MATHEM.SE VILL INTE KRÄNKA BEDRAGARES INTEGRITET FÖR ATT HJÄLPA BROTTSOFFER

https://www.instagram.com/p/Bn1jFSQDpkh/?utm_source=ig_web_copy_link

Jag är så fruktansvärt trött på hela den här cirkusen med att Mathem.se låtit bedragare registrera konton på mitt och Tobias personnummer och skickat varor för måååånga tusen till bedragarnas leveransadress samtidigt som de låtit registrera våra folkbokföringsadresser för fakturering… Hela den tragiska historien kan du läsa om HÄR.

Vi har skickat otaliga mail till Mathem.se men svaren dröjer, däremot svarade de nyss offentligt på recensionen jag lade på deras Facebooksida med 47 000 följare.. Man behöver ju såklart inte vara Einstein för att räkna ut varför det kändes mera angeläget för dem att besvara min kritik där än att återkoppla på mail som bara jag kan läsa..

Jag trodde faktiskt inte att jag skulle kunna häpna mer över agerandet från Mathem.se än jag redan gjort. Men jag hade fel.
Mathem.se hävdar nämligen bl a att det skulle KRÄNKA BESTÄLLARENS (alltså bedragarens) INTEGRITET om de lämnar ut alla uppgifter som är registrerade på våra namn och personnummer!!

Frågan jag ställer mig är vad som hände med med MIN och Tobias INTEGRITET när Mathem.se lät registrera konton på våra personnummer och namn med leveransadress till bedragarna och fakturaadress till oss utan vårt medgivande???//Åza Brennander

Har inte det här med integritet gått aningens för långt när ett företag skyddar bedragares integritet istället för den som utsatts för bedrägeriet?
Det gör mig beklämd. Att utsättas för något sådant här är kränkande och än värre blir det då företaget skyddar brottslingen istället för offret som fått sin identitet kapad.
Det här är sannerligen inte bra reklam för Mathem men jag lider med Åza och hennes sambo som utsatts för upprepade identitetskapningar för att sedan mötas av det här bemötandet!

Skärpning Mathem!
Inte nog med att det verkar vara busenkelt för bedragare att begå brott på er sida, ni verkar också skydda dem istället för att ställa er på brottsoffrens sida som utsatts för brott på …ER hemsida!
Hur tänkte ni nu?
Det här får mig att aldrig någonsin vilja, men framför allt inte VÅGA anlita ert företag eller använda era tjänster.
Skrämmande!

 

107 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Jag skulle nog om jag varit i deras situation vänt mig till Datainspektionen.
    ”Den registrerade har rätt att få information när hans eller hennes personuppgifter behandlas. Information om personuppgiftsbehandlingen ska lämnas av den personuppgiftsansvarige både när uppgifterna samlas in och när den registrerade annars begär det. Därutöver finns det vissa tillfällen när särskild information ska ges till den registrerade, till exempel om det inträffar ett dataintrång eller liknande (en personuppgiftsincident) hos den personuppgiftsansvarige och det finns risk för till exempel identitetsstöld eller bedrägeri.

    Informationen ska tillhandahållas den registrerade kostnadsfritt i en lättillgänglig, skriftlig form (vilket kan vara i elektronisk form) och med ett tydligt och enkelt språk. I dataskyddsförordningen anges utförligt vilken information som ska ges. Bland annat ska information lämnas om kontaktuppgifter till den personuppgiftsansvarige, den rättsliga grunden för behandlingen och ändamålet med behandlingen.”

    https://www.datainspektionen.se/lagar–regler/dataskyddsforordningen/de-registrerades-rattigheter/

      Jag skulle nog polisanmäla istället för att blomkvista själv

        Det är ju polisanmält?

        Precis. Mathem kan enligt lag endast ge ut dessa uppgifter till polisen så de har agerat korrekt i det avseendet.

        Däremot var det ett idiotiskt uttalande eftersom det är irrelevant huruvida gärningsmannen kränks eller ej.

          Nope. Enligt lag kan man få ut alla uppgifter ett företag lagrar på en själv (se tex texten ovan), och eftersom bedragaren uppger att denne är Åsa så kan Åsa kräva att få ”hennes egna” uppgifter.

            Inte när det är ett bedrägerifall under utredning och Åsa själv har sagt att det inte är hennes konto.

            Finns många undantag till GDPR.
            Ett av dem är att polisen har rätt att begära ut uppgifterna. Precis som ovan nämnt.

            Om Åsa hade haft ett konto hos mathem som hon själv öppnat hade hon givetvis kunnat göra en subject access request.

    Man polisanmäler väl misstänkt brott?

    Så lågbegåvat att tro att ett företag ska utlämna ev brottslings namn.

    Vilken tur för Mathem att inte du ska handla där CC, för naturligtvis hade du skrivit skit om dem om DU hade varit den sk brottslingen nästa gång och blivit utpekad med namn trots att inte polisanmälan upprättats.

    //Moa

      Så kallade brottslingen? Kan det vara något annat än brottsligt att beställa saker med andras personnummer…? Oskyldig till motsatsen bevisats, absolut, men ”så kallade” känns lite magstarkt här va.

        En brottsling i Sverige blir en brottsling när hen är dömd. Inte när Åza anser det!

        //Moa

          Tänk om det gällde alla..

            Men du är ju dömd = brottsling

              Japp nu jag, men innan jg var dömd?

                ?‍♀️

                  Catrin du var ju dömd en gång innan också för samma typ av brott, det var därför som det var lite lättare att drömma dig på förhand…. dessutom var du ju framförallt fruktansvärt nonchalant när det kom till att betala tillbaka vilket jag tror att de flesta har reagerat som starkast på i ditt fall!

                  @lurchan
                  Tror du på allvar att Catrin kommer att kunna betala av allt ? Nu frågar inte jag vad hon vill eller gör, utan vad som är rimligt. Hon har rätt till hyra, mat, kläder, försäkring osv… KFm drar väl inget från henne nu (skrev hon något om i somras har jag för mig), och det är inte ofta de går in för att se om det finns tillgångar osv… Utmätning och utredning sker väl vartannat år? Har en ex man som har kronofogden därav vet jag på ett ungefär hur det funkar..

                Nu får du fan ge dig! På vilket sätt skulle det vara synd om dig

            Sry, men du tappade ansiktet där

              @catrin
              Ta inte åt dig. Folk gör vad som helst för att få dig att tappa ansiktet. Gå inte på den niten.

              och du är tappad bakom en vagn.

            Men snälla, håll lite god ton.

      Lågbegåvat att tro att de INTE har polisanmält dessa bedrägerier. Och lågbegåvat att inte veta vad som händer med stor del av anmälda brott i vårt land.

        Lågbegåvat att tro att jag inte kan läsa statistik. Lågbegåvat att tro att man kan lösa brott själv pga av det.

        //Moa

          Lågbegåvat att skriva ”pga av”.

            skärp er!

            Verkligen!
            ?

            //Moa

      Du som brukade ha rätt så positiv ton här bland kommentarerna, Moa. Vad hände?

      Haha! Hej Sindy och Sindys hämndporrspojkvän! Still butt hurt?

    Jag tycker Å dragit det för långt. Låt Klarna och eventuellt polisen utreda detta. Tror inte att det för ärendet framåt med sitt agerande. För övrigt så vet hon ju redan vilka som ligger bakom det. Skulle inte handla från Mathem pga deras dåliga säkerhet men inte för att de skyddar personuppgifter. Tror mer på en jurists bedömning av dataskyddslagstiftningen än en bloggares. Tror inte att DI kommer att lägga sin tid på detta.

    Varför utreder hon brottet själv?!

      Postade för fortz

      Att mathem inte lämnar ut info har väl att göra med någon lag som finns, inget mer med det.

        Haha, en ny sorts bedrägeri katten inte tänkt på ??

      Jo- men du verkar inte ha löst dina egna brott…på så många vis!

        Vad menar du?

          Din brott kan nog anses lösta när du erkänt alla brott och betalat tillbaka varenda krona du är skyldig folk – men det kanske du gjort?

            Kommer aldrig kunna betala varenda krona. Jo om räntan stoppas. Men inte annars som det ser ut nu.

            Hsr erkänt i båda mina rättegångar. Sysslar ej med brottslighet idag så finns inget att erkänna. Hållt mig ”clean” i över 2år nu vilket jag är stolt över.

              Då kommer du heller aldrig reda ut dina brott – det kommer alltid vara ditt fel att människor saknar stora summor pengar, pengar de jobbat hårt för att få, pengar de betalat skatt för och som är deras!
              Pengar du stal från dom för att du inte jobbade och gjorde rätt för dig – var stolt över dig själv du, själv hade jag skämts varje dag och jag var du!

                Självklart är det så! Och ja jag skäms.

                Men låt henne vara!

                Anonym 08:06 hoho, det är inte som om man önskar att diskutera henne direkt. men när hon envisas med att OM OCH OM igen dra upp hennes gamla historia får hon ju skylla sig själv att folk har åsikter. ”Låt henne vara!” låter som om hon diskuteras helt ofrivilligt här. Läs om kommentarsfältet så ska du se att hon ligger som hon bäddat, åter igen.

                Ett annat Hmm / 08:28:
                Precis!
                Hela starten till detta finns högre upp, C sätter igång det helt på egen hand:

                Anonym / 06:24
                En brottsling i Sverige blir en brottsling när hen är dömd. Inte när Åza anser det!
                //Moa

                Catrin / 06:46
                Tänk om det gällde alla..

                Dvs direkt någon pratar om random brottsling så _måste_ C nämna sig själv. Alltså om man tvångsmässigt tar sig själv som exempel i diskussioner om kriminalitet kan man ju inte sitta och grina sen över att folk diskuterar ens kriminalitet.
                Ett tips kan vara att ligga lite lågt…

                Fast jag nämnde inte mig själv där? Någon började prata om mig strax under den kommentaren och på så sätt kom vi in på mig.

      Men du är ju heeelt j*ävla otrolig! Hur kan du få exakt allt att handla om dig själv? Har du ingen skam i kroppen, människa?

        Man kan dra paralleller, men om du tycker det är så jobbigt så läs inte och ignorera. Simple!

      @camcam?

        Det låter ju bra så blir det inte något ekorrhjul

      @anonym
      Du kanske ska ändra ditt språk och attityd lite, eller tappade du fattningen nu? Jisses!

      @catrin
      Ja och det är för djävligt att det är så att folk ska sitta och spela poliser. Även trist att folk ska hoppa på dig så fort du skriver något här, oavsett om det har med dina brott att göra eller inte.

        Alltså va? Om du helt saknar förmåga till läsförståelse så förstår jag, men detta har ju Catrin själv fått att handla om Catarina brott i allra högsta grad. Vad menar du ens??

          Vad jag kan se så drar Catrin paralleller och ifrågasätter varför det är ok att spela någon polis i hennes fall men inte annars. Man sitter här och skriver att man ska lämna över det till polisen mem när det handlade om Catrin så var alla snabba på att döma och spekulera innan. Va f*n låt Catrin vara nu, eller mår ni själva så dåligt att ni måste trycka ner någon annan. Vad är det för fel på folk¿

            Vi kommer låta c vara den dag c själv slutar att kommentera om sig själv flera gånger i veckan. ” men jag då”

              Moget.

                Du kunde vara mognare ja.

                Hela starten till detta finns högre upp, du sätter igång det helt på egen hand:

                Anonym / 06:24
                En brottsling i Sverige blir en brottsling när hen är dömd. Inte när Åza anser det!
                //Moa

                Catrin / 06:46
                Tänk om det gällde alla..

                Dvs direkt någon pratar om random brottsling så bara _måste_ du nämna dig själv. Alltså om man tvångsmässigt tar sig själv som exempel i diskussioner om kriminalitet kan man ju inte sitta och grina sen över att folk diskuterar ens kriminalitet sen.
                Ett tips kan vara att ligga lite lågt…

            Vi mår nog alla bättre än Catrin skulle jag tro.

      Vad är du för en människa som skriver håll k*ften till en person som inte varit varken otrevlig eller liknande här? Det är ju absurt hur folk idag kan sitta och skriva vad som helst bakom en skärm. Att Camilla tillåter ett sånt påhopp är märkligt. Hade det varit Catrin eller booken som skrev liknande så hade de blivit satta på modd direkt.

        S*ut Up 😀

      Åh- Catrin svarade här under mitt inlägg och jag skrev till henne – såg verkligen fram emot att läsa hennes svar såhär på kvällskvisten….men verkar som CamCam raderat tråden??

    Identitetskapning förekommer vid all näthandel och nu också tydligen när det gäller hemleveranser av livsmedel.
    Det borde i detta fall inte kunna vara så lätt att registrera en leveransadress som avviker från fakturaadressen.
    Och hur ska betalaren som alltså har betalningsansvar för leveranserna till bedragaren veta om att leveranser sker om det inte finns någon kontroll på vart orderbekräftelserna skickas? Mailadressen som uppges när kontot skapas behöver inte gå till betalaren utan bedragaren kan själv bekräfta det konto han skapat i någon annans namn!
    Varför skickas t ex ingen kontobekräftelse per post till betalarens postadress innan leveranser påbörjas? Det vore ett enkelt sätt att säkerställa att betalaren informeras om att ett konto skapats i dennes namn.
    Usel säkerhet hos mathem.se och det är dags för andra att också kolla upp sina rutiner.
    Man borde t ex inte kunna registrera leverans till annan adress än den som motsvarar betalarens folkbokföringsadress. Många näthandelsföretag levererar bara till den adressen och man måste uppge personnummer för koll mot folkbokföringen. Och varor får bara lämnas ut mot legitimation. Det är säker e-handel.

      Mathem skulle antagligen förlora mycket kunder om de bara levererade till adressen där personen är folkbokförd. I Stockholm är det ju väldigt vanligt att stå skriven på sin gamla hyresrätt för att inte bli av med den, även om man bott någon annanstans i en herrans massa år. Det skulle ju såklart vara rätt åt dem som sitter och pantar på attraktiva bostäder som de tjänar pengar på på andras bekostnad, men jag tror att Mathem gärna vill ha alla kunder de kan få.

        Har de inte säker kortbetalning hos mathem.se? Betalar man vid beställningen bör det inte vara några problem.
        Om det är beställaren som betalar med kort så kan ju varorna skickas dit beställaren vill.
        Här verkar problemet vara att betalaren inte alls är involverad i beställningen utan tydligen ska betala efteråt.
        Det verkar vara både osäkert och gammalmodigt.

          Ja, mathem.se använder sig av Klarna och då finns det alternativ att betala mot faktura.
          Man behöver bara uppge vilket personnummer som betalningen ska registreras på.
          Finns ingen koppling mellan betalaren och den fysiska leveransen.
          Ett säkerhetsproblem hos både mathem.se och Klarna.
          Använder man sig av kortbetalning är det inga problem men bedragarna väljer förstås leverans mot faktura.

            Men rätta mig om jag har fel här, men problemet är väl Klarna? Klarna har ju dessutom tidigare fått kritik för detta. Hon bör givetvis driva detta med klarna och polisen, inte mathem. Blir alltid förvånad över den bristande analysförmågan folk har som postar sånt här. Kan vara värt att försöka tänka iaf ett steg längre.

              Mathem anlitar Klarna som leverantör av betaltjänster. Självklart har Mathem också ett ansvar om Klarnas betaltjänst underlättar bedrägerier.
              Så säger min analysförmåga mig i alla fall trots att du anser den bristfällig ?

                Det var inte direkt riktat till dig utan mer originalinlägget. Kan hålla med dig i ditt resonemang, men har de lagt ut betalningsfrågan på annan part så är det den som är ansvarig, även om mathem har ett ansvar i valet. Klarna är ju väldigt etablerat, även om de verkar brista i viss hantering. Oavsett så suger det givetvis att bli utsatt, men kritiken ska ju riktas rätt.

                Problemet blir mathems.

                Klarna skickar inte ut en faktura till någon om personen inte uppgett rätt folkbokföringsadress.

                Klarna kan dock omöjligt veta till vilken adress mathem skickar maten.

                (Obs jag ogillar verkligen klarna)

                  Jag gillar Klarna. De har suverän betaltjänst. Väljer nästan bara att handla på nätet från de som har Klarna.

    Hur har detta kunnat ske FLERA gånger? Man kan ju skydda sig mot ID-kapning och gör väl också det om man inser att det redan har hänt en gång. Man polisanmäler och man kontaktar sitt försäkringsbolag, idag ingår den typen av skydd i hemförsäkringen. Det låter lite skumt det här, tror inte att ett företag som Mathem skulle agera som de gör om se inte ansåg att det fanns ett gott skäl till det, en sådan här historia kan bli kostsam rent PR-mässigt.

    Vad ska hon ens med personnumrena till? Har hon anmält det får hon nog ändå lite på att polisen och rättsväsendet gör det de ska.

      Skulle gissa att hon redan har sitt eget personnummer…

        Namn förstås.

    Ännu värre (ironi) var att jag såg en Mathemförare som tappade alla varor, frukten rullade runt i en vattenpöl och han bara samlade ihop frukt, dill och allt annat ur vattenpölen, packade om och la detta underst och levererade maten – man kan ju hoppas att jag bor granne med bedragarna då!?

      Vad borde hen gjort? Slängt maten?

        Ja jag hade inte velat ha frukt och annat som legat i en vattenpöl. Känns ju lagom fräscht med hundbajs, olja och annat göttigt i barnens fruktsallad.

          Men va? Hur tror du att frukten har fraktats hit till Sverige? Man bör alltid tvätta sin frukt noga för det kan vara allt möjligt på dom.

        Han rafsade ihop lösa dillkvistar – det jade jag inte viljat betala för!

      Jag lovar att det händer mycket värre saker än så med frukt och grönt på väg från odling till Sveriges butiker ändå. Tvätta alltid frukt och grönt oavsett plast runt eller inte

      ”Lite skit gör dig dig fri – från astma och allergi” som läkaren i Fråga Lund sa i gårdagens avsnitt apropå vår rena och bakteriefria omvärld och mat som man tror är boven i dramat gällande ökade allergier och astma.

        Så det är bra att de tappar maten i gatusmuts? En extra service liksom 🙂

          Ja!

    Jag säger bara GDPR! Jag har svurit många gånger över denna lag, på jobbet. Men ser nu vilken nytta den kan göra. Hon har all rätt att få reda på vad som finns registrerat på hennes personnummer i Mathems register. De bryter mot lagen annars. Anmäl till Datainspektionen direkt.

      Svär också över GDPR dagligen på jobbet?

      Fast gör den det? Fått för mig att det finns en liten hållhake där?

        Lättare att svara på din fundering om du utvecklar vad du tror är ”en lite hållhake”.

    Min första tanke var också att ”varför utreda själv och inte polisanmäla” men ser att det i det inlägg som finns länkat står att polisanmälan lades ner på grund att den inte var riktad till någon person och att det var det som är problemet och varför de försöker få tag på namnet. Förstår dock att företagen inte kan ge ut sekretessuppgifter till en privatperson för de skulle antagligen bryta mot regler då, speciellt då dataskyddslagstiftningen är så pass ny och knappast har prövats i rätten ännu. Däremot verkar det ju som att Klarna inte begär dem på pengar längre om jag förstått rätt, eftersom det pratas om att det är de som bär på kreditförlusten. Vet inte vart jag egentligen kommer med detta trötta svammel men ja, tycker inte det är hon själv som ska utreda brottet. Om polisanmälan läggs ner kanske den måste formuleras på ett annat sätt för att kunna gå vidare? Och kanske Klarna måste ha en egen utredning eftersom de hör till offren också? Åtminstone beroende på vad de har för avtal med Mathem, ifall de kan avskriva sig ansvaret för skulderna efter en viss tid åker ju problemet tillbaka till Mathem.
    (Förlåt för svammel jag är trött)

      Just såna brott leder sällan till en dom. Som med våldtäkter.

    Företag kan ju faktiskt inte lämna ut kunders uppgifter hur som helst, även om någon skriker att någon annan är bedragare. Mathem lämnar säkert ut uppgifterna om polisen vill ha dem, men till random privatperson går ju inte.

      Hört talas om GDPR? ?

        GDPR låter inte ett bolag lämna ut uppgifter om andra privatpersoner. I det här fallet kan hon eventuellt be om att få ett utdrag av vilka uppgifter de har om henne – här borde man kunna se den adress, som bedragaren har använt, men annars går det inte. Inte ens med GDPR.

        / jurist

          Precis just det är väl vad folk försöker säga, hon kan begära ut alla uppgifter som de har på hennes personnr. Då borde hon få bedragarnas adress. Hon försöker inte få ut nån annans uppgifter utan sina egna (som nån annan reg men ändå).

      Random privatperson? Hej, jag skulle vilja ha MINA uppgifter som ni registrerat i MITT namn hos er, ja, det går bra att skicka dem till folkbokföringsadressen, men ingen annanstans tack.

        ??

    Vad är det Bella ska lansera??? Varför ska vi känna sån sympati för henne nu? Inlägg på inlägg skriker ”älska mig!!!!! Jag är en fantastisk mamma, flickvän, chef och kollega”.

      Löjligt dyra hårband.

    Behöver man inte bankid första gången man ska använda klarna? Vet att varje gång jag ska handla från en ny sida via klarna måste jag använda bankid men minns inte om det gäller faktura också.

    Har man konto hos Klarna (konto som man bara kommer åt med BankID) får man ett mail till den registrerade mailadressen på kontot varje gång något händer på kontot.
    När jag läste vad Åza skrev på bloggen verkade det som att fakturan skickats till bedragaren vilket inte borde gå om det fanns en korrekt mailadress registrerad på Klarna-kontot. Den ska bara kunna ändras med inloggning och BankID.
    Menas det att det är mathem.se som mailar fakturan till bedragarens uppgivna adress?
    Men Klarna ska också maila på en korrekt adress till betalaren om man har Klarna-konto. Fast det kanske inte behövs för att Klarna ska kunna fakturera?
    Betalningspåminnelsen hade dock Klarna skickat med vanlig post till personnumrets folkbokföringsadress.
    Är det något jag fått om bakfoten här?
    Verkar i alla fall som det är viktigt att alla har ett verifierat Klarna-konto om någon bedragare skulle börja handla och lägga in fakturor på kontot.

      Hade för mig att de hade någon annan typ av faktureringstjänst, inte klarna.

      Bedragaren måste ha angett sin mejladress för att Åza inte skulle misstänka nåt.

        Aha, du menade mejladressen hos Klarna… Men när de skickar ut ett mejl om faktura är väl redan varorna på väg och skadan redan skedd?

          Men mailadressen hos Klarna kan man väl bara lägga in om man loggar in på Klarna-konto (eller via appen) och då krävs BankID?
          Eller?

            Om det är företaget som använder klarna så blir det ju inte ditt konto som det går via.

            Jag får en räkning från dem varje månad pga ett abonnemang och har aldrig identifierat mig via bank-id. Och alla har inte ens ett.

            Jag kommer inte ihåg hur jag blev godkänd av klarna. Har för mig att det var via företaget som är dem jag ju beställer ifrån. Jag har ju inte lagt min beställningen hos klarna och visste inte ens att betalningen skulle ske via dem.

            Jag kan tänka mig att mathem har samma upplägg.

    När jag läser allt detta blir jag fundersam.
    Varför erbjuder ett företag som säljer dagligvaror över huvud taget möjligheten att handla mot faktura (och därigenom möjlighet att få kredit och avbetalning genom Klarna)?
    Vore det inte rimligt att ett företag som mathem.se endast skulle sälja mot säker kortbetalning dvs bank-, betal- eller kreditkort?
    Då skulle risken för bedrägerier minimeras. Och så skulle man kunna få leverans vart man vill eftersom man ju redan betalat för varorna.
    Den som har behov av kredit kan ordna detta genom ett kreditkort eller kredit på bankkontot anslutet till bankkortet.
    Går man till stormarknaden eller sitt lokala snabbköp betalar man ju kontant eller med kort. Ingen ber väl Ica eller Willys att skicka faktura på helgens matinköp så man kan betala av under månaderna som kommer?

      Själv ogillar jag att betala för en vara i förväg innan jag har den i handen. Så jag gör det verkligen bara i nödfall. Det blir mitt övertag mot den som jag lagt min beställning hos. Om jag har ett klagomål kan jag hålla inne med betalning tills det är löst. Brukar gå fortare så och jag ligger inte ute med pengarna och riskerar inte att bli av med dem.

    Oj vad fel av mathem.:

    När det kommer till GDPR så är MATHEM skyldig att lämna ut informationen till henne om det är i hennes personnummer det är i, i deras register . (så länge hon inte redan sagt att hon inte har beställt något från mathem och de flyttat bort det från henne och raderat hennes uppgifter).
    Har Mathem kvar ursprungsordern, kopplat till henne så är det en registrering hon har rätt att få ut.
    Slår de i deras system på deras kundhistorik på hennes personnummer, hittas ordern, så ja, de ska lämna ut.

    Artikel 15, första punkten. ”Den registrerade (registrerade är ett annat ord för privatpersonen vars uppgifter behandlas) ska ha rätt att av den personuppgiftsansvarige (den som hanterar personuppgifterna, Mathem i detta fallet) få bekräftelse på huruvida personuppgifter som rör honom eller henne håller på att behandlas (behandling är all typ av hantering, även lagring av uppgifter) och i så fall få tillgång till personuppgifterna..”

    Så hur gör man om man vill få tag i personuppgifterna som adress, epost, telefonnr etc.
    1. Skaffa inspelning till mobilen
    2. Ring mathem, säg hej, jag är osäker på om jag beställde från er förra gången eller om det var av Linas matkasse. Vill beställa av samma. Hittar du någon order på mig runt bla bla bla…mitt personnummer är bla bla… Hittar de ordern som är bedräglig, så tacka och lägg på.
    3. Skicka inspelning till mathem, begär att få ut allt de har registrerat på ditt personnummer vilket du just bevisat att de har, med hänvisning till deras skyldighet enligt gdpr.

    Frågor på det?

    Är det Anna book som varit i farten ?

    Mathem är inte ett företag någon bör stödja, bryr sig varken om kunder, personal eller miljö eller någonting annat än kanske alla småchefer med påhittade arbetsuppgifters egon.
    All personal mår dåligt av att vara där, hur många ton av fullt ätbar mat som slängs varje dag vill jag inte veta. Personal och mat är bara slit och släng för dom.

      Var har du fått allt detta ifrån?
      Har använt mathem länge och aldrig haft något problem faktiskt.

        Har jobbat där och kan intyga detta.

    Problemet är väl att vem som helst kan ringa ditt och presentera sig som Åza, säger att deras identitet är stulen och att dem vill ha alla uppgifter omedelbart, men det tror jag inte mathem vågar lämna ut då ”Åza” inte kan visa leg eller liknande genom telefon. Hade dock polisen ring och sagt att dem behöver alla uppgifter i detta ärende från mathem hade dem fått allt utan problem.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.