Öppet Spår

Det här är alltså ett inlägg där det är fritt fram att kommentera om vad du vill, när du vill, hur du vill, på vilket sätt du vill.
OT är mer än välkommet och det finns inga rätt eller fel.
Är du ensam hemma? Sjuk? Uttråkad? Vad som helst, du är VÄLKOMMEN hit för att snicksnacka om vad som helst!

Givetvis gäller samma regler som vanligt och om man inte sköter sig kan man bli satt på moderering – men det är sen gammalt och ni sköter ju er så go nuts…

Och ett HEADS UP!
Vid 21.45 kommer det dyka upp ett bonusinlägg här på bloggen.
Just sayin’…

463 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Någon som hunnit se 22 july på netflix? Sevärd?

      Ja det är den. Såg den förrigår med familjen och inte ett öga var torrt.
      2 dagar senare tänker jag fortfarande på händelsen…
      Kolla på den!

        Är den bättre än utöya filmen? Alltså är det mer dialog och mer ”film”? 🙂

          Har tyvärr ej sett den och kan inte uttala mig om det. Dock vad jag förstår så är det mer av själva händelsen i utöyafilmen, medan 22 july kort går igenom det och fokuserar mer på rättegång och livet tiden efter händelsen.

            Okej, jag tyckte utöya filmen var seg, hände nästan ingenting, eller inte i jämförelse med vad jag hade läst om den. Händelsen i sig är såklart jättehemsk

      Nej! Se den på Viaplay istället!
      I den här på Netflix har vi alltså norrmän som pratar engelska?
      Den är inte superkass men den andra är en miljard gånger mer sevärd.

        Har inte viaplay. Varför släpper netflix sin film på viaplay? ?

          Där är två olika filmer. Helt olika. En norsk film och sen en ren Hollywoodproduktion.

            Okej… Fast frågade om den här specifikt ?

      Jag såg den på Netflix… Tyckte den var sorglig för man tänker på det som hände. Men filmen i sig var inte alls bra. Har hört den andra är bättre .. men ska kolla båda så är det gjort 🙂

      Kollar på den nu faktiskt…

        Ska jag se den?

      Men varför var den på engelska ? Det förstörde så mkt tyckte jag. Varför skulle ett helt land snacka norsk-engelska? Tror filmen skulle slå lika stort även om karaktärerna hade pratat på sitt modersmål. Det blev bara så fel att familjerna sinsemellan snackande engelska…. och nej, jag menar inte att filmen är dålig pga det , undrar mest varför ?

      Pratade med en tjej som var med på utöya och frågade henne hur hon reagerat när hon insåg att det skulle göras film om massakern , hon skrev samma sak till mig ; att ja, filmen behövs. Det ska inte tystas ner men engelskan gör den lite märklig. Hade den varit på norska hade den säkert känts mer äkta♥️

      Men verkligen en sevärd film, oavsett♥️

      Tyckte tyvärr inte den va sevärd… Tyckte inte man fick någon känsla för den eller uppfattning. Och sen har dom norska skådespelare, men ändå är talspråket engelska, vilket gör att man tappt fokus på själva handlingen.

      Jag har läst boken ”En av oss” och där fick man såååå mycket känslor och man lär känna karaktärerna. Där är det känslor och den är hemsk. Man får verkligen en så klar bild över själva händelsen (hur hemsk den än är), men tyvärr fick jag ingen känsla alls över filmen..

        Okej ?? verkar vara olika bud

          Tyckte inte heller om den. Mörk (alltså inte känsla utan aldrig lampor tända). Väldigt lite om själva händelsen, mest efteråt och det var ganska segt. Lång var den också.

          Visste inte att den andra fanns på Viaplay, ska se den!

            Okej ?? fick pappa att se den ikväll så kollar jag imon om han gillade den hahaha. Vi brukar tycka ungefär lika

    Om ni fick chansen att göra en väldigt nyttig, bra förändring med vad som helst.

    Vad skulle ni göra?

      bli smal

      Sluta äta godis… ? går bara inte..

        Har precis samma problem! Klarade 3 månader innan bröllopet men sedan nej gud nej! Snyggaste dagen av mitt liv var bröllopsdagen, men har nu på 6 månader gått upp massor pga godis och godheter! ?

        Samma här! Kan inte ligga på soffan på kvällen utan att äta alldeles för mycket godis. Ligger med en Zoo-klubba i munnen nu.

        Nån som har tips på hur man blir av med godisberoendet?

          Man slutar äta. Och när sockersuget sätter in så sätter man sig på händerna och struntar i att äta godis.

          Man tar ut klubban ur munnen ?

          Lchf, jag körde det för att bli av med sockerberoende, käkade nutella direkt ur burken framför teven. Det tar tre dagar sen är sockersuget borta. Jag använder dock inte LCHF längre, tycker om att springa och då krävs kolhydrater. Men är inte sockerberoende längre.

      Ingenting. Hade jag haft en tidsmaskin hade jag dock åkt tillbaka och gett mig själv en örfil vid första ciggen och sparat mina lungor från 12års rökande. Hoppppas att alla rökfria år gör de lite gladare i längden iallafall, men fan vad onödigt det var att röka

      Sluta äta socker.

      Skulle sluta banta

      Bli fri från mitt drogberoende. En gång för alla.

        NN ❤️ Know the struggle

        Same…

        +1

        Vet inte vilken dag det gick över till ett beroende och ofta så får jag för mig att det skulle kännas bättre om jag visste.
        Gör ju ingen skillnad, men jag vill ändå kunna tänka tillbaka och hata just den dagen.. Konstigt tänk, jag vet. Sån e jag..

      Fixa klimatet.

      Trolla bort Trump

        Varför?

          För att vi har en mycket oberäknelig och lättmanipulerad man på en av världens mäktigaste poster. Han kan hinna förstöra mycket ännu.

      Sluta sträva efter att nå nästa nivå av skev så fort jag festar. Min hjärna i veckorna mår inte bra av vad jag för mot den på helgerna men gillar att sesha för mycket.

    Töntig fråga kanske hahah men vad har ni för tips för att bli bättre i sängen? Känner att mitt o pojkvännens sexliv börjar bli lite tråkigt så vill hetta upp stämningen igen. Ber om ursäkt om någon tycker frågan är för mkt!!

      Porr, leksaker, sexnoveller

      sex med män blir snabbt tråkigt, svårt att undvika

        Trams

          ja heterosex är att klassa som rent trams

            #inteallaheteros in 3…2..1…

              Jag fattar inte? Klart att man som homosexuell tycket att hetrosex är trams? Och klart att jag som hetro inte lockas av homosex? Det är ju det som är själva…grejen.

                Håller med och det märkliga är att det alltid är samma människor som ska höja sig själva genom att förklara hur tråkiga de andra är.
                Hur var det nu igen? Visst fan; Tomma tunnor skramlar mest!

            Tycker samma sak som dig eftersom jag är lesbisk, men gillar verkligen inte din attityd. Du beter dig som en homofob

        Tur jag inte är en homosexuell man då alltså. Då hade det vart kört.

        Hur menar du då? Finns väl mer variationer på sex då tänker jag. En ärlig undran!

      Fantisera tillsammans med honom. På så sätt kan man lätt lista ut vad den andra skulle vilja krydda det med.

      Känns det som att det är du, din kille el båda som är ”tråkiga”? Är det bara in, ut, sprut o slut el? Vad vill du förändra? Finns så mkt att tipsa om bara du kan sätta fingret på problemet lite grann.

        Få fingret satt vid analöppningen istället! Och be om lite rumpmassage med massageolja. OMG!

      Testa att vidga vyerna lite. Träffa andra par tex o ha lite extra parmiddag ?
      Lek några lekar o se var ni hamnar, till sist kanske partnerbyte el sex i samma rum.
      Gav oss en rejäl skjuts framåt efter 12 år tillsammans ?
      Har gett oss många gemensamma fantasier o faktiskt en stabilare relation.

      Surfa lite sexleksaker och klicka hem något ihop. Berätta om fantasier etc. prata mer sex öht! Ha sex någon annanstans än sängen. ?

        om ni är i en liten båt betänk att det blir svallvågor…. *just saying*

      Analsex, om ni inte redan kör med det. Det är det bästa jag vet! ♥️ Viktigt med mycket glidmedel och att du bestämmer takten.

    Varit hemma från mitt jobb i en hel vecka nu. Varje dag har jag tänkt “imorgon går jag tillbaka igen till kontoret” men varje dag har jag känt ett sådant motstånd.

    I måndags kände jag mig enormt slut. Jag sjukanmälde mig, påstod huvudvärk även om det mer var enorm trötthet. Jag vaknade vaknade inte förrän cirka kl 14 på eftermiddagen efter att ha somnat om på morgonen. Då hade jag sovit cirka 14-15 h totalt. Är enormt seg på dagen, gör ingenting vettigt alls. Somnar ändå som en stock runt midnatt och sover ännu en gång cirka 13 h i sträck till nästa dag. På onsdagen börjar det ljusna, och sover runt 11 h den natten. På torsdagen började jag känna mig mer normal igen och som mig själv. Idag känns det bättre och hade till och med lust att lämna lägenheten för en promenad i höstsolen.

    Jag har senare under veckan mejlat med min chef som tror jag har en rejäl förkylning. Kan inte förmå mig att säga att det “bara” är att jag är trött. Vill inte berätta hur jag känner för är rädd eftersom vi ska ha ett kombinerat utvecklingssamtal/lönesamtal snart och jag vill inte påverka min karriär negativt och verka inkompetent.

    På ett sätt känner jag att jag kanske hittar på mina symptom. På ett sätt känner jag att jag borde ta signalerna på allvar. Det är en ständig kamp inom mig om det här är på riktigt eller bara någon konstig dipp.

    Tror ni jag är i riskzonen för utmattning med tanke på mina symptom samt min trötthet? Jag är en 28-årig tjej. Här är några andra symptom som får mig orolig:

    – [ ] Jag har börjat minnas saker sämre, kan ofta inte komma ihåg på rak hand vad jag gjorde i helgen, vad jag pratade om med människor, vilka beslut vi tog på möten, men också långtidsminnet med saker som hände förr känns rätt luddigt. Minns ofta inte vem som varit med på vilken middag i kompisgänget osv.
    – [ ] Har mycket ångest för mitt jobb. Mitt jobb är krävande. Jag jobbar är ansvarig för att vi ska få in 40 miljoner, men har inget budgetutrymme för att driva kampanjer. Vi ligger flera miljoner back och det känns som jag får skulden. Det är bara jag som jobbar med det här på heltid i hela organisationen. Blir alldeles tung inombords av att tänka på det. Tänker att allt är mitt fel även fast jag inte vet hur jag ska vända det. Tänker att jag saknar kompetensen. Samtidigt älskar jag mitt jobb! Gillar arbetsuppgifterna, kollegorna och chefen för det mesta. Känner mig ju riktigt glad och upprymd ibland så tänker att hur jag känner ibland inte är så farligt…
    – [ ] Känner mig ibland distanserad i mötet med andra människor senaste halvåret. Känns som att jag går på en autopilot. Som att jag bara babblar på. Har märkt på sistone att jag har svårare att lyssna på mina vänner och svårare att ta in vad de säger.
    – [ ] Jag håller på att planera mitt bröllop och gör därför em förberedande äktenskapsbok. I söndags grät jag i två timmar inför min fästman över att jag inte kunde svara på enkla frågor som hur jag vet att jag älskar honom, för kunde inte uppbåda några känslor inombords… Blev rädd för min reaktion, men skyllde direkt på att jag sovit för lite natten innan. Men känns så knäppt…
    – [ ] Jag kan känna mig ursinnig utan anledning, känt så i ca ett år från och till. Har kastat fulla yoghurtpaket och glasburk i golvet när ingen annan varit hemma för att ta ut aggressioner. Nu har jag lärt mig att sätta mig och andas istället för att reagera på impulsen… Känns som jag förlorar kontrollen över mig själv i vredesutbrott utan anledning.
    – [ ] Min kollega på min avdelning har varit sjukskriven i ganska exakt ett år nu för utmattning. Trodde det var lugnt för mig nu för jobbar mycket mindre övertid sedan hon blev sjukskriven. Jag har knappt någon övertid efter det. Hade rätt rejält med övertid innan hon försvann, men blivit snällare mot mig själv efter detta. Så tänker: klart jag inte kan gå in i väggen när jag bara jobbar normala timmar…
    – [ ] Min företrädare på min tjänst var också sjukskriven för stress. Hon fick sparken. Jag fick jobbet som vikarie samtidigt som hon var sjukskriven, sedan blev hon avskedad på grund av ”arbetsbrist”, vilket är nonsens. De gjorde om tjänsten på pappret för att kunna ge mig den istället. I princip har vi identiska uppgifter. Min chef brukar raljera över henne ibland. Det gör mig orolig att han ska ersätta mig också.
    – [ ] Märkt att jag har oerhört svårt att exempelvis skriva texter på jobbet, jobbar med att skriva mycket. Blir som suddigt när jag ska lösa uppgifter eller planera projekt. Det går helt enkelt väldigt segt för hjärnkontoret. Den mentala skärpan finns inte alltid där. Känns som bomull i huvudet. Det var värre innan semestern i somras men lite nu också.
    – [ ] Var på jobbresa häromveckan i utomlands. Var ute och gick en kväll i staden själv och fick sådant tryck för bröstet och ont i arm att jag satte mig på en bänk. Googlade symptom på hjärtattack för blev orolig på riktigt men smärtan släppte efter en stund så tänkte att det inte var någon fara. Känner av trycket över bröstet ibland. Det fanns ingen uppenbar anledning för mig just då att känna trycket.
    – [ ] Jag kom på idag att jag faktiskt äter huvudvärkstabletter flera gånger i veckan. Brukar skylla huvudvärken på synfel men kan vara något annat när jag tänker efter.
    – [ ] Är ofta stressad och känner att ingenting är tillräckligt.
    – [ ] Känt mig förkyld en månad utan att det varken brutit ut på riktigt eller blivit bättre
    – [ ] Tänkte enormt mycket på jobbet under mina tre veckors semester i somras. Funderade över då om jag ska söka nytt jobb men valde att stanna av flera anledningar.
    – [ ] Vi har så stressig arbetsmiljö att vår chef inte tar sig tid för utvecklingssamtal. Så vi ska ha kombinerat utvecklings och lönesamtal snart istället… Därav oron för att uttrycka att jag är sliten…
    – [ ] På fritiden läser jag distanskurs, kvällskurs, sitter i en ideelll styrelse, tränar osv. Har rätt fullt upp hela tiden.
    – [ ]
    Samtidigt är jag ju glad och känner mig absolut inte utmattad hela tiden…

      Hann du skriva det på 3 minuter eller förbereder sig folk på riktigt och väntar på att klockan ska bli 20.00 en fredag med sina livsproblem?

        Sluta vara så dryg, snälla. En person skriver in och vill prata med någon om sina problem och det här var det du kände för att svara? Vad spelar det för roll? Tyvärr har jag inget bra råd till ”stressad?” Mer än att det låter som att du har pressat dig själv för hårt, ja. Hoppas du hittar en balans i allt. Kanske du kan gå till vårdcentralen på måndag och beskriva ditt mående för läkare?

          Ja? Eftersom det var exakt det jag svarade? Ganska dum fråga

            Scrolla vidare nu, det är tydligt att denna tråd retar dig så spar på din energi till en tråd som intresserar dig.

            Nivån var inte så hög för trollen ikväll. Det blir säkert bättre imorgon ska du se!

        Hur tänker du egentligen när du kommenterar sådär? Finns folk som inte har stöd i verkliga livet, om det underlättar för de att kommentera här är det väl bara positivt?
        Jävla idiot, tänk efter nästa gång.

          Sorgligt

        Ja du, vad tror du själv? Var det skönt att trycka till? Många får väldigt kloka och bra svar på frågor som de funderar på och att lufta tankarna med lite input hjälper en oftast att ta nästa steg. Öppet Spår är perfekt för det. Har du ett problem med det?

          Dom har problem med sig själva och mår piss därför kan dom inte hjälpa andra.

        Men!!!

        Här är det en som visar respekt för de som dissar de som lägger en ”OT” när det inte e öppet spår, och kanske filat på sitt inlägg o copyright paistar in vid 20.00 för att inte riskera att stööööra ngn lättkränkt.

        En sak e säker – det går aldrig o göra alla nöjda.

        En del är nöjda med att vara missnöjda.

        Faktiskt !

        Sitter du påriktigt kl 20.00 en fredagskväll här inne och hånar någon som försöker få tips och tankar om sina livsproblem?

      Hörru, läs det du precis skrivit och reflektera lite över om det hade varit en närstående vän som talat om samma sak för dig. Du vet innerst inne redan vad som du ”lider” utav. Du behöver besöka en läkare, bli sjukskriven en tid och fokusera på vad som är viktigt här i livet. Vad som ger DIG energi, livslust och glädje. Behöver du sova så gör det. Behöver du promenera, gör det. Kom på vad som gör dig lycklig. För det är uppenbart inte detta jobb.

        Håller med till hundra procent! Ett arbete är inte allt här i livet, speciellt inte om det är orsaken till att man knappt har ett liv att leva! Sjukskriv dig och fokusera på att hitta tillbaka till ditt liv som du vill leva. Om chefen sparkar dig, ta kontakt med facket eller sök ett nytt jobb med färre stressande arbetsuppgifter. Du är värd mer än ditt jobb! <3

      Stressad 20:02,

      Jag tror att du kan ha gjort dig själv en stor tjänst och förhindrat långvarig utmattning genom att du vilade upp dig nu. Fr o m nu (nu!!) så prioritera mycket sömn, vila, hård fysisk träning, avslappning och liknande. Inte vänta, okej!! 🙂

      Det som jag tror är det du ska vara extra vaksam på är att du har så stort ansvar, planeringen av giftemål samt att hon som du var vikarie för fick gå. Det skrämmer dig kanske mer än du ens inser själv, även om du verkar förstå det redan nu.

      Så se till försöka byta den negativa stressen till en positiv stress om möjligt och gör dig stresstålig!

      Min rekommendation som dagligen mötet människor i denna situation är att kontakta sjunvården, OMGÅENDE! Antingen vårdcentral eller företagshälsovård. Det du beskriver är tydliga tecken på utnattningssyndrom. Något du bör ta på största allvar! Jag hoppas du har en bra arbetsgivare som sätter in rätt hjälp för dig i det här! Ta hand om dig ?

      Hej,
      Mycket i din berättelse som tyder på utmattning/utbrändhet. Boka tid till läkare på måndag för bedömning.
      Ta hand om dig. Din hälsa och mående är det viktigaste du har. I alla andra sammanhang är du ersättlig <3

      Mvh /läkare på vårdcentral

      Jag tror att du borde ringa vårdcentralen på måndag och be att få prata med en samtalsterapeut. Jag hade samma symptom som du beskriver 2 år in i min universitetsutbildning. Jag tog studieuppehåll och började arbeta, efter 2 månader kunde jag inte längre äta, en dag kunde jag inte läsa en text och strax därefter kunde jag inte prata. Jag trodde att jag fick en stroke. Tillslut tog jag tag i min hälsa och fick enorm hjälp genom min terapeut och medicin. Det har varit 2 väldigt mörka år, men senaste månaden känner jag mig äntligen lycklig på riktigt igen.

      Hej ”du som skrev långt”, du har tydliga och starka utmattningssyndrom. Ta med dig denna utförliga lista till din husläkare omedelbart. Du har redan kraschat. Det är dags för återhämtning. Jag hoppas att du tar tag i detta nu. Tänk på dig själv nu. Kram

      Har du kollat upp symtomen på sköldkörtelproblematik?

      Du beskriver hur allt startade för mig. På pricken. Värst var känslan av att allt hängde på mig och jag inte hade medel att ändra något på jobbet.
      Det finns ett enda råd: LÄMNA JOBBET I TID! Det blir inte bättre av sig själv. Det enda du gör är att koka din hjärna i stress. Se hur det gick för din föregångare.

      Jag var sjukskriven helt i ett halvår. Mådde skit. Det var hemskt. Bytte arbetsgivare och mår bättre idag, 3 år senare men det var en tuff resa. Först nu känner jag mig hel igen.

      Ta hand om dig!

      Jag var utmattad förra hösten och känner igen mig i det du skriver. Jag sjukskrev mig och tog hand om mig själv.
      Om jag skulle ge dig ett råd så är det att lyssna på DIG och DIN kropp. Och du ska inte känna skuld för att du är hemma från jobbet eller inte orkar med vissa av dina arbetsuppgifter.
      Lägg energi på det du mår bra av att göra.

      Svar JA din nuvarande livssituation är ej hållbar.
      Vad kan Du ändra på?
      Kan du få fler timmar på ett dygn?
      Klona dej själv?
      Få chefen att förbättra sin medarbetarpolitik? (som verkar urusel)
      Om du svarar nej på dessa frågor då vet du nog själv vad du behöver göra.
      Kram och lycka till, välj din hälsa innan det går för långt.

      Detta är utbrändhet! Sjukskriv dig

        Tack för alla svar! <3

        Hade ju hoppats att någon bara ”näää men det där låter inte så farligt! Kör på som vanligt!” men ögonöppnande att läsa era erfarenheter.

        Tänker alltid att utmattning ska vara värre än det jag känner. Läser om folk som inte klarar göra något, inte klarar läsa eller någonting. Det funkar ju det fint för mig… och redan nu efter en veckas vila känner jag mig mer i balans. Men ska kolla med en vårdcentral om vad de tror!

          Om man är långvarigt allvarligt utmattad brukar inte en veckas vila räcka (enligt läkare). Men. Bromsa hårt nu. Gör bara det du absolut måste och på tal om måste. Ändra det ordet till vill, behöver och liknande. Det låter konstigt men det hjälper en bit.

          Jag tror absolut du är utbränd. Tyvärr. Gå till vårdcentralen på måndag, pusha dem att ge dig en tid. Och jag måste förvarna dig: Var påstridig! Vissa läkare vägrar sjukskriva för utmattning (de tror det är hittepå och säger ”jag kan inte sjukskriva dig för du är trött!”). Du måste då vara stark och stå upp för dig själv! Säg att du har enorma koncentrationsbesvär och verkligen inte klarar jobbet. Vill bara du ska vara förberedd på hur jobbigt det är att ha med vården att göra. Vissa får för sig att utbrändhet = ett års sjukskrivning. Jag fick TJATA mig till EN månad… kram och lycka till!

      Orkade inte läsa allt. Men tänker så här. Ta kontakt med företagshälsovården så att du får prata med någon. Har ni ingen företagshälsovård så kontakta din egen vårdcentral. Du har ju uppenbarligen något i kroppen som är ur balans. Det behöver du lösa. Du kan inte gå omkring och må som du gör. Det är din kropp och ditt liv och du har många år framför dig. Make it count.
      Ta hand om dig

      Hej,
      Jag tycker du skall gå till Vårdcentralen och berätta precis allt det du har skrivit. Låter som du har början till Utmattningssyndrom. Jag har kört på i flera år tills det tog helt slut för några månader sedan, hade domningar i armen så fort jag blev stressad (till slut varje dag), problem med minnet, var jämt arg osv. Har fortfarande inte förstått att jag är utmattad, men är så glad att läkaren sjukskrev mig. Jag säger inte att du behöver bli sjukskriven, men jag tror du behöver hjälp. Och det är din arbetsplats det är fel på. Kram

    Toftby har tydligen blivit ”hånad” i Breaking News. Ngn som sett? Tillbaka kaka med lite härskarteknik med att hon inte vet vem som är vem.

    Tips på vart man kan köpa billigt löshår? Det är till en halloweendräkt + ska flätas så kvalitén spelar ingen roll. Har googlat men hittar inget bra så tänkte om nån här vet!! ?

      Kanekalon. Plasthår ?

      Flying Tiger (gamla TGR) hade billiga långhåriga peruker nu inför halloween, kanske kan vara något?

    Hej!

    Hoppas inte detta uppfattas som jättestörande. Jag är en helt vanlig mamma från en helt vanlig liten småstad. Jag har så länge velat göra något av mitt intresse för film men det finns fasiken aldrig tid. Senaste lilla tillskottet i barnaskaran är dessutom extra krävande. Har till och med funderat på att skaffa gymkort för att ha ursäkt för komma iväg… till ett fik och skriva. Jag har i alla fall hittat lite tid när jag ändå ammar bebisen till att skriva. Hade blivit så jäkla glad om någon ville kolla in och säga vad ni tycker. Om detta kan bli något fler kan börja följa. Jag tycker jag Instagramsidan blivit riktigt fin. Vadskavise heter den. Önskar alla en riktigt fin fredag oavsett.

    PS. Se Utöya filmen på Viaplay och inte den på Netflix!!

      Va? Varför skaffa gymkort för att kunna komma iväg? Är gym enda accepterade anledningen till egentid?

      Jag gillar konceptet och tar tacksamt emot filmtips!
      Skulle gärna se egna tankar och reflektioner om alla filmer du tipsar om dock ?

        Hej! Det är lite tanken att jag ska göra det sen. Men för att det inte skulle se så tomt ut så skrev jag korta recensioner på typ 35 filmer (många timmars jobb kan jag meddela haha).. Men det jag vill är att skriva RIKTIGA recensioner.

        Tack för input <3

      Klart du ska ta dig tiden till detta! Planera in ett par timmar några gånger i veckan(likvärdigt några gymbesök) sätt dig på
      Det där caféet och skriiiiiiv. Ba gör det!

    Det här blir en relativt lång text, tack alla ni som orkar läsa!
    Jag har egentligen alltid haft ganska mycket ångest och speciellt oroskänslor. När jag började universitetet nu i augusti har ångesten ökat och det känns som jag är på helspänn konstant. Jag är rädd för att misslyckas, att inte bidra på grupparbeten, jag är orolig för det sociala och bara småsaker som att komma för sent eller inte hitta rätt föreläsningssal. Utöver detta går jag runt och oroar mig för saker i min vardag, allt från att min lägenhet ska börja brinna när jag sover till att inte hitta min cykel när jag har parkerat den nånstans. Ibland får jag kraftiga attacker då jag bara gråter och hyperventilerar.
    Pga alla oroskänslor jag har känner jag mig helt slut i huvudet och i kroppen, jag känner mig liksom tom, som om jag inte har några andra känslor.
    Jag behöver råd för att ta mig ur det här själv, jag vill alltså inte ”prata ut” hos någon. Jag döljer detta för alla i min närhet och tyvärr klarar jag inte av att berätta för någon. Jag tränar relativt mycket och det kan lugna mig för stunden, men vad kan jag annars göra för att bli av med ångesten?
    Vill tillägga att jag hela tiden försöker utmana mig själv och utsätta mig för det jobbiga, men jag känner inte att det blir bättre för det.

      Hej! Läs vad jag skrev till Anonym 20:02 högre upp (som skrev en mkt lång text) jag säger samma sak till dig: gör allt för att motverka stressen och börja nu. Det är en mkt stor och stressand OMSTÄLLNING att börja på universitetet. Allt gott till dig!

      GAD. Du måste söka hjälp för du kommer inte fixa det på egen hand. Takes one to know one, tro mig. Våga ta hjälp, man kan må så mycket bättre!

        Instämmer, sök hjälp <3

        Så jävla klockrent GAD. Började sådär för mig också, den eviga paniken över att allt ska gå åt helvete. Rädd för att lägenheten skulle ta eld, rädd för att inte bidra på uni, rädd för allt. Det jag varmt kan rekommendera är SSRI och KBT i kombo med varandra. Det kommer bli bättre men du måste få hjälp.

      Det är inte alltid man ”pratar ut” hos psykolog eller kurator. För mig var det chansen att få verktygen att hantera min ångest.

      Hej vilken skola läser du på? Jag började också högskolan i höst (Gävle) dom har skickat ut otroligt bra information om man behöver stöd på något sätt kring studierna eller annat. Jag tänker att om du börjar i någon ände kanske resten inte blir så tungt heller. Ingen perfekt och vi är mänskliga! Hoppas du hittar ett sätt att handskas med stressen?

        Hej hej! Jag jobbar på hig jag??

          Jasså? ? som vad?

            Jag är doktorand. Kikade in på din blogg och såg att du läste krim. Så spännande!

      Ta kontakt med studenthälsan. Att prata med kurator/psykolog/terapeut har inte att göra med att prata ut. Det handlar om att du ska få verktyg till att hantera din ångest och oro, och det är exakt vad du behöver just nu. Sök hjälp, det finns massor av hjälp att få som kommer göra din situation så mycket bättre.

      Som sagt så vill jag inte träffa någon. Tack ändå, jag löser det själv ?

        I all välmening: jag försökte lösa det själv i 23 år. För precis som du har jag alltid alltid haft oro och ångest. Det som hände i livets 23:e år var att jag kraschade totalt. Avgrundsdjup depression med självskadebeteende och utan vilja att leva. Funderade hela tiden på hur jag skulle våga ta livet av mig. Då vågade jag till slut berätta för en vän hur illa det var. Hon pushade mig att gå till studenthälsan och där började en fruktansvärt jobbig resa. Men det är en resa jag skulle göra tusen gånger om. Nu är jag i livets 27:e år och har aldrig varit stabilare och mer välmående. Ångesten som konsumerade mig fullständigt då, är nästan helt borta. Skriken har blivit till små viskningar som bara gör sig påminda ibland. Ingen depression, inget självskadebeteende och en livsvilja.

        Jag säger inte att du kommer bli lika illa däran som jag var, men jag säger att risken finns. Och jag säger att med professionell hjälp så kan man bli av med skiten och få LEVA. Ta hand om dig.

      Hej,
      Om du verkligen inte vill träffa någon så kanske prova på KBT-appar eller böcker?

      Tror också du kan ha GAD för känner igen mig i symptomen. Sök hjälp, Kbt har hjälpt mig mycket, det är inte så mycket att prata ut utan mer att få verktyg att klara av olika situationer.

    Jag och min fästman ska snart börja planera vårt kommande bröllop. Jag är svensk (icke-troende) och han är arab från Irak (muslim men inte religös). Jag har ingen jättestor erfarenhet av bröllop, varit på 2 traditionella svenska bröllop och 2 arabiska bröllop.

    De svenska bröllopen jag varit på har ju börjat med en kyrklig ceremoni med efterföljande bröllopsfest. Börjar med en skål, man sätter sig till bords och maten blandas med tal. Efter att maten är klar och tårtan börjar fest med dans.

    De arabiska bröllopen jag varit på har det inte varit någon ceremoni först, utan man har kommit direkt på bröllopsfesten och när alla gäster har kommit kommer brudparet in (på ena bröllopet kom de t o m 2 timmar efter att gästerna anlänt). Och sen har det varit MYCKET dans under hela middagen i princip. Mat blandat med dans kvällen ut.

    Så det jag undrar är om det är någon här som har haft ett svenskt/arabiskt bröllop och hur det såg ut? Blandade ni de båda kulturernas traditioner, eller hur gjorde ni? Jag vill gärna ha någon form av ceremoni först, men inget kyrkligt (av förklarliga skäl). Det jag gillar med de arabiska bröllopen jag varit på är just att det är mycket dans under hela kvällen och det jag gillar med svenska bröllop är bland annat talen.

    Är det någon som har tips på hur man skulle kunna lägga upp ett svenskt/arabiskt bröllop? Eller om du själv har haft det, hur gjorde ni? 🙂

      Så spännande! Vill också veta!

      Har inte din fästman någon kvinnlig släkting du kan fråga om råd? Ta hjälp av? Så kan ni försöka pussla ihop något från bådas sidor.

        Jo han har flera systrar! Men tänkte att det kunde vara kul att höra om någon genomfört ett liknande bröllop och hur det såg ut 🙂

      Jag har varit gäst på ett lyckat ”mix”-bröllop (svensk/persiskt). Först vigsel i svensk kyrka. Därefter blev det middag på bokad restaurang. Persisk buffé. Under middagen några tal. Sedan blev det dansgolv som inleddes med att bruden dansade knivdansen (?!) – nytt för mig. Dans HELA kvällen. Bra koncept.

      Hej! Min mans familj är från Irak (inte muslimer dock) och vi hade ett svenskt/arabiskt bröllop! Vi är inte alls religösa och detta var vi överens om att vi ville ha:

      -”Svensk” vigselceremoni med mycket musik (jag är folkmusiker från Dalarna och hade planerat låtar för mitt bröllop i åratal).
      -Arabisk bröllopsfest.

      Vi hade först en borgerlig vigsel i festlokalen som var möblerad och dekorerad för vigsel. Vi hade in- och utgångsmusik och våra vänner framförde även låtar under ceremonin. Efter vigseln gick alla ut från lokalen för mingel. Ute fanns det dricka och bord att hänga vid medan personalen flyttade alla stolar till borden i lokalen och gjorde ordning för festen. Sedan gick alla gäster tillbaka in och efter ett par minuter dansade vi in till den arabiska festen. Vi var inte så mycket för tal och hade därför inga, men det skulle lätt kunna ha planerats in. Vi dansade och åt mat i princip hela natten och alla våra vänner och släktingar sa att det var ett superbröllop just för att det var lite annorlunda för allihopa. ?

      Hoppas verkligen att ni får ett fantastiskt bröllop!

    Fredag då alltså. En total känsla av hopplöshet bara just nu. Skilde mig från ett totalt stolpskott till man som fortsätter att dränera mitt psyke och min ekonomi. ”Du måste ju tänka på barnen och för barnens bästa behöver jag må bra med” Ja, jag är korkad som fortsatt hjälpa honom men fan, barnen är en weakspot. Nu sitter jag i skiten. Pank, skulder över öronen, sjukskriven pga stress och dessutom vart jag av med jobbet i torsdags. Vad fan ska jag göra? Håller en glad min för barnens skull för att dom inte ska få reda på ngt. Men jag känner mig bara så ensam och att allt bara är hopplöst. Sorry att jag sabbar fredagskänslan men jag vet knappt vart jag ska ta vägen.

      ❤️ Inga bra råd men en varma tankar till dig.

      Fy vad trist att höra! Styrka till dig ?
      Du måste sluta hjälpa ditt X ekonomiskt eller med andra medel. Du måste ju också må bra för dina barn?! Skit i han och fokusera helhjärtat på dig och barnen även om det kanske ser tungt ut och inte det lättaste att utföra, men han kommer inte tacka dig för att du skuldsatt dig för honom. Hoppas det löser sig ?

      Känner med dig, Sofie! För barnen gör man ofta (alltför) mycket. Jag tror att just det att man är känslosam och skör med den biten, så finns det något att använda för ditt Ex. Låt honom inte! Det som är gjort är gjort, men aldrig mer.

      Ibland lär livet oss genom den hårda vägen, dvs vi står ut och står ut och sedan är måttet rågat för oss. Försök vara förstående mot dig själv, det är lätt att ens Ex. får den makten när barn är inblandade. Lider med dig, tro inget annat!

      Nu har du tagit bort den makten från honom. Aldrig mer, okej?! Håller på dig!!

    Hejsan allihopa!

    För några månader sedan blev jag lämnad av min man. Jag har sedan dess ensamt ansvar för våra barn (nu 3,5 år, 2 år och 6 månader).

    Nu försörjer jag mig själv och tre barn på 8000 kr + barnbidrag och det går inte runt. Mitt minsta barn börjar på förskola hösten 2019 så tills dess måste jag på något sätt få detta att gå ihop. Socialen hjälper inte till då jag ”ska” kunna gå runt på dom pengar jag får in, men det gör jag inte. I alla fall inte såhär i säsongsskifte när det är dags för vinterkläder och julklappar.

    Till min fråga; Vad kan jag göra? Finns det något jobb jag kan sköta helt hemifrån? Var hittar jag billigast kläder till barnen? ALLA tips mottages enormt tacksamt!

      På vår öppna förskola här så finns där så folk både kan skänka kläder och ta emot. Kolla om det finns något sådant? Bytesdagar?

        Tack för tips. Jag ska kolla!

      Inte svar på din fråga men vill bara säga FAN vad du är grym som tar hand om era 3 barn. Jeflar vilken vinnare (om än inte ekonomisk) du kommer vara i lycka och nära kontakt. Kämpa på, you go girl ??❤️

        Tack!! Fasen vad det värmer att höra. Det är inte lätt att bli lämnad av den man älskar med tre barn.. Och minsta var bara 8 veckor gammal. Det är som du säger, jag känner mig som en vinnare som får spendera varje dag i mitt liv med mina barn! Återigen tack för dina värmande ord ❤❤❤

      Förlåt men jäkla gubbjävel. Hatar sånna män som tror att kvinnan ska ha allt ansvar.

      Mitt bästa tips är att först och främst kolla om du har vänner eller familjemedlemmar som har barn som dina barn kan ärva kläder ifrån eller att du kan köpa begagnat. Sen kan de ju ärva från varandra tex så är din 3 åring äldst, så han/hon borde ju ha haft kläder från säsonger i olika storlekar som tex 2 åringen kan ärva osv. Sen kan det nog finnas facebook grupper som ger bort eller säljer kläder begagnat!

        Tack för tips! Har tyvärr inga vänner med barn i rätt ålder, men ska söka runt bland facebookgrupper. Tack!

        Och ja, det är en jävla gubbjävel kan jag intyga.

      Men pappan måste ju betala underhåll?

        Exakt!

        Kan eller vill han inte så begär pengarna från Försäkringskassan.

        Om jag inte missförstått något så kan du begära underhållsstödet retroaktivt.

        Bäst är förstås om du kan få pappan att betala direkt till barnen/dig.

        //Moa

          Han betalar knappt något underhåll eftersom han säger att han inte har råd. Det är lite komplicerat. Men tack för att ni tog upp detta, det är dags att jag tar tag i detta.. Ska ringa fk och fråga vad som gäller redan på måndag!

          Och jag glömde säga – Tack för råd!

      Föräldrapenning, bostadsbidrag, barnbidrag, flerbarnsbidrag och underhållsbidrag?

        Önskar med mer förklaring ang inkomsterna

        Ja, jag får in ca 12 500 allt som allt, och det är föräldrapenning, bostadsbidrag, barnbidrag, flerbarnstillägg och det halvt icke-existerande underhållsstödet från pappan.

          Tillägg: Nej nu sa jag fel – det halvt icke-existerande underhållet har jag inte räknat in i våra 12,5k. Det kommer utanpå. Det ser olika ut från månad till månad, denna månad var det 400 kr.

            Men går inte underhåll via försäkringskassan? Att man alltid är garanterad pengar även om den andre inte betalar?

      Om du vågar, skriv här vart du bor finns säkert ngn som vill skänka! Jag hade gärna skänkt!

        Jag vågar faktiskt inte, jag skäms över min situation. Men det var en fin tanke <3

          OKej men kontakta giving people? 🙂 har du Facebook? Bor i en liten stad men här finns köp och sälj grupper samt Erikshjälpen och 2-3 andra second hand butiker som har öppet 2 dagar i veckan så borde kanske finnar liknande i närheten?:)

      Kan inte hjälpa dig i övrigt tyvärr, men billigast barnkläder hittar man definitivt på tillfälliga loppisar! Marketplace, blocket, myrorna osv är mycket dyrare, för att inte tala om tradera. På tradera kostar ju en beg. vindfleece 400 kr.

      Jag tror du kan köpa loppiskläder till barnen och sen sälja dem dyrare på internet om du orkar lägga tid på det, kan ju vara en bra extra liten inkomst.

      Finns bytes/ skänkessidor på facebook också där folk brukar be om att få grejer gratis. På bortskankes.se finns också massor av gratiskläder till barn, sök bara på barnkläder.

      Du har inget att skämmas för, det är ditt ex som borde skämmas som inte hjälper er.

        Tack för väldigt bra tips!! Det uppskattas verkligen! Och tack för dom orden, tyvärr skäms jag otroligt mycket och känner mig som en misslyckad människa och mamma. 🙁 Men det är som du säger.. Det är han som ska skämmas, jag gör allt jag kan och lägger hela min själ i mina barn. Det gör inte han.

      Usch vad jobbigt och svårt. Jag har aldrig varit i din situation men vill gärna komma med tips ändå. Hoppas att de inte verkar ignoranta. Jag utgår från att du redan är duktig på att vända och vrida på slantarna så det jag skriver kanske är totalt överflödigt.

      Vet inte var du bor och hur kommunikationerna ser ut så det kanske är vissa saker som inte funkar för dig.
      1. Köp mat från mathem/matsmart dylikt för att slippa åka iväg och lättare kunna planera måltiderna. Det är ofta billigare med mat om man kan planera den.
      2. Jag köper själv mycket av barnens kläder/leksaker/böcker på barnklädesmarknader (kolla tex Facebook) och Erikshjälpen. Eller hör med vänner/familj om de har något att sälja/låta dina barn ärva.
      3. Kolla vad du har för möjlighet till billigare boende
      4. Har du möjlighet att ta hjälp av vänner eller familj så gör det. Nu om någon gång gäller det att våga svälja stoltheten och låta andra hjälpa dig. Det kan vara svårt att släppa garden men om man gör det är folk ofta glada över att få hjälpa till.
      5. Vet inte vad du har för utbildning så svårt att tipsa om jobb. Finns massor med jobb man kan göra på distans men många kräver ju rätt utbildning. Kan du ngt handarbete som du kan sälja annars? Bli telefonförsäljare/undersökare? Studera något som du brinner för på distans och få CSN-stöd.
      6. Kolla om du har något att sälja för att få loss pengar

        Bra tips men inte Mathem… Läst nyheterna på sistone? :O

          Nej – har de konkat?

            Såg nu om arbetsförhållandena. Men poängen var inte att göra reklam för mathem specifikt utan poängen var att försöka tipsa om sådant som kan spara en tid/pengar

              Utöver arbetsförhållanden är det ju själva maten som är undermålig också; möglig glass tex, transportbilarna är för varma och det kan man ju räkna ut vad det gör med maten. Anställda som berättar att man byter mensskydd bland varorna för att de knappt får ha toapauser osv. Skitäckligt, kommer aldrig att röra Mathem.

        Nejnej, absolut inte ignoranta, väldigt bra tips. Tack! Jag följer redan dom flesta (veckohandlar på willys/beställer på matsmart/kollar erbjudanden, har billigt boende men håller ögonen öppna för alternativ, har förrådsrensat och sålt allt jag äger osv). Men tar verkligen åt mig av dina tips, ska kolla upp allt! Tack för att du tog dig tiden, jag blir så glad.

      Hej! Kan jag hjälpa dig på något vis? Förutom de du skriver om i kommentarer. Jag har inte mycket, men många bäckar små..

        Jag blir helt rörd, vilka människor det finns ?

        Jag vet inte vad jag ska svara, känner att jag inte kan ta emot något från andra så. Men det värmer i hjärtat att veta vilka fina människor som finns och det är mycket värt ?

          Jag förstår hur du känner.
          OM du skulle ångra dig eller vad som, säg
          till så får du en mailadress till mig 🙂
          Mvh småbarnsmamm, 27år

            Jag skrev nyss till en tjej här nedanför som ev hade kläder till övers att vi kan mejlas. Så nu säger jag samma till dig, vi kan väl mejlas. Vill du skriva din mejladress direkt här (om du ens ser detta), eller kan Camcam förmedla?

      Jag tycker du ska googla socialtjänstens norm, du ligger betydligt under normen med tre barn. Jag gjorde det åt en granne med tre barn.

        Ja… jag tänket samma. Jag har soc-bidrag och får runt 10500kr, men då har jag över norm på hyran (5700kr inkl el) så betalar en del av hyran av mina ”egna pengar” och får 750kr till tågkortet pga arbete. Nu vet ju inte jag din hyra, men något känns jävligt fel i systemet om du med tre barn får så lite mer än mig som är ensamstående utan barn.

        Mina spartips (det tar fasen tid att få nya rutiner kring ekonomin):
        – Kyrkan kan hjälpa med matkasse, kläder och leksaker. Du behöver inte vara religös eller ens inskriven i Svenska kyrkan men de hjälper oftast så bra de kan.
        – Efterfråga på lokala FB-grupper, när jag flyttade till denna lägenhet hade mitt ex slagit sönder majoriteten av de grejor jag hade kvar och jag halv-skämtade om det på FB-grupperna i jakt på billiga saker. Folk är mer förstående en vad en tror när en väl vågar vara ärlig med sin utsatthet (vet dock att det är jäääävligt tufft att visa sig sårbar) och jag fick faktiskt väldigt mycket även gratis.
        – Portionerundertian på Instagram har hjälpt mig att få ner matkostnaderna rejält.
        – Det finns fonder att söka, googla eller gå till bibblan och kolla ”Stora fondboken”.

        Och återigen; jag fattar att det är jobbigt att visa sin utsatthet och jag har själv alltid varit noga med att aldrig visa min egen, men när jag väl vågade prata öppet om den insåg jag hur mycket fina människor det faktiskt finns som vill hjälpa där samhället brister. Jag hade inte varit där jag är idag om jag inte vågat erkänna att när jag lämnade mitt ex stod jag med skulder upp över öronen, pank och utan en endaste sak till nya lägenheten. Utöver möbelbidrag från soc kändes det som hela mitt lilla samhälle hjälpte till att bygga upp mitt nu väldigt mysiga hem.

        Återigen, kolla upp soc normer och kräv pengar från FK. Du är värd en dräglig livssituation ❤️

          Med kräv pengar från FK menar jag för underhållsstöd, du har rätt till det även om pappan är ett oansvarigt svin som lämnar dig i skiten ❤️

          Wow, tack för alla grymma tips och för att du tog dig tiden! Alla fina och bra tips jag fått kommer verkligen kunna göra skillnad. Tack!

      Camcam kan förmedla min email till dig om du vill komma i kontakt. Min yngsta är 1 och jag måste verkligen börja göra mig av med grejer har massa kläder inte super mycket vinter gear för bor i Australien men fick en overall 9mån ett år och täckbyxor och jacka till då 3åring som typ använts en gång kan se om kan gräva fram skulle gärna skicka lite grejer till dig. Maila mig vad du behöver har massa fräscha grejer som jag gärna skickar vidare 🙂 har själv 3 barn (5,3,1) två tjejer och en kille så har allehanda grejer och skickar all styrka till dig som roddar detta själv. You can do it hör av dig om kan hjälpa.

        Vad underbara ni är! Har du kläder som du verkligen känner att du ändå tänkt göra dig av med så tar jag självklart gärna emot.

        Camcam, kan du förmedla? Min mejladress har du.

          Yes jag drunknar i alla dessa grejer eftersom de växer så fort och är bortskämda av mormor ??? och synd att vinter grejerna ej kommer till användning… min mammas mans päron tänkte inte på att vi typ inte har snö hehe. ser fram emot att höra av dig, hoppas camcam kan hjälpa 🙂

    Jag insåg för några dagar sen att jag har någonting som kallas synestesi. eller ja… jag förstod att det fanns ett namn på någonting jag upplevt sen jag var liten. jag har den vanligaste formen vilket innebär att jag associerar färg till siffror. 5 är gult tex och 3 är grönt. 7 är rött men också bokstaven R… och ja fler exempel kan ges men ni förstår poängen. är det någon mer som har upplevt någonting liknande? det finns människor med synestesi som kan känna lukt av musik eller smak av färger etc etc, men det är mer ovanligt. tycker iaf att det är lite intressant hur annorlunda upplevelser människor kan ha.

      Ja vi är många som har så. Man förknippar saker med färger eller mönster. För mig är årstider alltid en cirkel tex

        Häftigt, aldrig hört talas om

          Haha jag trodde alla hade det så tills bara för något år sen ? Ser månader i färger. Saker i färger, hammare är tex röd, bil är blå osv

        Åhh jag ser också årstiderna i en cirkel/klocka, trodde jag va ensam om det. Men för mig ser jag september längst ner, som nummer sex liksom. Jätte knasigt. Haha. Jag försöker intala mig själv att september är nummer nio. Men det går inte. Det blir fel.

          Självklart är året en klocka! Allt annat är dumheter.

          Det tror jag inte är synestesi dock, alla ser väl året som en klocka eftersom årstiderna går runt.

            Min syster ser året med månaderna som en rak linje (ja, hon är störd)

              Jag ser nog också som en rak linje.

            Alla ser verkligen inte året som en klocka bara för du gör det, jag tex ser det i rader, min kompis som en spiral…

        Det är en cirkel för mig med. Veckor är dock ett rakt streck med prickar för varje dag. ?

      Ja fast med veckodagar och bokstäver, mest veckodagar. 
      Måndag: röd
      Tisdag: but
      Onsdag: vinröd/brun, mörk är den iaf
      Torsdag: brun/orange
      Fredag: rosa
      Lördag: gul
      Söndag: blå

        Men gud, mina veckodagar har inte alls samma färger (såklart), blev på riktigt upprörd över din kommentar haha. Låsning i hjärnan nu 🙂
        Måndag brun
        Tisdag blå
        Onsdag gul
        Torsdag svart
        Fredag röd
        Lördag röd
        Söndag svart/vit

        Årstiden är en rektangel.

          Hahaha men hallå nej, du har jättefel?

            Haha jag tänker också så kring dagar men såhär ser det ut för mig:

            Måndag blå
            Tisdag lila
            Onsdag gul
            Torsdag grön
            Fredag rosa
            Lördag brun
            Söndag röd

            Alltid trott att alla också gör så ?

          Min årstid är också en rektangel!

        Jobbar inom LSS så för mig är veckodagarna
        Måndag: grön
        Tisdag: blå
        Onsdag: vit
        Torsdag: brun
        Fredag: gul
        Lördag:rosa
        Söndag: röd

          Haha! Samma här, fick frågan idag av sambon. Vad är det för dag? Och jag: gul ? Arbetsskadad och samtidigt tecknar
          ? AKK är som bäst när det är hög ljudnivå och jag vill ha ?✌️

        Detta var intressant! För mig ser det ut såhär ⬇️
        Måndag: gul
        Tisdag: ljusblå
        Onsdag: orange
        Torsdag: lila
        Fredag: rosa
        Lördag: röd
        Söndag: mörkblå

      Jag har så med namn och bokstäver, namnet Daniel är tex vinrött och Johanna är ljusgult.

      Intressant att läsa att ni ser dagar/föremål/siffror i färg. Jag har alltid sett årstiderna eller månaderna som en cirkel. En cirkel som jag själv kan stå på och den månaden som är nu, oktober, är väldigt tydlig och nära. Medan exempelvis våren(mars, april, maj) är lite mer diffus men man ser månaderna längre bort! Haha sjukt svårt att förklara, men jag har alltid sett året som en cirkel!

      Jag sätter färger på smaker och röster ??‍♀️

        intressant. jag tycker att ord och språk är blöta och torra.. är det samma sak eller är det vanlig association?

    Isotretinoin Orifarm / Roaccutan..

    Någon med erfarenhet??

    35 år och ser fortfarande ut som en fjortis i ansiktet..
    Testat tetracyklin i 3 månader, så fort ja sluta kom besvären tillbaka. ?
    Fick nu nytt recept..

      Slutade äts isotretinoin i våras, jag ångrar mig inte en sekund!
      Antibiotika fungerade men precis som för dig så kom det tillbaka ..

      Ja huden blir snustorr så man är helt beroende av att alltid bära med sig lypsyl osv
      Och du kan inte dricka, får ont i muskler /leder.. men det är sååååå värt det !
      Så kör på!

      Det som hjälpte mig var acnatac + p-piller + lchf-kost. Nu har jag pcos och då är acne ett av symptomen. Men jag tycker du ska prova acnatac, väldigt bra men kostar ca 450 kr och de första två veckorna flagnar man och blir ganska röd i ansiktet, är på recept och jag fick det genom mindoktor tror jag det heter.

      Många här som säkert har erfarenhet, så pass vanligt. Troligtvis biter det, men va beredd på att det kanske kommer tillbaka och att du möjligtvis måste ta en ny kur. Nåt att tänka på är ju att man inte får bli gravid. Kurerna brukar vara ganska långa.

      Jag testade också tetracyklin ett par omgångar (i vuxen ålder) utan förbättring och grät mig till roaccutan (trots att jag också var livrädd för att bli psykiskt dålig av det, pga upprepade depressioner innan). Åkte på en drös biverkningar vilket verkar vara mer eller mindre oundvikligt, huvudvärk och extremt torr och röd hud/läppar var värst för mig men hyn blev SÅ fin efteråt. Jag kände mig också mer ledsen än vanligt under tiden på roaccutan men var hela tiden medveten om att det är en biverkning och att det inte på långa vägar gjorde mig så ledsen som aknen.
      Tyvärr kom aknen tillbaka efter några månader men inte alls lika mycket som innan roaccutan, testade då tetracyklin igen och efter det har min hy varit bra med undantag för enstaka mindre bölder och finnar. För mig var det så.jävla.värt.det och jag är så tacksam över min hudläkare som vågade skriva ut roaccutan åt mig, det förändrade SÅ mycket för mig.
      Hoppas du får bukt med ditt!!

      Åt Iso i 6 månader, var ett jävla helvete, men såååååååå värt det! Lidit av akne sedan 12 års ålder, började behandling mot det hela vid 14. Vid 23 år hade jag fortfarande tonårshy enligt min läkare trots många år av behandling och fick därför Isotretionin. Nu idag vid 25 år är hyn helt okej och jag kan leva med den!
      Så för mig var det värt det, men förberedd dig för ett helvete som sagt. Jag var torr överallt, slemhinnor sprack i både underliv och näsa och fan vet hans moster och mådde pyton ???

      Ätit roaccutan för många år sen, gick i gymnasiet. Det fungerade toppen för mig, minns inte så mkt av biverkningar förutom vaglar nära ögonen och i övrigt väldigt torr. Åt nog ca 6 månader och hade mkt finnar innan dess. De senaste 20 åren efter kuren får jag ngn enstaka mindre ibland. Minns varningar ang graviditet.

      Rävgift, men ack så det är värt att häva i sig giftet. Aknefri i sju år and counting.

      Testade tetracyklin flera omgångar utan framgång. Fick isotretinoin.. funkade super för hyn men fick en del biverkningar, eeeextremt torra läppar, torr hy, och väldiga problem med mina hälar? Allt försvann däremot efter behandlingen. Aknen försvann ett tag, nu tillbaka i ansiktet men inte lika mycket, men ryggen – wow knappt några finnar alls där!! Tillskillnad från innan dvs

      Be om remiss till hudläkare, alt byt hudläkare! Är du 35 år kommer tetralysal bara hjälpa kortsiktigt. Är själv över 30 och ätit många kurer tetralysal kombinerat med alla sorters krämer men hyn blev bara värre och värre efter varje avslutad kur. Går nu på en lågdosbehandling med isotretinoin så har inte så farliga biverkningar men jag har aldrig haft finare hy än nu 🙂 Bästa beslutet jag tagit i mitt liv!

    Min katt kom in för ett par timmar sedan efter att ha varit ute hela dagen, och jag märkte nu att hon haltar och har svårt att sitta ner. Vad jag kan se så har hon ett litet sår under tassen på högra bakbenet, längst bak på tassen liksom, som är lite kladdigt. Hon reagerar ingenting när jag klämmer varken på tassen eller benet, utan det är bara runt såret. Hon har både ätit och druckit, hoppar upp på bord och i sängar och soffan och verkar inte speciellt påverkad förutom att hon drar sig undan lite.

    Någon som varit med om liknande som kan tipsa om jag borde ringa veterinär eller om jag kan avvakta?
    Veterinären jag haft sedan jag skaffade katten för sex år sedan har nyligen gått bort, så har inte någon relation till någon annan veterinär, vilket gör mig lite osäker i hela den här situationen. Vill ju inte att hon ska ha ont, men vill inte behöva ta kontakt med en veterinär såhär på helgen om det går att avvakta.

    (Hoppas att jag slipper kommentarer om att jag inte bryr mig om mitt djur bara för att jag inte åker in direkt)

      Om din katt är skadad och haltar så åk in och vänta inte. Kan ju vara en spricka eller liknande

        Spricka från ett sår som är typ en millimeter stort..? Hon reagerar inte om jag tar någon annanstans än på just det specifika stället där såret är.

          Men du vet ju inte om benet är skadat? Behöver ju inte ens vara ett sår för att en spricka ska kunna finnas.

            Hade det varit en spricka hade hon väl reagerat när jag klämmer runtomkring, vilket hon inte gör.

          Såret behöver ju inte betyda något. Bryter du benet tex eller får en spricka i handleden är det inte alltid du får en synlig skada. Hade 100% åkt in, det är ens ansvar som djurägare

      Gör samma som du gjort om det varit ditt barn som haltade och drog sig undan och inte kunde säga vad felet var? Dvs kontakta sakkunnig och ej okända fredagslulliga bloggläsare

      Personligen hade jag inte avvaktat utan åkt in direkt.

      Det kostar inget att rådfråga nån veterinär! Så det är mitt råd…

      Ring veterinären och berätta vad som hänt. Bäst att åka dit. Skulle jag göra. Hoppas allt blir bra. ?

      När man för en gångskull har en ledig kväll förföljer jobbet än till och med på öppet spår… Suck :). Mitt råd: försök tvätta såret och undersök hur djupt det är. Om det går igenom huden helt behöver det sys, då bör du höra av dig till en öppen klinik redan ikväll. Om det inte är ”hål” i huden kan det vänta tills imorgon. Men försök hindra henne från att slicka på såret, använd tratt om du har eller googla förslag på hur du kan göra en hemmagjord tratt. Katter har helt otroligt bra läkkött, om man bara kan hindra dom från att slicka på sina sår.
      Mvh veterinär och kattälskare

        Vad ska man tvätta med? Koksalt? Vet inte vad som räknas med ”gå igenom huden helt”, men försökte kolla nu men det är svårt att se hur djupt det är. Det ser ut som att det kanske sitter något kvar i såret, men kan lika gärna vara päls. Kan inte se riktigt typ någonting för att jag är själv och hon drar undan tassen så fort jag är där och petar. Försökte ta kort på det men det är svårt för att det är massa päls i vägen, men såhär ser det typ ut: https://i.imgur.com/sqRWpU5.jpg

        Grejen är att jag är fem mil från närmaste veterinärklinik, det är inte bara för mig att åka in i en handvändning. Jag har tratt hemma, men hon är inte där och slickar någonting så har inte känt att det behövs. Min katt är mitt allt och jag vill givetvis hennes bästa, men har varit med henne till veterinären fyra gånger på fyra år, och tre av gångerna har det inte varit någonting (”åk hem och låt henne vila” typ) och jag fått punga ut typ 3000 spänn (för att hon har en förmåga att alltid göra illa sig på helger). Jag är genuint ledsen och orolig över att hon är skadad, men är samtidigt student och måste kunna tänka efter en extra gång utan att bli anklagad för att inte ta ansvar.

          Fast det kostar att ha djur. Det kanske blir dyrare om katten blir sämre ju längre du väntar. Man ska ha en buffert att ta av om man har ansvar för ett djur.

            Ja, jag vet. Men med tanke på tidigare, liknande erfarenheter när det inte varit något, så måste jag kunna tänka efter. Det betyder inte att jag inte tar ansvar. Att jag ens frågar om hjälp för att jag är orolig är att ta ansvar. Om folk kunde sluta döma en på två sekunder.

              Jag dömer inte. Men verkligheten är att blir ett djur skadat kan det kosta mycket och djuret ska inte få lida.

          Ser ut som ett pyttelitet sår men det går ju inte att säga hur djupt det är på bilden. Skulle inte hasta iväg för det där ikväll i alla fall! Worst case scenario är att det är djupt och/eller sitter något fast, då lär man behöva droga ner kissen och göra rent. Det är ju liksom ofta problemet, att man inte får kolla ordentligt utan att ge lugnande… Men ta det lugnt ikväll och försök utvärdera imorgon igen. Fattar att du inte vill åka in på helgen men sårskador bör åtgärdas så snart som möjligt om man behöver göra något. Tvätta med koksalt eller kokat avsvalnat vatten. Och sätt på tratt i alla fall när du sover och inte kan ha koll på henne i natt! Och ge lilla kissen en klapp från mig.

            Det är jättelitet, några millimeter långt på sin höjd och inte alls så ”öppet”. Hon är ganska kinkig med att låta en peta på baktassarna som det är, blir ju ännu värre när hon kanske har lite ont liksom. Det var det jag tänkte, att jag kunde hålla koll i kväll/natt och ringa veterinären imorgon. Behövs det åker jag självklart in trots att det är helg, men har lite svårt att göra det just i kväll pga ingen bil för tillfället. Hon älskar tratten, så en natt med den har hon nog inga problem med ?

            Men tack så jättejättemycket för dina svar. Lugnar mig! Känns bra när någon som faktiskt har koll ger en råd. Tack för att du tog dig tid ❤

          Du tar säkert bättre hand om din katt än många andra kattägare. Förstår fullkomligt din situation och varför det är jobbigt. Vi hade en katt som vi omöjligt kunde röra om han var sjuk, veterinären kunde inte heller röra honom. Han skadade sig ibland en del och haltade. Han läkte alltid fint av sig själv och som sakkunnig och veterinär redan skrivit, så läker katter väldigt bra själv. Jag hade avvaktat tills imorgon och sedan gjort en bedömning.

          Gud förstår verkligen!! Det kostar absolut att ha djur och håller med om att man borde ha buffert men det är sinnesjukt dyrt och ännu dyrare på helgerna.. Tänker att du kan avvakta och se hur det utvecklar sig, det verkar ju inte vara någon större fara och du känner ju din katt bäst.

    Vad är din favoritsexställning? Motivera gärna

      Nu har jag inte haft sex på tre år, men när jag var Ute På Marknaden så att säga va så liggande doggy. Tycker bara det ”kommer åt” så bra, samt personen en har sex med kan lite trycka ner en i sängen vilket är nice. Tror jag kanske gillar den för att jag är rätt vig i ryggen och kan svanka mycket. Har aldrig kommit under vaginalt sex, men enda gången jag varit nära var under liggande doggy. Men så slutade snubben precis när jag höll på att komma. Den besvikelsen.

      Min favorit är att slicka en tjej medan en kille tar mig bakifrån. Den är toppen!

      Säger doggy jag med! Men vanlig stående. Då kommer kollen in djupt och träffar rätt så att säga. Plus att jag eller killen kan ha en hjälpande hand 🙂

      Rider gärna, gillar att ha kontrollen på hastigheten och djupet, plus att jag kan smeka mig själv samtidigt utan att hans kropp är i vägen. Näst bäst är doggi.

      Missionären, då kommer killen åt klitoris. Annars typ saxande sidleds, då kommer killen åt klitoris från insidan (aka gpunkten). Doggy ger absolut ingenting mer än en öm livmodertapp.

      Jag vet inte om de finns nåt namn för denna men tjejen ligger på rygg och killen står på knä så lyfter då tjejen på rumpan så man kommer upp till kuken liksom hahah (tydligen sämst på att förklara men ni fattar kanske), om man e lat kan man ha en kudde under rumpan för att underlätta men de brukar gå bra endå 😉 Då har han dessutom händerna fria så han kan smeka annat. Nr2 på listan blir att tjejen ligger platt på mage med benen ihop och svankar och killen bakom då, vaginalt inte analt =P

      Missionären. Har väl visserligen inte testat på så många men den är skönast av de jag testat. Hatar dock att jag känner mig som en död fisk, det är nackdelen, annars jävligt gött?

    Hemma själv ikväll och känner mig ensam.
    Inte för jag orkar eller vill dra ut på galej men ändå.

    Dricker öl och kollar på serier. Känns tragiskt men det jag orkar förta mig.
    Borde gått utanför dörren idag, fint väder och vacker natur.
    Orkade inte. Blev inomhus idag igen. Som 95% av dagarna.

    Med en suck lägger jag ner telefon och försätter mitt serietittande

      Är du deprimerad eller mår dåligt? Jag var exakt såhär när jag hade depression. Orkade inte gå ut —> fick ångest/skuldkänslor över att jag inte varit ute —> stannade inne ännu mer —> ond cirkel som aldrig gick över. Idag är jag frisk (med hjälp av några års medicinering, terapi och förståelse för mig själv) och det är inte ett dugg jobbigt att gå ut för det mesta, första gången har jag förstått att livet inte ska vara så, det ska inte vara en kamp att ta sig ut ur sin egen lägenhet. Hoppas att det finns någon lösning för dig vad det än beror på att du har svårt att komma ut.

      Kanske du tar en promenad imorgon? Har du Spotify, så ladda ner pepplåtar till träningspasset. Får igång mig på promenad iallafall. Jobbigast är ju att klä på sig och gå ut. Resten är lätt! Lycka till!

    Ja fast med veckodagar och bokstäver, mest veckodagar.
    Måndag: röd
    Tisdag: but
    Onsdag: vinröd/brun, mörk är den iaf
    Torsdag: brun/orange
    Fredag: rosa
    Lördag: gul
    Söndag: blå

      Hamnade lite fel?

    Help a sister out. Jag sov skitdåligt inatt, så jag var otroligt trött efter jobbet och ville verkligen vila ett tag innan man påbörjade helgen. Men pojkvännen tyckte det var sjuuykt tråkigt, jag fick absolut inte somna, för det är ju fredag!!! Så vad hände? Jo, den lilla päronskallen somnar han själv. Har låtit honom sova några timmar men han vägrar ändå gå upp. Är inte ofta vi har huset för oss själva så vi skulle mysa ju!

    Vad är ett roligt men ändå lite oskyldigt sätt att hämnas på?

      Äsch stör inte björnen när den sover.
      Men ”hämnas” behöver du inte. Laga något gott. Korka upp något no gillar och väck med en kram❤️

      Gör dig själv inte till ett offer. Ta du också och sov och låt pojkvännen få vila, unna honom det.

        Asså.. offer ?? Ja jo visst

      Skaka om honom och skrik ”du har försovit dig! Du är sen till jobbet!!” ?

        Varför ska jag unna honom det, när han aldrig unnar mig det?…… men ändå.

        Lighten up people. Jag drack lite vitt och lät honom sova utterligare ett tag. Sen körde jag Mallis idé. Det va kul! Han blev sur och nu har vi en bra kväll, han skrattar också åt det nu haha. Som sagt, ville ha något oskyldigt, tänkte inte mörda honom direkt.

    Endometrios är skit skit skit.
    Skönt att ligga i fullständiga smärtor en fredag kväll.
    Att föda barn var ingenting jämnfört med detta…

      Samma här…

      Håller med! Eller ja, jag kan inte uttala mig om barnafödandet, men det är verkligen så hemskt! Försök lyssna på en bra podcast eller ljudbok, se favoritfilmen eller någon bra serie samtidigt som du har något varmt där det gör ont. Då skingras tankarna lite och det lättar förhoppningsvis ett tag <3

        Försöker verkligen precis det du beskriver. Trots smärtplåster och vidbehovs medicin så smärtar det. Har trippeldos hormoner och ändå blöder man…. skit är vad det är.
        Dagarna bara sniglar sig och nu helt plötsligt är det höst.

          Åh, vad är smärtplåster? Känns som något jag borde ta upp med min läkare, kanske hjälper bättre än den smärtlindring jag har.
          Förstår dig med hormonerna, jag har mirena hormonspiral + 4(!!) gestrina per dag och det hjälper inte ett skvatt. Ska kanske få testa Esmya, men då måste man ta leverprover och göra ultraljud regelbundet tydligen, så det känns ju inte så lockande.

          Hoppas det blir bättre för dig!

    Börjar jobba snart har sökt förskoleplats sedan 5-6 månader sedan och har ännu inte fått plats jag måste blrja jobba i början av november. När får man brev hem om att barnet fått plats?

      Här är det fyra månader innan.

        Men vad händer om hon inte får plats tills det önskade datumet?

          Ingenting? Eller vad menar du? Ofta står barnen i kö från det att dom föds, men ibland får dom inte plats ändå. Finns det inte plats så finns det inte plats. Då får man lösa det på annat vis.

            Jag tänkte att kommunen kanske fixar plats på något sätt, för jag hörde att det är väldigt olika att vissa får plats flera månader innan andra får plats någon vecka innan. Men det är två veckor kvar så isåfall borde hon fått plats redan. Men jag ska ring och kolla med dom! Tack för svar!

              Norge = garanterad plats vid ett år.

      Ring på måndag till ansvarig i området och kolla. Då får du ett redigt svar./ Förskollärare

        Okej jag ska nog göra det! Tack!

      Vi har platsgaranti, inom 4 månader ska man bli erbjuden plats. Så det ska räcka att man ställer barnet i kö vid 8 månader. Dock gäller platsgarantin här i hela kommunen, så kan bli helt fel.

      Ring kommunen där Du ansökt om plats, vi kan omöjligt veta

      I värsta fall får någon förskola överinskrivningar (= extra barn i gruppen), så plats ska ordnas oavsett. Barn föds hela tiden och någonstans ska de ju självklart tryckas in. Men ja ring och kolla, våra nya barn får veta placering några månader innan inskolning. //förskollärare

    Har ett företag som vill att jag ska ha tävling på min Instagram men man ska bla. tagga 3 vänner. Är detta lagligt eller hur ligger det till? Reglerna är att man ska följa företaget + mig, tagga 3 vänner samt motivera varför man vinner.

      Har du en motivering är det OK. Där måste finnas en prestation. Enbart tagga vänner räcker till exempel inte.

      Nej du får inte ha att man ska tagga in vänner. Strider inte mot lagen men strider mot Instagrams regler samt sannolikt mot GDPR att utnyttja andras konton på det sättet.
      /jobbar med influencer marketing

    För några månader sen frågade jag om någon här ville lyssna på min låt eftersom det är så svårt att nå ut. Fick sån himla peppig respons och några extra streams. Det var så himla fint!!❤️

    Idag släppte min sambo en låt och han fattar inte själv hur duktig han är och han har endast marknadsfört den via sin insta. Om någon har tid och lust får ni gärna lyssna på den. Vore kul att ge honom några extra streams i smyg. Boosta hans självförtroende lite ?

    https://open.spotify.com/track/3NlBMmNxKAR9E3jpMo9K3S?si=TTH5oNd1Q9WRDQcqBRNv5A

    Önskar er en fin kväll!

      Men han har ju ett gäng fler på Spotify? Album etc..
      Eller var detta bara clickbait ??

        Nej han gjorde en skriva för ett antal år sen också som han inte heller promotade. Den var mer som ett portfolio (han jobbar med musik men artistar inte själv) denna låt var dock mer från hjärtat. Man kan väl vilja ge sin sambo en skjuts trots att han släppt musik förut? ?

        Svarar igen. Fick så dåligt samvete när du skrev att detta verkade som click bait. Det var inte alls meningen att få det att framstå som något annat än vad det är. Men för att förtydliga: han har släppt en ny låta (första på flera år) och jag vill hjälpa honom få några streams så att han får lite självförtroende. Den som vill lyssna får gärna göra det ❤️

      Riktigt skön röst! ??

      Minns dig, berömde dig! Även denna låt är mkt fin kan du hälsa! Gillar allt även med den!

        Åh vad glad jag blir. Blev så himla glad över att folk tog sig tiden att lyssna och kommentera och blir det även nu. Vill inte tvinga någon att lyssna men det är väldigt svårt att jobba kreativt och nå ut till folk. Din feedback betyder massor. ❤️

    Behöver nya kastruller! Tipsa gärna om kastruller med dessa egenskaper •hälsosamma
    •bra kvalité samt
    •kastruller där det går att koka ris i utan att det fastnar i botten..

      Gjutjärn

      Hälsosamma kastruller? Är det en grej nu också?

        Aluminium- och teflonkastruller är kanske inte rätt ting att bruka dagligen om man går efter försiktighetsprincipen.

      Behöver också nya men jag letar på nätet. Ikeas har jag men inte nöjd med dom. Cervera har nog bra.

      Fastnar aldrig ris i bottnen i mina från Ikea?

        Kul för dej.

          Haha ja, hen frågade om kastruller där riset inte fastnar så var är ditt problem?
          Det är tykna jävlar som dig som förpestar det här kommentarsfältet?

            Tål du inte det är du inte klok torris. börja lipa.

              Torr-ris? Det är klart det blir bränt om du inte har i vatten…

      Iittala All steel?

    Är det bara jag som tittar på kanal 7??? Har inte ork att släppa mobilen och ta fjärrkontrollen och ändra kanal… Kan ju missa något på alla sociala medier ??? Har ni sett reklamen om det nya AA ? ???

      Bra för man dissar inte poirot;)

    Kan jag någonsin få tillbaka mitt hårsvall? Jag är en kvinna på 27 år som tappar extremt mycket hår.
    Nu känns mitt hår så tunt pch emellanåt känner jag mig nästan kal. På 3-4 år har jag tappar ungefär tre fjärdedelar av mitt hår som jag hade. Jag hade alltså väldigt tjockt fint hår förut och har bara en lite tunn tofs kvar..

    Jag har varit hos läkaren för att kolla eventuella brister men där hittas inget, jag plattar/lockar/fönar aldrig, färgar aldrig, sover alltid med fläta och gör inpackning varje vecka.

    VAD SKA JAG TA MIG TILL?!

      Testa MSM……. det funkar! Googla?

        Tar tu pulver eller kapslar? Smakar det svavel? ?

      Samma här! Men mitt hår började ramla av i stora sjok för någon månad sedan. Ska till VC för läkarbesök om 2 veckor.

      Då tror jag inte att dom har kollat nog bra! Exakt vilka prover tog dom? Du kan läsa din journal på 1177 om du loggar in med bank id.

        Vilka prover får man inte missa att ta? Så jag vet vad jag ska titta efter

      Stress? Både jag och min mamma tappade otroligt myclet hår de perioder vi stressade för mycket. Hon fick tom kala fläckar. Ingen läkare såg något fel, men problemet var hur hon mådde psykiskt. Ta hand om dig.

    Hur fan har dom stylat Gina Dirawi i idol ikväll? ?????

      Det enda som jag också tänker på under kvällens idol..

        Jag missade vad det är för tema idag…?

        Lättdistraherad du var då. ?

      Eller hur!!!

      Haha hon ser liksom… blöt ut! Som att hon har tagit en snabb dusch efter att ha fixat hår och smink ?

        Men ja! Och flottig…. min sambo trodde hon skulle efterlikna Michael Jackson, inte helt olikt ?

          Hahaha håller med, likheter finns tamefan ?

      Funderade om inledningen på programmet hade varor om hon fått en hink vatten över sig?missade det första
      Men insåg sen att nääää hon ska tydligen se ut så ???

      Bättre än för några veckor sen när hon stod i en rabatt.

      Men ännu viktigare: hur många varv vände sig Freddie Mercury i graven när Maximilian totalförstörde don’t stop me now??

        30 tror jag

    Tips på vart jag hittar de bästa svarta jeansen? Köpte alltis Dr.Denim tidigare men de tappar färgen och töjer sig jättemycket sjukt fort. Och då är jag väldigt väldigt sparsam och försiktig med tvätt.

      JC svarta Crocker-jeans är bäst. Och köp flytande tvättmedel för svarta byxor så håller byxorna i evigheter.

      Jag gillar molly jeansen från Gina 🙂

        Mina molly sprack i sömmen efter en tvätt:)

      Du kan köpa färg och tvätta in dem svartare igen. Alltså inte riktig textilfärg utan just avsedd för svarat kläder som behöver fräschas upp.

      Finns på de flesta större ICA och COOP. ?

        Ja det har du rätt i. Tack!

      Monkis jeans är supersköna ??

      Tack så mycket för tipsen! Ska genast kolla in alla ?

      Cheap monday har skit sköna svarta jeans!

    Har träffat en kille två gånger nu. Innan vi sågs skrev han väldigt mycket, även efter vår första date när vi var ute och drack öl. Ville ses igen, hade massor med planer på vad vi borde hitta på. Vi sågs en gång till, hade sex, och nu är han som bortblåst. Jag har skrivit några gånger men han svarar väldigt kort och håller inte igång konversationen. Varför är ALLA killar så här? Finns det ingen som är ute efter mer än sex? Eller är det mig det är fel på? Lyckas alltid vara med om det här. Gör jag fel som låter honom få ligga redan andra gången vi ses?

      Vill också gärna höra haha… har gått igenom exakt samma, och då varit riktigt försiktig med att skrida fort. Dessutom bodde vi i olika länder! ?

      Om du är ute efter mer än sex med någon skulle jag råda dig att inte hoppa i säng med hen förrän du vet att dina känslor är besvarade. Annars sätter du dig i en sårbar sits. Kram

        20:39 bra råd. Att vänta och se hur mycket omtanke och kärlek han lägger på er tid tillsammans.

          En äldre släkting sa till mig om när han träffade sin blivande fru att hon var ”svårflörtad”. Den kärleken höll i 68 år, så var svårflörtade tjejer! 😉

            Eller behåll värdighet och spels inga töntiga spel, vem vill ha en snubbe som blir intresserad för att en spelar svår (aka något en uppenbarligen inte är iom att en måste spela det)?

              Hon spelade inte ett dugg. Hon höll sin oskuld för det var så man gjorde på den tiden. Kanske ville hon vara säker på att hans känslor var äkta, kanske det tog ett tag innan hon verkligen blev kär i honom? Det vet jag inte. Hur ni än gör – ta hand om er och var rädda om er själva. *kram*

        Inte ett bra tips tycker jag, en hel del killar kan spela jäkligt bra och verka superintresserade tills de får ligga. Dessutom, är det inte bra att se så att man klickar sexuellt?
        Sist men inte minst: en bra kille tycker fortfarande man är intressant efter sex, så man borde ju bara ligga med varann, när man känner för det, och sen se helt enkelt.

        Det suger häst b a l l e att en kille verkar jättekär i en, x antal månader, tills han får ligga och sen… drar!

          Precis. Är man kåt så är man. Jag har råkat ut för samma men känner att en kille som inte kan ta en seriöst pga man ligger tidigt är så omodern och inte rätt för mig ändå. Hatar spel och regler.

          Killen tyckte kanske att sexet m Dig var dåligt

      sådana är män, lika bra att dumpa dem

      Inte ditt fel! Hände mig hela tiden också, du är inte ensam. Har försökt vänta med sex (trots att jag varit sugen!) men samma sak hände ändå och då kändes det ännu värre. Kämpa på bara och låt det inte ta för mycket fokus. Antingen träffar man rätt person och blir ihop eller så kanske man inte gör det men det kan bli ett bra liv ändå ? kram!

      Är i liknande situation. Tror jag. Komplicerat är det i alla fall?

      Så skönt att höra att jag inte är ensam, men så tragiskt att vi är så många som upplevt samma sak. Det värsta är att JAG inte var så sugen på att träffa honom i början, men nu när jag väl gett honom en chans är det han som dissar mig? Så skevt.

        Samma här! Brukade inte heller vara så intresserad från början. De kämpade som fasen för att få
        mig och sen bara försvann så fort jag började bli lite intresserad. Kanske betyder att det var lika bra och hade det inte varit så knäckande när någon bara försvinner hade jag säkert tröttnat ändå ?

        PS var INTE svårflörtad!! Det ligger hos killarna, inte dig (och mig hehe) ❤️

      Du råkade ut för ett as och det hade ingenting att göra med att du släppte till ”för tidigt” 🙂 han hade antagligen varit ett as även om ni väntat flera månader. Mitt tips kanske är lite ovanligt men förändra inte ditt beteende eller sätt upp några regler för hur länge du ska vänta med sex! Råkar du ut för detta hela tiden har det att göra med att du träffar fel killar. Träffar du en genuin kille är han intresserad även om ni skulle ha sex första kvällen. Hoppas du förstår, svårt att formulera.. Inne på fjärde drinken ?

        Behövde verkligen höra det här! Det är vad jag försöker intala mig själv men det är svårt. Tack <3

          Glad att jag kunde hjälpa till lite! ? Jag hade ett fint tvåårigt förhållande med en kille som började som min kk. Det har alltså inte med själva sexet att göra.

        Håller helt med! Har själv känt och känner tyvärr att man ”sabbar” men så vet jag ändå att han inte var ngt för mig. Vill ha en MAN som kan hantera en stark och kåt kvinna som kan visa det! ??

      Jag låg på andra dejten. Nu är vi gifta och har två barn, så det finns helt klart män som är ute efter mer ❤ Hoppas du hittar rätt!

    Hej!
    Jag har sjukt utstående öron som jag skönt väldigt mycket över, ser inte klok ut tycker jag själv. Vill gärna operera dem. Någon som vet hur man går till väga? Kostnad?

    Kramiz

      Jag har opererat mina öron. Fick det av landstinget men då måste det vara mer än bara lite missnöje över öronen, fick förklara att folk sa elaka saker om öronen och att jag aldrig kunde ha uppsatt år vilket var sant men jag överdrev lite för att kunna bli opererad. Bandage runt huvudet i två veckor och ingen fysisk aktivitet, och sen bort med stygnen och det blev så fint.

        Jag behövde inte överdriva
        Jag mådde dåligt och de begränsade mig
        Det var sant och det räckte
        Jag hade oxå bandage men detta var för 30 år sen
        Numera har man bara ett pannband på sig och helst 2 veckor men åtminstone 1 o sedan åtminstone när man e hemma

      Tveka inte att ta steget.
      Skicka en egenremiss till öron-näsa hals på ditt sjukhus.
      Du får sedan komma in och om de anses vara besvärande för din psykiska hälsa så får du det betalt
      Åtminstone i många landsting

      ;finns sedan 2 sätt det görs på beroende på hur mkt som ska korrigeras
      Lokalbedövning
      Vila ngra dagar
      Första natten kan vara lite jobbig

      Inga konstigheter!

    Två frågor om sexleksaker:

    1. Har en dildo i pvc. Luktar nå jävulskt från materialet trots att den är ett par månader gammal. Vet någon hur man kan skynda på att lukten ska lämna?

    2. Vill ha dildo med sugkopp i silikon. Gärna lite grövre modell. Vet någon av ett märke som tillverkar dongs i silikon? Har googlat mig blå utan att hitta någon i modell grövre.

    Vilken är den bästa pincetten för att noppa ögonbrynen?

      Tycker det går bra med en från apoteket. Man behöver inte köpa någon dyr.

      vet inte, fick en gratis när jag beställde ansiktsmasker från en sida och den är super! tror inte den har något märke.

      Anastacia Beverly Hills. Finns på kicks 🙂

      Finns ett sååå bra ser från Real techniques där man får 3 olika ögonbryns verktyg plus en vanlig pincett och en jättesmal detaljpincett som är det bästa jag köpt! Kostade 99kr på rusta/dollarstore!

      Tweezerman!!!

    Jag skrev för typ två veckor sedan om problem i ett grupparbete med större delen av gruppmedlemmarna av manligt kön. Fick mest höra att inget jag gjorde skulle spela någon roll. Jag pratade dock med kursansvarige som sedan kallade in de berörda medlemmarna på sitt kontor och pratade allvarligt med dem. Vilket i just det här fallet där det egentligen inte fanns något riktigt ordentligt att ta på var det som var rimligt.

      Hur tog de det?

      Bra jobbat Milly, heja dig! Minns att du skrev, men jag hann inte svara då. Bra att du tog tag i det och blev lyssnad på!

    Någon här som kollat vilka länder ni har rötter i? Typ via myheritage? Vad tänker ni angående ert resultat, verkar testena pålitliga?

    Om man är sjukskriven
    Tillåter försäkringskassan att man åker utomlands under heltidssjukskrivning?

      Ja. Europa inga problem. Men bäst att höra med din handläggare och att läkare kan intyga att det är bra för dig.
      Kollade det muntligt och behövde aldrig lämna intyg.

      Fråga din handläggare på FK. Så gjorde jag när jag hade haft lungemboli. Handläggaren tog kontakt med läkaren och jag fick resa.

      Jag som blivit nekad 25% sjukpenning (sjukskriven för depression och början till utmattning) blir jävligt förbannad när andra får heltidssjukskrivning och full sjukpenning, och sedan använder ”tiden” till semestrar, gå i butiker, fika osv. Så jag hoppas fan inte det är tillåtet..

        det är väl det man ska använda tiden till? ta det lugnt och göra saker man mår bra av?

        om nu försäkringskassan godkänner en sjukskrivning så får man väl för fan göra vad man vill med sin ”lediga” tid.

        Jag bröt handen och blev sjukskriven i sex veckor. Borde jag alltså bara suttit hemma och tyckt synd om mig själv hela sjukskrivningen menar du? Låter inte som något man blir friskare av.

        Jag var sjukskriven för utmattningsdepression pga arbetet och när jag var på väg tillbaka åkte vi iväg. Miljöombyte med noll tankar på jobbet såg jag som en del i min rehabilitering. Jobbet gav ledigt.
        På hemmaplan uppmanades jag att träna och gick i gruppterapi och hade insomningstabletter.

        Be såklart ska man ligga i sängen och bli ännu mer deprimerad, suck!!

      Vanligtvis inte, men det beror på situationen.
      //f.d. Sjukpenninghandläggare

      Om du ska åka utanför EU /EES-land behöver du ett medgivande från FK, annars är det bara att åka på. Åker du utanför EU/EES ska du ansöka om medgivande för utlandsvistelse via Mina sidor eller ringa din handläggare.
      / sjukpenninghandläggare på FK

    Någon som användt cetaphils hudvårdsprodukter? Var dom bra?

      helen trosgården gjorde ett samarbete med dem, men jag vet inte..

      Dom produkterna tyckte jag var jättefeta. Så mej passade dom inte alls.

      Jag har den förr torr och känslig hy. Använder den ovanpå min mer reparerande kräm för att ”låsa” in den då den inte räcker för sig själv. Jag gillar den.

      /Extrem torris

      Jaaa älskar ansiktsrengöringen! Hade även body lotionen som även funkar i ansiktet förut, den var också väldigt bra!

      Jag har använt produkterna och har varit supernöjd, tills jag slutade använda dom… Om man kör på med ansiktsrengöringen, återfuktande osv så är det kanon. Men när jag väl slutade så blev min hud snustorr och jag fick köra på mild kortison för att få bort torrfläckar på bland annat hakan och ögonlocken. Jag testade produkterna i två omgångar men nu har jag helt gått över till L300 och ACO.

      Det är kanon om det funkar på din hud men det är väl innehållsmässigt inte det bästa. Jag skulle i stort sett säga att alla andra produkter i apotekets sortiment såsom vichy, la Roche posay, apotekets egna märke osv är bättre än just cetaphil. Iaf till ansiktet. ?

    Jag måste ha lite tips och råd. Varit tillsammans med min kille i 5 år. Vi har haft ett fantastiskt förhållande med så mycket kärlek och lycka. Plötsligt för tre veckor sedan så lämnade han mig. Jag förstod ingenting, det var ju vi två för alltid. Vi hade planerat giftermål och barn osv. Jag vet inte hur jag ska gå vidare? Jag gråter hela dagarna och kan inte sova på nätterna då han plötsligt är borta. Hur fan överlever man? Har hört råden ”ta timme för timme, dag för dag”, men det blir fan aldrig bättre? Ser honom som mannen i mitt liv och vill aldrig ha någon annan.

      Allt jag kan säga är att läsa denna blogg. Hon blev precis som du lämnad. Den är såååååå bra.
      Du fixar detta!!

      http://trehundrasextiofemdagarnu.blogg.se

      ❤️ du klarar det. En minut i taget.

      Många hjärtan till dig! Känner med dig!

      Fina ni är, tack ❤ vill ju någonstans vara arg för att han bara stack. Men vill ju samtidigt att allt ska bli bra och som vanligt. Älskar ju honom.

      Var inte rädd för dina känslor och din sorg. När mitt ex gjorde slut grät jag varje dag i över en månad och skrev tjugo mejl om dagen till mina närmaste vänner. Det tar tid och det måste det få ta, men du kommer igenom det. Var mycket ute i naturen – bland träd, solljus, regn, fåglar och bäckar. Naturen helar. Gör sånt som du vet att du mår bra av även om det tar emot först. *kram*

        Fin kommentar 🙂

      Sophie Calles konstverk/bok Exquisite Pain till alla hjärtekrossade.

    Någon som har erfarenhet att äta antidepressiva under graviditet? Jag vågar inte sluta men samtidigt känns det som jag äter bomber varje morgon. De jag äter är Ecitalopram.

      Vad säger din läkare?

        Vårdcentralen säger att jag ska prata med min barnmorskemottagning, som i sin tur hänvisar till vårdcentralen. Så är i kläm. Träffade en allmänläkare i början av graviditeten som säger att det är en avvägning men att hen inte kan bedöma det… Känner mig okapabel till att ta det beslutet själv…?

          Prata med vårdcentralen igen och kräv kontakt med läkare som kan ge besked. Berätta att bm hävisar till dem och att de får lösa detta. Är du någon gång missnöjd
          Med vad din läkare säger, ordinerar etc så be om andra utlåtande från dennes chef. Det finns lag på stt de måste göra det då.

          Spontant tycker jag att du borde få hjälp att fatta ett informerat beslut? Kan du be att få träffa någon annan?

      Jag äter Citalopram, åt Escitalopram innan min graviditet. Slutade under första trimestern eftersom jag ville försöka utan men blev efter en tuff tidig graviditet nedstämd igen. Har pratat mycket med läkare, barnmorska samt läst på en hel del forskning. Att inte medicinera mot depression under graviditet innebär samma/större risker för barnet. En väldigt stor studie (över 1 miljon försöksdeltagare) visade att det inte finns några samband med autism (som tidigare studier visat). Finns en ev förhöjd risk för svårigheter att komma igång med andning efter födsel, men inga långvariga effekter. Min barnmorska menar dock att SSRI är så vanligt idag och att hon i princip aldrig sett den typ av svårigheter hos nyfödda barn. De läkemedel som är förstahandsval under graviditet är Citalopram och Sertralin. Escitalopram är ju en isomer och borde inte innebära någon annan risk enligt min läkare, men jag äter Citalopram just nu ”för säkerhets skull”. Skulle absolut rekommendera dig att fortsätta äta om du har en depressivitet, den innebär förhöjd risk för postpartum depression och svårigheter även fortsättningsvis. Lycka till.

        Två saker till: 1) Din barnmorskemottagning har en medicinskt ansvarig läkare som borde vara gynekolog/mödrahälsovårdsöverläkare. I mitt arbete samarbetar jag med dem, och dr anser det vara ett stort problem att läkare från andra verksamheter ger felaktiga råd kring psykofarmaka i samband med graviditet. Om det går, försök få rekommendation från mödrahälsovårdsläkare istället. 2) Stockholms läns landsting har väldigt bra riktlinjer samlade för vård avseende psykisk ohälsa i samband med graviditet. Ladda ner från Internet om du vill fördjupa dig i bra rekommendationer.

    Varför blir föräldrar ofta förolämpade när jag säger att jag inte vill ha barn? (jag säger det bara om någon frågat alltså, jag går inte runt och säger det jämt)
    Tror dom att jag kritiserar deras livsval, eller är det för att dom inte heller ville ha barn innerst inne?
    ”du jobbar ju på förskola, klart du vill ha barn?!” Det är ju FÖR att jag jobbar på förskola som jag inte vill ha barn, men det säger jag inte.
    Varför blir folk så sura på mig? 🙁

      för att folk är lättkränkta

      det är för att de själva inte är nöjda med sina livsval

        Eller för att man kanske inte fattar hur någon kan välja bort den största kärleken i livet, en underbar livsomvälvande kärlek som fullkomligt kan ta andan ur en ibland.

          Så är det för en del. Men det är respektlöst att anta att alla har samma åsikt

          Och jag kan inte fatta hur någon skulle vilja ha barn, men jag ifrågasätter inte folk som skaffar barn för det. För jag vet ju också att vi alla har olika mål och mening med livet.

          Men fatta att alla inte kan få barn.

      Lyssna på podden Barnfrihet ?

      Det är för att människor har en mall som de anser att alla ska följa. Man ska skaffa barn och man ska gifta sig för att det bara är så. Bryter man sig loss blir människor upprörda och anser att man faktiskt SKA följa mallen.

      Du ska aldrig någonsin bry dig om vad andra människor tycker eller hur människor reagerar när du berättar vad du vill och inte vill. Alla är sin egen individ och du gör precis som du själv vill!

      Känner igen mej.
      Tror faktiskt de som är mest aggressivt välmenande i sin barnpropaganda kanske är liiite avus på barnfritt liv
      Men vad vet jag.

      Känner också igen mig. Jag struntar dock i det, de där sura kommentarerna blir till ingenting när jag tänker på hur härligt mitt liv är. Jag älskar friheten utan barn och andra får vara hur oförstående de vill.
      Mina favoriter är ”men vem ska hålla din hand när du dör” eller ”vilket ensamt liv”. Bara för att jag inte skaffar barn betyder inte det att jag sitter ensam i en mörk liten lägenhet liksom.

      Du går mot ”normen” då får man alltid skit på sig. De som jag har träffat som har sagt att de inte vill ha barn för att världen ser ut som den gör, tycker jag har gett en mycket dålig och kass ursäkt, men de som har varit ärliga och sagt ”jag vill inte ta det ansvaret”, dem applåderar jag. Du uppoffrar mycket, men du får också mycket. Jag fick barn sent och var beredd på en hel del – konstigt nog var jag inte beredd på att bli överraskad av hur fantastiskt RoligT det också är! 🙂 Det är ju jätteskönt (kanske?) att du faktiskt kan göra ett medvetet val. 🙂

        Ursäkt?
        Vi som inte vill ha barn behöver inte komma med ”ursäkter” till andra.

          ok. förklaring är ett bättre ord. Om man vill förklara, det måste man inte. Numera -om- jag frågar ifall någon har barn och denne säger ”nej” så stannar jag där. Jag frågar inte mer [punkt].

            Jag ska fråga ”varför?” nästa gång någon svarar ja på frågan om de har barn. Bara för att se deras reaktion. Sen ska de få förklara och ursäkta sitt val.

            Vem är du att avgöra vilka orsaker som är värda applåder? Räcker det inte med att man inte vill?

        Varför tycker du att man behöver ha en ursäkt för att inte vilja ha barn? För övrigt tycker jag att ”Jag vill inte sätta ett barn till den här världen” är en alldeles utmärkt anledning, med tanke på hur klimathotet. Det finns en risk att vi inte når upp till minimimålen i tid. Jorden är överbefolkad, resurserna är absurt snedfördelade osv osv osv… Just det där är en av de många anledningarna till att jag inte vill ha barn.

      Därför att de tar din åsikt som en dissning av sitt eget beslut att skaffa barn, eftersom folk i allmänhet numera tycker att det bara finns en åsikt som år rätt, nämligen deras egen.

    Är det någon som vet om blodprocent är samma sak som HB. Jag fick svar av min läkare att jag har anemi och brist på järn, folsyra och för låg blodprocent. Eftersom det gick lite fort så tog jag bara till mig att jag behöver järn-och folsyratabletter men undrar nu vad blodprocenten är och varför den blir låg.

      Joo blodprocent är HB

    Har någon här sett ’Safet och sanningen’?
    Grät ni lika mkt som mig?

      Blev verkligen känslomässigt berörd när jag tittade.

    Just haft ännu ett bråk med min pojkvän angående barn och giftemål. Vi är bägge 33 och har känt varandra i 6 år och varit tillsammans i 3 år. Jag känner mig jätteredo för familj och skulle jättegärna vilja gifta mig men så fort dessa ämnen kommer på tal blir det bråk och han känner sig pressad. Jag blir så sårad eftersom det känns som om han också drömde om detta med mig hade han inte reagerat såhär. Jag vet att han älskar mig och får det bekräftat på alla sätt.. förutom just när det gäller detta. Jag är så trött på att inte kunna diskutera detta på ett normalt sätt. Han säger att han måste ha tid för att känna sig redo men har ingen aning om hur lång tid och vad som skulle krävas för att han skulle känna sig redo. Känner mig så uppgiven 🙁

      måste du gifta dig då? räcker det inte med barn?

        Jo men bara det i sig skapar drama om jag vill prata seriöst om det.. :/

      dags att dumpa killen
      han vill inte samma som du och du slösar bort din tid

      Du får nog lämna honom och hitta en annan om du verkligen vill ha barn. Han kommer aldrig känna sig redo och 33 är faktiskt en ”hög” ålder när det gäller fertilitet.

    Någon mer som kollat på ’Safet och sanningen’ grät ni lika mycket som jag?

      oj trippelpost…

      Har sett första avsnittet… GRÄT!!! Han verkar vara en så fin människa! Vilken tragedi… Gaaah ???

        Grät i en hel vecka!!! Blev så ledsen över hur bla socialtjänsten behandlade honom också, hur kall kan man vara?
        En stor eloge till räddningstjänsten dock!

    Kollar på skavlan nu, avsnittet med Isabella. I introt beskrev dom henne nu med ” hundratusentals följare”, kanske gjorde redaktionen sin egna hemläxa och kikade in på diverse sociala medier. Till skillnad från andra som går efter rykten eller Isabellas egna modifierade siffror. Ska bli intressant att höra intervjun med henne nu!

    Någon som gjort en gastric sleeve? Om att går som jag vill blir det i Jan/feb

    Ska till New York för första gången och behöver tips på bra restauranger (frukost, lunch och middag), shopping och sevärdheter! Speciellt shopping ? ❤️ vad får jag inte missa?

      I Nolita finns det en massa små unika affärer, annars är Soho the place to be när det gäller shopping på manhattan.
      Kolla upp diners att äta på för en äkta amerikansk upplevelse. Jag gillar Chelsea Square, men finns massa andra!
      Gå till Shake Shack i parken vid Flatiron.
      Åk upp på en roof top och ät/drick en drink!

      Om du gillar Vänner – åk till Vännerhuset (supermysigt och lungt område i övrigt)
      Om du gillar Seinfeldt – åk till Seinfeldt-dinern (Tom’s Restaurant på 112th street)

      inte varit där men ett ställe som jag absolut vill strosa runt i är den där f.d. industri-järnvägsspåret som de har byggt om till en lång grön park ovanför gatorna. 🙂

        High line – superfint!

    SPRINGMASK! När kommer medicinen vanquin tillbaka till sverige? Fått utskrivet den receptbelagda, men vad hjälper det när inte ens den finns att köpa på apoteken här. Dessutom får man inte ge den till barn under 2 år så hade ju ändå inte varit någon ide då minstingen lär smitta sig själv och oss gång på gång. Hela stan går nog runt med mask nu.. men vet någon ifall det går att beställa online från något grannland eller så?

      I mitten av oktober ska den återkomma i sortimentet. Annars finns vermox att få på recept. Finns inte det heller så ät rödbetor i mängder eller drick rödbetsjuice. Det är samma röda färg som finns i vanquin och maskarna avskyr den. Men man måste som sagt häva i sig mängder då det inte är lika koncentrat.
      Annars kan man göra en shot på vinäger och lite honung. Maskarna dör av vinäger och honungen är till för att maskarna ska vilja kräla dit och äta av det ?

      /Hatar mask!

        Dricker du vinäger/honung, eller ska den in nån annanstans?

    Jag är så redo att träffa en kille, om så bara för ett tillfälligt ligg. Det kan riktigt pirra till i kroppen när jag ser nån riktigt snygg kille, ni vet en sån där som man tänker att ”han är min typ” Frågan är liksom hur man ska träffa nån, har inte riktigt nån att gå ut på krogen med och jag kan inte gärna stoppa en random kille på gatan.

      varför kan du inte stoppa random kille på gatan? män gör det hela tiden

      Online?

      tinder?

      Tinder är guds (människans?) gåva till blyga. ?

        Har aldrig använt tinder så förlåt om jag är okunnig men på vilket sätt bra för blyga? Man måste väl lägga upp bild osv? 🙂

          Nu vet jag inte på vilket sätt du är blyg men för mig funkar det. Jag skulle aldrig våga gå fram till någon på en krog eller en fest bara sådär men när man är på tinder och man får en matchning (det krävs bådas ”godkännande” för att ni ska kunna snacka) så vet ju båda whats going on liksom 🙂 Det är inte som att han börjar skriva till dig ”sorry, jag har tjej” som han hade kunnat säga om du började snacka med honom irl.

          Vad är det som är jobbigt med att lägga upp en bild? Du måste inte ha bild men jag tror inte du får så många matchningar annars.

          Våga tindra! Om det bara är sex du är ute efter så är det perfekt. Dessutom så kan man bli jäkligt överraskad, jag och min kille blev ett par genom tinder. Trots att alla sa ”Killarna på tinder vill BARA ha sex” 🙂

        Som blyg är det snarare tvärtom. Männen på Tinder är bara ute efter en sak och det är inte direkt det blyga vill satsa på. Åtminstone inte jag.

          Hm, jag och min kille träffades via Tinder. Samma sak för flera andra i min vänskapskrets. De killar som bara vill ligga är nog i majoritet men jag tycker inte att man ska dra alla över en kam 😉

      Tinder! Jag träffade mina 4 senaste ligg där ? Är man bara tydlig med vad man letar efter så tycker inte jag att det brukar va något problem ?

      Vill du bara ligga så varför inte tinder eller bodycontact?

    Är det någon här som testat satifyer? (Tror det är pro 2 som är den vanligaste) Jag är jättesugen på att testa för har hört sååå mycket bra om den, men är ändå tveksam för den kan väl inte vara SÅ bra, eller? Och om ni har testat den, hur funkar det under sex med pojkvän (eller partner generellt)? Jag vet att han är på det om jag vill men vill helst att det ska vara kul för oss båda samtidigt, plus att han är rätt mycket mer vanilla än jag. Sorry för lite explicit men har ingen jag kan fråga om detta!

      Jag har testat den (själv och med partner) men den var inget för mig. Fattar inte hypen kring den, jag gillar vanlig vibtation bättre. Med partner funkade det bra, vet inte exakt vad du menar med om det skulle funka.

      Testa, du kanske gillar den. Annars får du ge den till någon nyfiken kompis ?

      Jag gillar den men skulle inte använda den med min partner. Känns mer som en one woman show.

    Hej Emigranter!
    Finns det någon mer här på Camillas blogg som bor utomlands? (Tillfälligt eller permanent.)
    Jag flyttade 2002 till Haag i Holland och fortsatte 2008 till Bryssel i Belgien. Mina rötter har satt sig härnere nu med sambo (vallon från trakten av Liège) och barn och jag tror inte att jag kommer att flytta tillbaka till Sverige igen.
    Någon mer som har blivit emigrant? 🙂

    Hello ladies!
    Finns det någon här som bor på franska rivieran? Antibes?

    Är en 26 årig tjej som söker nya vänner, så letar du också en kompis så har du en här ?‍♀️

      Jag bor i Nice! Flyttar dock tillbaka norrut vid jul, men ändå 🙂

        Jaha! Tillbaka till Sverige? ☺️ Jag är i Sverige just nu men ska ner snart.

    Alla med distansförhållande, hur ofta umgås ni?
    Jag får bara 2 veckor var 2-3 månad vilket jag tycker är grymt lite, vill höra hur andra har det.

      Jag och min lååångdistansis ses ungefär 4-5 långhelger per år plus en semestervecka på sommaren.

    Inte kännt min bebis i magen på hela dagen, när bör jag bli orolig? Är i vecka 24

      Nää tror inte du behöver känna dig alltför orolig, det är efter vecka 25 man ”ska” känna regelbunda rörelser i magen. Jag själv började inte känna rörelser förrän vecka 25. 🙂
      Men om du känner dig orolig.. prova drick något kallt och sött och lägg dig på vänster sida en halvtimme typ. Om inget hänt tills dess så kan du ju alltid ringa förlossningen och fråga dem om råd 🙂
      Lycka till <3

        Tack ❤️
        Ska prova det!

      Om rörelsemönstret ändras (minskar) så ska du absolut ringa in. De hjälper dig med att göra en bedömning av om du ska åka in eller inte och det är bättre att ringa och fråga en gång för mycket än en gång för lite!

    Ni som ej sminkar er till vardags och alltså ej har något smink som ska tvättas bort på kvällen, hur tar ni hand om er hy? Rengöring, dagkräm, nattkräm? Hur ser rutinen ut och bad använder ni för produkter?

      har ingen rutin, tvättar med vatten, har perfekt hy

        använder en ansiktsrengöring (min är etude house soon jung 6.5 ph) och sen en toner också från etude house soon jung 5.5 ph relief toner, sedan etude house soon jung 5-panthensoside cica balm, en ögon kräm och en natt kräm

      Det är väl nästan viktigare att ta hand om sin hy när man inte sminkar sig eftersom det inte ligger som ett ”skydd” i ansiktet? Så skulle säga daglig rengöring och insmörjning.

        som sagt, min hy är perfekt, har aldrig använt hudvårdsprodukter

        Fast smink täpper väl igen porer. Utan smink så kan huden andas bättre.

      Använder en mild ansiktstvätt då jag använder mycket ansiktskräm pga väldigt torr hud. Använder morgon och kväll nu, ibland skippar jag och tvättar bara med ljummet vatten. Scrubbar ibland i duschen med peeling. Torkar alltid mjukt med handduk, har små handdukar som jag byter ett par gånger i veckan. Använder dag och nattkräm från Aco, fetare nattkräm nu under vinterhalvåret. Ansiktstvätt från Cetaphil för känslig hud. Har okej hud, väldigt torr och får utbrott vid mens.

      Jag gör ingenting, använder ansiktsrengöring när jag duschar bara. Har 1-2 finnar i månaden men har svarta, gråa och vita pormaskar på näsan, runtom näsan och på hela hakan i 12 år nu. Går inte att få bort dom envisa jävlarna så jag har gett upp. Smink använder jag aldrig och smörjer bara in ansiktet när det är torrt och fjällar.
      För feg och snål för att gå och göra en por-tömning eller besöka hudläkare.

        Om du börjar exfoliera och använda syror så kommer du bli av med de svarta promaskarna.

        Om du börjar exfoliera och använda syror så kommer du bli av med de svarta pormaskarna.

          det är inte olagligt att ha pormaskar

            Eh, i och med att A skrev ”Går inte att få bort dem envisa jävlarna” så utgår man från att hon inte vill ha kvar dem? Inte alls ett konstigt svar.

      Vichy normaderm deep cleansing purifying gel varje morgon. Håller min hy relativt ren. Hudkrämer använder jag kanske max 3 ggr månad. Undviker smågodis, äter däremot små mängder mörk choklad varje dag. Jo, jag dricker ingen mjölk heller.

      Sminkar mig typ aldrig, äger inget smink för närvarande. Jag tvättar mitt ansikte när jag tvättar håret och smörjer in det efter tvätten. Det är min rutin kring ansiktet. Fast just nu är det lite torrt så jag ska börja smörja ansiktet oftare. För övrigt har jag väldigt fin hy. Eftersom du frågade om produkter så kan jag berätta att jag blandar mandelolja och aloe vera till ansiktscrème. Ibland använder jag en skrubbmask, typ en gång varannan månad.

      Tvål och vatten och ett smörj med den bodylotion som var billigast på Rusta sist jag var där.

      Målar ibland ögonbrynen, och då använder jag ansiktsrebgöribg när jsg duschar. Är jag osminkad tar jag bara ljummet vatten och duttar på 2-3 droppar jojobaolja efter. Under vintern använder jsg Bha-syra ibland, pga pormaskar. Annars så använder jag alltid spf50 på sommaren och våren. Då tvättar jag också med rengöring på kvällen. Har någon enstaka finne innan mens, i övrigt fin hy.

      Använder tvål och vatten i samband med dusch. Har klippt isär en frottéhandduk som jag har liggnas i duschen som jag skrubbar ansiktet med ibland. Har aldrig finnar. Tror det är mer genetiskt och har man problem med huden trots massa svindyra produkter så tror jag det har mer att göra med hormoner eller levnadssätt som motion och kost. Äter man mycket skit och socker och sitter inne hela dagarna så speglar det sig i huden. Drick mycket vatten, skippa småätandet framför teven och kom ut i naturen. Kroppen tackar en på många sätt.

    nån annan som vaknat kallsvettig med hjärtklappning efter att man druckit lite? det hände mig för några veckor sedan. det kändes som om hjärtat skulle hoppa ur bröstet eller bara stanna.

      Det är kanske en insulinkänning? d.v.s. ett plötsligt blodsockerfall. Isåfall inget att oroa sig för. Ät en smörgås eller en banan.

        lite sent för det nu då det hände för några veckor sedan? men ska testa det om det händer igen 🙂

    Kan inte hjälpa dig i övrigt tyvärr, men billigast barnkläder hittar man definitivt på tillfälliga loppisar! Marketplace, blocket, myrorna osv är mycket dyrare, för att inte tala om tradera. På tradera kostar ju en beg. vindfleece 400 kr.

    Jag tror du kan köpa loppiskläder till barnen och sen sälja dem dyrare på internet om du orkar lägga tid på det, kan ju vara en bra extra liten inkomst.

    Finns bytes/ skänkessidor på facebook också där folk brukar be om att få grejer gratis. På bortskankes.se finns också massor av gratiskläder till barn, sök bara på barnkläder.

    Du har inget att skämmas för, det är ditt ex som borde skämmas som inte hjälper er.

    Har aldrig förstått var man tar vägen när man går till gynekologen? Är det mvc eller vanliga vårdcentralen? Eller går man privat? I min stad gör man cellprov hos mvc men var ringer jag när jag har problem med underlivet?

      Gynavdelningen på ditt närmsta sjukhus. Inte vårdcentralen alltså utan till stora sjukhuset i ditt landsting. Dit går jag, började med det när jag fick cellförändringar. Innan dess gick jag till mvc men de är ju inte lika kvalificerade där (är det ens rätt ord?) Ja du förstår nog ?

    Hej! Jag vet inte vem jag ska fråga detta, inte så många vänner tyvärr. Jag har massa ansikts fjun över hela ansiktet. Väldigt ljusa hårstrå så syns inte jätte mycket MEN sminket sitter konstigt och glider av, syns mycket mer med smink också. Tänkte testa att ta bort med den flawless från twins shop. Min fråga är har någon testat? Växer det ut mer, grövre strån efter?
    Ha en fin fredagskväll alla!

      är det inte bättre att sluta sminka sig?

      Jag brukar ”raka” mina kinder med ögonbrynskniv. Vet att många även trådar bort det. OBS: helt på egen risk, vissa får utslag etc. mina växer ej ut grövre.

      Kan tyvärr inte svara på din fråga men vad gäller mig själv har jag en del fjun i ansiktet, speciellt på kinderna och ner mot käken, persikofjun liksom. Undviker att använda en massa puder för då syns det ännu mer. Tror det kommer av att jag är rätt underviktig.

    Passar på att skriva en uppdatering om min låssmed 🙂
    Har träffat han några gånger, tänkte först att han vill bara ha sex. Men icke då.
    Efter 4:e träffen hamnade vi i säng..oh jävlar. Han kunde sin sak. Har väl aldrig känt mig så tillfredsställd. Han kom, jag kom, vi kom. Kunde knappt gå dagen efter.
    Nu är han tillbaks med lite käk..måste ha energi för natten.

      Gud vad härligt. De där killarna som kan som grej är fantastiska. Mer grymt sex till folket!

    ÄRLIGT följ chipzhanna på instagram. Roligaste kontot, bara massa chips, bara livet, vet inte vad jag menar med bara livet men men FÖLJ CHIPZHANNA bäst på chips bäst på fest!!!

      eh nej tack

    Ett ex hörde av sig efter ett halvår för att i princip berätta hur bra det går för honom med allt och att han hoppas att jag hittar någon som kan uppskatta mig och yadayada… varför gör man så? Renar sitt samvete? Det var inget långt förhållande och det var han som gjorde slut. Fick sån himla ångest av meddelandet. Trodde att jag bearbetat och kommit över honom helt men det här meddelandet triggade igång alla känslor igen. Dock vill jag inte ha tillbaka honom.

      Så gjorde mitt ex, han hörde av sig bara för att berätta hur käääär han va i hans nya ”tjej” och att han aldrig nånsin träffat en så bra tjej yada yada. Vet inte om han ville såra mig eller göra mig avundsjuk men inget av det funkade iallafall

        Alltså män och deras jävla nya flickvänner… Mitt ex och jag var vänner efter vår breakup. Efter ett halvår träffade han en ny tjej via tinder. Istället för att bara säga att han träffar någon hade han värsta utläggningen om hur p3rfekta de var tillsammans och ”Jag tycker inte du ska kolla upp henne på nätet för du kommer bara må dåligt över hur perfekt hon verkar vara”. Finkänsligt alltså…

        Man ska bara skita i ex egentligen. Bara blocka och radera. Det som varit har varit, bara att vandra vidare!

    åh mitt gjorde något liknande, jag blockade honom bara. fattar inte varför de gör så?

    Undrar om My har glömt hon har tävling på sin blogg…. En som skrivit att den vill vinna och tävlingen som skall avgöras 12/10 kl 14.00. Fortfarande inga svar vem som vunnit på hennes blogg. Eh…en tävlande… Oooops, något gick nog snett.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.