Isabella Löwengrip och Pingis nominerade till EY Entreprenuer of the year

Åh. Jag blev så glad idag när Pingis och jag fick en varsin skylt av EY där det står att vi har blivit Nominerade till EY Entreprenuer of the year.
[…] Löwengrip börjar bli ett av de största skönhetsmärkena i Sverige.  2017 omsatte vi 47 miljoner och landar 2018 på ca 80 miljoner. Våra branschvänner omsatte 2017: Emma S: 30 mkr, Estelle&Thild 30 mkr, Verso 23 mkr, Lernberger&Stafsing 26 mkr och Björk&Berries 14 mkr. Maria Nila omsätter runt 200 miljoner kronor och har funnits i tre generationer men för att vara så nya som vi är så växer vi otroligt snabbt.//Isabella

När Isabella envisas med att slänga siffror omkring sig – som vi vet att hon är lika bra på som jag är på att räkna ut miljöpåverkan av CO2 i ton – så måste man ju dubbelkolla.
Emma S siffra som Isabella refererar till kommer från 2016 och vissa av dem är i underkant, trots att hon själv har en förkärlek till att runda uppåt när det kommer till sina egna siffror.
Hon hade också låtit bli att ta med några svenska skönhetsmärken eftersom de kanske får hennes egna siffror att framstå som mindre fantastiska så här kommer de istället:

Men stort grattis till nomineringen och framför allt för att Pingis fick vara med på ett hörn!!!

188 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Just precis. Idag ska hon träffa sin favorit Alexander Bard..

      Alltid en bra provokation!
      Blir säkert ett dussin kommentarer om att hon träffar en så kontroversiell person.
      Alexander Bard var väl för övrigt orsaken till att American Express inte ville fortsätta att sponsra A Quest for Success?

        Slutade American Express att sponsra serien? Var det därför den lades ner i tysthet? Vet du det, eller gissar du bara?

          Jag tror det tills jag blir överbevisad om motsatsen.

        Nej det beror på att så få såg på det, dåligt intresse helt enkelt.

          Det är nog därför. AE visste om att Bard var kontroversiell, om de hade haft ett problem hade de stoppat eller skjutit på lanseringen av just detta avsnitt. Men trots ganska mycket mediabudget (pre-roll-ads t ex) blev det en ganska stor flopp, så de beställde inga fler avsnitt. Inte mer med det och ganska vanligt.

            Bella insisterade att lägga ut avsnittet med Bard trots hans uttalanden under #metoo.
            Hon kunde helt enkelt inte låta bli att utnyttja det intresse som fanns kring Bard just då.
            Att det blev väldigt negativt mottaget tyckte tydligen Bella bara var positivt för uppmärksamheten.

        Plus att det framkom att de köpte visningar till videoklippen. Några hade endast ett tiotusental, sedan gick det hastigt upp till flera hundra tusen. Sedan slutade avsnitten. Synd att inte man kan få ett uttalande av American Express. CamCam, kan du ordna det tro?

          Exakt!

          Fast det där är bara spekulationer och ingen bevisad sanning, det är någon som skrev det här bara.

          Hur kom det fram att de köpte visningar? Går det att bevisa på samma sätt som för instagram? Fram med bevisen i så fall, det vore ju jätteintressant om så var fallet.

            Beviset är att klippen rullade upp automatiskt för folk, som köpt reklam. Även om man stängde ner räknades det som en visning i statistiken.

              Vem köper reklam ? Måste vara världens dummaste människa

      Camcam, det här måste väl få ett eget inlägg på bloggen?

    OT vad hade ni tyckt och tänkt om att gå på ett bröllop, och sen varje år efter det bli bjuden på en fest för att fira deras årsdag av bröllopet? År ut och år in

      Lite ovanlig anledning till att ha fest varje år, men egentligen är det väl inte så mycket annorlunda än att vissa bjuder in till nyårsfest, midsommarfest eller födelsedagsfest varje år. Vissa gillar ju att ha en anledning att ställa till med fest!

      Tycker man det är jobbigt med själva bröllopsdagsgrejen kan man ju bara strunta i att gå.

      Är väl frivilligt att gå så hur kan det vara ett problem? ?

      Fint och skrämmande på samma gång!

      Jag hade absolut inte känt mig dum om jag inte kunde/hade lust att gå iaf. ?

      Hade tyckt det vore obehagligt faktiskt! Läskigt. Tycker att bröllopsdagen ska man fira på tu man hand.

        Men asså.. Obehagligt och läskigt? xD

      Haha, så var det väl i den där komediserien på SVT i våras? Paret ”AnnsoPhilip” som hade en kärleksfest varje år för att visa upp sin lycka 🙂
      Det kanske är lite småtöntigt, men alla själ att ha fest är väl bra? Förutsatt att inte själva festen blir någon slags självupptagen tillställning där alla ska hålla tal om parets underbara kärlek och lokalen är strösslad med hjärtan och en projektor visar softade bilder på väggen på paret som kysser varandra hela kvällen lång.

      Tramsigt.

      Men åh jag älskar stora fester och blir alltid så himla glad när vänner ställer till med fest.

      Så roligt att fira saker och gå på fest oavsett anledning!

      Jag hade med andra ord tyckt det var rikigt härligt av paret. Känns verkligen som personer jag hade velat vara vän med.

      Gjorde inte Kenza så också?! Kanske inte är helt ovanligt. Själv förstår jag mig inte riktigt på den idén.

        Jag skulle också göra det om jag fick hela festen betalad med sponspengar som Kenza, annars skulle jag hellre fira min födelsedag med kalas än min bröllopsdag.

        Alla ni som tycker att det är töntigt och skrämmande. Vad är enligt er en bra anledning att ha fest?
        Vilka tillfällen får man fira och inte?

        De gånger jag varit på fest för någons bröllopsdag så har det varit en helt vanlig fest. Har inte alls handlat om parets lycka och kärlek. Bara roligt att träffa vänner.

      Varför jag frågade var för att jag läste på Paulas blogg att dom hade tänkt ställa till med fest varje år på deras bröllopsdag. Tycker det låter så egotrippat på nått sätt. Liksom ni har gift er, grattis, men ingen bryr sig så mycket att man varje år vill fira deras bröllopsdag. Som par kan man ju fira sin bröllopsdag tillsammans, men att tro att alla andra bryr sig lika mycket… nja

        Fast jo. Jag bryr mig faktiskt så mycket om mina vänner.

        Men då är väl födelsedag mycket mer ego? ”Kolla, jag föddes och lever fortfarande, gud vad speciellt! Unikt! Måste firas med presenter!”

          Hahahaha kolla jag föddes och lever fortfarande?
          Men ja har också tänkt på det, nästan så man borde fira sina föräldrar istället. Gjorde faktiskt det när jag fyllde 25, och sa ”Grattis till att ni stått ut med mig i 25 år”

            Vad fint?

        Jag tror att man hamnar lite i en bröllopsbubbla när man nyss gift sig. Man tror att bröllopet är lika viktigt för andra som det är för en själv, en dag som ALLA kommer minnas som den mest fantastiska man varit med om. Som att ingen annan kommer gifta sig samma datum, bjuda på samma mat och ha en likadan bröllopsklänning.

        Lite som att få barn. Kul för oss som blivit föräldrar, men våra barn är inte världens medelpunkt för andra människor. Barn föds varje dag och alla föräldrar tycker sina barn är de vackraste och smartaste.

          Och ändå ska man gå på kalasen vart eviga år….

          Jag gillar idén med att ha fest på årsdagar emellanåt. Kanske inte varje år, men mysigt med fest! Tänkte tanken att bjuda till fest när jag och partnern firar nästa årsdag snart. En anledning så gott som någon.

      Lätt egocentrerat.

      Ser jag inget konstigt med, detta är ju inte samma sak men min mormor och morfar firar/firade (de är fortfarande gifta men jag har inte varit med på några år så jag vet inte om de fortfarande firar) varje bröllopsdag med sina barn och barnbarn, oftast med någon aktivitet och så mat på det samt samma sorts tårta som de hade på sin dag.
      Så vill man som ett gift par fira bröllopsdag med vänner och alla som var på bröllopet, absolut, fira kärleken för guds skull, det är väl bara kul när äktenskap håller!?

    Nomineringen är bara till den regionala uttagningen av priset.

      Nja, men det är ju så nomineringen görs? Sedan går vinnarna från varje region vidare till att tävla om det stora priset. Så det finns ju ingen separat nominering till ”nationella” priset.

        Självklart, men Blondinbella får det att låta som att de är nominerade till det stora nationella priset direkt.

          ”Hennes” champagne Guldkula hade vunnit något fint pris i Las Vegas som vi närmare granskning inte alls var så märkvärdigt som Bella beskrev det i bloggen. Hon överdriver alltid och hoppas att ingen ska syna.
          Här är den historien:
          https://bloggbevakning.se/2018/05/07/vad-betyder-egentligen-det-guld-som-isabella-lowengrips-champagne-vann-las-vegas/

    Och som vanligt pratar hon ju bara om omsättningen. Nu har ju produkterna sålts ut i mängder i flera månader med låga priser, vem vet allt de hittar på bara för att få sälja..? Och en del är ju utlandsförsäljning som jag antar kostat mängder. För nästan ingen vinst i bolaget..

      Matsmart.se 3 produkter för 149kr

        Sorry tom 4 produkter ändå säljs det inte!

      Fast omsättningen är väldigt viktig och säger en hel del (om än inte allt) om företaget, vinsten däremot kan ”manipuleras” med investeringar, fakturering mellan bolag, höga bonusar etc etc.

        Resultatet är ju inte samma sak som vinst, resultatet säger väl betydligt mycket mer än omsättningen?

          Nej, det skulle jag inte vilja pasta. Resultatet (vinst eller förlust) kan manipuleras. Sa som jag nämnde ovan.
          Ett företag kan ga jättebra, sälja bra, betala stora bonusar och ha manga anställda med bra lön, medans resultatet kan vara lagt. Det betyder inte att det gar daligt för det företaget.
          Nystartade företag gar oftast med förlust de första aren. Men om omsättningen ökar kraftigt sa kan man ända säga att det gar bra. Finns tusen saker att titta pa när man pratar om hur ett företag gar, men att säga att resultat är mer viktigt än omsättning tycker jag nog är lite missvisande.

            Håller med, omsättning är ett vanligt mått för att kategorisera företag. Just för att det är vad det är. Inte så mycket en tolkningsfråga å

      Omsättning är mycket viktigare för ett bolag i start up-fasen. Vinst är i princip helt irrelevant så jag vet inte varför läsare här och Camilla själv älskar att påpeka att de gjorde en ”låg” vinst eftersom det inte är en pålitlig siffra för att avgöra hur ett ungt bolag går. Jag skulle enkelt kunna manipulera ett företags balansräkning (helt lagligt inom ramarna för redovisnings-regler) så att det antingen går med vinst eller förlust beroende på vad man vill ha just det året.

        Ja men precis!

          Dessutom vill inget ungt bolag gå med för mycket vinst eftersom vinstskatten kan bli jobbigt för kassaflödet i en start-up fas, framförallt för Löwengrip som växer ganska aggressivt… så såklart har de manipulerat fram en låg vinst. Fattar inte att folk inte begriper det utan sitter och blir skadeglada åt att hennes bolag går ”dåligt”..

            Dock har de ju gått med betydligt bättre vinst tidigare år, kan man verkligen säga att de fortfarande är i start-up fasen??
            Nog har de en fin omsättning men allt de gör känns väldigt kortsiktigt och de finns ju som sagt en del andra förklaringar till den ökningen oxå…

              Fast de har gjort en re-branding det senaste finansiella året så är inte konstigt alls att kostnaderna har ökat mer än omsättningen och därav gett ett sämre resultat. En re-branding kräver många engångskostnader som inte går att avskriva.
              Och innan folk börjar gapa om att jag jobbar för löwengrip Bla bl.a. – jag bryr mig inte det minsta om BB men är intresserad av finans och redovisning (jobbar inom det också) och tycker det är mycket okunskap i kommentarsfälten (och hos Camilla) när det kommer till sådana frågor.

                Absolut men jag funderar väl lite på framtiden där också, både omsättnings och vinstmässigt… det är ju inga jättemärkvärdiga produkter (om man ska tro de flesta) och att de säljer är väl tack vare den ihärdiga reklamen på en stor blogg. Men Bella är inte speciellt ” folklig” och jag tror nyhetens behag har lagt sig och att det snart blir andra siffror…

                  Absolut – framtiden säger jag inget om! Jag analyserar bara existerande siffror och bolagshistoria.

                Jag som inte kan nånting alls om redovisning läser gärna!

            Vinsten i Löwengrip Beauty AB för 2017 har de tydligen fört över till Zug AB och sen vidare till ISPI Holding AB för att kunna dela ut till Bella och Pingis.
            Vinsten i Löwengrip Beauty för 2017 var minst tre miljoner kr högre än vad som framgår av årsredovisningen.

              Så de har alltså genom flera led ordnat så vinsten går till de själva, samtidigt som de inte nämner det med ett ord utan istället skyller på ”dyra felrekryteringar”?

                Ja, Löwengrip Beauty skulle inte ha kunnat dela ut något 2017 eftersom bolaget var hårt ansträngt på grund av stort lager och stora kostnader för de nya produkterna. Kanske var man även orolig för om bolaget skulle klara av sina utmaningar.
                Genom att överdebitera Löwengrip Beauty från Zug säkrade man tre miljoner i vinst som sen kunde delas ut till ägarna via ISPI Holding. Hade Löwengrip Beauty ställt in betalningarna och därefter rentav gått i konkurs skulle alla pengar ha gått till fordringsägarna och inte till ägarna.
                Pingis gav väldigt svävande svar angående den låga vinsten i Löwengrip Beauty. Felrekrytering ja, men troligtvis slutade Stefan när hans sex månaders provanställning tog slut och han behövde då inte köpas ut med något avgångsvederlag. Fick han ändå ett sådant så berodde det snarast på att man ville försäkra sig om hans tystnad.

                  Intressant. Tack för utförlig info!

              Vilket är helt lagligt och något de flesta koncerner gör när man vill plocka ut pengar till ägare.

                Vinstutdelning är tillåten enligt regler i Aktiebolagslagen.
                Att föra över vinst när man inte kan dela ut och därefter dela ut från ett annat bolag är diskutabelt. Kan till och med strida mot Aktiebolagslagen.

                  Ja fast bara om det fanns risk för att bolaget skulle gå i konkurs av betalningarna (lite mer komplicerade regler än så men ungefär). Tror knappast de hade gjort betalningarna till Zug om så var fallet – ingen seriös rådgivare (vilket de såklart har) skulle gett sådana råd.

            LUFTSLOTT

            Du som jobbar inom redovisning och finans vet kanske att det är bokföringsbrott att ”manipulera” ett resultat. Dessutom har bolaget en revisor, så tror att det skull vara svårt att göra.

            Sedan håller jag inte alls med om att företag inte vill gå med vinst för att slippa skatt. För det första måste du skilja på redovisningsmässigt och skattemässigt resultat, för det andra betalar de flesta företag F-skatt under året, vilket gör att kassafödeseffekten sprids under året.

            Slutligen kanske du känner till reglerna om eget kapital i ABL? Om inte företaget visar ett redovisningsmässigt överskott kommer aktiekapitalet snabbt att förbrukas. De flesta aktieägare vill nog undvika att tillföra pengar ur egen ficka (aktieägartillskott) och ser hellre att bolaget går med vinst.

              Hej Sofia. Låter som att du har koll och du får gärna svara på mina frågor om du vill. Det resultat som redovisas i bokföringen under ”Årets resultat”, är det resultatet efter att anställda fått lön? Ägarna?

              Hur kan resultatet manipuleras om det kan det? Varför skulle det göras?Är resultatet efter skatt?

              Varför redovisas sedan ca ett år tillbaka 0 anställda i många företags bokföring trots att de har flera anställda?

                Tack Anonym, ska försöka svara på dina frågor.

                Årets resultat är resultat efter alla kostnader (inklusive lönekostnader). Om ägarna är anställda i bolaget kan de också ta ut lön, och den kostnaden är då en personalkostnad.

                Det finns olika anledningar till att manipulera siffrorna men de vanligaste är öka omsättning/vinst om dessa är kopplade till bonusmål, öka resultatet för att på så sätt öka fritt eget kapital som är utdelningsbart till aktieägarna, öka omsättningen för att öka en värdering av företaget. Största anledningen till att vilja minska resultatet är att minska skatten. Kortfattat hur detta kan göras är genom att överskatta/underskatta intäkter och/eller kostnader beroende på vilken effekt man vill uppnå. Observera att ett bolag är skyldigt att följa god redovisningssed.

                Mindre företag behöver inte längre visa personalkostnader i not till årsredovisningen. Dock måste de fortfarande lämna upplysning om medelantalet anställda. Men på sajter som t ex allabolag.se verkar inga uppgifter avseende personal plockas upp och visas i sammanfattningen. Oklart varför, för upplysningskravet finns och om du tittar i själva årsredovisningen kommer du att se informationen där.

      Numera när jag ser Löwengrip i butiken så står de i samband med typ Dove och Fenjal, och liknande. Kanske inte gänget hon vill bli förknippad med ?

    OT- vad är ert intryck av Anithas 40-årsfest. Hon hade ju laddat för den i fem år enligt egen utsago. Min känsla var att den föll lite platt och tråkig samt kort?
    Har haft lite koll på hennes följare eftersom hon gjorde någon dramatisk grej att stänga sitt konto för nyfikna dagar nu när festinnehåll ligger kvar på hennes story. Helt ärligt tycker jag inte det var så mycket man hade missat.
    I fredags hade hon 70,1k
    Lördag: 71,6k
    Söndag: 74,3k
    Idag: 74,1k

    Så visst, hon drog till sig lite nya följare.

      Hur kan du bry dig så mycket? ?

        Haha bra fråga! Lite patetisk känner man sig kanske men antar att jag var lite nyfiken över hur många nya följare en sån ”cliffhanger” drar. Sen att hon ville hålla sin fest privat.. nja, knappast väl? Hon delade väl ändå med sig ganska friskt!

      ”Min känsla var att den föll lite platt och tråkig samt kort”

      var du där?
      uppenbarligen ville hon inte att den skulle basuneras ut i sociala medier så jag förstår att hon och gästerna inte delade så mycket.

        Nej, min känsla skrev jag ju?
        Jo, nog ville hon basunera ut sin fest. Naivt att tro något annat. Hon ville väl dra lite nya följare och utstråla att hon har integritet. Men hennes fest var i allra högst grad utfläkt i sociala medier, på flertalet konton!

        Haha hon skapade ju tom en hashtag? Låste kontot för att få fler följare (lockade med att de annars skulle missa denna fest) så basunera ut var ju exakt vad hon ville. Plus få följare då.

      Med det sagt så verkar det varit en fin och känslosam tillställning, men får intrycket att Anitha ville ha mer ”brakfest”

        Hon hade ju bjudit 800?! På bilden jag såg såg det ut som 50 i ett trädgårdscafé …

          hon hade inte bjudit 800, det var ett skämt 😛

      Håller med, skrev lite om det i en annan tråd här på BB.

      Med tanke på att festen var planerad sedan fem år, att hon stängde ner kontot och försökte skapa lite haussad effekt, piffade sig med löshår och liksom på olika inlägg skrivit om sin fest tycker jag också den verkade rätt så platt och tråkig. Dessutom lite märkligt uppträdande av henne själv, vad gav det? Lite strange kläder också för sin stora dag. Fanns det ngt tema för festen förutom att det var en dagsfest? Såg ngn bild att hon bar på en skylt med priser på öl och burgare så fick gästerna betala eller var det som ett skämt? Vad jag kunde så hittade jag typ 25 st hashtaggs så det var nog inte riktigt så stor uppmärksamhet som hon tänkt sig. Jag hade nog iaf varit lite besviken…

        Så finns det inte på sociala medier är det fiasko, säger mer om dig…

          Precis! Hur en fest är kan ju ingen som inte varit där ha en åsikt om enbart utifrån instagram. Herregud. Men någon här har skrivit under flera inlägg ot om hur festen ”föll platt”. Någon vill uppenbarligen starta elakt rykte om en misslyckad fest av någon märklig anledning.

            Är ju typ Anitha själv som haussat via IG, bl a med att låsa kontot så bara följare kan hänga med och få se festen och inga smygisar typ…

          Är ju typ Anitha själv som haussat via IG, bl a med att låsa kontot så bara följare kan hänga med och få se festen och inga smygisar typ…

          Ja, så kan man ju också svara… gäsp!
          Är ju typ Anitha själv som haussat via IG, bl a med att låsa kontot så bara följare kan hänga med och få se festen och inga smygisar typ…

      Äntligen någon som gått i samma tankar som jag ? jag håller med dig! Festen kändes typ avdankad och väldigt kort. Var det bara en lunch eller? Har inte hunnit lyssna på deras podd i dag, hoppas att frågetecknen rätas ut där ?

      ”känsla var att den föll lite platt och tråkig samt kort”
      Låter som du var där?

      Läste precis det här i ett reportage om Anitha där hon resonerar om barn och giftemål och jag tänker precis tvärtom, vill man inte kolla att relationen fungerar (i det här fallet att gifta sig) innan man skaffar barn ist för tvärtom?

      ”Men jag vill understryka att det inte är något giftermål på gång just nu, det ligger nog rätt långt fram i tiden. Vi får leverera en bebis först och se att det funkar mellan oss, säger hon.”

    tror ni detta är en nominering (och pris) som hon och teamet köpt till sig som man trodde de gjorde med det från Veckans Affärer?

      Tänkte på det också, låter ofta som att hon i förväg vet att hon kommer att vinna

      Det tror jag inte. EY är mer proffesionella än så.

      Japp, man köper. EY är inte seriösare än så.

        Nej, man köper ej, varför skriver du så? Men det är såklart ett sätt för EY att marknadsföra sig och locka nya potentiellt stora kunder.

          Jag säger så för att jag vet att man genom ”marknadsbidrag” och ”sponsring” kan få en nominering. Så okej, man ”köper” inte. Man sponsrar och sen råkar man bli nominerad heeeeelt av en slump?

            Nej, så går det inte till.

    Fick precis mejl från Lloyds apotek: 25% på löwengrip produkter online.

      Det var 20% på deras produkter på apoteket när jag var där idag.

    Det som är intressant är förstås Löwengrips marknadsandelar på den svenska marknaden i de segment (hudvård, kroppsvård, hårvård…) där man är aktiv.
    Om ett företag är ”svenskt” eller inte är knappast intressant eftersom kosmetikmarknaden är global. De största aktörerna på svenska marknaden är internationella företag.
    Dessutom vore det trevligt att få en uppfattning om var utanför Sverige som Löwengrip säljs och vilken distribution det är fråga om.

      Precis, av någon anledning (för att siffror inte ska bli officiella?) är de inte med i Kosmetik- och hygienföreningen som presenterar statistik för branschen https://www.kohf.se/om-kohf/statistik/
      Nu kan jag inte denna bransch så det kanske finns bättre statistik att tillgå, men faktum är att Löwengrip är ett yttepytte-märke på marknaden.

    Är säker på att E&Y, ett företag som består av högt utbildade ekonomer, har analyserat siffrorna från Bellas bolag. Även om inte Camilla själv, eller Bella tydligen enligt Camilla, klarar av att läsa bolagsrapporter så kan vi vara säkra på att E&Y:s nomineringsgrupp kan.

      Precis!

      Samtidigt är det ett vinstdrivande företag som kan vara ute efter gratis exponering.

        Jag tror snarare på exponering.

        Menar du att EY skulle nominera Löwengrip för att själva få exponering? EY är ju extremt mycket större än Löwengrip, känns inte direkt som de skulle behöva bry sig om att exponeras på Isabellas kanaler.

          Det är mycket möjligt att EY vill nå ut till Blondis målgrupp, vilket inte nödvändigtvis är deras kärna. Det är inte ovanligt att EY och andra liknande företag gör detta i Danmark. Jag forskar på universitet omkring branding och exponering, och just detta är rimligt att anta.

          Heh, jag har aldrig hört talas om E&Y. Men sen så jag ju inte en entreprenör heller.

            EY är en av de fyra största revisions- och rådgivningsföretag i världen. De andra tre är PwC, KPMG och Deloitte.

        Eftersom hon blev utsedd till näringslivets viktigaste kvinna så hade det sett illa ut om de inte blev nominerade i år.

      Men hur kan Löwengrip vara nominerad till ”bästa internationella tillväxt” då de endast har ett litet utbud på amazon.com i några länder?

        Jag gissar på lögner? Tvivlar på att ngn på EY sitter och dubbelkollar hur mkt som faktiskt finns på amazon… eller att de ens granskar bolagen superingående.

        Tror det är som så att det finns tre olika kategorier och att de idag inte vet vilken de är nominerad inom

    Jag kan verkligen inte greppa den där Pingis. Vad ÄR hennes roll och hur länge till skall hon backa upp Trams-Bella?
    Hennes eget varumärke (och trovärdighet) skulle vara såå mycket högre om hon stod på egna ben utan Bella. Får en känsla att hon inte är helt tappad bakom en vagn utan hyfsat skärpt så varför ha en sådan som Bella som parhäst?

      Pingis är ju skitsmart. Hon tjänar pengar på Bellas flamsande och att vara ”head of uppvisande av produkter”. Pingis ligger ganska lågt privat, trots att det är hon som verkar göra det ”riktiga” jobbet.

      Ingen av dem skulle klara sig utan den andra.

      Hon dras väl till Bellas superkrafter ?

      Jag får inte heller ihop det, tänker att det antingen beror på att Pingis är väl medveten om vad Bella gör eller inte och utnyttjar det till sin fördel.. Eller så sitter båda i samma kalla kanot och har samma mål och syfte som fokus.. Eller så sköter Pingis om företaget så gott det bara går och planerar för den dag när allt rasar ihop och hon själv kan framstå som vinnare medan Bella själv går i graven.. Kanske kommer även ett och annat lik fram från garderoben i ett sådant scenario.. Vem vet..

      Bella är för Pingis en gyllene gås som värper guldägg.
      Hur skulle Pingis kunna göra reklam på sociala medier utan Bella?
      Skulle produkterna kallas Pingis Prima Produkter istället för Löwengrip, eller vad?

      Läste du inte masteruppsatsen? Hennes roll är att vara Bellas ankare i möjligheternas hav 🙂

      Skämt åsido så är formuleringen ändå inte så dum. Pingis behöver Bella för att få maximal exponering för de projekt hon vill driva. Utan Bella hade aldrig LCC kunnat lyfta, vem hade brytt sig om något bara Pingis hade gjort? Tror Pingis inser och tar tillvara på den potential som Bellas kanaler har. Tror inte hon förväntar sig / vill ha något mer från Bella än det, ju mindre Bella lägger sig i sedan desto bättre. Tror det passar Pingis perfekt att Bellas del främst består i att skriva om grejerna på sina kanaler, göra intervjuer, åka på lite modemässor och välja någon doft.

      Känns som ni misstar Bella för att vara dum.

    Tror snart att det behövs ett Öppet Spår hela veckan.Nu tvingas man bläddra igenom hur många inlägg som helst som handlar om allt annat än originalinlägget…visst kan man bläddra förbi men inte hur många OT. som helst.
    Finns det ngt du kan göra åt det CC?

      Håller verkligen med. OT ok om andra influncers, men bröllopsfrågor mm, suck.

      Vad ska ni få gnälla om? ?

    Inte så konstigt att omsättningen gått upp när Bella själv gått ut med att de köpte tillbaka hela det gamla sortimentet och sålt det en andra gång. Såklart omsättningen är hög när produkten säljs två gånger!

    När man nu gått på galan och suktat efter priset i snart tio år, lett galan och varit moderator, så kunde man ju trott att stavningen av priset & galan skulle satt sig.
    Men inte! Håller med om att ordet är svårstavat, men hade jag blivit nominerad till priset hade jag nog iaf googlat det så att det blev rätt 🙂

      Ler så skriver man det på svenska. Entreprenör!

        Fast Isabella skrev det väl på engelska, i alla fall i bloggen, och där är det felstavat. Hon skriver entreprenuer istället för Entrepreneur.

          Jag såg en gång att Michael Bindefeldt hade kommenterat på hennes insta att hon borde hålla sig till svenska då hennes engelska är under all kritik.

    Hamnade i modd?? Varför isf?

    Nu har hon iaf tagit upp att huset inte sålts än ”det är faktiskt inget som bekymrar mig” och ”marknaden står alltid still i valtider”.
    Vilken valyra vi måste ha haft!

    Det satt långt inne att medge iaf, speciellt med tanke på att det var världens mest besökta hus på nätet..! Var är miljonärsfansen när man behöver dem..

      Mmm ”my house is the most viewed hihihiiii” ja kul, men roligare om den har typ 10 visningar och de 10 budade. Men det är klart, folk har haft fullt upp med att engagera sig i valet. ”När det är val står bostadsmarknaden still”, lika känt talesätt som ”Chanel gör sig snäll” ?

      Det är säkert något som mäklaren inbillat Bella.
      Skulle det vara valets ”fel” så häller förmodligen osäkerheten i sig ett bra tag till eftersom regeringsbildningen kan ta tid.
      Ingen tror väl för övrigt att det skulle bli några större förändringar av spelreglerna vad gäller reavinstbeskattning, fastighetsskatt och ränteavdrag.
      Trots att Bella verkar ta saken med ro så tror jag att hon är skärrad inför möjligheten att huset inte blir sålt till det pris hon vill ha ut med tanke på det dyra nya huset.

        Det har knappast med valet att göra. Huset är ju inte fint. Exteriört tråkigt, små fönster, alldagligt läge, alldagligt interiör med dåligt ljusinsläpp. Ett 70-tals hus som låtsas vara gammalt och exklusivt för att rättfärdiga ett alltför högt pris, men bara framstår som en dålig efterlikning. Precis som sin ägare.

          Huset ser ut som ett standardhus från 70-talet och är nog lika lätt- och svårsålt som alla andra standardhus.

          Men det har funnits ett i princip identiskt hus ute i samma område billigare och Bellas hus är fuskrenoverat. Sedan kan mäklare säga dumma saker till både säljare och potentiella köpare.

        Ha Ha..nej tror inte alls att en mäklare skulle skulle skylla på valet utan det är bara en av Bellas okunniga marknadsanalyser.
        Tror hon ska hålla sig till att slänga med håret och lukta på sitt ”kladd o klet”

          Tror också det, classic Bella-analys…

          Såklart att en mäklare kan komma med den ursäkten. Han vill inte tappa henne som kund.
          / Mäklare

      Hon köpte själv i valtider. Då missade hon tydligen det PM:et

      Hahahah har hon på riktigt sagt att det beror på valet? Hennes analyser slår alltid så snett och fel. Hon skrev ju också i sin blogg att hon bara VET att SD kommer att bli det största partiet i Sverige. Där missade hon helt. Som vanligt.

        Hon skrev ju det bara för att folk skulle gå bananas i kommentarerna. Använda SD:s framgångar som provokationsmaterial = kul.

      Två villor i samma prisklass (11,5-12 milj) som legat ute lite längre har ”budgivning pågår”, men buden ligger på 10,5 milj… (Och tyckte nog de villorna var trevligare och låg bättre till.) Ska hon vänta på ett 13 milj bud får hon nog vänta länge.

        De husen kanske har godkända badrum till skillnad mot Isabellas hus. Tror den detaljen kan skrämma potentiella köpare rejält. Blotta tanken på kostsamma vattenskador…

          vad är webbadressen till husannonsen?

      Haha. Om hon nu är expert på det här med timing, varför då lägga ut ett hus till salu i en period man vet att det inte säljs några hus?

        ?

    Svårt att ta något EY gör seriöst. Min man har jobbat där och det måste vara den sämsta arbetsgivaren i universum. Bland annat var de tvungna att sitta i finkläder med en neutral bakgrund med EY-loggan när de skulle jobba hemifrån, ÄVEN om de inte behövde ta videosamtal eller så. Har ungefär 1000 exempel till på varför de sög, men vill inte lämna ut min man allt för mycket.

      Det är det dummaste jag har hört. Jag jobbar i EY och har aldrig upplevt det du beskriver. Enligt mig är EY en seriös och väldigt bra arbetsgivare!

      Jag jobbar på EY sedan många år och det du skriver har jag aldrig hört talas om. Låter nästan som att du/din man jobbar hos en konkurrent och vill kasta skit.

      Jobbar på EY och har aldrig hört detta. Är en bra arbetsgivare enligt mig. Som någon skriver känns det som du jobbar hos en konkurrent och vill kasta skit. Moget.

      Lol, och varför skulle man göra det om man ej har videosamtal? Vem ska kontrollera?

      ????
      Jag ska inte säga att EY är en perfekt arbetsgivare, men jag trivs väldigt bra och det gör de flesta av mina kollegor.

      Bakgrund med EY-logga låter som en mycket maktgalen chef, om det ens är sant, för det är verkligen inte representativt för företaget.

      Hur ska du kunna lämna ut din man när du är anonym? Få höra nu, jag är uppriktigt nyfiken då jag själv jobbar på EY.

    Även siffrorna för Estelle & Thild är felaktiga, vilket grundaren (eller någon som utger sig för att vara henne) lite halvsyrligt kommenterar under inlägget…

    Ok, OT men hjälp! Hur för man bort foundation-fläckar från kragen på jackor? Går det ens? Min marinblå dunjacka från förra året set helt äcklig ut runt kragen, även om jag försökt ta bort. Oljigt och fläckigt, liksom. Har precis köpt en höstjacka med hög knäppning och luva, och undrar bara hur andra gör? Lite för varmt för att ha halsduk hela tiden, och vill ha de här jackorna i några år!

      Galltvål är bäst. Flytande!

      Jag tog en microfiberduk och doppade i ljummet vatten med lite tvättmedel i. Sen gnuggade mot fläckarna, dom gick bort helt

        Diskmedel Ajax och en så kallad ” mirakeltrasa ”Smink inehåller mycket fett och Diskmedel löser upp fett … såklart ? även Galltvål har tagit bort både olja och målarfärg från barnens kläder m fibertrasa och galltvål !

      Jag tar en vanlig disksvamp och fuktar, sen lite yes på och gnuggar sedan med den grövre sidan på kragen. Går bort direkt, torka sedan bara det blöta. Klart på nån minut.

    Alltså kan inte förstå att dom ens omsätter. Är ju absolut inget speciellt med deras märke och det känns som att den community som finns på YT promotar helt andra märken till de unga?

      Förstår inte heller. Var precis inne på Apoteket för att köpa nytt schampo och fann mig då ståendes mitt framför Löwengrips produkter. Deras nya förpackningar är så otroligt intetsägande och tråkiga. Ser i stort sett identiska ut med Apolivas dessutom. Verkligen inga förpackningar som jag med glädje skulle ha framme.

    Vem är mannen till vänster i bild?

    Har ni tänkt på att Pingis utseende har ändrats den sista tiden ? .Hon har blivit Bellafierad både i frisyr och klädstil.
    Snart ser de ut som stylade kloner- en blond och en brunett.

      Exakt vad jag tänkte! Att dom blivit mer lik varandra

        Båda börjar ju se lite plastiga ut, och filtrerade genom tusen olika utslätningsfilter på alla bilder. Så inte så konstigt att de liknar varandra.

          Tyvärr har Pingis hakat på HairTalktrenden, ser oftast väldigt fejkat ut med hår som liksom ligger under det egna håret. Hon var mycket snyggare innan.

            Tycker hon är snyggare nu.

          Plastiga men med dåliga ingrepp. Deras läppar insjunknar/blir gropiga hela tiden.

    Men.. Kan de verkligen vinna huvudpriset? Har Löwengrip funnits i 5 år redan? (Kan absolut ha fel, men tiden har gått så sjukt fort i så fall.)

    Så här står det på deras hemsida om kriterier för huvudpriset:

    « EY Entrepreneur of The Year – huvudpris »

    Entreprenörer som nomineras till utmärkelsen ska ha grundat ett företag som varit aktivt i minst fem år, har en omsättning på 10 miljoner alternativt har 10 anställda. Entreprenörerna bedöms sedan utifrån sex kriterier.

    https://www.ey.com/se/sv/about-us/entrepreneurship/entrepreneur-of-the-year#section2

      Plus att vem som helst kan nominera såg jag nu, missade det. Så ett litet tillägg till min kommentar:

      Maj

      Nomineringsperioden för EY Entrepreneur Of The Year öppnar

      Vem som helst kan nominera kandidater till EY Entrepreneur Of The Year.

      Kan deras nominering delvis ha något med Ida Backlund från Rapunzel of Sweden att göra? Hon sitter i den nationella juryn.

        Bella var konferencier för EY Entrepreneur Of The Year 2017 så hon har ju också haft nära samarbete med den/dom som håller i priset. Om det påverkat vet vi ju inte men ändå lite intressant tycker jag.

    Heter hon pingis? eller är det ett smeknamn?

      Ja, egentligen heter hon Bordtennis men kallas för Pingis. 🙂

        Bara hennes allra närmsta får kalla henne Ping Pong.

        …eller plagiat-Pingis!

        Och när hon är full kallar hennes vänner henne för Ölpingis. Eller Beer pong, om hon umgås i internationella kretsar.

          haha! ??

      Är tämligen säker att svaret har varit uppe på tapeten tidigare och löd då typ: ja, hon är folkbokförd som Pingis. Det var hennes smeknamn när hon var yngre, så hon valde att ändra sitt tilltalsnamn till just det. Har dock ingen aning om vad människan hette tidigare.

        Ingegärd, men har kallats Pingis sen barnsben

          Oj, det låter av någon anledning som värsta överklassnamnet. Märkliga smeknamn är väl också ett överklassfenomen?

        Hon har varit med i framgångspodden för längesen om man vill veta mer om henne 🙂

      Men gud denna fråga jämt…

        Frågan måste upp på bordet så att alla nät-troll kan diskutera. Den här gången var CamCam först på bollen!

          Du menar väl pingisbollen?

        Jag har aldrig sett den frågan förr, Och genuint undrade. Men gud förlåt att alla inte är lika insatta som du.

          Jag undrade också och har inte heller sett frågan tidigare.

    Någon som vet vad mannnen till vänster heter? ?

      Skulle gissa på Alejandro Von Don.

    Men med i Vogue fick hon inte vara, Bella.
    Enl SvD Perfectguide (nr 28, utkom 8 september 2018) så har Vogue skrivit om ”Det svenska skönhetsundret” Där de lyfter upp sex svenska märken som kombinerar ”högkvalitativa ingredienser med cool förpackningsdesign”
    Bella fanns inte med!

      Kan man få en länk? Lät himla intressant

    Heter hon Pingis på riktigt eller är det ett smeknamn? Har alltid undrat.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.