Kissie kritiseras för köp av ny Pradaväska

läsare kritiserar kissie för köp av pradaväska

Uj, uj, uj…
Nu ska vi se om jag kan formulera mig så att den lilla underkategori läsare som har ”medveten missförståelse” som huvudsaklig syssla här inne inte börjar ryka ut genom öronen i ren missförstådd frustration.
Jag ska göra mitt bästa men det är lika bra att ni går och hämtar brandsläckaren på en gång – för säkerhets skull.

Ja, jag kan inte förstå hur man kan spendera tio tusentals kronor på en märkesväska, men det är inte för att jag anser att man ska ge bort alla sina pengar utan för att jag helt enkelt inte ser värdet i att köpa en svindyr väska. Jag har lagt ganska mycket pengar på en studiomikrofon och högtalare, något som Hannalicious kanske skulle tycka vara lika jäkla galet som jag gör varje gång hon köper en ny Chanel att pynta bokhyllan med.
Vill Hanna, Forni, Tunis och Kissie lägga massor av pengar på märkesväskor – för all del, gör det. Bara för att jag inte håller med dem så betyder det ju inte att de ska sluta upp med det och lägga pengarna i närmsta mugg.
Jag håller med Kissie – jag tror mycket på att konsumera sig ur kriser. Man kan inte BARA göra åtstramningar och skapa ett samhälle där ingen konsumerar. Hur skulle det se ut? Inga pengar som byter ägare för att kunna vidarekonsumeras? Hur är det att skapa arbetstillfällen och få människor att våga satsa?

Jag förstår som sagt inte att någon vill lägga en massa pengar på en väska, men det betyder inte att jag har rätt att säga åt Kissie att hon inte ska köpa den.
Jag kan bara säga att jag aldrig skulle göra det men vad hon väljer att köpa för sina pengar är varken din eller min åsikt. Jag ser då hellre kritik mot influencers hysteriska flygande, något som faktiskt påverkar oss på ett betydligt mer konkret sätt än Kissies väska från Prada. Ja, konsumtionshetsen på sociala medier är hemsk många gånger, men om vi ska rangordna problemen så tycker jag nog att flygresorna kommer betydligt högre upp än Pradaväskor. Jag bryr mig inte det minsta om ifall Kissie köper en Pradaväska, det är väl snarare uppvisandet av den jag motsäger mig då många unga tjejer tolkar det som att man måste ha en sådan väska för att vara rätt! Eller att man måste ha fjörton väskor för att passa in.
Så för att jag ska tro att personen bakom kommentaren på riktigt är orolig för vårt samhälle så hade hen behövt inleda med lite gammal hederlig flygskammande för att sedan gå över till Pradaväskan.
Rätt ska vara rätt. Pradaväskan köptes trots allt i Italien.

Isabella – å andra sidan – har lagt sig själv på en nivå som på intet vis hör hemma i den här diskussionen så blanda inte in henne i det jag skriver här ovan. Tack för visad hänsyn. 

87 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Skulle önska lite bevakning av och inlägg om GabJoss, Tyra, Catrine, instagram och Youtube.

      Vet inte vad det skulle finnas att skriva om Gabriella, hon gör inget väsen av sig och vartannat inlägg är typ likadant… Tyra bloggar väl inte ens och jag tror hon mår bäst av att inte folk får hackla på henne på denna blogg. Catrin är ingen influencer. Instagram tas ju upp titt som tätt. Youtube finns redan, gå in på svenskayoutubers.

    Det är mycket skäll, klagande och uppläxning på bloggar och soc medier nuförtiden, särskilt om shopping och flygande – klimatångest är ju nya trendordet – men absolut är det viktigt att tänka på miljön. Men ibland låter det som bitterhet och avundsjuka eller bara att folk vill rasa och klaga. Förutom Kissie så är Pernilla W, Hanna Graaf, Mona och Bianca några som fått mycket skäll, tillrättavisningar och uppläxning på sistone.

      Kaaaaanske för att de beter sig som de gör? Man kan konsumera utan att lägga ut varje grej man köper. Bianca måste jag även säga har ett väldigt skevt synsätt på pengar, fick en helt annan bild av henne efter avsnittet med inredaren. Det är inte lyxigt, det är inte coolt, det är inte normalt – det är skevt

        M-m-m-men…. de måste ju skapa ”content”! ?

          Men varför ser ”content” ut som det gör?
          Med ”content” kan ju menas i princip vad som helst som fyller sociala medier men av någon anledning har ordet blivit liktydigt med lyxkonsumtion, exklusiva vanor och svindyra kläder, skor och väskor.
          Måste influencers förmedla just denna ytliga tillvaro eller är det en konsekvens av att de plötsligt fått mycket pengar och möjlighet att leva ett lyxliv genom sina sociala medier?
          Från början var en bloggare en ganska vanlig person som skildrade ett ganska vanligt liv. Bloggaren kunde ofta skriva flera meningar i följd med ett budskap, korrekt grammatik, skiljetecken och allt.
          Men en influencer ska uppenbarligen vara som ett kolorerat magasin för flykt från den grå vardagen. Inga krav på text utöver enkla utrop till arrangerade och sönderredigerade bilder. Goalz! You slay!
          Vad hände på vägen?

            Ja det är tragiskt, verkligen.

            Ja, bloggvärlden ser helt annorlunda ut idag. Jag bloggade för en herrans massa år sedan, jag hade en egen liten ”modeblogg”. Men på min tid (låter som att jag är 50 år, är bara 32, hehe) så känns det faktiskt som att bloggarna hade en egen ”touche” på sin stil och sin blogg, vilket var mycket roligare, tycker jag!
            Jag, som hade en blogg som kanske drog… ja men ett tusental unika besökare i veckan låg ändå ganska högt på bloggportalen, blev bjuden på bloggawards och erbjöds att blogga på större portaler och fick erbjudande om att arbeta för någon tidning, jag hade fin stämning bland kommentarerna och en med bloggarna som var stora, och större än, än min. Men jag (och de andra bloggarna) skapade inget vidare content om man jämför med idag! Jag tog bild på min outfit, på saker jag köpt, gjorde kollage på saker jag tyckte var fina, från modevisningar, uppblandat med lite personliga bilder då och då. Fotade bäst det gick där hemma, inga fantastiska bilder direkt. Jag reste kanske… vartannat år så min blogg var inte fylld men härliga bilder på min rumpa och diverse blå hav.
            Men det drog ändå folk! Det känns inte som att det var samma hets och hysteri då som nu, inget ”dyrast prylar vinner” eller ”flest utlandsresor på en månad vinner” eller ”finast redigerade bilder vinner”. Det kändes som att det var mer genuint förr, sättet som bloggarna inspirerade på. Eller så har jag bara blivit gammal och förstår inte grejen längre.

    Eh nej, det är klart vi måste fortsätta med det här systemet där världen (ekonomin) rullar på för att vi konsumerar. Även om det innebär att världen till slut slutar rulla och mänskligheten har förintat de förutsättningar som gör det möjligt för oss att leva här. Då kan vi ändå glädjas över att ekonomin och tillväxten står sig starka. Missförstå mig rätt, en pradaväska mer eller mindre kommer inte göra någon skillnad, och enstaka personer behöver inte kölhalas för ett inköp, men vår kultur och vår inställning till materiella saker måste förändras.

      Fast det är en helt annan diskussion och där hela världen på en och samma gång måste komma överrens om att byta ut kapitalism samtidigt. Annars kommer de som enskilt försöker svälta ihjäl.

      Jag skulle också gärna se en värld som funkar som i Star Trek men är just nu en utopi som jag inte vet hur vi ska uppnå.

      Håller med dig. Det behövs ännu mer krafttag från politiskt håll för att främja gröna varor och beteenden. En cirkulär ekonomi. Sluta prata BNP hela tiden, ta till andra mått på välfärd och lycka hos befolkningen så man kan ställa om från denna tillväxthets som inte ens talar om hela sanningen. Det är ett snävt mått. Sluta subventionera miljöfarliga ämnen och företag.
      Samtidigt som mycket ligger hos politikerna måste också den enskilda människan göra sitt. Om vi verkligen har ett samvete. Vi måste prioritera om, ifrågasätta våra värderingar, försöka se framåt och ta på oss ”The veil of ignorance”. Vi kan inte bara vänta på att någon mirakulös förändring kommer ske eller en alldeles fantastisk teknologi kommer rädda oss . Försök köpa svenska produkter och klimatmärkta produkter. Handla mer begagnat. Byt inte telefon varje/vartannat år bara för att. Stöd de människor som faktiskt premierar intelligens, utbildning och lever hållbart. Varför följa/se upp till människor som bara konsumtionshetsar och resehetsar? Vi får kämpa lite, lära in oss nya vanor. Sluta åka bil så jävla mycket – det bidrar inte bara till klimatförändringen utan påverkar oss själva och andra människor lokalt och direkt med de luftföroreningar de skapar. Lungsjukdomar, kärl-kranssjukdomar, barnens utveckling etc. Cykla, åk kollektivt.
      Dessutom fungerar ju inte detta kapitalst-tillväxt-orienterade samhälle ändå. Inte bara förstör vi planeten – vi förstör oss själva. Hur många mår inte psykiskt dåligt? Det är alldeles för stora krav på oss. På status, materiella ting, att vara ”lycklig”, passa in i mallen. Vi ska jobba helst minst 8 h om dagen – vi är inte skapta för det. Vi är inte skapta för att jobba så mycket. SAMTIDIGT ska vi hinna göra allt annat ju? Träna, vara glada, laga mat, hämta barnen etc. Då måste vi samtidigt stressa med pendlingen ju – bilen är snabbaste sättet etc.
      Tror vi hade tjänat mycket på att ändra detta samhälle som inte ens är hälsosamt för oss människor NU, i realtid.

    Det finns bra begagnadesidor där du kan köpa märkesväskor. Bättre för plånboken men framförallt bättre för miljön.
    affordableluxury.com, thebrownpaperbag.net
    Mfl…

      Älska 2hand!

    Det här evinnerliga shoppandet och överkonsumerandet influencisarna pysslar med känns ju bara omodernt och ointressant.

    Det där är inte en äkta Pradabutik, bara jag som reagerar på det?

      Berätta mer.

      Bara du. ?

      Vi andra vet att hon är i Italien och förstår att det givetvis inte finns något annat än genuina Pradaaffärer där…. ?

    Så uppenbar trollkommentar, varför ens uppmärksamma den?

      Tänkte precis samma!
      Är det Mona Sahlin som är i farten månne..?
      ?

    Jag lägger själv mycket pengar på saker då och då, har inget problem med att de gör det. Det jag funderar över är om de verkligen vill ha sakerna eller om det bara gör att de mår bra för stunden. Jag har lagt väldigt stora summor på vissa saker, som jag velat ha, använder och som betyder mycket för mig. Liksom sparat till, längtat till och som gjort mig riktigt lycklig när jag väl kunnat köpa dem. Som ett barn på julafton typ. Har man den känslan när man köper sin 7e märkesväska eller köper man bara för att köpa?

      Skulle tro att lyckan blir kortare och kortare. Shoppingen fungerar ju på samma sätt som knark.

    Vad folk lägger sina intjänade pengar på är helt upp till var och en, så länge de gör rätt för sig. Men om man ”slösar” och sliter på klimatet ska man namne mig ifrågasättas: alla dessa tusentals köp på Wish, billiga prylar som skickas över halva världen – DET är något att skämmas för! Masskonsumtionen är det som kommer sänka oss.

      En måste ha förståelse för att masskonsumtionen delvis uppstår pga influencers som uppmanar till en konsumtionshets.
      Wish finns och är stort för att en stor andel människor INTE har råd att köpa allt det som medierna intalar oss att vi behöver. Det är ett strukturellt problem och vill en få ordning på all konsumtion som sker på typ wish och liknande sidor så måste en förändring ske uppifrån.

      Jag har full förståelse för att ”Agnes” 37 som sliter som undersköterska för en lön som knappt räcker till vill unna sig något. Jag har även förståelse för att det köpet sker på en lågprissida. Sen betyder ju inte det att det köpet är bra men vi börjar snudda vid klassförakt om vi ska ifrågasätta de med mindre pengar som handlar på wish men inte bry oss om vad de ”rika” köper så länge de handlar märkesvaror.

        Men exakt, vi blir alla matade med samma budskap oavsett om vi får in 10 000 eller 50 000 varje månad. De rika, influencers i detta fall, matar ut hur viktigt det är med rätt saker, inredning, stil och resor och blåser ut i princip nya badrum och kök för att de inte passar deras stil men att en person som inte har så gott ställt beställer något i sin egen prisklass på wish, det är anskrämligt. Fejkprodukter är tydligen det värsta som finns och har du inte råd med äkta vara så får du snällt sitta och skedmatas med drömmen och känna att den alltid är utom din räckhåll. Jag hoppas att fler och fler tackar nej till dessa vandrande reklampelare och inser att de enda de ger en är en känsla av otillräcklighet och ett begär efter mer. Det behöver inte vara så och det är fullt möjligt att leva ett liv utan att önska sig något materiellt och ändå vara glad och lycklig. Pengar är bra att ha, spara dem och spendera dem på något som du känner kommer inifrån.

          Fejk ja. Det som är inspirerat av äkta vara är det en annan grej med. Det är ok.

          Men varför inte hitta något som du gillat i segmentet där du har råd som är ”äkta” vara?
          Allt som är dyrt har inte ensamrätt på att vara det som är snyggt, coolt eller stilfullt. Skulle säga långtifrån.

            Jag vet inte varför människor inte gör det, kanske är man så lurad att tro att bara man har ett visst märke så blir man uppfattad på ett visst sätt och därigenom får ett lite högre ”värde”. I min värld är det ingen skillnad på en person som klär sig i budget och någon som har dyra märken men det har ändå inte undgått mig hur produkterna marknadsförs och jag har full förståelse för att vissa vill känna lite av den känslan, trots att jag själv inte skulle köpa kopior eller dyra original.

              Jag hör vad du säger och förstår vad du menar men jag tycker ändå att det blir var och ens ansvar att stå emot det trycket och hitta ett annat sätt att passa in för det blir de fakto på en annan persons bekostnad ofta en som är fattigare än du om du köper en väska från Wish.

              Jag kan inte ge någon ett carte blanche på att göra något dåligt för att den har det sämre ställt.

                Ja men vem av oss lever inte på någon annans bekostnad? Jag håller med om att man ska försöka motstå att konsumera så mycket men det gäller oss alla, inte bara wish-shoppare utan även de som handlar på hm tex. Jag vågar nog påstå att det är väldigt få av oss som kan med gott samvete säga att vår konsumtion inte har påverkat någon som har sämre ställt än oss negativt. Jag är inget fan av wish eller aliexpress över huvud taget och jag tycker att det är bra att medvetenheten om hur det påverkar andra sprids men tycker att det är hårt att säga att vissa ska kunna motstå begär efter mer bara pga att de ha sämre ställt medan de som har pengar ska kunna göra som de vill samtidigt som de tjänar pengar på att öka på andras konsumtion.

        Exakt vad jag tänkte på. För varje chanel väska kissie köper så köper 10 följare liknande från Gina tricot, och varje gång Kenza använder sin skepparmössa produceras 10 nya i Bangladesh för hm. Det är inte bra såklart, och man borde inte låta sig påverkas, men det är ju det som är syftet med influencers och reklam.

        Hahahaha alltid uskor som ex jag tjänar tillräckligt bra för att åka utomlands 2-3 ggr om året om jag skulle vilja, shoppa det jag vill ha samt äger min lägenhet. Går ingen nöd på oss uskor!

          Sorry, jag pratade med en uska igår som var ensamstående och tjänade rätt dåligt där av exemplet.

          Hur får du ens semester 2-3 ggr på året, finns ju inga vikarier ?

            Alla har rätt till minst minst 3-5 veckor semester om året! Hur dom fixar vikarier är inte mitt bekymmer.

          Var jobbar man då någonstans?

            Jobbar som uska och får inte alls ut någon fet lön och då jobbar jag ändå kommunalt och inte i regionen så har högre lön än många andra uskor.

        Madde: Instämmer inte. De flesta som handlar på Wish handlar massor och ofta. De skulle lätt kunna lägga de pengarna och köpa en pryl i mellansortimentet i en butik istället för att köpa extremt billigt.

        Och ja det är både mer kontroll på saker som du köpt i butik avseende tillverkning etc och bättre för miljön.

          Jag tycker att du missar poängen. En kan självklart spara och köpa en sak. Min poäng är att hetsen på att ha många saker och mycket nytt hela tiden är det som får folk att handla på wish.
          Medier och influencers matar oss och främst unga med att spendera, spendera, spendera. Så länge en gör det så blir en lycklig och det är där problemet ligger!

            Och innan influencers så var det Veckorevyn, Vouge, Elle mfl som hetsade till konsumtion.

            Sorry, jag har ingen förståelse ändå. Det är som att säga att även nästa steg att börja stjäla skulle vara ok för att du inte har samma tillgångar att köpa lika mycket som de som du låter dig påverkas av.

            Det finns inga ursäkter som håller för att man handlar på Wish enligt mig.

    OT, tyras instagram. Hon kan inte vara nykter väl?

      Det är hon väl aldrig..

      Menar du charaderna? Det var ju fantastiskt! Hon var ju störtskön ?

    Ur miljöperspektiv ser jag i alla fall hellre att hon lägger 10 000 på 1 väska än köper 10 väskor för 1000 kr styck. Ju dyrare saker folk köper ju färre andra saker kan de förhoppningsvis köpa.

      Eller tusen väskor från himla Wish

      Ja. Dessutom får man bättre kvalitet på dyra grejer och slipper förhoppningsvis springa och köpa nytt i tid och otid.

        Har haft min ursnygga handväska från Anna Field i 5år nu och den kostade 499kr och är lika fin idag, så nej bra kvalitet behöver inte kosta skjortan!

        Ja klart hennes Pradaväska inte kommer falla ihop i sömmarna inom de närmsta åren, så du har rätt i att hon inte skulle BEHÖVA köpa en ny väska på ett tag. Problemet är ju att hon kommer göra det iallafall, precis som hon gjort efter aaaaalla andra fullt fungerade väskor hon har i garderoben. Hon kommer ju konsumera fler väskor trots att hon redan har flera fullt brukbara = överkonsumtion. Precis som alla andra influensers och övriga miljöbovar som inte tänker längre än vad näsan räcker.

      Så kan det ju vara. Men många influencers har ett shoppingbeteende som innebär att de köper många fler dyra märkesväskor/år än vad jag och många andra köper budgetväskor. Köper jag en väska så använder jag samma tills den faller i bitar efter många års användande. Många influencers motiverar sina köp med att det är ”klassiker” som de kommer att använda många år. Det resonemanget faller ju när man ändå köper flera väskor per år

        Ja, hur många väskor hade inte inte Kenza?

    Hon fick ju ungefär samma kommentar när hon var och ”fick” en ny bil. Då kunde hon minsann ha köpt en gammal bil istället och gett resten av pengarna till fattiga. Det att hon har samarbete med bilmärket och att hon väl får låna den var visst något som personen inte förstod.

    Det här är ju intressant – LMV läxar upp Natural cycles
    https://digital.di.se/artikel/lakemedelsverket-laxar-upp-natural-cycles-i-hemligt-brev

    Vill bara sträcka upp en liten hand och poängtera att textilindustrin står för mer växthusgasutsläpp än än internationella flygningar och sjöfartstransporter tillsammans, så egentligen kanske du borde rangordna konsumtionshetsen högre än resorna ?‍♀️

      och bara allt det vatten som går åt för att tillverka kläder. snöade in på det en gång och lusläste alla fakta. lite läskigt…

      Oj, det visste inte jag… Det betyder att textilindustrin ligger i topp som värsta miljöboven tillsammans med kött- och mejeriindustrin alltså!

    Jag tycker inte att kommentaren på Kissies blogg alls handlar om väskan. Den är ju bara en dåligt förtäckt rasistisk kommentar som vill göra poäng av att Kissie röstat på ett parti som inte är SD. Jag tycker det lyser igenom så sjukt mycket och att inte bemöta det rasistiska känns ju helt sjuk, om något.

      Exakt, någon som vill sprida hat. Onödigt att lyfta just den kommentaren och ge trollet uppmärksamhet…

      Instämmer. En besviken SD-röstare som vill spy galla på allt och alla när det inte gick så bra som förväntat för dem. Kommentaren hade ju egentligen inget med väskan i sig att göra.

      Det är ju så Camilla skapar content.

      PRECIS!
      Fattar inte att folk ens klarar att se detta som ’kritik mot konsumtion’ och sitter här och diskuterar pris och antal väskor.
      Kommentaren handlar ju om något helt annat, ser inte folk det ens?
      Chockad att jag måste skrolla genom 50 kommentarer innan någon ens nämner detta.

    Mickrofon? Äter du chocklad också? ? Skämt åsido så skulle jag aldrig köpa dyra märkessaker, men om anda vill göra det så absolut, dina pengar ditt val ?

      Det heter mikrofon…

        Facepalm

          ?‍♀️

    Varför skulle jag ge bort mina hårt intjänade pengar när mer än halva lönen går till skatt?? Får man inte ha några pengar för sig själv och sen familj längre? Herregud.

      Endast 0,7 % av befolkningen betalar mer än 50% av sin lön i skatt, nämligen de som har en månadslön på mer än 253 600 kr. Grattis till din enormt höga lön. Nog har du råd att betala drygt hälften i skatt.

      https://www.etc.se/ekonomi/sa-fa-betalar-mer-50-procent-i-skatt

        Du glömmer bort marginalskatten, med den inräknat börjar man skatta 50% av sin lön på betydligt lägre nivå än den du har uppgivit…

    Kvinnlig konsumtion kommer alltid rendera mer kritik än manlig. Fundera på varför

      Avundsjuk

        nä jag tror inte det handlar om det primärt. Det handlar om att vad kvinnor gör, även om det är ungefär samma sak som vad män gör det vill säga konsumerar ses ner på eftersom vad kvinnor gör i regel alltid har mer negativa konnotationer. Tex jämför dyra väskor eller skor eller smink med snubbar som köper sin andra bil, eller dyr elektonik som de faktiskt inte behöver

    Tycker det är super att vi pratar mer och mer om konsumtion idag, speciellt i ljuset av influencer-eran. Hoppas det shopping/lyx-beteendet snart kommer bli riktigt ute!
    Däremot behöver det ju inte betyda att en väska är hela världen

    Vad är det för ekonomisk kris du menar att vi ska konsumera oss ur?

    Jag har aldrig förstått NÅGON som köper dyra handväskor. Det ser bara ut som billigt skräp.

    Men snälla!
    Kommentaren handlar ju inte på något vis om ’konsumtion’ eller ’handväskor’, ser ingen det?
    CC – varför lyfta denna kommentar som ’pradaväskekritik’? Det är ju inte innebörden av kommentaren över huvud taget. Varför lyfta den alls, det är ju bara samma gamla rasismrant som ’om du nu vill ta emot invandrare så kan de väl få bo hos dig allihop’!
    SER ingen detta?!

      så sant!

      Så var det nog ja, men det är väl annars inte centern som brukar få skiten för att vi tagit emot många flyktingar, trodde det var regeringspartierna som brukade få stå försvar för det

    Men hur många gånger kan du skriva samma inlägg?
    Minst en gång i månaden skriver du om dyra väskor och hur du inte kan förstå hur andra väljer att lägga pengar på det.

      Om du missade det så handlar inlägget om att ingen har någon rätt att tala om för någon – i det här fallet Kissie – vad hen ska spendera sina pengar på. You’re welcome!

        Fast kommentaren handlar inte om kritik mot hur Kissie spenderar sina pengar, utan om var hon står politiskt, och kommentatorns rasistiska idéer om ’nysvenskar’.
        Undrar verkligen över både Camillas och andras läsförståelse. Tips: ’nysvensk’ nämns tre ggr, Prada en gång, konsumtion ingen gång.

          Ja, men jag skriver ju om Kissies inlägg och svar på kommentaren, inte om ifall kommentaren har en politik underton.

        Om du missade det så nämner du flera gånger inte texten att du aldrig skulle lägga de pengarna. Och det skriver du om minst en gång i månaden.
        Om inlägget handlar om det du påstår, varför ens lägga till det om att du aldrig skulle lägga de pengarna?

          *nämner du flera gånger I texten skulle det stå.

          För att det är så jag brukar utforma mina inlägg – med personliga åsikter. Om du missat det? 🙂

            Alltså skriver du samma inlägg om och om och om igen.

            Om dyra väskor du aldrig skulle lägga pengar på.

              Jag skriver även om sociala medier i typ varje inlägg!!!!! THE HORROR!!!!

                Men är verkligen dyra väskor det mest intressanta du kan hitta med sociala medier?

                Är det verkligen så intressant?

    ”Nysvenskar” ha.

    Rätt uppenbart enligt mig att kommentaren kommer från ett troll. En SD-sympatisör som försöker skapa reaktion och få folk att tänka att SD-motståndare ”gått för långt”. Självklart gör man vad man vill med sina pengar, vi som står upp mot SD och rasism tycker knappast att man ska skänka bort sina pengar till ”fattiga nysvenskar”.

    Hon nämner även i sin vlogg när hon ska köpa väskan att hon ska sälja någon annan när hon kommer hem.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.