Lovette ”Black Vogue” Jallow sätter ner foten till Jocke Lundell

För några dagar sedan la Jocke upp en video där han tar upp exempelvis anti-rasister och hur han tycker att de startar drev mot människor som på grund av okunskap uttrycker rasism i antingen tal, skrift eller handling.
Jag kan förstå till viss del att han gör den här videon, men tyvärr har är han på tok för dåligt påläst för att göra den på ett bra och trovärdigt sätt.
Exempelvis tar han upp en procentsats av alla anmälda våldtäkter som utförts av utlandsfödda personer, men nämner inte ett ord om hur missvisande den siffran är. Sexuella övergrepp och våldtäkt i nära relationer står för en stor del av det mörkertal övergrepp som aldrig anmäls och bland annat det hade han behövt ta upp.
Jocke kallar videon för ”Det är dags att någon vågar säga sanningen” men det här är inte sanningen, det är Jockes sanning. Stor skillnad.

Man kan absolut starta ”drev” genom att uppmärksamma saker på sociala medier, men jag anser att saker som utspelar sig offentligt ska bemötas offentligt, allt för att få någon typ av röd tråd att följa.
Jocke tar exempelvis upp de ungdomar som lekte Ku Klux Klan och avrättade sina vänner vars ansikten var målade i black face, och att de utsattes för drev.
Ja, det är så klart beklagligt, men eftersom detta skedde offentligt på sociala medier så måste det bemötas på samma sätt. Hur ska man annars kunna förklara varför detta är fel för de som inte förstår att detta är fel – om man inte får slå ner på konkreta exempel?
Hade Lovette exempelvis kontaktat dem privat och detta aldrig kritiserats offentligt, vem vet hur många andra som skulle ha sett detta, aldrig fått höra att det var fel utan istället glatt iscensatt sin egna KKK-avrättning?

Jag håller med Jocke om att det är HELT förkastligt att hota någon till livet – men det behöver jag kanske inte gå in på igen – så ja, hota är helt fel, men att få en rejäl smäll på fingrarna när man beter sig helt oacceptabelt? Nej, jag ser ingenting fel med det.
Sådana saker måste bemötas ordentligt på en gång, för att undvika att fler ”ovetande tonåringar” leker KKK-avrättningar på sociala medier.

Tanken med Joakims video var kanske god, men för att sätta sig ner och mer eller mindre utbilda människor om rasism så behöver man ha BETYDLIGT mer på fötterna, särskilt som vit man. Det är minerad mark att som vit människa uttala sig om vad som är rasism eller inte, för oavsett om Jocke gillar det eller inte så har han inte tolkningsföreträde här och det skulle jag säga är lektion 1.
Kan han inte lärasdig det så ska han nog faktiskt vara tyst, för han som vit man kan/bör/ska aldrig, aldrig, aldrig tala om för exempelvis Lovette Jallow vad som är rasism för det är inte hans sak att avgöra.
Är inte och kommer aldrig att bli. Och så är det med det.

Ps. Om du glömt bort vad jag skrev om hat och drev – läs inlägget igen innan du lämnar en kommentar.
Mitt tålamod är slut och jag kommer sätta alla som inte kan uppföra sig i modd.

171 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Gör han en Lamotte eller? Orkar inte titta på skiten.

      Ungefär så.

      Förstår inte riktigt varför så många avskyr Lamotte? Tycker att han gör bra saker.

        Hej Joakim!
        Du tycker inte att det han gör är bäst i världen? Att han faktiskt är den ENDA som ens gör något över huvud taget? Att det bara är han som kan få något gjort?

          ”Hej Joakim” Suck. Gå och lägg dig.

            Trodde på riktigt att det bara kunde vara JL själv som tycker JL ’gör bra saker’.

              Mm och det går ju ihop med att han har så pass många följare.

        Det är nog mest självgodheten man ogillar. ”Jag har gjort mer för feminismen på x månader än vad feminister gjort på x år”… han gör väl säkert jättebra saker men kom ner från dom höga hästarna.

          Han snor ju bara från kvinnliga feminister och började bry sig först när han fick en dotter. Antar att han vill skydda dottern från beteende han själv deltagit i. Avskum, det är vad han är.

          Fast var det inte att han sa att han har gjort mer för feminismen än vad Fi har?
          I alla fall så kan jag förstå att människor tycker så samtidigt som han bevisligen har åstadkommit positiv förändring och jag förstår inte varför man inte hyllar det? Känns som att han har blivit någon slagpåse bara. Inte att jag menar att han är ett offer för givetvis ska också han kritiseras, men tycker ofta att de hånfulla kommentarer han får är obefogade.

            Han tar det kvinnor gör och sätter sin stämpel på det. Hur har han bidragit med något positivt?

              Hans föreläsningar runt om på skolor osv har gjort att många har fått upp ögonen för jämställdhetsfrågor. Han reser runt och intervjuar människor på plats och låter alla komma till tals.

                Och sen skryter han om att alla lyssnar mer på honom än på kvinnliga feminister för att han är sååååååå mycket bättre – hmmmmm, analysen av patriarkatet räcker alltså inte längre än så…

        Han gör det kvinnor gjort i åratal och tjänar pengar på det samt ger inte space till kvinnor som vill delta. All hans feminism har han tagit från kvinnor och beter sig som han uppfunnit hjulet igen. Han bryr sig först när han fått en dotter. Större hycklare får man leta efter.

          Tycker att det är trist med män som får ett uppvaknande först när de får en dotter samtidigt som jag känner att bättre sent än aldrig.

            Endast för att de vet vad sitt/polares beteende gjort mot kvinnor och sen inser de inte skiten förrän de får en dotter. De har ju liksom haft en mamma och kvinnliga vänner/bekanta innan.

        Han tjänar pengar på kvinnors kamp. Han vill endast bli känd och tjäna pengar.

    Hans sista tweet, han om någon kanske ska tänka efter innan man uttalar sig på sociala medier och hänga ut andra, som inte ens har med sociala medier att göra.

    Det är som du säger, offentligt bör mötas offentligt.

    Han har rätt i mycket, och jag tycker personligen att man inte ska ta upp det offentligt utan med personen i fråga. Denna värld är så fylld av hat, varför vill man spä på det ännu mer?

    Jag tycker denna uppmärksamhetskåtheten är bedrövlig åt alla håll.
    Älska er själva för den ni är, lovette trycker ju ner alla mörka med sina ”det är synd om oss” inlägg! Dom borde vara stolta över sig själva istället. Lyfta varandra på ett positivt sätt utan att kränka ner andra är något jag lär mina barn iaf

      Helt rätt, man bör läsa en text, eller lyssna på någon flera gånger innan man ”halshugger”. Många är väldigt snabba på att döma. Det blir ofta motsatt effekt då…

      Tips: titta upp! Ser du poängen som flyger över ditt huvud där uppe?

        Tack +, orkade inte ens börja svara…

        Vet ej om jag ska tolka det som ett drygt svar eller inte men väljer att ta det du skrev på ett positivt sätt.

          ?‍♀️

            ¯\_(ツ)_/¯

            Den flög visst jättehögt ???

              Kul och göra narr av folk? Mår du bättre nu? Själv mår jag uselt. Har legat med 39 graders feber i 3 dagar och knappt sovit något men trots de så har jag iaf vett att inte vara dum mot någon!

                Var stolt över dig själv istället! Välj det positiva och tryck inte ner dig själv sådär

                  Heja hej!

                Jo, du är ’jättedum’ mot väldigt många när du påstår att ’mörka’ borde ’vara stolta över sig själva’ istället för att ’tycka synd om och trycka ner sig själva’. Det är liksom arketypen för ett ’dumt’ påstående.
                Hoppas febern blir bättre dock, kanske blir det lättare att tänka när du blir frisk och får lite sömn!

                Älska dig själv för den du är, du trycker ju ner alla febriga med ditt ”det är synd om oss” inlägg!

                  Jag har haft 40 graders feber och inte skrivit skit. Hon drar ned alla med feber.

                  #inteallafebriga

                *Kul ATT göra narr av folk

                Nej, du skriver bara dumma saker.

      Hon bad ju för fasiken att han skulle sluta med sitt krigande online och ringa istället. Ändå fortsätter han.

        Och hon med?
        Hennes svar på hans kommentar bör då rimligen vara att ta upp telefonen och kontakta honom. Men icke…

        Hon gör ju exakt samma sak så vad är skillnaden? Likheten är slåendes iaf. Båda fortsätter tjafsa online så alla ser

          Att säga emot rasism är INTE detsamma som att utöva rasism. Det är inte två likvärdiga ’åsikter’.
          Och för att svara på din tidigare kommentar: att påtala strukturellt förtryck är INTE det samma som att ’vara negativ’, ’göra sig själv till offer’, ’trycka ner’.

          Kan du läsa? Hon uppmanade honom x antal gånger att ta det via telefon och det var det enda hon fortsatte att skriva till honom.

        Han, liksom så så många människor i det här ”yrket” LEVER ju på att konflikter och drama spelas upp offentligt. Det är det som drar läsare, oavsett åsikter. Skulle han börja ta konflikterna privat, i tysthet, skulle väl hela plattformen falla platt och han skulle bli ”tråkig”. Typ…..

          Bajs-jockiboi tråkig. Hur skulle det sluta?

      Att synliggöra förtrycket man utsätts för är inte att trycka ner sig själv eller andra i samma grupp. Kan GARANTERA dig att Lovette är stolt över sig själv, sin hud, sitt ursprung. Problemet är att andra, vår kultur och samhälle, tycker att hon inte ska vara det, att hon ska tryckas ner, ta att hon blir kränkt, acceptera diskriminering och förtryck. Så vänligen sluta lägg ansvaret på henne för att hon protesterar mot att behandlas som skit. Vilket jävla trams.

        +1!

        +100, du behövs för att upplysa i den här situaationen ladydahmer. Du har rätt kunskap och analystänk. Tack för att du tar dig tiden att backa och lära ut när det som i det här fallet, verkligen behövs. ❤️

        Jo i princip. Många delar inte bilden av att de är förtryckta men de blir förlöjligade och kallade för diverse glåpord om de påpekar det. Kanske dags att ifrågasätta och bli mer kritiska mot er analys.

        Att synliggöra förtrycket man utsätts för är inte att trycka ner sig själv eller andra i samma grupp..kan GARANTERA att alla kvinnor är stolta över sig själva, sina hudar, sitt kön. Problemet är att andra, vår,kultur och samhälle tycker att de inte ska vara det, att de ska tryckas ner, tamatt de blir kränkta, acceptera diskriminering och förtryck. Så vänligen sluta lägg ansvaret på kvinnorna för att de protesterar att behandlas som skit. Vilket jävla trams. Mvh Mannen

      Dolly, om du seriöst tror att Lovette gör allt det här pga uppmärksamhetskåthet eller att mörka för denna kamp för att de inte är stolta över sig själv/tycker synd om sig själva så har du nog inte tagit något tid att bemöda dig med att läsa alls, alternativt har allt du läst gått in i ena örat ut och ut genom andra..

    Har du tagit printscreens från svenskayoutubers.se? Era bilder har exakt lika många kommentarer/likes/tweets så uppenbarligen har du det eftersom Ida dessutom postade sitt inlägg igår. Att du har manipulerat bilden liiiite genom att skära av mitt i gör inte saken bättre. Källhänvisa mer tack.

      Varför skulle jag ”sno” en bild från en annan blogg och beskära om den när den enkelt finns att hitta här?
      https://twitter.com/asviktig/status/1032914501488836609

        Så du tog alltså prints vid exakt samma tidpunkt som Ida? Haha rolig du är.

      Bokstäverna du använder när du skriver: har du Printscreenat dem? Det måste du ha gjort. Källhänvisning tack.

    Tror tyvärr att många vita helt enkelt alltid tar illa vid sig när man påpekar deras fördomar. Känns ungefär som när kvinnor berättar om varför de är förtryckta av män. Blir lätt samma INTE ALLA MÄN eller INTE ALLA VITA retorik.

    Som rasifierad är det väldigt många situationer som uppstår varje dag som man får knyta näven i fickan för att bibehålla den goda stämningens skull. Tycker det känns befriande att måttet är rågat. Inspirerar iallafall mig att våga ta kampen varje dag! 🙂

      ✨✨✨

      Det där med ”inte alla män”, hittade världens bästa jämförelse:
      https://www.instagram.com/p/BmexYjlgk9n/?utm_source=ig_share_sheet&igshid=iod1irv06pzq

      Agge: ❤️❤️

      Kan ni sluta prata om hudfärg? Eran hudfärgs-tourettes är vidrig. Dessutom är ordet ”rasifierad” ett påhitt ord av svensk extrem vänster & dess likasinnade. Sök i SAOL, så får ni se.

      Det är så fascinerande att se er proklamera för andra vad man ska säga, göra, hur man ska va, bete sig. Vad man får & inte får säga till människor eller kalla människor.

      Ni kategoriserar människor efter hudfärg, kön & leverne. Där efter sätter ni epitet på dessa människor, så som; rasist, nazist, fascist, främlingsfientlig etc. Och därefter fryser ni ut, tystar, mobbar & exkluderar dessa människor.

      Och hur var det nu, ni var alltså för allas lika värde? För ett öppet & tolerant samhälle? En demokrati. Där alla ska ha lika mycket rätt att finnas till? Förutom då dom ni anser har fel åsikter? Och nu pratar jag inte om fullblods nassar & andra extrem arter.

      Ni är så full av skit, skenhelighet & noll demokratisk förmåga. Det ni eftersträvar är ett diktatursamhälle där ingen får tycka, säga & tänka vad dom vill. Ingen får skämta, ingen får absolut påtala att det finns kulturella skillnader som gör att vissa (män)niskor är mer benägna att våldföra sig sexuellt på kvinnor tex., nej usch och fy. Det måste vänster genast gå ut med att så är inte fallet. Men att katagerosera ”vita” svenska män och deras leverne & val, det går alltid att anklaga, förlöjliga & skylla allt ont på dom. P

      Förstår ni inte, att det samhället vi har idag, är en påföljd av denna hetsjakt? Vi glider allt mer ifrån varandra & vi kommer få ett allt mer splittrat, hatiskt samhälle. Och nej, det inte för att exempelvis SD går framåt. Det är för sånt här.

      Fan. När ska ni förstå att hat föder hat. Samtala och försök förstå dessa människor. Försök förändra genom att lyssna, ta in & samtal. Lyssna på vad dessa människor verkligen vill förmedla, varför dom röstar på ett visst parti. Oftast bottnar allt i en rädsla, en känsla av att inte få höras, att ingen ser dessa människor. Hjälp istället för att förminska dom, deras åsikter & funderingar. Det är ju ert hat, ert snack om ”rasifierade” dom har drivit människor till SD. Och förstärker driva dom dit.

        Bra skrivet! Håller verkligen med!

        Du har mycket poäng men verkar tyvärr även väldigt partisk.. Det FINNS så mycket Lovette tar upp som person of color utsätts för på daglig basis, det innebär inte att man hatar. Jag är för ett demokratiskt samhälle med yttrandefrihet och allt det innebär men varför är det inte okej att ta upp problematik som person of color, medan man ska vara såå förstående och stryka högern på ryggen?

        Vi ska alltså sluta PRATA om hudfärg, men låta folk HATA pga hudfärg?
        Vi ska försöka förstå rasisterna, men tysta de som vittnar om förtryck och rasism?
        För att samhället blir bättre då eller för att det känns bättre för dig?

          Ja, vi ska förstå rasisterna men att dom ens lyssnar på ett ord en ickerasist säger är totalt omöjligt. Logiskt etc orkar inte argumentera med personer som Sofie. De vägrar se något ur annan synvinkel och håller aldrig käften när rasifierade berättar om förtryck.

          är du läskunnig? Det är precis människor som DIG hon syfar på.

        Återigen någon som inte fattat det här med yttrandefrihet. Nej, bara för att man ifrågasätter andra människors åsikter är man inte emot yttrandefrihet. Yttrandefriheten innebär inte att man skall få säga vad som helst oemotsagt. Det innebär inte att man är garanterad att folk inte kommer bli upprörda över vad man utrycker eller kanske rentav börja ogilla en. Det enda det innebär är att man FÅR uttrycka sin mening.

        De som verkar ha svårast med det här med yttrandefrihet är just rasister, fascister och nazister. De verkar inte för sin värld kunna förstå att när de uttryckt sin mening så har faktiskt deras meningsmotståndare all rätt att även de uttrycka sin. Även antirasister är inkluderade i yttrandefriheten.

        Sofie: Utan tvekan det klokaste någon skrivit här inne. Och du har så rätt. Skrämmande bara att så många inte tycks se det.

          Felfel: är du hög?

        Alltid härligt med människor som skall berätta hur man ska beskriva sig själv. Jag kommer iallafall inte sluta prata om hudfärg, könstillhörighet, etnicitet osv förrän alla människor behandlas lika. Vilket inte sker idag. Och din ignoranta kommentar är en loska mot alla personer som blivit trakasserade på grund av sin hudfärg, etnicitet eller könstillhörighet.

          Ja, bara vi slutar ’katagerosera’ folk så löser sig tydligen allt…
          ♡ till dig, agge.

        Yttrandefrihet gäller främst mellan privatperson och styrande. Du får säga nästan vad du vill, men om man är dum i huvudet och inte fattar att det man säger får konsekvenser får man skylla sig själv

          Härlig människosyn!

            Är du dum på riktigt? I Ryssland får du inte säga vad du vill, då fängslas du. I Sverige fängslar inte staten dig om du inte gör eller säger något som klassas som hets mot folkgrupp eller hatbrott. Var det för svårt att förstå?

              Tycker att du är nedvärderande genom att indikera att människor är korkade, särskilt när du själv fullkomligt missuppfattade det jag skrev. Lite pinsamt för dig 🙂

                Formulera dig bättre då. Finns retorikkurser.

                  ”Härlig människosyn” är väl inte så svårt att förstå?

        TACK för detta inlägg. Välformulerat och klokt.

    Ku klux. Inte klu.

    Tycker ändå han skaffat sig ganska mycket vettiga åsikter och iaf försöker göra gott..

    Synd bara att han inte skippar det offentliga livet och fokuserar fullt ut på kommande barnet istället, hur orkar man bråka med folk hela tiden.. Han ska bli pappa snart, dags dra en gräns och växa upp helt och fullt.

      Han har för evigt stämplat sig som jockiboi som smetade in sig i bajs och postade bilder på det på sin blogg.

        Men herregud 😛 kände inte till den historien, skönt det. Han och hans tjej har ju väldigt många fans, så man kan ju hoppas de gör nåt rätt nuförtiden iaf…

          Jag önskar att jag inte visste om det.

            Ok.

              Vad vill du åstadkomma här? Du besvarar kommentarer med ett ord.

    Älskar Lovette, skulle lita på henne med mitt liv.
    Joakim, aldrig.

    Orkar inte ens bli upprörd på den där människan längre. Karln är totalt obildad och har genom att runka bulle lyckats etablera en kanal som följd av ungar som inte förstår bättre. Ge honom inte mer luft nu.

      Och kleta in sig i bajs och föreviga det på sin blogg. Svårt att tvätta (pun intended) bort en sån stämpel.

    Lovette❤️❤️❤️❤️❤️❤️

    #vitkränktman

    OT:
    Bella och Sascha åker till Milano enbart för att Bella ska prova kläder inför en visning hon ska bevista senare i höst.
    Miljömedveten? Nej, och det verkar inte heller bekymra Bella det minsta.

      Nä, det bekymrar inte Bella ett dugg.
      Det bekymrar heller inte politikerna i MP.
      Skäll där istället.

        För att vice statsministern vill ha det lite bra på jobbet? Hon får inte flyga med regeringsplanet så ofta som statsministern och istället så flyger hon i affärsklass för att bli ”fräsch”.
        Alla andra miljöpartister har slutat att flyga och cyklar istället – särskilt här i Stockholm.

          Det är svårt att cykla till USA.

            Det är ofta svårt att cykla även i USA 🙂

        Utsläppet för Isabella Lövins resa blir inte mindre för att hon sitter i ekonomiklass. På en sån lång resa som till USA tycker jag det är rimligt att en minister kan vila och jobba istället för att sitta som en packad sill i en helt upprätt stol i nio timmar!

      Bättre alla bara inser att hon ski-er i miljön med glädje, ge henne inte den uppmärksamheten

      Räknas modevisningen och alla förberedelserna inför den som jobb? Det har väl inget med hennes skönhetsprodukter att göra, eller? Det kostar mycket i tid, pengar och miljöpåverkan för några blogg- och Instagraminlägg!

        Allt Bella gör går väl att räkna som antingen något för hennes sociala medier eller för Löwengrips produkter.
        Ofta är det väl både ock.
        Kan kanske verka konstigt att det ska vara en avdragsgill kostnad för företaget att Bella åker till Milano för att prova (och eventuellt inhandla) kläder hos Balmain. Men det är väl vad influencers menar med ”att skapa content” kan jag tänka.

          Planet hade ändå flugit även om hon inte tr satt på det….

            Självklart, men om hon och andra inte flyger så ofta kommer flygbolagen att dra ner på antalet avgångar. Tillgång och efterfrågan, du vet,

    Jockiboi* ??‍♀️

    Äh jag förstår iallafall hans poäng.

    Idag får man inte påtala problemen som rör invandringen eller något negativt som rör de nyanlända utan att bli kallad rasist.

    Det är en otäck utveckling. Ordet rasist används för att tysta människor av en annan åsikt och ordets egentliga betydelse har urvattnats.

      Allvarligt. Är det något vi diskuterat på sista tiden är det invandring, både problem och positiva saker. Lägg av med offerkoftan för det du skriver är helt enkelt inte sant.

        Upplever snarare att det har alagit om och att det numrera är vi som inte är invandringskritiska som inte kan yttra oss utan att motta personangrepp.

          Retorikkurs kan rekommenderas då.

      Helena och +,

      Jag pratar om de sista två åren. Framförallt i media och i partikulturen har det varit en omöjlighet att ens yttra något negativt kring de problem invandringen fört med sig.
      Det är först nu när SD vuxit sig så stora som folk vågar stå upp för sina åsikter och det gör dem inte till rasister.

      Det är bara sorgligt att SD blev deras kanal att våga yttra sig på. Nu går det inte stoppa denna som det tyvärr blivit en folkrörelse.

      Där har Jocke rätt i sina argument känner jag om man ser till helheten av det han menade.

        Så har det väl alltid varit. Det är helt enkelt problematiskt att plocka ut en utsatt grupp människor i samhället och påtala hur negativt den gruppen påverkar samhället.

        Om något så har det blivit lättare och lättare att komma undan med uttalanden som ALDRIG skulle ha accepterats tidigare.

          Så kan man också vinkla det..

    Hon kallar sig Black Vogue!

      Och hennes namn är Lovette?

      Ja, snälla, du stavar alltid fel på hennes namn. Det är VOGUE (som då uttalas ’vågg’ och närmast kan översättas med mode/fashion) och inte VOUGE (som skulle uttalas ’voosj’ och inte finns som ord)…

        Det uttalas väl snarare ”våug”…

          Eh, nej.
          Franskt o uttalas (kort) å, g framför u ger hårt g-ljud (g framför e get tonande sje-ljud): VOGUE = VÅGG
          Tänker du på hu amerikaner uttalar Vogue så säger ju de också ’deicha vou’ för déjà vu…

    Så trött på rasism och normaliseringen av detta. När ska folk inse att alla är människor oavsett utseende? Har man ett hjärta och blöder så är man en människa.

    Ang våldtäkterna, ingen som talar om att gruppen lågutbildade är ännu mer överrepresenterade.

    Detta är framförallt en klassfråga. Underklassen har alltid varit överrepresenterade i brottstatistiken. För fyrtio år sen var finnarna syndabocken som söp och slogs, långt innan det ”bönder” som flyttat in till storstäder osv. Om man verkligen vill göra något åt detta problem borde man hitta sätt för integration och mindre klassklyftor. Önskar mer blandad stadsplanering med billiga boenden i ”rika” områden, mer blandade och bättre skolor mm.

      Och att ingen ens lyfter problemet att det inte ens var tusen dömda gärningsmän på fem år. Hur kommer det sig att så få blir dömda och hur kommer det sig att just invandrare blir dömda, när det är så många våldtäkter som läggs ner?

        Jag håller med. Alltså jag tänker att invandrare är överrepresenterade just gällande överfallsvåldtäkter och att den typen av våldtäkt enklare kan ge en fällande dom än valfri Andres som våldtagit sin kompis på en fest eller Peter som våldtar sin flickvän?

        Tänker också att det kanske är vanligare att anmäla en överfallsvåldtäkt än någon av ovanstående? Var finns forskning om det?

          Ja, det finns forskning som visar att ju högre social och ekonomisk status en man har desto mindre benägen är offret att anmäla, och åklagaren att gå vidare med åtal, dom osv.

            Också relationen till förövaren spelar roll. Vi anmäler oftare en okänd förövare än en vi känner när det kommer till våldtäkt. Detta gör att våldtäkterna av männen vi känner och har någon relation till inte syns på samma sätt i statistiken.

          BRÅ har information!

          Ja, alltså, överfallsvåldtäkt från en eller flera personer är nog något det läskigaste jag kan tänka mig att uppleva. Det hade jag även i tankarna när jag sålde mig till män. Man var noga med att sälja till svenska män, som hade pengar och bodde på dom bättre hotellen eller på dom bättre områden, ”vita områden”. Man ville inte träffa dom som knappt kunde svenska, ville ses på nån hostel, eller typ i Akalla. Det är som riggad för att bli gruppvåldtagen och rånad, tänker jag.
          Varför tänker jag så? Ville jag försöka motbevisa mina fördomar? Noup. Jag skulle agera likadant även idag.

        Och framför allt vilka våldtäkter vi tenderar att anmäla från första början.

          Med tanke på att det är lättare att få en fällande dom vid rån än vid våldtäkt så känner nog många att det inte är någon mening att anmäla våldtäkt då offret får skit och gärningsmannen går fri. Om man sen outar våldtäktsmannens identitet blir man själv stämd.

    OT, men pratar Ida och Alex om dig i senaste avsnittet av Sånt är livet-podden? Låter som det… konstigt för jag har en helt annan bild av bloggen och dig, än vad de verkar ha.

      Ingen aning faktiskt…
      Jag har inte hört avsnittet än. Vad sägs? Ellr vart i podden så kan jag slänga ett öra på en gång…

        Ja de pratar om din blogg! Att här pratas osanningar och hat. Etc etc.

          Jag lyssnade precis på sista avsnittet, men där svarar de bara på tre frågor. Vilket avsnitt menar ni?

            Vår son bär rosa, so what? -avsnittet. Har för mig att de pratade om det i slutet av podden

              Helt underbart underhållande. De är precis lika fördomsfulla som de anklagar andra att vara och sprider samma lögner på sin stora plattform som de anklagar mig för att göra, och om jag har något att säga om saken, bemöta det osv så ska jag göra det via mail och inte på min egna plattform för då startar jag drev. De går ju inte ens att ta på allvar… Om de nu ska uttala sig så kan de ju i alla fall ta reda på fakta…eller varför inte skicka ett mail? 🙂 Just nu är de ju exakt samma skrot och korn som de anklagar mig för att vara.

              Jag har kolla min inbox. Inget mail från dem.
              Märkligt…kan det ha kommit bort?

    Åh, Amanda är så jävla bra! ❤

    Varför gör jockiboi sina videos med solglasögon på? Är det någe fel på ögonen hans?

      han skäms för sina påsar under ögonen enligt honom själv.

        Nej han har asberger, svårt med ögonkontakt och känner sig mer trygg bakom solglasögon.

          Han har väl inte ens gått igenom någon utredning för Asperger?

          Svårt med ögonkontakt med…kameran?

            Spela dum..

              Vem syftar du på? Seriöst, formulera dig bättre och peka på vem du syftar på.

      Om jag minns rätt gjorde han en operation för att ta bort påsarna under ögonen men han blev inte nöjd. Han brukar även nämna att han har svårt att titta folk i ögonen (Vet inte om det är samma som att titta in i en kamera)

        Jag har också svårt med det. Lösning: titta strax ovanför ögonen eller liknande.

    Alltså Tramsfrans senaste inlägg, det om att Bella åker till Milano för att prova en klänning är verkligen så spot on!

    Han skriver bl a ”Det är verkligen otroligt hur Blondinbella hittar tid till allt! Man hade ju kunnat tro att en så framgångsrik entreprenör hade haft fulltecknat i kalendern, men det känns betryggande att det trots allt också finns tid till att lägga 2 arbetsdagar på att åka till Milano för att hitta en klänning.”

    https://tramsfrans.aftonbladet.se/

    Tycker att det är skrämmande att många verkar nedprioritera utbildning och böcker – Särskilt i såhär viktiga ämnen! Finns en bok som heter Om ras och vithet i det samtida Sverige skriven av författare av olika akademsik bakgrund. Den tar upp det här på ett bra sätt (som självklart Lovette också gör).

      Dagens ungdomar (nej, jag är inte tant, född -87) verkar inte läsa böcker längre.

    De kidsen från Klippan var väl 18 år och inte 16?

    Är det ens nån som har respekt för jockiboi? Töntigare mupp i solbrillor får man leta långt efter! Han om nån ska väl inte yttra sig om att hänga ut folk på nätet när han gör de mest hela tiden.. se bara på förra husägaren som till slut stämde jockiboi och Jonna?

      Bajs-jockiboi kommer han alltid vara ”känd” för.

    Asså det märks i flera av dina inlägg att du verkligen tycker om jocke å jonna. Du skriver så defensivt gällande dem, men alltid mer kritiskt när det kommer till andra influencers. Kan bara tänka mig hur inlägget hade sett ut om det hade gällt bella.

      Jag har fått feedback att försöka tona ner mina egna åsikter en smula nu när bloggen blivit så stor för att inte uppvigla den grupp av människor som bara väntar på en gnista till sin stubin. Jag kan få fram mina åsikter utan att dra allting till sin spets och det är ett ansvar jag behöver ta här inne. Och det gäller alla inlägg, särskilt inlägg där ämnet i sig är relativt laddat så som rasism mm.
      Förhoppningsvis kommer du märka den förändringen i alla inlägg men det kommer givetvis ta lite tid att få det att hamna på en bra nivå, men så är bloggen dynamisk också. 🙂

      Eh, va? Detta inlägg är som de flesta andra. Cc favoriserar ingen, hon väljer däremot att låta bli att skriva om personer som går igenom traumatiska upplevelser. Jämför med sbendkabloggsres eller vad skitsidan heter. Den tog upp minskningen i Blondinbellas kladdförpackningar idag/igår. Samt spekulerar i allt och alla. Skvallerblogg, vilket denna inte är.

    Kan du förklara denna delen av texten Camcam?

    ”för han som vit man kan/bör/ska aldrig, aldrig, aldrig tala om för exempelvis Lovette Jallow vad som är rasism för det är inte hans sak att avgöra.
    Är inte och kommer aldrig att bli. Och så är det med det.”

    Med detta i åtanke undrar jag hur du ser du på rasism mot vita? Om en vit man blir utsatt för anti-white rasism har han då ingen rättighet att uttala sig om det? Om hans vita familj mördas av någon med rasistiska motiv är det mindre viktigt?

    Du gjorde ett väldigt starkt uttalande i ditt inlägg måste jag säga.

      Är det rasism mot vita vi pratar om här? Och som Jocke pratar om?

        Jag pratar om rasism som i rasdiskriminering.

        Om det är rasism mot en specifik grupp av människor du avser med ditt uttalande bör du ändra din text så det framgår.

          Rasism mot vita existerar inte.

            ”Rasism mot vita existerar inte”, hmm okej. I Afrika då? Där finns många vita som arbetat men fått sparken pga deras hudfärg, dom blir även utsatta för våld samt mord just för att dom är vita. Finns en tjej på youtube som intervjuat flertal vita människor i Afrika som dagligen blir utsatta för rasism.

            Ni vänstervridna vägrar och se sanningen, för er finns det bara rasism mot mörka människor….

              Lauren southern <—— kolla och inse faktan, rasism mot vita existerar!

      Som tur är finns ”rasism mot vita” eller ”omvänd rasism” inte – vilket Lovette (och många andra, även vita!) har förklarat gång på gång på gång. Annars en enkel förklaring här:
      https://youtu.be/dw_mRaIHb-M

        Ja vissa är ju av den ståndpunkten.
        Tyvärr.

        Även Camcam som det verkar?

          Snyft, snyft, snyft…

            Oklart varför du är ledsen.
            Vill du utveckla snyfteriet lite?

              Ja vissa tror ju att det finns ’omvänd rasism’.
              Tyvärr.

              Även Någon som det verkar?

                Det finns inte ”omvänd” rasism. Det finns rasism punkt.

                Sedan kan precis ALLA råka ut för rasism oavsett hudpigmentering.

                Ni får hålls isär på strukturell rasism och annan rasism.

                Och jo även kaukasier kan råka ut för strukturell rasism.

                  Men hej, är du vaken?
                  Efter din slöjbärare = demonstrerande nazister kan man omöjligt ta något som kommer från dig på allvar. Fast det kunde man ju inte innan heller, så status quo alltså.

                  Det beror ju på hur man definierar rasism dvs som ngt med maktstrukturell dimension eller ej. Tycker Sydafrika är ett himla intressant fall vad gäller rasism mot vita o huruvida det finns.

                  För vita har ju ingenting med att göra hur situationen i Sydafrika ser ut?

                  Precis så TRH.

                  Det är enkelt att förstå varför det finns rasism i världen bara genom att läsa kommentarer i denna tråd.

                  Vita av från olika delar av världen trakasseras och mördas just för att de är vita eller kommer från ett specifikt område. Mörkhyade likaså. Asiater likaså. Minoritetsbefolkningar likaså.

                  All rasism är lika illa men sålänge vi fortsätter vara ignoranta och påstår att det inte finns eller är ett problem kommer det att bestå.

                  Många gillar att sitta i sin bubbla och tycka och tro, de skulle gynnas av att ta sig ut i världen för att se hur det verkligen är.

                  När hutus i Rwanda mördade typ 1 miljon tutsier på 90-talet, klassas det rasism? När folk i samma land, med uppenbarligen samma utseende och ursprung, diskriminerar den andra?

                  Förklara gärna hur vita utsätts för rasism.

                  Henrietta – jag vet inte hur pass väl insatt du är i den konflikten men de har inte samma ursprung. Vilket är själva roten till konflikten.

                  Men oavsett, det var rasism.

                  Rasism är det när individer, grupper, institutioner eller kulturer behandlar människor oskäligt på grund av färg, fysiska egenskaper och etnicitet och rationaliserar den behandlingen genom att tillskriva dem oönskade biologiska, psykologiska, sociala eller kulturella egenskaper. Det som skedde i Rwanda är inget undantag. Tutsierna, på grund av sitt ursprung ansåg sig alltid stå över Hutierna och detta var socialt accepterat.

                  Hur långt isär är hutus och tutsis, när det kommer till ursprung? Dom delar hudfärg, språk och religion. Det enda som skiljer är väl att tutsis är ursprungligen boskapsägare och hutus odlare. Tutsis hade högre status som boskapsägare och såg ner på hutus. Dom verkar ha mördat varandra vartannat under historiens gång. Splittringen mellan dom verkar vara högst politisk.
                  Det känns som att det läggs så himla mycket vikt vid oss vita, och hur fördomsfulla vi är gentemot resten av världen, och att vi har en gång i tiden hållit på med slavar som vi då helt enkelt ska gå och be om ursäkt för i alla kommande generationer framöver, men vad jag vet så dödar inte djurbönderna spannmålsodlare och vice versa, här i Sverige. Vi är generellt väldigt toleranta och förstående, och vi kommer rätt bra överens med varandra. Om folk massdödar varandra i rasismens namn inom sina egna länder, är det då så konstigt om det finns fördomar om ”främlingar” inom vårt land? Är det inte rätt naturligt att vara skeptisk till människor som kommer med andra värderingar, språk och sedvanor? Och kommer vi någonsin kunna radera det? Vi problematiserar liksom ordval, CA, och tolkningsföreträde här i Sverige. Vi har det rätt bra ändå.

    Jag blir så förvirrad i hela den här diskussionen.
    Jag kunde inte bry mig mindre gällande hudfärg. Tycker jag om en människa så är det ju inte på grund av vart personen kommer ifrån utan vilken personlighet denne har.
    Men eftersom jag säger så, så är jag tydligen rasist? För att då nedvärderar jag folk med mörk hy. HUR kan det vara kränkande?
    Borde det inte vara sämre av mig att lägga fokus/engagemang på personens hudfärg?
    Vi är alla människor, med känslor, tankar & erfarenheter, fast med olika skal.

    Och inget idiotförklarande av mig tack, utan jag vill verkligen bara förstå.

      Att hävda sig ’färgblind’ är oftast (alltid) att vara privilegierad.

        Suck. Och?

        Du behöver inte vara nedlåtande när jag uttryckligen ville ha ett svar.
        Jag försöker ständigt läsa på om CA & andra viktiga ämnen som uppdagats under senare tid för att som ”vit priviligerad kvinna” ha kunskap & kännedom för att INTE kränka någon annan människa.

      Att du inte ser färg är jättebra och det är inte kränkande eller rasistiskt som flera kanske påstår. Det enda jag hoppas du förstår är att minoriteter som ex. Svarta för ofta påminns om att det finns färger. Så snälla lyssna inte på de människor som påstår att du är rasist. Men kom ihåg att man inte kan be en ex. Svart person att sluta prata om färger eller liknande eftersom vi ständigt påminns om det av samhället. Hälsningar en svart tjej

        Tack S för ditt svar! ?
        Jag kommer aldrig tysta personer som är mörkhyade, för jag vet inte alls hur det är att vara i dessa människors sits.
        Jag kommer fortsätta bemöta alla människor med samma respekt oavsett härkomst/religion, hudfärg eller sexuell läggning.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.