Johanna Toftbys ilska mot Fredrik Wikingson och Eva Röse i Breaking News.

[YouPlaySinglePlayer video=”1411,1847,220775″ ap mute yot ]

https://www.instagram.com/p/Bo1k-ngg-GN/?utm_source=ig_web_copy_link

Med Eva Röse som gästande programledare så tar Breaking News upp en något stark reaktion från Johanna Toftbys medverkan i Nyhetsmorgon och hon tänder på alla cylindrar.
Enligt henne totalsågar de henne som människa och driver med hennes sorg, någon som hon skriver om både på Instagram och på sin blogg.
Edit – sorgen som Johanna skriver om är att hon förlorade sin nyfödde son Louis, som föddes tre månader för tidigt 1996 men det nämns inte i Breaking News. DET skulle jag däremot tycka var aningens magstark.
I videon här ovan kan ni se klippet och även ta del av min åsikt som jag – givetvis – delar med mig av. 🙂

Givetvis är det alltid tråkigt när människor blir ledsna eller sårade men man måste kunna ta ett kliv tillbaka och se situationen för vad den är.
Alla människor har någonting som är extra känsligt för dem och som ständigt kommer upp när man pratar om humor. Skulle man ta hänsyn till alla människors känslor och det som just de anser är extra viktigt eller känsligt så skulle man inte kunna skämta om någonting.
I det här fallet anser jag att Johanna läser in någonting i det här skämtet som överhuvudtaget inte finns – enbart för att hon är färgad av sina egna känslor. Johanna har säkert både sett och skrattat åt skämt som kunnat såra någon som är känslomässigt berörd av just den situationen, en situation hon inte vet om och det är samma sak här.
De skojar om att hon reagerar aningens starkt på att få prata med sin dotter, trots att tekniken funnits länge för att hon när som helst skulle kunna göra samma sak själv – helt utan TV4s inverkan. Det tycker jag också är lite gulligt underhållande…

Att Fredrik Wikingson ber henne om ursäkt för att hon blivit ledsen är givetvis bra men det betyder inte att han kommer – eller bör – sluta skoja om saker, situationer och händelser. Så tycker jag i alla fall, och om det gör mig till en ”mobbare” att tycka att man får skämta om det mesta – so be it.

Vad är er åsikt? 
Vad får man skoja om?

126 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Man får skoja om allt, men det passar olika bra i olika sammanhang.

      Alltså det ska ju vara meningen att vara roligt. När man skojar till det. Tycker inte man kan skämta om allt. Som tex förintelsen m m.

        Jo, man kan skämta även om den. Man kan skämta om precis allt. Men det behöver inte falla alla i smaken. Och man behöver inte förbjuda skämtet för det. Lex Mr Cool.

          Man anpassar skämtet efter mottagaren. Ergo, man skämtar inte lm förintelsen med en överlevare. Bara respektlöst.

            Skrev jag det?

            Misstänker att Breaking news målgrupp inte är exklusivt kvinnor-som-förlorat-ett-barn-och-därför-aldrig-kan-skratta-åt-sig-själva-även-om-skämtet-inte-på-något-sätt-har-med-deras-förlust-att-göra.

            Dock tycker jag att det var lite olyckligt att plocka ut ett roligt klipp ur en intervju som tydligen handlat om förlusten av ett barn.

              Intervjun handlade om hennes bok – där en del tar upp den här händelsen.

              Jag sa inte att du sa det heller?

            Vem tycker förintelse-skämt e kul då menar du? Folk inom NMR?? Jag känner inte nån vettig människa som skulle tycka det vore roligt utan snarare tolka det som att personen som drog det är allmänt korkad och en riktig dumfan.

              Ricky Gervais har dragit roliga skämt om Anne Frank.
              En del av humorn är att beröra punkter som är känsliga.
              Men som sagt – du måste inte finna det roligt. Men folk kommer fortfarande skämta.
              Själv skrattar jag inte åt fat jokes så jag undviker college-humor.

                Ja det kan ju vara sant. Syftade mest på att Anonym skrev att man inte skämtar om Förintelsen m en överlevare. Tycker snarare att man inte skämtar om Förintelsen m de flesta… Inte bara undviker just överlevare. De är ju fö rätt få numera. Det var ju ett tag sen.

                  Det är definitivt svårt att skämta om extremt tragiska händelser, det krävs ett proffs för att det ska bli rätt. Har hört judiska komiker skämta om just förintelsen och då blir det på nåt sätt mer okej att skratta. Det finns något förlösande i att skratta åt det förbjudna.

          Nej JAG TYCKER INTE MAN kan skämta om allt.

            Då får du skaffa dig verktyg så du kan hantera när någon skämtar på ett sätt du inte gillar. Tips: det är inte att starta drev på internet.

    Men ska du skriva det här inlägget kanske du också borde förklara hennes sida bättre? Hon pratar om sitt inlägg, ingenstans nämner du vad som stod i det. Tycker inte att skämt som handlar att ta saker ur sitt sammanhang är särskilt kul, det är bara fånigt och tyder på dålig fantasi hos den som skämtar. Att skämta om att hon är ledsen för att hon inte sett sin dotter på fem dagar är väl halvkul, inte lika kul om hon tidigare i samma intervju berättat om sorgen att ett av hennes barn dött vid födseln? Blir bara dålig och fantasilös komik av det. Inte för att man hade högre tankar om Fredrik…

      Nej, för det är inte vad skämtet handlar om. Det är vad hennes reaktion handlar om och det har ingenting med skämtet att göra. Förutom för Johanna.

        Fast hennes kommentar handlar om att det klippet tas ur sitt sammanhang och de gör de lustiga över just den sekvensen. I hennes inlägg skriver hon också just om detta och vad som hände innan. Tycker det skulle varit intressantare att påpeka att Fredrik uppenbarligen gör noll research för sitt skämt och inte ens kan kolla på en hel intervju. Så jo sammanhanget där detta klipp tas utifrån är viktigt, vilket också är JT ståndpunkt, vilket du totalt misslyckas att framföra

    Lättkränkt

    Skämtet handlade inte om hennes bok ,eller förminskande av hennes tragiska förlust. Det handlade om hennes reaktion av att se sin vuxna dotter efter inte pratat på fem dagar?. Ja hon är lättkränkt . Måste vara väldigt jobbigt för henne att ta illa av sig av en så liten sak.

      Kanske lite lättkränkt i detta fall, hon brukar ju annars ha självdistans men det var ju det faktum att dottern ska vara på resa i tre månader inte att hon varit borta i fem dagar. Och vem hade inte blivit överrumplad i direktsändning?

    Varken Toftby eller Filip o Fredrik hör väl till dom skarpaste knivarna i lådan….när det gäller att uttrycka sig.

    Jag har också förlorat ett barn. Betyder det att man inte får skämta om mig öht? Beter jag mig som en rikstönt i TV så är det fritt fram.

    Ännu en som köpt följare på instagram:

    Benjamin från paradise hotel.

    https://socialblade.com/instagram/user/benjaminstade

    Känns som att de vet dus nya låt handlar om honom. Han vill så gärna vara en i gänget!!

      Ååååh funkar Socialblade igen?!?!

      Ska genast gå in och götta mig i Myggans siffror och alla hennes köpta följare. Hon fyller väl år snart igen, sk bli spännande att se hur många följare hon köper till sig själv i födelsedagspresent i år ?

      Tack för tipset om socialblade.com! Ska glatt skärmdumpa min statistik och skicka till ett större företag som vägrat betala ut min lön pga att de tror att jag köpt följare. ??? #inyourface

        tror snarare det företaget skyller på att de inte tror dig bara för att slippa. Ett sånt oseriöst företag lär knappast bry sig om bevis.

          Jag vet, därför jag ska skicka all fakta så att de inte kan använda det som ursäkt. Orkar snart inte vara godtrogen i den sociala medievärlden när företag (som syns hos var och varannan stockholmsk influencer) lurar till sig massvis av reklaminlägg och sedan kommer med falska anklagelser för att slippa ersättning…

      Hur vet Du att de är köpta?

      Hur vet du att dom är köpta? Är det inte bara att han godkänt alla som valt och följa honom efter att han börjat synas i ph. för han har ju inte så jättemånga och när jag kollade såg jag typ bara svenskar på hans följarlista

        Så är fallet givetvis, innan PH var han väl ”ingen” men efter det att han blev synlig i TV stiger kurvan. Ren intresse och nyfikenhet är förståeligt

      Tror inte han köpt sina följare

      Jobbigt för Mogi att bara tappa följare nuförtiden. Konstigt att ingen börjar följa henne?? ?

      ?

    så man får skämta om johanna toftbys sorg i tv men när gina skämtar om att ben mitkus blivit dumpad så var det big no-no?!

      Äpplen och päron

      Jag anser att man inte skämtar om någons död. Men att skämta om ett uppbrott från sin partner är inte lika illa. Jag skämtar iallafall om mina egna ?

        Ingen skämtade om nåns död heller ?

      Det beror på vem det gäller, skillnad på folk, och om vad det skrivits om i kommentarer som tipsat, Camcam går på samma linje som de som ”tipsat”.

    Förstår inte poängen. Om min son skulle resa iväg skulle jag också bli berörd om jag oväntat fick se och höra honom även om det bara var fem dagar.

      Ja, vissa har lätt att bli lite gråtiga. Men det är inte förbjudet att kunna fnissa lite åt sig själv och sina i mångas ögon svallande känslor – det handlade om FEM dagar som hon varit bortrest haha. Inte jättemånga som skulle vrida på kranarna efter fem dagars semester ?
      Vi skrattar ju i denna blogg ofta åt Anna Books återkommande gråtande, t ex.

        F jag skrattar åt dej för du begriper inte att människor är olika.?

          Jo, det är ju uppenbarligen precis det jag gör. Vissa är gråtmilda, andra är hårda som sten. Vissa har självdistans, andra har det inte. Men man kan alltid förbättra delar av sig själv som kanske inte riktigt funkar ute i samhället. T ex skaffa sig självdistans ?

            Tycker du ja.

            Och är det bättre vara hård som sten?

              Vad är det med läsförståelsen i den här bloggen?!

              Skrev jag att det är bättre att vara hård som sten? Nej. Skrev jag att det är fel att ha nära till känslorna? Nej. Jag skrev att har man självdistans så underlättar det för att se komiken i klippet. Maj gad.

              Är själv en blödig person men kan skratta åt det.

                Jag jag jag

    Haha som förälder är man lättrörd av allt som har med ens barn att göra, så kan det väl få vara. Det är ju hennes reaktion på deras väldigt milda skämt om det som är löjlig. Herregud.

    Jag tyckte klippet var lite komiskt, men när man får veta sammanhanget i toftbys blogg tycker jag inte att det är så kul. Man kanske kan hoppa över att skämta om saker som tas ifrån ett väldigt sorgligt sammanhang, just barn som dör kanske kan få vara en fredad zon…

    Tycker även att det var lite osympatiskt och billigt av Wikingsson att genomgående benämna Toftby som ”kvinnan”. Det är ju att förminska henne i onödan, man kan vara rolig utan att göra så.

    Tycker hon överdriver men alla har ju rätt till sina känslor. Hon borde ta emot ursäkten och sen lägga ner.

    OT; Egoina skriver om gurkmeja och dess förmåga att förhindra tumörer och alzheimer. Känner mig oväntat provocerad att någon jag tycker sköter allt så snyggt på nätet plötsligt promotar hokus pokus

      Fast nä. Hon skriver inte på det viset du verkar ha tolkat det. Jag tolkade precis tvärtom, att om det påståendet är hon själv väldigt ifrågasättande.

      ”Vissa menar till och med att curcumin kan förhindra Alzheimerz och förebygga tumörer ? Ja, ni hör ju.”

      Jag tolkar det som att hon fattar att det är BS.

        Det är inte bullshit. Varför tror ni det? Det forskas mycket på gurkmejans läkande förmåga.

        https://ki.se/forskning/intensiv-forskning-i-jakten-pa-nya-lakemedel

          Tack Lydia. Att gurkmeja kan bota bland annat alzheimers studeras just nu i USA. På Karolinska Institutet var man faktiskt först med att hitta olika ämnen som när de binder till beta-amyloid hindrar det från att klumpa ihop sig (det som sker när man får alzheimers). Ett sådant ämne är curcumin, det färgämne som finns i curry och gurkmeja. Kanske kan det användas i behandling mot Alzheimers. Man hoppas det. Håll tummarna! Men att det är extremt hälsosamt och infektionshämmande visste redan de gamla grekerna. Ja även mayafolket!

            Det heter inte Alzheimers med s om man inte följer upp med ordet sjukdom.

          Då pudlar jag. Hade ingen aning. Ber om ursäkt.

    1. Hon är sur över att inge vara igenkänd utan refererad till domen kvinna
    2. Klippet visar att man kan vara i kontakt dygnet runt med dagens teknik dvs varför är hon så orolig. När jag luffade innan mobilernas intåg skrev vi brev dvs ingen kontakt annat än ca 1 gång i månaden och då per brev
    3. Hon behöver få lite självdistans

    Jag tycker att klippet är festligt, lite självdistans kan Johanna behöva tycker jag.

      ja men faktiskt , så kan jag också tycka , ger man sig in i leken , får man leken tåla !

    Det blir totalt ohållbart om man ska försöka hitta ett ämne att skämta om som ingen blir sårad av. Alltid är det någon som blir sårad. Slut med humorn i TV och media, så trist

    Älskar Filip och Fredrik, Fredrik är min favorit av de två. Det här var kul och jag tycker man får skämta om exakt allting.

      Du har rätt i att man får skämta om allting, det tycker jag också. Men asså näe Filip och Fredrik fy usch nej bara nej. De och Mola-Conny typ flippin’ all my switches and not in a good way. Får på riktigt hjärncellspanik när jag ser dem.

    Varför dömer ni alla som har stigande antal följare att de (följare) är köpta? De har väl fått ökat intresse av en och annan anledning, kurvan kan även gå neråt ibland efter en topp. Försök dölja Er avundsjuka, skaffa ett liv som gör er lie gladare

      För att så många är uppenbara fejkkonton? ?‍♀️

        Fejk och fejk, måste vara svårt att leva i ständig misstro och inte ens försöka skapa lite glädje och lycka i sin vardag. Paranoia är en sjukdom men det finns läkemedel som – kanske inte botar men håller den i shack.

          *schack*

          Är du helt tappad? Sluta skoja om psykisk sjukdom, jävla pucko.

          14:29 – har inte med ständig misstro att göra – man ser när någon köper följare, man ser vilka som är fejk. Men pinsamt nog så förstår inte alla det.

    *lite*

    Filip och Fredrik borde verkligen dra sig tillbaka. Jag tycker att de inte alls är roliga längre. High Chaparral och programmet med fyra ”experter” (läkare, fysiker, historiker och samhällsvetare), det var riktigt bra tv enligt mig. De borde lämna plats åt nya, hungriga komiker/programledare/idésprutare, och så kan de själva fortsätta med sin podd istället ?

    Men klart de borde kollat upp detta mer. Kanske frågat personen det handlar om först, men det har de väl inte tid med. En hel del kommer väl komma med skumma svar men svaret ”jag har separationsångest från mina barn för att ett av dem dog” är inte ett svar de hade kunnat ignorera. De borde ha kollat, och då skulle de ha vetat.

      Och jag håller med den ovan som skrev att detta var ett illa författat inlägg. Man ska inte behöva gå till källan (hennes blogg) för att förstå vad det handlar om. Antar att videoklippet förklarar, men jag är här för en blogg och inte ett videoklipp. Välj vilket format du vill ha, eller kör båda separat. Men kombinera dem fungerar inte bra! Om man är här för att läsa (tex i en miljö där man inte kan ha på ljudet, och inte orkar krångla med hörlurar för ett enda klipp) så är det rätt frustrerande att inte allt finns med i texten. Vill du ha videoklipp så ha det, men antingen eller. Så kan man som besökare välja!

    Varför medverkade hon i programmet? Toftby alltså? Vad är hon känd för?

      Känd från tv-program och bloggande. Hon var där för att prata om en bok hon släppt, som hyllats mycket.

        Tv-program?

          Ja hon har vart med i många tv-program bl a två serier men det är längesedan de serierna gick.

    Tycka vad man vill om Toftby, men efter att ha läst hennes inlägg på bloggen så förstår jag att hon känner sig jäkligt påhoppad. Känslig situation med tanke på vad hon hade suttit och pratat om i Nyhetsmorgon, jag kan förstå att man har känslorna utanpå kroppen då.

      Jamen herregud, hur länge ska hon älta och leva på det??
      Amenvafan, det är över 20 år sen det hände……..

        Oj, jag visste inte att det så länge sedan, då känns det mer som ni andra säger, ganska för mycket upprörd för skämtet

        Vadå älta? Hon har skrivit en bok där det skrivs om det, och de pratade om boken. Spelar det roll när det hände? Sorg sitter kvar för alltid, även om den ofta lättar efter hand, och alla är olika känsliga. Dottern skulle för övrigt vara borta i tre månader. Men håller med om att det känns överdrivet att kalla de mobbare och att de totalsågar henne och driver med sorg – Johanna brukar ju ha självdistans och humor, hon kunde skrivit om det lite mer typ att jaha jag blev hånad i Breaking news för att vara blödig och hönsig men dotter ska ju faktiskt vara bort i tre månader och jag blev överrumplad och vi hade pratat om känsliga saker. Men det var tydligen väldigt känsligt för henne och jag kan förstå henne.

      Nä, hon har ju pratat om detta många många år. På blogg många inlägg, på instagram, i tidningar, på radio, hos Malou och på Nyhetsmorgon. Jag kanske har glömt nåt..?
      Tror inte det verkar vara så svårt att prata om.

        Verkligen inte, hennes sorg är ju nog business!

    Väljer man själv att göra Business av andras död (sitt eget barn och en väninna som dog i cancer) så får man vara så vänlig att ta det som följer med det. Hon är nog bara nöjd över lite mer ljus på sig.

      Oj har M/Ola hittat hit nu. LL

      +1!

      Ja, får samma känsla om henne 🙁

    Men hon Toftby är ju fan pinsam! Skämskudde på henne. Tror hon hela världen snurrar runt hennes person? Svar Ja! Snacka om lättkränkt, men när hon och Magda Graaf insinuerade jävligt elaka kommentarer om My Martens när hon var i skottgluggen, då brydde hon sig inte det minsta om någons känslor. Nää, fy faan va´pinsam du är Johanna Toftby. Kom ner med fötterna på jorden, du är inte megakändis även om du tror det.

      Men suck.. Var och när har JT och MG insinuerat elaka kommentarer om dig My? Är ju du som insinuerat desto mer.

        gunsan … sitter du i E-tuna eller på Silja? Undrar också.. skottgluggen?? Var och när har Johanna och Graaf insinuerat jävligt elaka kommentarer?? I dina drömmar och fantasier? Inte haft besök av jägare ännu?? ? ?

        Dubbelsuck, det har dom visst , men dom tog bort dem efter många dissningar. Jag har läst det själv, så det kan du inte ta ifrån mig, och nej jag heter definitivt inte My och inte Martens heller. Men jag har bra minne.

          Nej, sluta ljug!! Du är sjuk!!

      Undrar om det är toftby Jeanette Svedberg nämner på insta ? Om en bloggare i Gbg som vill ha gratis botox mot inlägg ! Jeanette behöver inte den reklamen hon har en stor plattform )

        Men Jeanette har ju fått reklam på Toftbys blogg för några år sedan. Johanna behöver nog knappast tigga hon har en stor plattform.

          Nix ! hej johanna

            Vadå Nix? Det har hon visst, jag har sett henne på Toftbys blogg. Jag heter inte Johanna men hej på dig.

              Lägg ner !!

                Lägg ner?? Sök på namnet så får du se själv men här är ett inlägg http://www.johannatoftby.se/2016/05/19/vilken-varfest/

                  Hej johanna ! Vrf leta upp ett gammalt inlägg !!!

    Nu tycker ju jag att Filip och Fredrik är knasiga kalaspuffar. Om jag lämnar superlativen där för jag orkar inte slösa tid och ork att tänka på dessa två.

    Som svar på din retoriska fråga. Eller om den är hypotetisk. Man kan skämta om allt så länge man inte förklär mobbing eller är elak med flit. Det är skillnad på att säga till någon iklädd en bohemisk klänning med blommor och växter och skog och natur: ”Hahahaha fy fan vilken jävla ful klänning du har på dig, har sin mamma sytt den eller hahahahah” och ”åh wow jag såg dig knappt bakom palmen först men det löste sig. ?.” typ.

    Men nu gör ju Du samma sak – ”reaktion efter att få prata med sin dotter som varit på resande fot i fem dagar” – det är ju för att hon ska vara borta i tre månader, och vem hade inte överrumplats av att ens barn plötsligt dyker upp på storbildsskärm i en tv-studio, dessutom hade de just innan pratat om sorg, ångest, depression och om att förlora ett barn. Handlade ju självklart inte om att hon tyckte det var fantastiskt att kunna prata via Skype liksom och det förstår ju alla. Du kanske vill samla in lite pluspoäng hos Filip&Fredrik och få chans att vara med i deras program, kanske vad detta handlar om 😉 Jag förstår att Johanna kände sig hånad men jag tycker samtidigt att hon överdriver med att kalla dem mobbare och att de totalsågar henne, men detta var uppenbart känsligt för henne. Fint att Fredrik ändå skrev en ursäkt. Du totalsågar däremot.

    Jag är 3- barnsmamma till barn som nyligen flyttat hemifrån. Jag tror att anledningen till att Johannna var så känslosam var:
    1) Hon hade precis talat om sin som dog kort efter födseln.
    2) När ens barn flyttar hemifrån så är det känslosamt och jobbigt (Fredrik och Filip vet ej än, har för unga barn).
    Hennes dotter hade precis åkt och varit borta några dgr, jobbigt för en förälder.

    Det pinsamma i detta är att Fredrik ej bemödat sig att titta på den ca 10 minuter långa intervjun på Nyhetsmorgon. Därför hamnar han helt ”fel” i sitt scope. Inte kollat bakgrund alls, då ska man vara tyst!

      Så generaliserande.

      Jag har fyra barn varav tre i livet. Den äldsta bor inne i stan under veckorna pga skola. Inte gråter jag hysteriskt när hon varit hemifrån några dagar och ringer. Har man uppfostrat sina barn till självständiga välfungerande unga så är det underbart att se dem klara sig själva.

      Kontentan: det finns lika många potentiella reaktioner som det finns föräldrar.

        Och du hade inte oroat dig det minsta om din äldsta reste runt i Asien i tre månader? Och fällt tårar när hon åkte? Och blivit överrumplad om hen dyker upp på en storbildsskärm? Håller med Caroline men visst finns olika reaktioner och alla reagerar olika och är olika känsliga.

        Vi får ju inte shamea mammor på denna blogg, men om en mamma gråter över sitt barn så är det okej att shamea?

          Min killes mamma skulle inte ens höja på ögonbrynet om han åkte till Asien och stannade i 3 månader. Alla är olika. Min mamma skulle låsa in mig i källaren om jag ens tänkte på att åka ?

          Kan vi sluta använda ”shejma” varje gång någon skrattar åt en sitution som involverar en kvinna? Få skrattar åt Johanna, de flesta skrattar åt det komiska i situationen. Finns ingen shejming i detta. Det är gulligt att hon har nära till känslorna och en rolig grej eftersom dottern endast varit iväg i fem dagar. Finns urgulliga klipp på folk som överraskas med hundvalp i present och börjar lipa som småbarn. Jag skrattade genom tårarna åt ett sånt samlingsklipp eftersom det både var otroligt fint (och jag är blödig) men också komiskt med dessa gråt-reaktioner. Har jag nu shejmat alla dessa lyckliga hundägare?

    Hon är lättkränkt helt enkelt.
    Det var ju faktiskt rolig reaktion – och hon vill ju ha uppmärksamhet . Borde vara bra? Hon hade kanske varit mer nöjd om de nämnde hennes namn iofs…hon vill ju bli mer känd.
    Nä, hon får nog tåla ett skämt faktiskt. Eftersom hon sagt att andra ska tåla sånt, så får hon själv tåla det.

    Johanna kanske inte är pinsam men hennes bil, jösses! Får titta åt ett annat håll för jag skäms så mycket?

    Älskar hur hennes följare säger (angående Fredriks svar) ”att man kollar väl upp fakta innan man skämtar om någons sorg!”. Om de kollade upp fakta hade de ju förstått att det var ej det Fredrik var ute efter.

    Ibland är 40+ kvinnor som avgudar dessa tv-tanter skrämmande (lika skrämmande som alla 9-åringar som hoppat på Ben Mitkus ex).

    Man får skoja om mycket och i det här fallet är det en urtöntig reaktion från Johanna. Herregud att ens TV4 gör detta inslag.

      Det är ju mest egentligen TV4 de driver med, de brukar göra det, men det var ju fint av Jenny på fyran tycker jag det blev ju ett fint inslag. Förstår att Johanna tyckte det var hånfullt men kanske lite överreaktion, men hon kanske är i ett känsligt mood just nu.

    Hon födde ett barn , som levde några timmar .

    Hon födde en som för tidigt som dog på förlossningssalen efter några timmar. Spelar det någon roll hur länge sedan det är, får folk bara prata om sorg om det är något som hänt nyligen? Många böcker handlar om händelser långt tillbaka i tiden.

    Barnet levde när det föddes. Så knappast ett missfall.

    Personligen gillar jag satir som svajar lite på gränsen.
    Höll på att dö av skratt när Martin Timell ringde upp komikern Albin Olsson, för att hota honom. Så klipps telefonsamtalet ihop till något helt annat. – jag har slagit min fru säger Martin m sin gälla röst ?bla.
    Gillar satir m attityd.

    Gud vad löjlig hon är, jag skäms

    Klart man får skämta om allt men har man den minsta lilla hyfs och förstånd så bör man väl tänka sig om en eller två gånger eftersom ett skämt som kan såra en viss person oftast inte är skoj för flertalet. Varför blir inte alla utrustade med sunt förnuft?

    Och JT gråter ut…hon gillar själv att håna och prata skit. Å så är hon så snarstucken när det gäller henne själv.
    Nu har hon en tjock offerkofta på.

    Jag tycker synd om Johanna, då hon mist ett barn. Det värsta man kan utsättas för. Att hon grät i TV4 nyhetsmorgon, var nog av lycka och överraskningen av att få se sin dotter. Alla som har starka band till sina barn, kan förstå känslan som hon upplevt vid överraskningen. Man blir ju rörd. Dock tror jag inte att hennes relation till sin dotter, är starkare än någon annans. Jag har inte mist ett barn, men jag har otroligt starkt band till min dotter ändå. Det har nog inte med det att göra.

    Hon har släppt en bok – jag. Säkerligen väldigt välskriven och gripande. Jag har inte läst den, men tror att den är intressant. Den har ju sålt slut och därför säkerligen väldigt bra. Grattis Johanna – du har lyckats. Härligt att hon lyckats ta sig tillbaka och lärt sig leva med sorgen.

    Det jag INTE förstår det är när hon inlägg efter inlägg, lägger ut bilder på sig själv när hon gråter när hon läser in boken som ljudbok. Hur får hon för sig, när det är som jobbigast, att ” jag ska bara ta ett foto på mig själv när jag gråter till bloggen”. För mig känns detta inte äkta alls, utan bara något som man vill lägga ut för att få click. Likaså detta nu med inlägget från Breaking news…igen och igen, lägger hon ut inlägg efter inlägg för att få klick då hon vet att hon har folk sympatier. Hon är affärskvinna…glöm inte det. Likaså inläggen om kamphundar m.m….hon skriver gärna om det som får folk att bli mest upprörda. Och varför då – jo för att få klick!

    Där faller hennes fasad för mig…det gör att jag inte alls gillar detta. Hon utnyttjar situationen för att tjäna pengar på den. Jag är helt övertygad om det. Sen kan hon visst hjälpa många med samma typ av sorg och problem med sin bok, men det är en helt annan sak. Mjaaaa..säger jag… ni måste inte hålla med mig såklart. Jag har följt henne i många år, och tycker att hennes härliga blogg förändrats, och numera är alldeles för mycket business…och inte så stor variation längre. Mest snack om boken ….
    Dock är jag glad för hennes skull ATT hon lyckats. Gott Jobb Johanna! Men liiiiite offerkofta är det… för att få klick.

      Eller hur! Tycker det är jättekonstigt att ingen annan reagerar på de där ” gråtfotona”.
      Liksom ”ta kort på mig nu när jag ser ledsen ut” ?? Inlägg som provocerar, inlägg om ”tjockisar”, ”mördarhundar”, gråtinlägg etc. Allt är beräknande , allt för klick.

      Affärskvinna absolut, lyckas man jobba med sociala medier efter att ha varit med i ”ensam mamma söker” så har man nog haft sina knep, kan inte nämna någon annan deltagare från samma program med namn ens. Kommer från samma stad och har alltid fått intrycket att hon är trevlig mot de hon kan få ut nåt av, men inte mot andra i ”lägre ställning”. (Ta tex den gången när hon gick före en handikappad i toalettkön). Mån om att synas med rätt personer. Och bra på att marknadsföra sig själv, vissa människor låter arbetet man lägger ner prata för sig självt, och vissa får saker att låta bättre än va de egentligen är.

        Men hon gick väl inte före i kön, utan behöll sin plats i kön och en rullstolsburen försökte tränga sig, det har redats ut här och vittnen bekräftade att Johanna ej trängt sig före. Hon verkar trevlig och omtänksam och har civilkurage. Jag har bara hört folk som har gott att säga om henne men det finns alltid folk som ska smutskasta offentliga personer och bloggare, ofta konkurrenter. Hon verkar mån om sin familj och har sina gamla vänner och inte bara ”syns med rätt folk”, det känns inte som hennes första prioritet direkt, utan familjen först. Tror att hennes blogg främst blivit stor pga innehåll och inspirationen, inte att hon är supersmart affärskvinna nja nej.

          Ja, den incidenten är ju utredd. Jag vet inte hur många gånger jag själv har pipig in på handikappstoaletter. Efter det där passar man sig jäkligt noga. Tycker också så att hon verkar rar. Läser inte hennes blogg. Så jag vet inte, men tänker läsa hennes bok.

            Fast handikapptoaletter är inte endast för handikappade. De är handikappanpassade. Helt ok att man går på dem även utan att vara handikappad. Om det inte är någon i rullstol i kö självklart.

            Handikappad förresten…? Det är ju totalförbjudet att säga numera. Snart kommer vi att uppmanas säga ”toalett för funktions-
            varierade”

              Multifunktionstoalett kanske

      Mhm…väntar bara på den länken på hennes blogg.
      Hon kanske ska skriva överst: ” I samarbete med Expressen” för de är alltid de första med att ta upp hennes ”rubriker”.

        Haha tror iofs inte att hon är som Myggan och ringer upp kvällstidningarna, men Johanna har varit krönikör på Expressen/GT, kan vara därför. Eller är det för att det skrevs om det här som det snappats upp 😉

      Lite pinsamt ?
      Hon är inte en person som hela Sverige vet vem det är.
      Nu gör hon bort sig, igen…

        de funderar jag faktiskt på just nu, vem är Johanna ens? vad är hon känd för, någon?

    Äh, hon försöker bara skapa rubriker, precis som när hon skriver om om ”kamphundar”
    Människan skaffar en hund och helt plötsligt tror hon att hon är någon slags hundorakel och kan och vet allt.
    Nej minsann, gnälligt och lipigt det är vad det är.

    Och nu raderade hon min kommentar där jag länkade till ett inlägg där hon själv skrev att som offentlig person får man skämta om henne och hon tycker det är lite roligt när folk är elaka. Jag skrev det igår, hon raderade det imorse , och när jag skrev ett till sa hon att hon hade plockat fram det , att det fastnat i nåt filter …jomen visst ..hehe
    Men då hon skrev att man får tåla lite, så gällde det en annan bloggare. Blev visst nåt helt annat när det gällde henne själv ..

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.