Magdalena Graaf hyllas för snippinlägget

OM Du ”läcker” pinkar på dig när du springer, hoppar studsmatta eller skrattar, nyser?

Är det konstigt efter att man fött barn? NEJ!

TA UPP DET MED DIN GYNEKOLOG. Du får en gratis operation som tar 5 min, där de lyfter upp urinröret via trådar i ljumskarna.

Enkelt effektivt och FÖRÄNDRAR LIVET fullständigt.

Ärrbildningar efter sax och stygn? Själv fick jag sy 30 stygn efter mina förlossningar ”den berömda saxen”

Ärrvävnader, knölar som kan skava och göra ont om man cyklar, har tajta kläder, sex?

Kan vara blygdläppar som ger dig obehag? Det är skit samma HUR de ser ut. Finns inga mallar. Alla varianter är fina! Men många får/har ont. Varför gå runt och ha ont?//Magdalena Graaf

Magdalena Graaf genomgick en intimoperation för drygt en vecka sedan för att åtgärda problem hon ådragit sig efter att ha fött barn. 
Tydligen reagerades det kraftigt efter hennes första inlägg där läsarna – hennes och mina – ville få det till att hon skulle göra någon typ av tilltightande ingrepp (vilket man givetvis får göra om man känner för det).
Igår skrev hon ett kompletterande inlägg om den underlivsproblematik man kan ådra sig efter en förlossning och att många kvinnor tydligen lider i det tysta helt i onödan.
Det finns nämligen hjälp att få. Ingen ska behöva riskera att kissa på sig i tid och tid bara för att problemet är tabubelagt.

Läsarna hyllar nu Magdalena för hennes inlägg och öppenhet som vågar skriva om saken.
Ja, nästa alla i alla fall… Birgitta här ovan verkar tycka att Magdalena enbart är en snuskkärring som behöver skärpa sig, men det kan man kanske leva med om någon annan fått hjälp av inlägget? 🙂
”Biggan – take a chill pill”.

148 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Jag tycker det var märkligt att Magdalena veckan innan lade upp en bild på en främmande kvinnas tatuerade vagina och kallade den trafikolycka. I snippinlägget är tydligen alla fiffis vackra. ?

      Tycker hela hon är märklig

      Du tror inte det var tatueringen hon då syftade på och inte vaginan i sig?

      Men det är väl skillnad på att tycka att en tatuering vagintatueringar är fult och att anse att man inte ska ha komplex över hur ens vagina ser ut ?

        Precis men vissa här bara letar fel och vill kasta så mycket skit som möjligt, tröttsamt. Tatueringen kallades väl förresten för fladdermus?

      Du vet att vaginan sitter inne i kroppen va?

        Tack. Vagina=slida. Sen finns det massa andra delar, venusberg, blygdläppar (inte/yttre), klitoris, urinrör, mellangård, analöppning … men vagina används som samlingsnamn för allt detta. Lite konstigt och förvirrande kan jag tycka.

          De yttre könsdelarna heter vulva med ett samlingsnamn. Men vem säger vagina och inkluderat analöppningen undrar jag?!?

            Eller hur, en helt annan salong liksom.

          Vagina används inte som ett samlingsnamn för allt, det är helt fel.

      Vagina? Var väl snarare vulvan! Vaginan är liksom inuti…

    Jag som arbetar på urolog kan dock tycka det är lite problematiskt att hon tror att (gratis) operationer ges ut till höger och vänster bara någon läcker lite. Och inget är gratis i sjukvården. Det är vi alla som betalar.

      Det är väl en privat klinik hon rekommenderar? Alla vet nog att det inte går att beställa en operation från den offentliga sjukvården, det är ju knappt man får hjälp när man är allvarligt sjuk.

        Ingen aning vad hon rekommenderar eftersom det inte står här. Tror ju dock inte alla som läser går till den kliniken.
        Klart man ska få hjälp om det är ett stort problem men operation kanske inte är första steget.

        Man kan få komma till sjuksköterska för knipövningar, då följer man ju upp också. Inte som en lapp från BB vid hemgång.

          Jodå, där fanns en länk om du klickar på ”inlägg” men håller med om att det var otydligt markerad av CC. Här är inlägget: http://www.magdalenagraaf.se/2018/10/13/intim-reparation-traning-och-inslantrande-barn/

          ”Klart man ska få hjälp”. Japp, det ska man. Men inte riktigt så läget ser ut runt om i landet. Sjukvården är fan katastrof

            Om man är rik och influencer så får man kanske hjälp. Men vi vanlisar får snällt stå i kö, göra våra knipövningar (även om de inte hjälper i alla fall) och vänta, kanske i flera år för att få hjälp från den offentliga vården.
            Att vara trasig i underlivet, ha problem med kisseriet eller sexlivet räknas inge som prio när man är kvinna.

              Finns även privata sjukvårdsförsäkringar. Bruka vara relativt billiga genom exempelvis fackförbund.

            Jag fick gratis ”hjälp”. Har problem med urinblåsan(annan anledning än barn). Fick göra tre operationer som sen när jag remitterades till en annan Uro och gjorde tester(inte gjorts innan) visade sig inte var rätt operartion att göra. Det kostade mig ca 800kr för vårdnätterna, eftersom jag blev så dålig, urinblåsan spräcktes bla. så tar väl tillbaka att det var gratis 😉 och smärtfritt var det ju inte 🙂
            Synd att vården varierar så, att kompetensen är olika. Detta gäller 2 av de stora sjukhusen i Stockholm

        Länken i inlägget verkar inte gå till nåt inlägg hos Magdalen där hon ens nämner operation ??‍♀️

          Fast det gör det faktiskt, om man går in på hennes blogg så står det, har du frågor så kan Du klicka här och man klickar in på en privat klinik
          Vill inte göra reklam, kolla själva om ni vill veta

            Jag klickade på länken i inlägget där det står intimiperation, då hamnade man inte där. Men ser att man ska klicka på Magdalenas namn.

        Privat klinik är väl allt annat än gratis?

      Jag hjälper gärna till att betalar, för de som behöver en operation.

      Fast det kan ju vara väldigt besvärligt även om det ”läcker lite”?

      Finns det andra lösningar om läcker? Funkar det med knipövningar, eller ska man göra något annat?

        Svarade ovan 🙂

          Tack❤️! Jag ringer vårdcentralen imorgon.

        Googla på bakingbabies, där har du jättebra fakta

          Tack! ❤️

        Fungerar INTE med knipövningar eftersom det oftast är urinröret som är påverkat. Efter att ha fött 3 stora barn kunde jag inte nysa, springa, skratta typ gapflabba, eller hoppa. Gick många år och skämdes innan jag sökte hjälp och det var en stor utredning. Efter mitt lilla (ja det går snabbt) ingrepp så fick jag så mycket tillbaka. Fast springer gör jag fan inte pga det är tråkigt, dock nysa, hoppa och skratta utan problem. Vägra skämmas våga ta hjälp!

          ❤️❤️❤️

          Samma här! Tre barn och 8 år senare vågade jag äntligen söka hjälp! Hade tydligen knipit ”förgäves” i alla år och behövde operation. Det är bland det bästa jag gjort, känns som jag fick livet tillbaka. Så tveka inte att söka hjälp!! Och krävs remiss till kvinnokliniken. Inte alltid de har koll på detta på HC. Läkaren jag träffade där sa typ ”det är väl bara att använda bindor”. Javisst om jag hade varit 80 år kanske men jag var liksom 30!

      ”Bara” hm kanske där problemet ligger. Tror ni någon man accepterat dyligt! Aldrig i helvete

        Snälla du, även män drabbas av inkontinens. Nu föder inte män barn, så att de inte får det just som biverkning av graviditet stämmer ju, men är ju knappast deras fel att kvinnokroppen föder barn. Och ja, även yngre män drabbas

          Snälla du, även kvinnor som inte fått barn kan drabbas.

          Men, det är trots allt vanligare att kvinnor som fått barn drabbas av läckage/skador i underlivet.

            Ja? Precis min poäng. Det är ett problem alla med en människokropp kan drabbas av. Därför är meningen ”
            Tror ni någon man accepterat dyligt! Aldrig i helvete” ganska märklig. För män drabbas redan

              Jo, och även icke-rökare drabbas ibland av KOL, men en försvinnande liten andel. Poängen är ju att en stor andel barnafödande kvinnor drabbas av någon form av men efter förlossningen och förväntas acceptera detta. Som att kissa på sig, samlagssmärtor eller inte kunna bajsa utan att köra upp ett finger i fiffi. Ja, det finns säkert män och kvinnor som inte fått barn som får dylika besvär, det är bara inte lika vanligt och inget generellt problem som du förväntas finna dig i.

                Fast det märks att ni inte har koll. Jag svarade på en specifik kommentar om inkontinens. Och det är väldigt vanligt, både hos män och kvinnor. Det är ett stort, vanligt problem och inte som du skriver. Ansträngningsinkontinens är vanligare hos kvinnor som har fött barn, medans överrinningsinkontinens är vanligare hos män. Andra besvär efter graviditet har jag inte ens tagit upp?

                  Nej, jag tror att det sett annorlunda ut om det var män som födde barn, därför att barnafödandet historiskt sett inte sett som en del av sjukvården och det lever kvar än idag. Du är ju inte sjuk. Därför är det också svårt att få hjälp för förlossningsskador vilket det här rör. Ja, män drabbas av urininkontinens och om jag får spekulera fritt så tror jag de faktiskt har lättare att få hjälp just för att det inte är kopplat till barnafödandet. Detsamma gäller kvinnor med urininkontines som inte fött barn. Problemet är att hela barnafödandet diskursen bidrar till en ignorans av förlossningsskador och en inställning att ”alla” läcker/kan inte bajsa/har kronsisk smärta efter en graviditet. Det leder till att folk inte söker hjälp och heller inte får hjälp eftersom det inte uppfattas som vård.

      Nä! Lite läck kan man gott ha! Inte ska man tro att man ska ha samma kroppsliga funktioner som innan man fött barn. Man är ju inte en man. – Amirite! Lite urin ska en riktig kvinna lukta!

        Fräscht.

          Äh, dissa inte innan du provat!

      ”Läcker lite” ? Då söker man förmodligen inte hjälp. Jag läcker inte lite nen ändå drar jag mig för att söka hjälp. Så oförstående kommentar du la. Det är ett stort problem som jag mår dåligt över och är glad över att mina skattepengar går till en ev. Operation.

      Om man inte får kalla operationen för gratis, hur ska man då uttrycka det? ”Jag fick en operation som jag inte behövde betala något extra för utöver de skattepengar som vi alla betalar som går till vården”? Alla vet väl att vården kan drivas pga skattepengar?

        Tack!

    Jag trodde hon hade nåt piller som lösning på allt…

    INTEGRITET!!

      Äsch, varför vara så låst och gammaldags. Klart man ska få prata om såna här saker 🙂 man har fortfarande integritet.

      Men lägg ner!
      Det finns absolut läge för integritet och att det har gått för långt med att släppa på den.

      Det här är inte ett fall för det.

    Bra att de som har problem ser att det finns hjälp att få och när det är sagt så är det väl inte ”gratis” eller självklart att man kan få ett sånt ingrepp bara sådär?

    Har läst en del fått komplikationer efter detta ingrepp så bäst att läsa på om någon funderar på den.

    Bra att ämnet lyfts och att man talar om det i en något normal ton. Finns ingen som ska döma någon annan i detta ämne. Hoppas fler slipper känna skam oavsett problem. Så viktigt att ta hand om sin kropp, allra helst efter en förlossning. Inget är för litet. Man får fråga gällande allt.

    Det är väl ett betalt samarbete med hennes bästa vän Sophies Eriksbergskliniken? MG gör väl inget inlägg utan samarbete ..alla hennes inlägg är reklam.. nu verkar de ha tagit fram en klädkollektion för de piller de kränger…Suck, så många som tror att hon är ” som de är”..För henne är det bara pengar som räknas, lätt för henne ett säga till sina följare att ” trivs de inte ska de säga upp sig och förändra sitt liv” Alla har inte en blogg de tjänar massor på..

    Det är väl helt orimligt att folk ska gå och ha ont eller inte kan springa/hosta/nysa bara för att de inte vet att det finns hjälp att få.

    Jag kissade på mig i stort sett varje dag trots idoga knipövningar. Tillslut, när jag inte kunde springa efter barnen på offentliga platser längre tyckte jag att det fick vara nog. Kontaktade gynmotagningen på St Görans sjukhus i Stockholm. Fick en tid för undersökning samma dag. Operation efter tre veckor. Operationen tog tio minuter! Ingen sjukskrivning. Jag fick mitt liv tillbaka.

    Men det är ok om ni tycker att det är lyx. Jag borde ju förstås ha räknat med det när jag kn*llade mig till en unge.

      ❤️ ”jag fick mitt liv tillbaka”. Glad för din skull Harmagedon!

      Ja, lite får man ju räkna med det. Men är glad att det idag finns lösningar för det och glad att du fått tillbaka dit liv ??

        Nä, man ska inte räkna med att få stå ut med förlossningsskador (en slapp mage kan man kanske räkna med dock). Man ska få hjälp med det! Hur hade det sett ut om män fött barn? Då hade Inte begreppet inte ens funnits.

          Det är inte mäns fel att det sker och de hade fått stå ut med samma biologiska skador. Det har alltid skett, i alla tider, det är en del av barnafödandet. Att vården blivit så mycket bättre och man kan få hjälp med saker är bara bra, men det är inget naturligt, skador däremot är naturligt

            Vården hade prioriterats om det gällde män och deras skador.

            Bara för att något skett i alla tider är det inte naturligt och ska accepteras. Ska vi tycka att våldtäkter, mord och profili är naturligt eftersom det skett i alla tider, och acceptera detta?

            Visst är det så min farmor opererades för kissbesvär 1959 efter två förlossningar så det var varit så i alla tider för många kvinnor.

    Var är alla som inte vill att skattepengarna ska gå till vård till folk som ”får skylla sig själva” nu?

      Denna eviga dubbelmoral ?

      Eller hur. ”Knölla ska di, men inte betala för lagning av hängig kisseslang!”.

      Undrar om ”knölla” hamnar på mod? Eller vad vet jag; ”kisseslang”? Spännande!

    Att skaffa barn förändrar kroppen på många olika sätt. Live with it.

      Är du galen? Klart boobsen kan bli sladdriga, kroppen full med bristningar m.m, men det är fan inte okej att pinka på sig (livet begränsas något oerhört) eller att få smärtor på grund av förlossningsskador. Sådant ska inte accepteras.

        Jo då! Kvinnor ska fan bara va nöjda och tysta och inte klaga! ?

          Klaga kan man väl, men ärligt talat ganska märkligt att tro att kroppen inte förändras efter en graviditet. Har ju varit så för alla kvinnor, alltid

            Nä, pissa på sig är rimligt att leva med! Kanske att läcka avföring också? Att en äggstock hänger ut och dinglar ur fiffi? Himla festligt kring jul tänker jag!

              Var någonstans står det att det är rimligt att leva med?

                Att rätt uppfatta en sak och att missförstå samma sak utesluter inte varandra helt. ?

            Min kropp ser exakt lika fin ut som innan jag födde barn. Födde barn som hyfsat ung (under 25) och med snitt (urakut så ingen behöver shamea mig över snittet). Ingen inkontinens, ingen slapp hud/mage, inga bristningar och tuttarna var iofs opererade sen före graviditet så klart de fortfarande är snygga.
            Men iaf, det är inte alls så för alla kvinnor alltid. Man kan se ut precis som innan också.

              ?‍♀️

                Andas i fyrkant!

              Du tänkte inte så långt.

              Grattis?

              Och jag var 21 och min kropp blev helt förstörd. Men klart din snippa och rumpa klarade sig bra när du slapp krysta ut ungen iaf.

          ?

      Självklart gör det men inte fan ska man acceptera att kissa på sig regelbundet!!

      Jo.. det är klart man får leva med det…
      Men om det finns möjligheter att piffa till (kosmetiskt eller medicinskt) sin kropp så är det väl en självklarhet att få göra det:)
      bry dig om din egna kropp !!

      Anonym 19.32

      Att vänta och föda barn förändrar kroppen ja.
      Men att bli inkontinent, spricka från hål till hål(sfinkterruptur) är fan inget som man ska behöva leva med.

        Jo! Du ska inte ens sy! Öppet hål från ystad i söder till Haparanda i norr! Att föda barn förändrar kroppen – live with it! Eller hur var det anonym?

    Smal blev hon iaf i Thailand. Visas upp återkommande.

      Alkohol ofta vs sällan gör stor skillnad och så bra kost på det ??

        Beror nog dock på strikt kost och mycket träning och inte på alkohol. Alkohol i sig ger ingen viktuppgång, beror på vad och vad man äter till osv, viss alkolhol ökar förbränningen.

          Alkohol gör ju så att man blir svullen, samlar på sig vätska och blir lite plufsig i ansiktet. Den alkohol som ökar förbränningen gör det absolut inte i tillräcklig mängd för att kompensera för tex svullenheten…

            Nja behöver man inte bli, inte alla som blir svullna, beror på hur stora intag och av vad. Svullen kan man bli av andra orsaker. Alkohol som ökar förbränning dvs vin orsakar inte alltid någon svullenhet. Själv var jag mycket snyggare och fräschare när jag drack alkohol några ggr i veckan än nu när jag aldrig dricker, numera är jag svullen däremot. Och många kvinnor jag känner till som dricker lite vin ofta ser väldigt fräscha ut med ”fina” figurer.. Men däremot sägs det ju numera att alkohol även i mindre mängder är dåligt för hälsan.

      Ska hon skyla sig själv för att du ska bli nöjd eller?

      Visa bild på dig själv!

      Så j-vla ofräscht att snacka om andras utseende!

    Universums kommentarer ??

      Ja det gäller att rättfärdiga sig själv.

      Var??

        Mona. Hon bevisar hur lågbegåvad hon är

          Var?

    En favorit i repris: NEMO!! Men med tanke på hur hårt du går på Bella och hennes lögner, överdrifter, undanflykter och allt hon gör fel. Nemo borde väl förtjäna att få en liten granskning han också och inte bara smörande och klapp på ryggen? Nu ska människan släppa en bok, han är ute på PR-turné och han föreläser för barn. Och det här är vad han sitter och säger och tycker det är normalt?

    Ur domen:
    ” Följande är klarlagt. Målsäganden fyllde femton år den 1 augusti 2010. Den 1 eller 2 maj samma år umgicks målsäganden och Nemo Hedén.”

    #19 Nemo Hedén – ”Min besatthet av att bli känd, var så mycket starkare än mitt sunda förnuft.”
    Maj 14, 2018
    https://www.soluretpod.se/2018/05/14/19-nemo-heden/

    ”Jag blev dömd för det, för hon var minderårig. En månad från att fylla femton år. Hon satt i rättegången och var så här ”Vad gör vi här ens, det här är så dumt.Det var bara en fyllegrej och det var jag som raggade upp Nemo”

    ”Ja du hör ju själv vilken sjuk historia! Men mm jag visste hur gammal hon har och det där har jag, länge ljög jag om det för jag skämdes så mycket. Men ju längre livet går desto större behov har jag att vara ärlig och jag skäms inte för det”

    ”För mig var hon en söt tjej, jag var attraherad av henne. En ganska vuxen kropp liksom, visst hon var ett barn kanske i sinnet absolut. Men jag var full och hon var full”

    ”När åtalet kom var det kaos alltså, en av dom mörkaste perioderna i mitt liv. Folk skrek åt mig på gatorna. Det här ändå en sak jag kan prata om i mina föreläsningar,I min bok. Det vore en sak om jag verkligen utsatt någon eller skadat någon, då hade det varit jobbigare. Då hade jag inte kunnat pratat om det tror jag. Men nu handlar det om en grej, ingen kom till skada. Det är klart och tydligt vad som hänt. Visst hon var en månad för ung, det var jätteklumpigt. Men vad som hände i proportion till följderna och konsekvenserna är helt orimligt. Det håller jag fast vid än idag, men med tanke på hur det blev för mig. Det är helt sjukt alltså

    Intervjuaren – Är det så att du blir straffad för livet?

    – Men det blev jag. Men det var också så hårt. Folk kopplade ihop mig med Hagamannen och ville döda mig, och för henne förändrades ingenting. Ingenting förändrades! Hon vad bara såhär: jaha? Åh hon.. äh

    Intervjuaren – Har ni kontakt idag?

    – Nej det har vi inte. Men jag har hört från gemensamma bekanta att det aldrig varit några hard feelings. Aldrig”

    Jag har tagit bort några ord för att inte fastna i modd. Men han fortsätter att ljuga om hennes ålder, varför han ljög så länge om att han inte visste SAMT han fortsätter att skylla på tjejen och är dessutom bitter att hennes liv inte gick åt helvete som det gjorde för honom (eftersom det var ju hon enligt Nemo som söp ner honom och raggade på honom). Den här mannen pratar öppet och brett hur han vill hjälpa andra, barn som vuxna. Det är vidrigt

      Man kan ju själv jämföra med intervjun där han la korten på bordet och var hundraprocentigt ärlig

      https://bloggbevakning.se/2017/06/22/del-3-pa-djupet-med-nemo-heden/

      Tycker han är vidrig. Fullkomligt vidrig. Han har ALDRIG bett om ursäkt på riktigt utan kopplar till sig själv hela tiden och skyller ifrån sig. Gnäller över hur mycket skit han har fått ta och gaggar om att sexet var ömsesidigt. Ehm, vet han om vad som räknas som barn? Att barn inte har ett utvecklat konsekvenstänk? En tonåring är fortfarande ett barn oavsett hur mogna de ser ut och beter sig. Fyfan. Han har uppenbarligen inte mognat än och nu ska han alltså föreläsa för andra. Bäst att rannsaka sig själv först tycker man.

    Och om det inte handlar om barnafödande? Plötsligt blev jag 40 och känslig vid nysningar och akut kissnödig när jag förr kunde hålla mig i flera flera timmar.

      Finns vuxenblöjor (?)

        Verkar opraktiskt pga en känsla eller 1/2 droppe.

        Läste förresten att i inbjudan till Harrys och Meghans bröllop stod det att vuxenblöja var att rekommendera. Kan det vara sant?

          Stod det? Coolt! Vet att en del artister medgett att de använder det vid längre uppträdanden eller vid magproblem haha

            Det handlade just om det, 4 timmar i kyrkan och man kan inte tillåta att folk springer hejvilt för att uträtta sina behov

          Kan det kanske vara men helt klart ett skämt, typ att bröllopet tar lång tid och svårt att ta sig till toaletter 😉

            In te bara svårt, totalt förbjudet stod det i inbjudan

          Jag hade definitivt fått använda vuxenblöja på det bröllopet. Alternativt svimmat av uttorkning efter att ha fått låta bli att inta vätska 15 timmar innan bröllopet. Jag kan nämligen inte hålla mig så många timmar och blir ännu mer nödig om jag vet att jag inte kommer att kunna gå på toa. Har inga problem med läckage efter mina två graviditeter, däremot verkar blåsan ha krympt till ministorlek (storlek typ golfboll?) och det är inte så att det smyger sig på utan jag blir AKUT kissnödig.

            Det stod antagligen i inbjudan att det även var förbjudet att svimma?

              ??

      Läs gärna på bakingbabies.se! Fysioterapeut med inriktning mot kvinnohälsa. Den bloggen borde du verkligen tipsa om Camilla!

        Ja den är jättebra! Och appen Mammamage(samma person som utvecklat den)

    Tycka vad man vill om Magdalena men jag tycker i vart fall att det är så bra att en offentlig person kan lyfta denna känsliga fråga. Det är så tabu att prata om problem med blomman och min upplevelse är att det också är svårt att få hjälp om man vågar sig på att söka. Det spelar ingen roll om det är problem med inkontinens, svamp, bakteriell vaginos, smärta vid sex, kvinnovården måste förbättras!

      Fick svårt att ta dig seriöst efter ordet blomman. Jag är 28, aldrig upplevt det som tabu och vet det mesta om mina väninnors problem också. Kan det vara någon generations fråga? Om man är öppen om sånna här saker? Eller har jag bara öppna vänner

        Är nog olika överallt. Vissa är ju väldigt öppna och andra mer privata.

          Kan inte föreställa mig ett liv där man inte pratar om olika problem

            Grattis

        Eh ja… blomman?! Inte konstigt att man tycker att det är tabu att prata om kroppen om man inte ens kan använda vuxna ord för delarna. Jag är 29 och jag och mina vänner pratar mycket om våra underliv. Inget tabu där.

          Visst? Låter som en dagisfröken som inte vet vad hen ska kalla det.

          Är 26 och i min närhet pratar alla fritt om problem med uvi, smärta vid sex, oregelbunden mens, svamp, ja allt. Generationsskifte kanske? Vissa av mammas väninnor (50-talister) använder sig också av sådana där uttryck som typ framstjärt (?!) och blomma om de absolut måste beskriva området.

          Ja jag håller med! Aldrig upplevt det som något svårt att tala med vänner om sexliv, problem vid graviditet, efter förlossning mm.

      Vill du verkligen ha kvar uttrycket ”Ge bort sin blomma till en man”?

      Trist alla hänger uop sig på blomman och inte tar till sig det andra du skriver. Men det är väl bra ha lite hård och kall attityd! Visa att man är med hacka om möjligheten bjuds!

        Vadå inte tar till sig det andra? Vi svarar på hur vi upplever det i vår omgivning, så det stämmer ju inte alls.
        För övrigt, om vi ska hårddra det så kan man ju faktiskt kalla det kvinnliga könsorganet för vad det är, istället för att komma med barnsliga smeknamn. Man måste våga kalla en vagina för en vagina, åtminstone om man i samma veva ska prata om öppenhet kring svamp, smärta vid sex osv. ”Bakteriell vaginos i blomman” eller ”Jag har svamp i blomman” låter inte klokt haha.

      Du kan skriva bakteriell vaginos och smärta vid sex men vad gäller kvinnans könsorgan kallar du det för blomman ? ?

    Helt ot nu och har redan halsuggit mig själv

    Men skulle du camcam inte kunna starta ”veckans tips”. Ett inlägg med de roligaste/knasigaste tipsen du fått in under veckan?

    OT. Det är bekräftat att Paow kommer vara med i årets Ex on the beach. Kolla senaste premium avsnittet på Dplay

      Nej för fan!

      Fast medan vi ändå håller på… vem är hennes ex? ?

        Hon har legat med Eric, Adrian och Oliver. Så deras ex antar jag.
        Det ska bli roligt att se hur folket därinne bemöter henne. Jag vet att hon och Jasse inte är vänner längre, hon har bråkat med Adde online, och anklagat Eric för att sno hennes pengar. Minst sagt intressant lol.

      Visste det.. alltså känt på mig och förstått att hon ska vara med där. Trodde det var hon som låg i paketet, sett i hennes kanaler att hon känner Sallman, men hon kommer i nästa avsnitt då alltså.. Ja sett ut som det är hon som kommer och går i vattnet som de visar i reklamklippen. Hon fyller 25 idag btw.

      Är så trött på att se hennes face i varenda dokusåpa. Hon är så tråkig och har aldrig tillfört någonting någonsin förutom några sexscener typ. Visserligen är cirka alla i EOTB den här säsongen tråkiga, så kan väl inte bli värre.

      Hade så höga förhoppningar på den här säsongen, är riktigt besviken.

    Årets alumn på Linköpings universitet är överläkare som forskat och även satt i praktik att åtgärda förlossningsskador. Så visst är det ett aktuellt och viktigt ämne.

    Kan vi inte få ett inlägg om ex on the beach? Jag behöver få diskutera med likasinnade!

    Världensbästa operation Heter TVT operation och är det bästa som hänt mig.

      Jag har oxå gjort den, min blåsa trycktes sönder under graviditet. Jag fick ett nytt liv efter det.
      Jag vågade söka först efter 10 år då jag trodde att jag var ensam om det. Jag led i det tysta.

        Ja. Jag har också fått livet tillbaka. Underbart att inte behöva vara rädd att bindan läcker igenom.
        Jag led också i det tysta i mer än 10 år. Helt i onödan. Jag tycker det är skitbra att Maggan berättar om sin operation. Tabut måste brytas och fler kvinnor kan få reda på att det finns hjälp att få.

          Säger inte detta för att vara taskig. Men hur kan ni lida i det tysta i 10 år? Läser ni inte på nätet, i tidningar, pratar med vänner eller sjukvården? Jag tycker man inte hör annat än om kvinnor som har urinläckage, knipövningar mm. Känns som om det är rätt svårt att missa.

            Jag förstår verkligen att du frågar. Min op gjorde jag för 13 år sedan. Jag skämdes helt enkelt och hade inte hört någon som drabbats. Kanske för att ingen vill prata om det. Inkontinent, hur kul låter det på en ung tjej. Något jag hoppas är att tjejer som drabbas idag INTE ska behöva gå igenom de tester jag fick göra. Det ena testet tvärvägrade jag för det var så förnedrande. Fick dessutom gå en utbildning hur jag skulle dra kateten efter operation… Men idag funkar det utmärkt.

    Jag blir så sjukt provocerad av alla dessa ”influensers” (alltså typ 10.000 följare, inte stora konton) som gör småsamarbeten med alla kedjor som gör samarbeten med ALLA konton över typ 1000 följare (host madlady osv), men som inte reklammarkerar?! Inte ett enda satans inlägg är markerat med att det är samarbeten trots alla rabattkoder och annat fancy. Fick lite samvetskval över att faktiskt anmäla, då det allt mer än ofta är väldigt unga personer som driver de här kontona. Vad tycker ni? Rätt eller fel? Ska de också anmälas?

    Jag är 35 år och har aldrig fött barn men ibland när jag nyser eller hostar eller hoppar (t ex syubdsmatta eller hopprep) så kissar jag på mig några droppar. Nån som vet om det är normalt trots att jag inte fött?

      Jag tror inte det är onormalt. Vissa har stålblåsor, vissa har springblåsor och andra har vanliga blåsor.
      Enligt min biologilärare för 12 år sedan så KAN det ha med att göra hur ofta och mycket man dricker vätska, t.ex dricker små klunkar under hela dagen så måste du kissa ofta men lite, men dricka stora glas åt gången några gånger under dagen så måste du kissa mycket men inte ofta. Men det kan vara bullshit, sen är alla olika också. Gener spelar kanske också in, hur bra muskler man har och hur mycket torr mat man äter, stress osv.

      Inte normalt, kolla upp det så kanske du kan få hjälp. Jag är 38 och har 3 barn men har trots det aldrig haft problem med läckage pga hopp eller nysning. Ingen ska behöva ha det så, hoppas du får snabb hjälp!

    Kan du inte maska folks namn? Tycker det är taskigt att de ”hängs ut” hos dig, när de tror att de har kommenterat hos Maggan.

      Kan du identifiera någon baserat på de här uppgifterna? Grundkriteriet för en ”uthängning” är att personen i fråga går att identifiera, och så vida du inte är en av skribenterna bakom kommentarerna så tvivlar jag på att du kan det.

        Nej, jag kan inte identifiera just dessa, men har faktiskt kunnat göra det i ett annat klipp. Men jag fattar inte syftet med att låta namnen hänga med. Alla som kommenterar bloggar är inte rappa 20+are, utan det är mycket tanter där ute också.

    *studsmatta ?

    Ja för så enkelt är det va? Vad arg jag blir!! Efter två barn så har jag en babian rumpa, det tar sjukt länge att torka rent efter toabesök och det blir stock i toan var tionde gång pga går åt så mycket papper. Snippan är också helt förstörd, livmodertappen känns 4 cm in och urinröret är nuförtiden alldeles vid ingången till slidan. Läker lite då och då och kan inte ha tampong. Vågar inte visa mig naken, speciellt inte om rumpan kan råka synas.. men vad får man för hjälp?? ”Det är så det är att föda barn. Så kan det gå. Gör knipövningar!” Ja jag skulle gärna se tarmen åka tillbaka på plats och urinmynningen åka upp nån cm av knipövningar.. vilket mirakel det hade varit. Fy jävla fan!

      Åh jag känner så med dig. 🙁 Låter fruktansvärt.

      Jag ställer mig tveksam till Maggans enkla tips här… Har själv inte fött barn men vänner jag har pratar om att de lidit i många år och vården säger bara ”Det kunde varit mycket bättre, det är iaf bara kiss som läcker ju!”. Så någon hjälp är det knappast tal om.

      Fy så jobbigt! Helt sjukt att du inte får hjälp att fixa det!!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.