Äventyr i en bil – av och med familjen Rosas

Bild på familjen rosas

Dop idag, men det började inte svinbra. Vi kom iväg försent hemifrån (jag kan ha misstolkat avståendet till Kungsör). Väl i bilen, stressade som fan blev Molly åksjuk.
Säg gärna till innan du ska kräkas sa jag till Molly. En sekund efter jag sagt det så satt hon i sitt eget kräks. Vi stannade, fixade i ordning och började köra igen. 10 minuter senare, samma sak.

20 minuter försent klev vi in i kyrkan, jag vet inte om det var doften av gammal frukost eller själva försening som drog allas uppmärksamhet.
En del av att ha barn kan man säga, men nu är vi glada och fräscha igen. Bilen får jag ta tag i sen.//Hugo Rosas

Små barn – små problem. Stora barn – stora problem.
Nä, inte när det kommer till bil-incidenter skulle jag säga.
Ett större barn kan ge mer av ett heads up för en ankommande spya än ”nu är den här” som ofta är fallet med små barn och trots att jag inte själv har några småttingar att ansvara för så gör jag ju små gästspelande inhopp i mina gudsöners liv lite då och då.
Igår var en sådan dag och vi var på väg till Mall Of Scandinavia med kottarna i baksätet.
Lilla Palt: CamCam! E*** har sylt i ansiktet!
Det var inte sylt. Det var näsblod. Näsblod. Överallt.

Det är fascinerande hur mycket flytande saker som kan lämna en liten barnkropp på så kort tid och spridas över hela bilen.
Hugo – jag skulle säga att – bränn bilen och flörta till dig en ny. Det är lika bra! 🙂

49 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Ett tips: ha en liten hink i bilen, med plastpåse i redo.
    Tipsar en med åksjuka småsyskon…

      Nu visar Bella bilder på mannen som förföljer henne.

        Nu tror jag på henne, trots all ”vargen kommer”.

        Varför tror du att han är ofarlig? Anna Linds mördare såg säkert inte heller ”farlig” ut där han vandrade runt på NK. Psykisk sjukdom är inte att leka med.

    Helt ot men nån som har en grym rabattkod hos elly pistol alt dirt cult? ??

      Haha, läste ”någon som har en grym rabattkod på elpistol” ?

        Hahahah ??

    Hej o hå here we go again, krystat utfyllnadstrams à la Camcam. Pinsamt dåligt! Finns inget värre än personer som försöker vara roliga. Gå en kurs hos Tramsfrans vettja!

      Finns inget värre…? Då har du inte varit med om mycket.

      Nu har ju folk olika humor så rätt korkad kommentarer av dig…!

      Sofia var det du som var så otrevlig på öppet spår. Du är elak!!

    Efter att ha varit iväg med min kompis familj bestående av tre småbarn (6 åring med ADHD samt en 3 och 1 åring) då får jag ont i hjärtat av stress vid tanken om att skaffa barn och ständigt hålla reda på dem (va faaan, jag som precis började känna mig redo!) ? Ni föräldrar är verkligen hjältar! Förstår inte hur man orkar. Är verkligen helt slut i kropp och själ! Mitt huvud gick på högvarv för att hålla koll på alla ungar eftersom jag verkligen ville att min kompis (mamman) skulle få njuta i fred och ro.

    Mvh kvinnan som troligtvis inte kommer skapa några barn ändå….

      Dessutom blev barnen avundsjuka så fort den ena fick mer uppmärksamhet än den andra. De hetsade även varandra otroligt mycket, gråter den ena ska alla tre börja gråta. När jag skulle på toa skulle de yngsta absolut med och att duscha… det fanns ej med på världskartan!

      Mvh samma kvinna (eller tjej? Vad är en 26-åring?), som även luktar skit 🙂

      jag skulle säga att en vänjer sig. har bara två men den äldsta har en utvecklingsstörning och det är en del extra för att han ska kunna va med på ett bra sätt. jag har nog blivit rätt loj med tiden. och extremt njutningsfull när allt flyter på. alltså de tillfällena då allt fungerar, de är det bästa i världen. sen är det fiffigt anordnat att de luktar så gott som bebisar när de inte är mobila att en har ju fäst sig vid dem när de sen börjar testa ens tålamod ordentligt så är det bara att hänga med.

      Hahaha same… nu har jag ingen större drift eller stress över att skaffa barn och är i samma ålder som du men JISSES vad slut man blir av barnpassning. Och då passar jag bara ett barn i taget och blir ju helt matt haha. Samtidigt tror jag man har andra krav på sig som någon som passar någon annans barn kontra sitt eget barn.

      Sen skulle jag inte gå så långt som att kalla föräldrar hjältar haha. Man väljer själv om man vill skaffa barn och det gör inte en person till hjälte. Tycker det ordet används så mycket på helt vardagliga saker eller tillskrivs vissa yrken i tid och otid. Snarare tvärtom förmodligen om de skaffar mer än 2 barn iaf considering miljö osv 😉

    Häst-saken är en betesreducerare som gör att hästen inte kan äta gräs i hagen.

      Toppen, då slipper man att barnen äter gräs i hagen också.

      Varför får den inte äta?

        Finns dem som överäter eller är känsliga. Särskilt det första gräset under våren är farligt, kan sluta i kolik eller fång

          *de

        Den kan ha fång eller vara överviktig.

      Betesreducerare ser annorlunda ut. Det där är en foderpåse.

      Den marknadsförs som ”matare” och kan väl ändå funka som kräkuppsamlare?

        Euuuw.

    Har två barn och måste vara lyckligt lottad då vi aldrig haft några olyckor utanför hemmets väggar.. Hur sjutton går det ens att göra rent utan en rejäl dusch?? 🙂
    //pedant/rengörings-freak

    Att gå på dop efter att ungen kastat opp x 2 ???

      Eller hur?? Vänd hem och stanna hemma? För vems skull åker man dit ändå?

      Barnet var åksjuk, inte magsjuk…

        Knappast. Det är så vanligt att föräldrar skyller spyor på åksjuka för att inte behöva missa något roligt. Vanligt att ungarna dumpas på förskolan och orsakar stor smittspridning av magsjuka för ”hen spydde ju bara en gång i bilen så det var åksjuka”.

    Nu har BB publicerat bilderna på stalkern. Gratulerar till camcam som målat upp det som ett bedrägeri för att driva trafik och skapa sympti från Bellas sida. Skuldbelägga offret är hemskt tycker du Camcam men inte när det gäller Bella. Tycker du bör publicera en ursäkt.

      Verkligen! Men camilla kanske får det till att han är inhyrd skådespelare från saudi, med hennes skeptism och avskyvärda hat mot bella o allt hon gör.

      Nej, det kommer jag inte göra. I grund och botten handlar det om vad Isabella sysslat med som fått så många att känna att man inte vågar lite på det hon skriver. För min del så försvann all hennes trovärdighet när jag fick se att hon iscensatt ett hot som hon indirekt skyllde på mig för att rikta bort fokuset från att jag avslöjat hennes falska statistik och sedan dess litar jag inte ett dugg på det hon säger. Om du gör det så får det stå för dig.
      Med det sagt så tycker hon gör helt rätt som publicerar bilderna på honom även om hon kan få konsekvenser för det.

        Jag förstår att man inte tror på allt och alla, och det är okej. Men då behöver man kanske inte ens uppmärksamma det överhuvdtaget. Du kunde bara låtit bli att skriva om det.

        Varför lita på dig när du inte kan bevisa att det du säger är sant?

          Du behöver inte lita på mig men du kan ju ställa dig frågan om du tror att min chefredaktör – som får ta smällen om jag ljuger – skulle tillåta mig att göra det?

            Fast vill hon anmäla så kan hon ju göra det även om du talar sanning, eller? Har du polisanmält? Är väl ganska allvarliga anklagelser från hennes sida

      Med tanke på hur mycket på Bellas blogg som är påhittat eller där hon ”tänjt” på sanningen så är det väl helt naturligt att Camcam (mfl) ifrågasatt sanningshalten gällande den påstådda stalkern. Med Bella blir det ju lite som sagan om Peter och vargen… Ropar man varg för många ggr så tror ingen en när det är allvar.

      Han ser faktiskt sjuk ut. Inte läskigt sjuk ut, men som att han inte riktigt är ”där”. Uppspärrade ögon, skumt beteende.. Hoppas han får hjälp

      En ursäkt är på sin plats faktiskt

      Jag förstår fortfarande inte varför varken vaktbolag eller polis lyckats få tag på mannen. Grannar och vänner borde ju hålla vakt och bilda en ring kring hennes hus. Sedan när han kommer och försöker springa därifrån är det ju bara att se till att alla alternativa flyktvägar är blockerade. Jag är faktiskt lite förvånad att hon inte verkar få något stöd i denna situation. Var är Hampus t ex? Sedan är jag verkligen förvånad att hon trots allt som pågår har barnen hos sig. Varför är de inte hos Odd tills detta är över?

        *inte lyckats få tag på mannen

    Ni som anklagat Isabella för att ljuga om sin stalker, kolla hennes senaste inlägg!

    Camcam du lägger väl upp bilderna på Bellas stalker nu när hon publicerat ett inlägg? Du har ju hjälpt andra influenser och polisen tidigare.

      Bilderna får jag inte lägga upp tyvärr.. =( Annars hade jag gjort det.

        Länka inlägget? Läst inlägget några gånger nu, som en skräckfilm ? Stackars barn

          Redan gjort!

    CC: Är bl*tte ett ok ord här?

      Nope och därför är den kommentaren borttagen och skribenten satt på modd.

    Jag fullkomligt avskyr uttrycket ”små barn små problem, stora barn stora problem”. Snacka om att bagatellisera och generalisera. Då det sägs till mig svarar jag som vanligt att det är lätt för dig att säga, kom tillbaka när du har små barn med stora problem. Mvh, mamma till ett litet barn med en väldigt ovanlig genetisk förändring som gör mitt barn unik och medför enorma utmaningar för all framtid, oavsett ålder

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.