Brev till dig – av Hugo och Paula Rosas

Men va fan är det häääääääääääär?! JÄKLA GRÅFEST!!!!
Kunde man inte fått en liten varning för blödigt innehåll innan man började titta på den här på bussen. Det slutade med att jag satt med huvudet i min intet ont anande bussgranne och fulgrät så axlarna skakade!
Nä, riktigt så illa var det inte men nog blev det lite fuktigt i ögonen allt.

Hugo sätter på sig sitt mest heroiska ansikte när han läser Paulas brev, men i slutet krånglar det sig fram en liten tår även hos honom. 🙂
Så fint och vilket annorlunda sätt att ersätta de sedvanliga löftena i kyrkan på. Kanske kommer jag kopiera det eftersom jag inte har någon lust att fulgråta ner hela min sminkning på den vita klänningen – ja, DÄR kommer det komma fulgråt, var så säkra.

Eller som Phoebe så pedagogiskt uttrycker det:

Rätt ska vara rätt så därför varnade inte jag heller. 
Bazinga!

121 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    OT men två fall av mässling i Norrbotten för första gången på 30 år, en kvinna som vistats utomlands och hennes ovaccinerade barn! Fy f-n för de som inte vaccinerar barnen (menar såklart inte de fall där barnen inte kan/får vaccineras!), typ GabJoss och Sindy, barnen borde inte få vistas bland andra barn!!!!

      Ja, riskerar man sina egna barns och andras liv så har man inte alla hästar hemma och borde uteslutas från samhället

      Barnet var under 18 månader och var därför inte vaccinerad, inte så att de struntar i det.
      Man KAN ta sprutan tidigare, men det vet ju inte alla om.

        Fast de valde ju att åka utomlands med ökad smittorisk som följd. Om man vet att ens barn inte är vaccinerat så tänker man väl sig för?

        Nej men visar inte det ännu mer på att alla barn som KAN vaccineras SKA vaccineras, just för att inte barn som inte hunnit få sitt vaccin/inte kan vaccineras ska riskera att smittas…? Eller hur tänker du…?

          Denna kommentar var till Xrange såklart.

        Nej men du som förälder bör väl ta reda på om barnet behöver eventuella vacciner innan man åker utomlands? Behöver föräldrar en manual idag för att dem inte kan tänka själva?

        Ja jag är själv förälder.

          Barn under 6 månader får inte ta mässlingsvaccinet och mellan 6-12 månader ska det finnas särskilda skäl.

            Då får man strunta i att åka utomlands tills barnen är så pass stora att de kan vaccineras.

      Om man säger nej till vaccin bör man få skriva på ett intyg om att man själv kommer stå för kostnaden för vård om ens barn får tex mässlingen. Blir ungen sjuk måste den såklart få vård och medicin men då ska föräldrarna vara återbetalningsskyldiga, även om det tar en livstid. I en del länder fråntas man även tex försörjningsstöd om man inte vaccinerar sina barn, vi borde följa det exemplet.

        Skriva på intyg om man röker
        Skriva på intyg om man dricker alkohol
        Skriva på intyg om man inte tränar

          Sjukt att det ens finns föräldrar som väljer att inte vaccinera.

    OT. Vänder mig hit för jag vågar inte ta upp det här med vänner eller familj. Är det någon som har varit i kontakt med psykolog eller liknande via landstinget? Har varit där efter att vårdcentralen hänvisade mig dit. En psykologsjuksköterska (heter det så?) ställde massvis av frågor och sa att de kommer ta upp mitt fall på ett möte, för att därefter se om/hur de kan hjälpa mig vidare. Hur lång tid brukar det vanligtvis ta innan man får återkoppling? Jag vet att väntetiderna är långa… men blir orolig av att vänta på kanske ingen respons alls.

      Hur ska någon här veta det tror du??? Varför inte ringa dit och fråga istället? Herregud.

        Men håll käft.

        Men måste du svara så otrevligt? Folk har väl ställt märkligare frågor här förut. Förstår varför hon vänder sig hit med tanke på hur många det är som läser. Och även om jag eller du inte har något svar på hur lång tid det kan tänkas ta , så kan man väl för fan vara lite systerlig och iaf önska henne det bästa ? <3

        Till fundersam: jag hoppas det ordnar sig för dig! Ta hand om dig ♥️

        Vad fan är det för fel på dig ”Sofia”??
        Vet du inte svaret, strunta i och svara. Enkelt. Känner du dig som en lite större som människa nu när du har fått trycka till någon som redan uppenbarligen mår dåligt?

      Jag har väntat sen januari på att få träffa en riktig psykolog.. Så att….. 🙂 Men det beror säkert på var man bor också! Jag har just flyttat och hoppas köerna är kortare här.
      Fantastisk regering vi har som dessutom ska få fortsätta!!…

        Sjukvården styrs av landstingen och långa vårdköer var det även under Alliansens styre.

      Varför frågade du inte dem om återkoppling då? Fråga dem istället. Här lär du ju bara höra från en som fick tid jättesnabbt och från en som fick vänta i evigheter. Så ring och fråga dem istället.

        Tack alla som svarade, förstår som sagt att väntetiden är lång men ville se om det var vanligare att vänta veckor eller månader.

        Anledningen till att jag inte frågade när jag där för att det var ett väldigt påfrestande möte för mig och att jag inte tänkte på att ställa den frågan då. Att prata om något en aldrig prata om förut är svinjobbigt och att ens gå dit är ett stort steg för mig, får ångest av bara tanken att ringa upp och vara ”tjatig”. Då var det lättare att ställa frågan här när en är anonym.

          Maila?

          Ironin i att du istället ställer frågan som en OT i ett kommentarsfält.. Det gick inte hela vägen fram va??

            Vad är det som är ironiskt och roligt?

            Hon ville inte vara tjatig, dvs jobbig – men hon gör en OT på bloggbevakning istället, vilket inte är uppskattat av alla här 🙂 Det var det jag menade.

              Till ”Anonym” som säger att OT inte uppskattas, det är sådana kommentarer som du skriver som inte uppskattas, inte om en människa ber om hjälp.

            Jag tror att ni bara är ett fåtal surkarter som inte klarar av några OT här och var i kommentarerna (och det är väl minst lika ironiskt att ni skapar egna OT i kommentarerna om att ni hatar OT ). Själv hoppades jag på någon OT här, eftersom jag inte vet vilka Hugo & Paula är och inte är intresserad av deras kärleksbrev. Men har man tur kan det finnas någon läsvärd kommentar om något annat i tråden ändå.

          ❤ till dig, Fundersam, för att du vet om hjälp och kämpar vidare fast det är jobbigt!! Håll ut!! Jag hoppas du får det du behöver. Och tänk på att även om det känns så så är det inte ”tjatigt” att fråga om besked, det är helt normalt. Lycka till!! ☺

            *ber om hjälp…

          Jag fick vänta i 2 år, hoppas du får hjälp snabbare!!

      Återkopplingen tog bara två veckor för mig. Efter det fick jag en tid till, diagnoser fastställdes sen skulle jag få tid igen för planering och början av behandling, i mitt fall kbt, inom 6 veckor. Det var i juni och fortfarande inte fått någon tid. Att alla klagar på väntetider är inget skämt..

        Ja det var samma för mig, snabb kontakt i början och start av medicinering. Sen lämnar de en vind för våg med massa piller utan någon uppföljning och samtalsterapi är bara att glömma tydligen.

      Lite annorlunda här men ändå: Jag bor i Malmö och samma dag som jag ringde fick jag träffa en läkare som sen skrev remiss till mig (ville gå till en viss privat psykolog) som jag lämnade in till kliniken. Allt som allt tog det en vecka innan jag fick första samtalet med en psykolog. Helt otroligt. Min väninna väntade 6 månader…

        Fast psykolog kontakt fick jag också snabbt. Men det var inom vc, till faktiska psykiatrin har jag fått vänta länge nu

          Jaha? Fundersam sökte just psykolog och även om det var via landstinget, så skrev jag om min erfarenhet av psykologer. Svarade på hennes kommentar. Psykiatrin vet jag inget om och det skrev jag inte om heller.

      Du kan alltid logga in på 1177 och se om det finns någon anteckning eller om du har något planerat besök. Då slipper du ringa

      Det är olika beroende på var man bor vissa landsting några veckor andra tyvärr månader innan de händer något

      Nu vet jag ju inte hur det är i andra landsting eller vad det primärt är du behöver hjälp med, men är ”eller likande” typ terapi? Jag hittade en privat psykoteraput som hade tid direkt och kontrakt med landstinget, och gick sen till min primärvårdsläkare och fick remiss. 25 tillfällen gick på högkostnadsskyddet, så betalade typ de första tre gångerna själv och sen var det helt gratis. Otroligt mycket snabbare än att vänta på att få någon tilldelad, men behöver du hjälp direkt av psykiatrin kan det förstås bli svårare.

    Integritet är inget som finns längre..

      Exakt min tanke!!!

    Ååååh. Har ni ett datum spikat? ?

    Såg på monas univerums gjort skönhetsoperation. Det står i samarbete med blablaa betyder det att hon får det gratis eller billigare? Isåfall vill jag också göra samarbeten

      Kan betyda både och. Så du får fråga henne själv. Ang. att göra samarbeten. Är du känd? 🙂

        Är Mona känd?

          Tillräckligt för att få samarbeten

          Nja inte förutom att hon är bloggare och har en ganska stor blogg.

          Ja och helt rätt ålder (och läs/vänkrets) för en operation så jag tycker faktiskt detta är ett trovärdigt och bra samarbete!

        Ja är not känd alls med jag kan göra god reklam ändå . Vore najs att göra samarbete med systembolaget tex

      Vad har du 18:19 trott att samarbete betyder och innebär? Klart att influencer gör samarbeten för att tjäna pengar eller för att de får saker gratis eller med rabatterat pris. Ja hon får troligtvis operationen fritt eller billigare mot att hon marknadsför kliniken och ingreppet. Härligt för Mona att hon fick den möjligheten.

    Jag måste vara helt känslolös då jag inte reagerade alls..?

      Nejdå, jag reagerar inte heller på sånt. Eller. Vi kanske bara är två känslolösa haha

        Ni har väl bara lite sunda gränser, vilket folk som lägger ut precis allt till allmän beskådan inte har.

      Ja, såklart speciellt för de som känner dem, men jag har bara hört om dem här så jag reagerade inte heller.

      Det gjorde inte jag heller?

      Inte jag heller ?

      Me neither. Dead inside.

      Inte jag heller. Glad att folk är lyckliga men blir lite trött på alla smöriga bröllopsfilmer som ska visas upp för massorna.

    OT: SÅ jäkla frustrerad!

    Sorry för OT. Kan inte vänta tills imorgon och har gråtfest här (inte bara för Paulas video men även för mitt tragiska liv)

    Förklaring: Jag började en ny tjänst på mitt arbete. En drömtjänst. Helt perfekt för mig. Problemet är att alla på arbetsplatsen inte tycker samma sak. Tre olika personer börjar känna att deras arbete är i fara på grund av mig. Jag är mycket kunnigare, kontrollerar något av deras arbete och tjänar numera mer än dem, så de har börjat 1) startat rykten om mig till alla anställda, exempelvis att jag bara sitter med telefon hela tiden på arbetstid och inte gör något, 2) pratar konstant med våran högst uppsatta chefer om att jag inte behövs i bolaget och 3) berättar för mig att jag egentligen inte behövs i bolaget och borde söka nytt arbete 4) svarar inte mina mejl där jag efterfrågar information som de ska provide me with (beklagar svengelskan). 5) snackar om att min enda ”vän” i bolaget egentligen bara är bra på att spela snäll mot mig osv. 6) Förstör alla mina projekt genom att säga att det är för förvirrande att jag har så mycket projekt samtidigt och att de vill se andra på dessa projekt istället. Japp, listan kan fortsätta i all oändlighet…..

    Dessa jävlar har dessutom jobbat där i ca 5 år alla tre, så de har självklart bättre kontakt med alla anställda och chefer. Min egen chef är för tillfället utstationerad till Finland i 5 veckor för leadership-training.

    Vad fan ska man göra? Är så frustrerad. Det här var mitt drömjobb, men har en fruktansvärd klump i magen varje morgon då jag ska på jobb. Orkar fan inte mer! Varje kväll kommer jag hem och lägger mig i snubbens famn och bara gråter loss av ångest. Vill SÅ gärna stanna i bolaget och i min roll, finns inte många av dessa jobb i Sverige, så vill inte säga upp mig 🙁

      Du pratar med din chef direkt om hur situationen är och hur du uppfattar den. Gärna med konkreta exempel och mail. Sedan är det chefens roll att klargöra för dina vuxna (!) kollegor vad som gäller.

        Han har sagt att han vill prata med dem när han är tillbaka från Training, men det är fortfarande ett tag tills dess – så känner att jag måste lida tills han är här igen! Han är dessutom ganska konflikträdd, så jag vet inte helt hur han ska kunna hjälpa alls. Är rädd att det slutar med att han är så feg att han bara sparkar mig.

      Var vuxen och konfrontera personerna?

        Jag har försökt, men då spelar de oerhört dumma och hoppar på mig (alla tre!) samt säger rakt ut att de inte förstår vad min roll inom bolaget är och hur jag kunde ändra befattning. Vad fasiken svarar man på sånt? Jo, antingen för att den som anställde mig ansåg mig för att vara mycket bättre än er……? Det är min spontana tanke, men ingenting som jag hade sagt ut till dem.

      Fy vilken mardröm! Jag skulle ta upp detta med någon du har bra kontakt med i verksamheten/företaget. Kan du prata med din chef? HR? Du måste ha underlag för dessa anklagelser mot dina kolleger (det kan uppfattas som just det). Har du någon form av bevis på detta?

        Nej, tyvärr har jag inga konkreta bevis! 🙁 De packar in sina dissar och kränkningar och kommer med dem i smyg eller muntligt (som jag inte kan dokumentera efteråt) – och sådant som att de har sagt till folk att jag inte gör något som är användbart eller inget alls annat än att sitta med min mobil (stämmer inte för fem öre, jag har inte ens batteri i min mobil 70% av dagarna….) har min kompis inom bolaget berättat. Så det är ingenting jag känner jag kan gå vidare med direkt! 🙁

          I ledarskaps/konflikthanteringskursen jag gick fick jag lära mig följande approach:
          Börja NU med att föra anteckningar över vad som händer. Datum, tid, vad personen GJORDE, och vad konsekvensen blev. Exempelvis:

          Fre 14/9 kl 14: Jag mailar Anna och ber om dokument X. Anna svarar inte på hela dagen. Konsekvens: Jag kunde inte slutföra rapport X.
          Mån 17/9 kl 9: Jag går till Anna och ber att få dokument X. Anna svarar att hon inte tycker det är min uppgift att göra detta. Hon säger även att mitt jobb är överflödigt. Konsekvens: Jag kunde inte slutföra rapport X. Jag kände en oro över mitt arbete och blev okoncentrerad under dagen.

          Varje liten sak känns antagligen väldigt fånig var och en för sig, men tillsammans bildar de ett tydligt mönster.
          Viktigt är att du försöker hålla dig saklig om vad personerna i fråga sagt och gjort, inga bedömningar som ”Anna hatar mig, hon är en elak person och hon ska ju alltid överdriva och hitta på” utan sakligt om vad personen sa/gjorde, och vad det resulterade i för dig. Detta underlag ska du sedan ha när du pratar med chefen.

          Sen är ju frågan vad du gör med alla andrahandsuppgifter. Jag har varit med om fall där det visar sig att ”kompisen” som var så snäll och berättade, egentligen var den som ville skapa dramatik, och hade hittat på hälften och förvrängt hälften. Ta det med en nypa salt, även om din kompis vill väl så blir såna här uppgifter väldigt tillspetsade när de går från mun till mun, och den ton och det kroppspråk och de exakta formuleringarna går förlorade på vägen. Det kan ha varit något som sagts som en skämt som din kompis missuppfattade.

            WOW vilket svar, blev glad för det känns som något som faktiskt kan hjälpa på många plan. Tack att du tog dig tiden för att skriva ner.

      Sällar mig till skaran att både konfrontera personerna, antingen face to face eller via chefen/arbetsledaren.

      Var noga med att det inte blir ”den sa det och det” ”x började” osv. Var saklig och seriös.

      Inte för att vara den som är den, men finns det skäl för att personerna ska kunna ”anklaga dig” för ovanstående punkter? Ibland måste man se efter om man själv gjort något fel. (Menar inget illa med min kommentar, vill bara väl.)

      Jag förstår om det är knepigt med nytt jobb och nya kollegor. Är det helt nya kollegor/ny arbetsplats eller har du bytt position från ditt föregående arbete? På mitt jobb så har vissa blivit lite ”skeva” mot de som bytt arbetsuppgifter/befattning inom samma arbetsplats.

        Jag förstår absolut att man själv kan förorsaka mycket själv, så jag började med en form för självransakan (tog inte illa upp av din kommentar alls!) – och jag har alltid arbetat extremt hårt, till sena timmar och samtidigt säkrat att jag är på otroligt god fot med alla dessa – just för att undvika en sån här situation. Personligen vill jag även alla människor väl, så jag kan inte minnas att jag någonsin har sårad dem medvetet (förutom med min blotta existens..)

        Jag har ändrat befattning på samma arbete, vilket de HATAR eftersom jag började nyligen (på en lägre nivå än dem) och nu – efter kort tid – har ändrat till en högre nivå än dem. Mina vänner (utanför jobbet) tror att det beror på avundsjuka och för rädslan av att de kommer att förlora sina arbeten.

        Usch. Det här är så jobbigt!

      ”Jag är mycket kunnigare”

      Men de har ju jobbat ändå i 5 år. Inga rookies i alla fall. ?

        De har jobbat inom ett annat område, som jag inte kunde alls när jag började där. Det område jag sitter med nu passar min bakgrund och utbildning, vilket av den självklara anledningen inte passar deras och vilket är anledningen till att jag med säkerhet kan konstatera att jag vet mer än dem i det här fältet.

          Ja alltså du måste nog samla på dig bevis, som att du skickat x antal mail men inte får svar, gärna skriftligt på vad de sagt om dig bakom ryggen. Kanske en kollega kan ställa upp och säga vad de sagt om dig. Det är bra att du försökt konfrontera dem också för då kan du skriva upp tillfällena och säga att du sakligt försökt lösa situationen men att det ej funkat osv. Saklig och tydlig är liksom A och O i såna här fall. Låt inte dessa människor bryta ned dig då har de lyckats. Vet att det är svårt men om du bryr dig om jobbet och inte vill släppa det gäller det att tänka klokt och eftertänksamt. Sänk dig inte till samma nivå! Har du involverat facket? Det skulle jag också rekommendera dig att göra! De kan stötta dig och tex vara med på möten med arb givaren och om allt ballar ur blir de liksom ännu ett vittne till galenskaperna. Min vän var med om ett liknande fall men det slutade med att de köpte ur hen pga att företaget erkände att de låtit ”mobbingen” pågå, men då var facket involverade också

      Måste tyvärr säga som de andra, du behöver prata med HR… De är skyldiga att ta ditt mående på jobbet på allvar och särskilt om du nyss fått en promotion ser de bevisligen dig som väldigt kompetent och därmed inte en person som de gärna blir av med! Gör de ingenting får du alltså pressa hårdare och försöka förklara hur mycket du vantrivs, kanske till den gränsen att du är tvungen att lämna (vilket du ju säger kan bli sant). Stackare, håller verkligen tummarna att detta löser sig för dig!!!

        ”Fått en promotion” = blivit befodrad

      Låter fruktansvärt.

      Skulle personligen inte springa till HR eller facket just yet, mest för att människor är barn inombords och det är lite som att tjalla till föräldrarna. Givetvis är det något du kan göra, och en uppgift de bör ta på allvar, men oerhört svårlöst och kan skapa ännu mer infektion. Jag skulle funderat på vad för resultat du är ute efter, och de resultat de kan tänkas ge.

      När du skickar mail och dom inte svara, skicka en påminnelse och cc’a deras chef. Alltid! Kräv att dom ska göra sitt jobb och i alla fall i arbetet bete sig som folk. Cc’a chefen brukar få fart på folk. Funkar detta inte, prata med deras chef oerhöööört konstruktivt. Typ ”Jag har haft lite problem nyligen med att få svar av Anna. Jag vet inte om det är en jättebusy tid eller så för henne men jag skulle verkligen uppskatta om detta togs upp med henne eftersom jag är beroende av hennes assistans för att kunna utföra mitt jobb.”

      Gällande det muntliga skulle jag kill them with kindness. Hälsa och le, behandla de med respekt, och sen får dom sitta och grina i lunchrummet med varandra om det är så dom tror man avancerar i karriären. Det kommer passera. Undvik så gott det går och låt dom inte ta energi, men när ni tvingas samarbeta var den större person.

      Om 6 månader är det bara naturligt är du är en bosswoman och dom har lärt sig leva med det. Har dom inte det, då bokar du ett mötesrum med alla 3 och diplomatiskt ber dom bete sig. Funkar inte det, då tjallar du till HR, facket, rikstagen – vad som ni krävs för att bli av med packen för det är inte ditt fel att du är bättre än dom.

    Nu är rösträkningen klar – det rödgröna blocket blev störst.

      Det är det väl inte alls? Om man klickar på länken till den slutgiltiga rösträkningen står det att länsstyrelsen fortfarande håller på, det är många distrikt kvar att kontrollera.

        Det är kommun och landsting som fortfarande räknas

          Det står ju uttryckligen ”till riksdagen”?

          https://data.val.se/val/val2018/slutresultat/R/rike/index.html

            https://data.val.se/val/val2018/prelresultat/R/rike/index.html
            Här. Den du länkar till är sista sluträkningen, typ dubbelkoll av det de nyss räknat

    Lite petigt, men… ska man gifta sig i kyrkan så kan man inte ”ersätta” löftena som du säger. De måste vara med. Den juridiska biten består alltså där av frågor, löften, ringväxling och tillkännagivande. En borgerlig vigsel behöver däremot endast frågor och tillkännagivande.

      Ja det där var lite petigt. Såklart att någon ska komma och vara viktigpetter i kommentarsfältet till en fin video av kärleksförklaringar ? Om det är lagstadgat så okej, men om inte, så tycker jag det är onödigt gnäll från din sida 🙂

        Juridiskt = lagstadgat ?

        Det är viktigt eftersom det är reglerat i lag, och när man jobbar med sådana här saker så blir det lite viktigt att inte felaktiga uppfattningar sprids runt ?

          Jamen då är det ju befogat om det är lagstadgat! 🙂 Som jag skrev

      Tror det var talen under middagen som ersatteS

        Ok. Det var Camillas mening jag reagerade på: ”Så fint och vilket annorlunda sätt att ersätta de sedvanliga löftena i kyrkan på”.

          Tror jänkaren i Camilla tänkte på löften (eller vad det heter) som man skriver själv till varandra i USA.

            Alltså, man kan ju skriva egena löften här också, men om det ska vara en kyrklig vigsel så behöver de sägas högt i kyrkan, inte på festen eller i ett brev ?

              Jag tror det har framkommit nu. Men som sagt, jag tror Camilla jämförde dessa brev med amerikanska löften, eftersom där brukar man väl läsa det som man själv har skrivit, och dessa två läste varandras brev högt.

      Är det verkligen sant? Min sambo vill gifta sig i kyrkan och jag bryr mig verkligen inte. Vi är dock helt överens om att göra det i smyg, få dit två kompisar som vittnen och göra det så kort som möjligt. Måste man verkligen säga löften? Åh. Jag vill inte. Bara tanken på det får mig att känna mig obekväm. Vad och hur jag känner för honom vet han redan och det kan bli väl ta utan att någon annan lyssnar ? känns så krystat.

        Ja, det är sant. Ni måste svara ja, ha en (eller två) ringar med er, säga löften (det finns två varianter, en där ni upprepar mening för mening efter prästen, en annan där ni säger dem själva), och så behövs som du säger två vittnen. Har aldrig varit med om att det varit några problem, fast de allra flesta är jättenervösa. Det kommer gå hur bra som helst ?

          Tack för svaret! Ska berätta för honom och hoppas han går med på borglig vigsel, haha!

          Jag har varit vittne vid flera giftemål. Det räcker att svara ja på när den som viger en ställer frågan..Tar du denna…
          Man behöver inte rabbla efter vigselförrättaren. Inte heller ge egna löften.
          Man bestämmer helt själv hur man vill ha det.

            Ja, i den borgerliga ordningen stämmer det, men inte i den kyrkliga.

      Så du menar att den kristna vigselritualen är reglerad i lagen? Vilken lag då, och varför omfattas inte den borgeliga ritualen av samma lag? Och, det behöver inte alls vara med frågor varken in den kristna eller borgeliga vigseln.

        Ja, det är reglerat i äktenskapsbalken. Där finns allt som rör vigsel med, även den Sk borgerliga. Ordningarna ser som sagt olika ut för olika samfund och sammanhang, men den som är behörig vigselförrättare ska följa den ordning som kammarkollegiet utfärdat vigselrätten för. Och jo, frågor är nödvändiga, både i borgerlig och kyrklig vigsel.

    Tyckte inte att det var det minsta känslosamt att se. Förmodligen fint för dom två men… För mig var det mest en klyschig video med typiska floskler som folk som träffat rätt kläcker ur sig. Kändes inte vidare personligt men återigen, det var säkert fint flr dom två att läsa dessa brev.

    I övrigt känns det inte så genuint att sitta framför kamera och låtsas spontanläsa ett brev. (Lite som när någon filmar när de räddar en älgkalv ur en vak och skickar filmen till Aftonbladet. Räddade du kalven för att få likes eller för att du brydde dig om kalven?)

    Grattis Camcam! Vad roligt 🙂

    Så himla fint!!!

    Universum gjorde halsplastik idag. Lika naturligt som lösfransar och lösnaglar. Märkligt att han ritar snitt upp på sidan mot örat. Ser ut som mer än halsen?

      Var tycker du snitten ska vara då? Mitt på? Sexigt ärr ?

        Har ingen åsikt om det men det var uppenbarligen inte bara hals.

          Fast det har hon ju inte skrivit heller? Det var hals plus lyft?

          Går ju inte att lyfta/släta ut halsen utan att även lyfta nedre del av ansikte eftersom ärren såklart hamnar bakom el vid örat, antar jag, så det var ju tvunget med lyft även om det nog inte var hennes tanke.

    I did not cry ?, you stop crying!

    //pms, singel och äter nutella ur burken med sked

      Haha samma här… Fast jag gjorde istället så att jag köpte ett par croissanter som jag skar upp och smetade in nutella i. Mums filibobba ?

    Alltså GabJoss senaste inlägg om gynekologbesöket?! Låter för sjukt för att vara sant? Vilka gynekologer luktar ens på underliv och än till ber en annan läkare komma och lukta? Dessutom får inte andra patienter vara inne i rummet under en undersökning, varför skulle ens en manlig patient vara på plats på en avdelning för gynekologiska undersökningar? Tror verkligen inte att detta skett, tror mer att hon var ung och osäker och ville ha uppmärksamhet…

      Låter ju helt sjukt, och en man går ju inte till kvinnokliniken som patient? ???

        Tillägg till min kommentar så kan förresten barnmorskor och gynekologer visst lukta på dina flytningar för att känna så de luktar normalt, men i övrigt lät ju resten helt galet!

      Den som utför undersökningen kan lukta vid misstanke om t.ex bakteriell vaginos. Fruktansvärt obekvämt och jobbigt, absolut. Men det är en del av deras jobb ibland och ska ju helst ske diskret naturligtvis.

      Det är för många saker som låter konstigt för att det ska kunna vara sant. En anställd kommer in, en patient kommer in, båda manliga, de tittar, blir ombedda att lukta… Nej, det klingar oerhört falskt. Typ som med bilen som de ägde och sen plötsligt hyrde när någon kollade upp reg-numret.

        Kanske var en annan gynekolog/läkare och en läkarstudent? Fortfarande kan de ju absolut inte bara kliva in. Självklart ska man bli tillfrågad först. Galet!

          Ja det kan man ju önska men det går inte alltid till så.

          Senast jag var hos gyn hade jag specifikt bett om en kvinnlig gynekolog (vilket jag fick). Under undersökningen behövde hon ”ta hjälp av en kollega” att titta så jag fick sitta där med benen i vädret medan hon hämtade denne, vilket visade sig vara en man, blev ej tillfrågad om det var ok.

          En halv minut efter kom vad som såg ut att vara en KLASS med läkarstudenter in (efter kollegan) alltså nästan 10 personer, då frågade de ”är det okej att de är här i utbildningssyfte?” De var ju liksom redan där i rummet och frågan kändes dessutom nästan retoriskt ställd. Vad skulle jag svara liksom?

          Har ej varit tillbaka till gyn sedan dess, var nästan 10 år sedan.

      Det där har hon skrivit förut, även då reagerade många på att det lät så sjukt. Varför pratar man i ena sekunden för att i nästa ropa åt läkaren att komma? Hon säger emot sig själv i det hon berättar. Osv. Tror absolut att hon varit med om något traumatiserande men kanske inte att det riktigt gått till så som hon berättar. Känns mer som att hon brer på.

    Sååå fin video men jag blir bara mer och mer övertygad över att jag kommer vara singel för alltid och aldrig få gifta mig eller kalla mig för någons fru, för varje sån här video jag ser haha.

      Äsch då! ❤ Klart inte! Stressa inte fram något utan låt det komma.

    Jättefint filmat och snyggt ihopklippt, men känslosamt? Nä inte det minsta tyvärr.
    Hela grejen att man så uppenbart gjort något för att det ska vara känslosamt för tittaren som att det vore en romantisk film (fast med sämre manus) tillsammans med vetskapen om att det här faktiskt är deras riktiga bröllopsdag som är såhär regisserad gör att jag inte känner mig det minsta rörd av filmen.

    Paula och Hugo gör vad som helst för pengar, så även detta. Detta är inte genuint nånstans. Därför blir jag inte heller berörd.

      Vad som helst verkligen?

    Jag tittade på flera videos på instagram och nu denna på bloggen och måste ärligt säga jag ser inte någon kärlek mellan dessa två! När paulas pappa ska ”lämna” av Paula så tar hon tag Hugo pussas och pratar med han som ett barn, ”kom nu Hugo så gifter vi oss” . Allt kändes så tillgjort och Paula när hon läser sitt brev kändes så fejk och inte alls genuint.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.