Jag undrar som en flundra…

Jag måste bara få veta vad ni tror….
Hur många tror att Sandra Beijer lagat avancerade – i mitt tycke – raviolis av egen pastadeg om hon inte varit en influencer som förväntas lägga upp en massa content eller gjorde samarbeten med nått jäkla mjölföretag eller liknande?
Laga ravioli för en? På en söndag?
Hur många av er har gjort egen pasta? Någonsin?! Ärligt nu!
Gör folk det? Det gör de kanske och det är jag som är lat och bekväm med mina snabbmakaroner?

Det närmaste jag kommit egen pasta är antingen när jag köpte en pastamaskin till min syrra i julklapp (som hon typ aldrig har använt) eller sånt här.
Bon apetit!

84 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Ja senast i söndags gjorde vi egen tagliatelle med pastasås. Tar ju inte speciellt lång tid. 2.5 dl durumvetemjöl och 2 ägg. Knåda ihop till en smidig deg låt ligga i kylen 30 min. Sen koka upp vatten kör genom pastamaskinen och till valfri sort släng i direkt i vattnet ca 3 min. Sjukt gott och svårt att få den överkokt.
    Ravioli är väl lite mer pill men inte jättekrångligt.

    Alltså jag har gjort det, flera gånger.
    Älskar mat och att pröva nya saker, och tänker att varför ska jag inte få göra det fast jag är singel.
    Ätit kräftor och surströmming sjölv oxå- saker som man ”bara” kan äta ihop med andra

      Du har helt rätt. Tycker den generella inställningen är ledsam, som att man inte kan ”lyxa till det” i sin ensamhet. Tvåsamhetsnormen är så sjukt stark. Men är det nån relation man ska vårda så är det ju den man med säkerhet vet kommer hålla livet ut: den till sig själv.

        Jag håller med er båda. Har varit singel hela mitt liv och hade således typ aldrig haft en anledning att provlagade ny, spännande mat om inte för mig själv. Första gången jag var och handlade själv och skulle köpa lax så frågade han bakom disken om det skulle vara ”för två personer?”. ”Två portioner, ja” svarade jag och hade en asnice matlåda till dagen efter. Älskar att unna mig själv, experimentera i köket. Om det blir dåligt är det ju dessutom bara jag som vet, hehe.

          Älskar mat här också och drar mig inte undan för att laga tex ravioli även om de tar en halv evighet och bara ska mätta mig och patern. Dock tar det inte så lång tid när man gjort det ett par gånger. Knådar pasta degen, när degen vilar gör jag hemmagjord ricotta, när ricottan kallnar rullar jag ut pastan och skär ut den i cirklar. Tillsist brukar vi hjälpas åt att fylla och trycka ihop raviolis. Att koka dem tar ju bara 3-5min så all in all brukar jag vara klar under en timme vilket inte är så dåligt jämfört med andra maträtter. Färsk tagliatelle går även annu fortare.

          Recept ifrån gullig liten italiensk gumma 1ägg per 100g mjöl, nypa salt och lite olja. Vatten eller mjöl vid behov, knåda ihop och låt vila iallafall 20min.

    Nope inte gjort pasta själv. Många verkar ha stort mat intresse och är duktiga att laga mat. Så nog har en hel del en pastamaskin hemma. Men jag köper både färsk och torkad. Det är helt ok.

    Jag och en dejt skulle lyxa till det och göra egen tortellini. Först göra deg. Låta vila. Göra fyllning under tiden. Kavla degen tuuunt. Stämpla ut små rundlar. Fylla med röra. Knåda om och kavla ut den degen som inte blev rundlar. Upprepa allt tills all deg är slut. Koka och ät. Vi höll på i en halv jävla dag för en liten middag. Ingen hit. Inte ens godare än de färska man köper heller så var inte värt det.

      Men kul att ha testat ändå tänker jag.

        Ja visst var det ? men inget jag tyckte var värt allt arbete när det finns lika goda att köpa färdiga bara

          Haha känns igen… men efter man vart i pasta rodeon några gånger kan man fixa det i ett knipp. Under en timma iallafall 🙂

      Men ändå, så mysig aktivitet att göra tillsammans under en date eller? Lite sexigt till och med?

      Rundlar…?

    Jag tänker: aaaa heell no!
    Köper ica selection färska pastaknyten med Karl Johansvamp och tryffel. Sen sjukt mycket smör och riven ost; peccorino eller parmesan. ?

    Det mesta hemlagat brukar bli godast.

    Jag gör pasta ibland, är inte jättesvårt när man gjort det några gånger

    Jag älskar att laga mat och tar mig gärna tid att laga från grunden och testa nya grejer. Tänkte senast idag att jag skulle vilja köpa en pastamaskin, gnocchi har jag gjort själv flera gånger. Idag gjorde jag biffar på älgfärs tillsammans med potatismos. La in både rödlök och gurka och rårörde lingon. Så jävla gott blev det!

    Jag har gjort egen pasta i samband med att jag pluggade italienska. Vi hade det som uppgift under lektionen, att vi skulle försöka kommunicera med varandra på italienska när vi gjorde pastan. ?
    Det blev väl gott, men känner likaväl att man kan köpa färskt pasta för samma smakupplevelsr. ?

    Jag har gjort det en gång men min man gör det ofta ?

    Ja jag gör det veckovis. I min familj är söndagspastan helig!

    Undrar SA flundran… tänk att det ska vara så svårt med alla dessa uttryck fast man jobbar som skribent. Undvik hellre att använda såna uttryck när du uppenbarligen inte vet hur, istället för att urholka svenskan ytterligare.

      Fast ibland blir det ju humor, som ”våt, mål, alkohol” ??? ?

      Passa dig! Camcam verkar vara på hugget och missar inte en chans att få trycka till folk…

        Uppenbarligen inte du heller Sofia 😉

          Hur tänkte du nu CC? ?

      Tänk om de sägs olika beroende på var man bor i landet då?
      Jag har hört Undrar, sa flundran, om gäddan är en fisk.

      Men när jag googlar på det är det undrar sa flundra?

      Whatever. Olika verkar det vara i alla fall, räcker ju att kolla bland kommentarerna

        om gäddan är en fisk är den korrekta fortsättningen ja

      Nog måste det finnas NÅN undrande flundra där ute? ???

        piggvar är godare…. 😛

      Jag är från Blekinge och har alltid hört/sagt ”jag undrar som en flundra” ?

      Jag trodde att det var ”UndraN sa flundran…”.?

    Det handlar ju om intresse. Du har inget intresse av matlagning så du tycker det är onödigt. Jag älskar att laga mat och prova nya maträtter så jag gör ofta sådant som andra tycker är överkurs. Och jag har definitivt ingen följarskara som ska bli imponerad. Det är bara kul och terapeutiskt att pyssla med mat och bakning utöver att slänga ihop snabbmakaroner och Felix köttbullar.

      Alltså gud. Håller med dig på allt. Så jävla kul att testa att laga nåt man aldrig gjort förut.

        Jag tycker till och med att det känns konstigt att äta något som har tagit max 10 min att ”laga”(värma). Det mesta jag äter lagar jag från grunden och jag är verkligen ingen mästerkock. Snabbmakaroner och köttbullar äter jag typ när jag är så sjuk att jag knappt orkar stå upp.

      Du har alltså inge småbarn. Att laga pasta från grunden med hemlagade köttbullar och egengjort sylt med hembakt bröd till blir ett minne blott och byts ofta ut mot felix och färdigköpt allt.

        För din och din krets del kanske? ?

        men när barnen blir lite äldre så älskar de att få hjälpa till i köket. Det tar lite mera tid och det hamnar mjöl överallt men det är kul. 🙂 (och bra för barnen)

        Men sluta. Det går alldeles utmärkt att dela på ansvar och sysslor (om man lever ihop med en partner). I vår familj är det min man som lagar 90% av alla måltider, och medan han gör det så ansvarar jag över barnen. De gångerna jag lagar mat så är det min man som har barnen. Ibland hjälper vi alla till. Ibland leker barnen fint själva och vi vuxna kan laga mat tillsammans.

        Men då äter vi också middag runt 18. Om man kommer hem från jobb runt 16 och ska ha mat på en gång så är det ju inte så konstigt om folk bara slänger ihop snabbmakaroner.

    Aldrig egen pasta men jag har gjort gnocci hemma. Var lite kladdigt innan jag fick till konsistensen men såå jäkla gott blev det. Toppade med lite stekt kyckling, timjan o brynt smör.
    Blev sugen nu på att göra egen pasta men får bli nån raviolityp då jag inte har nån maskin som kan skära upp den. Ska nog be tomten om en i år…

      Stek gnocchin i ofantliga mängder smör, pressad vitlök och bladspenat och riv över lite citronskal innan servering. Så gott!!!

    Just Sandra tror jag faktiskt hade gjort det, hon brukar nämna att hon gärna lägger tid på att laga mat i typ terapeutiskt syfte. Ett intresse som vilket intresse som helst. Jag själv fattar verkligen inte det, visst gör jag mat till mig själv men inte så att jag njuter av det eller ser framemot det..

    Jag gör pasta från grunden då och då. Är inte alls så svårt som det kan se ut. Jag lyckades till och med på första försöket. Har ett genuint intresse för matlagning och lägger inte ut några matbilder någonstans utan gör det enbart för mitt eget höga nöjes skull 🙂
    Tror Sandra skulle laga pasta även utan blogg men däremot så hade hon kanske inte ansträngt sig så för perfekta bilder.

    Det är mer det att ingen annan än influensers eller social media bekräftelse-sökande tar upp telefonen med mjöliga och kladdiga händer för att ta steg för steg bilder och sedan lägga ut den perfekta ”röran” eller maträtter. Men det var säkert gott..!

      Tvättar du aldrig händerna under de olika momenten i matlagning? Snälla säg att du åtminstone tvättar efter att ha rört i rått kött?

    …om gäddan är en gös

    Hemlagad pasta … kan inte låta bli tänka på #goohgate med Anna Books ”hemlagade” tortelloni =)
    https://bloggbevakning.se/2016/05/21/tramsfrans-vs-anna-book/
    Jag lagar inte egen pasta från grunden, däremot lagar jag då och då kroppkakor vilket väl kan sägas vara en variant av ravioli, samt slår min egen bea och majo .

      Apropå Booken ska hon börja blogga på nytt! Upplagt för många spännande draman och helt nya tortellinigates framöver ????

    Gjorde prick Sandras recept alldeles nyss. Till bara mig själv. Det var inte så svårt. Pastadeg är ju bra mycket tåligare än vad iaf jag väntat mig. Testa! Det blir kul!

      Var den god? Ngt du kan rekommendera?

        Jättegod! Jag hade inte riven muskot i, utan muskot på kryddburk. Det var en liten miss för tappade mycket av muskot-smaken. Men äggulan i alltså, blev ju värsta lyxkänslan när man delade en ravioli o den flöt ut. Mig tog det kanske 1,5 h från det jag började tills jag åt. Känns ändå helt okej matlagningstid för en sån rätt (då vilade ju även degen 30 min) o så var det första gången jag gjorde egen pasta också, men det var mycket enklare än jag trott.

    ”Jag undrar sa flundran/sa en flundra…” är det väl ändå? Inte undrar man som en flundra?

      Hehe ??‍✈️??‍✈️?? är igång!

        Jag tar de gamla ordspråken allvarligare än när kungen ville vända blad!

    Jag har, inte så svårt!

    Jag undrar sa en flundra om en gädda ärrn fisk.

    Jag har också. Vet många andra som har också.

    Är en fisk ska det vara såklart

    Gjorde hemgjord pasta med vinsås till mig själv när min sambo var bortrest ?❤

    Nä aldrig i luvet dock äter jag bara färsk pasta då jag äter pasta så sällan!

    ”Jag undrar sa flundra, om gädda är en fisk..”! Så är den. 😉

    Seriöst, de här inläggen som resulterar i ett kommentarsfält som inte går att skilja från Familjeliv.? Vem fanken bryr sig om andra läsare gör sin egen pasta eller inte?!

      Seriöst så tycker jag annars kommentarerna de senaste tiden bestått antigen av dem som saknar läsförståelse så att de hänger upp sig på småsaker som korekkra uttryck en lien vokstav mm eller dem som inte är kapabla att hålla koncentrationen uppe längre än fem rader med resultatet att de missar det uppenbara.

      Här har du och dina likes anledningen. Den heter CamCam…

      ”Hur många av er har gjort egen pasta? Någonsin?! Ärligt nu!
      Gör folk det? Det gör de kanske och det är jag som är lat och bekväm med mina snabbmakaroner?

        Och om det var CamCam du klagar på så fattar jag inte hur ni orkar med er själva.

        Klaga när hon gör något som ni tycker skadar någon i överigt så har ni fyllt er kvot för flera år framåt.

      Jag kollade på hemsidan och där stod 13 642 kr/mån vilket jag tyckte var billig hyra för 369 kvm och nio rum på Strandvägen.
      Men sen förstod jag att det var avgiften till föreningen och att man måste betala 65 miljoner också 🙂
      Men för så mycket pengar vill man väl inte bo på två trappor på bullriga Strandvägen?
      Då kommer man knappt upp över bussar och spårvagnar och utsikten är bakom träden.
      Nej, ska man lägga ut så mycket vill man bo högst upp – gärna i penthouse. Eller hur?
      Exempel:
      http://ostermalm.com/penthouse-pa-banergatan-10-stockholm/

    Haha. Nej, jag tror inte att Sandra Beijer hade gjort någon egen ravioli om hon inte fått betalt och varit en influenser.

    Och nej, jag har aldrig gjort någon egen pasta. Men har länge tänkt! 🙂 Det är dags att testa pastabakning nu.

    /C

    http://fondofhome.blogg.se – en annorlunda inrednings-/lantlivsblogg

    Min farmor gör alltid pasta från scratch. det är kanske inget man gör varje dag men får åndå känslan av att Sandra är ganska matlagningsintresserad. Och pasta verkar ju vara hennes favorit.

    Och klart CamCam äter snabbmakaroner. Blir nästa nyfiken, du lyfter ofta allt som är enkelt och billigt i ditt liv och hur mycket du uppskattar billiga handväskor, ullared och dricker varm läsk – när lyxar du till det? Och hur?

      Får även uppfattningen att hon skyr allt som kräver lite ansträning.

      Det ska vara billigt, snabbt och enkelt.

    Okej nu kommer ingen se denna kommentar pga mitt i natten men hon svarade på den frågan så sent som förra veckan i bloggen.

    ”kanske knäpp fråga, men har funderat på detta ett tag. Äter du din mat ofta kall? Hur hinner du ta kort och äta maten varm? Jag brukar själv bli orimligt stressad när jag lagt upp min mat på tallriken pga måste äta DIRR. Fina kort blir det i vilket fall.

    ▷ Hej! De recept jag bloggar behandlar jag annorlunda än annan mat jag äter helt enkelt. Maten är inte supervarm när jag äter den sen, men det är för att just den måltiden var ett jobb. Ljummen mat funkar ju ändå också : ) kram”

      Jag ser din kommentar! ?‍♀️Sömnproblem…

        Är också vaken nu. ??

    Här är en artikel bl a om talesättet med flundran:
    https://www.svd.se/inneborden-andras-med-tiden
    Och den ”riktiga versionen” är alltså:
    Jag undrar, sa flundra, om gädda är fisk
    alternativt
    Kan undra, sa flundra, om gädda är fisk
    Och bakom talesättet ligger förstås att en flundra är en plattfisk och gäddan är lång och smal.
    Sen kan man spekulera vidare och diskutera om flundran har svårt för sådana som ser annorlunda ut och
    att bakom talesättet rentav skulle ligga någon form av mobbning. Men jag tror att detta är att dra det hela
    alldeles för långt.

    Svårt att jämföra med någon som bor ensam men jag och min man gör relativt ofta egna dumplings med degen from scratch och jag tänker att det är i paritet med att göra ravioli. Så jag tycker inte det är konstigt om man har ett genuint matintresse (vilket Sandra verkar ha).

      Förtydligande: Alltså svårt jämföra med om jag hade resonerat annorlunda ”bara” för att jag bor ensam. Vet inte om det spelar in i ekvationen och i så fall hur.

    Jag har gjort egen ravioli många gånger. Det är både roligt och mycket godare än de köpta

    Här hemma gör vi det rätt ofta. Jag och min pojkvän tycker det ör roligt att laga mat och är särskilt förtjusta i italiensk mat. Jag gav min pojkvän en pastamaskin i Födelsedagspresent för 4 år sedan och han bestämde sig för att bli grym på att göra pasta. Det är han!

      Bor ni ihop så låter det bättre om du kallar han för sambo istället för ”pojkvän” som används mest av tonåringar.

        Jag får uppkastningar av orden gubbe och sambo och tycker att det låter så äckligt, men det säger jag aldrig till någon som väljer att kalla sin partner för det utan håller det för mig själv. Haha alltså människor som du……

        Anonym / 07:59
        Bor/är du inte ihop med personen ifråga så låter det bättre om du inte lägger dig i vad hen ska kallas, sånt görs mest av fullständiga weirdon med kollapsad känsla för respekt och integritet samt uppblåst lägg-näsan-i-blöt-syndrom.

        PS: kommer aldrig kalla min sambo för sambo.

    Undra sa flundra, om gäddan är min bror

    Just pasta hade jag inte gjort själv, för jag tycker inte den är så mycket godare än färsk pasta man kan köpa på Ica. 😉 Men annars när jag var singel lagade jag gärna ibland något lyxigt bara till mig. Sedan blev det kanske mindre lyxigt av att äta det framför Vänner i soffan hehe men ändå. 🙂 Det handlar ju om intresse. Jag är en riktig foodie, som Sandra, då är det kul med mat. Hade ALDRIG kunnat typ äta müsli eller gröt till middag som vissa vänner gör. Eller en sunkig kebab varje dag (som min kille åt fram tills vi flyttade ihop haha)… Nej mat är kul och vardagslyx 🙂

    Är du lite avundsjuk Camilla? 😉 Min svägerska är en sådan som älskar att laga till komplicerade saker i köket. (och det blir gott!) och en av mina vänner gjorde 155stycken raviolis i helgen och fryste in för en kommande fest. Själv är jag betydligt latare – en middag ska helst inte ta längre än ca 45min att laga till och jag följer recept en gång av tjugo. Jag borde laga till nya rätter oftare efter recept, men det kräver mer tid och förberedelse och motivation. 🙂 ”Don’t get jealous, get inspired!” 🙂

      Finns så otroligt mycket god och enkel mat du kan laga som tar mindre tid är 45 minuter! Kolla in Jamie Olivers 15 minute meals tillexempel. Mitt tips är att följa matkonton på Instagram. De flesta matinstagrammar blandar friskt mellan enkla och svårare maträtter

    Laga mat? Jag har inte vart hemma på kvällstid på år och dar och min sambo har helt andra arbetstider än mig. Försöker komma på när jag lagade en riktig middag senast.. 3 månader sen kanske?

    Jag fullkomligt älskar att laga mat och tillåter ekonomin kan det bli lite mer dyrare saker på andra dagar än just fredagar och lördagar t.ex. Och i och med att Sandra nog inte har brist på pengar så ser jag inte alls detta som en omöjlighet? Hon verkar ju besitta ett visst intresse för mat så ser inte alls några underligheter med detta, egentligen.

    Alla är ju olika. För mig är matlagning ett intresse och det är inte speciellt svårt att göra t.ex pasta eller annat, EGENTLIGEN även om det förstås kanske är bekvämare att köpa hem färsk från butiken.

    Så detta kändes lite överflödigt. 🙂

    Första gången man kikar in på din blogg, under natten, då man hade oerhört trist. Följer inte bloggar i det stora hela, men vet vilka de flesta är. Så satt under natten och fascinerades av Sindy, Micke, Paow och idag fortsätter man med Sandra (i och för sig en blogg men följer just för det blir en hel del vackra och inspirerande matbilder, Sindy, Micke och Paow är väl mest för underhållning)

    Hur som helst har du glimten i ögat och en stor portion humor! Keep it up!

    Trevlig lördag

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.