Hugo protesterar mot hårtorksövergrepp på gymmet

”Step away from the dryer!!!”
Ja, mycket ska man se innan ögonen trillar ur och Hugos ena glob måste sannerligen sitta aningens löst efter det här.
Vem och framför allt VARFÖR känner man sig nödgad att torka sitt underliv med hårtorken på gymmet? Jag skulle inte ens komma på tanken att göra det hemma!
Handduk? Är det något fel på att använda sig av en handduk efter man har duschat?

Vad hade ni gjort? Hade ni sagt till eller mest stått och gapat? 
Jag har aldrig själv bevittnat något liknande, utan det ”värsta” jag varit med om var nog en kvinna som utförde akrobatiska övningar i duschen samtidigt som hon utförde en mycket noggrann intimrakning på sig själv så risken finns att jag chockad tittat på.
Så vida inte liknande händelser är mer av en ”råttan i pizzan” så är nog Hugos erfarenhet tyvärr inte en isolerad händelse.

För all del, känn dig gärna bekväm med din egen nakenhet i offentliga omklädningsrum, men det får gärna finnas en gräns även för den!

Varning för bild!

114 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Men fy så vidrigt, kräks. Aldrig sett en kvinna göra något liknande så.. personer med snopp är uppenbarligen en annan art.

      Ja, eller hur. Oförmögna att gå på toaletten också. Inte sällan man tvingas se en penis när man kör bil för att innehavaren inte kan gå på toa som en vanlig människa. Kan vi kvinnor hålla oss till närmsta toa, kan män det också.

        Vilken märklig logik. Det är ju som att jag skulle döma ut alla kvinnor pga använda tamponger som man stött på i naturen. Eller som den gången en kvinna satte sig och pissade på öppen gata en lördagkväll. Jag vägrar ju tro att alla kvinnor är dumma i huvudet eller äckliga för det.

          Fast seriöst! Ställ dig på en kroggatan en fredag/lördag kväll, tror männen som står och pissar mot en vägg/hörn/trapp med viiiiiiida överstiger antalet kvinnor du kommer se sitta på huk någonstans.
          Jag jobbar på en manligt dominerad arbetsplats, vi är tre kvinnor och ca 120 män, och det har absolut sina fördelar. Toaletterna dock… De är så grisiga och äckliga att jag ens förvånad över att männen själva vill nyttja dem. Piss på sitsen, piss uppe på kanterna, piss på golvet, piss som inte är nerspolat osv. Att man har en snabel man faktiskt kan styra när man gör sina behov verkar majoriteten kommit på, eller så svinar man sig som bäst när man själv inte behöver göra rent skiten. Fönar dessa män arslet hemma med frugan hårfön??? Hade min man gjort det hade jag fasiken satt den på sådan temp att han kokat ballarna av sig.

            Haha

            Och där dog jag av skratt haha

            Kvinnor som hatar män.

              Känns världen orättvis när män får kritik för att inte använda toaletter som man ska? Vi kvinnor ha mens 1 gång i månaden i snitt en vecka. Tänk på hur många kvinnor det är och hur mycket mens som skulle kunna flyta på gatorna ist för mansurin, men har du någonsin sett en använd tampong eller binda på gatan? Nej. Män kissar precis som vi kvinnor vilket gör 100% av världens befolkning men ändå kan vi kvinnor sköta vår blåsa och livmoder som folk. Sen får vi kritik för offentlig amning och kvinnor hatar män? Om det nu är så, är det så jävla konstigt då?

                Undrar samma sak? Man kan väl för f*n kräva att en vuxen man utrustad med några centimeters styrbar omkrets kan träffa i några tiotals centimeters omkrets i en WC-stol?
                Märkligt att man lyckas så bra med att pricka in ett ännu trängre utrymme när man ska få till det, men en stooooor toastol, nä…

                Jag har faktiskt sett använda tamponger på gatan. Fick även städa upp använda tamponger då jag volontärarbetade på en festival, inte ens på campingen utan på området framför scenen. Vidrigt. Har även många gånger sett tjejer sitta och kissa offentligt, de brukar ofta vara i grupp och skymma varandra dock, eller gömma sig i en buske. Så ja, kvinnor kan också vara riktigt äckliga..

                När jag jobbade på en nattklubb var det alltid damernas toalett som var äckligare på slutet av kvällen. Alltid. Herrarnas tog kanske 20 min att städa (två bås, två lite längre urinoarer) medans damernas kunde ta nästan två timmar (fem bås). Det var alltid kiss exakt över allt, använda tamponger över allt förutom i sanitetsbehållarna, någon som hade klottrat med mensblod på väggarna, spyor, papper, smink överallt. Så ja, kvinnor kanske håller sig och kissar inte på gatan, men fan vad de grisar på toan.

                (Inte alla kvinnor, och inte alla män. Ovan är min egen, personliga erfarenhet efter ca 5 års jobb på nattklubb.)

              Finns många könssegregerade toaletter där väggarna är nersmetade med bajs, kiss på golvet, på ringen, använda bindor op golvet osv. Det är bara kvinnor där så visst fan kan kvinnor. Reagerade dessutom på hon som skulle ge sig på sin man om han inte skötte sig. Undrar vad det skulle hända om en man skrev samma sak? Och så undrar vissa kvinnor varför män sticker…

                Hört talas om humor? Tror du på riktigt att jag skulle skada min man? Jeeeezuuuus… ?

                Skillnaden är väl att kvinnor inte ger sig på sina män. Att en man skulle skriva så får en att tänka på alla gånger det faktiskt har hänt att en man reagerar med våld mot kvinnor. Livet är inte rättvist och det vet vi kvinnor mer än väl, du tycker att det är orättvist att en tjej kan skämta om det och jag tycker att det är orättvist att vi kvinnor får utstå det. Btw, kvinnor undrar inte varför män sticker, vi undrar varför kvinnor stannar kvar.

                  Ger sig inte på kvinnor på män? Vakna upp och se verkligheten.

                  Nej det gör de verkligen inte. Jag har tagit det röda pillret för länge sen, rekommenderar dig att göra detsamma nästa gång ??

                Har aldrig, aldrig med handen på hjärtat varit med om en damtoalett som varit så gräslig så som du beskriver eller som vissa delade toaletter. Har då rest världen över, varit på toaletter som är hål i golvet, varit på toaletter där spolfunktionen inte fungerar utan en toalettskötare kommer och spolar en kanna vatten i klosetten efter en – har aldrig sett samma oreda som man tex kan se på den delade toaletten på köpcentrat här hemma.
                Visst kan man se någon som slängt en olindad binda i pappers- eller santitetskorgen, men jag kan ärligt säga att jag aldrig varit med om en damtoalett som är i stil med vissa delade, i den ”civiliserade” världen, toaletter.
                Jag vet inte, min make måste vara otroligt tolerant som efter 8 års av månatliga blödningar, ev fläckar på trosor, fläck på invirat papper i papperskorgen och så vidare fortfarande inte har stuckit.

                  Anonym 22:20 sprider en råttan i pizzan ang damtoaletter.

                  Jag har sett liknande inlägg lite här och där men oftast på bloggar där flest män hänger.

                  För faktum är att vi kvinnor vet att så inte är fallet och t o m de vettiga männen är avundsjuka på att våra toaletter alltid är finare och luktar bättre.

                  Tex, det händer mig enbart på unisextoaletter att jag kommer in i ett bås med en ospolad skål och med urin i och beviset att det inte är en tjej som varit där är avsaknaden av papper som borde fluitit i vattnet i så fall.

                  T o m barn vet att spola efter sig.

          Jag har också sett EN kvinna kissa utomhus, mitt på stan bland folk i Göteborg. Hon var uppenbart psykiskt sjuk. En vanlig sommardag eller kväll kan jag se upp till 10 män stå vid träd, mot buskar, ut i kanalen etc och kissa.

          Haha glömmer aldrig när jag gick ner på plattan en fredag kväll från NK hållet och en kvinna satt hukad och kissade helt öppet. Festklädd tjej med vännerna en bit bort ? Det var rätt sjukt. Själv vill man knappt kissa bakom buskar i skogen. Aldrig sett tamponger liggande dock

            Tur att män inte har mens med andra ord.

              Åh herregud, vill inte ens tänka tanken! Tänk bara på vad alla gymnasiekillar gjorde med snusen! Fatta om de hade blodiga tamponger att slänga omkring sig….

                Män med pms, kroppslig värk 1 gång i månaden och blodiga tamponger att tillgå. Jag tror att om Gud finns, så var hon jävligt smart där.

            Fast om man skulle blivit riktigt nödig och det verkligen inte fanns någon toa i närheten … Då hade jag ju iaf hellre satt mig ner och kissat än kissat på mig i alla fall… Sen hade man kanske försökt hitta en någorlunda undanskymd plats.

              På PLATTAN?

      Det har jag sett flera gånger på badhus, att kvinnor blåser fiffi..

      Tyvärr såg jag en kvinna på friskis en gång som hade duschmunstycket väldigt nära sitt underliv. Inte lika sjukt men inte så trevligt det heller.

        Det är väl ändå inget konstigt eller äckligt?

          Fast vill du sen ha det duschmunstycket i fejset efter?

          Så du är en sådan kvinna? Mysigt… 🙁

    Whaaaaaaat? Men… Varför? Vad är syftet med att använda hårtork mellan benen? Hur mycket hår du än har så räcker väl handduk? Så många frågor.

      Han kanske hade svamp 🙂

    Haha jag dör! Det är säkert skönt med ett blås där bak då och då?

    Varför är det äckligt? De sprutar väl inte i hårtorken?

      Alltså det är väl gymmets hårtork som han använde, som ska användas av många andra men då i ansiktsregionen. Jag hade inte velat följa upp med en hårföning efter något sådant. Tänk på hur ohygieniska handtorkar är, det lär bli samma eller värre med en hårtork mellan benen. Förutom det enkla faktumet att man på offentliga platser som delas av många inte behöver dela med sig av hela sin person och alla sina konstiga vanor.

      Jo det är både äckligt och ohygieniskt!

      Hans rövpartiklar sprids ju överallt med hårtorken.

        Som en ultrafis ??‍♂️?

    Vad är det för fel på folk! Herregud.

    Kom direkt att tänka på detta klipp haha
    https://youtu.be/MzGUvSNZo6Y

    Från First Dates UK, knasig kvinna. ?

      Hon är fan underbar! ✌

    Han kanske hade glömt handduken hemma. Skämt åtsido, fotvård och intimrakning kan man göra hemma.

    Hahaha euuu

    Killen har antagligen tittat för mycket på Geordie Shore…..?

    Han kanske skulle köra lite intimrakning om han har så stor buske att den inte torkar av vanlig frottéhandduk. Intimrakning på toaletten i den egna bostaden kan ju tilläggas, hehe.

    Har varit med om folk som klippt tånaglar på tåg. Är ganska konstigt hur vissa tänker eller inte tänker. De verkar inte känna någon form av genans i alla fall ?

      Jag tågpendlar och i stort sett varje resa ser jag någon man, alltid män, som sitter med fingret långt uppe i näsan och gräver och gräver. Gärna kompletterat med att sprätta i väg ”fynden” från näsan ut i mittgången eller liknande. Visar ingen genans whatsoever.
      ?

        Är detta samma samling män som skakar sina jordnötter i handen innan de matar sig själva med dem?

        Ofta äter de upp sina fynd också.
        Mums.

      Samma här! Jag fattar inte! I våras var det en man som klippte tånaglarna på tåget och lade allt i en prydlig hög på bordet innan han skopade ner det i skräpkastet. Klippljudet hördes genom hela kupén och alla vände på sig i sina säten. Jag stirrade öppet på honom och han log (??) mot mig som ingenting.

        What? Tånaglarna? Själv skäms man nästan när man tar av sig skorna på långa tågresor

        Lyssnade på en pod med sjuksköterskor som pratade om hur stressigt det varit i sommar och att de haft 30 grader varmt utan fläktar på avdelningen hela sommaren. De pratade bla om att de får utstå så mkt saker som ingen någonsin ser. En dag när ena sköterskan var helt slut fick hon sent på kvällen när hon var helt slut typ den 7:e nya patienten att skriva in för dagen, svetten rann överallt. Det var en äldre man. Det första han sa när han satt sig i sängen var ”jag behöver ett bäcken”. 30 grader varmt, hon är helt färdig och jättesvettig, men han måste ju få bajsa. De sätter honom på sängkanten och då börjar han pilla på sina tånaglar, river av en tånagel så det börjar blöda på de skruttiga gamla tårna, och ger då tånageln till sköterskan. Sköterskan bröt ihop, gick ut och sa till en kollega han GAV mig tånageln. Patienten var inte dement utan helt klar. Sköterskan sa att där gick hennes gräns och att hon står ut med mycket, men ge mig inte dina avrivna tånaglar, vem tror du att jag är?

        Lät så himla roligt, men kanske bara för att man varit med om sånt själv.

    Jobbade för ett par år sedan inom hemtjänsten. Där var det en kvinna som ville bli torkade med hårtork. Hon satt alltså på en stol och man blåste hela henne torr med torken. Fick inte använda handduk. Som tur bodde hon hemma och det var hennes egen hårtork

    Paula och Hugo verkar verkligen ha problem med hårtorkar på gym ?

    Har jobbat inom hemtjänsten när jag pluggade och hade en dam i övre 80-års åldern som vid sin dusch alltid efterfrågade en nedre trimning och tillhandahöll en liten sax. Alltså, inget stylish utan rätt och slätt buzzcut och trimma ner allt jämnlångt (eller ja, jämngott). Beskrev om och om igen att detta tyvärr inte hörde till mina arbetsuppgifter, men hon var trimmad så någon annan i hemtjänsten ställde bevisligen upp från tid till annan.
    Till historien ska adderas att i början av 1900-talet var det inte ovanligt med personlig ohyra i både hår och på kropp och att hålla allt kortklippt var ett sätt att förebygga. Eller så gillade hon en luftigare känsla helt enkelt.

      Jämnkort ska det såklart stå…

      Ja, herregud vad man får vara med om när man har jobb som innefattar att hjälpa andra med deras hygien ? Har fina minnen från hemtjänsten och diverse boenden också! Är tacksam att jag har ett skrivbord mellan mig och människorna jag jobbar med idag ?

        Det är alltid lika äckligt med ben och fötter som är jättetorra. När jag jobbade i hemtjänsten fick man ofta dra av stödstru,por inför natten och då blev man ofta helt vit av alla miljoner flagor som lossnade och flög omkring i luften. Höll alltid andan när jag tog av dem. Då hade man sina egna kläder i hemtjänsten, superäckligt. Nu jobbar jag på operation och rör inte några operationsstrumpor utan att ha på munskydd med visir 🙂

          Som min kollega sa: ”När man drar av ett par stödstrumpor och glömmer att man precis haft på Lypsyl” ??

            Euuuwww 🙂
            Hög igenkänning på den 🙂

              I give you:
              Springvikarie, varmt varmt kvalmigt tryckande sommarväder, lägenhet med äldre person som absolut inte vill vädra och… diabetesfötter….

          Min fundering blir då att om de hade fått tiden till att få hjälp med att smörja in sina ben med jämna mellanrum så hade både pat och du mått bättre.

          #vi ska alla bli gamla en dag. Förhoppningsvis.

            Ja vore det bästa.
            I hemtjänst hinner man i dagens läge knappt med de uppgifter som ska utföras hos varje vårdtagare. Vill man ha benen smörjda eller frukost, så illa är det. Man cyklar i jättefart mellan uppdragen, som för övrigt är hos helt olika personer hela tiden. Du kommer in och har kanske ett par minuters tid att göra gröt, sen kasta sig på cykeln igen. Att sitta och prata med någon har aldrig varit något det finns tid till De får hjälp med exakt det de beviljats av biståndhandläggaren och ofta knappt det.

              Jag vet?

            Tror du på allvar att hemtjänsten har tid att smörja gamlingarnas ben? Deras minuter hos varje klient är noga uttänkt och uträknad av tjänstemän som aldrig satt sin fot i en klients hem. Inget utöver de absolut basala behoven finns det tid för…

              Tror hpn menade om det funnits mer tid så hade det varit kanon!

                Exakt?

              The real Hm måste lite spydigt påpeka det såklart. Hur kan man undgå medias rapporteringar om hur pressad tiden är i hemtjänsten? Kan nästan bli lite irriterad på folk som inte sätter sig in i viktiga ämnen, särskilt nu inför valet. För en som arbetar som sjuksköterska på sjukhus är det på riktigt som ett skämt att man skulle hinna smörja någons ben. Det är liksom så långt långt förbi att det skulle hinnas med.

              Jag ställs flera gånger i veckan inför svåra prioriteringar som kan vara att prioritera bort vissa viktiga kontroller för att jag ska hinna med att ge någon sin iv-antibiotiaka som just då är viktigare.

                Du saknar läsförståelse. Ordet tid fanns med.

                Gå och lägg dig igen!

                  Ändå tolkade det flera som otrevligt. Hm ??

                  Det kan finnas mer än en förklaring till det. ?

                  Det var onekligen en tydlig kommentar, men om man VILL misstolka så gör man det!

            Thé real hmm det var mänskligt och fint skrivet av dej.

              ??

    magdalenagraaf skriver: augusti 20, 2018 kl. 6:37 e m
    Om jag nu ska blogga i vardag, fest, sorg och kriser. Då finns risken att jag kommer att skriva texter med ett par glas vin i kroppen. Förhoppningvis vaknar BARA Jag med huvudvärk. Om msn ogillar mig, så behöver man faktiskt inte läsa

    Faaast, vänta lite nu. Hon skickade videon direkt till Alexandra. Inte så att Alexandra hänger på hennes blogg. Varför förvränger hon allt till sin fördel?

      Jag förstår mig inte på den här människan. Och kan hon inte kontrollera alkoholen som hon mer än gärna nämner i varenda inlägg så kanske hon borde söka hjälp.

        Uppe både i Aftonbladet och expressen nu, blir lite provocerad över att Magdalena verkar ha svårt att förstå vad hon gjort fel och att hon får varje uttalande att låta som att det är synd om henne. Kan folk inte bara be om ursäkt utan att försvara sig själva. ”Förlåt Alexandra, jag gjorde fel” Så jäkla enkelt

          Hon fattar var problemet ligger men hon väljer att vrida det till att hon råkade helt oskyldigt sjunga Indian-sången och att folk då skrikit rasist och mordhotat henne. Imponerad av hur hon lyckades få sin fyllemobbningsvideo, där hon beter sig helt horribelt, till att hon råkat säga ordet Indian och nu ber om ursäkt för att hon inte visste att det var ett problematiskt ord och ändå får hon ett drev. Skickligt och manipulerande jobbat.

      Hon menar väl alla som skrivit massa hat. De behöver inte läsa hennes blogg.

    Men va?? Hahahahah vad är det för fel på folk??

    På en simhall i Göteborg fanns det en medelålders läderhudad dam som envisades med att stretcha inne i bastun – på golvet framför lavarna där alla satt. Hon böjde sig och nuddade tårna osv. , allt spritt språngande! Man såg rakt in i tunntarmen… En gång i veckan var hon där…

      Om det är Åbybadet du syftar på så finns hon kvar ?
      Såg en stretchande kvinna där i bastun i våras innan badet stängde.

    Ang fråga igår om vampyrmetoden. Jag har fått större tänder och dom är vassare. Så nu blir det mindre dötid för mej. ? från en som provat vampyrmetoden och är på hugget. ??

    Vad ska Paula börja plugga? =)

      Hon skulle väl läsa till sjuksköterska för att sedan kunna vidareutbilda sig till barnmorska?

        Vet bara att det va snack om sjuksköterska, men det stämmer nog det du skriver =) bra att skaffa en utbildning!

        Nä hon hoppade av sjuksköterskeutbildningen, hon ska plugga PR/marketing.

    När jag bodde och pluggade i Skövde tränade jag på STC (tror jag det hette) och där stod kvinnor helt öppet och rakade fiffi i duschen, låg fina högar med könshår i duscharna. Fanns även en kvinna som inte rakade sig, däremot torkade hon könshåret med hårfönen. Inte en sån väggfast hårfön dock utan en vanlig handhållen. Var inte så sugen på att torka håret sen.

    http://trendenser.se/2018/august/klimatet-influencers-och-deras-flygresor.html

    Så otroligt bra inlägg av trendenser-Frida om influencers och flyg!

    Kan han ha misstagit gym för gyn? ?

    Jag tycker att jag ganska ofta ser människor blåsa mer än håret med hårtorken i omklädningsrum. Nu verkar ju denna personen vara mer närgången med hårtorken än dem jag ser. Det är ju superskönt att eftertorka lite med hårtork för att bli helt torr, däremot skulle jag aldrig göra det i ett omklädningsrum.

    Påminner mig om när vi var i simhallen som tonåringar (och då också lite osäkra på våra egna kroppar som man ofta är i den åldern) och det var en dam som stretchade väldigt noggrant inne i bastun.. Den var nästan fullsatt och hon var helt naken. Man såg ALLT! Tillslut va det en kvinna som frågade lite snällt (efter att flera gånger fått en naken rumpa någon decimeter från ansiktet) om damen kunde tänka sig stretcha på golvet eller gå ut, vilket hon gjorde som tur va!! ?

      Ja det verkar vara en grej med äldre kvinnor som använder gym och simhallar för att blotta sig. Satt i bastun för ett tag sedan. In kommer en kvinna, ställer sig rakt framför mig (1 m) och torkar sig utmanande och gick därifrån. Kändes som ett metoo och tänkte att hade de där varit en man hade jag agerat. Men iom att det är en kvinna hamnar de på något sätt under radarn. En djävla blottare helt enkelt.

        Men va? Jag har kanske missat nåt, men det är väl ok att torka sig i bastun? Man är ju naken i bastun och den är varm — skönare sätt att bli torr på. Visst stretcha naken är ju kanske att ta i, men tror knappast att de flesta är blottare utan snarare nudister.

        Det äckligaste jag har varit med om var en kvinna som hade dunkappa på sig i bastun och samtidigt tog bort förhårdnader på hälarna…

          Satt på bänken längst ner i bastun helt ensam. Kvinnan kommer in, ställer sig RAKT framför mig (ca 1m), tar av sig handduken och börjar torka sig. Särar på benen så jag ska se allt. Vänder och går ut. Det fanns utrymme så hon inte hade behövt stå precis där, det kändes konstigt och onaturligt. DET är inte normalt. Det finns sjuka kvinnor och det känns som att de använder ställen som ex gym att blotta sig på ungefär som pedofiler söker sig dit barn är.

    Sett en äldre vithårig dam som hårtorkade sitt lika vita könshår på gymmet.

    Inte lika gränslöst, men när jag gick bastade i simhallen var det alltid någon liten tant som envisades med att skala apelsin i bastun.
    Det kändes som att apelsinlukten satt i porerna i en vecka.

      Var det alltid samma tant eller är det vanligt med tanter som äter apelsin i bastun? Känns mer intressant än gränslöst.

        Det är jättegott med apelsin i bastun! Och luktar ju bara fräscht. Prova.
        //35-åring

      Måste vara hur vanligt som helst för det har jag också sett flera gånger. Alltid olika tanter!

    Verkar som att Knivmicke är singel igen..

      Inget oväntat och inte första gången. De kommer hitta varandra igen och igen och igen….

    Tjall på linjen hos knivmicke och hans nya tjej?

    När jag var på badhuset för några år sedan stod en kvinna och tvättade sig i underlivet med duschmunstycket på ett minst sagt underligt sätt. Känns äckligt att jag ens har behövt se det. Så kvinnor kan också.

    Jag håller absolut med om att det är sjukt ofräscht och gränslöst att använda gemensamma torkar till sitt kön eller röv som på bilden.
    Men ännu hemskare tycker jag det är att någon smygtar en bild genom spegeln på en naken människa?! Gissar att man inte direkt bett om lov.
    Blir så illa till mods när man är i offentliga omklädningsrum och folk tar selfies och det känns som man själv hamnar i bakgrunden… eller som här, att man tar kort med syfte att lägga ut på ett ”konstigt” beteende. Säg till personen istället eller be personal göra det. En smygtagen bild hjälper knappast utan är bara ute för att förnedra.

    Å här har jag gått och trott att det är helt normalt att ställa sig på händerna för att kunna torka down under.Jag ber om ursäkt till alla som har sett mig torka underlivet på gymmet och badhuset,hoppas ni inte har fått mardrömmar.

      Tycker det är på gränsen till ofredande hur vissa kvinnor riktigt ska lyfta benen när de torkar sig, som en jävla gynundersökning. De gör allt innan de sätter på sig trosorna, packar väskan, sminkar sig, tar på sig kläder på överkroppen, borstar håret, fyller vattenflaskan. Sist, nästan lite motvilligt tar de på sig trosorna. Spyr lite i munnen och det är faktiskt anledningen till att jag inte duschar på gymmet. Vill inte se alla dessa människor nakna och särskilt inte deras underliv. En annan iakttagelse är att det är kvinnor i medelådern och uppåt, som att de ska demonstrativt visa hur nöjda de är med sina kroppar och som att de ska trycka upp sina underliv och bröst i andra kvinnors ansikte. Jag vill inte se.

        Alltså vad är det här för puritaner i kommentarsfältet? Visst, hade inte torkat underlivet med gemensam hårtork av hygieniska skäl men är dock naken i omklädningsrum ibland — är inte det poängen? Skönt att vara avslappnad med sin kropp — så länge man inte tar eller stirrar på någon annans. Fattar inte varför lite chill nakenhet ska bli något perverst. Du måste ju inte titta?

          Man är inte puritan för att man inte vill se andras underliv. Men av din kommentar förstår jag att du är en sådan som inte förstår att andra kvinnor inte vill se ditt underliv? Sedan finns det säkert klubbar för folk som vill bete sig som du men bättre att du går dit än att hänga i omklädningsrum dit folk går för att byta om inför och efter träning. Jag vill vara ifred och slippa kvinnor som slänger upp sina ben så att hela underlivet syns. För att ett samhälle ska fungera bygger det ju på att man respekterar andra och du får respektera att andra inte vill se dig. Det är liksom ingen mänsklig rättighet att blotta sig.

            Men va? Klubbar för folk som beter sig som jag? Är naken i bastun, i omklädningsrummet och hemma — that’s it. Tycker i dessa sammanhang att det är absurt att anse att man ska skyla sina bröst eller underliv hela tiden. Återigen, ingen ber dig titta på kvinnor som torkar sig där. Visst hade jag blivit upprörd om någon hade gjort en liggande split eller sexuellt explicita rörelser åt mitt håll, men det låter inte som det du beskriver. Som kvinnor har vi fått lära oss att skämmas för våra kroppar och ständigt skyla dem. Det tycker jag är ett större problem än att du blir lite äcklad av vad någon gör med sin egen handduk.

              Vi kvinnor har inte alls lärt oss att skämmas över våra kroppar. Sverige är ett av det mest frigjord länderna i världen. Se bara i dagens samhälle där tjejer springer runt med så korta shorts att halv rumpan syns. Dock är det normalt beteende att ha kläder på sig när man går ut bland människor, du kanske tycker det är jobbigt? Har jobbat i vården i många år och sett många människor nakna, kvinnor som män. Trots att dessa personer inte varit fullt utvecklade mentalt har det ändå varit viktigt med deras privatliv och att ex duschningen har sköts på ett värdigt sätt, dvs att andra inte kommer in. Det här handlar inte om att vara naturlig, det handlar om att bete sig passande ute bland andra människor. Vet inte varför vissa har ett behov av att visa sig överdrivet i omklädningsrummet, det är någon slags demonstration. Tycker man får respektera andra. Jag tittar inte på andra men det är svårt att skyla sig när man sitter på bänken i omklädningsrummet och knyter skorna och en 50 åring kommer från duschen. Ställer sig bredvid en, slänger upp benet bredvid en så att hela underlivet är i nivå med mitt huvud och brösten hänger över och torkar som att livet hänger på det. Ser faktiskt inga yngre tjejer beter sig så, det är som att människor som kommer upp i en viss ålder liksom tappar hur de ska bete sig. De bara utgår från sig själva, om de vill lufta underlivet, om de vill torka rumpan med hårtorken, om de vill torka underlivet i bastun så att det nästan går att utföra en gynundersökning, om de vill trycka om duschslangen underlivet. Samma bristande respekt för andra.

        Det är väl inget konstigt med det? Är ju bra o lufta ordentligt. Jag vämtar alltid med att klä mig men vill verkligen inte visa upp min kropp eller se nån annans heller. Det handlar bara om att torka..

      Jag fattar inte, ställer du dig på händer under en handukstork för att torka muttan?

    Känsliga läs ej vidare!

    På badhuset i Hemavan satt en tant och filade fötterna i omklädningsrummet, stora vita flagor över hela golvet så man var tvungen att gå igenom det för att ta sig ut. Ett gäng tonårstjejer såg inte vad hon gjorde och sprang igenom, jag stoppade och berättade och de var nära att kräkas. Även personalen!

      Fy vad vidrigt! Klipp era naglar, hår oavsett var det sitter och fila era ostkanter hemma! ? Hur jäkla svårt kan det vara??!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.