Hjälp Björne få ett hem

– Bonusinlägg –

https://www.facebook.com/Hundstallet/posts/1970083746392934

Åh, mitt hjärta blöder för den här hunden.
Jag skulle SÅ gärna vilja ha honom och låta honom få flytta in hos oss men eftersom vi redan har katter så går det inte.
Titta på det där ansiktet – jag vill bara pussa honom på nosen.

Jag vet inte hur många gånger jag visat hans bild för M och sagt på mitt CamCamiska vis ”Jag vill haaaaaaaaa den” och varje gång säger han mjukt; ”jag vet, gumman men det går ju inte just nu…”
Åh, vad han är fin!

Kanske finns det någon där ute som letar efter just en Björne?
Han förtjänar precis som alla andra hundar ett ”forever home”.

89 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Åhh, nu gråter jag?

      Raderades inlägget om Jonna?

        Mm det är borta ?

        Ja, folk lämnade helt vidriga kommentarer medan jag åt middag så jag tänkte gå igenom dem nu i lugn och ro och fila lite på svartlistan.

          Jaha. Jag hade skrivit en rätt lång kommentar som skickades preeeecis när allt försvann. Kändes lite otacksamt ?

        Vilken Jonna och vad handlade inlägget om? Kom precis hem från bion så missade :/

          Handlade om att Jonna påstås ha en förlossningspsykos. Camilla önskade all kärlek till familjen. Vi var några som var kritiska huruvida hon faktiskt har en förlossningspsykos, med tanke på att hon (igår) inte fött än. Jocke liveade om detta på insta, kolla om den finns kvar.

            GRAVIDPSYKOS***************

      Ja alla hundar och katter och andra djur ska ha ett hem med kärlek och trygghet. Har ju blivit vanligare att en del kräk dumpar kattungar i en påse vid en väg. I många andra länder är det strängare straff för djurplågeri. Men tur att djurambulansen finns. Djur är härliga och ger så mycket kärlek och uppskattning tillbaks. ❤ dom är våra vänner.

      Åhh hade det funkat med andra hundar men så tyvärr ?

    Finaste Björne. Hade jag kunnat, hade jag❤️

    Åh hade han kunnat leva med andra hundar och bli förflyttad till England hade jag ringt dom på momangen! Gud så fin hund, hoppas han hittar sin själsfrände ❤️❤️

    Kan du inte ha ett sånt här inlägg varje vecka iaf året ut ♥️ Även med hemlösa katter. Alla kan vi göra något ?

      Håller med sååå! Det här är så bra gjort av dig och du når ut till så himla många.

    Önskar så att jag kunde men har redan en hund… hjärtat går sönder när man tänker på alla ensamma, övergivna och/eller illa behandlade djur. Fyfan.

    Svårt att hitta ett hem utan hundar, katter eller barn. De flesta har nog bekanta/familj med djur och barn som man vill kunna hälsa på eller ha på besök då och då. Det gör att man legar vidare efter hund som fixar det. Tråkigt men sant.

      Vill man ha hund kan man alltid gå andra vägar. Björne hade kunnat vara världens finaste sällskap till en ensam pensionär och om personen har bekanta med djur eller barn som vill hälsa på så kan man hälsa på utan. Inget är omöjligt – någonsin.

        Men pensionären kan ju eventuellt ha svårt att hantera hund av Björnes kaliber. Han kommer dessutom bara bli svårare och svårare att placera då han blir institutionaliserad.

        Personen som ska ha honom ska vara oerhört hundvan, vilja träna och inte ha något jobb, vänner, barn eller andra djur och dessutom bo på landet. Med inhägnad tomt.

          Det kan vara en hundvan pensionär.

            Nej det räcker inte att vara hundvan med en hund som Björne.

            Behöver ha erfarenhet av hundar med problematik.

            En sådan person har redan hund, eller flera.

          Barn var ok. Men större

      Jag har ett sådant hem men vi jobbar båda heltid tyvärr. Alternativet hunddagis känns ju inte som det passar 🙁

        Då är det ju inte ett sådant hem.

      Ja precis, är det som är så sorgligt när hunden har såpass speciella behov. De som kan ha en hund som Björne har redan en eller flera hundar. En ensam gammal pensionär är knappast en lämplig ägare, det här är uppenbarligen en hund som kräver en hel del av ägaren för att må bra. Men jag hoppas verkligen att han får ett gott hem!

        Alltså, antingen så får ju hundatallet rehabilitera honom klokt / ha insamling så stt proffs kan rehabilitera honom så att han blir placerbar till något slags hem, alternativt så får de ju ta bort honom. Det är inte värdigt att spendera unghundsåren i cell. Han har ju redan missat de största socialeringsperioderna.

        En hund ska få vara hund. Tycker så himla synd om honom.

          Jag har varit volontär på Hundstallet i Skåne. Det jag reagerade mest över när det kom in problemhundar var att personalen inte alls är tränad för det. SÅ en sådan hund fick lixom aldrig den rätta hjälpen för att kunna omplaceras utan fick bara sina grundläggande behov tillgodosedda (vilket är fantastiskt såklart). Men nästan alla hundar kunde varken omplaceras i ett hem med barn eller hund på grund av att man inte visste så mycket om hundarnas bakgrund. Tror det behövs mer hundexperter som volonterar ett par dagar i veckan iaf som kan se till att hundarna kan anpassas till hem med andra hundar iaf (håller med om att man inte ska chansa med barn i hemmet om man inte vet).

    Såg detta tidigare idag och började stortjuta på jobb, gick även in och såg deras andra ”annonser” och fy så ont det gör i hjärtat. Jag hoppas verkligen de får komma till bra och kärleksfulla hem, precis som de förtjänar ❤️

      Samma här!
      Tyvärr är jag inte det perfekta hemmet för Björne.
      Om jag hade råd skulle jag skaffa en hund till. En del löneförhandlar för bättre ekonomi, jag försöker bara få tillräckligt för att hamna på status quo om jag adopterar en hund till ?

    GRÅTER

    Jag klarar inte sånt här. Jag får ont i varenda millimeter av kroppen. Stackars stackars lille Björne?

    Jag älskar Björne ❤ Hade jag inte redan haft hund och inte varit allergisk mot fällande hundar hade jag tagit honom omedelbart. Jag tror på dig Björne ❤ din själsfrände finns där ute!

    Hjärtat går ju sönder! ? Fina Björne. Att det ska vara så svårt att finna ngn som ger dig den kärleken du förtjänar. Fy fan för vissa människor! ?

    Kände samma, lilla vän ?
    Och Indie alltså, honom vill jag ha ?

    Men åh ❤? hoppas han får ett kärleksfullt och långvarigt hem.

    Vem är Björne?
    Ska det finnas någon bild eller länk med?

    Jag ser nämligen bara text och längst ner en tecknad katt…

        Tack ?

        Vilken sötnos ?

    Söta, fina Björne snart kommer du ha ett mysigt hem där du får ligga i soffan och bli bortskämd❤️

    ”För ett tag sedan dök det upp en intressent som vi trodde var perfekt för Björne. Dessvärre mailade denna och tackade nej femton minuter innan bokat möte. Så där fick Björne sitta nybadad kvar i boxen. Väntandes..”

    Viktigt att tänka igenom det först ordentligt innan man anmäler sig och sen bokar 15 min innan.

      Men kääääära nån, ok att hunden behöver ett hem, men tillskriv honom inte några slags mänskliga drag och förväntningar. ’Sitta nybadad kvar i boxen’ som om han blivit dissad av nån dejt. Tror inte Björne tänker: ’attans, här har man badat och gjort sig till – för ingenting!’
      Det där sättet att skriva och sentimentalisera allt som går får inte mig mer engagerad.

        Han kanske förstod att nåt var på G men sen inget blev? Visst att det var sentimentalt skrivet men hela hans situation är väl ändå rätt ledsam?

    ”För ett tag sedan dök det upp en intressent som vi trodde var perfekt för Björne. Dessvärre mailade denna och tackade nej femton minuter innan bokat möte. Så där fick Björne sitta nybadad kvar i boxen. Väntandes..”

    Viktigt att tänka igenom det först ordentligt innan man anmäler sig och sen avbokar 15 min innan.

    Jag hade tagit Björne med en gång, om det inte hade varit så att andra hundar inte går tillsammans, har redan en liten prins. Men jag är sjukskriven, har all tid och kärlek i världen till dom som bor med mig. Långa Skogspromenader, rolig träning, lek och bus, mysstunder så jag går sönder, och jag tröttnar aldrig, hunden går alltid först. Skulle aldrig aldrig lämna bort någon jag älskar, inte för att jag skulle vara någon supermatte, utan bara för att min kärlek inte skulle klara det❤️

      Härligt att du som sjukskriven har ork och energi och all tid i världen för långa skogspromenader, rolig träning, lek och bus. Antar att du är på bättringsvägen då så att din arbetsförmåga kan prövas inom en snart framtid. Krya och lycka till!

        Fan vilken dryg kommentar.

    Gör verkligen ont i hjärtat, stackars vovve ?Och gillar inte ens hundar… Hoppas hoppas det finns någon som vill ha honom ❤️

    Men det här med Björne. För en tid sedan gick Hundstallet själva ut med att de inte ville ha flera intressenter av honom då han var så svår att placerad och krävde så många olika saker. Då hade de hittat ett hem, men fungerade tydligen inte det heller som det verkar. Om en hund har så specifika krav så att den i stort sett inte kan bo under normala förhållanden utan kräver en ensam person på landet utan grannar som bara tar hand om den, så förstår jag att han bor kvar på Hundstallet. Kan de ha satt för hårda krav för en eventuell ny ägare? Klarar han ett år på Hundstallet med allt det innebär så borde han väl rimligen kunna fungera i en lugnare miljö? I en vanlig familj till exempel

      Jag känner samma sak. Och det som gör mig ledsen och orolig är att jag vet om att Hundstallet avlivar hundarna efter ett år.

      Det är jag övertygad om att han hade klarat med rätt träning! Problemet är ju att hitta den familjen som är villig. Har själv haft en sån hund, en stressad omplacerad pitbulltik, världens finaste och käraste men så stressad utomhus av ljud och rörelse, kunde inte vara runt barn alls, eller katter för den delen. Det krävde massor av uppoffring, gick inte att omplacera henne så jag tog henne trots att jag bodde mitt i stan. Finaste❤️ När vi sen fick barn gick det jättebra och hon var så himla fin och duktig. Tyvärr fick hon en väldigt aggressiv tumör i somras så vi var tvungna att ta bort henne 14 år gammal. Hade henne i tolv år och det var så värt uppoffringarna.

    Hade gjort allt för att kunna ta honom, jag började till och med diskutera med min partner men tyvärr bor vi inte i ett boende där vi får ha pälsdjur.

    Jag hoppas han får ett hem snart. Om inte, så hoppas jag han får leva och kan stå ut kanske ett halvår till. Har jag och min sambo ett bättre boende så finns hans hem här. Vi vill ha en utmaning, någon att kämpa för.

    Ligger och gråter för jag inte får ha honom här i sängen med mig ….

    Fan att en inte bor bättre! Allt annat, som stabilitet, ekonomi och mycket bra hundvana finns där :/

    Min efterlängtade nya hund kommer på lördag. Räddad från ett öde som Björnes. Bredvid mig här i sängen ligger min andra hund, hittad misshandlad på Dublins gator. Jag har haft enorm tur som kunnat adoptera dem. Adoptera mera.

      Underbara människa! Tack för att du adopterat hundar i nöd.

    Varför är Bianca Meyer (från Della q) och Anitha Schulman ärkefiender? Gjorde de inte Fyllepodden ihop för några år sedan?

    det här får mig att vela krypa ihop i fosterställning och skrika. beeebis

    Förlåt, inser nu att mitt OT kankse var lite olämpligt, läste inte inlägget förrän nu. Björne ❤❤Underbara hund!

      Jag ville egentligen kommentera att det inte var riktigt passande haha! Gillar att du insåg det, W!

    Älskar hundar, men vet att jag inte har den rätta hundägarkvaliteten. Mina katter däremot tar ingen skada av min obefintliga ledarstil.

      Katterna bestämme över människan och inte tvärtom..

    Men,var går gränsen för en hund?Sorry men efter 1 år på hundstallet,svårplacerad eftersom han kräver så mycket av nya ägaren,dvs one man dog.Någonstans räcker det,om det var min hund hade jag faktiskt för hans skull tagit bort honom.Ok,hatkommentarer på det?Men vi är ”inne” på vår nionde rescue hund,har alltid haft minst 2 åt gången och det går att träna bort ett beteende.

      Helt min tanke också. En hund lider inte av att avlivas. Dock verkar han lida av sitt liv.

        Även om avlivning låter så himla hårt och elakt så är jag villig att hålla med. Ingen lider när man är död, men att leva oälskad? Även om de på hundstallet garanterat tar mycket väl hand om honom ❤️❤️

        Jo men så känner jag,handlar inte om att bestämma om människor liv och leverne.MEN det är ju en hund som inte mår bra,som kanske inte kan rehabiliteras.Ja,vad fan är rätt eller fel?

      Fyfan för att känna att man har rätten att ta någon annans liv. Livet är nog kort, speciellt för en hund. Varför avsluta livet när det KAN bli bättre sen? Hade du avlivat deprimerade människor för att dom lider av sitt liv? Så sjukt.

        Guilty by association?

        Är du 12 år? Ja tack och lov bestämmer vi över våra husdjurs liv. Jag gillar inte tanken på ett samhälle där vi aldrig avlivar djuren utan låter dem dö av svält för att ingen tar hand om dem eller låter dem plågas i flera år av obotliga sjukdomar. Jag älskar hundar och skulle det vara så att ingen, absolut ingen, kan ta hand om Atticus istället för mig, och jag är helt oförmögen, ja då är det bättre att han avlivas.

        Här ska du få något som kommer få dig att sätta i halsen:
        Min pappa jagar och när hans jakthundar blivit så pass gamla och sjuka att de ska tas till veterinären för en spruta, så släpper han ut dem i skogen och skjuter dem. De får vara i skogen som de älskar och slipper våndas i ett veterinärsrum (djur förstår verkligen vad som händer). En snabb död i en miljö som är naturlig för dem.

          Min pappa är en stor djurvän som på vintern åker ut med kilovis med morötter till rådjur och så vidare – men han är pragmatisk och osentimental. Inte samma sak som grymhet.

            Haha, ’djurvän’ – han matar dem för att kunna jaga dem sen!

              Vet du vad selektiv jakt är för något?

          Det tycker jag är väldigt fint av honom!

        Ett liv kan kännas oändligt när man mår dåligt år efter år.

        Vi har fått rätten av råda över djuren. Det är vår skyldighet att se till att dom har der bra. Kan vi inte ge dom den möjligheten så är det vår skyldighet att låta djuret somna in. Allt annat är vara elakt och själviskt.

      Kan faktiskt hålla med dig 🙁

      Håller helt med. Han är jättefin men verkar allt utom stabil på något sätt. Han lever verkligen inget värdigt hundliv och verkar aldrig ha gjort förutom det halvår han var hos en familj som pga sjukdom lämnade tillbaka honom. Hoppas att han får somna in, om inte det perfekta hemmet dyker upp den här gången.

        Håller med, att låta honom somna in i en varm famn vore det mest humana..

        Det stod nåt på hans sida om en osäkerhet. Att han har svårt att läsa av ibland. Därav inga andra hundar å små barn antar jag. Men till 95% var han helt normal å sen den där lilla biten osäkerhet

          Ja, och vid matsituationer och när han har tuggben (alltså mot människor) – kort och gott är han oberäknelig i samtliga situationer som man verkligen behöver att hunden är stabil.

    Är både allergisk och hundrädd men känner ju nästan för att snabbspåra lite KBT och sluka en nasonexflaska om dagen enbart för hans skull ❤️

    Åh sicken fin liten vovve! Jag hoppas verkligen att Björne hittar sin livspartner snart!
    Jag rekommenderar ALLA som älskar djur att rädda ett djur som behöver kärlek. Jag adopterade en katt som blivit misshandlad, varit utan mat största delen av sitt första år på jorden och andra hemskheter som får mig att vilja mörda.. När hon kom till mig var hon ett vrak.. Rädd för ALLT. Men nu 2 år senare är hon den finaste, goaste katt någonsin efter att hon fått utvecklas i sin takt och förstå att ingen kommer göra henne illa här.
    Från att inte haft en aning om hur man gosar till att vara ett riktigt gosmonster och börjat bli kaxig fönster-jaktkatt. 😀
    Så alla som har möjlighet – Ge dessa djur en chans och du har en själsfrände för livet som älskar dig!

      ?

    Tack,för alla som förstog mitt tänkande,älskar mina hundar-men någonstans måste förståndet ta över.❤️?Y

    När folk tidigare kommenterat om personliga saker från camcam som gör att man irriterar sig på bloggen så är väl att kalla saker ”camcam:iska” högt upp på listan över den typ av uttryck som drar ner läsbarheten på bloggen. Jag har inget behov av hela den camcamiska floran av referenser till coca cola zero, thk, godis, camimami etc. Jag började läsa för att jag vill ha en intressant och analytisk blogg med ett delvis kritiskt granskande perspektiv på vad de stora influerarna håller på med. Det får man ofta här, plus att tonen kan vara lite rolig och spetsig. Men de här direkt infantila tramsigheterna drar ner resten av bloggens innehåll. Du syns på andra sätt i bloggen, Camill. Du är skarp och smart och har öga för detaljer. Du är närvarande även om vi inte får veta vad THK åt till lunch.

      För att jag hjälper en hund få ett hem?

      Om ett inlägg om att hjälpa någon i nöd inte intresserar dig kan du väl bara bläddra förbi? Vi är många som uppskattar detta inlägg. Om cam använder sin plattform till att hjälpa någon tycker jag det är helt fantastiskt, även om det inte innehåller ett kritiskt granskande av en influensers livsval.

    Åh fina Björne ❤️
    Dock förstår jag varför det är svårt att hitta ett hemåt honom. Som tidigare boxerägare vet jag precis vad det är för osäkerhet de beskriver. Har sett den hos min boxer när han tex varit inlagd på sjukhus ett längre tid. Den är obehaglig och svårhanterlig, kräver någon med mkt kunskap inom etologi. En del boxrar har lite skört psyke. De är fantastiska hundar när de behandlas rätt, men kan lätt förstöras av okunskap. En boxer med Björnes osäkerhet kräver en mkt kunnig hundägare. Dessvärre vet också de riktigt kunniga människorna vilket enormt jobb det skulle innebära att ta sig an Björne. Det räcker inte bara med ”kärlek”. Detta gör det svårt att hitta ngn som vill investera den tiden. Dessutom lär dessa kunniga människor redan ha en hund eller flera. Mitt hjärta skriker efter Björne, men min hjärna säger förnuftigt nej.

      På vad sätt obehaglig och svårhanterlig? 🙁
      Åh Björne

    Åh han ser så ledsen ut på ögonen… stackars fina lilla Björne. Inte lätt att hitta ett hem som passar och har möjlighet, men hoppas det kan lösa sig.

    klarar fan inte av sånt här. Synd att han inte kan vara med andra hundar. Hade tatt han direkt

    Usch fy vilken jobbig läsning. Önskar så att jag kunde hjälpa, men har redan en hund och hon trivs inte med andra hundar. Hon är för övrigt också adopterad, och jag kan verkligen rekommendera alla som går i hundköpartankar att ge adoption en chans. Ja, valpar är söta, och ja, valpar är antagligen lättare att uppfostra. Men min lilla plutt här hemma är den finaste gumma jag vet, och trots att hon var vuxen när hon kom till mig så har jag ändå kunnat forma henne rätt mycket. Man kan lära gamla hundar att sitta. Det svåraste har varit just socialiseringen med andra hundar, och visst skulle det vara roligt att kunna släppa ihop henne med vilken annan hund som helst och veta att det inte var någon fara. Men i det stora hela är sådana saker inte alls särskilt viktiga (om man inte av någon anledning måste umgås med andra hundar i tid och otid). Det viktiga är den fina relation vi utvecklat, det dagliga samarbetet, alla mysiga kvällar när hon vill somna bredvid mig under täcket och att se henne sprudla av glädje när hon får jaga bollar i parken. Man behöver inte ha ägt hunden hela dennas liv för att få uppleva det!

    Tror tyvärr björne kommer att få stanna på hemmet i alla sina dagar, de förutsättningar som de söker till honom är varken rimliga eller hållbara i längden, det är nog väldigt svårt att hitta ett hem utan mindre barn, som inte kommer umgås eller skaffa barn , som inte är för gamla att aktivera honom, som inte har lätt eller andra hundar..
    Tråkigt med alla pekpinnar då jag är övertygad om att det finns en hundvan, aktiv, avslappnad ägare som skulle kunna fungera alldeles utmärkt.
    Men vad vet jag..
    Verkar inte rimligt i mina ögon att ha alla dessa krav som känns för mig väldigt orimliga..

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.