Influenciska djur

När jag såg den här bilden på Kissies Andreas och hans hund Sacko – världens sötaste bild för övrigt – som slog det mig att det måste vara lika många influencers som uppdaterat djur-biblioteket som barn och doftbiblioteket och att det är hög tid för en genomgång.



Har jag missat någon? 
Hojta i så fall!

121 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Annica har väl stitch helt själv nu? Tyckte hon antydde det i ett inlägg där hon var trött på att aldrig kunna lita på M.

    Annica fick för ett tag sedan en fråga om det inte var jobbigt att dela Stitch med Marcelo och hans nya tjej, på det svarade hon att de inte gör det längre

    Stitch verkar så härlig, min favorithund hos bloggarna är annars Ellen Färnströms Daisy, så galet mycket energi i den lilla kroppen ?

      Hahaha jag läste det som att Annica haft två djur; grisen Marcelo & hunden Stitch ?

        Varför har de flesta så konstiga namn på sina djur? Stitch? Så fult.

          Ok

          Marcelo på en gris då? Askonstigt.

          det är väl från lilo & stitch? inte konstigare än att döpa ditt husdjur till lady, simba, nala eller andra disneyfigurer som många gör!

    Dina egna katter såklart ?

      En av få gånger jag faktiskt saknat bilder på dom ?

    Vad är de för ras på Therese Lindgrens hundar? ?

      Therese hundar är väl gatuhundar hon adopterat om jag förstått det rätt? Så min gissning är att det är blandrashundar. Hursomhelst så är de otroligt söta!

        Hur adpoterar man en gatuhund? Plockar en från gatan som inte har någon märkning?

          Man får gå via organisationer som arbetar med adoption

          Nej, det finns flera organisationer i Sverige som förmedlar gatuhundar. De kommer framförallt från Irland. Titta tex på: https://hundarutanhem.se

          Man gör det via en hjälporganisation. Therese adopterade hundarna via Hundar utan hem, finns säkerligen fler. Har för mig att hennes hundar kom från Irland.

            https://hundstallet.se/ är ett annat ställe man kan adoptera hund ifrån.

      Hon har gjort en video där hon gjort dna-test på en av hundarna (eller om det var båda, jag minns ej).

        Hundarna är syskon så de borde vara exakt samma rasblandning ?

          Precis som med katter kan det finnas flera fäder, speciellt om det är en gatuhund!

        Det är dock lite skakig trovärdighet för sånna tester ?

    Katter > hundar

    *grabs popcorn*

      Hur smakade dina popcorn?

        Bra! Hade behövt lite mer salt dock.

      Samma här, men vad är det att grabba popcorn över? Aldrig varit med om att en hetsig diskussion påstår angående om vad man gillar bäst av katter och hundar.

        *Uppstår

    Åh, jag vill också ha en liten pälskompis <3
    🙁

    Gick inte Danis Mini bort typ i förrgår?

      Joo, rätt smaklöst att ha med henne här då kan jag tycka.

        Smaklöst av Camilla att inte kolla in läget med Dani Pavlica (?) varje dag.

          Ska man ta en bild från någon kan man väl passa på att se till att djuret lever

            Misstag kan vi alla göra.

          Nej men både Dani och Hanna har skrivit om det på sina bloggar och om hon nu ska ta en bild kan hon väl bemöda sig att göra en liten bakgrundscheck ?

    Sandra B och Milla är ju ett radarpar du missat!

      Milla är inte Sandras egna hund dock.

        Nee men ändå!

        *egen
        Jag skrev inget om ägarskap, bara att S&M är ett etablerat radarpar på Sandras blogg – ett sök där på ’Milla’ ger 257 träffar…
        Är inte Graafs Drago en hyrhund, förresten?

        Elsa och Pontus katt mira!

    Tycker Stina Wollters Sirap borde få en plats här 🙂

      Ja!

    Men alltså är det nån som har en riktig HUND? Överallt på stan kryllar det av wannabe influencers som ser ut precis som på bilderna ovan. Med varsin liten råtta i släptåg eller i väskan eller i jackan ofta med kläder på sig. Visst det är jättesött men får hundarna vara hundar undrar jag när man ständigt daltar med dem? Hundar är inga barn och ska inte sitta i en väska på stan. Det gör dem bara osäkra.

    Jag vill ha en hund. En riktig hund. Inte en råtta hur söta de än är. Fan sätter man sig på dem i soffan går de ju sönder. Inte särskilt ekologiskt hållbart.

      Wtf

      Hundar är inte till för att sittas på. Inte heller till att ätas.

      Om den e nån som har knäpp syn på hundar e det ju du. Vadfan e en riktig hund? En stor schäfer som du kn leka tuff med? Chihuahuaoe är fan lika mkt hundar som de du obviously tänker på. Tönt

        Fast folk tenderar ju att inte behandla små hundar som ”riktiga” hundar.

          Det är ju människornas problem och inte hundarnas.

        En riktig hund är en hund som behandlas som en hund, inte en bebis.

      Min syster har en Berner Sennen. Väldigt mycket hund för pengarna, så att säga. Han skulle dock säkert bli buren i en väska om han kunde, han är en riktig kelgris och jättebebis

        Åh min drömhund!! ?

      Ingen hund är särskilt ekologiskt hållbar. En genomsnittlig västerländsk hund medför lika mycket CO2-utsläpp som 2-3 personer i tex Indien. Vill du vara miljövänlig skaffar du inte hund.

        Vill du vara miljövänlig så sluta lev.

          Om det är din lösning så varsågod (inte gå på tågspåren bara).
          Tror vi andra pratar om att _leva_ miljövänligt.

        Nu är ju inte CO2 utsläppen den bästa parametern för att mäta vilken skada en människa eller djur gör på jorden. Tror du på riktigt att 3 människor i Indien gör mindre ”skada” på jorden än en hund i Sverige. Den värsta skada vi människor gör på jorden är alla utsläpp av olika kemikalier, medicin, nerskräpning av plast och liknande. Skulle man ta bort alla dessa typer av utsläpp och bara ha kvar CO2 utsläppen skulle den här planeten må mycket bättre.

          Det finns många parametrar, helt riktigt – tror du någon av dem talar _för_ att ha hund?

          Här är några fakta från en vetenskaplig studie publicerad förra året, https://journals.plos.org/plosone/article?id=10.1371%2Fjournal.pone.0181301:

          Det går åt lika mycket mat för alla hundar och katter i USA som för 62 miljoner människor.

          En fjärdedel av den amerikanska befolkningen har ett _mindre_ ekologiskt fotavtryck än genomsnittligt husdjur.

          Miljöpåverkan från foderproduktionen för hundar och katter beräknas motsvara kring 25-30 procent av den totala mänskliga matproduktionen när det gäller fem specifika faktorer: landanvändning, vatten, fossila bränslen, fosfatanvändning samt biocider.

          Så, ja, jag inte bara tror utan vet att ’3 människor i Indien gör mindre ”skada” på jorden än en hund i Sverige’.

            Vill man vara miljömedveten och äga en hund kan man enbart ge den mat bestående av sin familjs rester, på så vis medverkar man inte till produktionen av djurfoder. Behöver din hund medicin handlar du enbart läkemedel tillverkade i Europa eller USA. Jag håller med dig om att det som vore bäst för miljön vore att inte äga ett husdjur. Dessutom anser jag att vi människor har tagit för oss för mycket av den här planetens resurser och borde vara mer medvetna om att vid delar den med alla andra djur, organismer och bakterier.

              Jo, det är klart man _kan_. Studien visar hur det _är_.

                _sluta_

                  Det tipset har redan anonym / 10:11 här ovanför kommit med. Men _tack_.

      Jonna Jinton har en lite större hund. Är det en sådan du menar är en riktig hund? Var går gränsen för riktig hund? Är det höjd eller vikt eller hur hårt avlad den är som avgör kriteriet?

      Maggans draggo

        Han är med?

      Jag tänkte som du, tills jag skulle ta and om en liten hund som senare kom att bli min. Han är gammal nu, men vi har kunnat göra nästan precis allt det jag ville göra med den boxer jag planerade att skaffa. Han älskar lydnadsträning, agility och vi har gått kurser i både viltspår och personsök. Att träna är fortfarande det bästa han vet, trots sina 12-15 år :). Men du har rätt, sätter jag mig på honom i soffan så skulle han gå sönder. Fast jag kanske missuppfattat vad du menar med riktig hund?

    Jag tycker ju den fd Löwengripska mopsen Christian förtjänar sin plats som någon sorts ikon.

      Christian Gillis, med sina 15 minutes of fame ? Jag vet inte vad som är roligast; att hunden hade två förnamn, eller att hon döpte sin son efter hunden.

        ?

      Tråkigt att han inte syns numera. Undrar om Odd kanske tog honom nu. Plus två katter hade han ju. Bb kanske tar tillbaka Christian nu när hon har ett enormt hus och staff.

        Christian har ju en ny ägare, de har hon skrivit om många gånger, tror det var odds kompis om jag inte minns fel. Klart hon inte kan ta tillbaka honom.

        Han flyttade ju till en kompis för länge sedan. Flera år sedan, för att bella var allergisk

        Fast de gav/sålde ju hunden till en vän. Det vore ju otroligt okänsligt att ta tillbaka hunden 5år senare i så fall (såvida inte den nya ägaren av någon anledning inte kan ha kvar den).

        Det är ju typ 4-5 år sedan Christian flyttade till ett nytt hem. Så är väl inte konstigt att han inte syns numera. Och självklart kommer han ju att stanna kvar där.

          Jaha, så lite koll hade jag där. Minns att hon var allergisk. Undrade varför man inte sett Christian. Men nu fattar man)

    Tyra!
    Dessi?

    Åh, Älskar djur. Speciellt hundar.
    Vill ha en egen hund men jag jobbar för mycket just nu. Men när jag blir pensionär ser man mig med minst en labrador ?

      Vi vill också ha en hund, men räknar lite på det. Om man köper en hund som 65-70-åring… har man ansvaret, med allt vad det innebär, i minst 12-15 år. Vi skulle inte våga det, då vi inte vet hur vi mår när vi är 80+. Däremot skulle jag tänka mig att gå ut med en hund om dagarna, efter vi flyttat, när husse och matte är på jobbet. Win-win för alla.
      Så vår katt Elsa är vårt livs sista husdjur och hon lever förhoppningsvis ett stort antal år till. Idag är hon 11.

        Att vara dagmatte är ett jättebra alternativ till egen hund! Men man kan ju ta över en vuxen hund också. Tar ni en äldre hund så får den fina sista år i livet och ni slipper allt besvär med en valp/unghund. En valp kan vara tufft för någon i 70-årsåldern.

        Vår granne hamnade på sjukhus (och avled efter en kort tids sjukdom ) och då flyttade hans två småhundar tillfälligt hem till den kvinna som hjälpt honom rasta dem under senaste året. Han hade inga anhöriga som ville kännas vid hundarna så de fick bli kvar hos henne. Springer på henne ibland och det känns så fint att se att vovvarna hamnade hos någon som verkligen bryr sig om dem.

    Elsa Billgren och deras svarta katt Mira

    Hur är det med Yoga Girls alla getter och gatuhundar?

    Vad hände med Amirs hund Cleo?

      Och en Clara verkar han haft också?

      Okej jag hittade en youtube video från 12 november 2016 där han förklarade. Kort och gott så lämnade han bort dom pga tidsbrist?‍♀️

        Och sen köpte han en ny…? Sorgligt.

    Tips om inlägg Camilla: Amanda Lundgren har förstorat brösten + ger ut rabattkod men menar att hon inte uppmanar någon att operera sig ?

    Youtubern Amanda Lundgren har förstorat brösten och gör ett samarbete (med rabattkod ??‍♀️) med … ja, ni kan ju gissa själva vilken klinik. Inte nog med det så ska man få följa hennes resa i åtta avsnitt. ÅTTA??!!

    Intressant att jämföra med en annan youtuber, Kammi, som även hon förstorat brösten nyligt. Hennes resa och dokumentation (ej sponsrad) är heeeelt annorlunda. Heja Kammi!

    Jonna Jintons djur ja! Hon har ju t.o.m en egen ko. 😀

      Som är så oerhört söt!!! Älskar Stjärna! Men hur var det nu, hon räknas som kviga va? För att hon inte har fått en kalv? Det var så jag (tror) att jag lärde mig om ko vs kviga 🙂

    Clara Henrys fantastiska Katt!

      Katter till och med, hon har precis skaffat en till sötnos ???

      Heter katten Katt?

      Bob!

    Vimmelmammans katt loppan

    Hanna Graffs hundar

    Lägg ut alla Helen Torsgårdens djur med namn och bild så har du att göra en stund:)

      Bäst är ju tuppen som heter Kjell och hönsen + kycklingarna som kallas för Company ?
      Kjell och Company

    OT: något du borde ta upp är hur Lady Dahmer fotar okända människor på stan och lägger upp på sin instastory inför sina tusentals följare. Senast på grönan när hon flera gånger fotade en kvinna som ensam åkte kärlekstunneln och beskrev henne som ”tragisk”.

      Nevermind. Det var någon hon kände (Cicci Wallin?). Adjö!

      Men fenomenet finns, och kanske ändå är värt att uppmärksammas i allmänhet.

        haha ”det var inte sant mEN dEt haDe LiKa gäRnA KuNNat VaRa dEt!!!!”

          Haha, ja: ”tänk om det verkligen vore så? det hade ju varit jättehemskt!”

      Rättning: det var ingen okänd kvinna.

      Hahaha, en jätteokänd kvinna… Tror du på riktigt att LD skulle göra så?

      Det var väl Cissi Wallin, hennes svägerska? Samma bilder på CW’S insta.

      Det var ju Cissi, hennes svägerska ?

    Paow borde inte ha ansvar över några djur!
    Jag är ingen kattexpert men känns inte så schysst mot katterna att hon lånar/hyr ut sin lägenhet med katterna på köpet. Mycket fester och spring med olika folk.

    Hon var ju förbannad på en tjej för inte längesen som haft lägenheten men skitit i att ge katterna mat mm.

    Blir vansinnig på spånhuvuden som inte tar ansvar över sina djur eller barn. Jävla egoister som anser att det räcker med att man älskar sin unge eller ”älskar hundar”

    Tar du ansvar för ett liv, oavsett barn eller djur så är de alltid prio 1! Inte fan kan man sätta sig själv o sitt eget först när man Åtagit sig ansvar över nån som är försvarslös och beroende av en?

    Underbara Clara har ju Snabbaste fåret i Ryssland och Ett två tre, eller vad dom heter

      Snabbaste fåret i Ryssland och Ett två tre önskning! Älskar när barn får döpa djur ?

    Jonna Jintons vovve Nanook!

      Hon är verkligen en kliché

    Du har ju missat dina egna djur Camilla! 🙂

    Visst har du missat några,.Jimmie Åkessons hjärnätande amöba, Kungens flatlöss, Levengoods Gardell, Blondinbellas silverfiskar osv, världen vimlar av influenciska djur vars IQ vida överträffar hussens-mattens dito.

    Sandra Lindahls ”söner” glömde du.

    Toftby & Lucy
    Yoga Girl & Ringo

      Toftby kommer att rasa över att hon o vovven är bortglömda! ?

    Hallå! Helen Torsgården ju och alla deras djur 🙂

    Varför tar du öht upp Paow i såna här inlägg med tanke på hennes politiska ståndpunkter?

      Vad har hennes politiska ståndpunkter med ett inlägg om djur att göra?

        Kommunistkatt, högerhund.

      För hennes politiska åsikter har öht ingenting med det här att göra?!

    CAMILLA, LILLA SNÖBOLL & THK! ?

      Jag läste Lilla Sötboll 😀

    Jackie Ferms två engelska bulldogs (omplaceringar). Elena Belles, engelsk och fransk bulldog. Alla Bagges vovvar…har inte Dessie vovve också?

    Hehe, du missade ju kungen: THK 🙂

    Isabelles lilla Cosmos är ju föööööör söt!!

    Saknar monasuniversums lilla Nisse i listan, han förekommer ju relativt flitigt på bild i hennes blogg.
    Voff!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.