89 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Haha åh Calle. Avskräde.

      HUR kan en sån här kommentar få ligga kvar, Camilla???

        Haha vadå då? Det är ju en blinkning tilm att han kallar Camilla för sopletare.

    Förlåt alla OT-haters, men.. vet en alkoholist om att den är alkoholist eller hur kan man totalt blåneka så totalt att man dricker för mycket? Med vänlig hälsning, så himla trött på närstående som nekat sitt missbruk i 20 år.

      Oh ja! ”Jag är inte en alkoholist, alkoholister går på möten!!”
      🙂

      Skämtet åt sidan – förnekelsen är den svåraste nöten att knäcka vid missbruk.

        Klart man vet, men man vill ju inte var där, erkänna, man hittar alltid någon värre på, tex gatan. Man hittar på alla förklaringar, bortförklaringar, ev sjukdomar som kan passa in. Man vet inte vilken skam som är värst, flaskan eller sanningen. Sanningen gör dessutom ont, ont, ont – både i skam och ett jävla abstinensbesvär, det är r*ven, det första lite mindre, det andre desto större, den lindrar, för att man är ju, tyvärr, van.

          Nej, att inte ha sjukdomsinsikt (som är en del av alkoholismen) är just att inte inse att man är sjuk. Man vet alltså inte om det. Det är först senare en _viss_ insikt kommer men som sopas bort av den starka förnekelsen.

            Tack för vettigt svar ❤️

        Möten passar inte alla alkoholister. Jag tyckte mötena, om vi pratar AA ( sen kan det vara olika beroende på ort osv) var ännu mer ångest =alkoholframkallande. Det var ett jädra jiddrade om snedsteg man gjort och FB-grupper man skulle med in i, en av de ansvariga fick ett grovt återfall och hamnade på sjukan, den häxjakt som då leddes på hen var vidrig på tex FB och IG. Finns säkert superbt AA, mitt lokala AA skyr jag mer än en flarra vin…. Tråkigt men, men…

          Det var ett skämt.

            Åsido?

                Åt sidan?

                  ”Skämt och sidor” är annars min favorit hämtat direkt från verkligheten.

                Haha ”skämtet åt sidan” är ju lite kul isf ”skämt åsido”, men det klår inte ”våt, mål, alkohol” ?

                  Den borde tryckas på Bloggbevaknings-merch! ???

            Jag brukar inte kommentera dig negativt, men du som öppet gått ut med att du är dotter till en numera nykter alkoholist… Fint! Tack! Du var inte alls dryg.
            Önskar dig en fin kväll oavsett!

              Jag tog absolut inte illa upp av Camillas svar, vill bara försöka förstå vad som händer i hjärnan på alkoholister. Om dom verkligen tycker att mängden alkohol är rimlig eller om man vet att man dricker för mycket men försöker få det att verka rimligt.

                Men seriöst, det är människor med ett beroende! Det är klart man inte tänker på mängden, för var dag blir det ”ju sluta/ta den sista”. För vissa är en flarra vin/vodka ok dagligtbruk. Man vet, man vill inte att andra ska se det som. Vi har alla olika förhållningssätt till skämt…

                  Tack!❤️

                Dom dricker för att må bra igen. Bota abstinensen. Dom vet om att de är alkoholister lika väl som en rökare vet att den är rökare. Men dom kan inte sluta eller vill inte sluta för att de blir sjuka då av abstinensen. Min pappa fick de låsa in i en vecka för att han skulle klara den första veckan av abstinens. Han blev så dålig och aggressiv så det fick vilken skräckfilm som helst att verka mesig.

              Jag har även själv ett alkoholberoende och tycker nog att jag kan få skoja lite om det. Trots att jag inte går på möten men är nykter. 😉

        Fick idag höra förklaringen att det går ungefär 4 glas vin på 1 liter och det är 3 liter i en bag in box, det är inget konstigt att det går en bag-in-box om dagen på en semestervecka om man är två som delar, EN BOX OM DAGEN?? På en familjesemester med tre ettåringar som springer omkring. Men alkoholist är min närstående inte :))))

          Mjaa, jag vet inte riktigt. 4 glas/liter blir 12 glas på en box. Delat på två är alltså ”bara” 6 glas. Fördelat över hela dagen blir ju typ 1 glas till lunch, ett mellan lunch middag, två till middagen och två på kvällen. Inte såååå jättemycket kan man kanske tycka?

            Men en vecka i det tempot?!

            Nej, nej! Ett normalglas vin (en enhet) brukar anses vara 15 cl. Dvs på en normal flaska vin (75 cl) går det 5 glas. En bag in box (300 cl) motsvarar alltså 18 glas vin. Å jo, det är väldigt mkt för två personer att dricka på en dag.

              300/15=20 till och med.

                Det blir bara 18 glas om man tömmer den på en kväll. Efter glas #14 blir det svårare att träffa glaset med den lilla kranen, så ett par glas svinn måste man räkna med.

                  Haha, sant! Det måste man såklart ta med i ekvationen.

            Kanske inte för ett gäng 20-åringar på Stockholmsveckan, men en box om dagen på två vuxna i en vecka på semester med barn är inte bra.

            En halv bib är alltså två flaskor per person och dag. Ganska mycket ändå kan man kanske tycka?

          Men alltså du verkar ha en rätt oskön inställning till nån som du hävdar är sjuk. För är hen alkoholist så är hen sjuk och behöver hjälp. Du kan inte slå dig fram och med oförståelse kommer du definitivt ingenstans. Läs på om alkoholism och ansvara för din egen kunskap istället för att be om att få den serverad här.

            Hade mer än gärna hjälpt min sjuka mamma som legat dyngpackad varje dag när jag kom hem från skolan när jag var barn, men som såklart ”absolut inte har druckit något” och ”absolut inte har problem” tack för omtanken 🙂 försökte skaffa mig förståelse här från någon som eventuellt har haft samma problem med någon i sin närhet, men det var fel av mig såklart.

              Kram till dig M. Ibland är klimatet här helt tokigt. Kan inte ens föreställa mig vad du har gått igenom med din mamma som barn.. Hoppas du får bättre svar än de som gavs här i ett annat forum. Har dessvärre ingen erfarenhet av alkoholism. <3 Kram

              Fy fan vad jag känner igen mig M. Och känner med dig ?

            Det är så tröttsamt med uttrycket ”sök din egen kunskap och förvänta dig inte att bli serverad här”.
            Försvann vissa människors vänlighet i takt med googles frammarsch?
            Så- du vill inte svara på en fråga. Strunta i det då! Men snälla, låt bli att göra stämningen negativ i kommentarsfältet.
            Och ja! Visst kan man googla både det ena och det andra, men vill man ha konkreta svar på just sin egen fråga. Det är verkligen inte alltid möjlighet vid en googling. Du kan få relaterade svar, men det kanske inte är det du letar efter. Det kan också vara så att det enda du hittat är trådar från 2011 och då finns risken att de inte är aktuella längre.
            Betänk också att alla människor inte har stort (eller något alls) socialt kontaktnät. De har ingen annan att fråga än oss här i kommentarsfältet. Så snälla, håll era ”sök själv, jag är inte här för att servera dig”-attityder för er själva!

          Det gör ont i hjärtat för barnens skull ?.

          Kanske är läge för en orosanmälan? Skit i den anhöriges känslor och gör det för barnens skull. Om du själv har växt upp med en alkoholiserad förälder så kan du ju relatera till hur de har det.
          Inte meningen att låta hårt, fortf för tidigt på morgonen för att kunna formulera nåt bra. Hoppas allt löser sig!

      Klart man vet, men man vill ju inte var där, erkänna, man hittar alltid någon värre på, tex gatan. Man hittar på alla förklaringar, bortförklaringar, ev sjukdomar som kan passa in. Man vet inte vilken skam som är värst, flaskan eller sanningen. Sanningen gör dessutom ont, ont, ont – både i skam och ett jävla abstinensbesvär, det är r*ven, det första lite mindre, det andre desto större, den lindrar, för att man är ju, tyvärr, van.

      Jag har hört att det inte handlar om hur mycket man dricker, utan vad som händer när man dricker.

      Sen har jag fått lära mig att man kan inte få en med alkoholproblem att förstå det/göra något åt det – det måste dom själv inse och vilja. Berätta för personen du skriver om hur hens alkoholdrickande har påverkat dig och dra gränser. Fokusera på att du själv ska må bra, det är det enda (men väldigt viktiga) du kan göra. Släpp ansvaret och frustrationen att du vill få personen att förstå. Det måste komma från dom.

      Kram❤️

      Jag är inte alkoholist, jag arbetar. Jag är inte alkoholist, titta på HEN det är en alkoholist, jag är inte alkoholist jag har det under kontroll. En definition av en alkoholist är att personens drickande på något vis går ut över dens vardag, som att hen blir orolig, nervös, arg om hen inte kan/får dricka. Försakar saker för att kunna dricka osv. Men DU kan ändå må bra, det finns ALANON, ALATEEN, önhörig möten mm. Gå in på sidan http://www.aa.org där kan du finna många svar.

        Alla har inte dålig sjukdomsinsikt.
        Jag visste om det. Jag tänkte: Idag ska jag inte dricka nått, sedan gick jag ändå till systemet. Började ta bussen till systembolag en bit bort så de på mitt närliggande systembolag inte skulle fatta.
        Jag, en relativt ung, hårt arbetande tjej.
        En vidrig känsla att vakna upp bakis varje dag. Rädslan att lukta gammal fylla på jobbet.
        Jag var mycket väl medveten om mina problem, men bara för att man vet så är det inte så lätt att göra något.
        Jag var särbo, och när jag träffade killen var jag nykter och visste inte att jag drack, ingen visste. Vi pratade aldrig i telefonen på kvällarna, utan skickade bara sms, Han är nykterist, och räddningen blev att vi flyttade ihop.
        Jag har dock inte slutat dricka helt, utan dricker vin nån gång i månaden/varannan månad med nån tjejkompis, men vet att jag inte har några gränser och önskar att jag kunde sluta helt.

      Min pappa drack dagligen under hela min uppväxt och dog av alkoholrelaterade sjukdomar. Han kunde ligga på golvet så full att han inte kunde resa sig men aldrig att han erkände att han hade problem.
      Det första du måste lära dig är att inse att du aldrig kan lita på en missbrukare. De kommer att säga och lova vad som helst för att kunna fortsätta missbruka.

    Varför förvånas jag aldrig av Calle Schulman? På något vis provoceras jag så sjukt av honom.. vet inte varför egentligen då han verkar vara en så liten människa

    Varför försvann inlägget om Jonna?

      Vad var det för inlägg? (Älskar Jonna! 🙂 ).

        ..ok, fel Jonna insåg jag nu. Därför: mer Jonna JINTON, Cam! 🙂

      Gissar att kommentarsfältet valde ur och kanske hörde Jocke av sig och ville att det skulle tas ner?

      Ingen aning. Bara gissar.

        Ja, folk lämnade helt vidriga kommentarer medan jag åt middag så jag tänkte gå igenom dem nu i lugn och ro och fila lite på svartlistan.

          Såg inga vidriga kommentarer, såg någon som skrev att Jonna blev påhoppad men jag såg ingen som hoppade på Jonna utan folk som ifrågasatte det Jocke skrivit. Inte vidrigt att ifrågasätta vissa ord och vad han skriver tycker jag inte, såg det inte som något elakt eller påhopp på Jonna. Värre har vi sett här gentemot andra som inte tagits bort.

            Ja det har funnit värre kommentarer på denna blogg, men inte gällande personer i den sårbara sits Jonna är just nu. I den sits och det mående hon har just nu så är inte de lämnade kommentarerna optimala.
            Det finns tillfällen för att ifrågasätta Jocke och Jonna och de val de gjort och om hurvida man ska tro på det som sägs och detta var inte ett sådant.

              Men det var ju mest kommentarer om att förlossningspsykos kommer efter en förlossning, och förklaringar kring sådant, det var ju inga elakheter mot Jonna. Var ju mer att folk ifrågasätter vad Jocke skrivit och hur han brukar agera osv.. Hoppas allt går bra för Jonna, kanske på gång just nu med födsel.

              Andra som fått massa skit här går kanske igenom något ännu värre Jonna. Det har man ju ingen aning om.

              Jag tycker att först och främst Camilla bör tänka över hur hårt och hur ofta hon går på ett fåtal personer, och hur mycket rena elakheter och hat sådana inlägg genererar bland kommentarerna. De elakaste inläggen är inte längre roliga.

              Jättebra dock att kommentarsfältet blivit mer rensat. Nu återstår också att vara mer konsekvent i rensandet och inte låta hat stå kvar bara för att det rör någon du ogillar/tycker mindre bra om.

            Vad handlade inlägget om?

      Jag tycker att camilla inte borde uppmärksamma inlägget alls. Hon det handla om är ju inte riktigt vid fulla bruk just nu, kanske hon inte egentligen vill ”komma ut” med det sen utan hellre hade haft det privat.

    Fruktansvärt ointressant människa.

    ”Varför är Bianca Meyer (från Della q) och Anitha Schulman ärkefiender? Gjorde de inte Fyllepodden ihop för några år sedan?”

    Frågade W under inlägget av Björne. Jag copypastar frågan hit där det passar bättre. Är även nyfiken svaret på frågan.

      Jag undrar också!!

      vill också vetaaaa

      Bianca har i någon gammal podd hon hade för längesen pratat om att hon startade en podd med någon som sedan typ ”tog över” hela hennes idé och fasade ut henne. Typ tog över alla kontakt med alla samarbeten och allt och sen kickade ut Bianca.

    OT.
    #mörkertalet skuggsidan av #Metoo – facebook.

    Hej!
    Detta är OT men jag har läst din blogg sen du började skriva och jag vet även om att du har många läsare som är villiga att hjälpa andra och som ställer upp för sin näste. Jag tänker därför att det är okej att jag delar detta här samt vädjar om er hjälp att sprida detta budskap. Följande text är direkt kopierad från facebook gruppen.

    VI TÄNDER GRAVLJUS VID TINGSRÄTTERNA 11/11. Gå till evenemanget för just din stad för mer info.

    Lagen är till för att den som begår ett brott skall bli dömd av tingsrätten. Kanske ska straffet kunna avskräcka från att begå ett brott. Ändå går de flesta sexbrottslingar fria idag.
    De blev aldrig dömda. De kände sig inte avskräckta av risken att bli straffad. De vet att risken är liten. De är inte rädda, de är många och lever fritt och bekymmerslöst.
    I skuggan står alla deras offer som lever med ärren för resten av sitt liv, ibland ett kortare liv för att skammen & maktlösheten är för tung att bära ensam.
    Låt oss tända ett gravljus på fars dag, den 11 november utanför sveriges tingsrätter för att visa att det är dags för förändring.
    Tänd ett ljus om du tillhör mörkertalen,
    tänd ett ljus om du lever nära någon som drabbats,
    tänd ett ljus om du är man eller kvinna som vill se en förändring.
    Låt inte sexbrottslingar komma undan så lättvindigt. Det är dags att lyfta skammen dit den hör hemma.

    Det kan göras mer för att komma till rätta med mörkertalen. Vi har alla vår egna berättelse om varför vår förövare inte blev dömd. Skriv gärna din berättelse och lägg intill ljusen. Du kan vara anonym om du vill.

    Du som har någon i din familj som drabbats av sexuella övergrepp, skriv gärna din berättelse om hur det har påverkat dig. Du kan vara anonym om du vill.

    Calle…. Han e inte annat än bara en liten lort…

    Har Jocke betalat dig för att inte skriva om han och Jonna?

      Hon skriver ju alltid positivt om dem nuförtiden, men Jocke ifrågasattes i kommentarerna gällande det han skrev och några skrev typ pojken som ropar varg.

      Oh ja! De betalar i hundvalpar!

    Nemo ljuger iallafall om att han glömt att han var skyldig Calle pengar. Jag lyssnade på intervjun med Calle i ”nemo möter…” och där tar nemo själv upp lite skamset att han är skyldig Calle pengar och även att Calle räddade honom, är en lifesaver osv för att han fixade hem honom från nån kaosig resa…

      Haha det kan inte vara möjligt! Han säger att han inte ljugit på tre år och då får man väl lita blint på vad han säger?

        Det är möjligt 😉

      Den intervjun med Calle i Nemo möter var väl det första poddavsnittet som släpptes för fyra år sedan? Jag vet att jag definitivt inte kommer ihåg allt jag har sagt för 4 år sedan, eller ibland ens för 4 sekunder sedan…

        Nej, den sändes för drygt tre år sen. Och det jag menar är att om han kom ihåg det när han var mitt uppe i sitt missbruk så är det ju rätt orimligt att han TOTALT glömt bort det efter två månader när han blev ren och ”slutade ljuga”.

    Osmart av Calle att skriva till dig – han borde förstå att han skulle bli mer hånad. Men han har ju lite rätt i att du letar sopor, och du letar fel.. ibland till o med hittas fel på då det vinklas och vänds till ”fel”. Måste säga att de där inläggen Calle gjorde från resan om paparazzi och leker superstar var kul hahaha han har ju iaf humor ibland. Sen vet jag inte om det är så uppenbart att det är spons/smygreklam – borde han inte skrivit mer då, nej känns inte helt självklart är ju möjligt att han betalt för resan.
    Hur vet vi att allt du skrivit inte varit någon spons/smygreklam, och du har inte heller kommit med vissa bevis.

    Oh jösses.. finner inga ord

    OT!

    Min syster ringde mig ikväll och berättar att hon av misstag överdoserat Paracetamol (Alvedon, Pamol, Panodil etc) senaste veckan/10 dagar.

    Hon fick Citodon efter en operation som hon kunde ta vid behov mot smärtan. Hon har tagit 2-4 st Citodon/dag och kombinerat detta med maxdos (4 g) Paracetamol. Citodon innehåller 500 mg Paracetamol per tablett. Hon har alltså fått i sig 5-6 g Paracetamol per dag i drygt en vecka. Först nu ikväll hade hon läst noggrannare på den påklistrade ”ordinationslappen” på Citodonförpackningen att hon inte fick ta mer än 4 st Alvedon a 500 mg/dag (Citodondoseringen var 1 tablett vid behov, max 4 st/dag).

    1177 hade inte brytt sig nämnvärt utan hänvisat henne till VC imorgon. Min syster är frisk sedan tidigare och 1177 menade på att en så låg överdosering är bara skadlig för gamla människor, missbrukare och hepatitsmittade. (?!)

    Vad jag förstått bör man akta sig för att överdosera Paracetamol, även om det handlar om en ”låg” överdos men utsträckt över tid. Levern är väl ändå ganska känslig och går ju inte att bara byta ut hur som helst..

    Några tankar? Skadan är ju redan skedd, men har 1177 rätt eller bör man vara orolig?

      Tillägg, läkarordinationen på klisterlappen var alltså inte bristfällig eller otydlig, min syster hade helt enkelt inte själv läst den så noga förrän nu.

      Ring giftinformationscentralen och hör vad de tycker. De är bra.

        Hon har ringt och åker till jourmottagningen nu på deras inrådan!

      Levern klarar bra mycket mer än lite extra paracetamol i några dagar.

      Det är nog ingen fara, så länge hon inte fortsätter stoppa i sig samma mängd. 🙂 Men är hon orolig kan hon testa ringa giftinformationscentralen eller ta kontakt med sin hälsocentral imorgon.

      Från FASS: Toxiska effekter ses hos vuxna redan vid 15-20 g och hos personer med måttligt till högt alkoholintag vid 10 g. Riskfaktorer för leverskada vid ringa överdosering är; alkoholism och behandling med enzyminducerande läkemedel (CYP-450), såsom antiepileptika, prometazin (Lergigan) m fl. Terapeutisk subakut ”överdosering” kan förekomma, och på senare år har man börjat att ifrågasätta den maximala dygnsdosen av paracetamol.

      Tror inte det är någon fara men levern kan ha tagit stryk, dock så kan ju levern reparera sig så bästa är att hon inte tar paracetamol och ingen alkohol på en tid, eller iaf försöker undvika paracetamol så mycket hon kan så kanske inte skadan blir stor och kanske kan repareras.

    Japp, du är viktig, Cam. Du gör ett fantastiskt jobb som många inte skulle våga, men det behövs verkligen!

    Jag vill veta hur det går med Calles bokskrivande. Han visade ju upp ett förlagsavtal på insta (för ca ett år sen, om jag minns rätt).

    Kollade precis på Paradise Hotel….. men sen tänkte jag att jag skulle gå in på några av deltagarnas instagram men alla är privata! Är det någon som vet anledning till detta? För att få fler följare? Eller varför gör alla det samtidigt?

      100% för att mjölka följare. För att folk ska bli nyfikna och vilja följa.

      Så urbota töntigt att det inte ens finns ord för det. Speciellt Jennifer som skriver saker i sin bio som ska locka folk att följa så att de kan se. Typ ”AVSLÖJAR MIN POJKVÄN I SENASTE POSTEN ? SE VAD JAG TYCKER OM DAGENS AVSNITT I STORY” osv. Skäms å hennes vägnar.

        Det som är töntigt är att folk ens ser skiten, och sedan vill följa deltagarna..

      Tror det handlar om att de inte blivit så stora tittarsiffror i år, och att de inte fått så många följare pga det. De har då gjort Instagramprofilerna privata för att man ska tro att de ”väljer” ut sina följare ?

    Calle Schulman är en otroligt obehaglig person. Sättet han talar om sina barns mamma får mig att vilja gråta. Så himla fruktansvärt den dagen barnen inser vad de varit med om. Det finns INGET värre än när en förälder talar med så underliggande avsmak om deras egen mamma. Alltså tonen, känslan, kylan. Barn känner av det – självklart! Och han har cirka 0,00000% självinsikt – han har varit gift flera gånger och kastat sig lika fort in i allt. Och efteråt fördömer han allt som hänt med personen och förklarar hur trasig han varit. Och nu när han träffat Sandhra (med h) så försöker han åter igen ge sken av att NU, nu jäklar, NU minsann är allt perfekt! De blev ju också tillsammans på typ en kvart. Det är riktigt roande att läsa intervjuer från tiden han sa exakt samma sak om Anitha. Kappan efter vinden. Vi alla ser mönstret – utom han själv. Nej, Calle är lik många andra barn med trasig uppväxt – han blev en riktig mobbare. Skillnaden är att de flesta mognar med åldern. Men han aktivt mobbar människor omkring sig, och utnyttjar sin makt för ex. program som Kungarna av Tylösand. Och som det han skriver i meddelanden till Nemo och Camilla, samt svarar på kommentarer till sin instagram. Det är inte normalt för en 40+ att bete sig så här snälla nån?! Är du på riktigt? Är du inte vuxen och har barn och jobb? Ska du inte tala respektfullt till andra människor? Såna enorma fjortis-mobbar-fasoner över detta att jag inte kan beskriva med ord. Han är så otroligt obehaglig. Sorgligt som fan!

    Vad är det för tics Calle har att alltid försöka få sista ordet med typ ”Ha det bra!” ”Hej!” osv? Ser så märkligt ut eftersom han alltid svarar på nästa sms…

    Jag googlade och hittade detta om CS: ”Calle Schulman har tidigare jobbat med Kanal 5 och var då producent för skandalsåpan Kungarna av Tylösand som sändes 2010. I produktionen medverkade också hans dåvarande fru Anitha Schulman som projektledare och hans svägerska Amanda Schulman.”

    Jag är inte förvånad över att svägerskan också jobbade med detta program. Att ex-frun gjorde det beror nog endast på att hon ville behålla husfriden. All heder åt Anitha och åt att hon bytt bort det namn som bara symboliserar mobbare och wanna be’s. Synd att inte barnen också kan byta namn. Stackars de som för alltid kommer att behöva leva med att ha en pappa som behandlar mamman så illa inför öppen ridå! Då han har uppnått en aktningsvärd ålder, så kommer säkert detta beteende upprepa sig om han eventuellt får fler barn i framtiden.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.