När skämt om skämt går vissa helt förbi…

Visst, Calles skämt grundar sig i att han tycker att debatten om Magdalena Graafs in*ian-raljerande var fånig, men om vi ska bortse från det för en sekund så vet jag inte om jag ska skratta eller gråta här…
Jag vill alltså prata om principen här, inte ämnet per se…
Maggan skriver om cowboy-mode. Calle drar paraleller till in*ian-debatten och skämtar om att han är kränkt å sina cowboys-släktingars vägnar varpå Magdalena skämtar tillbaka om hans skämt i sin blogg.
Folk blir upprörda. Sekundärkränkta, upprörda och känner behov av att förklara för Maggan att Calle skämtar eftersom de inte själva fattar att Maggan i sin tur också skämtar.
*Swooooosh* sa det när det här gick rakt över huvudet på vissa.
Visst att humor och ironi kan vara svårt att få fram i text, men det här var väl ganska så uppenbar….tyckte i alla fall jag…

Vad tycker ni?
Är det på tok för långsökt och för mycket av en flerstegsraket för att den ska vara gångbar på sociala medier? Är det bäst att hålla det till två steg?
1. Skämt
2. Effekt i form av – förhoppningsvis – skratt

Tack för tips!

37 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Magdalena och Calle är lika konstiga fast på olika sätt båda två.
    Barnsliga 40+are som blir svinkränkta så fort det inte löper deras väg.

      Fast näe, det är väl ändå andra som blir superkränkta av deras beteende och inte dem själva? Barnsliga 40+are kan jag dock hålla med om. Men tycker bara det är positivt, vem fan bryr sig egentligen så länge folk är lyckliga och mår bra!

    Maggan kan man inte förstå. Alltid många konstiga långa inlägg. Som handlar om allt möjligt inen salig röra.

      Hon är ofta väldigt otydlig, men jag gillar att det är långa inlägg med en salig röra. Men jag blev förvånad att Magdalena inte förstod Calles ironi, att det var skämtsamt ironiskt, jag trodde Magdalena förstod ironi iaf sen att många läsare och följare är lite blåsta och inte fattar.. men jag trodde att hon förstod ironi faktiskt.

        Började läsa Magdalena när hon började blogga . Nu känns det (som många andra bloggare) att man ska locka till sig läsare och kommentarer med att provocera. Har tröttnat, tyvärr.

    Jag vet inte. Känner mig nog mer trött på dessa medelålders som aldrig kan stänga ner sina sociala medier, och Maggans osmakliga humor jämt och ständigt

    Tycker det är så jobbigt och obekvämt med folk som inte fattar skämt eller att någon skämtar, när det är så jäkla uppenbart. Menar inte specifikt i detta fall. Kommer ihåg när du la upp en inlägg om paow där hon hade en SD-tröja på sig, tillsammans med två andra kvinnor. Första kommentaren så skrev någon att Paow verkar så vettig, sunda värderingar, bra ekonomi osv osv (hon skrev saker som paow UPPENBARLIGEN inte är, som alla vet att hon inte är) det var sådant tydligt skämt. Massor som gillade kommentaren. Oså skriver någon ”Hoppas inte att du var seriös?” Har så svårt för folk som inte förstår skämt. Fattar att det inte är med flit men comeeee ooooon

      Oh tycker också det är så obekvämt med folk som inte förstår skämt och ironi, jobbigt, skrämmande.. har råkat ut för det i verkliga livet, och det kan ställa till det så man får skit. Suck. Har också svårt för folk som inte förstår skämt, det är irriterande mer än skrattretande men man får förstå att det finns folk som inte förstår… viss humor och ironi kräver lite intelligens. Man bör vara tydligt vid skämt och ironi – det borde både Calle och Magdalena tänka på – allt går inte fram på rätt sätt hos alla tyvärr.

        Tycker folk som inte förstår skämt kan bli lite roliga bara för den sakens skull.
        Var på kennelträff m min styvfar på landet. Vi var på en åker, där det stod en gammal bil. På regskylten stod det. T A R.
        Min styvfar som har lite torr humor, säger då till kennelägaren
        – akta så att ingen tar regskylten.
        Varpå kennelägaren blir lätt upprörd.
        – här i bygden sker inga stölder. Vi är ärliga här.
        Det var ju Li om inte värt att förklara skämtet ens. ?

        jag har en diagnos som gör att jag inte alltid förstår skämt eller när folk skämtar.. förlåt för det då.

      O jag tål inte sarkastiska människor, tycker det är sån himla bitter form av humor. Typiskt svensk

        Vadå, är det specifikt för Sveriges att vara sarkastisk?

    callebevakning.se idag ?

      Till skillnad från bellabevakning

      Precis, så larviga är vissa 😀 man behöver bara vänta ett par timmar för ett nytt inlägg men de klarar inte ens det

      Hon får ju passa på när tillfälle bjuds 😉

    På tal om annat. Denna länk delades i Amningshjälpen på Facebook: https://sagogrynet.wordpress.com/2011/03/17/overtradelser-mot-who-koden/

    Med tanke på alla influencers som samarbetar med Twistshake.

      Bra länk och information!

      Har aldrig tänkt på detta med flaskor dock, ville gärna amma mina två barn men har ej gått pga medicinska skäl tyvärr..

    Har frågor om kakaduor i öppet spår. Hoppas någon kan svara. Jisses detta är nog det mest märkliga jag skrivit men ska förklara varför.

    Såg hans skämt. Förstod att han skämtade. Tyckte han var lika tråkig som vanligt.

    Varken Calles eller Maggans humor är för alla och har man inte koll på Den nordamerikanska ursprungsbefolkningen-gate så blir Calles skämt faktiskt helt obegripligt. Eftersom han rätt ofta slänger ur sig obegripligheter så förstår jag att ett och annat hard core fan vill dra en lans för Maggan. Hon verkar ha en väldigt hängiven läsekrets.

      Där samlas alla efterblivna människor!

        Varför är en sådan kommentar ok om efterblivna men inte kakaduor.

    Mycket förvånande att det finns folk, VUXNA människor som inte direkt förstod att Calle skämtar, driver och är ironisk – det är ju så uppenbart att han menar typ att det är överdrivet med allt snack om kulturell appropiering och hur folk ska vara kränkta över allt till höger och vänster nuförtiden, att folk nästan letar efter saker de kan vara kränkta över – och jag förstår Calle där och håller med. Calle trodde nog att de flesta vuxna ändå skulle förstå att det var ironi – att barn inte förstår ironi är en sak men vuxna! Haha! Jag tror inte ens Magdalena förstod att det var ironi utan först efter att folk berättat det… men alltså alla dessa på hennes instagram som inte verkar förstå det ens efter att andra skrattat och skrivit ironi haha ALLTSÅ… Men kanske förstod Magdalena det och menade det som att ooops ja man får passa sin tunga finns alltid någon som blir kränkt, men på sättet hon skriver det på så känns det som om hon vill ge Calle skit faktiskt och få folk att missförstå ironin och skämtet.
    Jag tyckte Calles skämt var lite kul faktiskt, jag förstod det haha.

      Jag förstod att det var ett skämt men tyckte mest att han kan prova att hålla käften för en gångs skull i sitt liv.

      Är du vit avgör du inte vad vi som tillhör minoriteter ska tycka är acceptabelt. Förstår du inte vad många av oss blir kränkta över har du troligtvis en empatistörning. Hur svårt kan det vara att försöka se saker från andra människors perspektiv? Speciellt viktigt att försöka göra det om man är vit, inte har utländsk bakgrund, cis-person och hetero. Är så sjukt trött på ignoranta personer som tror man protesterar mot orättvisor för att det är så sjukt kul att bli kränkt. Troligtvis resonerade många vita precis som du gör nu, när svarta i Sydafrika började protestera mot apartheid, typ ”Vad gapar de om? Varför blir de så kränkta. Kan de inte bara acceptera sin plats i samhället?”.

    OT: Läste Forbes och kom o tänka på Isabella’s för-intervju, förmodligen var hon inte intressant nog för tidningen. Snart November, lär inte komma något –

    https://www.isabellalowengrip.se/2018/06/13/intervju-med-forbes/

    Pinsamt! DET om något borde ju visa henne att hon borde komma ner på jorden lite.

    2 förvuxna bäbisar.

    Haha nu skriver Calle Schulman på Maggans instagram att ”skulle uppskatta om du inte skämtar om rabies för har vänner som varit rabiessmittade…”??? Han skriver detta utan smiley, vågat, han är modig som vågar riskera att få hat och skit… ?

    Vad hände med Schulmans insta-nedräkning?

    Sett Nemos senaste post angående Calle? Bedrövligt av Calle.

      Fast hur vet vi vad Calle ev sagt eller skrivit? Vad vet vi om vad Nemo sagt och skrivit? Inget! Tycker nog det är fånigt och fel att ”hänga ut” offentligt på instagram, oavsett ev blockning, utan att bevisa att det är sant. Och att nu så många år efteråt ta upp att Calle ska ”stå till svars och lägga sig platt och be om ursäkt” ?? Var och en har sitt eget ansvar för sina handlingar, ska t ex Big brother be sina deltagare om ursäkt också? Kanske vill vissa skylla sitt beteende på andra, få sympatier, kanske vill vissa få ny uppmärksamhet. Både Nemo och Jocke är kända för att starta drama och hitta på för uppmärksamhet och klick, jag skulle inte säga att någon av dem är bättre än Calle. De fick ju ett kändisskap genom KAT iaf och det verkar de ju vilja ha.
      Får faktiskt lite ont i magen av att se all skit som Calle får ta, nu och ständigt annars så kallas han tönt, vedervärdig, bottenskrap med mera osv.. tycker han får ta lite väl mycket skit, han kanske inte alls bryr sig eller så blir han också ledsen vad vet jag. Han påstås även ha spridit lögner om sitt ex och ha skrivit illa om henne men det är väl egentligen inte helt sant utan vinklat. Det har gått för långt när folk går på hans flickvän tycker jag för att hon är kär i honom som det är ”rätt” att hata och håna här. De som hånar och hatar Calle S får applåder här. Om någon skriver minsta positivit om Calle eller tar lite i försvar, som jag gör nu, så ska man hånas och anklagas för att vara han.

      Jag reagerade också på det Jocke skrev ”Calle stod bakom allt men gömmer sig numera bakom ett fint efternamn” Öh..? Pinsamt, korkat Jocke. Calle har alltid hetat Schulman liksom..och det namnet anses ju inte särskilt ”fint” idag, tvärtom så ska ju alla Schulmans hatas, det känns nästan som en trend och som en ”regel”, iaf här. Hur mycket skit har inte Jocke gjort och stått bakom, men han kanske ångrat en del och ändrat sig och det har kanske Calle också. Hur mycket har inte Jocke ljugit och hittat på, iaf enligt andra, och utnyttjat. Möjligt att Calle är en skit det vet inte jag men det blir lite kasta sten i glashus, lite hyckleri.. allt för uppmärksamhet, klick och pengar. Kasta första stenen som man brukar säga typ.

    Fattar inte att detta är den tid vi lever i.. *SUCK*
    Calle S är för övrigt en SÅ tröttsam människa, fattar inte att någon faktiskt vill eller ORKAR leva med alla hans knepiga infall, ”skämt” och extremt uppenbara osäkerhet. Nä, här finns inget att se. 😉 Stänger av datorn och ger mig ut i verkligheten istället. Trevlig helg, alla! 🙂

    Gillade Maggans blogg förr, nu har den blivit väldigt underlig. Konstiga livesändningar hon har nu, ett evigt morrande och stönande fäscooooon! Samt bilder på kaotiska rum, det som hon inte skulle vara med om efter hälsoresan….

      Eh va?! ”..det som hon inte skulle vara med om efter hälsoresan….”? Hon åkte väl inte till Thailand för att inte få kaostiska rum?? Det har hon väl inte sagt?! Hon åkte väl iväg för att få vila, ro och må bättre inombords, för att hantera sorg och stress bättre och för bättre hälsa.

    Men Camcam du har faktiskt vid många tillfällen inte förstått ironin hos bla Alex och Calle. Du har trott att de menar vad de skriver och utifrån det verkar du ha bildat dig sin uppfattning om dem.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.