering. Blomkålspurén misstänker jag vispas ihop à la minute.
            Man har fasta menyer så det är flera beställningar av samma sak hela tiden. Jobbigt nog ändå när man ska hålla trestjärnig kvalitet hela tiden 🙂

    OT:
    Slutar med socker idag. Hjälp mig!!! Hur ska jag avgiftas på ett sätt så att jag ändå överlever ??

      Cola zero? ?

      Se det som ett val du har gjort inte som straff eller tvång. Om du redan dag 1 panikar över hur det ska gå behöver du kanske ändra tankesätt? Valde själv att säga att jag inte vill äta socker istället för att jag inte får äta det.

        Jag panikar då det är så att jag försökt flera gånger förut att sluta med socker. Jag mår så dåligt under avgiftningen. Men att tänka ”jag vill inte” snarare än ”jag får inte” låter smart! Tack!

          Se till att ha alternativ klara för när suget sätter in. Kan vara bra att de första veckorna planera in i minsta detalj för mellanmål etc så man inte riskerar att falla dit. Bra grej att t.ex baka nyttiga muffins till mellanmål, ha kokta ägg redo, smoothies mm. Efter ett tag är du inne i nya rutiner men i början är planering a och o.

          Boken sockerbomben 3.0 ger konkreta tips & nedtrappningsschema. Finns på Nextory om du ej vill köpa fysisk

      Det finns tyvärr inga genvägar. Var beredd på huvudvärk, trötthet och irritation de närmsta dagarna. Ett tips är att dricka mycket vatten och tugga tuggummi när sötsuget är som värst. Undvik skräpmat till förmån för näringrik kost. En del äter produkter med sötningsmedel som substitut, för vissa funkar det inte alls att göra så då det för vissa ökar sockersuget.

        Hur länge har man dessa ”symptom”?
        Jag känner mig nästan deprimerad och har varit utan socker i 6 dagar nu

      Läs innrhållsförteckningen på allt du äter, visste själv inte förrän nyligen att typ bröd, bönor på burk och vissa nyttiga färdigrätter och plocksallad innehåller tillsatt socker. Går nog fortare och lättare atg vänja av sig om man verkligen kör 0 socker. Drick ett glas vatten eller te när du blir sockersugen. Drick INTE cola zero för det blir man mer sötsugen av

        Cola Zero innehåller sötningsmedel istället för socker, förstår inte att folk tror/säger att den är nyttigare?
        Samma skit

          Klart det är nyttigare man blir inte get av det heller ..

            Get får man verkligen hoppas att man inte förvandlas till?

      ät mycket fett under en period så brukar det underlätta. Jag åt strikt LCHF under en längre period och blev helt sockerfri nu kan jag äta socker ibland utan att bli besatt 🙂 Lycka till!

      Börja dagen med två ägg.
      Ingefära är bra, jag brukar dricka det som te. Men jag gillar starkt.

      Kolla på saker som håller blodsockret på en jämn nivå. Många tycker att man ska hålla sig ifrån allt socker. Men jag körde med frukt i början ändå. Va inte rädd för att testa dig fram för vad som passar dig bäst!

      Lightprodukter är inte bra tycker jag, det lurar hjärnan och ofta vill man bara ha mer, man blir mer hungrig osv.

      Stabilitet är nyckelordet. Lägg till mer grönsaker och bönor/ärtor till din kost, mindre av varje grönsak och flera sorter istället. så blir hjärnan mätt på ett annat sätt och det blir lättare med sockersuget.

        Det där va en spännande grej, att äta lite grönsaker av olika sorter. Hur funkar der egentligen mot att äta massor av en sort?

        Hade tänkt att möta med Pepsi Max första dagarna, men det kanske är dumt?

          Ja, det är JÄVLIGT dumt!! Pepsi Max liksom!??!
          Cola Zero däremot! 🙂

            Pepsi Max Ginger ??

              Den är djävulens påfund!!!!

                Pepsi max lime!! ❤

                Pepsi max ???

            Men jag dricker iaf min pepsi rumsvarm ??

          Det är olika näringsämnen, mineraler och fibrer, flera sorter i olika färger hjälper varandra att få maximalt upptag. Om man är mätt på ett sätt så ”hjärnan” är mätt, minskar sug efter annan belöning. Alltså att blodsockernivån är stabil under längre tid.

          Det funkade på mig, och jag va en mat/sockermissbrukare. Sen slutade jag inte tvärt med alla sockerarter. Jag ville ha en fungerande vardag från start och ingen plåga, så jag åt naturligt socker frukter, ibland en tesked bra honung i yoghurt med frukt och nötter till exempel. Bra fetter va viktigt för mig. Dolt socker gjorde jag mig medveten om.

          Jag hade inga abstinens, och med glädje och passion för mat och gott har det här hållt sen jag gjorde det 2014. Första gången jag åt lösgodis efteråt gjorde det ont i tänderna så sött va det, och hamnar som i sockerkoma om jag äter det, eller för mycket kakor och tårta.

          Hitta naturliga substitut, och håll dig till dom ett tag så kommer det va det du blir sugen och tänker på ganska fort. Inga light eller lättprodukter.

          tänk att du ska må bra, hållbart, stabilt. Få människor klarar av saker med hjälp av att bli piskad. Ge dig själv en morot och tänk långsiktigt. Det ska va kul?

            Håller med. Och efter att ha varit en gravt sockerberoende person som slutat tvärt flera gånger (för att sedan lida och börja igen) tyckte jag att en gradvis nedtrappning funkade bättre för mig. Alltså först så blev det sötsaker bara på helgen, sen typ honung och (osötad) yoghurt som fick ersätta glass, sen frukt istället för honung osv. Var mycket mån om att det skulle vara gott och lustfyllt och då släppte det. Det var viktigt för mig att alltid ersätta en grej med en annan (även tex att göra nåt kul istället för att äta eller dricka en kopp gott te ur en vacker kopp istället för efterrätt) så att inte behövde tänka att jag bestraffade mig själv utan att jag bara förändrat myset.

      Tänk att första dagen är den j*vligaste. Om ett par dagar kommer det bli enklare. Står du ut längre kommer det bli ännu lättare. Sedan kommer du inte ens behöva tänka på det. Lycka till! You can do it!

        Tack! ?

      Alla pratar om sockersug. Jag brukar äta lite lösgodis så släpper det…

        Lite så jag också funkar ?
        Men nu när jag fått rätt jobbiga fysiska besvär av allt socker så måste jag börja tänka om.. ?

      När jag skulle äta sockerfritt så åt jag lite dadlar de första dagarna. Tänkte att det var en bra avtrappning, och det fungerade. Slutade äta dadlar efter några dagar.

      Heja heja! Jag ska också börja med ”sockeravgiftning”. Äter utan problem 300g godis plus läsk, chips etc VARJE DAG. Det är inte hållbart längre.

      Vi fixar det!

        Fattar inte det, äter nog inte ens det inom loppet av ett år ?

          Men va duktig du är då

          Intressant inlägg. Då vet vi.

        Jag skulle också behöva dra ner på godsaker, efter sommarens rejäla utsvävningar – mår ju inte bra i längden av massor av sött. Men vet du vad, inte idag. Jag har min första dag på jobbet idag efter semester, är trött och helt slut redan. Dessutom är det första dagen sedan juni som det är kallt och ruggigt ute OCH jag har fått mens idag. Så jag kommer att äta lösgodis och se film ikväll. Gillar nystarter och fräsch mat, men tänker att jag tar det nästa vecka. Kändes så brutalt att ta det idag. Hehe…

      Tror det är bättre att sluta helt istället för att trappa ner och ersätta. Tycker inte att dag 1 är värst, dag 3 brukar vara det.
      Då är det bra om man kan distrahera kroppen med annat tycker jag. Tex motion. Ta ett glas vatten och ta sen en långpromenad eller joggingtur, eller cykla om du har en cykel, när du kommer hem kommer du förhoppningsvis känna hur bra det känns i kroppen att du har rört på dig istället för att tex ha ätit en bit choklad.
      Även att borsta tänderna när sötsuget kommer brukar funka, iaf för mig. 🙂

        Håller med! Alla funkar visserligen olika, men för mig var det bara att sluta tvärt med både socker och substitutgrejer med sötningsmedel. I efterhand känns det som att jag bibehöll sötsug genom att missbruka cola light och annat med sötningsmedel. Skadade inte heller att skriva en uppsats om sötningsmedel och vad olika studier visat, blev lite avskräckt då… Dokumentärer om negativa effekter av socker kanske kan hjälpa på traven?

        Lycka till hursomhelst! 🙂

          Ja exakt! Tänkte skriva det faktiskt, för min del triggade det dock igång en ätstörning (träningshets och inget annat än husmanskost, tränade så mycket till slut att det gjorde mer skada än nytta), men har man bara kontroll så kanske dokumentärer kring ämnet kan hjälpa en på traven.

          Eller som det jag upptäckte igår och tittade på hela dagen: Matkoma på Youtube. De mängderna de sätter i sig av allting, det lär dröja innan jag äter pizza tex?

        Varför inte bara äta frukt och bär istället? Sött och gott men samtidigt fulladdat med nyttigheter och ger mer mättnadskänsla. Ända sättet att gå upp i vikt på det är att typ hetsäta dadlar, bananer och typ avokado.

      Ät mkt, näringsrikt och varierat. Slopa inte fett. Slopa snabba kolhydrater som mjölk, pasta potatis, vitt bröd. Det omvandlas till socker i blodet snabbt. Jag äter så och känner aldrig sug efter något.
      Läste om ging och yang i kosten. Man är oftast sugen på det kroppen behöver. Men sockersug grundar sig på ett behov att snabbt fylla på seretoninbehovet i hjärnan. Men effekten blir kortvarig, och behöver fyllas på igen. Det blir en ond cirkel, som blir svår att bryta. Läste att chokladens antagonist är magnesium ex.
      Sedan har jag ett litet tips om du gillar glass.

      Ta kokosgrädde(innehåller inget mjölksocker) blanda klumpigt med valfria bär (bär innehåller inte mkt fruktsocker) lägg smeten i glassformar, sådana för barn. Lägg on i frysen.

        Jag har problem med serotonin-nivån, kanske kan ha nåt med mitt sockerberoende att göra..?

          Nu är jag ingen expert, men jag läste att socker kan fungera som en depressiva drog, ungefär som alkohol. Man löser seretoninbristen genom att tillföra drogen. Men sedan töms hela seretoninförrådet. Då är hjärnan i akutbehov av nytt. Det är så det fysiologiska beroendet går till. Sedan har vi det psykologiska beroendet. Vanan, o h belöningsystemet. Vissa som slutar röka ersätter med godis ex.

          Många som har problem med sömn och pigghet har hittat att socker hjälper temporärt så absolut kan det hänga ihop i ditt fall.

      Du mår inte dåligt av avgiftning, du inbillar dig. Sluta ät socker – klart. Precis som man kan sluta äta bananer, fil eller vad som helst.

      Det tar två veckor, sen är du fri.
      Två helvetetsvrckor om man har otur.
      Men sen är man verkligen FRI och inser vilken jäkla gardin man levt bakom. Sååå miljoner mycket värt det ??

        På vilket sätt blir man ”bättre”? Piggare?

      När jag inte åt socker gjorde jag en tapas/antipasti tallrik varje kväll, med nötter, god ost, inlagda och färska grönsaker, lite frukt och lite bröd. På eftermiddagen funkade fet yoghurt med valnötter och lite honung eller gröt med frukt. Lycka till!

      Åh jag borde med.. eller måste verkligen.. snart.. ??‍♀️?

    Utlyste.

    Englas insta är borta, nu har hon panik…

      OT:
      Har privat konto på insta med något tiotal följare (mest familj, ingen jag inte känner väl) och fick idag meddelande att ett inlägg tagits bort för att det bryter mot Community Guidelines. Har mig veterligen aldrig brutit mot reglerna, lägger ut natur-, rese-, vardags- och familjebilder.
      Jag har ingen aning om vilken bild de tagit bort – går det att få reda på?
      Måste det vara så att någon anmält ett inlägg för att det ska tas bort?
      Och tas bilder automatiskt bort för att någon anmäler?
      (Det har aldrig hänt när jag anmält ytterst olämpliga poster – då får jag svaret att det inte bryter mot några regler.) Har googlat runt men blir inte klokare, tacksam om någon som vet orkar svara.

    Kanske den gröna ”pinnen” är gräslökssmöret? Typ skivat och rullat? Såg inte särskilt mättande ut iallafall

      Det är väl en förrätt?

        Ja, serveras som första rätt i menyn ”Los clásicos de Akelaŕe”.
        Kanske mer som en ”amuse-bouche” egentligen.

    Paulas insta är nere?

    Fan vad bra det går för henne med Vegangrejen.?

      ’Plantbaserat’ – så länge hönorna och fiskarna äter växter så går det bra!

      Som med allt annat så gick det fort över för Bella. Hon åt ju aldrig vegansk för miljöns eller djurens skull, hon gjorde det för att bli smal. Så när hon upptäckte att hon gick upp i vikt av veganmaten började hon äta fisk och ägg igen (det har hon ju skrivit på bloggen).

        Och så märkte Bella snabbt att det blev massor med kommentarer och diskussioner när hon använde ordet ”vegan” så det blev ju kul ett tag.
        Varje gång Bella skrev att hon åt något ”veganskt” eller att hennes livsstil var ”vegansk” så kom det påpekanden att man inte är vegan bara genom det man äter utan det är fråga om en hel livsstil. Och Bella fick sina väskor och skor i skinn påpekade för sig när hon skrev något om ”vegansk”.
        Sen blev det mer och mer ”plantbaserat” eftersom hon snabbt insåg att hon nog inte var vegan på riktigt inte ens när det gällde maten..

        Läser inte bloggen

        Helt övertygad om att både hon och Pingis har kört det som ett sätt att gå ner i vikt. Kolla på bilder av båda för 4 år sedan och jämför med idag.

    Undrar om Läckbergs inlägg på insta om skryt om ”lyxservice” än en pik mot Bella?

      Tror snarare hon försöker verka cool

        Det har jag svårt att tro!

      Det tror jag och hon kan ju pika Bella då deras vinster i bolagen skiljer sig på ca 18 miljoner 😉 tycker Camilla L ska vara stolt över sin framgång!

        Det ska väl Bella också vara? Båda skryter på sitt sätt om pengarna dom har. Båda reser lyxigt så skillnaden är bara namnen

          Tycker absolut att det är skillnad i Bella och Läckbergs sätt att berätta om sitt resande

            Så klart, skillnaden är att Bella är under 30 och Läckberg är över 40 🙂
            Bella mognar till också. Ålder spelar stor roll också.

          Bellas företag omsätter en del men visar en hel del röda siffror och vinsten på kladdföretaget hamnade på blygsamma 300.000kr till skillnad från Camilla som hade 18 miljoner i vinst och ändå verkar ha fötterna på jorden.

            Har inte riktigt fått intrycket av att Camilla L har fötterna på jorden. Se till hur hon beter sig i medier?

      ”Tomma tunnor skramlar mest” ? Bra beskrivning på Isabella.

      Tänkte exakt samma sak!

      Garanterat.

        All förutom Bella själv tycker hon är så töntig.

    Är det f.ö. inte mer integritetskränkande att hon visar bilder på sina stora barn som dricker nappflaska än om hon skulle visat deras ansikten ibland..?

      Hon var ju också så noga med att påpeka att de inte skulle äta socker. Och serverar samtidigt cherios med 24% socker till frukost. ?‍♀️

        Jajaaa, detta är ju människan som för en stund sedan åt i princip bara plantbaserat, inget socker, mådde inte bra av O’s husmanskost etc etc. Nu verkar hon sluka i sig i stort sett vad som helst vare sig det är semester eller vardag (fast naturligtvis helst på lyxkrog där man kan göra och äta lyxiga saker som vi vanliga dödliga inte har en aning om) och har saknat O’s matlagning SÅ mycket. Helt ok, lägger mig inte i folks matvanor men som vanligt måste Isabella ha ett upplägg och sedan synbart bryta mot det så att folk får något att störa sig på.

    Får rysningar av den där tallriken….

      Jag med! Trypophobia deluxe.

    Läste precis läckbergs insta om att hon inte skäms för sin rikedom.

    Tyckte hon talade lite om
    blondinbella också där. ”Tomma tunnor skramlar mest” ????

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.