En jävligt dum sak att utnyttja

Kommentarer få Josefin Dahlbergs blogg om servicehundar

☾ Är New York hundvänligt? 

Nej, tyvärr inte! Jag får inte ha med Moon på någon resturang eller cafe, vi har iof smugglat in henne på ett par hehe ? Men generellt får man typ inte ha med dem, i alla fall inte på de ställerna vi varit på både inne i stan på Manhattan eller här i Williamsburg. De får följa med om de är en Service Dog och tydligen kan man bara beställa en sån väst men vet inte riktigt hur det funkar. Men tips att kolla upp om du ska till just New York!// Josefin Dahlberg

Josefin Dahlberg tipsar läsarna om sina bästa hund i New York-tips och ett av dem är att köpa en ”servicehund-väst” till sin hund för att få ta med den in på restauranger och caféer.
Hon har själv inte gjort det, men har hört om att det fungerar och delar detta tips i sin blogg.
Läsarna protesterar och tycker att det är ett katastrofalt tips och jag kan inte annat än hålla med. Det kan tyckas vara harmlöst och ingen skada skedd men vad händer den dagen någon får nog och förbjuder alla hundar, servicehundar inkluderat – och då även faktiska servicehundar – på restauranger och caféer eftersom varenda hund bär dessa västar?
Jag tycker det är fel att missbruka andra människors utsatthet för sin egen bekvämlighets skull.
Ja, det är kanske tråkigt för vissa att inte få ta med sig hunden ut men dessa människor kan fortfarande gå ut och äta och leva sina liv precis som vanligt medan hunden får stanna hemma, men människorna som faktiskt behöver servicehundar kommer inte kunna gå ut alls om deras hjälpmedel förbjuds för att andra människor missbrukat det.
Nej, New York är kanske inte så hundvänligt men jag skulle inte påstå att det är särkilt barnvagnsvänligt heller, i alla fall inte när jag var där och varenda butik hade en karuselldörr som inte gick att använda med barnvagn. Så är det. Deal with it!

Skulle det vara okej att fejka en ryggmärgsskada för att slippa stå i kö på Liseberg?
”Låna” en rullstol på närmaste sjukhus eller vårdcentral och be en kompis knuffa runt dig, förbi alla köerna bara för att du själv inte orkar stå i kö som alla andra. Kanske skaffa din polare ett ”assistans-åkband” gratis?
Det är lite samma sak. Ska personen som kommer efter i en rullstol och som faktiskt behöver den bli misstrodd bara för att människor utnyttjat hens handikapp för sin egen bekvämlighets skull?

Jag fattar att Josefin inte själv satt på en service dog-väst på sin hund men varför ens dela ett sådant tips?


Själv tänkte jag ta med mig Tjocka Hetsätarkatten på Ellegalan.
De kan väl inte neka honom inträde om han kom klädd så här?
Eller hur?

Tack för tips, Sofie!

305 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Undra om det funkar i Danmark också om jag ska ta med min gullehund som är klassad som förbjuden där….?
    Hade vart kul att komma med ett stort ”monster” med servicehundväst.

      Älskar Danmark som har bannat raser som dina.

      Mvh någon som blivit attackerad av två pitbulls och förlorade en hund.

        1. Det är sällan renrasiga pitbulls som är skyldig utan ofta oansvarigt avlade blandraser. Min hund har också blivit attackerad av en bullyblandning och jag lastar inte raserna för det.
        2. Rasen i sig är inte farlig utan snarare hur man avlar och hanterar hunden. Inför hundkörkort eller dyl istället för att försöka lösa ett problem med *helt* fel metoder.

    Jag anser givetvis inte att hela världen ska anpassa sig efter mig, men som jättehundallergisk blir man ju lite trött på att folk ”smugglar in” sin hund där den inte får vara.
    Jag umgås, av förklarliga skäl, inte med hundar, men kan det inte vara av hygienskäl hunden inte är välkommen?

      Hur är man jättehundallergisk?

        Anonym 06:21, ta och pilla i dig lite frukost för nu är du bra gnällig.

          Men skit ner dig. Det var en fråga. Vad innebär det? De flesta klarar att vara i samma lokal som djur osv, innebär jätteallergisk att de inte fixar att en hund ens gått i tex affären innan dem?

          Det var en fråga. Jag är inte gnällig, dina härskartekniker kan du ta någon annanstans

            Men jösses, alla fattar att det inte bara var en fråga, sluta spela dum. Härskarteknik var det va?

            Om någon sysslade med härskarteknik så var det ju du själv. Man förstod klart och tydligt vad hon menade med ”jättehundallergisk”

              Ja så klart hon är allergisk mot jättehundar

                Är så nyfiken på jättejordnötterna som någon här nedanför ät allergisk mot. Är de verkligen jättestora? Ett par decimeter eller så? Bara en fråga…

                  Vad är ät allergisk? Allergi mot att äta? Hur fungerar livet då? Så nyfiken.

                  Om det är felskrivningen av ’är’ till ’ät’ (då R och T ligger bredvid varandra på tangentbordet) du påpekar så visar du ju samtidigt att du inte direkt har någon särskrivningsradar.
                  ’Ät allergisk’ kan möjligen vara imperativ av ’äta’ och att man då uppmanar någon att äta en allergisk (person), annars betyder inte ’ät allergisk’ så mycket alls – speciellt inte i meningsbyggnaden i kommentaren ovan. Ordet du letar efter är då det likaledes ickeexisterande ’ätallergisk’, vad det innebär får du forska på själv – men tror faktiskt att ordet ’ätallergi’ ibland används som vardaglig synonym till ’födoämnesallergi / matallergi’. Återkom gärna med rapport!

                  Omg anonym 13:42, det var ett skämt. Du behöver inte ta fram stora ordboken. Om du är anonym 09:14 också så är det lite ironiskt att du inte kan ta samma skämt.

            ’Jätteallergisk mot hund.’
            ’Väldigt hundallergisk.’
            Går det bättre?
            Eller trodde du att personen bara var allergisk mot gigantiska hundar liksom den som är ’jättepollenallergisk’ bara har problem med stora pollen, de på över två meter?

            Men det var ju kul!! ? Allergisk mot jättehundar! ?

        På samma sätt som jag är jättejordnötsallergisk. Dvs om någon öppnar en snickers på samma buss kan jag dö om jag inte får upp min epipen.

          Dö pga att en hund vistats i samma lokal? Aldrig hört talas om, tror du överdriver. Pälsallergiker samt allergiastma i kontakt med djur eller i utrymmen djur bor i tex lägenhet vet jag. Men i en öppen lokal utan kontakt med djuret?

            Men läs! Jag skrev om jordnötter som en jämförelse. Och jo, folk kan visst vara så allergiska.

            Ja man kan vara extremt allergisk mot hundar och ha svårt att visats i samma lokal. Hundarna fäller ju dessutom när de går runt.

            Jag är hyperallergisk mot katter och klarar 15-20 minuter innan luften tar slut om jag först inte grundat med starka allergipiller. Då klarar jag 80 minuter innan jag måste ut ur huset, inhalera och injicera luftrörsvidgande och trots det får jag ofta ligga djupt förkyld i en vecka med pipiga luftvägar och ibland andningsmask.

            Så ja. Stäng in mig med fem katter i tre timmar och jag är död när du öppnar dörren.

            Jag levde med en man som kunde dö om han kom i närheten av hästar. En gång när han var riktigt nära döden var det för att han hoppat in i en bil där det ibland varit folk som hade stallkläder (häst) på sig. Hur man reagerar på allergier är ytterst individuellt, och ja man kan i extremfall bli just dödsallergisk för i princip allt.

              Min mamma är så allergisk mot hästar. Hon kan inte vistas i stora mataffärer om där under dagen gått runt någon med stallkläder. Hänt flera gånger att hon måste fly fältet om hon inte vill tappa andan och åka ambulans till akuten.
              Grov astma + allergier kan vara livshotande.

              Folk som håller på med hästar måste fatta att man inte kan gå runt normala ställen med sina smutsiga stallkläder och skor. Jävla själviska idioter.

                Jag lider med din mamma.
                Samma symptom här.
                Sedan blir man dålig minst en vecka efteråt.
                Minns hur jag blev tvungen att ta mig från en jubileumsfest utan att förstå varför jag blev så dålig. Det fanns ju inga nötter där så jag lät reaktionen gå för långt. Jag trodde att jag bara mådde lite dåligt pga dålig luft.
                2 år senare (!) Kom det fram att två gäster hade haft på sig ridstövlar för att de tyckte att det var coolt. Jag strök nästan med. Tack för den..

                  Fy vad hemskt!

            Kära Anonym 06:29
            Bara för att just du inte hört talas om någonting betyder det inte att det är falskt. Stå för att du inte vet något istället och ta tillfället i akt och försök lär dig någonting.

            Det finns. Speciellt små barn med pälsallergi kan få andningsproblem.

        Du får fundera en stund på det.

          Fundera på det? Istället för att någon svarar så man vet och kan undvika plaster med sin hund som man inte visste att man borde undvika?

            Du ska undvika alla platser där hunden inte får vara.

              Anonym ovan vill ju bara undvika plaster.

                Bra, tror inte plast är så bra för hunden heller.

        Godmorgon!
        Jag är jättehästallergisk och har åkt in på akuten flera gånger då mina andningsvägar har börjat stänga sig pga att personer har åkt tunnelbana i sina ridkläder(?) eller haft samma kläder på sig som de har haft på sig i stallet. Hittills har jag överlevt, men blir känsligare för varje gång. Jag har alltid både två adrenalinsprutor och kortisontabletter. Det är svårt att inte ta din fråga personligt, även om det är en ärlig ställd fråga. Jag har haft svårt att få andra på universitet och i arbetslivet att förstå hur känslig jag är. Exempelvis kan jag sluta andas om jag vistas i samma lokal som någon som kommer direkt till den från stallet. Jag antar att detsamma kan gälla för de som är jättehundallergiska. Det är ett dolt handikapp. Du har råkat ställa din fråga på samma sätt som de som ifrågasätter oss, därav reaktionerna.

        Jag hoppas att jag har förklarat den här sortens allvarliga allergi på ett bra sätt.

          Med logiken ovanför går alltså små hästar bra?
          Falabella? Ponny? Islandshäst? Var går gränsen?

            Jag försöker på ett trevligt sätt förklara hur det är att leva med en livshotande allergi som blir värre med tiden. Du reagerar med att driva med den?
            Jag hoppas innerligt att du inte ska behöva uppleva hur du kvävs av din egen kropp och ber innerligt att du klarar dig denna gång.
            Ofta får jag höra på detta ”skojiga” sätt att jag inte borde vistas ute i samhället. Vet du vad?
            Det är inte roligt någonstans.

              Nej, jag driver med personen som inte förstod vad ’jättehundallergisk’ betyder, och sålunda troligen har stora problem också med begreppet ’jättehästallergisk’.
              Allergi är inte alls roligt och jag försökte bara peta lite på den som ifrågasatte någon som uppenbart är väldigt allergisk här ovanför. Som sagt, allergi är inte roligt men att driva med ’oförstående’ är lite roligt.

              Och ursäkta, var inte meningen alls att uppröra eller ifrågasätta dig!

        Hört talas om astma?

        Jag har en vän som är jättehundallergisk. Sitter hon på brevid en hund eller ibland även om hunden var där strax innan henne så får hon tungt att andas och ögonen och näsan sväller igen och svider. Hon dör inte, men det är jobbigt för henne. Hon går därför inte på djurvänliga ställen, men ibland går djurägare på djurfria ställen. Hon har dock alltid med sig medicin och får hoppas på att den verkar snabbt.

        Man är väll allergisk i samma rum ist för vissa som bara är allergiska mot saliven.

        Man är väldigt allergisk emot hundar, finns folk som är så allergiska att står dem i mataffären nära en hundägare som har hundhår på kläderna kan dem t.e.x får en allergisk reaktion pga det.

      Hej! Det har jag funderat på, menar inget illa med att fråga. Men om du står i till exempel en kö, eller sitter på bussen och en person med massa pälshår på kläderna är bredvid, får du allergiska reaktioner då?

        Precis vad jag undrade där uppe ⬆️ Men jag är en gnällspik ? Vill också veta vad jättehundallergisk innebär

          Är du en jättegnällspik? ?

            Jaaaa, en jättegnällspik som inte ätit frukost tydligen. Aldrig hört ordet jättehundallergisk. Dör man? Känns det om en hund är på andra sidan en affär? Räcker det med lite päls på golvet? Så många frågor

              Jättehundallergisk torde betyda att man är allergisk mot jättehundar… sen finns det fler grader, te.x mellanstorhundallergisk osv 😀

          Anonym 06:35
          Du fick ta skott för att många som lägger fram sina frågor på det korta viset ofta faktiskt här på BB är gnälliga eller allmänt grälsjuka.

          Alltså är du ett offer för det rådande klimat som gäller här för närvarande skapat av andra.

          Dock om du är samma som skrev kl 06:29 så hjälpte du inte precis din egen sak. Så en kop kaffe skulle kanske inte sitta så dumt ändå? ??

            Nä, ställde en fråga bara för att jag undrade. En ganska bokstavlig fråga dessutom. Utan några påhopp eller gnäll. Men eftersom ingen orkar svara så får jag väl fortsätta att döda jättehundallergiska människor av misstag då, sry 🙁

              Som sagt, inte ditt fel.
              Du är ett offer för hur andra före bettet sig och rådande klimat här på bloggen. Det blir lätt för andra att tro att du menade mer än vad du skrev. Du får skylla dem och inte H? som enbart gjorde ett rimligt antagande ??

                Rimligt? Av en fråga? Undrar hur många personer ni har fått att må dåligt mer än mig. Det här klimatet vill jag inte vistas i längre. Folk har fan glömt att det sitter personer bakom skärmen. Personer med ångest, problem, diagnoser. Men det är klart, vem bryr sig när man får leka härskare en liten stund att man får någon annan att må dåligt

                  Snälla läs allt jag skrev ovan en gång till. ?

                  Och nu när du gjort det så bör du förstå att den som uppfattades som härskaren var du.

                  Och så läs eng gång till ovan varför du uppfattades som härskaren och vem som är skuld till det.

                  Det var INTE du.

                  När vi rett ut detta.

                  Att du skulle eventuellt ha en problematik som ångest är inget någon kan veta. Det följer inte med någon markering på din kommentar om det är så.

                  Och inte heller gör det de på H? som faktiskt också verkade ta allt det här mindre bra. Så passa att hen kände sig tvungen att be om ursäkt för sitt sätt att skriva.

                  Det är väl också något för dig att ta hänsyn till?

                  Och jag instämmer. Jag sympatiserar inte heller med klimatet här på bloggen.

                  ”När vi rett ut detta.”
                  Skriver trh efter en kvarts monolog, borde vi bli oroliga över alla dessa ”vi”?

                  I need to laugh and when the sun is out
                  I’ve got something I can laugh about
                  I feel good in a special way
                  I’m in love and it’s a sunny day

                  #sistasången

            Hen tror, som så många gnällspikar på ex flygplan, att folk överdriver sin allergi. Det är tack vare sån idioti som allergiker som jag måste ha med sig två epipen i väskan så fort man lämnar hemmet.

              Måste vara sjukt jobbigt att vara så allergisk. Däremot tänker jag att det måste vara enklare för den allergiska att tänka på sin allergi och ha med sig korrekt medicin osv än vad det är för alla andra människor att ta hänsyn till alla andras eventuella allergier?

                Ja, såklart det är ? däremot måste vi med jordnötsallergi tillbe högre makter i slutna utrymmen som flygplan att andra ska ta hänsyn till utropat meddelande och hoppas att de inte äter jordnötter. Mina tre epipens plus kortisontabletter är till för att klara en ambulansfärd till närmsta sjukhus. Inte överleva en flygplansresa. Men visst, ett dödsfall hit eller dit… Vad spelar det för roll? Jag har bara haft en reaktion en gång, vad jag kan minnas var det inte alls kul att kvävas. Dessutom blir ju kroppen känsligare för varje gång en reaktion sker. Att ta hänsyn till allergier är som vaccinationer, tycker jag. Gör det bara.

                  Ja självklart ska man ta hänsyn till det om informationen ges allt annat är bara ruttet.

                  Det jag menade var däremot att det kan vara svårt att som individ ta hänsyn till alla potentiella allergier som folk man stöter på eventuellt kan ha och att som allergisk förvänta sig detta är lite att begära att man ska kunna läsa tankar. Det är ju ca 1% av befolkningen som lider av just jordnötsallergi så det är kanske inte helt orimligt att resterande 99% inte aktivt tänker på det hela tiden.

        Ja, då får jag kliande ögon, näsan rinner osv. Om vi behöver vara bredvid varandra länge, på exempelvis en buss, börjar luftvägarna dra ihop sig och det blir tungt att andas.
        Jag menade inte att jag dör om en hund vistas i samma lokal, flera meter bort. Men om hunden smugglas in kan det ju hända att vi sitter bredvid varandra, eller att den varit uppe på möblerna osv. Om jag vet att hundar är välkomna eller jag ser en servicehund kan jag förbereda mig, ta min medicin, välja en plats långt bort och så vidare.
        Ber om ursäkt att mitt ”jätte” skapade såna diskussioner 😛

          Jag ställde bara en fråga. Aldrig hört någon vara jätteallergisk mot hundar och ville veta vad det innabar mer konkret. Nu vet jag ?

          Be inte om ursäkt. Var väl både bra att frågan togs på allvar och att andra lär sig att chilla lite över hur man utrycker sig. ??

            Sluta svara på varenda kommentar.

              Varför hatar så många ”the real hmm” ? FAttar nada

                Är du ny här?

                Det undrar jag också! Varför får inte trh svara på frågorna? Förstår uppriktigt inte. Är inte jätteny men undviker bråk.

                  Åh jo. Trh får svara på frågor. Och det gör hon så gärna. ALLA frågor.

                  HELA tiden!

                  08;50
                  Exakt inget av vad som skrivs nedan är överens med hur diskussionerna verkligen gått till eller vad jag sagts och påstått.

                  Skälen till att ogilla mig är oftast andra än de som sägs. ?

                  Som vanligt, kunde inte TRH komma på nåt annat damage control än att påstå att alla andra ljuger. Börjar bli ganska tröttsamt nu.

                  ??✨

                  #sistaordet – eller – #sistaemojinibristpåord

                Eftersom thr anser sig vara expert på allt från partikelfysik till marknadsföring, byråkrati, psykisk hälsa och juridik.

                (fast med det sagt trh kan vara expert på partikelfysik, hens besserwisserattityd är inte helt ovanligt i dessa kretsar)

                  Du glömde att trh också är expert på:
                  – dietik (och VET att alla veganer är nära döden samt att alla indier bara ljuger om att de är vegetarianer och egentligen moffar körv i smyg)
                  – kretslopp, generellt, alla kretslopp, och vet massa saker som motsägs av ca all forskning.
                  – svenska språket, nej trh har aldrig fel, om hen skrivit något som inte stämmer med gängse skrivregler, -praxis och saol så är det alla andra, inklusive saol, som har fel. Förutom när trh skriver fel MED FLIT – hihihihi så busigt! (eller ska jag säga ’bussigt’?)
                  – arkitektur och byggnadsfysik: det är barabara trh som egentligen vet hur det är, tex att byggnadsfysik inte ens FINNS, eller, jo, det gjorde det visst..?

                  Alla andra som hävdar något måste länka till peer reviewed forskning, men det går inte för riktig forskning går inte att googla sig till enligt trh, som samtidigt länkar till random lokaltidning för att stärka sitt case…

                  Min favorit var när trh talade om för en pt hur man bäst tränade magmusklerna efter en graviditet. Detta trots att pt:n just hade lämnat en kommentar om – just det – hur man bäst tränade magmusklerna efter en graviditet. Men där visste trh bättre så klart och var snabbt framme med en länk från nyheter24

                  Glöm inte heller att alla som någonsin motbevisat hennes ”fakta” bara ljuger eller inte är nog pålästa. Det kan hon garantera.

                  Och igen: tre Anonym som skrivit minutrarna efter varandra. Trh kommer strax in och berättar att vi är samma person som håller med sig själv (på sig själv känner man andra..), eller ’har snackat ihop oss’, för det kan ju omöjligen finnas tre personer som är kritiska till hen och hens metoder!

                  Anonym / 10:11
                  Jag var med i en av diskussionerna det refereras till här, när trh ’briljerade’ med byggnadsstilar samt ’bevisade’ att det alltid är problem med platta tak genom att länka till en intervju med en gubbe på Orust(?) som tyckte det. Är utbildad arkitekt så det blev lite skojigt när trh länkade till wikipedia-artikel om modernism som sa emot det hen själv hävdade och sedan ifrågasatte om jag verkligen kunde vara arkitekt när jag nämnde antalet byggprojekt jag varit involverad i (utan problem med platta tak), för det var tydligen helt osannolikt visade hen med något slags räkneexempel där allt såklart var helt felaktigt och bara visade på hens totala brist på insikt och kunskap.
                  Lite småfestligt, men ibland undrar man ju hur människan mår.

                  Trh har även tolkningsföreträde i ca alla frågor – glöm inte det!

                  TRH är också expert på datorer och mobiler. Precis som på allt annat.

                  Haha 10.34, jag är doktorand i energisystem (utan att outa mig helt) och har diskuterat energieffektivisering och energikonsumtion inom mitt specifika forskningsområde med trh. Och ja, självklart visste hon bättre än mig där. Var en smula frustrerande men också underhållande att se hur hon trasslade in sig.

                  Jag var också inblandad i en sån där diskussion om forskning ang sötningsmedel. Jag länkade till artiklar från PubMed (eller till en webbplats som hade länkar till PubMed längst ner som jag sedan kopierade in här) och hon till någon blogg utan källhänvisning. Tydligen var mina källor odugliga och hennes källor från bloggen (som då inte hade några) var korrekta. Det gick att kopiera länken från min webbplats och få fram artiklarna på PubMed. Jag tror faktiskt att TRH gör sig till och bara tycker det är roligt att sitta här och kasta ut krokar för att se vilka som nappar. Detta var innan jag hade lagt märke till TRH och nappade ju. Men det är inte värt att säga något, bara argee till disagree typ.

                  Jag börjar tro som du Josse, att det är någon form av underhållning för henne, typ trollar, för att se hur långt hon kan dra det.

                  Anonym / 10:50
                  Haha, heja!
                  Också festligt att följa diskussionen mellan trh och en lingvist, där trh inte nöjde sig med den enormt tålmodiga och pedagogiska förklaringen på varför hen hade fel, utan också ville ha förklarat VARFÖR det som var rätt ändå LÅTER fel i trh:s öron. Ja du, hur förklarar man för någon varför den tror sig ha rätt även efter att det bevisats att hen har fel?

                  Samt drog såklart på sig offerkoftan när lingvisten inte orkade längre: ’Du skrev bara för att vara taskig mot MIG! Om du drar dig undan från diskussionen nu visar det bara att JAG hade rätt hela tiden!’

                  Och sedan som vanligt konkluderade med att hen själv har rätt, och lingvisten och alla språkråd samt ordböcker har fel.

                  För ett tag sen diskuterades det om böneutrop. TRH skrev ett inlägg där hon hade kopierat en stor del av texten från nån randomsajt utan att ange källan/använda citattecken/på nåt annat sätt visa att texten inte var hennes egen. Hon skrev det som om det hade varit hennes egen. Undrar i hur stor utsträckning gör hon detta? Lite roligt att den allsmäktige allvetaren inte har koll på en sån basicsak som att inte sno andras texter.

                  Historierevideringen lever gott på denna blogg. 🙂

                  Mindre festligt när trh skriver om vissa ämnen, ja, och likställer slöjbärande kvinnor med demonstrerande nazister.
                  Men när hen copy/pastear texter ökar ju ändå chansen för att de blir rättstavade! Som nu med det här Beatles-medleyt hen kör med, meningslöst men rättstavat…

                  Nä du 11:38

                  Där går du får långt.

                  Jag HAR INTE LIKSTÄLLT NÅGON MED NAZISTER slöjor eller inte.

                  Ƭĥe real Hmm / 11:35
                  Aha, du vill ha länkar till samtliga case som nämns, där du har fel, fäktande försvarar din bisarra ståndpunkt och motsäger dig själv? Eller kanske till forskning som visar att du oftast har fel, motsäger dig själv och beter dig självömkande?

                  Behövs inga länkar för min del . Jag vet till skilnad från er vad jag sagt. ?

                  Men för alla andras skull som faktiskt går på era lögner så var så god.

                  De får gärna göra en egen bedömning om hur det verkligen gått till. ??

                  Påminner om min jobbiga kollega som vet bäst om allt och alla. Han ägnade en hel fikarast åt att tala om för mig (då gravid i 6e månaden) och min kollega (då gravid i 7e månaden) om hur en graviditet påverkade kroppen, hur viktigt det är att göra si och så när man är gravid och till och med hur foglossningar känns. Dåre.

                  ”Historierevideringen lever gott på denna blogg.”

                  Från din sida, ja. Som vanligt.

                  ??✨

                  Ƭĥe real Hmm / 11:41:
                  Jo, det har det, hur mycket versaler du än klämmer i med för att förneka det.
                  Här är kopierat från kommentarsfält 25/8, där du svarar på Anonym 20:31 angående nazister som demonstrerar:

                  Anonym / 2018-08-25 20:31
                  Självklart kan de förmedla ett budskap utan att säga det rätt ut. De är nazister och alla vet vad dem står för. Det är ett tyst hot, precis som tex en våldsman står på avstånd och tittar på en. Han får stå där, det är lagligt, men du vet vad syftet är. Jag tycker inte att nmr ska få demonstrera då de hotar folk med bara sin uppenbarelse, bland annat så hängde de ju banderoll på Pride, även om de inte har det med i tåget så finns budskapet där.

                  Ƭĥe real Hmm / 2018-08-25 20:45
                  Ok.
                  Men då ska du veta att jag uppfattar kvinnor i nickba och burka exakt lika och det är ingen fantasi från min sida utan de säger själv att de vill införa sharia i den strängare formen.
                  Om vi då helt bortser från min åsikt ang maskering mm utan tänker att även en hijab är inne på samma spår, vad tänker du då? Eller dem som går med hammaren och skräran på sig, vilka inte är förbjudna än. Vi vet vad de tänker och tycker.
                  Förbjudas att synas på gatorna?

                  ———————————————————————————–
                  Efter att Anonym skrivit om demonstrerande nazister och det hot de utgör skriver du alltså att du ”uppfattar kvinnor i nickba och burka exakt lika”, svårt att misstolka.
                  Väldigt fint om du har ändrat dig, men du kan inte riktigt ta tillbaka eller vrida på det faktum att du för mindre än en månad sedan skrev detta. Jag har gett dig citat på dina egna uttalanden samt länkar förr när du förnekat saker du skrivit, inga problem, varsågod!

                  Tack för citat. Nu kan alla förstå att det var att använda sig av symboler som talar för sig och hur deras budskap kan uppfattas som åsyftas och inte att kvinnor i bruka är samma sak som nazister.

                  Jag menar alltså på att andra finns andra saker som folk tyst demosterar med och som jag på samma vis upplever som att propargera för sin sak.

                  Det är alltså deras tillvägagångssätt som jag likställer samt deras gemensam åsikt om att avskaffa demokrati.

                  Så för att vara extremt tydlig.

                  DET ÄR HUR MAN KAN UPPFATTA DERAS TILLVÄGAGÅNGSSÄTT ATT LYFTA FRAM SITT BUDSKAP SOM JAG LIKSTÄLLER. PUNKT.

                  ”kvinnor i bruka demosterar och propargerar för sin sak.”
                  Trots att du knappt klarar att stava till dina bisarra åsikter så klargör du ju fullständigt din synpunkt:
                  att kvinnor i hijab / niqba / burka har samma tillvägagångssätt som nazister, samt arbetar lika aktivt med att avskaffa demokratin.

                  Tror inte att det får dig att framstå som mindre råddig i bollen att du nu fick fram detta klart och tydligt.

                  Att de muslimska kvinnorna inte är de samma, alltså samma personer, som nazisterna – à la Jekyll & Hyde – förstår nog de flesta att du inte menade…

                  Försöker svara, hamnar i modd.

                  Jag förstår att det blir jobbigt att förstå en kontext när man hela tiden hänger upp sig på stavfel. Jag tror dock inte det är den enda orsaken.

                  Kila nu tillbak igen och läs hela konversationen så ser du att vi pratade om hur man utan ord bara genom sin blotta närvaro kan få fram ett budskap och att det var det frågan kom att gälla så dags i diskussionen och där jag faktiskt höll med anonym i hens åsikt ?

                  Trh 11:41:
                  ”Jag HAR INTE LIKSTÄLLT NÅGON MED NAZISTER slöjor eller inte.”

                  Trh 13:10:
                  ”DET ÄR HUR MAN KAN UPPFATTA DERAS TILLVÄGAGÅNGSSÄTT ATT LYFTA FRAM SITT BUDSKAP SOM JAG LIKSTÄLLER. PUNKT.”

                  Det luktar lite ’jag har ALDRIG sagt att du är dum i huvet, bara att man kan UPPFATTA det du SÄGER och GÖR som totalidiotiskt och väldigt, väldigt DUMT – men, jag skulle ALDRIG påstå att DU ÄR DUM!’

                  Till och med du borde förstå att det är totalt befängt att likställa någonting whatsoever med demonstrerande nazister och det hot som de de facto utgör, både mot enskilda individer och mot vårt demokratiska samhälle. Och att likställa dem med en av samhällets mest utsatta grupper är rent ut sagt äckligt och vedervärdigt.

                  Nej det luktar att ni vill förvränga vad man säger till varje pris för att få rätt i sak samt att som vanligt inte vilja förstå vad jag menar utan avsiktligt missförstå, och där tom med ni som har svårt att se den större bilden för att ni hela tiden hänger upp er på småsaker, borde förstå om ni bara ville, vad jag försökte få fram.

                  Men det vet både du och jag att det inte kommer hända.

                  Se vidare min kommentar kl 14:09.

                  Att du kallar vår reaktion på din rant om kvinnor med slöja som jämförbart med demonstrerande nazister för att ’avsiktligt missförstå’ och att vi ’hänger upp oss på småsaker’ visar ju bara din bisarra relativisering med all önskvärd tydlighet. Det finns inget att ’missförstå’ i det du skriver, inte heller några ’småsaker’ att hänga upp sig i.
                  Och om du läser vad jag skriver så hade jag inga problem med att förstå innebörden i din kommentar, trots alla stavfel framstår din ståndpunkt tyvärr väldigt tydligt.

                  ”Att du kallar vår reaktion på din rant om kvinnor med slöja som jämförbart med demonstrerande nazister…”

                  Men nu var det inte det som jag gjorde så tydligen så gick det inte så bra för dig.

                  Men låt säga även om jag nu skulle utryckt mig så att det gick att missförstå, obs OM, då vore det ju på sin plats att ta mig på mitt ord att det inte var min avsikt. och kunna lämna det vid det?

                  Så hela din rant går uppenbarligen inte alls ut på att få mig till att jag hävdat något om nassar och burkor utan din rant går enbart ut på att du vill bevisa mig fel. Ämnet verkar vara totalt ovidkommande när man tittar närma på vad som sägs av dig.

                  Så din indignation över vad jag sagt tycks mig vara uppenbar inte sann utan enbart ett verktyg för något helt annat. 😉

                  Ja, det var i den diskussionen trh konsekvent påstod att NRK ’går med symboler’, vilket ju är sant. Men kanske att du glömde googla den gången?
                  NRK = Norsk Rikskringkasting = Norges motsvarighet till SVT. Deras symbol?:
                  https://www.google.no/search?q=nrk&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwimn8XHksLdAhUNtYsKHQd_BuwQ_AUICygC&biw=2114&bih=1313
                  På flaggor, mikrofoner, badges och till och med på barnprogram!

                  ????

              Sista ordet är det viktigaste i livet för trh.

                My friend works for the national health, Doctor Robert
                Don’t pay money just to see yourself with Doctor Robert…

                  VSV

              Ojojoj, kortslutning för trh, som tror att alla Anonym är densamma, alternativt ’har snackat ihop sig’, nu med kommentarerna från Anonym / 08:50 och Anonym / 08:51. Är de samma person? Är de svågrar? Har de kommit överens om att kommentera kl 8:50?

                Nu är det uppe i dussinet ’Anonym’ som egentligen är samma person enligt trh. Eller är vi ett gäng kusiner som skaffat expertis inom varsitt fält samt bestämt att ses här i kommentarsfältet enbart för att ’ta’ trh, kanske? Eller är vi helt enkelt helt olika personer som observerat detsamma angående trh?

                  Oroa dig inte. Trh har den magiska förmågan att kunna skilja på oss sett till hur vi skriver och uttrycker oss. Har hon fel så gör hon det med flit för att vi ska lära oss vår läxa och skaffa varsitt användarnamn.

                  Annars vore det ju enkelt att göra som trh själv och använda olika användarnamn för att ’svara’ på’ och hålla med sig själv!

                  ??✨

                  Bara jag som tror att TRH är en man

                  Nej då Eva du är inte ensam. Det är många före dig som trott det. ?

                  #sistaordet

                Men gud! Kan folk låta thr vara nu? Börjar bli lite mobbningsvarning när alla helt plötsligt börjar gå ihop sig och skriva när man ”satte dit” thr. Ge er nu. Ni är inte ett dugg bättre. Ni ger er ju in i diskussionerna ni också men tydligen är det mer okej pga thr har ett nick ni lätt kan komma åt. Ni alla är ju anonyma och kan skriva ett eller tusen saker utan att någon attackerar er på samma sätt.

                  ALLA Anonym, inkl du, är ju en och samma person enligt trh så hen klarar sig säkert helt fint!!!

                  Trh får ”sätta dit” folk här inne med felaktig fakta men vi får inte rätta henne när vi vet att det inte stämmer?

                  Ja men dåså.

                  Klart att man får rätta mig. Men det är inte det som görs. ??

                  Jag håller med om att det är taskigt så som människor beteer sig här, men det finns olika människor här som kan olika saker, och jag blev faktiskt riktigt sur när TRH använde sig av härskartekniker för att förminska mig inom ett område som jag inte är expert inom men har hyfsad koll på (skrivit min kandidatuppsats inom området på ett universitet som hör till de världsledande inom just det området). Kan inte påstå att jag hatar TRH men hen kan använda sig av en fruktansvärt dålig ton och gå på i en besserwisserstil och när någon ställer hen mot väggen så går hen till personangrepp så långt nu personangrepp är möjligt i ett anonymt internetforum.

                  Leave Britney alone! Buuhuuuuu! ?

                  Milly: Nu får du faktiskt vara rättvis och komma ihåg vem som började att förminska vem. Är du sur över det så får du nog fundera över hur du själv skriver lite grann. ?

                  Trh minns också EXAKT hur alla diskussioner sedan bloggens start har gått till. De som har diskuterat med henne minns självklart fel, ljuger eller vill förlöjliga henne då de säger vad som sades.

                  Milly igen.
                  Nu minns jag. Du blev alltså lite sur över att jag invände på att det mest troligt kommer dröja ett tag innnan ett nytt nobelpris som angränsar till området mörk materia.

                  Du blev också sur över hur jag invände på din definition av ordet uppfinning när frågan gäller Nobel? Och att jag berättar vad som för priset och vad som inte får det.

                  Milly, du får tro mig eller inte men jag kan inte skriva mer detaljerat än det du får nu. Jag är mycket väl insatt i hur, vem och varför någon får Nobelpriset. Framförallt inom fysik.

                  Att du reagerad som du gjorde när vi satt och fjantiserade om ett barns möjlighet att både vinna OS och få Nobell under skämtsamma former…. jag vill inte låta nedlåtande och jag menar det verkligen inte så om det nu skulle låta så men om några år hoppas jag att prestige inte är lika viktigt för dig. Jag önskar dig genuint allt gott och världen behöver fler duktiga fysiker så jag hoppas att du forsätter förbi kandidat. Inte minst för att du är kvinna. ??

                  12:32
                  Hahaha, humorn i att jag gjorde exakt just det. ??

                  THR: om vi säger så här din analys av vad som ger nobelpris i fysik delas inte av bland annat min seminarieledare som är världsledande inom neutrinoforskning som anser att den som tex skulle upptäcka neutralinon har ett givet nobelpris.

                  Dessutom valde du att misstolka förslaget om en sidoverksamhet som uppfinnare på fritiden som ett nobelpris. Samt att bortse från det faktum att i vissa fall så är det svårt att skilja på upptäckt och uppfinning då vissa upptäcker görs för att det behövs en uppfinning för att lösa ett problem .

                  Humor? Det är nog bara du som ser humor i ditt beteende.

                  Är rätt säker på att det där inte stämmer överens med millys version. Ditt ”minne” av diskussioner brukar sällan stämma med den andra. Konstigt att alla andra minns fel och aldrig du

                  Haha, det var mina barns möjligheter till att vinna både OS och Nobelpris, samt framtidsplaner om att bli uppfinnare, ni diskuterade – vi tackar så mycket för tipsen! Jag hör av mig igen när det börjar rasa in priser!

                  Den diskussionen ligger här:
                  https://bloggbevakning.se/2018/09/07/vad-ar-poangen-med-isabellas-nanny/

                  och det är relativt enkelt att se vad trh, än en gång, håller på med: anklagar den andre för att vara sur / kränkt / trampad på en öm tå helt utan relevans, och sedan slänga på en ’Visst. Vi säger så. ?’ och gå över till att enbart ranta om att hen visst har rätt, men inte behöver svara på något eller visa till någon som helst kunskap.

                  ”Jobba på läsförståelsen!”

                  Klassisk trh när någon visar sig veta bättre i ämnet. I stället för att erkänna det så hävdar hon i sten att den andra inte kan läsa och ta till dig information och förstå hennes ofantligt djupa kunskap.

                  Milly: Minns faktiskt inte just den delen ang den analysen om vad som sades så jag får ta ditt ord för att din professor har en annan åsikt än vad jag sade. Om jag nu ens sagt det för…

                  Ang”Samt att bortse från det faktum att i vissa fall så är det svårt att skilja på upptäckt och uppfinning då vissa upptäcker görs för att det behövs en uppfinning för att lösa ett problem .”

                  … det där är ju verkligen inte sant. Jag gjorde precis det motsatta och sade att om man vill blir det en fråga om semantik även om jag förtydligade vad som får priset. Och det är forskningen som leder fram till uppfinningen. Om du inte tror mig så är det ju bara att gå tillbak och läsa alla motiveringar till varför priset delats ut. Det var ju någon annan som också skrev i frågan och sade samma sak som jag fast på ett annat sätt som började med en knvöding mot mig men där vi två sedan blev överrens om hur det ligger till.

                  Och om jag missförstod, och det vet så klart du bäst, så var det aldrig min avsikt och jag tänker inte ens gå in på vad det berodde på.

                  Kan vi skaka hand nu?

                  Tack för länk anonym. Nu kan jag själv se att jag inte gjorde någon analys ang det som Millys professor tydligen inte höll med om vilket blev svårt för det famns ju inget att hålla med om. ?

                  Milly. Såg nu att du skrev två kommentarer till i den tråden. Ledsen att jag missade dem men jag gick tydligen inte tillbak till den tråden något mer. ?

                  #sistaordet

                  Tänk om trh kunde låta den här bloggen vara istället. Skaffa sig en annan hobby.

                  What goes around…

              Baby you can drive my car
              Yes I’m gonna be a star
              Baby you can drive my car…

                Så din expertis inom partikelfysik, ska vi återgå till den. Varför är kvoten mellan He/H relevant för sökandet efter indirekta bevis på WIMPs?

                  ??

                  Du får vänta ett (bra) tag när hon googlar ☝️

                  *TRH googlar så fingrarna blöder*

                  Milly: Om jag nu skulle svara ett nöjaktigt svar enligt dig var skulle vi sedan vara? Vad vill du åstadkomma?

                  TRH : du skulle framstå som trovärdigare och mer sympatisk.

                  Milly: Ok men det är inget jag behov av. Och jag ställer motvilligt och väldigt sällan upp som en dresserad apa ??

                  Se ett långt svar rakt över detta istället. Jag tycker iaf du verkar vara sympatisk och någon som ofast har både huvudet och hjärtat på rätt ställe. ?

                  #sistaordet

                  TRH: något jag kan ge dig är att du är expert på härskartekniker.

                  Milly: Ok jag tolkar det som att du avfärdar min kommentar kl 13:24 (samt att jag läser även in en del annat.)

                  Jag förstår dig Milly helt att du inte tar diskussionen mer. ”Det vet såklart du bäst”, ” Jag är mycket väl insatt i hur, vem och varför någon får Nobelpriset. Framförallt inom fysik.”, ”…om några år hoppas jag att prestige inte är lika viktigt för dig.”. Det var bara några kommentarer här på det senaste mot dig. Har med diskuterat ämnen inom det jag ska skriva kandidat inom och det är fruktansvärt frustrerande. Tycker ditt ämne verkar mycket spännande, kanske ska kika igenom gamla kommentarsfält och lära mig något nytt. Fysik är inte min starka sida även om jag så önskade.

                  Josse: Och som vanligt taget ur sin kontext så att det framstår som något annat än det jag menade.

                  Du vill inte tro att jag är välvilligt inställd fastän jag uttryckligen skriver att jag är det.

                  Och ja jag minns vår diskussion också. Det var på en enda punkt jag sade emot dig. En. Och det var att forskningen inte vet säkert. Att vi inte kan veta hur det tas emot i kroppen.

                  Jag höll med dig om exakt allt annat som du skrev nog sötningsmedel förutom att…

                  Din hållning = tvärsäker på att vi vet allt i det här området

                  Min hållning = det gör vi inte och kan i dagsläget omöjligt göra

                  (Om du dessutom baserar din hållning på en kandidat…..)

                  TRH: (Om du dessutom baserar din hållning på en kandidat…..)

                  Detta är synnerligen inte taget ur kontext. Jag kan gärna diskutera med dig när du kan diskutera utan att använda dig av härskartekniker.

                  Josse: Din kommentar innan min var fylld med härskarteknik. Att ta några lösryckta meningar är just ett exempel på sådant.

                  Vidare din första kommentar här i tråden var till mitt minne inte heller direkt ärlig och utelämnade väldigt mycket. Tex varför jag invände mot din länk.

                  För visst var det så att sammanställning var vald av PTs och gym som har ett vinstintresse i att framställa sötningsmedel som helt ofarligt.
                  Jag för min del lät dig dessutom hållas in din övertygelse mer än du hade teckning för enbart för att jag inte hade lust att hamna i ett länkkrig.

                  Vidare så vill jag också minnas att vi ”skakde hand” några dagar senare men nu låter du mig veta att det bara var en falsk manöver från din sida. Du hade inte alls kommit förbi vår diskussion utan den gnager fortfarande och allt efter har varit falska ”leenden”.

                  Så, vad är det du vill diskutera? Vad tror du att det skulle ge mig?

                  Jag förlät din snarstucknehet när vi diskuterade. (Din reaktion till att någon ifrågasatte dina påståenden är påfallande lik Millys.)
                  Du å din sida verkade inte gått vidare alls.

                  Så igen, vad är det egetligen att prata om?

                  Jag har som jag kan se det i nuläget bara en sak att säga. Gillar du inte härskartekniker, använd dem inte själv.

                  #sistasistaordet

                  Heter du Josse? ?

                  Som jag skrev ovan finns artiklarna, oavsett vem som översatte eller diskuterade dem, på PubMed.

                  Josse: DET var allt du tyckte du kände var du ville kommentera från allt jag skrev?!?‼️

                  Ja du….

                  (Dessutom förstår du fortfarande inte att cherrypicka artiklar är något alla kan syssla med men att det inte kommer ge dig hela bilden. Vidare så bör du bättre sätta dig in i allt som faktiskt finns på pub med och att bara för att det finns där är det ingen garrant för att allt stämmer.
                  Du gillar ju träning och litar på dem. Du ska här få ett stycke och en länk så att du kan börja ifrågasätt forskningen. All forsking. Precis så riktiga forskare gör.
                  ”En sak man bör tänka på när man läser en meta-analys är inklusionskriterierna. Dessa kan sättas helt godtyckligt av författarna och detta gör att de kan ”filtrera bort” studier som de inte vill ha med i meta-analysen genom att sätta en begränsning som utesluter just den studie som de inte vill ha med.”

                  https://traningslara.se/allt-pa-pubmed-ar-inte-studier/).

                  #sistasistasistaordet

                  Du förstår själv att dina # inte har något med att göra ifall jag skriver mer eller inte?

                  För min del får du gärna fortsätta med dem men jag tänkte vara snäll mot dig så att du kan lägga din tid på annat och låta dig veta att inte påverkar mig åt något dera håll.

                  Ha det så kul nu med eller utan #

                  #sistasistasistasistaordet

          Jag va den som frågade om kö och buss? Tack för svar! Jag har funderat på det innan för att min hund fäller och hans sträva hår är omöjliga att få bort? Typiskt sånt jag tänker på när jag själv står i kön?

        Ja, jag är en allergiker som får det. Ett exempel: I Ica-kön (eller någon annan kö) kan jag inte stå bakom en person som kommer direkt från stallet utan att ha bytt om, utan måste byta kö och få fram inhalatorn.

          Min mamma är väldigt allergisk mot främst hund och häst. Så många gånger vi fått avbryta dagens planer på att ex åka till simhallen eller liknande för att nån tycker det är en bra idé att handla direkt efter stallet utan att byta om. Min mamma har då fått såna problem att andas att hon måste ta massa mediciner vilket gör henne helt skakig, matt och kraftlös. Likaså folk som låter sina hundar sitta på sätet på bussen (?!). Bara att gå av, köra medicinrace, vänta och sen nähejaha vi får åka hem igen ungar.

          P.s nej ingen djurhatare varken hon eller jag – gärna djur men gärna på avstånd

          Jag får likadant av hund, rök och parfym. Det finns alltid massa allergener på människor som har kontakt med dessa. Tycker ni att man skal förbjuda hundägare och rökare att vistas i affärer? De kanske kan göra en saneringssluss där alla får klä sig nakna, duscha i desinfektionsmedel och ta på sig overall innan de får komma in? För att inte tala om gräs, det borde ju utrotas eller hur?
          Givetvis inte. Det är allergikerns ansvar att se till att vara korrekt medicinerad och att undvika sånt man inte tål. Jag kan inte kräva att hela världen dansar efter min pipa. Dessutom är det bevisat att många allergiker har psykisk allergi. Om de fick veta att det var jordnötter i rummet uppgav de att de kände sig jättesjuka, fick de inte veta om det så fick de inga symptom. Allergin är alltså ofta psykosomatisk. Har kompisar som fått en utskällning för att ha gått i sprillans nya ridkläder som
          Aldrig varit i närheten av en häst för allergikern blev sååå sjuk! Kommer man direkt från stallet men bär civila kläder så är det aldrig någon som blir allergiska. ?
          Jag är också astmatiker och jag fattar att ni blir rädda, men försök chilla lite. Allergin blir mycket värre om ni går omkring och hetsar upp er och får panik varje gång ni ser ett hundkoppel eller ett par ridstövlar, ångestattacker och astmaanfall kan kännas snarlikt.
          Tycker dock inte att hundar har något på caféer och restauranger att göra av sanitära skäl. Ta med hunden på en härlig skogspromenad istället för att bära runt den i en väska medan ni shoppar och lunchar. Att ljuga om att hunden är en service hund är helt befängt! I USA finns även emotional support animals vilket vem som helst kan få genom att helt enkelt påstå att man behöver det. Det innebär att man får ta med sin hund, katt, kanin, ödla etc var som helst och jag vet många som missbrukar systemet.

            Är uppvuxen på landet och vi har hästar. Sjukt kul då mina föräldrar inte fick hämta på dagis/fritids i stallkläder, men däremot var det helt okej att bönderna kom in i sina ladgårdskläder och hämtade. (och innan ni börjar gnälla, om en förälder tar ut semesterdagar för att åka på hältutredning med en häst så kan man inte ta med en treåring.

            Är det också alla funktionshindrade personers ansvar att ha korrekt hjälpmedel överallt och annars stanna hemma? Skön värld det skulle vara att alla ramper och hissar för rullstolar inte skulle behövas, dom kan ju lika gärna stanna hemma!!!!

              Fast det är ju svårare att ta med en hiss än en epipen…

        Jag känner av min allergi om någon luktar mycket häst eller har massa hundhår på kläderna

        Jag får det av katthår. Blir supertäppt i näsan och ögonen svullnar mer och mer ju längre jag sitter där. Sen kommer hostan för att luftrören täpper igen och pipet när jag andas.

        Det finns olika grader utav allergi.

        Min son som exempel har bland annat svår luftburen pälsdjursallergi. Han kan alltså inte befinna sig i närheten utav pälsdjursägare och absolut inte i närheten utav djur utan att få jobbiga reaktioner. Det gör att vi lever ett väldigt isolerat liv. Då varken förskola,butiker,mataffärer osv fungerar att vistas på pga då svåra reaktioner trots daglig medicinering av starka mediciner året om.

        Vi blir ofta ifrågasatta och får höra ”så farligt kan det inte vara.”
        Vi brukar fråga dessa människor som ifrågasätter vårt barns dolda funktionsnedsättningar om dom brukar vara lika nonchalanta och ifrågasätta rullstolsburna också.

        Respekt och förståelse kommer man långt med!

          Hatar verkligen när folk tror att man överdriver sin allergi. Fattar inte att folk kan vara så korkade när det x antal gånger varit artiklar om folk som dött av allergiska reaktioner.

          Nu vet inte jag vart ni bor eller hur ert liv ser ut men en gammal vän till mig har en lillebror med typ samma problem. Han är allergisk mot massvis me olika saker men i Stockholm där vi bor har han gått på en förskola för barn me just allergier. Barn som går där får inte ha djur i hemmet, nötter är totalförbjudet osv osv 🙂

          När jag gick i grundskolan gick jag i samma klass som en kille som var superallergisk mot ca allt (försöker inte vara dryg, kommer bara inte ihåg allt).
          Skolan vi gick i hade bla infört parfymförbud, han och hans kompisar satt i ett eget rum och åt lunch, han behövde inte hämta maten i matsalen, vi i klassen som hade djur fick rolla våra kläder innan vi gick till skolan och jag och min kompis som red fick förvara våra ridkläder i en skrubb på skolgården. Det gick jättebra när alla hjälptes åt och gjorde sitt bästa!

          Vet inte riktigt vad jag ville säga med min kommentar egentligen, haha

          Går det att göra en sån där behandling där man exponeras och blir bättre (kommer inte ihåg vad den heter)? Låter skitjobbigt, styrkekramar!

      Ja, det urvattnar verkligen begreppet allergisk. Människor förstår inte heller att det är som ett spektrum, vissa får kliande ögon, en annan nästäppa och på en tredje så drar luftvägarna ihop sig. Sambon reagerar väldigt kraftigt på allergener och får svårt att andas, så han har också kortisontabletter hemma som han knaprar i sig då och då. Jag klarar mig på nässpray och allergitabletter. Men jag tror det har att göra med att de flesta aldrig stött på något sådant i vardagen, för det är så långt borta för dom att inte klara av pälsdjur eller en skaldjursplatå.

    Läste ett inlägg om det från USA på Instagram. Folk gör sånt hela tiden, vilket gjort att alla hundar förbjudits från vissa ställen. Oftast pga att vanliga hundar skäller och är i vägen, en servicehund brukar ligga tyst under bordet och inte vara i vägen.

      Skulle väl gå att lösa genom någon form utav. ID/intyg. Ungefär som om man behöver handikapparkering, då krävs ett bevispapper på att man är berättigad.

        Om man kan fejka en väst är man förmodligen redo att fejka hela vägen. Tror du inte? 🙁

          Man kan säkert ha en QR-kod på sitt ID som man kan scanna med mobilen. Denna kan kanske leda en till ett intyg av polisen eller något service dog center. Allt går att lösa

            Bra idé. ??

        Eftersom träningen kan göras privat av hundens ägare så är det knivigt att legitimera. Alla hundar har olika jobb så det går inte att sätta upp någon standard för hur de ska ”betygsättas”. Det finns registreringsbevis men inget som faktiskt betyder något ?

        De fejkade någon form av id-handling också, enbart för att kunna ta med sin skällande hund när de ska äta ute.

        Karin från Veckans Bläcka har gått till en psykolog och fejkat flygfobi för att få ta med hunden på planet (i kabinen) när de flyger. Antar att det går att göra så? Borde vara lätt att fejka psykiska bekymmer.

      I Cali så kan du registrera emotional supportanimal och ”riktig” service animal. (Inte 100 på termerna) Emotional går iprincip att beställa på nätet av en psykolog. Service animal så måste djuret (hund, katt och liten ponny) vara tränade och då har man också ett kort/bevis.
      Som allt i Cali så kan du säkert köpa ett riktigt service animal bevis men framförallt i Santa Monica är det otroligt hundvänlig och emotional support animal räcker långt.

    Aldrig förstått grejen med att gå runt med sina små hundar i affärer (Hej alla tanter på NK) och på restauranger/caféer är det rätt ohygieniskt. Uteservering är jag ok med

      Oftast otränade hundar som skäller konstant.

      Det är den totala oförståelsen för att inte varenda människa älskar närvaron av deras pälsbeklädda bebis. Oförståelsen bottnar i självupptagenhet och egoism. Man bryr sig inte, eller fattar inte, att vissa är väldigt allergiska eller helt enkelt inte vill ha ett djur där de ska äta. Riktigt fult gjort mot både gäster och innehavare av affären/restaurangen.

        Men är det tillåtet i lokalen så är det ju, jag förstår att de tar in dem – för att de får. Förstår bara inte själva grejen med att ta med djuren på stan, för mig låter det mest jobbigt

          Jaha, du tänkte så. Ja, det verkar sjukt meckigt, särskilt i större städer där det kryllar av folk överallt. Kan inte vara särskilt kul för hunden heller.

            Nä. Vad är poängen liksom? Jag orkar knappt släpa på en väska när jag shoppar, skulle få panik att ha med mig hunden med koppel överallt bland folk. Tyckte det var nog så jobbigt när jag tog bussen från tcen till djurgården och var tvungen att springa på drottninggatan med hunden

              Min hund älskar att följa med på stan, dels är hon i sällskap av mig (och slipper vara ensam hemma) och så älskar hon människor. Blir jätteglad om någon vill komma fram och klappa henne så därför är det självklart att jag tar med henne på stan. Stockholm är så hundvänligt att det inte är några problem, de flesta ställen tillåter hundar och då går vi dit. Tycker inte alls det är jobbigt, men hade jag märkt att hon inte tyckte det var roligt eller blev stressad av det hade jag naturligtvis låtit henne stanna hemma.

                Stockholm är väl inte alls hundvänlig? Upplever inte det så.
                Var gick nu ngnstans? Förutom NK kanske?

                  Jag jämför med Malmö/ där jag kommer ifrån där det typ inte är tillåtet med hund nånstans. I princip hela Stockholm city är ju hundvänligt? NK, Gallerian, Sturegallerian, inprincip alla affärer där emellan, flera restauranger och caféer är ju också hundvänliga. Beror kanske på vad man jämför med

                Skaffar liten bichon havanais om en månad. Adopterar en 2-årig från nordamerika. En sådan där ras som inte fäller och är ”allergi-fri”. Eftersom jag inte vill lämna den ensam för mkt första tiden men ändå gärna vill träffa vänner på barer och restauranger är jag intresserad av vilka ställen i Stockholm som är tillåter hund. Tänker ha den i en väska då. Tacksam för svar.

                  Finns inga allergi-fria hundar. Det finns raser som är mer allergivänliga än andra men det kan skilja stort mellan individer av samma ras. De bär på olika allergener och olika mängd av dessa. Allergen kommer även från hundens talgkörtlar och inte bara från pälsen. Finns en del studier som testat just olika raser och hur mycket allergener de utsöndrar generellt. Dock ingen ras som är allergi-fri.

                  Riche och Sturehof är hund tillåtna på, sedan är jag inte säker på så många fler då jag inte är så ofta på varken var eller restaurang. Vet att Sandra Beijer skrev ett blogginlägg över hundvänliga ställen, kan ju vara bra att kolla in

                  Finns en hemsida som samlat alla hundvänliga ställen kommer inte ihåg vad den heter men googla!

                  Sandra Beijer har skrivit en liten lista med ställen som tillåter hund; https://sandrabeijer.elle.se/hundvanliga-stallen-i-stockholm-som-jag-tycker-om/

                  Tack för alla svar! Appreciated!

                  Alla av götaplatsgruppens restauranger i Göteborg är hundvänliga, det går alltså utmärkt för hundägare att släpa med sig hunden ut på middag på tex Toso, Mr P, SK Mat & Människor, Bar himmel och At Park som bra att veta för både allergiker och hundägare som passerar Göteborg

      När blir man tant? Har sett tjejer på dryga tjugo och även killar bärandes små hundar i väska.

      Eller är det ett tantigt beteende 😉

        På NK ser jag mest tanter med små hundar.

    Känns som att hon inte riktigt hann tänka klart den där tanken. Att skriva att ”läsarna protesterar” känns dock lite som en överdrift när det står 2st kommentarer om det.

    Det är väl t o m olagligt att låtsas att hunden är en servicehund om den inte är det, iallafall på vissa platser i usa?

    Ot Bianca ingrosso söker modeller på instastory, men det verkar som att man får betalt i ”PR och en grym upplevelse”…

      Jaha? Frivilligt att söka

      Ja. Hon är ju ärlig med vad man får ut av det så att den som söker inte blir lurad. Du ska se att det förmodligen är många som söker även om det inte är någon vd-lön som utlovas.

      Tycker mest det e tråkigt att utnyttja sina fans utan att erbjuda något arvode.

      Gud så fult gjort. Trött på den typen av utnyttjande.

    Hade uppskattat om du la texten högst upp så man fattar vad kommentarerna handlar om!

    Men var på Manhattan hänger denna donna? Det kan ju vara det hundvänligaste stället någonsin. Har aldrig varit med om att de inte är välkomna. Waldorf Astoria välkomnar till och med hundar extra och det finns, specialfrukost för vovvarna samt böcker om New Yorks hundar ”Dogs Of Central Park” överallt. Mina NY-vänner blir förfärade över att vi inte får ta med våra hundar i butiker eller på restauranger här i Sverige, de undrar liksom var vi gör av våra hundar om de inte får vara med. Samma med min bästa kompis som bor i Berlin. Där är hundarna med i köpcenter och julshoppar osv.
    Det är ju självklart upp till var och en vad man tycker om det men jag förstår inte var hon sett alla dessa förbud?

      De riktade djurcaféerna kanske inte är lika creddiga som de blogg- och instagramvänliga? Kan ju eventuellt vara för mycket djurhår, för mycket djurälskare och rent av för mycket djur på de caféerna som tillåter. Om man nu ska försöka spåna lite. ?

      Eller hur? Det är min upplevelse av hela USA.

    Men VARFÖR tar man ens med sig sin hund till New York?! Lämna den hemma i stället.

      TACK! Varför ska hundarna med överallt??! Jag tycker det är rent oförskämt att folk – utan att fråga – tar med sig hunden hem till andra! Det är inget barn!

      Och varje nyår är det ett jävla liv om raketer och smällare från samma människor som gladeligen släpar med sig sina jyckar på marknader och andra folktäta ställen där hunden riskerar stress, att bli trampad etc.

      Nu har man väl released the fucking fury, men detta förmänskligande av djur gör mig galen!

        Tar du med barn hem till mig utan att fråga for de stanna i buren utanför.

          Du kan vara lugn, jag och mitt barn hänger med någon annan ändå.

          Hahahaha! ?

          Du kan ju inte jämföra barn och djur!

            Hundägare gör gärna det…

            Hens hem, hens regler.

        Yngwie ❤️

        Håller med 🙁
        Min sambo har en hund som han vill ta med överallt… får alltid förklara för honom att inte alla vill ha hundar hemma hos sig (jag tex. Som tycker Päls är äckligt. Men är illa tvungen å acceptera jycken)

        Men vad sjutton. Självklart tar jag inte med min hund hem till andra utan att fråga, men en hund kan inte vara ensam hemma i massor med timmar. Så om hunden inte får följa med kanske jag inte kan komma heller. Och det har ingenting att göra med att jag skulle förmänskliga min hund. Hur får du det till det? Och att man tar med sin hund på stan eller på restaurang kanske är för att den tycker det är kul, får lite nya roliga intryck och för att man redan är borta från hunden så himla mycket när man jobbar och inte vill att den ska vara ensam hemma ännu mer.

      Håller med! Reagerade mer över att hon tog med sig hunden på två långflygningar för att åka på semester några dagar. Utsätter hunden för så mycket onödig stress, för vad? Nä, betydligt bättre att lämna hemma.

    Jag har två hundar och skulle aldrig falla mig in att ta med dom överallt. Just pga allergier och hundrädsla. Att sätta på mina hundar servicevästar för att ta med dom är helt absurt. Man måste inte ha hunden med överallt.

    Men alltså, har folk inga moraliska gränser längre? Hur fan kommer man ens på tanken att fejka att man har en servicehund?

      Verkligen att förminska servicehundens betydelse..

        Och hur mycket träning en riktig servicehund går igenom!

    Jag som är jätterädd för hundar hade ju inte kunnat gå nånstans om det var tillåtet att ha med hundar överallt.. Väldigt tacksam just för att det faktiskt inte är tillåtet, då folk inte kan acceptera hundrädsla utan bara skrattar bort det

      Fast vi ska väl ändå inte bygga ett samhälle runt folks fobier? Inverkar din fobi på ditt vardagliga liv är det dags att gå i terapi

        Om folk bara hade uppfostrat och sagt ifrån till sina hundjävlar när dom beter sig illa (hoppar på folk, skäller, nafsar osv) så hade jag inte varit rädd. Och sålänge det finns platser där hundar inte är välkomna, så påverkas inte mitt liv av hundar alls. Mer än att jag går omvägar runt dom när jag är ute på promenad och möter en, speciellt om den är okopplad. Det finns hundar som jag vet är snälla och där jag vet att ägaren ryter ifrån om hunden beter sig dåligt. Men långtifrån alla gör ju det, utan låter hundarna bete sig hur som helst

    Servicehund i många stater i USA är något HELT annat än i Sverige. Man ska givetvis inte bara gå och köpa en väst men din hund kan bli service dog om du anser att den t.ex. indrar din ångest/sociala fobi – inte diagnoser att sopa under mattan på något sätt men otroligt mycket enklare att få servicedogtillstånd i USA än här… Och då har t.ex. inte hyresvärdar rätt att neka att din hund bor med dig.

      Det är skillnad på ESA och servicehund, en servicehund måste utföra ett visst antal jobb ?

    Förstår inte varför många (inte alla hundägare!!!!) hundägare tror att alla älskar hundar? Jag som är extremt rädd för hundar har tyvärr stött på många såna hundägare, som tar med hunden överallt och låter hunden hoppa upp på främlingar. Blev jagad av en rottweiler en gång. Hunden hoppade och skällde och jag hade panik och grät! Tanten va flera hundra meter bort och gick långsamt mot oss och ropade lite försiktigt på hunden som inte lyssnade. Tillslut kom hon fram och kopplade hunden sen gick hon bara… tyvärr en av många liknande hundägare jag stött på

      Polisanmäl sånt! Hundar ska vara kopplade

      Har varit med om stora jakthundar som kommit springande och bokstavligen vält barnen. De gillar hundar men fick panik av detta, medan ägaren stod på sin terrass och ropade: ’De vill bara hälsa!!!!!’ plus diverse instruktioner TILL OSS, inte till hundarna…
      Hatar varken hundar eller hundägare i utgångspunkten men vissa hjälper ju inte direkt till för att skapa positivitet kring hundar i samhället…

    OT, men alltså Isabella Löwengrip ? Kan säga att jag kritisterar inte henne som mamma jag tror säkert hon gör ett bra jobb. Jag tycker inte man ska sitta och döma ut föräldraskap, det är så onödigt. Hon älskar sina barn.

    Men hon har lite otur när hon tänker ibland va? När hon var ledsen när O hämtade barnen och sa till G att vad bra, nu får du pappa och katt-tid och jag får träna! Alla glada!

    Seriöst? Säg inte till ungen att du är glad att de ska till pappa så du får träna? ?

    Och du tränar ju jämt eftersom au pairen tar barnen så du kan träna på barndagar. Ingen kritik bara observation, vad har det för samband att barnen är borta så du plötsligt kan träna.. Det vet ju G också.

    Så nu fick jag ur mig det! Skönt!

      Jag kritiserar inte henne som mamma, MEN..

    Vissa ställen kanske man bara får acceptera att man inte kan/får ta med hunden till. Att ha hund är faktiskt inte någon mänsklig rättighet och vill man ha tillgång till precis alla ställen så kanske man inte ska skaffa hund/ha med sig hunden. Jag tycker att ”inte bli sjuk av allergi” slår högre än ”mysa med hunden på fik” (och det trots att jag själv har haft hund större delen av mitt liv).

      Håller med. Jag älskar själv hundar och har alltid haft hundar i mitt liv, men precis som du säger så är det INTE en mänsklig rättighet. Alla älskar inte min hund bara för att jag gör det. Ska man ha hund så får man antingen vara beredd på att lämna den hemma vid vissa tillfällen, eller också inse att man inte är välkommen precis överallt.

    OT! Isabella löwengrip hintar på instagram att det varit en ”obehaglig natt med ny stalker, slipa upp för att läsa bloggen”. Kan du skriva om detta CamCam?

      Det var en person som betedde sig psykiskt sjuk (Bellas ord) som bankade på dörren och inte ville gå därifrån. Hon låste in sig, ringde livvakt och polis. När polisen kom var personen borta och polisen letade utan resultat. Bella sov borta och vet att nu kommer en period av mardrömmar och begränsningar i vardagen.
      Sammanfattning för er som inte vill läsa bloggen.

      Alltså, det är så hemskt men det första jag tänker är att det inte är sant. Jag misstänker verkligen allt hon skriver nu.

      Att stalker råkar komma typ en av de enda gångerna hon är ensam hemma utan barnen (vilket hon typ aldrig är, hon sover ju knappt hemma när barnen inte är där), att han givetvis försvann innan polisen kom och de inte hittade honom, osv.

      Fast samtidigt, hon skriver ju om hur grannarna pratat med henne på telefon under tiden. Man kan ju inte hitta på sånt då, eller hur?

      Fy, skäms för mig själv att jag med en gång antar atthon bara vill bygga upp sympatier.

        Alltså, vore det sant skulle hon ej skriva om det. Eller är stalkern analfabet och kan inte läsa blogg och ig? Varför stalka henne då? Pga blond? I så fall står han och gläfser utanför var och varannan stuga på Lidingö.
        Nej, jag tror inte på det. Ingen säkerhetsperson skulle rekommendera atthon skrev om incidenten.

        Hur kan man prata med sin livvakt hela tiden och grannarna samtidigt tänker jag.

        Borde inte detta stå på polisen sida?

        Jag tror henne inte heller, hon har ljugit så mycket om sånna här saker. Gubben vid affären betedde sig också psykiskt sjuk btw.

        Vilken tur att hon har film och överilningsbilder, en psykiskt sjuk man borde efterlysas.

      Men, även om det är sant har jag lite svårt för folk folk som genast lägger upp det på andra sociala medier och använder det för att driva trafik. ”Swipe up to read about my terrible stalker”

      Först var det hotfull lapp i garaget och sen var det en otäck man i Lidingö centrum som Bella trodde skulle kidnappa hennes barn.
      Och nu någon s”stalker” om bankar på dörren och vägrar ge sig av.
      Hur ska det inte bli ute på Elfvik då i mörkret? Vore väl smartare om Bella bosatte sig i en lägenhet på Östermalm med grannar runt om och polis som kommer på två minuter.
      Men, men. Vill man misstro så är väl detta ännu ett sympatiinlägg inför lanseringen av hårbanden.

      Och så ska hon flytta till ett gigantiskt hus som ligger helt öde?? Lycka till säger jag bara!

        Men nu har hon ju en anledning att dra sig ur det nya bostadsköpet: ”de stora fönstren som tidigare bjöd in grönska och ljus i mitt hem har nu förvandlats till skyltfönster åt mina stalkers”.

    Vill bara flika in att jag absolut tycker att New York är barnvagnsvänligt!

    Var där med min 3 åring för något år sen, var så orolig över hur det skulle gå med barnvagn. Men helt ärligt tycker jag att det var en av de lättare städer jag besökt med barnvagn. Övergångsställens trottoarer var nedsänkta, så det var enkelt att ta sig över. De människor man mötte på gatorna flyttade på sig så fort man kom med en barnvagn, var aldrig trångt! Hade aldrig några problem med dörrar heller för den delen.

    Mycket positivt överraskad!

      Var det kallt när du var där? Tydligen är det bara då som karuselldörrarna används. Jag kunde skära glas med mina bröstvårtor när jag var där – så kallt var det. 🙁

    Allergiaspekten som tas upp här är överdriven. Både min man och dotter är allergiska mot hundar och katter. Dottern drabbades som liten av svåra astmaattacker om hon klappade men har aldrig någonsin fått mer än lite klåda av att vistas i samma lokal som en hund. Det går inte att skydda sig överallt. Djur finns runt omkring oss vare sig vi vill eller inte.

    Jag har hästar och hinner inte alltid byta om mellan stall och matinhandling. Samma visa när jag skadat mig i stallet och fått åka till akuten. Senaste gången fick jag en spark på vristen som visade sig vara en fraktur. Fick en utskällning i väntrummet när jag låg där i ridbyxor. Då har det gått för långt tycker jag.

      Självklart kan man inte byta om om man blir sjuk. Däremot de som inte hinner eller orkar byta om mellan stallet och jobb… idioter. Jag får gå hem efter halva nattpasset för jag kan inte sitta i samma bil som någon med stalletkläder. Även de idioter som sätter hunden i bilen och jobbar ett pass för att lille Truls ska slippa vara ensam en hel natt. Ja, när jag kommer nästa natt och bilen är full av hundhår.. Då kan jag inte jobba alla mina timmar för jag blir sjuk.

        Att åka till jobbet i stallkläder är inte ok om man har allergiska kollegor. Lika lite som att ta med hund om någon är allergisk. Jag syftar på det offentliga rummet och att man inte kan undvika allergen.

          Käkar du jordnötter på flygplanet också för att det är din rättighet och man inte kan ta hänsyn till allt och alla hela tiden?

          Nej man kan inte undvika allergener men man kan ju göra sitt bästa för att underlätta för sina medmänniskor.

            Om de meddelar att det är en allergiker på planet så skulle jag aldrig få för mig det. Jag tar heller inte med mig hunden till ställen där han inte är välkommen. Jag använder inte parfym på jobbet.

            Att följa regler är viktigt. Men det finns ingen lag mot att någon gång trilla in på ICA i ridkläder. Jag bor på landet och bönder går in på pizzerian på lunchen. Hade det inte fungerat för mig hade jag fått undvika pizzerian.

      Eller så har din man och dotter en lindrigare allergi. Allergi fungerar inte samma hos alla. Men visst, utgå från att alla som är mer allergisk än din man bara överdriver. Det verkar empatiskt.

        Länka till ett fall av alafylaktisk chock av att vistas i samma lokal som en hund.

          Jag svarade på att du utgår från att allas allergiska reaktioner visar sig på samma sätt som för din man och dotter. Har inte sagt ett ord om anafylaktisk chock. För vissa kliar det i ögonen, andra får jobbigt att andas, rinner i näsa, själv får jag stora utslag och feber av hästar, en annan får astma av katter. Att hävda att någon överdriver för att de inte reagerar som din dotter tycker jag är överdrivet. Tror du vill prata anafylaktisk chock med E här under. Jag har aldrig hävdat det.

            Det hamnade fel, sorry.

            Jag vet mycket väl hur jobbiga allergier kan vara. Jag vet också hur överdrivet det är just för att det inte går att undvika att utsättas för det. Clarityn eller aureus har hjälpt mina familjemedlemmar. Dottern blir mest allergisk mot parfymer numera, finns överallt. Även på personal på skolor, sjukhus mm.

      Att du tvingats vara på akuten i ridkläder är ju inget du kan påverka och ska inte få skit för. Men det finns faktiskt folk, fler än du tror, som är dödligt allergiska mot allt möjligt. Att du inte orkar byta mellan stall och mathandling är respektlöst. Det är likvärdigt med rökare som står och bolmar bredvid en barnvagn vid en busshållplats. Förminska inte allergier, läs själv på om anafylaktisk chock.

      ”Den allvarligaste allergiska reaktionen som kan inträffa är en så kallad anafylaktisk chock. Då kan personen bli väldigt sjuk mycket snabbt. Blodtrycket sjunker, personen blir medvetslös, andningen upphör. Om man inte kommer snabbt under vård kan dödsfall inträffa. Här rör det sig om minuter. Då ska du larma ambulans, ringa 112”.

        @E: håller helt med dig om att hon borde byta kläder, så respektlöst. Lika med folk i svettiga träningskläder eller svettiga cyklisterna. I mataffärer! Helt otroligt

          Så om ni visats (eller era barn) hos vänner som har katt. Åker ni hem mellan och byter om innan ni handlar? Eller om ni har pälsdjur hemma, har ni kläder som aldrig kommit i kontakt med pälsdjur när ni är ute bland folk?

          Eller menar ni att enbart häst bidrar till anafylaktisk chock?

            Hörru Johanna, det är väl en helt annan sak än ridkläder. Ni stinker, är fullkomligt indränkta i stalldoft. Så även om folk inte faller i anafylaktisk chock så måste du fatta att man inte går bland andra människor i offentliga rum i sådana kläder. Det kallas hyfs, att förstå att man är en bland många andra medmänniskor och att man då gör sitt bästa för att alla ska ha det gott. Här ett utmärkt citat för dig att ta till dig, Magdalena Ribbing
            ”Klokt kan vara att erinra sig mitt ständiga motto: I förmånen att få vara människa ingår ett stort mått av tolerans för att alla andra inte är lika trevliga som man själv tycker sig vara. Just det kan också vara en grund för en väluppfostrad människa.”

              Nu pratade vi inte dofter utan allergier. Jag har svårt för människor som luktar svett. Ska vi tvinga alla att duscha innan besök på offentliga platser? Parfym är det värsta jag vet, otroligt allergiframkallande likaså. Trots det stinker var och varannan av för mycket av det goda.

              Jag tycker hästar luktar gott. Har inga problem med stallukt. Jag byter alltid skor av smittskyddsskäl på stallet. Det går inte att göra alla nöjda helt enkelt.

              Nu ska jag byta om och åka till stallet i nytvättade ridkläder. Är det okej ur hyfssynvinkeln om jag slinker in på macken och handlar en kaffe på vägen? Vill ju inte framstå som den stinkande lantis jag är.

                @johanna: skärp dig bara, du förstår väl att det är ohyfsat att gå runt i stall/hästluktande kläder, nytvättade är väl en helt annan sak, de luktar troligen inte. Jo, det går att göra medmänniskor nöjda om man är hästtyp:byt om och duscha innan du går och handlar mat. Det går att göra alla nöjda, faktiskt.
                Du gillar hästlukt, jag tycker häst luktar vidrigt, instängd gödsel/fekalier. Fler av mig.

      Jag är en av de som åkt in ett flertal gånger på akuten pga sådana som beter sig som dig. Om du varit tvungen att åka in akut i kläderna borde personalen, för andras säkerhet, gett dig ett separat rum. Självklart kan du inte byta om ifall du fått en akut skada. Att förminska andras erfarenheter pga att dina nära och kära inte haft oturen att ha lika allvarlig allergi som sådana som mig är inte ok. Det kostar mig min hälsa, pengar i form av sjukskrivning och mediciner samt en känsla av att vara en börda för samhället varje gång jag blir dålig. Vore snällt om du kunde göra ditt bästa i det offentliga rummet för att låta oss leva sim alla andra.

        Utveckla gärna. Har du fått åka akut in från en affär pga att någon haft ridkläder på sig i affären? Har aldrig hört talas om så kraftig hästallergi. Om så är fallet så får jag tänka om.

          Hej!
          Det här jag. Jag har även åkt in akut förband annat att folk haft ridkläder på sig i tunnelbanan, en studiekamrat som själv ville testa (!) min allergi (Jag överdrev enligt henne) genom att ibland ha på sig t.ex. en mössa som varit i stället (slutade med separat undervisning för mig på uni) och som jag berättade högre upp två som hade på sig ridstövlar på en fest. Det sistnämnda visste jag inte anledningen till min anafylaktiska chock på 2 år.

          Tänk gärna om.
          Vi är många med den här allergin.
          Den syns bara inte på utsidan.

            Så jag skriver på mobilen och har missat några s.k. rättningar från telefonens autokorrekt. Ignorera dem gärna ?

              Förband=för bland annat

              Herregud vilken rättning…

    Nu blir det väl höststorm.
    Har följt denna blogg ett tag.
    Bara för några månader sedan var den kanske värt att följa.

    Nu kommenteras inte ämnet längre, bara andras kommentarer – gärna lite spydigt och bittert.

    Och alla dessa anonymer. Hur kan man tillåta samma nickname för väldigt många olika personer?
    Alla andra sajter kräver olika nickname. Du kan fortfarande vara anonym men får till svar ”nickname är redan i bruk” testa då anonym1.
    Om alla har alldeles egna nickname
    flyter diskussioner smidigt.

    Här går mesta tiden att misstro/misstänka. Vilken Anonym sa vad.

      Det var färre anonyma förr.
      Varför det ändrats gissar jag beror på två saker.
      1. Namnet sparas inte längre bättre man kommenterar
      2. Vissa här inne släppte inte gamla diskussioner. Drog upp vad någon sagt för två veckor sedan i ett helt annat sammanhang.

      Åh vad jag håller med dig. Kommentarsfältet har verkligen blivit så trist sedan alla kallar sig Anonym.

      Håller med, tycker kommentarsfältet blivit så jäkla elakt och rått. Får ibland Flashback-vibbar. Och ursäkta men någon gång hade det väl varit skönt att slippa TRH under varenda jäkla inlägg? Hens besserwisser-attityd är så sjukt tråkigt att se gång på gång, eller offerkoftan som åker på om någon tycker undervikt är negativt för barn att ha som förebild m.m.

        Skulle gärna slippa trhsplaining i alla ämnen. Hon vet bäst om precis allt och förklarar gärna för de som faktiskt vet bättre än henne också. Lite ödmjukhet skulle hon tjäna på.

          Ja man undrar ju om denna människa är professor i biologi, statsvetenskap, socialt arbete, psykologi och minst 25 andra ämnen? Eller nej, man VET ju att hen inte är det men varför tror hen själv det om sig? Skönt någon håller med…

      Håller med. Det här kommentarsfältet var så mycket trevligare förr.

      För att det är kommentarer och inte ett forum.

    Till alla er som förminskar allergier;

    ”Den allvarligaste allergiska reaktionen som kan inträffa är en så kallad anafylaktisk chock. Då kan personen bli väldigt sjuk mycket snabbt. Blodtrycket sjunker, personen blir medvetslös, andningen upphör. Om man inte kommer snabbt under vård kan dödsfall inträffa. Här rör det sig om minuter. Då ska du larma ambulans, ringa 112”.

      Är oftast förknippad med födoämnen och inte pälsdjur.

        Även hästallergi, getingallergi etc.

          Getingar ja, hästar direktkontakt mycket ovanligt, hästallergen på kläder hittar jag inte en enda fall om.

        Jag har hamnat i anafylaktisk chock 4 ggr bara i år pga folk som käkat jordnötter i samma vagn/buss. När jag känner lukten av jordnötter är det oftast redan kört. Förbannat irriterande att folk inte kan respektera att det finns allergier som är så allvarliga.

          Jordnötter ja. Har aldrig diskuterat huruvida det är farligt eller inte. Stallkläder är inte lika med att mumsa jordnötter.

    Orkar inte när folk ska ta med hundar överallt! Kompisar och bekanta tar alltid med sig hundar till oss utan att ens fråga. En har kissat inne, en har bajsat inne, en annan har tuggat sönder barnens favoritdocka, en hoppar upp i möbler och hårar ner och en annan skäller så högt att man nästan blir döv. Sen plockar ingen upp skiten heller!! Kul när ungarna ska klampa i hundbajs på gården var dom leker.. Usch hatar det! Det gör att jag undviker hundmänniskor. Ingen hund hos oss tack!

      Jag är tydlig med att det inte kommer in djur i min lägenhet. Går jag till någon vän med djur så får jag acceptera hur djuret är tillåtet att ta plats där och går min vän till mig får hen acceptera att det är totalt djurfritt. Passar det inte så får vi väl ses ute i stället.

      Är nog dina vänner och bekanta det är fel på isåfall? Låter helt sjukt, normala människor gör inte så. Normala vuxna hundar beter sig inte så heller om de är uppfostrade och tränade. Jag tvingar aldrig på någon min hund. Däremot är det otroligt mycket folk som inte kan låta henne vara när vi är ute och går.. Det försvårar verkligen arbetet med att träna henne att ignorera människor när människor lockar på henne och ska fram och ta på henne jämt och ständigt. Och detta händer i princip VARJE dag.

        Men ELLER HUR! Tränar mina tre hundar att ignorera andra människor med, men det är sjukt hur många som tar sig friheten att typ stå och locka på hundarna med glättig röst och trissa upp dem, uppmuntra dem att hoppa osv. Det blir ju verkligen inte konsekvent för hundarna att jag samtidigt står där och säger ”nej, inte hoppa, nej, stanna här”. Blir så irriterad.

    Jag har en servicehund som är certifierad bland annat i USA. Det är en lång utbildning och en examen för att få en sådan certifiering. Min hund har väst+ id-bricka med sitt nummer, ett kort med sin bild och id-nummer och allt detta är bara giltigt om även jag kan visa upp mitt id-kort och mitt tillstånd, där hans id-nummer också står. På västen finns 5 olika dekaler som visar vilka register han är registrerad i.
    Således relativt svårt att förfalska och låtsas, och därför också lätt för personal etc att kolla upp om ekipaget är certifierat.
    Vad gäller allergi, under utbildningen gick vi igenom vad jag ska tänka på för att minska allergi-risken för min omgivning. Svenska servicehund förbundet har kontakt med Astma och allergi-förbundet och har kommit överens om att eventuella konflikter ska lösas av arbetsgivare/ägare av butiken eller caféet osv. Hittills har jag aldrig varit med om att det varit ett problem, kanske också för att jag genom utbildningen fått information om vad jag ska tänka på.
    Det som oftast är knepigast med att ta med sin servicehund är faktiskt alla som vill komma fram och klappa (och då stör min hund när han ”jobbar”) och dom som frågar, visserligen på ett trevligt och nyfiket vis, varför jag har honom. Jag tycker det är mindre kul att berätta om mitt handikapp för varenda främling jag möter.

    Så, nu vet ni lite mer om servicehund 🙂

      Intressant och tack för att du ger inblick. Blir nyfiken på vad du fått för information kring hur du ska tänka kring just allergier, vill du berätta lite mer om det? Får ni även hjälp och information kring hur ni kan bemöta de som vill klappa och på andra sätt störa hunden när den jobbar?

        Till exempel badas min hund varje vecka med ett speciellt schampoo som minskar allergener. Det finns att köpa i butik så tips tips till dom som har med hunden mycket eller umgås med allergiska 😉 försöker också sätta mig nära dörren om det finns möjlighet, inte så alla behöver gå precis förbi men så jag inte går genom hela lokalen. Sen är det väl att visa respekt, hade någon sagt att dom är jätteallergiska hade jag gått från det caféet eller butiken. När min hund följer med mig till skolan eller jobbet så har jag ju kollat i förväg. Som sagt, hittills har det aldrig varit några problem och jag har ändå jobbat med människor som är allergiska mot hund. Schampot hjälper mycket, och man får komma överens om att hunden inte följer med in i köket, inte sitter i möblerna osv. Respekt och lösningsfokus så funkar det!

        Jag säger till, ”ni kan inte klappa min hund, han jobbar just nu”, det brukar respekteras.

          Tack för svar??

      ”Q17. Does the ADA require that service animals be certified as service animals?

      A. No.  Covered entities may not require documentation, such as proof that the animal has been certified, trained, or licensed as a service animal, as a condition for entry.”

      ”There are individuals and organizations that sell service animal certification or registration documents online. These documents do not convey any rights under the ADA and the Department of Justice does not recognize them as proof that the dog is a service animal.”

      Tack! Intressant.

    Har själv hund men skulle aldrig ta med honom på restauranger, i butiker eller liknande. Att skaffa hund är mitt val, inte hela världens. Alltså får han vara hemma när vi åker och handlar eller går ut och käkar. Frågar alltid om det är okej att han följer med när vi ska vara borta längre (typ släktträff en hel dag), annars fixar vi hundvakt. Finns ingen rimlig anledning att ha med hunden överallt. Däremot har jag svårt för personer som ska bestämma hur hunden får vara när vi får besök. Mitt hem mina regler, ditt hem dina regler.

    Jag har faktiskt svårt att förstå varför man ska ta med sin hund överallt, har själv 2 hundar(en tax och en jämte) och dom har som inget att göra varken på restaurang eller klädaffär, ska hela familjen iväg på något så ordnar vi hundvakt och går ej det så stannar vi hemma.
    Finns ju många som väljer att inte ha hund av olika anledningar så de ska inte behöva bli påtvingade mina hundar på tex en restaurang.
    Att hunden ej kan vara ensammen hemma är kanske något man då måste träna på, kan ju vara så att man vid något tillfälle ej kan ta med den.
    Ofta känns det som att hunden blir en form av accessoar som ska visas upp

    Måste erkänna att jag blev lite provocerad när jag läste om en bloggerska med ADHD- diagnos och många barn använder sig av ”gå före i kön-intyg” på Gröna Lund. Och dessutom skaffade årskort till sig och barnen.
    Tänker att den typen av intyg är menat för andra grupper, så som BARN med ADHD eller vuxna/barn med autism. Vuxna med ADHD måste kunna fixa att stå i kö som andra.

      Va? Folk med ADHD kan väl vänta som alla andra.

    Jag var med om en situation där jag var tvungen att ta tunnelbanan hem ganska snart efter min hjärnoperation. När jag kliver på inser jag att jag verkligen behöver sätta mig ner för att inte ramla omkull och göra mig riktigt illa eller försätta mitt liv i fara. Så jag ber så snällt om att få sitta var på en tonårskille springer framför, håller sig för foten och säger ”nej, jag måste sitta för jag har sååå ont i foten”. Det resulterar alltså i att jag sätter mig på golvet och han skrattar tills han inser att jag var allvarlig.
    Nej, ingen annan ville ge upp sin plats.
    Mindre kul situation.

    Kan inte alla bara skriva ett nickname/avatar istället för anonym? anonym är man ju ändå här!! Så himla svårt att förstå vem som skrivit vilken kommentar. Pppleaseee?
    Btw
    Jag har också allergisk astma ( katter, häst, hund) och tycker folk i allmänhet är väldigt oförstående för detta. Undra om dessa själva skulle vilja ha ett astmaanfall och känna hur det känns?
    Förra helgen var jag bjuden på tjejmiddag och hon som hade det har katt. Jag tackade ja och preppade med allergitabletter inhalerade kortison osv. Klarade 2,5 tim sedan var det kört. Har varit dålig i lungorna sedan dess trots medicinering osv

      Lider med dig ?
      Starkt att du ändå försökte!

    Fattar inte varför man ska ha med hunden över allt, hur kul tycker hunden det är att handla på ica, hm, mm? hur kul är det för hunden att gå på restaurang och kolla medans folk äter? ja hunden kanske gillar att vara med ägaren, men då kan man väl gå en promenad i parken/skogen eller ligga hemma och mysa med hunden, tror hunden tycker det är roligare.
    Och är man en sån som spenderar mesta tiden på shopping, fika, restauranger och krogen, och väldigt lite tid hemma skulle man kanske planerat innan man skaffade hunden, och inte kräva att hunden får vara med där den är förbjuden. Både ohygieniskt och respektlöst att ta med hunden överallt, gå en promenad i skogen istället, roligare för hunden och bra för hälsan 😉

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.