Paula Rosas om de elaka kommentarerna om hennes kropp och vad hon funderar på att göra åt det

Det är ett stort beslut. Ena sidan av mig säger att livet är alldeles för kort för att vara missnöjd och ha faktiska komplex. Den andra sidan säger ”fight it back” Pulkan. Jag vet att jag är bra och fin som jag är, med eller utan bröst. Brösten gjorde ett fantastiskt jobb genom att föda våra två små barn men lämnade kvar ett livslångt komplex. Då ska ni också veta att jag brast ut i gråt efter telefonsamtalet för att det känns som ett misslyckande att jag ens ringer dit. Det känns lite som att jag då visar mig besegrad och att jag indirekt låter andra ta val för mig och min kropp.//Paula

Det började med lite click bait på Instastory – en fälla jag givetvis gick i – men som slutar i ett ganska så tungt inlägg som länkas ihop med några andra ganska tunga inlägg som jag vill ta upp här. 
Jag tänker för närvarande ignorera den click bait-krok jag har i foten för tillfället – säg det click bait jag inte går på liksom… – och fokusera på det Paula skriver om, nämligen elaka kommentarer om hennes bröst.
Jag är som ni vet väldigt kritisk till när influencers för sponsrade inlägg för plastikkirurgi eftersom den marknadsföring som är del av betalningen i mina ögon är ordentligt oetisk. Vad vuxna människor gör med sina egna kroppar tycker jag är upp till var och en, men det är själva inflytandet och påverkan de kan göra på andra som jag motsätter mig. Varför skulle annars dessa företag erbjuda influencers dessa samarbeten om inte för att påverka sina följare att göra likadant? Företagen hoppas ju få tillbaka sin investering, and then some.. Det är ju tanken och målet med all marknadsföring, eller hur?
Inget företag skulle ju betala en person eller företag för marknadsföring – i pengar eller produkter –  bara för att vara snäll mot vederbörande, de vill ju se utdelning. Lektion 1 i marknadsföring.

Men här pratar inte Paula om sponsrade bröst – än – utan bara om sina tankar kring det men vi får se vad som kommer. 
Jag är säker på att Motiva och AK Nygard i detta NU sitter och formulerar ett mail till henne, utan on pratar om sina osäkerheter som människa och beslut hon vill fatta för sig själv.
Betalar hon en operation själv så handlar det fortfarande bara om henne själv och hon kan välja vad hon vill dela med sig av. Gör hon det som ett samarbete så handlar det helt plötsligt om att få andra att köpa tjänster från företaget som sponsrat henne och det är där det oetiska kommer in.

Vill Paula fixa tuttarna för sin egen skull – gör det – men jag hoppas att hon inte väljer att dumsnålt göra det som ett samarbete. Kanske kan hon ta lite av de pengar hon och Hugo sparade på att få sina vigselringar sponsrade och fixa tuttarna utan att försöka kränka plastikoperationer samtidigt? En idé bara… 🙂
Vad hon gör som privatperson är upp till henne, men vad hon gör som varumärke – exempelvis vilka samarbeten hon väljer – får man ha en åsikt om. Det finns en skillnad där – glöm inte det. (Gäller mig också så klart.)

Vill du ha en snabb sammanfattning av hela situationen så finns den i videon här under.

[YouPlaySinglePlayer video=”1411,1847,220057″ ap mute yot ] 

174 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Men det ÄR ALDRIG för ens egen skull. Man skulle aldrig göra det om man levde ensam på en öde ö. Hoppas hon som typ den enda influencern kommer fram till att riktig självkänsla är nåt som man måste jobba på och som kommer inifrån. Snart är vi alla gamla (förhoppningsvis) och får vänja oss vid att vi bedöms enligt en annan skala.

      Men sluta upp med det här jäkla tramset. Man kan visst göra saker för sin egen skull.

        HUR är att operera brösten för ”sin egen skull”? Fan tänk ett steg längre.

          För att man är missnöjd och inte känner sig som sig själv längre. Mår dåligt av sin egen kropp. Fan tänk ett steg längre själv.

          Så trött på att de här tjejerna ska behöva må ännu sämre över deras beslut. Vad man gör med sin egen kropp, operera eller inte, borde vara sin egen ensak och inget man ska bli påhoppad för. Sen kan man ha åsikter om ifall det är lämpligt att de gör reklam för det eller inte, men att de gör det borde ingen få skit för.

            Det finns andra sätt att hantera dålig självkänsla än att lägga sig under kniven.

              Absolut, men om hon ändå väljer att lägga sig under kniven så är det hennes beslut.

                Jag kan säga av egen erfarenhet att självförtroendet blir inte bättre pga. silikonbrösten, hur gärna man vill tro det. Hjärnan säger ändå att man inte är tillräckligt snygg, antingen skulle de ha varit liiiite rundare, eller kanske liiite större? Eller ser inte näsan lite stor ut? Jag skulle må så mycket bättre av liiite fylligare läppar.. med facit i handen, det sitter i huvudet!

                  Och då kan jag säga av egen erfarenhet att fan vad det hjälpte mitt självförtroende!

                  Att ha gått ner i vikt, fått min starka idealkropp men taxöron på köpet, det var inte det jag hade i åtanke.

                  Men att ha få fixat brösten. Åh vad jag känner mig mer fri. Nu vågar jag gå i lite urringat, jag kan ha bikini och jag kan ha sex i doggy utan att må dåligt över ljudet som uppstod när de arma satarna slog i allt i sin omgivning.

                  Så känner du. Jag känner mig plötsligt hel och som mig själv för första gången någonsin. Har velat göra mina sedan tonåren när jag insåg att jag inte skulle få några bröst. Så nej, livet blev inte bättre för dig just men mitt liv blev det.

                  Synd att det inte funkade för dig, antar att det faktiskt inte var brösten som var problemet då? Jag ääääääälskar mina opererade bröst o har mkt bättre självförtroende o självkänsla pga brösten

            Fast jag klagar heller inte på tjejerna, utan påpekar att det är strukturerna som gör att tjejer känner att de inte duger och att det är jävligt trist. Deras beslut? Självklart. Skamma beslutet? Nej. Men för ”deras egen skull”? Nej nej och åter nej. Än en gång.

              Det finns inte en jävel som gör precis allt för sin egen skull, oavsett vilken utopi du försöker måla upp. Du gör alltid något med någon annans blick eller tycke i åtanke, att tänka på huruvida andra tycker man är attraktiv är bara en del av det.

              I olika omfattning såklart! Innan jag blir halshuggen här.

                Bra argument. Ska vi strunta i saker för vi lever inte i en utopi? Det är en jävla skillnad på att använda lite för mycket mascara som 14-åring och att börja spara till framtida operationer där du stoppar in främmande materia innanför huden!

                  Var har jag sagt att jag förespråkar att man opererar sig ?? bara menar att de är normalt att vilja vara någorlunda attraktiv i andras ögon. Chilla..

              Håller faktiskt inte med! Jag hade ätstörningar när jag var yngre vilket hämnade tillväxten på brösten. Jag spenderade många år i terapi, byggde upp självkänslan med min kropp, men kände alltid att jag saknade något. Övervägde i 5 år och sparade pengar. Jag älskar stor byst, tycker det är snyggt och kände att jag ville bli mer proportionelig. Min kille, familj och vänner var emot det. Men jag ville göra det för min skull för att jag tycker det är snyggt!

              Tycker det är trist att det finns så många moralkärringar ute som inte kan acceptera att vissa faktiskt gör det för sin egen skull. Talar av egen erfarenhet. Idag har jag inga komplex och älskar mina bröst, vågar visa mig naken och är stolt ?

          Och varför tjejer, varför tror ni att bi ens från början mådde dåligt över era kroppar? Jo för att att samhället har tutat i oss alla hur en kropp ska se ut. Förstår ni inte djupet i den här frågan? Ni har inte opererat er pga ”fri vilja”. Ni har opererat er pga att ni har fallit under en kroppshets och det är så tragiskt för ni var garanterat helt perfekt innan med. Om man sedan årtioenden hade talat om att stora bröst är så osexigt och okvinnligt, fy. Ja då hade kvinnor gått och karvat av sig titsen ist idag.

            Håller med. Det är ju exempelvis inte paula som började tveka om sina bröst, det är ju alla andra som trycker ner henne. Därför är det aldrig för ens egen skull

              Ja, låter så märkligt när folk skriver ”opererade brösten – fick bättre självförtroende”. Hur kan ett par bröst ge bättre självförtroende? Börja jobba på självkänslan så kommer inte det yttre påverka dig.

          HELT MED DIG.
          Man är missnöjd enbart för att man har en omvärld att förhålla sig till, en omvärld som promota vissa utseenden!
          Du _tror_ att det är för din egen skull. Till viss del är det ju det, eftersom du låter ditt egenvärde och din psykiska hälsa styras av dessa normer.
          Men det är enbart mänskliga och samhälleliga konstruktioner. Det finns inget fysiologiskt eller medicinskt som försvarar inopererad plast i våra kroppar (så länge det inte handlar om typ botox för visa åkommor som har med nervsystemet att göra, tex).

          Vi är svaga, däribland även Jag! Det är extremt viktigt att kritiskt reflektera över dessa frågor. Att basera ens lycka och värde på dessa ytliga attributer gör en oerhört sårbar.

          Inbilla er inget annat. Ni kanske inte ser detta idag, men i bästa fall får även ni denna insikt med åldern.

      Ja men vad bra att rätt få av oss lär hamna på en öde ö då? (Förlåt tom hanks) Jag förstår uttrycket till viss del och håller med om att det inte är bra att klä sig och operera sig för att se bra ut i andras ögon. MEN vi kan inte förneka att vi är flockdjur med en önskan om att passa in, bli omtyckta och så vidare. Vi vill känna samhörighet, vi vill visa oss attraktiva. Samma sak i djurriket. Rent biologiskt. Det är sällan någon är totalt, till 100%, opåverkad av andra och därför tycker jag att det där uttrycket behöver bytas ut mot något bättre.

      Vi kan inte leva efter nån slags devis om att det bara är på riktigt om du fortfarande vill det om du befinner dig på en öde ö. Vi människor lever inte som isolerade individer – vi lever tillsammans. Tack och lov.

        Jo. Men en attraktiv människa är en människa med självkänsla och självförtroende. Vi måste vända på utvecklingen så att folk (tjejer) kan känna så utan att skaffa inlägg, nya näsor osv.

          Vadå ny näsa? Vet inte hur du läste min kommentar… Jag har absolut inte påstått något annat. Jag uteslöt inte hur viktigt det är med självkänsla. Det är naturligt att vilja vara attraktiv i andras ögon.

          Lite kul att du skriver attraktiv, vad är det för mening att ens självförtroende gör en attraktiv om ingen ser dig? Du är ju på en öde ö? 😉
          Jag bara menar på hur det där ”om du levde på en öde ö…” behöver skrotas för vi människor lever inte på öde öar.

            Vet inte ens hur jag ska svara på det där? Nej få människor bot själva på en öde ö och JA jag håller med om att det generellt är viktigt för människor att vara attraktiva. Men liksom det säkert alltid varit så uppfattas man som attraktiv om man är trygg i sig själv. Den partner som dras till det är hur som helst den partner du vill ha i långa loppet. Och vi, framför allt kvinnor, skulle behöva finna den tryggheten utan att operera oss. Då blir inte åldrandet en chock heller.

              Om igen, jag har inte förminskat betydelsen av självkänsla och att vara trygg i sig själv. Ingenstans i min kommentar försvarar jag operationer. Vi tycker nog lika men har missuppfattat varann eller något.

                Kej ?

          Så var vi på samma ruta igen, vem är du att säga vad alla andra ska tycka är attraktivt? ska alla rättas in i det ledet nu och inte kunna tycka att något annat är attraktivt än självkänsla och självförtroende?

            Så att operera sig är inte för att må bättre över sig själv (enligt de flesta)? Leave us people alone som tycker det är attraktivt med ängsliga människor med jättepattar! ? FACEPALM

              Poängen är att man inte ska bry sig om vad andra är attraktivt oavsett om det är självkänsla, ny näsa eller nya kläder. Man ska bygga upp sin självkänsla och sitt självförtroende för att MAN SJÄLV känner att det behövs och man skulle må bättre av att få det stärkt, lika som man ska göra bröstförstoring för sin egen skull.
              Ideal är farligt oavsett vad det är, alla kommer aldrig att kunna bli likadana och man ska fan inte lyssna på hur man borde se ut, göra eller vara.

        Men hur många apor har gjort en plastikoperation?

          Ja du Alf, hade de kunnat hade de säkert gjort det. Djur visar upp sina fjädrar, osv för att se mer attraktiva ut 🙂
          Fast det vet du nog redan, du ville bara skriva en vitsig kommentar och få likes.

        Fast i många generationer före oss har kvinnor fött barn, deras kroppar har förändrats och det har inte förändrat huruvida de kånner sig attraktiva eller inte. Min mamma har ringa som helst problem med sina taxöron, det var bara så det var efter man hade fått barn (hon fick mig och min syster på 80-talet). Behovet att ändra sin kropp efter att man får barn för att den bättre ska passa in i ett väldigt smalt och rätt pornografiskt ideal, är helt och hållet konstruerat av oss människor. Det skiljer sig också åt mellan olika kulturer och över tid. Det är viktigt att komma ihåg innan man till varje pris ska ”försvara” kvinnors rätt att lägga tiotusentals kronor på att förändra sina friska kroppar. I ett samhälle mindre sjukt och ytligt än det vi lever i, hade det behovet inte uppstått.

          Amen ??

          ❤️

      Fast hade du bott på en öde ö hade man ju varken duschat, fixat håret eller gjort något överhuvudtaget för sitt utseende.
      Jag har gjort mina bröst – för min skull. Efter en graviditet var dom tomma, platta, rynkiga. JAG mådde inte bra av dom. För att jag ska känna mig bekväm, kunna välja kläder utan att känna mig missnöjd, känna mig sexig osv. Samma anledning som jag sminkar mig och färgar håret – för min skull. JAG vill känna mig fin, och det är på det sättet jag känner mig fin.
      Att andra är nöjda med sina urammade bröst och känner sig fina, det är superbra och alla är vi olika.

        Någon kommer att säga att du inte hade tyckt så om du inte blivit intalad av samhället vi lever i, att de är oattraktiva. Då hade du inte känt det behovet.
        Jag fattar att vissa vill måla upp en utopi men det krävs en enorm mental styrka för att stå emot samhällets normer på alla sätt och det tycker jag verkligen inte man ska skamma kvinnor för att de inte kan stå emot. Det börjar bli elakt med dessa ”Mmh du gör det för din egen skull, visst…”

        Vad sorgligt :/ att man ska behöva operera sig så fort man blir mamma. Eller att välja ersättning till bebis istället för bröstmjölk för att hålla sina bröst i form. Folk är ju allt konstiga nu för tiden. Var har respekten för sin egen kropp tagit vägen? Tänk när din egen hud börjar bli russin och tuttarna står ut som på en 20 åring, ännu mer tragiskt.

          Nej det är snarare du som är sorglig, du glömde ”en” eller ”sin” framför ”bebis”. Tycker det är fantastiskt löjligt med folk som använder bebis i sådana här meningar ”Jag måste ge bebis mat” eller ”Bebis var ledsen”. ?

            Du bemötte ett seriöst problem m ett urbota fånigt 🙂
            Naturligtvis är der mkt sorgligare att en mamma med knivens hjälp måste se ut som innan barn för att anse sig ok, än att folk använder ordet bebis utan tex sin före

              You don’t fkn say ?älskar att du tror jag tycker det är ett värre problem. Jag upplyste om något urbota fjantigt, ställde inte dem mot varandra.

                Härligt å bli älskad för nåt man tror ?

                Du är en fjant.

                  Knip kakhålet lilla troll

            Jag älskar att skriva bebis istället för ”sin” bebis 🙂

            Fokusera på bebis istället för att börja se ut som en tonåring i kropen. ”Kvinnor” beter sig inte så mycket som kvinnor mer, utan som bortskämda snorungar som tar utseende före allt annat. Vilken bild att ge till barn och ungdomar, så fort man fått barn kan man bara operera sig själv som att utvecklingen i kroppen stannat, likaså hjärnan tydligen.

              Hatar det såå, brukar alltid rätta folk som säger så irl, haha! ??

        Jo, tvättat mig hade jag faktiskt. Kolla hur ”listan” för vad som behövs för att (många) kvinnor ska känna sig fina står sig mot mäns. Den blir bara längre och längre. Det borde vara tvärtom!

          (Dvs kortare, inte att mäns borde bli längre)

            Och varför har inte män samma behov av att ”känna sig fina”? (Ledtråd: patriarkatet)

        Jag duschar enbart för att inte vara ofräsch inför andra. Detsamma fix med hår.

        Jag köper ditt argument att du vill känna dig fin. Men för vem? Gör vi oss verkligen fina för oss själva enbart? Jag gör mig då fin för andra.

        Håller med! Vi är alla olika, jag älskar mina små bröst t.ex.?

    Hade du inte kunnat sammanfatta i text i stället för att skriva ett inlägg om din syn på plastikoperationer? Jag blev genuint nyfiken om detta och vad Paula har sagt men jag orkar inte sitta och kolla på en video…

      En del av det Paula har att säga är i videoform. Har du inte ork att titta på det – låt bli.

        Vill inte kritisera dig Cam men snarare råda dig att snälla, ta hjälp och utveckla dina färdigheter när det gäller till att göra filmsnuttar! Du har en av Sveriges största bloggar, du är duktig på att komponera inlägg och skapa innehåll verkligen, men dessa videos har så otroligt låg kvalité att det sänker helheltsintrycket av bloggen något enormt. Det är allt från tempot till musiken till det grafiska och till och med textfonten – det funkar bara inte! Här hade man kanske velat ha bilder från Paulas semester eller andra skärmdumpar och inklippt vad hon skrivit, och musiken är bara… nej. Bara ett tips, vore kul att se dig utvecklas och det finns nog många som kan hjälpa dig!

        …Det är ju därför jag läser den här bloggen, för att få sammanfattningen…

        Nu fick jag gå in på paulas blogg för att ens fatta vad för kommentarer hon fått och att hon hade bokat en konsultation. Och det har hon skrivit i text.

          Tack för sammanfattningen! Verkar inte ha varit alltför komplicerat att ta reda på.

    Förstår inte hur folk kan klaga på någons bröst egentligen. Det är en kroppsdel. Som att säga ”fyfan vilka fula armbågar du har” eller ”jag mår illa när jag ser dina örsnibbar”. Seriöst. En kroppsdel.

    Hon kommer göra det 🙁

      Ja tror också det. Så oerhört trist. Efterlyser influencers som INTE opererar sig, nu! Innan min dotter blir tonåring

        Eller så lär du henne att vissa kommer operera sig och att det är fine det med. Hon är inte en dålig person för det.

          Alltså du/ni fattar verkligen inte problemet med att drivor av unga tjejer influeras till att operera näsor, bröst, rumpor??? Helt otroligt. Skrämmande.

            Nej. Fattar faktiskt inte. Jag bryr mig inte om vad andra väljer att göra med sina kroppar

              Nyfiken fråga: har du barn?

              Nu svarade någon annan anonym i mitt ställe 🙂 Jag driver inte på och uppmuntrar inte. Men om någon vill operera sig skammar jag inte utan låter de göra sitt val, förhoppningsvis tänka på det länge. Vi kan inte begära att alla ska stå emot utseendehetsen, det är svårt och man är inte svag och oduglig för att man faller för det.

              Kan dock svara på din kommentar också, ditt försök till att trycka ner. Jag kan inte få barn tyvärr och ja, jag är ledsen över detta.

                Det var jag som frågade om barn och den frågan var ställd till kommentaren 18.56, inte det som skrevs 18.40 ?

          Hallå, ingen säger väl att man är en dålig person för att man skönhetsopererar sig. Men vem vill att ens barn (eller någon annan för den delen) ska utsätta sig för den risk en operation innebär enbart för att stoppa in plast i en fullt frisk kropp?? Inte jag i alla fall. Därför kommer jag aldrig medverka till att försöka normalisera skönhetsoperationer.

            Tycker lika. Min dotter ska inte få den inspon från mig iaf! Så om hon gör d när hon fyller 18 el efter amning så ska fasen inte jag ha bidragit till det! Jag står på den andra sidan. Vi har inte ens en våg hemma… Att bara få vara i en kropp. Att slippa smalhetsare o tjockaktivister. Att slippa all fokus. Slippa älska kroppen. Slippa hata den el delar av den. Fan den bara ÄR. Var tacksam om du har hälsan o funktionalitet

        Innan din dotter blir tonåring ska du pränta in i skallen på henne att det ALLTID är kvinnor som har åsikter om andra kvinnors kroppar!! Systerskapet my ass.

          För att vi är drillade till det av de patriarkala strukturerna.

            Bra där, vi skyller ifrån oss på männen och slipper ta ansvar själva. Det där argumentet börjar bli en smula tröttsamt.

            Hell no!! Jag är 48 år och inte en enda man, kille bl.a bl.a har någonsin sagt åt mig att göra ”mig fin”. NEVER ever!
            Skitsnack om patriarkala strukturer. Börjar stå mig och många andra starka kvinnor upp i halsen. Ta makten över er själv, utbilda er, bli självförsörjande. Kvinnor skriver hat till sina sk. medsystrar. Kvinnor drömmer andra kvinnor väldigt hårt. Kvinnor gör sig fina inför andra kvinnor, inte inför män?

        Frågan e om det blir spons. Det vore så lågt. En paula rabatt på operationer för å få det gratis.. Allt annat i deras liv är väl typ spons å samarbeten.

        Samma här. Får hoppas att ungarna får idrott som största intresse, de damerna är åtminstone vettiga förebilder. Har själv också små bröst och skulle behöva operera dem för att passa ini idealet. Men jag brukar försöka tänka på vilka komplimanger som gör mig gladast och vilka jag värdesätter mest. Visst är det kul att höra att en är snygg, men rent krasst sett så handlar det idag egentligen bara om hur mycket tid och pengar du är villig att lägga på ytan. Därför tycker jag att det ger mycket mer att höra att jag gjort något bra, är bra på mitt jobb, är snäll, rolig att umgås med osv. Jag vill ju främst att folk ska se mig för hur jag är, inte för hur jag ser ut. Det yttre förfaller ändå med tiden. Dock är det lätt hänt att bli påverkad av idealen och börja tveka och fundera på om man inte själv också ska fixa till det ena och det andra för att karln ska slippa vara tillsammans med den fulaste tanten i stan.

    En OT-fråga om ett ganska viktigt ämne som jag inte har någon i min omgivning att fråga om: Kvinnor blir kallade till cellprovtagning första gången vid 23 års ålder. Är det riskfritt att inte gå på kallelsen om man fortfarande är oskuld (varför känns det ordet så gammalmodigt lol)? Jag hittar inget tydligt svar och vill helst inte prata i telefon med 1177 eller barnmorska om detta 🙂

      Du bör gå ändå.

      Slid-problem och cellförändringar är inte nödvändigtvis sammankopplade med sex.

        Fast det de kollar på en sån undersökning är ju om man har varit smittad med HPV-viruset och därför har cellförändringar. Risken att ha varit smittad när man är oskuld är ju i princip obefintlig. Rådet jag har fått av sjukvården är att man inte behöver gå förrän man har haft sex.

      Nej. Handlar inte om sex

      Jag skulle råda dig att gå ja. Det finns en chans att du kommer vilka ha sex i framtiden.

      Tycker du det är pinsamt att prata om sånt med någon som är utbildad inom ämnet? De vet mer än majoriteten av oss här. Tänk på att de har hört allt möjligt och att det inte är konstigt att vara oskuld vid 23.

        De kan dessutom upplysa dig om att det är till för att upptäcka cellförändringar osv, precis som flera redan skrivit ser jag nu efter att kommentaren postades. Du bör absolut gå!

        Ja precis. Jag var 26 när jag hade sex första gången. Finns ingen ålder där man bör ha gjort det, allt handlar om hur man känner och man ska alltid lyssna på sig själv.

        Frågar de ens om man är sexuellt aktiv på cellprovskollen? Kan inte minnas att de någonsin frågat mig men jag kan ha glömt

          Nä,har aldrig fått den frågan

      Jag har heller inte haft sex och har aldrig gått på en kontroll. Min gynekolog sade att jag inte behövde och jag litar stenhårt på honom ☺

      Men läs även detta så känner du dig lugnare:
      https://www.netdoktor.se/infektion/hpv/fraga-doktorn/cellprovtagning-eller-ej/

        Korkad gynekolog. Handlar om att upptäcka cancerceller i god tid, inte om du är oskuld eller inte.

          Ja, cellförändringar som är orsakade av HPV-viruset, och som du inte har haft om du är oskuld. Så det läkaren sa stämmer.

          Min gynekolog är forskare så han om någon har kunskapen på sin sida. Vänligen kalla inte utbildade människor för korkade bara för att du vill ha rätt.

            Vill ha rätt? En gynekolog som avråder att gå på sina cellprov är korkad. Spelar ingen roll om han så är gud fader.

              Gynekologen har rätt. Behövs ingen koll om du aldrig haft sex med nån man.

      Du kan få livmoderhalscancer trots att du är oskuld. Gå dit!

      Man kan fortfarande få livmodercancer som oskuld, fast risken är mycket mindre eftersom du troligtvis inte bär på HPV då du är oskuld. Uppemot 70% av livmoder cancer orsakas av HPV.

      Jag skulle absolut gå och testa mig, även om jag var oskuld.

        HPV är ju bara via sex. Väl. Andra orsaker än HPV är väl små? Typ ärftliga? Äggstockscancer mm är väl inget cellprov kan upptäcka

        Det är livmodershalscancer de kollar efter, inte livmodercancer. Två olika saker. Dessutom har du blandar ihop siffrorna: ” stort sett all livmoderhalscancer orsakas av humant papillomvirus. Idag finns vaccin som skyddar mot två typer detta virus: HPV16 och 18. Dessa anses ligga bakom cirka 70 procent av all livmoderhalscancer.”
        https://www.cancerfonden.se/om-cancer/livmoderhalscancer

      Nej det är absolut inte riskfyllt att strunta i kallelsen. Hoppas verkligen att alla går när de får den. Det är inte kopplat till om du är oskuld eller inte, kan även vara genetiskt mm.

        Hur ska du ha det?

      Jag gick och var oskuld men hon kunde ej genomföra det pga smärta. Vi är alla olika. Nej jag skulle inte råda någon att göra det.

        Korkat! Självklart ska man alltid råda alla att gå på sina tider.

          Det gör man precis som man själv vill. Jag går på gynekologisk undersökning en gång om året men cellprov tänker jag inte ta förrän jag har haft sex.

            Varför går du på kontroll en gång om året om allt är bra?och du inte tar cellprov????

              Jag har svåra problem med min mens.

            Vad kollar de en gång om året på dig om du inte är sexuellt aktiv? Jag går endast var tredje år och gör cellprov, det går fort och visst gör det lite ont men det kan jag stå ut med om cancer kan upptäckas i tid.

              Svar en gång till: Jag har väldigt svåra problem med min mens så jag behöver kontrollera slemhinnan bland annat.

            Men varför inte? Det är gratis och det gör inte ont och det kan rädda ditt liv. Det finns ingen anledning att INTE ta det.
            Det här börjar låta som anti-vacc-prat.

          Nej får det gjorde att jag blev rädd för sex. Kan du inte tänka lite längre är du korkad.

      Riskfritt skulle nog ingen säga att det är men jag kan tycka att det är synd att kasta bort en möjlighet att upptäcka cellförändringar i tid när vi får den möjligheten gratis i Sverige. Jag kan förstå att vissa tycker gynekologibesök kan verka obehagligt men de flesta barnmorskor gör sitt yttersta för att göra en så bekväm som möjligt och det gör i mitt tycke inte ont alls 🙂
      Gå dit! Oavsett om du är oskuld eller inte, det borde alla som blir kallade göra

      Jag förstår att du kan tycka att det är pinsamt att ringa, men ring hellre och fråga sjukvårdspersonal (man kan ställa frågor anonymt på 1177.se om det känns lättare) än att fråga anonyma online. Du vet ingenting om kunskapen hos de som svarar. Fråga de som vet i stället?

      Gå trots allt! Jag slapp ligga i gynstolen och behövde bara använda en tops i badrummet. Easy peasy!

      Jag har valt att inte gå när jag blev kallad. Är 24 och har inte haft sex. Är väl inte det mest intelligenta valet, men mitt liv är värdelöst och suger ändå. Skulle jag dö av livmoderhalscancer så skitsamma

        Oj det låter som väldigt mörka tankar, skulle det kunna bero på depression? Sök hjälp, livet ska kännas värt att leva <3

          jag har sökt hjälp och varit hos en psykoterapeut några gånger. Känner inte att det hjälpt mig på något sätt. Fick höra samma skit jag hört alla år från skolsköterskan, lärare och så. ”Ta för dig bara” inte så lätt när hela ens kropp och själ skriker högt vid tanken. Så jag och mina mörka tankar kommer leva ensamma resten av livet och det är vad jag har ställt in mig på

            Åh vad tråkigt att höra att du fått ett så dåligt bemötande tidigare! Men det finns hjälp att få om du kan tänka dig att ge ditt välmående en till chans. KBT har tex väldigt god effekt vid depression, där får du tydliga verktyg som du kan ta med dig resten av livet. Gå till din vårdcentral och be att få en remiss till att träffa en psykolog som ger KBT-behandling. Jag hoppas verkligen att du är villig att prova igen, du förtjänar att må bättre!! Kommer titta in här under kvällen om du vill prata mer

              Tack, men största anledningarna till att jag mår som jag gör är ingenting KBT kan lösa. Om inte KBT på något magiskt sätt kan bota mormors cancer och samtidigt ge mig ett nytt ansikte så jag inte längre kan platsa i topp tre fulast i världen.

                Hatar att namnet inte sparas när man kommenterar? Men du förstod nog att det var jag.

                Men din insida är viktigast. En fin människa är vacker. Tänk om!

                Hej igen Sara, förlåt att det sån tid för mig att titta in igen, höll på med en inlämning. Så tråkigt att höra om din mormor <3 Nej det kan det såklart inte, men KBT utgår från att mycket av vårt lidande grundar sig i våra tolkningar av händelser, och inte själva händelserna i sig. Så de verktyg man får ändrar inte hur saker är, men hur man påverkas av dem. Jag vill och kan verkligen inte diagnosticera dig på något sätt men om du har problem med hur ditt ansikte ser ut så finns det KBT för det också, om du känner igen dig i BDD (Body dysmorphic disorder). Men oavsett anledning ska du inte lida som du gör, det finns hjälp att få om du söker den!!

            Att du skriver här och ventilerar det är i sig ett rop på hjälp. Du ska inte ge upp om att få vård och bli bättre. Jag har kämpat med svarta tankar och har gått i terapi snart 8 månader nu och behöver inte medicin. Du förtjänar att må bra och det är inte omöjligt, jag lovar.

              Grymt jobbat Flora, så himla fint att höra <3

                Tack snälla du! 🙂

                  Det var jag alltså, haha

              Skönt att du fått den hjälp du behövde ❤️ Fast själv jag har redan gett upp för länge sen och accepterat att det inte kommer bli något bra i mitt liv.

                Jag skrev det för att du skulle få perspektiv, det är verkligen inte försent. Jag är 26 och har mått dåligt sen jag blev tonåring, av och till. Jag är helt övertygad om att även du kan det. Kram

        Hej Sara! Vill du ha någon att prata med, skicka en mejl till blomgrensara@hotmail.com så kan vi höras. Om du vill! Är hemma hela tiden och kan svara när som helst. Kram!

        Hej Sara. Jag vet inte om du kommer att läsa det här men jag skriver ändå.

        Jag var djupt deprimerad från 14 års ålder tills jag var 24-25. Diagnoser ströddes över mig, borderline, aspergers, gad. När jag flyttade hemifrån vid 20 års ålder så låg jag i min vidriga, mörka soc-lägenhet och tog droger eller drack alkohol. Hela tiden följde jag sociala medier och hatade mig själv. Jag var så avundsjuk och ledsen, ville ha massa vänner och bara få sluta vara deprimerad och ensam.

        Till slut så började jag i DBT, stenhård gruppterapi och ”vanlig” terapi med en DBT-utbildad läkare. Två år av att stöta och blöta med människor som kände samma som jag, fan vad jag grät. Var hysteriskt, kastade saker och träffade en av mina bästa vänner mitt i misären. Efter terapin så övade vi på att gå i höga klackar och att äta lunch i stan. Jag var så skadad att jag bara tänkte att ”lunch betyder alkohol”. Men det gick framåt, till slut hade jag mängder av vänner och ett ”normalt” sätt att se på livet. Jag blev tillsammans med min stora kärlek i livet som jag älskat i tio år. Numera jobbar jag, jag tänker ytterst sällan på självmord och jag har lärt mig MASSOR av saker som jag aldrig trodde att jag kunde göra! Bara grejen att jag lagar scones till min pojkvän varje helg fyller mig med lycka och stolthet, jag var liksom tjejen som inte kunde koka pasta utan att böla.

        Jag vet att det här känns långt bort, för depression gör det med en. Man ser bara alla andra springa förbi med glassiga jobb och pojkvänner. Men det finns, ge aldrig upp. Vad du än vill göra i världen så kan du göra det. Jag tror på dig

          Wow vilken resa och vilket jobb du lagt ned, så grymt jobbat och kul att höra <3

      Varför uttalar folk sig om dom inte vet?

      HPV-viruset som orsakar cancer är sexuellt överförbart. Du får alltså inte livmoderhalscancer om du är oskuld! Jag vet, eftersom jag aldrig behövt ta cellprov då jag bara haft sex med en kille, och han var oskuld innan mig. Kan alltså inte ha smittats av något sådant virus, på samma sätt som jag inte kan ha smittats av könssjukdomar.

      Alla ni som tror att det inte är relaterat till sex, fråga er barnmorska eller gynekolog så får ni lära er något nytt.

      Till ts: Jag råder dig verkligen att ringa MVC och rådfråga, bloggbevakning är den minst tillförlitliga källan du kan hitta.

        Rättelse på min egen kommentar:

        Kanske möjligt att få livmoderhalscancer på annat sätt än via HPV, men antingen är riskerna oerhört små eller så kan man inte upptäcka det via cellprov? Med tanke på att alla barnmorskor och gynekologer jag träffat genom åren (blivit en hel del såhär vid 30 års ålder och 5 graviditeter) har sagt att jag ej behöver ta något cellprov!

          Härligt att du serverar ”fakta” om hur saker ligger till sen och sen bara nä oj så kanske det inte var men jag har nog rätt ändå. Kanske.

          Lesbiska kan drabbas av cellförändringar. Oskulder som pysslat med annat än penetrerande sex kan drabbas. Oskulder kan drabbas (yes, känner 13-åring som drabbades). Take the damn test!

          PS: Att lita på att ens man aldrig legat eller kommer ligga med någon annan är inte ett cancerskydd.

            Och obs på att alltså hpv kan överföras vid annan sexuell kontakt än bara just penetrerande samlag.

            Nä jag står ju fast vid att man inte behöver göra cellprovet om man är oskuld. Självklart ska man göra sitt prov om man haft samkönat sex eller NÅGON form av sex där man haft direkt-/indirekt kontakt med någon annas kön, oavsett man eller kvinna…

            Att man inte behöver göra cellprov som oskuld ÄR fakta.

              Sen ang. att man rent tekniskt sett inte kan vara smittad av HPV om ens kille är oskuld – skulle såklart ändå råda ALLA sexuellt aktiva att gå på sina cellprovtagningar.

              JAG har inte gått på mina i SAMRÅD med gynekologer/barnmorskor. PRATA ALLTID MED EN BARNMORSKA, ta inte sådana här beslut själv utifrån vad man tror eller vad som står på nätet.

      HPV är väl något som utvecklas till cellförändringar efter att man fått viruset vid en samlag. Om det är enda skälet till cellförändringar så är du som oskuld safe, men jag har ingen aning om det är enda skälet

      Jag gjorde det för ett par månader sedan för andra gången. De testar både HPV-viruset och cellförändringar. Jag var INTE smittad av viruset men hade ändå förändringar så JA du borde gå.

    Det är knepigt det där, för nej, ingen ska ju kunna berätta för Paula vad hon ska göra med sin kropp. Men med att det blir knepigt menar jag att influencers likt Paula väldigt gärna öppet talar om sin kropp, och sin kropps förändringar, mål med kroppen osv. Genom att göra det förefaller det väl naturligt att det någon eller några av hennes många läsare också kommer ha en åsikt, i annat fall behöver hon inte dela med sig kan jag känna. Ju mer man öppnar upp sig om, desto större risk att folk kommer ha åsikter.

      nej. till skillnad från dig tycker jag att tjejer som kylie jenner som inte berättar om sina operationer gör mer skada än de som berättar. då förstår man varför kroppen ser ut som den gör och tror inte att någonting är fel på sin egna kropp som inte uppfyller den standarden. älskar förövrigt kylie men det är imo problematiskt att operera sig och inte berätta om att man gjort det.

    Beklagligt, jag lyfte brösten efter att jag överhört ett samtal när den man jag var galet nyförälskad i ”fickringde” mig. Jag såg att det var HAN som ringde och svarade glatt, det jag hörde var ” ska jag verkligen flytta ihop med henne, tänk och jag vill ja andra brudar och hon har för små bröst”. Till saken hör att jag inte ville flytta ihop men det ville han. Vi hade en stor kris, jag lämnade honom men tog tillbaka honom efter mycket om och men. Min känsla över mina bröst var för evigt förändrade, jag älskade mina små bröst som ammat två barn. Lyfte brösten och kan ju säga såhär:
    Dom blir rätt fina men INGEN nämner ärren. Dom känns vidrigare än ett par ammade bröst. Ärren kommer alltid synas och påminna mig om att en man fick mig att känna mig ful och osexig. Jag kände mig sexigare innan och hur ska jag förklara ärren för en ny man?

      Men fy, vilket as som sa så!!

    Är så trött på alla dessa operationer och botoxfixande. Influensorna ”normaliserar” fysiska ingrepp och det är en hel generation som sväljer betet och mässar ständigt att ”man gör vad man vill med sin egen kropp” och ”jag gör det för min egen skull” inte för andras. Bullshit ni är hjärntvättade och lurade. På 1980-talet var det bara utvikningsbrudar och porrskådisar som hade sillisar. Samma sak med att raka fiffin som ursprungligen är en företeelse inom porrindustrin som också exploderade på 1980-talet men numera är en folkrörelse. Förr rakade man bikinilinjen punkt. Ang bröstoperationer tycker jag att man ska vara medveten om att det inte handlar om endast EN operation utan du måste göra om det efter ett antal år då implantaten åldras. Kan bara säga som Strindberg: Det är synd om människorna.

    Paula gör en Annica, snyftar och förekommer så att hon ska slippa få skit och ifrågasättanden.

    Klart det är spons, och troligtvis redan haft kontakt med klinik innan hon grät och bokade konsultation.

    MEN – varför skulle det vara fel med spons, om det reklammärks och inte smygs med? – Jag menar om det ändå visas upp och kliniker rekommenderas vad är då skillnaden? Det blir väl lika mycket påverkan bara det att det låter finare MEN det är precis samma sak, samma marknadsföring och samma påverkan. Dina sådana här skriverier om att det är skamligt med spons-operationer gör ju ist att det leder till att det görs smygreklam, naivt att tro något annat.

      Såklart hon kommer och göra. Detta har hon säkert planlagt lönge och nu skall alla tycka så synd på hon. Jag tror hon skriver kommentarerna själv för att få sympati och inte bli ifrågasatt.

      Man har väntat på den här inläggen för alla visste att hon kommer göra brösten. Perfekt Paula är inte så perfekt.
      Hennes gammla klasskarater berättar ju at hon var en mobbare i skolan. Hon har varit så besatt av Paow. Hon fick kommentarer om kroppen, då går hon ner och typ svälter sig på nån kostschema och nu är det brösten. Hon skriver själv elaka kommentarer om sina egna bröst för att få sympati.

    Jag struntar i vad folk väljer att göra med sina egna kroppar. Det sägs att kvinnlighet inte sitter brösten, men det är inte riktigt sant. Om det vore så skulle inte cancerdrabbade erbjudas implantat och landstinget bekosta bröstförstoring för kvinnor som är plattbröstade. Bröst är starkt kopplat till det feminina och känslan av att vara kvinna, det kan de flesta som upplevt att förlora brösten intyga.
    Däremot är det ju en helt annan grej att frivilligt välja att operera fullt normala bröst pga att de inte har den perfekte formen och storleken. Man kan trots det se det som att även de värsta plastikbrudarna är offer för det patriarkala förtrycket och föreställningen om hur en snygg kvinna ska se ut. Trots att de har del i att normen upprätthållas är de också offer.
    Men att som Kissie och Sindy göra reklam för plastikkirurgi och aktivt försöka påverka sina följare att åka till AK Nygart och stoppa in Motiva implantat är så smutsigt och oetiskt! Sindy är ju helt borta stackarn, men Kissie borde iaf veta bättre. Det är ett skämt att hon skriver bok om feminism samtidigt som hon talar sig varm om hur fantastiska Motiva och kliniken är och hur perfekta, naturliga (just det) och kvinnliga hennes bröst blev, att det knappt gör ont osv. Hon ger dessutom råd till beundrande tjejer i kommentarerna som nu också vill operera sig. Givetvis är det exakt detta kliniken vill uppnå, även om Kissie försöker få det att låta som att de gav henne nya tuttar för att de är sååå himla snälla. Oetiskt av båda Kissie och Nygart!

      Men… vad är skillnaden på t ex Kissie och Annica E ? Båda två berättar om hur fantastisk kliniken är och kirurgen och inläggen och visar upp och skriver om hur nöjda de är och rekommenderar – enda skillnaden är att Kissie skriver i samarbete med. Men båda två påverkar lika mycket. Punkt.

        Mina bröst har absolut inget att göra med min ”kvinnlighet”. Jag är kvinna. Mina bröst är bara en kroppsdel för mig på samma sätt som min… tumme…eller vad som helst. Men patriarkatet vill gärna tala om för oss kvinnor hur kvinnor ska se ut o vara som kvinnor.

    Paula ska alltid ha ett ”problem” som för det första överdramatiseras, till och med ändras och som hela världen ska höra om – och det ska ältas i tio inlägg innan hon kommer att avsluta med att hon minsann inte ska opereras. Watch it. Win-win blir det för henne. Folk kommer att sympatisera med henne och hon kan fortsätta leva på sitt image. Precis som alla gångar barnen minsann ställer extrema frågor, hårtorken, träningen/hennes bara kropp, den rasistiska mannen osv.

    Den här tjejen är värre än Bella, men jag tror inte folk har insett det än.

      World!!!

      Så sant, så sant… Paula är besatt av att folk ska tycka om henne.

        Precis min uppfattning!

      Jo, har alltid haft den åsikten om Paula. Märkligt nog undkommer hon mycket av kritiken. Vet inte varför? Är det för hon är en bättre skådis än Bella kanske?

      Bravo

    Stör mig på influencers som blir sura för att de får hemska kommentarer med fortsätter trots det spä på ämnet. Om hon aldrig nämnt sin kropp, visat sina nya rutor på magen, poserat mm så hade nog inte så många börjat snacka om hennes kropp. Hon har många möjligheter att styra kommentatorfältet på olika sätt. Om hon nu är så osäker, varför då posta inlägg efter inlägg om det? det känns som hon vill ha en kroppsdebatt.

      Som man bäddar får man ligga! När man hetsar så mycket som Paula gör med alla sina bilder och inlägg efter inlägg om kroppen och sina bröst så får man tåla att någon skriver att dina bröst är små. Som om du inte vet att du har små bröst vad skall man skriva då ååå så fina stora tuttar du har? När du själv ber om kommentarer om din kropp så varsågod!

        Alternativt skriver man ingenting om hennes bröst ?‍♀️

      Och det är ju exakt samma sak med Bella, dock om mycket annat än just utseende.
      Som någon skrev, det går utmärkt att komma undan kritik en hel del, men de driver följarna exakt vart de vill/inte vill ha dem.

    Jag blev så ledsen när jag läste hennes inlägg. Jag förstår precis hur hon känner och jag vill bara krama henne och säga något tröstande.
    Personligen tycker jag inte hon ska operera sig, just för att hon är så perfekt som hon är och för att operationen görs på fel grunder.
    Jag hoppas hon skjuter på det en lång tid tills hon känner att beslutet kan fattas utan tårar och splittrade känslor.

    Jag förstår hennes osäkerhet helt och fullt!
    Opererade brösten som 22 åring, då jag hade en C-kupa & en A-kupa där bröstvårtan satt i armhåla i princip.
    Kan tillägga att jag är lång, har väldigt breda axlar & stor rumpa á la Kardashian-klanen.
    Det gjorde att jag var väldigt oproportionerligt i kroppen.
    Jag grät när jag var på konsultationen eftersom att läkaren var en man & jag hade ALDRIG under mina 22 år visat brösten för någon annan person.
    Nu, efter två barn, ser dom inte likadana ut som innan operationen (såklart) men det gör mig ingenting. Nu är mina bröst bara bröst för mig & inget stressmoment. Så skönt.

    Nu följer jag inte Paula längre, men om det är nån som i vart fall tidigare fokuserade extremt mycket på sin kropp så är det ju Paula. Att hon nu får ta emot kritik från läsare är liksom ingenting man blir förvånad över. Det är tydligen ok att ha stort fokus på sin kropp så länge alla säger vad man vill att de ska säga, men när nån ifrågasätter något så är det plötsligen synd om en? Ett tips är ju att inte skriva om sådant som man tycker är känsligt. Blir lite tokigt att göra tvärtemot och lägga massa fokus på det.

      Följer inte henne men det låter ju rimligt iom hennes senaste stora omvandling av kroppen. Att hon är kroppsbesatt.

      Bra skrivet !!

    Det är ju ändå så sorgligt det här med alla operationer bland influncers, det måste man väl ändå få tycka.. Tydligen räcker de aldrig till utseendemässigt för att sända ut sitt sk budskap som vandrande reklampelare. Och Bellas stora kampanjer om att älska sig själv visade ju sig bara vara en stor BLUFF, det med.

    Ja har också fött två barn och brösten är mindre och jag är inte helt nöjd, men de duger. Kan något aldrig bara få duga liksom.

    Det är väl inte så att Paula sagt ”hej, hörni, vad tycker ni om mina bröst?” men hon öppnar ju gång på gång upp för sådana typer av kommentarer när hon skriver om t.ex. bröstförstoring på ett sätt där hon på förhand nästan verkar ha förutsatt att det ska komma kommentarer på det?

    Önskar att det förbjudet att vara ”Anonym”. Att följa tråden när det vimlar av ”Anonymer”.
    Hur svårt kan det vara att skriva t ex 2 ..Så mycket lättare att svara till rätt person

    Skickad till modden p g a lite kritik mot CC’s kommentarssystem???

    Så det här är ett inlägg om något (tuttspons)som inte har hänt? Ok.

    Det jag tycker är synd att (menar nu inte just denna bloggare) att de alltid anger svepskäl. Rynkig hals efter viktnedgång, gäddhäng efter viktnedgång, argrynka som gör att alla tror man är skitsur, spruckna magmuskler. Äg att ni vill se yngre, slätare, smalare ut.

    Man lägger inte upp bilder eller videosar på sig själv när man gråter. Är bara så fult att fiska sympati. Speciellt när det rör kroppshets som hon själv sprider..

      Paulas blogg har ju alltid varit en mamma-blogg, men på senare tid har den ju fasiken övergått till att bli nån form av tränings/kroppsfokuserings-blogg. Så det är ju faktiskt anmärkningsvärt hur man ens kan bli förvånad över att folk kommenterar om sådant hon själv…eh ja…skriver om.

      Sant!

    Men årets clickbait måste väl ändå vara Linda-Maries olycka? Värre än båda Lagergrensystrarna tillsammans.

      Har hon sagt något om vad som hände när hon bröt fingrarna?

    Jag blir rasande. Bedrövad. Hon lägger ständigt ut texten om att träning för henne inte handlar om utseende osv. Hips vips är hon på väg att gå i samma fälla som så många andra unga kvinnor med stora följarskaror. Då är allt snack om att ”alla är fina som de är” inte värt ett ruttet öre. Fy fan för dessa osunda kroppsideal. Fasar för den dagen mina barn kommer att få upp ögonen för dessa s k ”förebilder”. Avföljer av ren princip samtliga som viker sig för hur män i världen talar om för oss hur kvinnor ska se ut. Fy fa-an var ordet.

    Ser otroligt pinsamt ut när en bloggare gör en *gråta ut* video för att få sympatier. Operationen är troligen sponsrad. Ena stunden gullar du med nån bloggare och i nästa stund är det hatdrev mot en annan.

      Men alltså exakt min tanke!!!!!!!!

    Jag har bokat konsultation för bröstförstoring, vet att jag påverkas enormt av skönhetsidealen men det är inte lätt att stå emot. Tänker att det hade varit skönt att ha en sak mindre att ha komplex över eftersom jag har så många drag som anses fula av samhället som inte går att ändra lika ”lätt” (hur lätt det nu är att sövas ner, bli skuren i och få implantat intryckta).
    Men det känns samtidigt som en jävla sorglig sak att göra??? Är så kluven

    Vidrigt med denna industri, plastikindustrin, som i mycket bygger på att intala osäkra kvinnor att de måste genomgå kirurgi i fullt friska fungerande kroppar för att duga. I vems ögon? Några puckon som kommenterar på en blogg? En tanke till. Vet ni vad det kostar att utbilda en läkare i Sverige? Ja, vad det kostar oss alla i skattepengar? Och sedan sysslar en del av dem vars utbildning vi betalat med att skära i fullt friska unga kroppar medan det är kris i cancervården i de flesta landsting.

    Men neeej Paula, du har ju två döttrar! ?

      Och det har ju Hugo oxå…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.