Öppet Spår – politics edition

Vi kör ett specifikt Öppet Spår för politik så här innan valet.
Risken finns att det ballar ur helt men försök fokusera på vad ni VILL/SKA rösta på istället för att försöka sänka andra partier. Funkar det inte så kommer jag stänga inlägget men valet är ert. (Haha…valet…)

Så där ja!
När man börjar kalla andra människor för h*rungar mm så är mitt tålamod slut. 
Jag ber om ursäkt till alla ni andra som diskuterade på en helt okej nivå. Och du ”R” är färdig här inne. Du kan ta ditt bristande vokabulär någon annanstans. 

113 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Sverigedemokraterna och alla ni som röstar på dem är rasister. ?

      ”fokusera på vad ni VILL/SKA rösta på istället för att försöka sänka andra partier” Läs inlägget och följ reglerna

        Sänka? Jag klargjorde fakta.

          Ja, du försöker provocera människor. Jag hoppas att ingen nappar för vore tråkigt om hon stängde inlägget pga en person.

            Trist att rasister blir provocerade av att kallas rasister. ?

            Nej. Varför kan du inte följa de väldigt enkla reglerna Cam satt upp för inlägget? Eller hålla dig till vanliga öppet spår om nu nu inte vill prata politik

          Nej.

          Du missförstår.

          Klargöra fakta är när man tar bevis och underlag för att styrka sin tes. Det är proffsigt, förhoppningsvis logiskt och korrekt.

          Du kastar ur en tes utan något att styrka den med. Känns mer barnsligt, ologiskt och mer som ett barn som kommer till trotsåldern och vill skrika högst.

            gott med lite klassisk mansplaining ?

              Mansplaining?

      Tråkigt du känner så, själv röstar jag på SD men respekterar att 80% av övriga röstberättigade myndiga i landet väljer att rösta på något annat.

      Svar till R, dom inte dem.

      Tror du att du på något sätt får någon enda att inte rösta på SD genom den meningen? Tror faktiskt att du fullkomligt struntar i hur många som röstar på SD.

        Dem? Det ante mig att du inte vet skillnaden på de och dem…

      Du verkar inte vilja övertyga någon till att inte rösta på SD, förstår inte varför du lägger ner så mycket tid på att bara vara dryg?

      Svar till R.. rasistkraxet funkar inte längre!

        Det är snarare såna som du som har bidragit till att själva ordet tappat betydelse, även om den sanna innebörden fortfarande är hemsk.

          normaliseringen av rasism får ändå rasisterna stå för, nån måtta får det vara

            Invandringskritik är inte rasism. Och att då bli kallad rasist när en endast försöker diskutera samhällsproblem gör att en blir avtrubbad inför ordet, då ej den faktiska betydelsen.

            Precis, självklart ska man tro Peter när han skriker Varg för femtielfte gången.
            I sagan är det såklart bybornas fel att den nya normen blir att ”Peter skämtar”.

          Läs ordentligt istället, du missuppfattade.

    Förslaget från SD är FRIVILLIG sambeskattning för de familjer som tycker det är bra för dom. Alltså inget som påtvingas någon

      så snällt

      Exakt! För mig och min familj hade det varit guld! En av mina anledningar till att jag röstar SD. Tänk, alla kvinnor springer inte patriarkatets ärende och vill ut i arbetslivet och jobba röven av sig innan barnet ens slutat amma.

        Samma här! Tänk att få välja själv!

        Du springer patriarkatets ärende gumman, när du röstar på SD.

          Fint med härskartekniker, om man ska prata vänsterns språk.

            ”Hon” är nog van vid att bli kallad gumman. Det är inget som jag tror bekymrar ”henne”.

              Ger dig inte rätten att förminska någon? Kanske dags att börja leva som ni lär.

                Håller med dig till fullo.

                Förstår inte att folk här lyckas gång på gång med att försöka argumentera för sin sak, men skjuter sig själv samtidigt.

              Nej jag är inte van att bli kallad ”gumman”. Jag är van att bli bemött med respekt.

                troll

        Springer man patriarkatetsärende om man vill tillbaka snabbt från mammaledighet? Brukar det inte hävdas om kvinnan stannar hemma länge också, och då har fastnat i kvinnofällan?

          Jo precis. Fundera lite på det. Vem tjänar på att kvinnan slutar amma tidigt och går tillbaka till arbetet med att passa andras barn, ta hand om gamla och städa toaletter?

            Känns ju som att folk kommer hävda att vad man än väljer som kvinna så är det pga av att Patriarkatet har styrt det ditåt. Och alla kvinnor städar väl inte toaletterer m.m….

    Vilka vanliga personer i samhället finns det som påverkat politiken? Jag tänker genast på Astrid Lindgren, har vi fler?

      Kommer ihåg när Astrid fick betala över 100% i skatt, hon gjorde då det hon gör bäst, skrev en bok.
      Det blev Pomperipossa, det var ett smart sätt att göra inlägg i debatten.

        Det var strax innan S förlorade makten för första gången på 40år, de säger att det bidrog. Hon betalade 102% skatt. Hennes citat ”Tidigare socialdemokrat, numera bara demokrat” är så coolt. En kvinna med så mycket makt i en tid när kvinnor inte hade makt. Älskar Astrid

      Arbetarrörelsen drog ju till stor del igång p.g.a. författare som Eyvind Johnson och Moa Martinsson.

    SDaren Nataly fatouhiy wright piiinsam. Vill bara klargöra att alla syrianer/assyrier/keldaner inte tänker som henne. Självhatande människa.

      Förstör inte inlägget, finns många som vill diskutera på ett moget sätt. Rekommenderar dig flashback, familjeliv eller annat forum

    Förra valet såg jag alla som röstade på SD som rasister. Detta val röstade alltså jag på dom… alla lapparna var minst på SD och personen framför och bakom mig röstade även dom på SD. Trodde ändå inte att så många skulle rösta på dom som folk sagt, så var så sjukt att se att folk, inkl mig själv röstade på dom…

      En del saker som bara de har. Jag misstänker att nästa val eventuellt ser lite annorlunda ut, om fler partier tar tag i frågor som den här gruppen anser viktiga. Liksom… Om 10 pers säljer äpplen och 1 person säljer päron och du vill ha päron så går du till den personen

      Ja det är sjukt att folk, eller rättare sagt så många män, röstar på rasisterna och kvinnohatarna.

      troll

      Samma här. Jag röstade mp förra valet. Mina vänner tyckte SD var rasister. Mina äldre släktingar röstade på FI. I är kommer samtliga, inklusive mig själv, rösta på SD.

        Mamma-rasisten. 🙂 Tur att familjen är eniga men har ni inga egna viljor i familjen?

          du menar att du tolkar det som att någon i familjen bestämt vad övriga röstar på? Vad konstigt. Jag tolkade det som om alla hade gjort individuella val, men händelsevis föredragit samma parti.

        ok ”morsan”
        troll

          Okej ”anonym”, vi får väl se nästa söndag. Sjukt otrevligt av dig att skriva att folk är troll. Vi är ju här inne för att diskutera politik allihop.

            planera en dystopi snarare ?

    Och för er som är intresserade av hur människor på olika ställen i Sverige tänker kring valet och vad de ska rösta på har Expressen ett intressant reportage om människor efter Europaväg45. Från Angered till Övre Soppero.
    Tänk om fler försökte sätta sig in i VARFÖR så många tänker rösta på SD och utgå därifrån istället för att generera fler SD-röstare genom att gapa överallt ”SD är rasister”.

      Exakt!!

      Vi som har satt oss in i det vet att det är rasister och kvinnohatare som röstar på SD. Dessutom är SD gammalmodiga o konservativa, trots deras relativt unge o oerfarne valp till partiledare.

        Du missade hela poängen

        Tvärtom kvinnohatare som vill att kvinnor ska kunna knullas utan att bli med barn (tvingas till abort) och att kvinnor ska ut och jobba direkt efter förlossningen. Ni är så lurade av patriarkatet! I förhållanden är det oftast kvinnan som vill behålla barnet, men mannen som övertalat eller tvingar till abort. Oftast vill kvinnan vara hemma länge efter förlossningen med sitt barn, men tvingas tillbaka till jobb som städerska eller undersköterska för att staten ser arbete som viktigare än familjen. Så trött på alla ”feminister” som tror att vi kvinnor vill jobba jobba jobba och göra aborter. Låt oss välja själva!

        Ja exakt. Välja. Se till att kvinnor KAN behålla ett barn om de vill. Se till att kvinnor kan välja sambeskattning om de vill vara hemma länge med barnen. Rösta SD eller KD. För alla kvinnors rätt att VÄLJA.

          Håller med. Abort är ju lättast för männen. De slipper ingrepp, de får ligga men behöver inte tänka på konsekvensenen. Klart män vill ha abort så länge det går, säkert till v 40. Kvinnor känner moderskänslor och får dåligt samvete av att döda sitt barn. Abort är definitivt en kvinnofråga, men inte som vänstern och abortförespråkare tror. Det handlar om att kvinnor inte ska behöva göra abort alls!

            Ja alltså jag är för abort. Men jag tycker att debatten blir så konstig ibland. Som om inte kvinnor skulle kunna vara för sänkt abortgräns. Vad är det som säger att dagens gräns på vecka 18 är perfekt? Vad gör vecka 18 så speciell? Varför inte vecka 34?

            Abort handlar om kvinnors rättighet att, när män har slarvat och befruktat kvinnor mot deras vilja, så ska kvinnor ha en andra utväg – abort.

              Vad menar du att män har slarvat?

              Skulle säga att ansvaret för användandet av preventivmedel är delat. Bådas ansvar.

            Hur slipper män INTE tänka på konsekvensen genom att SD förbjuder kvinnor att göra abort efter 12:e veckan, menar du?

          ok ”matilda”

            Vad menar du ”Bibbi”? Matilda är mitt nick här.

            Som vanligt är det inte personen i filmen som har skrivit brevet.

              du är ett troll

    Alternativ för Sverige!!!!

      Vad du gör bort dig nu R. Skriker rasist och så har du inte ens koll på sveriges mest rasistiska parti.

        Horungar, idiot, rasist….? Camcam, extremt dålig moderering just nu

          Yes. Demokrati kallas det.

            Men ge dig med personpåhopp nu R

          Men svara med dina åsikter och VARFÖR du anser att de är det. Sluta kalla folk massa saker, bete dig vuxet

      Nej. Jag röstar SD, jag blir ärligt talat mörkrädd för Alternativ för Sverige

        Detta låter som ett spännande scoop. Vill gärna titta närmare på det.
        Ge ett exempel på vad de kommer försöka driva igenom som är hemligt för väljarna.

    Finns det någon mer än Margaux och Matgeek som intervjuat partiledare på det lediga lite mer personliga sättet? Gillade att kolla på de avsnitten

      Vet att Therese Lindgren har intervjuat Stefan Löfven och Ulf Kristersson, har dock inte sett avsnitten så jag kan inte säga om de är sevärda!

    CamCam, kan du inte sätta ner foten direkt här och sätta dessa i modd för resten av kvällen de som redan försöker provocera och sabba tråden från första stund

      Ja tack! Så irriterande när det inte är någon vettig diskussion i ett inlägg gjort för att prata politik

      vilka är det som försöker provocera ?

        De som inte skriver något om sina egna politiska åsikter eller går vidare på någon annans kommentar utan bara hoppar på SD väljare. Jag är intresserad av alla politiker, vill veta mer. Är extremt irriterande att läsa 20 ”rasist” kommentarer som provocerar och bara blir pajkastning utan värde. Säg istället varför man tycker så då, dra några exempel, prata åsikter..

      Är ju ganska meningslöst att ha ett Öppet Spår om politik om någon får förstöra och provocera oavbrutet. Då kan det lika gärna kvitta. Lämnar detta nu. Ha en fin lördag!

      Hoppas du hamnar i modd så vi andra kan prata om partierna och de som inte vet vad de ska rösta på kan fråga saker öppet och få svar

        Och mer och mer våldsamt pga personer som dig som inte kan diskutera och argumentera.

      Folk vill ju bara att du skall komma med lite info och argument för att inte rösta SD. Istället för att bara säga att dom är rasister, en inställning som jag tror att alla är medvetna om finns!

    Har svårt att bestämma mig mellan KD och SD. Har tidigare röstat på L och M men lutar inte alla åt dem nu.
    Gillar Ebba Bush Thor, tycker hon är en bra partiledare och har bra fokus. Men jag önskar en stramare invandringspolitik och därför SD. Sen känns en röst på KD som kanske bortkastad då de inte kommer in i riksdagen. Önskar saklig hjälp och inte påhopp.

      om du tycker nazityskland verkade nice så ska du definitivt rösta på SD ?

        Vill du utveckla hur du menar?

          https://www.sd-citat.nu
          Tycker även jag att det andas natzityzkland.

            Natzityskland ska det stå så klart!

            Som att SD inte tar avstånd när någon partimedlem säger något som faktiskt är rasistiskt.

      Tycker inte att du ska se din röst som bortkastad hur du än väljer, men jag förstår att det är lätt att tänka så.
      Vilka frågor utöver invandringen tycker du är viktiga?
      Skulle själv inte rösta på någon bara för att jag gillar partiledaren.

      Jag kommer rösta KD i kommun och region, men SD i riksdagen. Tips!

        Jag röstar FI
        Tips!

          Varför röstar du på FI? För mig har de inte en enda fråga rätt. Kommer verkligen inte på någonting.

            jag är för ett inkluderande och solidariskt samhälle

        Tips! Läs här först https://www.sd-citat.nu
        Känns det bra i magen att rösta på en politik som står bakom detta?

      Jag kommer att rösta KD, mest pga den fokus de lägger på framtida skärpta straff gällande vålds och sexualbrott. Hoppas att de kommer in i riksdagen(enligt senaste undersökningen var både de och MP över), men för att de ska göra de måste man ju rösta på dem. Hur skulle det bli om alla tyckte att rösten blev bortkastad?

        De är i riksdagen.
        Tror du menar ”hoppas att de håller sig kvar”.

          Du har missat att KD och MP kan åka ut ur riksdagen i och med att det är så få personer som väntas rösta på dem?

            Nej, det har jag inte missat. Följer mätningarna.

    Såg att Ellen Bergström hade röstat KD

    På Instagram skrev Jonas Gardell för ett tag sedan ett inlägg om dem som röstar på SD. En tänkvärd text!

    Jag tycker så himla mycket om Jimmie Åkesson. Jag tycker p3s roast av honom var så jävla långt över gränsen, och inte i närheten av de andra partiledarnas roasts. Led med honom när jag sågs hans reaktioner när roasten pågick, och tycker det är skitbra att han sa ifrån.
    Partiet har sina rötägg men jag litar på Jimpa fullt ut. SD for the win!

      Några rötägg? https://www.sd-citat.nu

    Jag vet inte vad jag ska rösta på. Ärligt alltså, hjälp mig tack!

    Varför ska jag rösta på det parti ni ska rösta på? Nämn fem anledningar, tack.

      Kanske bättre att göra en valkompass istället så att du får ett hum om var du står i vissa frågor?

      Du ska rösta på vad du tycker är viktigt. Men ett tips till dig är att tänka ut 3-5 saker som är viktiga för dig. Tex invandringspolitik, sjukvård, klimat… Invandringspolitiken tex är så mycket mer än SD, alla partier har den. När du tänkt ut vad som är viktigt för dig så läser du på ALLA partiers hemsidor under de punkterna. Se vilket parti som passar dig bäst. Man håller sällan med ett parti om allt, så man får välja vilka frågor som är viktigast helt enkelt

      Jag kan rekommendera svts valquiz eftersom det ger en bra fingervisning om vilka partier en tycker mest lika med. Där är det också lätt att se var partierna står i olika frågor och deras motiveringar till varför de tycker som de tycker.

    Jag ska rösta på socialdemokraterna för tredje gången 🙂

      Du tycker att Löfven gjort så bra ifrån sig eller?

        han har säkert gjort sitt allra bästa

    Har det varit några odemokratiska handlingar som inte varit riktade mot SD.
    Torgmöten är blivit störda med våldsamma protester, deras transportmedel har blivit beskjuta, någon försökte kasta något på partiledaren och så vidare.

    Känns som ingen kan argumentera mot SD, utan man måste ta till våld.

    Sverige har i princip alltid styrts av vänsterpolitik för det är så vi har röstat. Det har gjort vårt land till ett av de bästa att leva i (förutom för kvinnor och barn i många avseenden och främst ur historisk aspekt) och med en perfekt mix av statligt ägande och privat ägande. Jag anser att jämlikhet och jämställdhet är en förutsättning för att demokrati ska råda. Det finns ingen demokrati i ett land om man, som även Sveriges makthavare genom tiderna har gjort, utesluter 50% av befolkningen, dvs kvinnorna. Till kvinnorna hör även barnen, dvs en majoritet av befolkningen i världen.

    Jag anser att vi gemensamt ska äga (=staten ska äga) tillgångar som tex skog och mark, vatten, elledningar, telefonledningar, gruvor, skolor, sjukvård och liknande som måste kontrolleras av OSS gemensamt, för att inte kreti och pleti företagare/arbetsgivare/kapitalister ska utnyttja, exploatera, tjäna fantasisummor på detsamma. När vi lämnar över vår kontroll (den statliga kontrollen och vårt gemensamma ägande) såsom konservativa högern (M, KD, SD, L) vill göra, över till exempel skolor, vård och annat som vi gemensamt tidigare äger/har ägt, går saker och ting alltid överstyr som vi har sett inom tex vården. Enskilda personer (oftast män) och ofta utländska bolag tar över våra tillgångar, tjänar storkovan och vi medborgare får betala högre pris för sämre tjänster/varor/vård/utbildning. Ingen reglerar detta om inte staten finns.

    Någon som har sett ”A Swedish Elephant”? Vad tyckte ni om den?

    Om ni bortser från deras parti och politik, vilka partiledare gillar ni mest och minst?

Comments are closed.