Öppet Spår

Det här är alltså ett inlägg där det är fritt fram att kommentera om vad du vill, när du vill, hur du vill, på vilket sätt du vill.
OT är mer än välkommet och det finns inga rätt eller fel.
Är du ensam hemma? Sjuk? Uttråkad? Vad som helst, du är VÄLKOMMEN hit för att snicksnacka om vad som helst!

Givetvis gäller samma regler som vanligt och om man inte sköter sig kan man bli satt på moderering – men det är sen gammalt och ni sköter ju er så go nuts…

455 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Om ni hade kunnat leva om de tio senaste åren och levt annorlunda.

    Hur hade nu tagit vara på det? (Små eller stora ändringar alternativt oförändrat)

      Tagit vara på vardagen lite mer och drunknat lite mindre i vardagssysslor.

        Ja. Väldigt lätt hänt att bara köra på, ju. Håller med dig – samma här!

      Inte legat runt och sablans mycket för att få bekräftelse.
      Rest mer.

        Jag hade legat runt mer haha!

          Jag också!

      Ingenting, tror inte på att ångra saker och jag har alltid levt ganska mycket i nuet 🙂

      Inte vara så otroligt orolig för allt hela tiden.

      Jag har lagt så mycket tid på att gå runt och oroa mig och må dåligt över sånt som har hänt och sånt som eventuellt kan hända. Mått dåligt över sånt som inte ens har hänt. Allt har ordnat sig till slut och har det inte ordnat sig så har förändringen varit til det bättre.

      Nu har jag lärt mig att det inte går att gå runt och vara ångestfylld hela dagarna. Klart att jag fortfarande oroar mig, men så fort jag känner att jag fastnar i oron så säger jag till mig själv att lägga av . I de flesta fall slutar jag oroa mig då, men det har varit lååång väg dit.

      Gått till tandläkaren, 10 år sen nu ???

        🙁 Är du rädd? Jag var livrädd och gick inte på några år, hade jättetandvärk till slut och ringde och grät och berättade hur rädd jag var och de hanterade det jättebra

        Det finns en stor röntgenapparat hos en del tandläkare. Den tar bild på alla tänder på en gång, känns ingenting alls. Dessutom finns det tandläkarkliniker för de med tandläkarskräck t.ex. så kan de erbjuda lustgas och lugnande medicin.

      hade valt estet linjen istället för sam/kultur och ett annat gymnasium, även hållit mig lååångt borta från killen som jag började träffa då då han sabba rätt mycket för mig som jag än inte har hämtat mig helt från tyvärr. hade sökt hjälp för att få min diagnos fortare då också så att man hade kunnat få mer hjälp och så hade jag börjat samla på cd skivor tidigare 🙂

        Läskigt. + 1 på allt.

      Att jag inte bjöd ännu fler på vårt bröllop!!! (Vi hade 100 gäster men fick välja bort så himla många vilket känns dumt nu i efterhand… )

        Vi hade 32 gäster. Jag ångrar att vi bjöd vissa, det var bara ytliga vänner. Vi skulle varit 28 st istället.
        Kvalitet är bättre än kvalitet.

          Kvalitet är bättre än kvantitet, menar jag förstås!

      Hade nog sattsa mer på mitt x
      Och inte dragit. Jag tror vi hade kunnat lösa så mkt. Istället drog jag och svek han, för jag var så nykär i en kille som jag idag är sambo med. Känner nu när det gått snart tre år att vi inte alls har samma teamkänsla som jag och mitt ex, vi skrattar inte alls lika mkt i vardagen som jag och mitt ex gjorde. Men det kanske bara är en efter konstruktion jag gjort. Inte känner jag mig lyckligare iaf. ?

        Gör slut med din kille!

        Jag har varit i din situation. Mitt råd är att göra slut. Kontakta ditt ex och se om det kanske finns någon gnista kvar. Jag kontaktade mitt ex efter 4 år. Idag är vi sambos och väntar barn. Livet är för kort för att leva i en relation där en ej är lycklig.

      Inte pluggat! Fyfan vad bortkastad tid. Hade varit waaaay ahead i min karriär om jag skippat plugget och arbetat mig uppåt istället.
      Fine, jag har stundtals kul and made friends. But still..

        Säger som min mamma alltid sagt ”en utbildning kan någon aldrig ta ifrån dig även om du inte utövar den” ?

        Av vilken anledning pluggade du och vad pluggade du? När jag började plugga våren 2012 var det för att kunna kryssa av kurser och få en juristexamen så jag kunde tjäna pengar samtidigt som jag gjorde något någorlunda roligt och givande – alltså för att skaffa en karriär. Efter 3e året på utbildningen dog min pappa och jag blev sjuk varför jag var ifrån universitetet flera år och bara gick i terapi på heltid. När jag sedan skulle komma tillbaka till juristprogrammet var det som en ny person som inte alls brydde sig om karriär och sånt jag tidigare haft som kompass i livet, och därför kändes det värdelöst och jag hoppade nästan av. Nu skriver jag mitt examensarbete (klar i mars – YEAY) och har hittat en ny anledning, och kärlek, till studier. Nu pluggar jag för att lära mig att ifrågasätta presenterade och tidigare givna sanningar, och att öva upp mitt kritiska tänkande. Klart att man kan göra detta utan universitetsstudier men hur mycket är det inte värt att ha X antal år avsatta för att bara sitta och ta in, vrida vända på och generera ny kunskap under handledning av passionerade och lärda människor?

        Idag är jag tacksam för att jag inte hann avsluta min utbildning innan jag tvingades stanna upp och möta mig själv och faktiskt tänka över varför jag pluggade. Kanske kan detta vara ett alternativt tankesätt? Ville bara presentera mina slutsatser, men det gäller inte för alla såklart.

        Trevlig lördagskväll 🙂

      Inte blivit utbränd, top 3 värsta jag vart med om i mitt liv.

      Hade velat bryta mot normer mer och pluggat något tekniskt. Sen skulle jag ha velat haft fler relationer och sexpartners innan min man så jag kunnat kännt hur olika/lika det kan kännas med rätt eller fel person.

      Hade gått omkring och varit livrädd över att råka skapa en fjärilseffekt så jag aldrig träffar min nuvarande partner. Allt trauma och skit jag har gått igenom de senaste 10 åren är mer än värt bara för att få vara med honom.

      Jag hade skilt mig. Flyttat tillbaka till stan.( Bor på landet)

      Jag hade börjat äta växtbaserat mycket tidigare, tränat lite mer innan jag blev gravid så att benen var fastare, dumpat mitt ex omgående.

      Inte satt mig i bilen den där ödesdigra dagen när det regnade så förbannat. Då hade den där andra bilen inte fått vattenplaning och mitt liv hade fortsatt med mitt (dröm)jobb, fritidsaktiviteter och vänner som inte vänt en ryggen för att man blev annorlunda efter olyckan där ryggen skadades svårt och värken är närvarande 24/7.

        ❤️❤️❤️

        ❤️

        ❤️

        ❤️

      jag hade åkt till Tyskland och lärt mig tyska när jag var runt tjugo. det är det enda jag ångrar.

      Jag hade gjort abort. Eller tja, jag hade kanske inte legat med killen alls, in the first place.

        Spännande, kan du berätta mer?!

          Oj, jag vet inte hur spännande det är egentligen. Var lite småkär i en kille och har nu ett barn ihop med honom. Mitt liv skulle vara ca 100% bättre om så inte skulle vara fallet. Jag hade inte förstått hurdana konsekvenser ens liv (och barnets liv) får av att pappan är en aggressiv självupptagen idiot. Visst, jag hade sörjt aborten, men högst antagligen hade jag vid det här laget redan träffat nån annan som jag haft inte bara ett eller två barn med utan en familj och ett gemensamt liv.

            Jag förstår dig helt och hållet trots att jag inte varit med om samma sak. Jag är så otroligt tacksam över att jag lider av fertilitetsproblem vilket ledde till att jag och mitt ex inte blev gravida. Hade vi blivit det hade jag nog fortfarande varit kvar i en ensidig relation med psykisk misshandel och även den enstaka (men åh så överhängande) fysiska misshandeln. Idag lever jag i en ömsesidig kärleksfull relation med en 3månaders IVF-bebis!

            P.S. Om du inte redan gjort det: Dumpa honom! Livet blir så mycket bättre!

              Tack, skönt att du förstår <3 känner att många dömer, då jag säger att jag ångrar mitt barn. Men hade jag inte fått hen hade något annat barn varit min första busunge! Och självklart älskar jag henne. Men varken barn eller jag lever ett så bra liv som vi skulle kunna om omständigheterna var andra. Han är dumpad sedan länge 🙂 men tyvärr påverkar han våra liv ändå. Och kommer att göra det så länge han lever… Fy fan!

              Och om jag ännu får fortsätta min rant: har varit singel i fem år nästan. Och ser inte något slut på det för varken orkar eller hinner och dom då ggr jag slösat tid på dejter eller män så har det ändå inte varit värt det. Så jävla bitter på livet ibland! Nu ska jag återgå till söndagsfilm och choklad (och djupandning hehe).

      Jag hade inte gjort abort.

    Jag har så j-la ont i halsen o känner mig helt sänkt

      Håller precis på och återhämtar mig från vad jag trodde var halsfluss. Ipren och alvedon! ??

    Vad fick er att skratta högt i veckan?

      David Batras program världens sämsta indier ?

        Tantra scenen ??

        Missat det men alltså Batra är ju så rolig, så bra.

      Jag har börjat lyssna på gamla Christer i P3-avsnitt igen så det är vad jag garvat åt i veckan. Bästa radioprogrammet, det borde så börja sändas igen

        Kvällspasset i P4 är nästan samma! Det var i alla fall det förut, vet ej hur upplägget är nuförtiden.

          Ja jag har inte hört det på ett tag men det minns jag var/är bra

      Walter Whites bekännelser i Breaking Bad, han lägger skulden på Hank…

      Svenska Nyheter, inslaget om mens och den arga företagaren i Opinion Live

      Mig själv och min kollega! Vi har alltid roligt i lag. I veckan fick han mig att skratta så mycket så jag ramla ner på golvet o nästan grina!

      Ellen Bergströms instagram, Xenia är ju så rolig ja Ellen också. Och David Hellenius instagram. Och så Calle Schulmans instagram, lille Tom Allan är ju för skön alltså, bedårande.

      ABC med Rally

      När en norsk man med bössa kom fram till oss kanarellplockare och han öppnade med
      – ”Det är tolv galna norrmän här som jagar älg…
      Flinar fortfarande.

      Hyséns.

      När min sambo berättade att jag tittat på honom i natt, frågat hur geggträsk stavas, somnat om. Och under mina grupparbeten i skolan i veckan. Och när jag pratade telefon med min bästis.

    Okej.
    Väljer mellan två alt till preventivmedel….
    P spruta eller p stav..

    Nån här som vill berätta?
    Både neg och pos.

      P spruta! Haft i 8 år, så enkelt! Tar den själv dessutom då jag är kunnig

        Smidigt! Jag är undersköterska så jag borde ju kunna ge själv med…

        Älskar P-sprutan! Hade den i 5 år, har börjat nu igen efter många år. Kan inte förstå att jag lät en barnmorska skälla på mig och skrämma mig.

      P stav! Den kan tas ut om du får biverkningar, dvs tillförseln av hormonerna minskar direkt. Håller länge (sprutan måste man väl däremot ta var 3:e månad väl?) relativt enkelt ingrepp att sätta in/byta den.

        Precis. Och då måste jag då en sjuksköterska att ge mig den. Och var 3 månad. Staven sitter i tre år som jag fattade.

      Jag har haft p-stav men bytte till spiral pga mellanblödningar. Blödde inte alls av spiralens och den funkade bra men tog ut den ändå efter ett par år

        Har haft spiral. Var väldigt nöjd men jag minns ff hur ont det gjorde…Så jag vill inte ha det igen.. Hade heller inte blödningar föräns sista halvåret och då tog dem ut den.

      Jag har pstav!
      Älskar det, gjorde inte ont att sätta in och har aldrig fått en enda mellanblödning eller mens ??

      Däremot var jag väldigt osäker länge. Hade spiraler som inte ville stanna kvar, vilket resulterade i sinnessjuka blödningar och smärtor. Hade hört mycket blandat om pstav, många mellanbröder etc. Men jag tog en chansning och det blev superbra!

      Mitt råd är att testa. Det är SÅÅÅ individuellt. De flesta jag känner som har pstav blöder inte alls. Men vet också några som avskydde det.

        P-stav är toppen! Inga blödningar, och enkelt att sätta in och ut.
        Hade spiral förut och det gjorde djävulskt ont att sätta in den. Dessutom hade den en otrevlig ”biverkning”, trådändarna stack ut (vilket de tydligen ska göra) men varje gång jag och snubben skulle sexa stack han ollonet på trådarna… ?
        Så den rök fortare än kvickt…
        (Spiralen alltså, inte snubben.)

          Håller med dig dump att spiral gjorde ont!

          Skönt att snubben är kvar haha ??

        Jag fick se hur man sätter in… Den grejen såg läskig ut!!!!
        Hur kan det inte göra ont?!
        Ni får man bedömning men ff…. Det måste kännas?!

        Sitter den kvar? På samma ställe?
        Hört så många säga att den vandrar iväg…

      Stav, lätt!
      Min mens försvann, den gjorde inte ont att sätta in eller ta ut. Inga biverkningar alls (men det är såklart väldigt individuellt).

        Gjorde det inte ont???
        Lät skönt att slippa mens iof…

        Alla verkar ha pos erfarenheter av pstav.
        Tack för alla kommentarer ? ?

          Är inne på min tredje p-stav nu. Är väldigt nöjd med den. Hade lite mellanblödningar i början men sen ingenting. Första gången jag bytte stav gick det bra men andra gången var den felsatt så de fick ultraljuda min arm för att få ut den vilket ledde till att den gamla staven slutade verka innan jag fick tid för bytet vilket ledde till att mensen och de vidriga menssmärtorna kom tillbaka. Hade glömt hur jävla ont det gjorde och ringde barnmorskan och fick p-piller utskrivet för att slippa den smärtan i väntan på bytet. Tycker inte staven gör särskilt ont att sätta in eller byta men några timmar efterråt är
          Man om i armen.

      Snor din tråd lite hehe sorry, vad tycker ni om hormonspiral? Fått tid att sätta in en?

        Just do it!
        Jag hade koppar. Var super nöjd!
        Förutom att det gjorde jävligt ont att sätta in den….. Men den var jag nöjd i 4,5 år började blöda sista halvåret.. Men var ff väldigt nöjd. Men smärtan då dom satte in å nån vecka efter…. Blödde mkt.. Usch…
        Men ja bäst!

        Jag kände verkligen ingenting av min spiral. Nu gjorde jag en abort samtidigt som den sattes in, så har ingen aning om hur insättning känns. Ta ut den kändes inte alls. Jag trdde inte de börjat när det redan var klart.
        Jag älskade min spiral. Hade ingen mens, mådde jättebra (fick cystor i slutet men det gjorde ju bara ont när de sprack. Som mensvärk typ.)

      min p-stav var bra i 5 månader, sen började det.. mens ca var 14dag i 6månaders tid innan jag fick nog och tog ut den! har ett fult ärr idag, gjorde dock inte ont att sätta i eller ta ur.. men hon fick trycka som satan så det blev ett större sår då den växt fast i vävnaderna på något sätt.

      så nej inget positivt alls med p-stav!

      Jag ska byta från pstav till pspruta nästa vecka. Den första under 3 år funkade bra, hade mens som vanligt. Men nu när jag satt in den andra funkar det inte alls, har haft mens cirka varannan vecka sen februari, så nu åker den ut! Valde mellan p spruta och p ring, men får bli sprutan, lockades av att få slippa mensen helt 😉 haha

      Va alla är positiva till staven, blir förvånad. För mig var den skit. Den gjorde så jävla ont att sätta in och ta ut. Sjukskrev mig i 2 dagar efter insättning för jag kunde inte röra armen och kunde inte sova. Fyfan.. Sen hade jag blödningar i typ 6-7 mån konstant. Efter de var mensen regelbunden. MEN hade NOLL sexlust, alltså noll. Vilket jag tyckte va konstigt då jag typ jämt tänker på sex och när jag körde helt utan preventivmedel i typ 1år så insåg jag efter ca två månader hur mycket stavjäveln påverka mig.
      Nu ger jag kopparspiral ett försökt (skulle inte de funka så blir de kondom resten av livet pga aldrig mer hormoner) haha men hittills funkat bra, lite mer mens bara men de är ingen biggie.

        Jävlar vad jobbigt! När valde du att den skulle bort?
        Läste att man bör ha den 3-4 månader innan man kan göra utvärdering och välja att få ta ut den.

    2017 blev jag förlamad, en del gick tillbaka och en del områden är fortfarande förlamade. Varje gång en nerv rycker eller min fot somnar tex så blir jag livrädd. Livrädd på riktigt. Samma rädsla som jag upplevde den dagen. Det går alltid över i panikångest och det finns ingenting som får mig att sluta vara rädd. Sånt trauma. Idag har varit en ganska pissig dag med mycket domningar och nervryckningar. Helt slut. Det SUGER. Orättvist. Behövde bara klaga lite någonstans där jag inte behöver mötas av oroliga blickar

      Vad hände? (Om du vill berätta). Det är fullt naturligt att känna så som du gör. Hoppas du har någon att prata med (typ kurator), annars hoppas jag du kan få stöttande ord här ikväll ❤️

        Jag har många att prata med 🙂 Bara det att familj/vänner blir oroliga och daltiga om jag klagar, önskar folk bara kunde bli arga som jag blir haha! Behövde bara få ur mig det. Jag fick en inflammation från ingenstans som skadade en nerv från hjärnan :/

          Jag förstår. Dumma jävla inflammation! Så. Lite ilska härifrån också!

            Tack för att ni delar med er av er ilska ❤️ haha

              Också arg! Så jäkla dumt! <3

      Känner med dig såå mycket!!!?

        Tack, var arg med mig haha, jävla skit förlamning

          fyfan! jag är arg med dig!❤?

            Tack!! ?

              så lite så ?

          Jag är också arg med dig!!

            Tack ❤️

              ❤️

          ❤️❤️?

      Så hemskt!
      För ett par år sedan blev jag hastigt dödligt sjuk och var på andra sidan och vände. Efteråt var jag i början väldigt orolig att det skulle hända igen. Varje gång jag kände av symtom blev jag rädd. Jag gick några gånger hos psykolog för att kunna hantera oron bättre. Det kanske kan vara något för dig? Visst blir jag orolig än idag men hanterar det oftast bättre. Det kommer nog med tiden också. Hoppas att det blir bättre för dig ?

        Vad jobbigt 🙁 Jag har ett team med läkare, psykolog osv och ska börja med kbt snart
        ?? Hoppas också rädslan släpper, det är såååå jobbigt att vara rädd för helt vanliga grejer kroppen gör

          Ja precis! Kbt kan nog vara jättebra!

            Jag hoppas det ? Långa väntetider bara tyvärr :/

      Relaterar 100%. Har tyvärr ms och är just nu i en psykologisk jobbig period där jag registrerar v a r j e känsla och förnimmelse i kroppen. Hänger upp mig, övertolkar och får panikångest. Min sjukdom har stått stilla sedan första skovet för 6 år sedan och jag går på bromsmedicin. Men hela tiden ångest över att medicinen slutat funka och nästa skov på gång.

        E /

        Min MS har också stått stilla sedan första skovet 2015, men jag lever ändå i ständig skräck att från ingenstans vakna upp blind igen.

    Idag frigavs örebromannen. Vet inte riktigt vad jag ska säga. Jag är bara rädd.

      Menar 11 oktober

      En bekant bor i örebro och var 13 när han hållde på. En gång blev hon och en annan tjej fasthållna av en man som de tillslut lyckades springa ifrån. De tror att det var han. FY FAN för honom

        Åh fy ryser bara av tanken av hans namn. Det är så sorgligt, sveriges lagstiftning. Att man ens kan friges efter att man gjort något så grovt. Offren måste ju vara skiträdda.

        Säger inte att de har fel, men han gav väl sig på ensamma äldre (20+) kvinnor sent på natten/tidig morgon?

          Det står ’kvinnor och flickor’…

            Nää, han dömdes för överfall på 14 kvinnor. Alltid ensamma kvinnor. Är väl bara positivt ifall puckot ts kompisar mötte inte var han?

              Va? Om det inte var Örebromannen så innebör det ju att DET FINNS ÄNNU EN TILL. Hur kan det vara positivt??

          Det är jag osäker på, oavsett hemskt för de (även om det var någon annan,hemskt för alla offer och hemsk man

      Fy fasiken. Jag bor i Umeå och blir illamående bara av att tänka på att Hagamannen är fri sedan några år tillbaka.

      Fy fasen vad obehagligt!

    Usch det ända jag gör är arbetar hela dagarna, när helgen kommer låser jag in mig och orkar inte göra något.

      Försök ha lite mer tid för dig själv. Gå ut till stan, laga god mat, titta på någon film, läs någon bok eller använd ansiktsmask och bara njut. Jag var så förr, jobbade vardagarna sedan orkade jag inte göra något annat än att bara sitta hemma på helgerna. Kände att jag inte vill vara så mer och det första jag gjorde var att sminka mig och gå till stan. Var så skönt att bara gå runt och kolla i butiker.

        Detta är väldigt bra tips som funkar, ofta i alla fall.

        Sen, mitt bästa tips någonsin som jag aldrig kommer ändra på: när du gjort veckans sista arbetspass, ta då en kväll helt för dig själv. Det första du gör när du kommer hem är att hoppa in i duschen, allra helst badkar för en lyxigare känsla, och så går du all in. Schampo, balsam, inpackning, scrub, raka kroppen, ja allt du kan tänka dig att vilja göra. Efteråt lägger du en ansiktsmask, kanske gör händer och fötter fina. Ät och/eller drick nåt gott också så du känner att du får slappna av och leva som du vill.
        Det blir liksom som att man duschar av sig jobbet. Jag gör det efter nästan varje sista arbetsdag på veckan och jag blir i alla fall hur avslappnad som helst och redo för att möta helgen med mer energi?

          Åh gud vad bra tips!! Önskar att jag hade gjort det igår men ska göra det nästa fredag ?

            Ja det tycker jag du ska göra! Viktigt att ta hand om sig själv och att då göra det när man får slappna av efter en arbetsvecka är guld värt, i alla fall för mig 🙂

      varför inte jobba mindre?

      Byt jobb! Det är inte normalt. Move on för fan

    Jag vill flytta till en ny, mindre ort för att börja om mitt liv.
    Än så länge vill jag gärna vara kvar i Sverige, men jag bor i dag i Göteborg och vill i alla fall inte bo där.
    I övrigt så är jag öppen för förslag, gärna en mindre, mysigare ort nedåt i Sverige från Göteborg sett.
    Har en hyfsad budget men inga miljoner direkt, så möjlighet att få ett jobb utan mer än gymnasieutbildning i närheten får gärna finnas.

    Alla tips mottages tacksamt, tack på förhand! 🙂

      Mc donalds, restauranger osv finns i alla städer ??

      Varför vill du flytta? Göteborg är mysigt

        Ja, det är en superhärlig stad, men jag har bott här i 5 år nu och är ursprungligen från en småstad.
        Jag har börjat inse att stadslivet inte är för mig, jag vill hellre bo på landet i en litet hus med min hund 🙂

          Vimmerby

      Tranås

        Jag bor i Tranås! Bor du också här?

          Jag bor också i tranås

      Helsingborg är otroligt mysigt! Finns mycket restauranger och industri att jobba inom. Kan även jobbpendla till Helsingør på 20 min.

      Ystad mysigt och definitivt mindre

        Håller med om Ystad och området runt omkring. Mysigt, på landet och nära till det mesta man kan behöva

          Kommer från Ystad. Visst är stan fin men rena döden att bo där tycker jag. Stack till storstaden istället. Aldrig mer småstad för mig.

            Fast nu var det ju det ts undrade om…

      Varberg! Staden lever iofs som mest sommartid, men är faktiskt himla mysig överlag. Nära till Göteborg (40 minuter med tåg), ligger vid havet, lätt att ta tåget söderut neråt Skåne och Danmark. Allt en behöver finns.

        Smidigt att pendla till Ullared från Varberg också, där är det nog hyfsat lätt att få jobb!

      Ulricehamn. Supermysigt!

        Där kommer jag ifrån.

    NI SOM ÄR HUDTERAPEUTER OCH INOM SKÖNHETSBRANSCHEN!

    Ni som jobbar som detta – vart har ni utbildat er och hur mycket kostade er utbildning? Är så sugen på att bli hudterapeut eller något inom skönhet men vet inte vilken utbildning jag ska köra på och om det är värt att lägga så mycket pengar på utbildningen?

      Jaa undrar också det! Hoppas någon svarar!

    Varit nikotinfri ett dygn ? Det ni!

      Bra jobbat

      Bra jobbat!! ?

      Bra jobbat! Varje timme och varje dag räknas!

      Tack hörni! Gått runt i någon slags overklighet idag. Simmig i skallen, yr och dålig balans. Känner mig bakis typ. Det är ungefär nu som jag brukar börja igen för jag står inte ut med abstinensen. Men denna gången ska jag fan rida ut stormen alltså!!

        Cigg eller snus? Varit rökfri över 1år nu, såååå värt att rida ut de jobbiga veckorna

          Snus

            Tufft, jag hejar på dig härifrån ????

              Jag hejar på mig själv också ?? Uppdaterar på nästa fredagsspår hur det gick

                Jag slutade för ett par år sedan – svåraste skiten jag gått igenom typ. Var som att få pms x 100

                Var stark och ät mycket så man inte blir hangry också ??

                Min man slutade för något år sedan. Han tyckte det hjälpte att vika ihop toapapper eller hushållspapper och lägga under läppen.
                Superbra jobbat av dig iallafall!
                Jag slutade röka för 1 månad sedan. Nu är ju jag gravid och har liksom inget val, men det är såå skönt. Jag känner mig fri. Slipper paniken att skynda och köpa cigg innan affären stänger, när man inte hittar tändaren osv. LYCKA TILL!

      Heja!! Vart det i 6 år snart, kan fortfarande sukta efter en ciggjävel i perioder :))))))

        Sista ciggen 2003. Längtar ibland ?

    tycker ni om de där havre/vete drickorna som ska vara så bra? smakade en nyss och det smakade bara vidrigt, mina föräldrar tyckte lika dant!

      Brölk!

      De är avskyvärda.

        tycker smaken är så…unken? smakar som en gammal sko?

          Nej alltså det är säkert super nyttigt men det smakar piss ?

      Jag älskar dem!

      Kanon för mjölkallergiker.

      Använder bara havredryck, inte köpt ett mjölkpaket på flera år. Dricker det dock inte som det är, har det i kaffet och tycker det är godare än komjölk I.

      Vilket märke? Jag dricker bara havre 🙂

      Något av det godaste jag vet! Kommer inte ihåg sist jag köpte eller smakade på komjölk.

      Oatleys Havre är god, men skala den innan.
      Men ska du börja med växtbaserad dryck så hade jag rekomenderar Alpro Sojamjölk, men inte den osötade.

        Skala banan.. skala banan..

      Jag Använder havredrycken ikaffe i kaffet varje dag, tycker den är godast till det. Idag var den slut i affären så jag drack komjölk och blev så besviken på smaken, verkligen äcklades. Jag har dock aldrig var förtjust i mjölk och har aldrig druckit ett glas mjölk till maten eller frukost så som vissa gör. Tycker det är creepy att det kommer från kossans juver. Jag dricker heller aldrig ett helt glas havredryck utan har det bara i kaffet.

        Har du grädde i maten, eller vad finns det för alternativ där?

          Det finns såklart flera olika alternativ.
          Jag använder imat som är ett havrealternativ till matlagningsgrädde.
          (Så bra för oss mjölkallergiker att det kommer fler och fler alternativ!)

        Kör också ikaffe ? men hos familj och vänner dricker jag vanligt mjölk

    Ibland så orkar jag bara inte. Jag vill krypa ner i sängen och gråta tills året är över. Allra helst vill jag vrida tillbaka tiden. Till tiden innan. Tiden då jag inte var föräldralös. Jag är 22 år. Det är för tidigt. Jag behöver mina föräldrar. Man har ingen aning hur ofta folk pratar om sina föräldrar eller familj förrän man förlorat dem. Nu är båda borta och det gör så fruktansvärt ont. Jag kommer behöva leva resten av livet med minnen som bleknar mer och mer. Det känns så tomt. Jag är avundsjuk på alla med föräldrar. Alla som har någon som är stolt över dem, någon som (i bästa fall) älskar dem villkorslöst. Alla jag känner längtar till julen och jag vill aldrig fira jul igen. Jag vill bara sova. I mina drömmar är alla så levande.

      Fy så hemskt. Vill du berätta mer? Har du man?

        Jag har världens bästa sambo. Han är enda anledningen att jag inte blivit inlagd. Har fina vänner också men jag är dålig på att be om hjälp. Jag vill inte vara till besvär.

      Kram <3 Det är okej att känna så och det är okej att sova bort de stunder som känns värst. Pratar du med någon professionell? Skulle du vara intresserad av det?

        Jag gick till en terapeut innan av andra anledningar och fortsätter gå till samma nu. Tyvärr har vi haft ett uppehåll nu då hon varit bortrest. Märker att jag behöver gå dit. Jag fungerar förresten i vardagen, jag gör det jag ska. Och alla tycker jag är så stark men inombords går jag sönder.

          Fina du. Önskar jag kunde säga något som kunde få din sorg att försvinna, men det enda jag kan säga är att det kommer göra mindre ont med tiden. Du kommer alltid sakna dem och sörja att de inte finns mer, men vardagen kommer kännas mindre tung. Ta en dag i taget och var inte rädd för att sträcka ut en hand och be om hjälp och stöd.

      Åh herregud vad ont detta gör att läsa. Har verkligen inga ord men önskar dig all kärlek och styrka i världen ???

      Så ledsamt! Skönt att du har en fin sambo så att du får kärlek därifrån. Det kan ju inte ersätta föräldrarna men trösta och lindra lite. Ni kanske kan åka på en resa över jul så att du får annat att tänka på? ❤️

      Minnena bleknar inte ❤️ Skriv upp småsaker du kommer på som du inte har som fasta minnen och spara dem. En del saker minns man ju tydligt medans en del saker bara dyker upp från ingenstans i minnet. Skriv upp de sakerna

      Skickar all kärlek jag kan till dig, P ❤️

      Jag förlorade också mina föräldrar innan 22. Först dog en av dem i senare tonåren och snart därefter dog den andra när jag fyllt 20. Smärtan går aldrig bort, och jag vet inte hur jag kan hjälpa dig förutom genom att säga att det finns fler som du, som förstår sorgen och förlusten och det sjukt stora tomrummet det lämnar. Jag vill ge dig en kram eller nånting för att göra det bättre, men vet att det inte går. Jag skriver brev till mina föräldrar ibland. För det finns så mycket jag vill berätta för dem – på något vis hjälper det lite, men bara lite. Det är mitt tips. Annars: håll ut, skapa din egen familj med nära vänner och sambo. Det blir aldrig samma sak, men det ger värme och kärlek i livet, och det är inte så litet.

      Jag kunde skrivit detta, jag känner så igen mig. Man inser inte hur ofta folk pratar om sina föräldrar tills man inte har kvar sina egna. Och fira jul… Jag blev föräldralös när jag var 16, är nu 30. Det låter klyschigt men livet GÅR vidare, det blir lättare, lite i taget och inte i en spikrak linje. Kan jag hjälpa dig på något sätt?

        16. Fy så tungt! Önskar inte någon detta men det är samtidigt skönt att inte känna sig ensam. Jag känner ingen som förlorat ens en förälder. De flesta jag känner har inte upplevt sorg alls. Så just nu känns det som att jag är en utomjording. Tiden fortsätter att gå och jag hänger inte med. Tack för din kommentar! Känner mig lite mindre ensam

    Spyless på min vikt/kropp. BMI 27. Har ätit 300-500 kcal/dag i 3 dagar nu. Känns förhållandevis bra ändå. Vågen visar ju minus även fast det troligen bara är ”vattenvikt”.

      Svält! Du svälter din kropp och när du börja äta normalt kommer kroppar lagra precis allt och du går upp ännu mera! Ät en stor god sallad till lunch och middag och gå en timme om dagen ska du se att du går ner i vikt utan att sväta. Ätstört beteende du har nu.

      What?! 3-500 kcal om dagen?? Det är aaaaaldeles för lite!! Din ämnesomsättning saktar ner och kroppen tror att det är svält. Det kommer aldrig att hålla. Du går självklart ner i vikt men det är vätska och muskler du tappar.. Du skadar bara din kropp för alltid..

      Du kommer gå upp istället för ner för kroppen ställer in sig på svält. Som ovan skrev, fixa en god sallad och ät med tonfisk eller kyckling eller annat med protein. Minska kolhydrater och vittbröd etc. drick mycket vatten, kokta ägg till frukost osv, promenader varje dag. Hoppas det hjälper

      Herregud. 1300- o 1500-1700 när du tränar är bra. /mvh -20kg

      Det där är min frukost typ. Du måste äta för att gå ner i vikt på ett långsiktigt och hållbart sätt

      Vill bara inflika att Nej , du kommer inte gå upp i vikt av att äta för lite, då är du ett fysiologiskt under och man bör använda dej som modell till att lösa världssvälten.

      Däremot är det inte hållbart i längden att ligga på ett så stort underskott, för att göra det lättare att på sikt få en hållbar livsstil då föreslår jag att du räknar ut hur mycket du behöver för att driva runt din kropp (ex 2000kcal per dag) dra av 500 per dag och du går ner cirka 0.5kg/ vecka . Lycka till.

      Ring till din vårdcentral och berätta ditt läge. Att du vill ha hjälp att gå ner i vikt och må bättre.
      Så gjorde jag och fick komma till en dietist. Vi la upp en plan tillsammans och jag bokade en tid med henne var 14:e dag. För viktkoll och kolla så allt såg bra ut.
      Börja där så ska du se att ditt BMI sänks.. Och för guds skull….tro inte att det är en snabbfix utan se det långsiktigt med små delmål. Lycka till!!

        Kan du berätta mer? Har funderat på att kontakta VC men vågar inte

          Det är bara att ringa VC där du är skriven. De lotsar dig vidare.
          Jag ville gå ner 15 kg och det tyckte hon var rimligt på 6 månader.
          La om kosten och körde bara daglig motion. Nu har jag hundar så deras promenader 1,5 tim på morgonen och 1 tim på kvällen räckte. Och sen framför allt, jag fick äta av allt. Men i mindre portioner.
          Men du får hjälp med allt. Så nu sparkar jag dig i baken och så ringer du på måndag och fixar en tid. 🙂

        Den ser servicen finns inte påminna vårdcentral.

      Hade bmi ca 29 innan, gjorde på samma sätt som dig och gick bara upp så ät meeeer men ät nyttigt och träna

      Sluta med mejeripeodukter och köttprodukter. Bli vegan så går du ner men kan käka mat utan att svälta dig.

      Sluta kolla BMI, det säger ingenting om din kroppsbyggnad! Ät sunt och gott, tänk rimligt när det kommer till godis etc och sluta räkna kalorier!
      Fyfan man mår så jävla dåligt av alla siffror när det kommer till kroppen.

      Fuck that sluta genast! Träna, ät bra men svält inte du kommer bli rubbad i huvet och det vill du inte kan jag lova. Kör vego, inget mjöl, inget snask, det blir bra!

    Era bästa inrednings-hashtaggar? Jag kan kolla ”hygge” hur länge som helst, behöver ingen tidning mer.

      Boho allt ♡

    Kan ni ge tips på god hämtmat?

      Sjukt svårt att svara på… det beror ju på restaurangen… vad vill du ha för tips? Typ bara: pizza, thaimat, kinamat, indiskt? All mat kan ju va hämtmat eller vad är frågan?

        Har glömt bort hur mycket gott det finns bara. Tänkte att ni kunde ge tips. Så enkelt menade jag. ?

          Favoriter av det du nämnde?

      Sushi går alltid hem! Kan varieras på många vis dessutom. Massor av olika fisksorter, rullar, sashimi, avokado, tofu, ägg, rullar, sjögrässallad, soppa/miso. Nom nom nom!

      Alternativ två är thai/asiatiskt (?), grönsaker med cashewnötter och ris. Ibland äter jag det med kyckling (kyckling cashew) eller veg utan kyckling. ??

        Huuur gott som helst, både och ja! Tack!!

    Jag har världens tråkigaste förhållande.
    Jag älskar min fästman men alltså ibland slår det mig att jag är 28 och förlovad och det är lördag och jag har legat i sängen hela dagen och inte gjort ett skit för varken jag eller han är sådär spontana eller ivriga på att göra något, och när jag väl är det är alla mina idéer inget för honom, och vi ska gifta oss.
    Jag känner mig sjukt bitter.

      Har ert förhållande alltid varit så eller hittade ni på saker ihop förr?

        Alltså när jag tänker tillbaka så har det alltid varit så. Jag är en hemmamänniska för det mesta och tyckte det var så härligt i början att han inte heller var en typ som varje helg skulle göra något nytt. Men nu 3 år senare så är det så tråkigt, men jag gör inget själv för att förändra situationen.
        Så det är lite moment 22 eller vad man ska säga.. och jag vet inte hur jag ska ta mig ur när jag känner så starkt för att bara lämna allt..

      Men gör något då!!!! Överraska honom med att boka en helg på ett ställe ni inte varit eller med en aktivitet som du gillar, han kan inte säga nej om du inte frågar honom och det är en överraskning! (Eller bara ring en vän ikväll och gå ut!! Allt i livet måste ju inte ske med fästmannen. )

      Arbetar ni mycket? hur länge har ni varit tsm?

        Ja han har nya projekt hela tiden och jag har ett 8-17 jobb så helgerna är vi båda lediga.. men han har för de mesta planer med andra eller planer att jobba på helgerna men kan liksom fråga om jag vill hitta på något men jag kan aldrig planera i förväg så att jag säger på tisdagen att på lördag vill jag gå på bio, för de vet jag inte om jag vill sen när lördagen kommer ?

      Du ska inte kommunicera mer med honom och fråga honom om han vill hitta på något med dig och isådall vad? Fundera på hur han är och överraska honom med sånt som han glllar? Gillar han spa? En weekend i en annan stad i Sverige? Teater? Gå ut och ät på en fin rastaurang, ta långpromenader, vandra? 🙂

        Vi har pratat om detta och vid ett tillfälle nästan bestämt oss för att gå skilda vägar för han har så mycket problem med att vistas i staden vi bor i, vi har aldrig fikat på stan här i vår stad.. när vi shoppar så hatar han att vänta, och han hatar överlag att göra saker som han känner sig obekväm med och är han obekväm så visar han de med hela kroppen. Så jag gör mest saker själv, och när jag är hemma så umgås jag med honom.
        De låter så tragiskt när jag skriver de, man får ha i åtanke att han är den mest kärleksfulla personen jag har i min närheten och han är en fantastisk människa. Men ja.. jag vet inte ?

          Jag skulle gissa att du bor i Lidköping, känner igen sakerna du beskriver såååå mycket.

            Anonym 21:52
            Haha! Hur kan du gissa att någon är från Lidköping? Bor du där? Jag är uppvuxen där men numera utflyttad. ?

          Fast vad är det för mansbebisfasoner att bete sig så när man måste göra saker man inte vill? Det ingår i att vara vuxen att både göra tråkiga saker, och saker för andras skull. Och det gör man utan att bete sig som ett missnöjt barn.

      Usch vad jobbigt det måste vara. Jag känner lite samma ibland, bortsett från att jag inte är i samma sits utan jag är 20 och jag och min pojkvän har varit tillsammans i lite mer än ett år. Jag försöker också att hitta på saker för ingen av oss är spontana men till slut så orkar man bara inte och då ligger vi bara i sängen framför serier eller något, mysigt ibland men så sjukt tråkigt ändå. Jag älskar honom dock sjukt mycket oavsett och vi båda har samma problem med detta och försöker lösa det tillsammans
      Men jag tror helt enkelt man bara måste köra! Det sitter mycket i sig själv, bara gör det liksom. Är du uttråkad så tvinga med honom på bio, bowla, spela kort, testa nya roliga brädspel, hitta på någon femkamp ni kan tävla mot varandra i, gå en långpromenad, baka/laga mat tillsammans, köp lite vin och ha vinprovning, ha sex eller vad som helst. Och kanske allra viktigast, berätta för honom hur du känner! Det är helt okej med en lördag ibland i sängen också. Har ni ett sådan relation kommer han att lyssna på dig och förhoppningsvis kommer ni tillsammans kommer kunna öka er spontanitet. Jag är säker på att det kommer gå jättebra att gifta er och att det kommer lösa sig <3

        Så härlig kommentar. Jag känner verkligen de positiva <3
        Jag vet att jag är en stor del i problemet, och jag tror att vi oturligt nog är för lika och bekväma så det finns ingen drivande part i vår relation, och jag borde ju egentligen ta den rollen för det är jag som störs mest av det, det tråkiga är bara att han kan visa rätt tydligt om han inte vill befinna sig på en plats och jag kan inte med att sitta på tex en resturang och låtsas ha de trevligt när jag ser att han inte vill..
        jag tror jag är väldigt rädd för vi har levt tillsammans i 3 år, och jag känner så starkt missnöje i min kropp, och då har jag liksom sagt ja till att spendera resten av mitt liv med honom, och det vill jag, men inte så här. ?

          Vill du ha förändring i ditt liv så får du nog ta tag i det själv. Ingen annan som gör det .

    Jag längtar efter naturen. Sitter och tittar på Jonna Jintsons filmer och känner att ”JAG VILL OCKSÅ.”. Sedan vet jag att det inte är guld och gröna skogar hela tiden. Varje gång jag är i stan eller kommer hem till lägenheten längtar jag till naturen, till landet, till tystnad. Jag ägnar två veckor varje sommar åt att fjällvandra dit mobiltäckning, duschar och bilar inte når. Jag saknar den tiden då jag bodde på landet och fick gå en kilometer för att få täckning på mobilen.

    Jag vill bo på landet och ägna dagarna åt att vara i naturen, måla och skriva.

    Tyvärr känns det som fel tid att återvända till naturen nu. Jag och maken letar efter hus då en etta är för litet (gravid med vårt första barn). Jag har just börjat ett jobb som kommer att ge mig en rejäl skjuts i karriären (målet är att tjäna så mycket så jag kan jobba deltid).

    Samtidigt som jag vill köpa en villa i vanligt villaområde för att hinna med att skriva och måla (+ praktiskt att inte bo mitt ute i ingenstans med små barn) så vill jag bara skita i jobbet, skita i villaområdet och ta familjen och bosätta mig i skogen.

    Någon som känner likadant?

      Köp en sommarstuga i boschen som du kan åka till då andan faller på även på helger. Man kan få allt men kanske inte alltid. Lycka till

        En bra idé, men vi har tyvärr inte råd med att både köpa hus och köpa sommarstuga.

          Oj, mitt namn följde inte med i kommentaren ovanför.

      Gud. Känner exakt samma och har precis kollat Jonna Jintons senaste vlogg. Tänkte precis på detta ikväll!

      Japp! Känner precis samma! Har ett barn och ett till på väg, vi letar radhus och djupt inom mig vill jag bara flytta ut till lugnet på landet!.. Men detta är svårt, vill även ge mina barn en uppväxt där de slipper bli skjutsade överallt osv. Skogen varje helg får det bli

      Jag längtar också till skogen. Tänkte ta en dag nästa helg och köra en dagstur. Laga lite mat och njuta av nsturen. Det behöver inte vara så svårt:)

      Jag bor på landet och äääälskar det. Kan i princip nästan släppa ut 3-åringen i trädgården och låta honom härja runt själv. Har 7 km ner till Ica, 4 mil in till stan. Perfekt! Har grannar som jag ser men ändå på avstånd så vi har vårt ”privata”. Kossor som betar i hagen bredvid trädgården och skogen bakom huset.
      Fast dom verkar jaga här uppe i helgen så håller mig nog i trädgården ?

    Vilka meningar säger ni när ni ska peppa någon att orka mer?

      ”Jag tror på dig”

      fighting!

      Heja!

        Haha

      ”Det är lugnt, du fixar det!”, ”bra jobbat!”, ”oroa dig inte, du är bra på det du gör”, ”alla känner så som du gör ibland” och ” de bästa är de som är mest självkritiska”.

      Tack alla! Jättebra!!

    Jag har nyligen flyttat ut i ett ”skjul” på föräldrarnas tomt. Det är isolerat men inget vatten eller el. Känns tragiskt samtidigt som jag inte har råd med ngt annat… föräldrarna har i princip slängt ut mig nu (fyller 27 snart) och ”straffet” blir att bo här ute tills jag hittat ngt eget. Har vart och kollat på en del lägenheter men inget som faller mig i smaken, eller så ligger det för långt ifrån stationen/affärer/bussar osv (har inget körkort.) alla mina vänner har familj, barn och utbildning och själv sitter man fullkomligt i skiten pga återkommande depressioner, är dessutom långtidssjukskriven. KUL LIV.

      Har du tagit hjälp av vården tidigare? Terapi? Kbt? Alltså professionell hjälp att hantera depressioner och psykisk ohälsa. Det kan vara svårt att lösa allt ensam! Om du börjar må lite bättre kanske du får mer energi och börjar se ljusglimtarna i livet. Håller tummarna för dig!

      Känns som dina föräldrar är väldigt kloka. Du kan ju inte på hemma när du är 27. Dags att få tummen ur och skaffa dig ett liv.

        *bo hemma

      Inget som faller dig i smaken? Man får kompromissa en himla massa i livet och du kan inte välja bort ett boende för att det ”inte faller dig i smaken”. Det är ett väldigt bortskämt tankesätt. Ta det du har möjlighet till och jobba dig upp därifrån. Och så promenerar du till närmsta hållplats för kollektivtrafik.

      Cykel är ett bra alternativ annars! På med ryggan och cykla till affären.

      fyy vilka elaka föräldrar

        Nej, de är inga elaka föräldrar. De är måna om sitt barn. Personen är 27 år och inte vill ta vilken bostad som helst. Man måste tyvärr öppna sina ögon. Föräldrar idag curlar sina barn så otroligt mycket att man blir spyfärdig.

    Om jag bara hade vetat vad som skulle hända hade jag inte jobbat så stenhårt och mycket som jag gjorde bara för att jag inte kunde säga nej. Jag skulle ha tagit mig mer tid för att vara med barnbarnen. Jag skulle ha tagit hand om min kropp och varit snäll med mig själv.

      Vad har hänt?

    Någon som gjort en gastric sleeve? Erfarenhet?

      Gör det inte. Jag jobbar som ssk på en akutkirurgisk avdelning och väldigt många av våra patienter kommer in med komplikationer efter gastric sleeve/bypass (inte bara tillfälliga utan de blir livslånga). Våra kirurger (som är några av de bästa i Sverige) avråder alla att göra sådana ingrepp. Jag kan inte heller förstå hur man kan genomgå kirurgi när kroppen inte är sjuk. Så mitt råd efter många års erfarenhet: gör det inte!

        Fast det stämmer inte alls, ytterst få komplikationer med en sleeve!

          Jag ser ju dock komplikationer med gastric sleeve varke vecka så jo, det är inte helt ovanligt med komplikationer. En av våra överläkare håller just nu på med en studie angående detta, dock tar det år att samla in data och sammanställa så du får vänta lite innan du har det i en vetenskaplig artikel. En grej som jag stött på är bla gastric sleeves som får konverteras till gastric bypass pga komplikationer. Andra är kronisk smärproblematik och nutritionssvårigheter.

      Min vän har gjort för tre år sedan ungefär. Hon ångrar det enormt mycket. Hon var då 28 år och kommer ha livslånga besvär. Övervikten blev hon dock av med, jag har för mig att hennes BMI låg på just under 40. Nu är hon väldigt slank.

        Det är ytterst få som får komplikationer med en sleeve mot gastric bypass som är mycket mycket mycket farligare. Jag har bestämt ska göra en!

          Jag känner inte till någon statistik, jag vet bara att hon gjorde en sleeve som hon idag ångrar. Operationen i sig gick komplikationsfritt, men hon har mycket problem med magen, näringsupptag osv.

          Är själv inte så insatt i detta, jag vet att vissa blir jättenöjda, andra mindre nöjda. Risker finns ju med alla ingrepp, stora som små.

          Hoppas du blir nöjd med resultatet om du beslutat dig för en gastric sleeve.

      Har inte gjort sleeve men däremot Gbp, det bästa valet jag gjort i mitt liv (förutom min man då)!
      Jag har inte haft några som helst komplikationer, håller kontakten med dem som var i vårt ”gäng” dvs dagen vi opererades allihopa, och ingen där heller har haft några problem. Inga dumpningar, inga konstigheter, jag kan äta/dricka allt (kolsyrat sväller upp en, men jag är och har aldrig varit ett fan av läsk så det är inget issue) men jag äter lite per måltid kanske max 2 dl i mängd.
      Någon skrev ”hur kan man operera en frisk kropp” – tja, min var till synes också frisk, men inga Viktväktarmetoder, pulverdieter, bantningspiller (rek av läkare), motion 5-7 dagar i veckan på det fick mig att gå ner i vikt. Jag är evigt tacksam för möjligheten jag fick, hälsan jag har nu och kan inte ens föreställa mig längre hur det skulle vara att vandra omkring med de 43 extra mjölkkartonger jag hade ”hängandes” på mig.

    Väldigt många anonyma idag

      Problem?

    Har ni något tips på billig, enkellagad mat som går snabbt att göra + få ingredienser, som är god att äta när den blivit uppvärmd dagen efter och som man kan göra storkok på till matlåda? Maten kan innehålla allt, har ingen allergi, men är en sucker för ris så någon maträtt med ris tas gärna emot. ?

    Min inspiration är död och pallar inte köpa mat ute varje lunch längre!

      korvstroganoff med ris! det är så jäkla gott?

        åh, nu vet jag vad jag ska äta mina två jobbdagar veckan som kommer! haha tack 😉

      Alla former av soppor och grytor. Superenkla att variera i all oändlighet och utmärkt att ta med som matlådor

      Köttfärssås och spagetti
      Lasagne
      Pannbiffar
      Kycklinggryta
      Korvgryta
      Fiskgratäng
      Pizzagratinerad kassler
      Paj
      Hemmagjord pyttipanna

      Typ vad jag försöker variera mellan. Men oftast blir det köttfärssås (gör väääärldens godaste om jag får säga det själv). Imorgon ska jag göra korvgryta med tomat och chili samt paprika??

        Åh, recept på köttfärssåsen?

          Gillar man stark mat så gillar man nog den.
          Blandfärs
          Krossade tomater med chili
          Creme fraiche pga gillar inte sås utan vill ha mer en krämig konsistens
          Svartpeppar
          Salt
          Chilipulver
          Ibland en vitlöksklyfta

          Brukar få till den perfekta smaken av starkt men ändå len smak. Min köttfärssås är bland det godaste jag vet och gillar även att äta den kall utan pasta?

          Har jag inga krossade tomater tar jag bara chilisås och tomatpuré, ketchup i nödfall. Ibland kan det slinka ner resterna av en tacosås också. Gillar inte svamp och föredrar mina grönsaker kalla på sidan av, därför har jag inget mer än köttfärs i min köttfärssås men det gör man ju som man vill?

            Tack! ?

      Köp en kyckling (grillad eller så skär du filéer i bitar och steker), häller på massa god curry, steker runt någon minut, på med mjöl och sen matlagningsgrädde. En grönskasbuljong, lite soja, citron, en nypa socker, vitpeppar, salt och sen valfria grönsaker hackade i små tärningar. På med lock, låt puttra och servera med ris. Så gott!

      Finns kryddpåsar från Santa Maria med t.ex. Tikka Masala och dylikt som jag ofta använder, smakar faktiskt superbra! Steker kyckling och blandar med wokgrönsaker (eller kör bara grönsaker) + creme fraiche + pulver. Med ris till. Oslagbar matlåda!

      Koka soppa! Går ju att variera i oändlighet och är enkelt att koka i en stor kastrull och frysa in i mindre lådor ??

      – Paella (om du gillar saffran) med kyckling och grönsaker.

      – Ris med stekt kassler och valfri sås.

      Åh tack för alla tips!! Ska testa alla, kommer ha god mat flera veckor framöver ju, tack!!

      Linsgryta?
      Tomater, chili, röda linser som får koka ihop. Serveras med knaperstekt halloumi ovh ris. Ev någon créme fraiche/smetana/yoghurt

      Jag får många tips från instagramkontot ”Budget Bytes”! Hon har också en hemsida med samma namn med alla recept 🙂 Det mesta är väldigt enkelt att laga med få, billiga ingredienser.

      Kasslergömma. (Låter konstigt; Ris, currysås, kassler, tomater och ost som körs i ugnen, men det är gott)! Görs i en rejäl ugnsform så det blir många portioner! Enkelt, snabbt, billigt.

      Det här receptet: https://www.coop.se/recept/honey-and-mustard-kyckling-i-ugn/
      Testade det förra helgen och min pojkvän sa att det var det godaste han ätit!! Haha.

      Ketchupkyckling!! Såååå gott..

      Ingredienser:
      4 kycklingfiléer
      1,5-2 dl ketchup
      2 tsk curry
      1 tsk salt
      1 tsk svartpeppar
      Vispgrädde

      Gör så här:
      Dela kycklingen i stora bitar. Sätt ugnen på 225 grader. Smörj en ugnsfast form. Rör ihop ketchup och kryddor. Bred lite ketchupsås på undersidan av kycklingbitarna och lägg i formen. Bred ut resten av ketchupsåsen på ovansidan av kycklingbitarna.
      Ställ in i ugnen i 25 minuter. Ta ut formen och slå på grädde så att det nästan täcker kycklingbitarna och ställ in i ugnen ytterliggare 10 minuter. Servers m ris och en god sallad

    Hej, vet inte om det är rätt forum men tänker testa allt!

    Jag söker bostad i Stockholm, gärna så centralt som det går för jag jobbar på Nordea mitt i stan. Är en 24årig tjej. Jag har varken djur eller barn. Röker inte och inga betalningsanmärkningar.
    Jag är väldigt socialt orienterad och har ett aktiv liv och behöver en central punkt att utgå från,
    Gärna en lägenhet för max 8000-8500 kr i månad. Men om det är ngn som är i min ålder och söker en rolig inneboende så är jag på det också.

    Alla tips är välkomna!

      Det hade vart lite komiskt om jobbade på Nordea och har betalningsanmärkningar. Angående bostad kanske det är bättra att söka typ på Blockets bostad?

        Haha, jag har inga betalningsanmärkningen, inget i polisregistret och helt drogfri!
        Tro mig, jag är ute flera gånger om dagen! ( fick reda på att hon skulle sälja lägenheten rätt så nyligen) Men det är hur många som helst i min situation.

        Jag är tacksam för all hjälp.

    Köttfärs och spagetti eller lasange hemlagade förstås

      Mm lasagne var länge sen ???

      Nej! Jag läste det igår och blev extremt illa till mods ?

      JAG KRÄKS

      Jag fattar inte vad det är ni ogillar i det hela?

        Du kan inte mena allvar. Han sade att han väntade med deras relation tills hon citat: har fyllt 18 år (skratt).

        Och han är väl 47 eller något.

    Tror ni på ”något” efter jordelivet? Eller blir allt bara svart och tar slut typ?

      Jag vet egentligen inte. Jag vill tro på att något händer efter döden så jag inte behöver känna rädsla över mina anhöriga men samtidigt så tänker jag: Yeah right. Hur ska alla som inte lever få plats i livet efter detta i så fall? Så jag är kluven.

        jag tror att det kan finnas något. fick veta nyligen att en föredetta granne har gått bort för ett litet tag sedan och för några dagar sedan så hörde jag det typiska gå ljudet som hon brukade göra (hon bodde ovanför oss)

      Är min största ångestfaktor i livet. Att allt bara ska ta slut. Att jag aldrig någonsin kommer få se människorna jag älskar igen. Börjar jag tänka på det får jag panik.

      En ”himmel” är ju enklare att föreställa sig med gamla människor som dött av ålderdom. Att de bara går vidare dit. Men bebisar som dör? Människor som dör efter demens som förstört alla deras minnen? Hur ser deras ”himmel” ut? De har ju knappt något medvetande som kan gå vidare, om ni förstår vad jag menar?

      Nej usch kan inte fortsätta tänka på detta…

        Jag har extrem ångest över det…

      Japp, är frälst så jag har mitt på det klara, känner mig väldigt trygg med att dö:) (vill inte dö såklart men är ej rädd).

    Vilka är era tre favoritdofter?

    Mina är (utan inbördes ordning):
    – doften av gräs på sommaren när det precis har regnat
    – doften av nytvättade lakan (när man precis kryper ner i sängen på kvällen)
    – doften av eld från öppen brasa

      Att öppna ett rör med tennisbollar. Åh, näsan får orgasm. För det första är det ljudet när man öppnar det, och sen kommer lukten??

      Leriga och blöta fotbollsskor, haha det låter äckligt men det är väl mest känslan egentligen

      Varm, sovande hund?

      * Doften av en nytänd cigarr
      * Skogens dofter efter ett regn
      * en specifik aftershave

      – Nytvättat, både ”äkta” och i typ doftljus
      – Regn mot varm asfalt
      – Hembakade bullar
      och doften i min sambos nacke, särskilt när han sover

      Vanilj, cookie bar och choklad ?

      Nyrökt Cannabis, hembakade bullar och grandoft.

      – Nytvättade lakan (!!)
      – En varm hästpäls, speciellt när man är nedstämd och bara borrar in näsan i pälsen på hästen, haha.
      – Min pojkvän

    Är det någon som har erfarenhet av att jobba på en hierarkisk arbetsplats? Jag bytte jobb efter sommaren efter en händelse som gjorde att jag inte trivdes. Bytte jobb ganska snabbt och accepterade då ett arbete med en lägre titel än min faktiska utbildning. Dock trivs inte alls med klimatet på min nya arbetsplats, känner mig värdelös… antingen blir jag behandlad som luft eller så är folk otroligt otrevliga. Jag funderar på att sluta redan nu alternativt härda ut tills provanställning tar slut (februari)

      Ekonomiskt härda ut!

        Tänker givetvis byta till ett annat jobb för det fall att jag slutar, finns rätt gott om jobb inom min bransch dock, gäller bara att hitta företag som är lite mer jämställda 🙁

      Börja söka jobb och säg upp din provanställning så fort du får något!

    Det blev en kort ledig lördagskväll. Inbeordrad på nattjobb. Blir svårare och svårare att få tag på vikarier ?

      Ha det trevligt på arbete i natt

      Om de ringer och beordar in dig någon mer gång, säg att du druckit två glas vin bara.

    Jaha nu gick alla i väg och tömde tvättmaskinen.

      jag somnade

      Skyll… dig själv?

        Säger du så till alkoholister, folk med ätstörningar, samt andra beroenden också?

        Hur menar du? Han har ju satt många familjer i skiten genom att lura dem, att hans liv är förstört är väl inte det värsta, utan alla han dragit med sig!

      Lyssna på podden JLC mellan himmel och jord avsnitt 7. Spelmissbruk är så hemskt!

    Nån annan som sett/börjat se ”Elitskolan” på Netflix?

    Någon annan här inne som försöker bli gravid? Hatar att jag blir lätt manisk genast och räknar dagar tills möjlighet att testa. Skulle testa imorgon. Trodde verkligen på plus. Naturligtvis börjar ”lingonveckan” då kvällen före. Många har börjat påpeka att vi borde ”skaffa syskon” till vårt barn o jag vill gråta varje gång för har längtat så länge nu, även om vi aktivt försökt endast två månader.

      Japp!
      Försökt 2 år. Blev gravid för 1 år sedan men fick missfall. Sen misstänker jag att jag fått fler tidiga missfall. Börjar vänja mig med tanken att det är nog ej meningen att det ska växa ett barn i min mage. Känns ändå ok. Vet ej om jag vill föda in ett barn i denna världen. Vad har dom för framtid egentligen på denna jord. Men samtidigt vill jag bara få ett barn. Ett barn med min man. Vårat barn. Katterna får duga sålänge.

    Jag blir så trött på mig själv. Jag har verkligen inga drömmar eller mål med livet. Är 22 år och bor hemma fortfarande. Jag vet inte vad jag vill bli, vart jag vill bo eller om jag ska göra slut med min partner eller inte. Jag älskar henne så mycket. Allt jag ska göra vill jag göra med henne. Resa till exempel. Men samtidigt så ”crushar” jag gång på gång på andra. Jag skulle aldrig vara otrogen och jag VILL inte lämna henne. Jag vill så gärna vara SÅ kär i henne. Varit tillsammans i 3 år nu.

      Bra att du inte skulle vara otrogen. Att crusha på någon då och då är helt normalt bara man inte gör något åt saken.

        Självklart inte. Kanske ska tillägga att jag är kvinna och att vi lever i en samkönad relation. Inte för att det har någon betydelse. Men jag bara undrar om det verkligen är helt normalt? Är det så för andra också? Att ni crushar på andra än er partner?

          Det är fullt normalt att bli attraherade av andra. Däremot var jag i en relation tidigare som jag, då, trodde var perfekt men ändå fick jag konstanta crushar på andra (gjorde aldrig något fysiskt men var lite väl flirtig i flera fall). Det är faktiskt först efteråt som jag inser att anledningen till detta var för att min dåvarande partner inte vad så perfekt som jag då trodde, och det fanns mycket som jag saknade i vår relation som jag egentligen behöver. Så det kan ju vara något sånt med.

      Hej alla nära kära vad har ni för er i kväll? själv så är det matlagning på gång

    Ärligt ni måste följa chipzhanna på instagram. Det är inte ens för min skull, utan för er egen! Jag försöker bara hjälpa!!! Läs om chips och var glada, herre gud unna er lite lycka. CHIPSHANNA på insta!!!!

      FAN CHIPZHANNA MENAR JAG JU!!!! Förstörde min egen kommentar genom att vara sämst på komma ihåg hur mitt konto stavas. CHIPZHANNA inget annat!!!!

        Smygreklam? Vem är Hannachips?

          Smygreklam?? Rätt uppenbart att det är reklam!

      Kontot var väl inte jätteintressant för den vanlige Estrella sourcreamätaren…

        Ne följ Bossesvarld istället 😉

        Ha! Chipzhanna har gjort ett blindtest på Sourcream and onion, kanske kan vara intressant att se vilket märke som vann (ledtråd, inte Estrella).

    Hej! Kan någon rekommendera en skräddare/någon som är bra på att sy, i Malmö? Behöver ta en ett par klänningar som är för stora, men vill inte betala typ 700 per plagg…

      Lellas skrädderi och skomakeri på Norra Skolgatan 25. Superduktig sömmerska och bra priser.

    Vad gör dig lycklig och vem blir du lycklig av?

    Jag blir lycklig när jag får dansa och när jag får umgås med personen som förstår mig som ingen annan och som gör så att mitt liv känns viktigt.❤️ 🙂

      Jag blir lycklig när får använda kökskniven i köket

        KnivUlla???

      jag blir lycklig när mina favorit artister släpper ny musik 🙂

      Pole dance gör mig lycklig. Finns ingen speciell person som gör mig lycklig atm…

        Jag blir lycklig av att höra pappas röst men han är död nu så inte så mycket lycka längre 🙁

      den lila bergodalbanan på grönalund :), gapskratt från start till slut varje gång.

    Vi har bokat resa till Thailand i januari, och det är vår första resa dit. Vi har två barn på 1 och 6 år med oss. Vi har bokat all inclusive, men börjar bli osäkra på om det är rätt val? Vi har tidigare rest med det (dock i europa) och gillar verkligen konceptet pga enkeltheten med barnen. Någon som kan slänga fram för- och nackdelar vad det gäller all inclusive i Thailand??

    Jag är bög men mina vänmer vet bara om det inte min egna familj dom tro jag sk bli ihop med tjejej kompis

      Våga vara du! Fint att dina vänner vet. Man måste inte berätta allt för sin familj om msn inte vill. ❤️

      Det är superläskigt att komma ut, men det är så himla skönt efteråt. De allra flesta tar det väldigt bra även om de kan bli lite ställda i början. För att kunna vara dig själv helt så tycker jag att du ska försöka ta mod till dig att prata med dom. Skriv ett brev eller skicka ett sms om du inte klarar av att ta de face to face. Lycka till! ♥️

    Har ni sett ben mitkus instalive? Han säger bland annat att nicci hade vart ledsen en morgon för att han kallat henne elaka saker och betett sig illa, han påstår sig ha noll minne av detta och han har nu kommit fram till att han varit besatt av en demon.. som en spåtant berättat för honom.. Och därför har han betett sig konstigt på sista tiden!

    Alltså… är snubben på riktigt? Har han fått en psykos? Eller tänker han bara dra den där besatt-av-demon-grejen som tidernas sämsta möjliga ursäkt för att ha betett sig illa mot nicci?? jag dör…. han ska nu gå tillbaka till spåtanten för att ”dra ur” demonen ur honom i nån skum exorcistritual på en kyrkogård……

      Troligtvis hasch psykos då Ben gärna röker cannabis.

        Man får inte psykoser av Cannabis ?

          Det kan man väl få? Narkotiskasubstanser och tobak kan skapa psykoser, särskilt vid abstinens och liknande?

          Hasch psykos är väldigt vanligt vid långvarigt bruk, har du själv rökt på dagligen?

            Jag har rökt hasch dagligen i perioder på 1-2 år, med pauser ibland. Har gjort det sen 8 år tillbaka.
            Jag skulle inte påstå att det är _vanligt_
            att man får psykos av hasch, det kan säkert hända om man har otur men vanligt är de väl ändå inte, om man tänker på att många som röker och får psykos antingen har psykisk ohälsa i grunden eller petar i sig andra substanser också utöver rökat

              Oftast har man en sårbarhet för att få psykos (genetik + vissa miljöfaktorer), så vissa kan röka på varje dag och aldrig få psykos och vissa får de första gången de gör det. Poängen är att man aldrig kan veta på förhand huruvida man är i riskzonen eller inte och därför är det dumt att sprida anekdotisk bevisföring om att riskerna är överdrivna bara för att man själv klarar det bra

                det är jättemånga som fått hash-psykos, men i vissa fall är det något annat som utlöst tex stress men så har personen testat cannabis och klumpas ihop med hash-psykoserna. Så siffran är inte exakt så stor som dom säger men det är en utlösande faktor för vissa.

      Antingen driver han eller så har han en psykos.

      Sjukaste jag hört.

    Vill bara tacka er som i somras tyckte att jag skulle söka hjälp när jag inte hade några känslor för min 9 månaders bebis.
    Jag sökte hjälp och de konstaterade att jag hade en förlossningsdepression. Så nu äter jag medicin och går hos underbara människor som är specialiserade tillsammans med min 1 (!) åring varje vecka.

    Och nu ligger han i sin spjälsäng bredvid mig och sover och mitt hjärta börjar vakna till liv för honom.
    Vi har fantastisk sjukvård i Sverige och jag är så glad att jag vågade kontakta vården.

      Bra men sluta med att pillerpunda innan du är fast finns bara en väg nykterhet.

        Räknas antidepressiva som pillerpunda?! Jag har precis börjat med tabletterna men blir rädd nu när du skriver så!

          det räknas inte som att pillerpunda! du äter dem av en god anledning och så länge som läkaren tycker att du ska fortsätta så är det ingen panik❤

          Försök sluta med SSRi eller likande och hitta tillbaka till ditt eget inre.

          Jag vill inte vara elak men har din langare vit rock?

            och nu har trollen vaknat också..?‍♀️

            KnivUlla, varför har du inget liv? Gråter en skvätt

              Men sluta, SSRI är inte narkotikaklassade eller beroendeframkallande. Möjligtvis vanebildande.

          Anti-depressiv medicin är livsviktig om du är deprimerad!!!!! En depr person har kemisk brist på seratonin. Min läkare säger att hen längtar tills vi istället kallar medicinerna för ”seratonin-höjande”. Då kanske vi slipper alla kommentarer ifrån okunniga idioter som ovan.

          Kram till dig!

            Det finns naturligt serotonin att äta om det är just sertoninbrist som är problemet. SSRI har fruktansvärda biverkningar på hela kroppen. Många som försöker sluta kan inte. De sitter fast med det och MÅSTE fortsätta äta det för att de är beroende och rasar totalt när de försöker sluta.

        Lägg av KnivUlla, what the fuck! Antidepressiva är en livsviktig medicin för många!

        Skaffa ett liv. Ryck upp dig KnivUlla, det blir snart bättre.

        Lilla Knivulla har en dålig lördag ?

      Vad modigt av dig att du sökte hjälp, både för din och bebisens skull!
      Blir så innerligt glad att du mår bättre och att du skriver igen på Öppet Spår med en uppdatering, minns att jag blev väldigt berörd av ditt inlägg i somras (har själv en 4-åring och en nyfödd).
      All lycka till er och kram! ❤️

    Är det någon som sett granskningen av Mathem?
    https://www.aftonbladet.se/nyheter/a/dd1ALX/personal-pa-mathem-de-hade-vakter-utanfor-toaletterna
    Kommer det inte fram hur dåligt personalen blir behandlad eller varför fortsätter folk handla där?

    Undrar om jag någonsin kommer hitta någon som vill ha mig. Fan alltså. Längtar så mycket efter kärlek men det känns så jävla avlägset. Är avis på alla som har en varm famn att krypa upp i och någon att utforska livet med.

    Blä. Känner mig så deppig i kväll.

    tror ni vi får en regering nån gång?

      Jag tror det blir omval. SD ökar i procent och blir störta parti.

      Ja men det är ju självklart… ?

        Självklart att det blir en ny regering alltså…

    Vad tycker ni om monasuniversum? Jag tycker att Mona kom lite undan Moagate väldigt enkelt & lätt. Åsikter om Mona

        Hej hej mona Hej på dig mona

    Blir äntligen av med min inneboende som jag hatar med hela min själ. För att fira vill jag fråga er om ni har några inneboende/roommate historier att dela med er av?
    Jag kan börja. Han kom hem helt dränkt i svett och hans skor stank som in i helvete. Han märkte detta så han la dem i en påse och stängde den. Lämnade påsen där i en vecka. Tog sen ut skorna och använde de igen som vanligt. What the fuck?

      Varför har du en inneboende hemma tidigare?

        Hade tyvärr inte råd med hyran ett tag men nu har jag det då saker har löst sig!

      Men alltså.. aaa gud han förtjänade att flytta på en gång! Gå med illaluktande skor, huu hur vågar han? Du har säkert aldrig glömt bort att tvätta något och sen behövt använda det ändå.

        Han glömde inte, det var hela hans plan. Ha skorna i en påse till problemet fixade sig själv. Antar att han väntade på mamma att göra det.

    Halloj! Någon mer som blivit av med sin sexlust av antideppressiva? Jag började på medicinen i somras och min lust har helt försvunnit, kan inte ens göra det skönt för mig själv. Det känns jättetrist eftersom jag har sambo dessutom. Någon som varit med om liknande? Tips på vad som kan funka? Jag vill inte sluta på medicinen såklart (välmående framför sexet) men samtidigt är det skittrist 🙁 Kommer lusten tillbaka?

      Vad äter du för piller? Du får själv avgöra vad som är mest värt för dig i livet, jag förespråkar avtrappning av alla medicin. Du behövde kanske det en gång i livet men det är ingen lösning på problemen i livet i långa loppet

        gäller det även insulin? cancermedicin?

          Insulin är inte att pillerpunda, cancer medicin oxicontin är mot svåra smärtor före döden inträffar.

            Depression är en svår sjukdom som kan leda till döden.

            Oxyconntin är inte för ”svåra smärtor före döden inträffar”. Ska du promota 0-vision mot är ett tips att ha kunskap…

            /f.d pillertrillare

        Lägg ner

      Det är nog vanligt, är vad jag hört iaf.

      Du kanske kan byta medicin? Jag åt sertralin förut och trappar nu ut till fördel för voxra. Märker stor skillnad i lust(och att slippa den vidriga muntorrheten). Du ska absolut inte sluta äta din medicin utan att konsultera läkare. Kram!

    Någon som läst Nellie Berntssons senaste inlägg om att sova länge? Åsikter? Hon sjönk ganska rejält i mina ögon efter jag läst det…

      Vem bryr sig. Jag är nattuggla och fattar inte varför man stiger upp innan 10 om man inte måste. ?

    Gjorde precis lunch. 1 hel bakad sötpotatis, 1.5-2dl chilikryddade svarta bönor, 1 tomat och 1/2msk smör. Är detta en vettig lunch? Försöker vara bättre på att äta regelbundet då jag när det strular i livet glömmer bort att äta alternativt äter chips till middag.

      Japp det är det.

        Tack för din input 🙂

    Någon som sett Tyras senaste inlägg på insta? Hon har kopierat Lisen Jonssons dikt ”Låt mig” och skrivit att hon själv skrev den när hon var 13.

    Tycker någon mer här att det är STOR SKAM att Sveriges regering inte kan enas om en ny stadsminister b.la och de ska styra Sverige?

      Jag får väll ta tag i det är landet och styra upp allt så det blir en ordning på allt trams

      Vad man hade skämts om man röstat på C eller L. Vad sysslar de liksom med?

      Redan på valnatten stod det klart att det bara finns två alternativ. Blocköverskridande regering eller hela/delar av alliansen i en regering helt och hållet beroende av SD.

      Orimligt att S skulle fungera som någon sorts dörrmatta åt en alliansregering. Det trodde jag alla skulle förstå. Precis som att alliansen inte vill agera dörrmatta åt de rödgröna. Ergo, blocköverskridande eller beroende av SD.

      Att allianspartierna ska dra ut på det så här länge får stå för dem…

      Vi har ju ingen regering… tycker det är en stor skam att folk inte förstår sig på Sveriges politiska system bättre.

      Det heter statsminister. Och det är inte regeringen som ska enas om en ny statsminister det är riksdagen som ska släppa fram en ny regering och statsminister. Liten samhällslektion såhär på kvällskvisten

    Hej!
    Jag är 28 år och har i princip varit singel de senaste 10 åren. Jag längtar efter att bli kär, ha en sambo, någon att resa med. Drömmer om att gifta mig och så småningom bilda familj. Jag dejtar mycket (tinder, bor i storstad) men får aldrig riktigt till det. Ibland beter jag mig konstigt och blir desperat och ibland avslutar jag det för att det inte känns helt rätt. Jag är en ”normal” person, men jag känner mig lite vilsen i att vara singel och längta så otroligt mycket efter en pojkvän. Någon som har kommentarer eller tips?

      Jag är i samma situation som du men är 31 år. Jag vet egentligen inte vad jag kan ge dig för tips eftersom jag avstår relationer på grund av svåra tillitsproblem men du är i alla fall inte ensam ❤ Det kanske helt enkelt är så att du säger något knasigt eftersom det helt enkelt inte är den personen du ska vara med? Jag har väldigt svårt att tro att Tinder skulle vara platsen för den rätta som leder till giftermål och familj men jag vet faktiskt inte.

      Det enda jag vet är att du inte ska skynda på något och att du ska vara dig själv. So what om du säger något konstigt! Gillar personen dig så gillar han (eller hon) dig för den du är. Du ska kunna vara dig själv till 100 % i en relation och känna dig trygg. Varav inte är det helt enkelt inte rätt.

      Ta det lugnt så kommer det ordna sig! Jag lovar ❤

      Själv har jag varit singel några månader efter att ha varit i ett längre förhållande. Kärlekskänslorna saknades under en ganska lång period så det känns som jag varit singel längre. Hursomhelst så längtar jag också så mycket efter en pojkvän. Är dock rädd för att jag aldrig ska träffa nån. Vet inte om jag ”minns” hur man dejtar, rädd att jag efter ett så långt förhållandet kommer bete mig konstigt. Vet inte heller vart jag ska träffa denne ev pojkvän. Alla tjatar om tinder men jag vet inte, känner mig för blyg för det.

    Nån mer som jobbar natt?

      Inte inatt! Är föräldraledig! Normalt sett jobbar jag ca 3 nätter/månad.

        Jag jobbar inatt. Är så trött!

        Tre nätter i månaden. Varför du med dagspass?

      Har jobbat natt i tre år, nu har jag börjat plugga! Jobbade dock i somras igen.

        Inom vården?

          Yes, på hemtjänsten! 🙂

            Jag är personlig assistent. Tur vi har vakennatt för vissa nätter sover han inte en blund ? gissar att det blir så inatt.

    The reel hmm kom upp nu. Jag vet att du här smygläser

      Haha?

      1Trevligt att vara saknad. ?

      2 Huuuur gör man när man smygläser den här bloggen. ??

    Jag har extremt svår bacillskräck och emetofobi. Sambon har haft diarré och magont hela kvällen. Inget illamående eller övriga symptom.

    Jag mår skit och vill dö! Orkar inte med detta!

    Så tråkigt. Nu bara fastnar öppet spår för mig. Runt 150 kommentarer sen kan jag inte vara med längre.?

    ”You go girl” låter så töntigt och klichéartat.

    Alltså förlåt i förväg för tmi.. men jag måste veta om någon annan har drabbat av grön avföring??

    Idag när jag var på toaletten och gjorde nr 2 så var där alldeles grönt. Alltså utan tvekan grönt. Jag har inte ätit extra järnrik mat och inte heller någon grön mat som skulle kunnat färga.. nu är jag orolig och vågar inte somna för tror jag ska dö i natt.

    Någon annan som har haft det? Vad berodde det på? När gick det över?

      jag hade en gång, misstänker att det berodde på att jag dagen innan åt en massa unicorn bacon godis som även färgar tungan grön?

      i ditt fall om du inte har ätit något liknande nyligen så kanske det är galla? skulle råda dig att gå till vårdcentralen på måndag, du kommer inte dö i natt❤ ring 1177 om du är väldigt orolig så får du nog även ett bättre svar 🙂

      Oftast ingen fara!

    Hur funkar det,ni som har dyslexi? Om ni skriver ett stycke och det blir ”fel”, när ni går tillbaka och läser ,kan ni korrigera det eller ser ni inte felen då heller? Tänker på My, det är alltid så mycket fel. Inget konstigt med det . Men om jag hade en blogg skulle man ju kanske gå igeno texten en gång eller två? Jag vet inget om dyslexi så jag har kanske fel?

      Får ont i hjärnan av din text. Du ser inte själv vad som är fel eller? Fundera över det så har du nog svaret på din egen fråga 🙂

    Hej! Finns det några veganer där ute? Jag är nybliven vegan och undrar om någon av er har tips på goda smörgås pålägg? Och finns det någon vegansk ost som ”smälter”?
    Hoppas att ni har en trevlig kväll ✨❤
    Kram!

      Vegan sedan 5 år tillbaka 🙂 Violife är jättegod och smälte bra. Speciellt den som är till pizza. Annars älskar jag alla violifes ostar. Varma mackor är gudomligt!

      Ost har jag inga bra tips på. Däremot kan jag rekommendera Tartex eller Oatlys ”På mackan”. Alla grönsaker går ju alltid hem också ?? Finns ”vegansk skinka” men har inte smakat det.

      Oatlys på mackan med gurksmaken! Sen några skivor färska gurkor på det för krispighet ??

      Grönsaker generellt är gott på mackan. Tomater med lite rödlök är mums! Eller med citronpeppar 🙂 groddar är också gott.

      Marmelader är ju oxå gott!

        Hummus!!!!

    Kollade på Hannalicious senaste vlogg om Lojsans babyshower och när Lojsan kommer in i rummet springer alla tjejer fram med telefonen i högsta hugg och filmar allt. Det ser så jävla märkligt ut ?

    Vilka är era bästa Tips på familjeVloggar på YouTube?!?

      Ingen klår Helen Torsgården/Familjen Torsgården!!! Bästa kanalen.

      Helen torsgården och Mimi Höglin

    Någon som lider av dystymi? Jag är rätt säker på att jag har det, har dock inte sökt eller fått diagnos. Blev diagnostiserad med depression för ca 7 år sedan. Medicinerade i ca 2 år, mådde väl sedan lite bättre. Medicineringen rann ut i sanden för jag bodde utomlands. Men aldrig så jag mått toppen. Varken förr eller nu. Klarar ju livet och jobbet, men det är aldrig mer än så. Funderar på om det är värt att söka till VC och få medicin… eller om livet bara är så här? Någon med erfarenhet? Vet inte ens om vården skulle ta en på allvar om det inte är akut…

      Det är absolut värt att söka hjälp. Berätta det du skrivit här, men ta upp mer exempel och var detaljerad så ökar chansen att du tas på allvar.

    Jag ska ha praktik till våren och alla i min klass lyckas fixa praktikplatser till höger och vänster och jag får sådan sjuuuk stress.

    Ingen här som jobbar på typ en PR-byrå/kommunikationsavdelning/liknande som söker praktikanter från universitet? Eller har tips på vart man kan söka?

      Om du vill göra praktik i Stockholm, kontakta Blick! https://www.blick.se

        Det är nog Stockholm som är mest aktuellt. Tack för tipset, ska kolla in!

      Är du med i facebookgruppen ”praktikplatser inom kommunikation”? Där kommer det upp praktikplatser hela tiden!
      Pröva också bara att spontanansöka på företag du gillar!

        Gick nyligen med i den faktiskt! Men känns som att det blir sådan konkurrens på de platserna eftersom att de läggs ut sådär. Jag har spontansökt på ett par ställen men inte fått något svar ☹ är inte hundra på vad jag vill testa på heller, vilket gör att jag har svårt att veta vart jag ska söka.

    Tips på hårolja som är doftfri?

    Vad händer med Jonna? Varför bor hon i sthlm nu? Bor hon ensam? Kan någon förklara för en som inte hängt med? Snart dags för bf eller? Uppdatera gärna om det.

      Jag kollar inte själv på J&J (och är av åsikten att ingen bör göra det, men det är en annan diskussion), men har läst på diverse forum osv att hon bor där för att hon ska föda i Stockholm eftersom att de inte fick tillåtelse att filma på BB i Norrköping (det är där de bor va?). Men jag har egentligen ingen aning, reagerade bara pga om det är sant är det fan sjukt…

    Vad händer med Jonna? Varför bor hon i Sthlm? Bor hon ensam? BF snart? Någon som haft koll? Uppdatera gärna.

      Jonna bor i Stockholm på hotel i Solna ihop med Danjal medan Joakim leker snickare, Jonna bor där för hon ska kunna filma förlossningen då landstinget i Östergötland inte tillåter filmning

    Paow fyller tydligen 25 år idag. Börjar bli vuxen 😉 Vid 25 som först så är konsekvenstänket utvecklat, sägs det. 😉

      25 år?! Åh herregud!

      Hon är körd alltså.

    Hjälp! Jag lyssnade en gång på en intervju i en podd eller radioprogram där en kille berättade att hans pappa jobbat utomlands när han var yngre. Detta innebar en del tillställningar på ambassader med viktiga gäster. På en av dessa fester minglade killen runt och låtsats vara någon annan till den grad att han blev presenterad för sin egen pappa. VEM ÄR DET?
    Helt oviktigt egentligen men har grubblat hela veckan och kan inte komma på…

    I fyra månader har jag ätit en hormontablett innehållande progesteron för att tunna ut slemhinnan så jag inte har så ont under min menstruation (Jag äter den 10 dagar varje månad) för en vecka sedan tog min mens slut men idag fick jag blödning igen och det gjorde så ont så jag nästan svimmade när jag var ute. Vad kan det bero på? Har någon haft det på liknande sätt?

    Jag vet ju att man kan få blödningar precis när man börjar äta en sådan tablett men inte efter så lång tid.

      Ägglossningskänningar kanske?

        Jag har aldrig blött under en ägglossning tidigare och det har ju bara gått 5 dagar sedan min mens tog slut.

    KnivUlla …. vojne vojne
    ?

    Jag har världens dilemma känns det som. Är sambo och känner mig som färdig med förhållandet men.. Stort men, kan som inte göra slut för då försvinner en stor trygghet för mig plus att jag har sämst föutsättningar att kunna söka lägenhet på egen hand pga långtidssjukskriven med lite inkomst och pågående skuldsanering.. Vill undvika soc för det innebär en massa tjorv, papper och möten plus att jag vill kunna sälja på tex tradera för att dryga ut kassan och det går ju som inte när du inte får ha några extra inkomster så ja.. Jag vet, kan som inte bo inneboende heller för klarar inte av att bo så tätt inpå nån jag inte känner. Har inget socialt nätverk allmänt så har inga vänner eller familj att fråga om råd eller hjälp heller.. Är ju inte dåligt med killen jag är ihop med så lider ingen direkt nöd, handlar mest om hur jag känner och så.. Vet inte ens vad jag egentligen ville ha sagt med allt det här mer än att jag känner mig förvirrad och rådvill och ja.. Ni som vill komma med ett tanke eller två får gärna svara 🙂

      Känns det inte väldigt elakt att vara med någon för pengarnas skull? Jag tänker mig in i din sambos situation.

    Åh, någon annan som tittade på serien Will and Grace? Hur bra serie som helst, följde den back in the days. Varför är det ingen som pratar om den serien längre?

      Gjordes ju en nyinspelning.
      Tyckte den var lite hispig. Bäst var de två birollerna. Minns inte vad de hette. Karen?

    Nina och Bettina från Paradise Hotel har slutat följa varandra på Instagram. Värt att notera är även att Bettina för nån dag sen lagt upp en bild med texten ”Så trött på att bli nertryckt av en viss person”. Konstigt då de för bara några dagar sen var bästavänner…

    Jag tror jag är kär. I den här låten:

    https://www.youtube.com/watch?v=hCN5I2Xs2_U

    Fick så himla mycket stryk på träningen i onsdags, kroppen är helt död. Kan man få en pytteliten fraktur i armen om man blir sparkad upprepade gånger, eller är chansen/risken större att det bara är musklerna som fått spö? Armen funkar inte längre, från armbågen och nedåt…
    Såatte, kul kväll och så

    Jag vill bara säga att jag är så glad för att alla ni finns. Ni kanske ser det som att ni lämnar en kommentar men ni gör något bra i andras liv! Jag önskar er en fantastisk söndag ❤️

    Alltså jag bara måste se om andra är lika som mig.. Jag har nämligen svårt med vissa poddar.. Alltså inte om själva ämnet.. Hur ska jag få ut detta vettigt ens.. Men som tillexempel ’Sånt är livet’ podden med Alex och Ida. När Alex sväljer j ä t t e högt, och ofta. Alltså jag får rysningar och panik av sväljandet!! Är jag helt tappad eller?! Gud vad det är jobbigt. Stora problem jag har ellerhur..✌? ne, men det är inte kul när man annars gillar det dom tar upp i en podd, och så låter det som att nån typ sväljer slaviet in i örat på en! Någon mer som reagerat på samma? För övrigt, nu när jag tar upp deras podd! Så har jag börjat få lite härskarteknik-vibbar av Alex. Och hur han inte gillar eller kan va nära folk som gör dittan och datan (röker tex). Hur han pratar jäkligt nedlåtande mot Ida många gånger, förminskar henne och lyssnarna stundvis. Etc etc.. Reagerade inte först på detta, men nu börjar man se mer och mer såna tecken tycker jag. Annars gillar jag att höra på dem då de oftast har intressanta saker dom tar upp.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.