Möt Lekledare Egoina!

I alla fall. Till rubriken då. I lördags firade vi David som fyllde år och alla matlagningslag skulle också fixa en aktivitet. Jag uppfann leken Gissa vad?

Den är precis som den låter. Man får en pryl och sen ska man alltså gissa vad det är. Men såklart är det inte det självklara som är rätt svar. Är det exempelvis en krydda är svaret vilken typ av krydda.//Egoina

Min syrra fyller jämnt den här månaden och jag har redan accepterat uppdraget som ”Head of Music Quiz” och kanske att jag ska våga mig på en lek till?
Den här är ju jätterolig och egentligen SÅ enkel! Bara att ta lite märkliga saker man har hemma… För tro mig! Det har ALLA!

Vi brukar ha en spontanvariant av den här leken på julafton. Den som kan gissa vad saken är får behålla julklappen. Förra året var det min syster som köpte och gav bort variant av en sån här…
Ja, vad är det för något?

Give me your best party games!!!
GO!

64 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Jobbigt när man fyller jämt ?

      Håller inte med dig och inte heller med Läkemedeslverket. Sveriges medicin etiska rådet, SMER, och andra relevanta råd och organisationer borde undersöka detta.
      Konsekevensen av andra ”medical devcices” kan ge falskt possitiva eller negativa resultat som kan innebära konsekvenser….
      Borde väcka debatt om NC (natural cykel ).
      NCs fel marginaler innebär ett nytt liv, en oönskad människa, föräldrar som blir tvunga att fatta väldigt svåra beslut: behålla eller abort. Allt detta kostar samhället och skattebetalarna massor och etiskt fel.

      NC är inte vilken vanlig medical device som helst, den borde undergå samma nograna kontroll som ”genetiska tester”.

      Jag vet att det finns folk som håller på att undersöka din NC och det kommer att tas upp igen!

        …va

    En sån som separerar äggulan från det knäckta ägget? Den suger upp enbart gulan och låter vitan ligga kvar.

      Måste ju vara världens mest onödiga grej när det funkar med en pet flaska…

        Eller bara med fingrarna…

    Sorry för ot Camcam men har du sett lååååånga kommentaren inne på Blondis insta där hela ditt namn skrivs ut? Du anklagas bla för att sprida hat och för förtal.

      Jag tror de flesta vet hela mitt namn vid det här laget… ?

      Det roliga i den milslånga (naiva) kommentaren, var ju det plötsliga sanningskornet mitt i;

      ”Är detta något som du och ditt team funderat på att gå vidare med? Eller tänker du/ni ”all reklam är bra reklam”?”

      Exactly…

      Säkert skriven av hennes team själv. De följer den här bloggen och kommentarerna ganska slavisk..

        Såklart.

    https://hittajulklappar.nu/julklappsspelet/
    bästa party spel(funkar utöver julklappar). För ibland kan nån bli utan, då får man verkligen se hur giriga alla är

      sen brukar vi öppna dom mellan steg 1 och 2. sen är det krig

      Men det är ju inte kul om nån blir utan julklappar, eller ?

        Nä det är det inte!!

        / blev utan julklappar 2017, min mamma fick ALLA utom två…

          2017-12-24, never forget <3

          Blev utan 2015 OCH 2016 ?

    Påtal om Egoina, hon verkar så himla jordnära och snäll! Har sett henne ibland då vi har våra jobb relativt nära varann – och visste faktiskt inte ens att hon var en bloggare först – men har alltid tyckt att hon verkar så himla gullig och snäll. Av en slump landade jag då på hennes blogg på grund av den här bloggen, gissa om jag blev chockad! ? Tycker dock även hennes bloggstil känns så genuin, ärlig och rolig. Så min typiska fördom om bloggare stämmer inte alls på henne 🙂

      Håller med! Sån skön kontrast mot alla andra tillgjorda fjantiga bloggar.

    Jämt? Fyller hon år varje dag i månaden?

      HAHAHAHA

      Jobbigt att köpa presenter till någon som jämt fyller år! ?

        ???jobbigt värre

    Fy vad illa Marcelo beter sig i PH!

      Ja, så ska det slätas över att det var då och där. In´t fasen har han ändrat sig. Så fort han fått lite sprit i sig och har ”kompisar” omkring så beter han sig som ett svin.

    Gud vad Bella facetunar sig själv ? Pinsamt när man har ett skönhetsmärke.

    (Sorry om detta nämnts idag, har jobbat på sjukhus hela dagen så jag orkar inte gå igen alla kommentarer).

        Hahaha, roligaste näsan. Bella är komisk ?

    OT

    Vad tycker ni om att den nybildade Jämställdhetsmyndigheten har gett organisationen Mensen 530 010 kr från våra skattepengar?

    MENSEN – Forum för menstruation
    Projekt: “Menscertifiering av arbetsplatser”

    Bidragets användning: MENSEN – Forum för menstruation får bidrag för att under perioden 1 december 2018 till 1 december 2019 arbeta att ta fram metoder och strategier för att kunna ge arbetsplatser verktyg för att skapa ett så kallat mensvänligt arbetsklimat. Projektets mål är att bryta menstabun i arbetslivet genom att minska okunskapen och integrera menstruerande behov som en självklar dimension i arbetet för en god arbetsmiljö. Projektet genomförs som en pilot i Göteborg. Pilotprojektet kan utgöra grunden för en framtida konsulterande föreläsningsverksamhet (“Menscertifiering av arbetsplatser”) som kan erbjudas arbetsplatser och företag framgent. Samverkanspartners i projektet är Forza Fotboll App.

    Belopp: 530 010 SEK

    Organisationens hemsida: http://www.mensenorg.wordpress.com

    Jag hoppas dom använder pengarna till att besöka landets moskéer där kvinnor och flickor inte ens får komma in eller röra vid koranen när dom har mens för att dom är smutsiga då.

      Vad tycker ni om Internationella kvinnoförbundet för fred och frihet (IKFF) som får 481 000 SEK? Jag förstår inte ett skit av vad dom menar.

      Internationella kvinnoförbundet för fred och frihet (IKFF)
      Projekt: ”Feministisk crash-course i kärnvapenfrågan”

      Bidragets användning: IKFF får bidrag för att under perioden 1 september, 2018 till 31 augusti, 2019 arbeta med ett projekt vars syfte är att motverka den ensidiga och mansdominerade debatten om kärnvapen. Detta ska göras genom att stärka kapaciteten hos kvinnor att delta i den svenska kärnvapendebatten. IKFF ämnar bygga kunskap, kapacitet och engagemang hos målgrupperna och sedan använda det i sitt påverkansarbete. De huvudsakliga aktiviteterna är att ta fram ett utbildningsmaterial och utbildningskoncept som IKFF kallar ”Feministisk crash-course i kärnvapendebatten”. Projektet är av nationell karaktär men utbildningstillfällena kommer att ske på olika platser i landet med fokus på städer där IKFF har lokala kretsar: Göteborg, Stockholm, Malmö/Lund, Växjö, Motala, Uppsala och Jönköping.

      Belopp: 481 000 SEK

      Organisationens hemsida: http://www.ikff.se

      https://www.jamstalldhetsmyndigheten.se/statsbidrag/organisationer-som-har-fatt-bidrag

      Vad innebär en ”menscertifiering” egentligen? Det här är anledningen till att folk inte tar feminism på allvar. Majoriteten i Sverige vet inte att menstruerande unga och vuxna kvinnor inte får vara i bönerummet eller vidröra koranen när dom har mens för att dom anses smutsiga.
      När dom inte har mens måste dom be på balkonger eller längst bak i rummet så att männen inte blir kåta av deras rumpor när dom böjer sig ner och ber.

      Helvete vilket jävla trams! Bara i Sverige…

        Tyvärr inte bara i Sverige utan överallt där islam breder ut sig. Dom som inte tror på mig kan ju gå till en moské, säga att dom har mens och fråga om dom får komma in och be längst fram.

      Detta handlade alltså om arbetsplatser och arbetsmiljö. För de som arbetar på ett ställe, alltså. Nu är det ju så att det vad jag vet knappt finns några kvinnliga imamer i Sverige (om någon?) så din slutkläm faller liksom ganska platt där ? Du får nog hitta ett annat sätt att föra fram din islamofobi på, detta höll tyvärr inte.

        Det finns inga kvinnliga imamer alls för att kvinnor får inte vara det. Jag är inte en islamofob. Jag är en islamohatare. 😛

          Du verkar vansinnigt dåligt påläst. Jo det FINNS kvinnliga imamer, men inte i Sverige, just nu. Därför är inte projektet du länkar till särskilt relevant för just denna frågan. För övrigt är inte ”islamohatare” ett riktigt ord. Ska du föra en kamp mot islam och muslimer så bör du väl i alla fall använda rätt begrepp (då verkar du iaf lite ehm ”smartare”): islamofob är vad du bör kalla dig.

            Islamohatare är nog rätt ord. Jag hatar islam. 🙂

              Ok visst. Men du verkar inte särskilt smart.

                Till skillnad från dig som tror på en gammal ”profet” som sa sig prata med ”gud” som våldtog sin barnbrud Aisha när hon var 9 år gammal.

                När kommer en kvinnlig imam viga ett homosexuellt par i en svensk moské?

                  Muslimer vigs inte i moskén, de vigs oftast hemma.

            Visste inte att det finns kvinnliga imamer. Det är ju positivt. Vad tycker imamerna i Sverige om det? Kommer moskén i Stockholm låta en kvinnlig imam leda fredagsbönen nu på fredag? När kommer moskén i Stockholm viga homosexuella med en kvinnlig imam?

              Rekommenderar att du frågar dem direkt. Googla så hittar du nog kontaktuppgifter. Det finns också en feministisk moské i Köpenhamn, rekommenderar att du själv läser på om den så kanske du får en bredare förstående för att feminism existerar även inom islam ?

                Ska göra det. Skriver här sen vad dom svarar om homosexuella. 🙂

                Istället för att be mig googla kan du väl ge mig länkarna direkt istället. 🙂

                  Men tack! Erkänner att jag hade fel. När får ett homosexuellt par vigas av henne i moskén?

                  Vet ej, men eftersom hon är positivt inställd till att välkomna homosexuella så verkar det ju lovande i alla fall: https://www.svd.se/ny-dansk-moske-oppnad-tiden-inne-for-kvinnliga-imamer

                Vad tycker du om otrohet och om abaya?

                  Jag är ej muslim, så kan ej svara på det tyvärr ?

                Usch, mår dåligt av allt hatbrott.

                https://www.youtube.com/watch?v=gYoZr8hdkyM

              Ska genast boka ett datum! Sommarbröllop i moskén för 2 bögar låter härligt!

              Sommarbröllop med en kvinnlig imam låter härligt!

            Jag slutar vara en ”islamofob” den dagen två homosexuella kan vigas i Stockholms moské av en kvinnlig imam. 🙂

              Alltså, din tanke är nog i grunden god… Men alltså lord ? resten av religionerna då?

                Jag är rätt så säker på att personen enbart bryr sig om homosexuellas rätt att vigas när det handlar om att kunna kritisera islam. Är även rätt så säker på att personen egentligen tycker att det är fel att de kan vigas av kyrkan. En fobi kommer sällan ensam.

                  Nä, just islamofobi kommer säkerligen främst från det faktum att islam är en hatreligion som varken vill delta i de otrognas samhällsliv eller ens befatta sig med dem på ett respektfullt sätt annat än för att ”ställa sig in” tills de numerärt är tillräckligt många för att kunna tillskansa sig makt och fördelar, vilket vi ju också ser i alla västländer med en stor muslimsk minoritetsbefolkning.
                  Alla som har läst Koranen eller bara satt sig in lite i de politiska aspekten samt det samhällssystemet som genomsyrar hela den muslimska världen så vet man mycket väl att det inte är någon trevlig religion. Det är verkligen inte någon irrationell rädsla vi kritiker av islam går runt och bär på; den är tvärtom mycket välgrundad i just det faktum att det är en så krigisk och hatisk religion. ”Fredens religion”, sägs det, men sällan i sammanhanget nämns det att denna fred endast kan uppnås när världen är ett enda muslimskt samfund, ett ummah, och vilket sätt är det enda genom vilket detta kan uppnås? Jo, genom att de otrogna mördas eller konverterar. Först då kan världen leva i fred, som ett ummah. Att detta skulle ske känns väl förvisso ännu främmande, men det är målet och syftet med Islam. Man skulle kunna kalla det för Islams slutgiltiga lösning.
                  Som sagt, har man satt sig in lite i Islam och den muslimska världen så vet man att det finns många goda skäl att känna fruktan för världens idag blodigaste och mest barbariska religion.

        Fråga en imam om homosexuella. Fråga om homosexuella och kvinnor som har mens får komma in i en svensk moské och be. Fråga om en homosexuell får gå in i en svensk moské och röra vid koranen.

    Det är inte en nipple-enhancer? Kommer med ett gäng ringar i olika storlekar för att verkligen bevara effekten? No? Ok- just me then??

      I så fall hoppas jag hon får pengarna tillbaka..

      Att hon har gjort näsan, och nu brösten, är väl sen gammalt.

    Bowlingkägla för barnbowling?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.