Vad ska Hannalicious och Dani podda om?

Initiativet är bra – särskilt med tanke på den kritik som framför allt Hannalicious fått ta emot efter några av sina mindre genomtänkta inlägg – men jag skulle vilja att hon skiftade fokuset lite i sina svar. Jag har en känsla av att oavsett viket alternativman väljer så kommer det komma något av ett försvarstal.
Jag vill inte att hon ska förklara och/eller försvara varför hon skriver att hon hoppar över desserter eller varför hon exempelvis sa till sin mamma att ligga på ett visst sätt för att se så smal ut.
Jag ville vilja att hon pratar om sin roll som influencisk förebild istället för ”livet som influencer”. Jag är mer intresserad av hur hon ser på sitt ansvar och sin roll i den konsumtion/res/kropps/viktshysteri hennes influencande skapar – om hon ens reflekterat över den – än ett försvarstal där hon sitter och försvarar den med argument som ”det förväntas av mig” mm..

Jag är inte intresserad av att hon om att ATT hon gör vissa saker, utan om VARFÖR!
Jag hoppas hon orkar välja den inriktningen på sin podd istället för att bara berätta glassiga detaljer om sin senaste utmattande resa till Ibiza. Kanske kan fler människor förstå mer varför hon och hennes vänner ofta gör val som framstår som väldigt märkliga för oss ”vanlisar”.

Vad skulle ni vilja att Hanna – eller egentligen valfri influencer – pratade om i en podd om ni fick välja?
Välja, och kanske till och med utmana dem lite?
En garde! (Förlåt, men jag är trots allt i Frankrike) 🙂

43 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Livet om influenser kanske inkluderar ”varför”?

      Naw. Stackars stött vegan som vill mobba thr. ?

    Bella ska lansera bolag med Stordalen. Vad kan det va tror ni?

      Jag undrar mest över varför han behöver IL, vad ska hon bidra med?

        Kräm?

        Lyxig tvål.

          Spa säkert …

        Ligga med hennes kusin ?

      Tror på hotell, kanske därför de varit iväg på olika fina hotell för inspiration och idéer.

    Ointressantare människa får man väl ändå leta efter?

      Det är väl så vi alla tycker om en del, så inte fan behöver man leta.

        Oj.

    Vet att jag är världens tönt nu, men finns det någon mer som stör sig på Englas konstanta ”sätta i och ta ur”-extensions? Förra året tror jag hon ”klippte” kort typ fyra gånger men slutade med långt löshår samtliga gånger.

      Använder man löshår fortfarande..? ??

        Hairtalk är obligatoriskt om man är influencer.

        Vad heter det då? Haha… Jag har ingen koll, trodde extensions var samma som löshår. 🙂

          Jossan – Joanna menade nog om man fortfarande använder själva produkten löshår, inte namnet 🙂 Man säger fortfarande löshår, extension, hairtalk osv så du har fortfarande kollen med dig! 😉 Kram

            Haha! Men, huvudet är segt idag. Tur att jag fortfarande har kollen med mig! 😉

      Extensions är det mest spännande i hennes liv. Och färgen på naglarna.

    Citat som garanterat kommer upp i podden om mat ”jag har hög metabolism” ”jag äter det jag är sugen på” ”jag uuuuuunnar mig det här” ”amen om man ätit lite mer på lördagen så får man väl KOMPENSERA det på söndagen med en sallad och promenad runt djurgården” ”jag älskar veganskt” ”inland kan det vara så himla gott med något enkelt som makaroner och köttbullar, man tröttnar tyillslut på all utemat” ”foodora är livet” ”tryffel är livet”. Hur många rätt tror ni jag får?

      Gör ett bingo

    Är det inte hon som blir utbränd av att bara existera typ? En podd måste oftast släppas regelbundet och hålla en viss produktionskvalitet för att lyckas. Hon kan inte bara spela in när hon babblar lite med en kompis då och då… Eller kan och kan, men drygt att kalla det för ”podd”.

    ”Jag är inte intresserad av att hon om att ATT hon gör vissa saker, utan om VARFÖR!”

    Att-ans

    Jag kanske inte hängt med men jobbar Dasha med något förutom bloggen nu, och i så fall med vad? Hon skriver i sin blogg att det är en bedrift att hon klarat renovering, graviditet och värmen och det är det såklart men jag tänker ändå att de flesta ändå dessutom har ett jobb

    I love skinny people

    finns det nån här som vill gå in som borgenär på ett lån åt mig?

      Men lägg aaaaaav nångång!

        Fastnade a-tangenten?

    Jag äter alltid efterrätt om det finns. Det är därför jag inte är pinnsmal,
    Jag kan inte kontrollera mitt matbegär 🙁 . Vill man uppehålla ett visst yttre MÅSTE man ju skippa efterrätten ibland. Och äta äckliga sallader då och då. Eller vilket varför vill du höra?

      Man kan äta goda sallader också. Men du har ju rätt i att äckliga är mer effektivt, för då äter man inte så mycket.

        Finns inga såna (enl mig och mina smaklökar) ?

    Tycker diskussionen här inne är mer intressant än vad hanna eventuellt skulle och inte skulle säga i en pod egentligen. För det är ju vi som konsumerar det hon säljer. Där jag jobbar är vi får många som gör samma jobb, vilket gör att vi är långt ifrån så effektiva som vi skulle kunna vara, men det kommer jag inte ta upp för det är mitt jobb som blir hårdare, eller rent av försvinner om man skulle göra något åt det. Visst hon kanske skulle ta ett större ansvar som medmänniska, men det är också hennes jobb som hon värnar om genom att ”ge oss vad vi vill ha”, så jag ställer högre krav på oss som följare att vi ser på dom med kritiska ögon, att vi väljer att följa andra typer av konton och att vi lär unga i vår närhet andra värden i livet än det influencers matar ut. Dom gör egentligen bara sitt jobb.

    De har redan tagit upp lite om allt hat hon fick mot sig.. Tyvärr så kör Hanna alltid offerkoftan eller attack-mode när hon får kritik. Samma gällde det med uttalandet om att vara smal. Hon som inte brukar publicera negativa kommentarer på sin blogg valde att plötsligt släppa igenom allt möjligt skit folk skrev för att sedan göra ett inlägg om hur mycket hat hon får. Tror tyvärr inte att podden kommer ha några vettiga tankar om varför, utan snarare ”jag tänkte inte och nu är det så synd om mig, men kolla så lyxigt vi hade det när vi festade med killar som hade egen kock i sitt hus”.

    Helt off topic, men jag har funderat på en grej i två veckor och HITTAR INTR SVARET!!!

    För två veckor sedan var jag pp Storsjöyran för att se några band med min kille, och Hov1 spelade. Okej, jag har hört ett par låtar på radion och tycker dom är ganska gulliga. Vi stod på avstånd och betraktade alla ungdomar ha sitt livs kväll och jag upplevde för första gången i mitt liv att jag inte är ung längre (jag är 27…). Det kändes som att det var hundra års erfarenhet mellan mig och dessa hysteriskt skrikande, gråtande, kramandes och hånglandes kids, men för 15 år sedan var jag också en sån. Sjukaste känslan typ.

    MEN DET JAG INTE FATTADE VAR GLITTRET PÅ KINDERNA!!! 60% av alla tjejer hade typ bytt ut sin highlighter mot glitter, paljetter eller strasspärlor, även de som inte hade något annat smink. Vilket sorts sten har jag levt under de senaste tio åren? Varför detta smink? Är det en Hov1-grej eller är det en festivalgrej bland ungdomar? Snälla snälla stilla min nyfikenhet. Mange tak! ❤️

      Glittret är en festivaltrend. Och nej, du är inte gammal bara äldre än 15.

      För att det är fint ju! Man blir glad av glitter 🙂

      Jag är 29 och jag är inte gammal, så trust me siffrorna har egentligen inget att göra med om man är äldre eller yngre. Det är festivalglitter, väldigt vanligt förekommande på just festivaler, det är oftast då människor kliver ur sin bekvämlighets zon och går loco. När jag har glitter så använder jag både glitter från NYX men också stenar från typ Glitter alt stenar/”diamanter” som man kan ha på naglarna och så limmar man på de med sådant ansiktslim eller vad de nu är.

    Läste i en kommentar på Hannas blogg att dom varit taskiga mot Dasha i nåt avsnitt? Och typ hängt ut diverse bloggare? Nån som lyssnat på podden och kan återge?

    OT, men Anitha Schulman verkar ju nu heta Anitha Cleménce enligt Instagram. I en story säger hon att det ska uttalas ”Anitha Kleeemens och inget annat. Varför har hon då en accent över andra e:et?

      För att hon inte har koll och tycker att det är snofsigt med en accent någonstans var som helst i namnet. Anitha vill ju gärna försöka framstå som fiiiin.

        Det tycker jag gott hon kan få göra.

      för att få igenom namnbytet, skrev hon på insta. hon fick avslag på clemence!

    Asså gillar den lugna resonliga tonen i detta o BW-inlägget men det här är skrivet som om podden redan spelats in och att du kritiserar fokuset ??

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.