Ett högklassigt citat av Sveriges mäktigaste affärskvinna

På tal om flytt och resor. 28 år tog det för mig att gå från höghusen i en stökig förort till Stockholm till att själv köpa mig drömhuset på Lidingö. Det är en snabb resa att göra! Säger man klassresa fastän jag själv inte har gått klart gymnasiet?//Isabella Löwengrip

Säger man klassresa fastän jag själv inte har gått klart gymnasiet?
Menar Isabella att man inte kan göra en klassresa om man inte gått klart i alla skolklasser?
Tror hon att klassamhället har med skolklasser att göra? (Ja, att åka med skolklassen till Gröna Lind är en klassresa men knappast den Isabella syftar på här)

Ja, Isabella – du kan göra en klassresa utan att ha gått klart gymnasiet – dock vet jag inte om jag håller med dig om att du gjort en –  men av det här resonemanget vill jag rekommendera följande:
GÅ KLART GYMNASIET!!!!!

Isabella är inte överklass – hon är nyrik.
En jävla skillnad.
Jag undrar om det går att muta sig in i adelskalendern?

170 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Eller tänker hon att klass och utbildning hör ihop? (Vilket det i viss uträckning säkert gör, men de är ju inte direkt sammanbundna). Väl?

      Nyrik var ordet. Finns ju flera begrepp som ”klass” står för och en av dem är stil och smak. Där har hon inte lyckats. Och klass som i skolklass har väl gått sådär. Så återstår klass som socialgrupp. Frågan är var nyrika och outbildade passar in..? Någon?

        De passar in i Marbella… 😉

        Människor med klass, skryter inte öppet om sitt liv och vad de äger. Hon är fortfarande nyrik och möjligen i socialgrupp 2.
        Den som vinner 100 miljoner på Lotto, gör ingen klassresa. De är bara nyrika och kvar i samma socialgrupp och har inte gjort någon klassresa alls.

          Träffade en snubbe i vintras som fick 1,2 miljoner på en försäkring från sin avlidna fru, han jobbade själv som taxichaffis och kommer från typ arbetarklass. Jag själv är uppvuxen någonstans i övre medelklass I guess men vet inte vad jag räknas till nu när jag knarkat bort alla pengar jag ärvt, har KF-skulder, suttit inne och får under min arbetsträning upp till 100%, ekonomiskt bistånd.

          Never mind, när jag inte ville träffa honom mer (typ i samma sekund som jag fick reda på att hana fru dött två månader tidigare i cancer & han hängde på Tinder?) kontrade han med att såna som är i hans klass ändå ser ner på såna som mig från lägre klasser. Skrattade länge åt att en taxichaffis trott sig gjort en klassresa på en milles försäkring (inget fel på taxichaffis såklart men så verklighetsfrånvänt av honom att ens tro det).

            Hu vilket as…

            Fast nånstans är det väl inte helt uppåt väggarna att ifrågasätta någon som är kriminell, fast hos kronofogden och lever på bidrag? Ni båda låter som underklass även om du är uppväxt i övre medelklass. Det hör inte till övre medelklassen att leva så där. Man kan göra klassresor åt båda håll.

        Nyrika äter iallafall inte majs på burk. Hemmafrun Petra House of Philia, urk.

          Tur att jag inte är nyrik, jag brukar äta majs direkt ur burk! ?

          Vilken majs äter de?

            De har väl egenodlad ekologisk majs som särskild personal tar hand om? Vet väl alla?! 😉

              Och nu kan hon äta lyxmajsen på nya lyxiga jultallrikar ?

          Tur man inte är nyrik ?? Älskar majs på burk, men endast eco såklart ?

      Tänkte också så. Att hon tänker att överklass har hög utbildning.

        En kan ju ha olika kapital. Ekonomiskt kapital, kulturellt kapital, socialt osv…

        Även om du är luspank o hoppa av gymnasiet kanske du fått lära dig hur man beter sig inom överklassen, har de rätta referenserna osv..

          Exakt. Att tillhöra överklassen handlar definitivt inte endast som ekonomiskt kapital. Det handlar mycket om habitus och som du säger kulturellt och socialt kapital, detta eftersom det är så mycket mer värdefullt en de ekonomiska kapitalet. Vi vet alla att de funnits adelsfamiljer som varit lustpanka men ändå tillhört överklassen, varför? Jo på grund utav sitt övriga kapital. Fördelen med detta kapital är ju att det ofta genererar i ett ökat ekonomiskt kapital.

      Fast så är det ju att har du mycket pengar kan du komma in bland överklassen. No problems.

        Knappast. Möjligen om du är den som bjuder på allt så fattigadeln kan äta sig mätt… ?

        Beror väldigt mycket på. I England är det iallafall så att du aldrig riktigt kan bli överklass, det är något du föds in i.

        https://youtu.be/HDw33iLMKS8

        Tycker det här klippet med Jan Guillou är rätt kul, kanske Blondinbella kan lära sig lite av honom??

          Hahaha, avsnittet om bilar var ju lite roligt. Med tanke på att både Hajen och Bella verkar ha en faiblesse för Bentley ?

          Kul att Hermès var tillåtet för överklassen.
          Då kommer nog även Hermine Hold att omfamnas av överklasskvinnorna.
          Men annars så verkar Bella bryta mot de flesta av överklassens regler.

          Exakt så är det!

    Jag döööör vad (oavsiktligt) rolig denna mäktiga Affärskvinna är. Snart får hon väl till det att hon och syskonen gick barfota och hungriga också.

      Vi är nästan redan där. Maskrosbarn som fick ta hand om sina 4 syskon själv som tonåring, fick skrapa is från bilrutan och äta snabbmakaroner. Stackars barn…

        …och varje fredag bullade deras mamma upp ett rejält fredagsmys. Ack, denna misär.

          Jag läste först ”fredagsstryk”…
          Det hade passat bättre in i Bellas beskrivning av den misär som rådde i barndomshemmet 🙂

            Man fick ju vara glad om man överhuvudtaget fick nåt fredagsmys!! Förlåt men så otroligt fånigt.

      Och bodde i en skokartong mitt på motorvägen… ??

        Käkade en näve kallt grus till frukost!

          Drack vatten ur pölarna på marken för att få i sig vätska.

            Vattenpölar, vilken lyx. Själv gick jag upp innan jag gick och lade mig.

              Försök säga det till dagens ungdom! De kommer inte tro dig!

                Hahaha. Tänker alltid på den sketchen när Bella berättar om sin barndom:)

    Märks att hon inte gått klart gymnasiet iaf. Typ jämt

      Verkar ju gå bra för henne ändå kan jag tycka 😉

        Tajming (ett av bellas tiotusen favoritord) + luftslott

    Hon syftar väl på att ”klassresor” ofta definieras av att gå från en arbetarklassfamilj, utbilda sig, få en akademisk utbildning och på så sätt byta samhällsklass.

      Ja, det som kännetecknar efterkrigstidens (socialdemokratiska) politik i Sverige
      Den generation som föddes efter andra världskriget (1945-55) var den generation som fick alla möjligheter till utbildning och jobb i princip oberoende av föräldrarnas bakgrund och ekonomi. Det är vad man menar med klassresa alltså att man klättrar från en socioekonomisk nivå till högre nivå(er). Gärna kombinerat med bostadskarriär också.
      I Bellas fall tycker jag att det är svårt att se hennes utveckling hittills som en klassresa. Hon har skaffat sig ekonomiska resurser genom att utnyttja möjligheterna att tjäna pengar på sociala medier så i ekonomisk mening har hon avancerat. Men i strikt sociala termer tycker jag det verkar som hon inte rört sig så mycket från den sociala omgivning som hon föddes i. Det var ingen arbetarklassfamilj och det var ingen misär även om Bella försöker få det att framstå så.
      Som någon kommenterade på Bellas blogg:
      ”You can take the girl out of Jakobsberg, but you can’t take Jakobsberg out of the girl”
      Bra sammanfattat. Bella blir inte förvandlad för att hon köper hus på Lidingö. Det krävs mer än så.

      Fast fortfarande är ju inte hennes föräldrar arbetarklass? De var väl väldigt unga när de fick henne och hade helt enkelt inte hunnit utbilda sig ännu.

        Det sa jag inte heller. Bara att det är den typen av klassresa Isabella syftar på, och inte en bussresa till fjällen.

          Jag tror ingen trodde hon menade klassresa a la skola 🙂

        Båda föräldrar är akademiker.

    Håller helt med om att hon inte har gjort en klassresa om man utgår från hennes uppväxt/barndoms status till idag. Men det finns ju flera klassresor. Hoppas på att du, och andra, som drar pararellen till klassresa som görs inom skolan bara försöker vara roliga på hennes bekostnad….

    Klassresa menas ju till en högre social klass. Oftast är det förknippat med högre utbildning. Främst när begreppet börjades användas.

    Sen hatar jag begreppet ”nyrik”. Det om något säger ju att det finns ett visst sätt att vara på om man har pengar/högre status inom en viss social klass. Enda anledningen till att s.k. nyrika människor vill bete sig på ett visst sätt är ju just pga statusen som de ”ärvda statusmänniskorna” har. Just IL tycks älska att provocera och vill framstå som att hon är så viktig att hon kräver ett helt team, men ärligt talat, så lever ju många kända människor. Även om de nu är ”mer kända” (också viktigt att skilja på) och därmed inte ”skryter” om det så är det ändå eftersträvansvärt och ses som en självklarhet. När någon tar hand om sina barn själv, fixar sitt eget hår och smink och allt vad det är, så anses den personen vara ”ödmjuk” och att ha ”fötterna på jorden”. Så himla skevt. Hatar verkligen ordet nyrik. Usch.

      Nu finns dock begreppet nyrik… Inget fel på att vara (ny)rik, men själva ordet syftar ju på en person som nyligen har blivit förmögen och visar det genom ett dyrbart men okultiverat levnadssätt. Och det är detta okultiverade och skrytsamma levnadssättet som de (gammel)rika ogillar. Därför säger jag att de nyrika passar in i Marbella där de kan flasha sina bilar, lyxklockor, märkesväskor etc. På de orter där de (gammelrika) håller till, säger ej vilka då jag håller till där själv som nyrik (!), visar man inte upp sin förmögenhet på samma skrytsamma sätt utan ligger lite lågt. Deras förmögenhet är ärvd/nedärvd, så de tänker inte ens: Titta på mig! Kolla vad många ”tjänare” jag har och vilket fint hus jag köpt etc.

        Jag förstår precis. Tycker beteendet är.. irriterande? Men inte märkligt. Man visar helt enkelt upp att man har de där pengarna och därmed kan ha en viss livsstil, som man inte längre har. Det jag menar är att ordet nyrik säger något om att det är skillnad på de som skapat sig en rikedom själva och de som ärvt sin rikedom. Det är lite finare att ha varit rik i generationer, helt enkelt. Numera menar väl gemene man det du skriver men ordet uppkom för att särskilja de ”riktiga” rika och de nya rika.

          Att man nu har en livsstil som man inte hade tidigare, menar jag.

          Tillägger också att de som varit rika i generationer inte tänker ”se på mig” eftersom det är en självklarhet för dem. De vet ju inget annat sätt. De vet att människor redan vet om att de har pengar.

    Skulle gärna vara nyrik. Nu är jag bara gammelpank.

      Ha ha, eller hur! ”Nyrik” är väl ändå bättre, större chans att du tjänat ihop dina pengar själv än ärvt det av mamma och pappa?

        Verkligen!

        Jag tycker också det. Är så trött på alla som måste påpeka att ÄKTA överklassmänniskor minsann inte pratar om pengar eller beter sig som att de är bättre än andra. Det finns det massor som gör. Så löjligt att dessa människor ses som finare för att… de inte har jobbat ihop sin förmögenhet?

          Också underförstått i ett sådant resonemang är att överklass är eftersträvansvärt. Jag vet inte jag, mina fördomar (notera att jag skriver ”fördomar”) om överklass = borgare med klassförakt vars motto är ”man är sin egen lyckas smed” och som tror att folk är fattiga för att de är oföretagssamma och lata.

        Helt rätt. Tycker dock det är rätt tröttsamt när man måste flasha sina pengar hela tiden och verkligen banka in i folk – titta vad mycket pengar jag har. Vilket jag antar är vad folk reagerar på hos Isabella också. Hon jobbar verkligen hårt på att folk alla att fatta vad onödigt mycket pengar hon har och vilka onödiga grejer hon insisterar med att lägga dem på. Det är i mitt tycke ett jobbigt beteende som jag inte skulle orka med från nån i min nära omgivning. Det tyder på att man övervärderar materiella saker och har någon form av mindervärdeskomplex som man måste väga upp för, eller att man är så ytlig att man inte har nåt annat att prata om.

        Problemet m nyrika är att de hela tiden ska poängtera att de har pengar och det kan tex ta sig motbjudande uttryck som att man kan uppnå det mesta med lite sedlar i handen, eller att ett hotell för 10.000 per natt inte är tillräckligt hög standard numera. Det blir helt enkelt vulgärt

          Fast man kan ju uppnå det mesta med en bunt sedlar i handen och en viss standard borde man kunna begära av ett hotell i den prisklassen, så jag förstår inte din poäng

            Ok poängen flög över ditt huvud men det är lugnt 🙂

      Gammelpank! Det är ett ord jag vill ha in i ordlistan. Bästa jag hört idag 🙂

    Känns som om åren mellan hennes födelse och att hon flyttat hemifrån mer tillhör hennes föräldrars klassresa än hennes.

      Håller verkligen med! Hon har ju bott i innerstan sen hon var 14?

        Ja, så har det ju framstått tidigare men nu låter hon alltså avslöja att hon i själva verket bott i slum under 28 svåra år av sitt liv! Fyllde hon inte 28 typ förra veckan? Tur att den arma kraken lyckats kämpa sig upp ur misären sedan dess ???

        Är fullkomlig övertygad om att hon/teamet saltar och ändrar Isabellas levnadshistoria in absurdum på detta uppenbara vis just för att skapa friktion och hålla intresset kring hennes persona levande. De är inte dumma där borta på team Löwengrip. Alla fattar ju att det är bull, så diskussionen om hennes liv kommer som ett brev på posten. Om några år kan vi nog läsa att hon föddes i en kartong på en parkering i Alby 1990, uppfostrade hela syskonskaran parallellt med att hon var ensamstående mamma till G och S och bara nyligen lämnat höghusen bakom sig.

        #kämpa #maskros

    Alltså, det enda hon vill få fram är att hon tagit sig så ”långt” utan att ha gått gymnasiet 😉

      Precis, tolkar det som hon ”var för smart” för skolan. Lek med ordet bara för att få in så mycket skryt som möjligt

      I Framgångspodden var hennes tips att bara köra på med sin idé, utbildning var inte viktigt. Hon verkar tänka: Varför gör inte alla så? Hon glömmer bort att hon är beroende av utbildade människor som kan ekonomi, IT m.m.

    Arbetslös/sjukskriven = minst 20 tusen??

    Jag har då fn aldrig fått några 20tusen som arbetslös..
    Har man soc så har man 3600:- som ska gå till mat, kläder och privata räkningar såsom mobil och internet..

      Sjukpenning (för mig): ca 7000.

      Det står ju att det är genomsnittet inte lägsta nivå…

      Det är ju en genomsnittlig inkomst. Många har ju mycket mer än er under en sjukskrivning eller arbetslöshet eftersom man inte är borta från arbetsmarknaden särskilt länge och är kvar på de högre ersättningsnivårerna. Om jag blir arbetslös i morgon har jag kvar 90% av lönen tack vare A-kassa och inkomstförsäkringen och har det under något halvår i alla fall.

    Hahaha jag undrar om hon fattar hur rolig hon är? Och jag undrar om hennes okunskap (?) om vad en klassresa innebär beror på att hon så blind för hur samhället ser ut utanför hennes lilla bubbla att begreppet samhällsklass är helt främmande för henne?

    Finns f-n ingen som tjatar om samma saker (dvs sig själv) så mycket som hon, det borde hon väl kunna få ett pris eller diplom för snart?! Ihop med den som skriver bloggen..

      OK Linda…kan det kanske bero på att det är hennes blogg du läser…?

      Jo CamCam tjatar fan mer om Bella än Bella själv…

    Men hennes pappa är ju jurist och hennes mamma forskare (om jag minns rätt?). Fine, de var kanske studenter när hon var liten, men hon kommer fortfarande från ett hem med högutbildade föräldrar med förhållandevis goda inkomster. Det är inte som att hon kämpat sig upp från noll. Hur många gymnasieelever kan få jobb på pappas juristfirma? Den möjligheten innebär både ett ekonomiskt och ett kulturellt kapital. Jag säger inte emot att hon kan ha haft en kämpig uppväxt på andra sätt, men knappast på ett sätt som innebär en klassresa.

      Amen.

      Hennes pappa hjälpte henne dessutom med finansiering i hennes bolagsbyggande. Frågan är om det hade blivit så mycket framgång för Isabella utan det.

        Hon är som Trump, ”It has not been easy for me. And you know I started off in Brooklyn, my father gave me a small loan of a million dollars.”

        Jag började läsa Bellas blogg när jag var 14-15 (12 år sedan), och hon var 1 år äldre. Jag såg hennes livsstil och avundades den (jag växte upp fattigt i ett hem med misshandlande förälder). Säger inte att jag tror att hennes liv var så perfekt, men det verkade ändå stabilt på många sätt.

          Hoppas du har ett bättre liv idag ❤

          Jag växte också upp i ett hem där det förekom våld, och det påverkar ens själ på så otroligt många sätt.

            Samma här! Därför blir jag fullkomligt tokig när såna här beskrivningar ges. Visst finns det olika grader i helvetet och alla har sina sorger men hennes uppväxt, nej det går liksom inte att jämföra med våld, missbruk, övergrepp och vanvård som många barn utsätts för. Bella är totalt verklighetsfrånvänd och dra åt skogen ni som nu kommer säga att jag inte har nån aning om vad Bella egentligen varit med om… TRO MIG hade hon utsatts för något liknande hade hon basunerat ut det för längesen. Hon har sålt ut hela sig själv och lite mer därtill. Hon borde skämmas! Man är inget maskrosbarn för att man vuxit upp i Jakobsberg eller har föräldrar som till viss del kanske ”misslyckats” på olika plan (läs den återkommande incidenten med pappan och tvättstugan). Så Trött på denna strävan efter pengar och status! Det handlar inte om jantelagen eller om att vara lagom. Det handlar om att många faktiskt ser att det hon hon försöker förmedla är missgynnsamma ideal.

            Tack så mycket det har jag verkligen 🙂 Jag hoppas att du har det bra också ❤️ Det gör det absolut… Det hjälper att veta att det finns folk därute som förstår precis ❤️

      Sen tänker jag på att hon bott i Jakobsberg, visste inte att det var något ”dåligt”. Aldrig sett jakobsberg som det, plus hon flyttade väl till innerstan tidigt?

        Söderhöjden är väl inget vidare område men Berghem/Polhem är ju villaområden där de mestadels bor vanliga Svensson/medelklassfamiljer. Kallhäll som ligger i avslutning me de är ju mycket äldre människor, yngre me medelinkomster och barnfamiljer. Alltså väldigt ”vanliga” områden

      Hennes mamma har ju tagit examen från universitet och pappan är jurist. Inte slummiljö per definition.

    Coolt. 28 år liksom.
    Jag var 12 när jag gjorde en klassresa på hela 15 mil. Vi åkte till Boda Borg i Skellefteå. Inte illa för nån som kom från bushen. Sen gjorde jag ytterligare en klassresa när jag var 18. Då åkte vi till New York. Isabella tog sig bara till Lidingö… Tänk hade hon gått gymnasiet, då hade hon faktiskt också kunnat ta sig till New York.

    …..

    Denna kommentar sponsras aav ironiklubben.

      ???

    Perfekt exempel på problemet kunskapsförakt (visst är den skrämmande!?) och en direkt hint till det nya samhället med illustration lånad från det enda sunda mediala motgiftet jag känner till
    Det på en bloggbevakande sajt. Jag får lite hopp

    28 år? Så direkt när hon föddes så började klassresan? Jag är dålig på matte och siffror men detta…?‍♀️

      Hahah! Gillar detta synsätt. Mina föräldrar var också fattiga när jag föddes, pga att de inte hunnit plugga färdigt, de hade examensarbetet kvar. Ska genast börja se min resa från fattigt spädbarn i ärvda kläder till förskolebarn i villa med Polarn och Pyret-kläder som en stor personlig prestation! Vilken klassresa, in med det på CV:t!

    ”Isabella är inte överklass – hon är nyrik.
    En jävla skillnad.”
    Så jävla ofräscht inlägg. Ert hat till Isabella hindrar er verkligen att tänka rationellt. Faktiskt framstår ni som lite dumma, snarare än Isabella. Kul att se att isf ett par stycken här över har fattat.

      Hajen är det du?
      Du är också nyrik va?

      Det stämmer ju. Hon beter sig nyrikt.

      Men det är ju precis vad hon är. I begreppet Nyrik ligger det att man har ett behov att berätta hur mycket pengar man har, vad saker kostar, påpeka att man åker business etc. Kollar man upp ordet Nyrik i ordboken står det nog faan Isabella Löwengrip där!

      Jag håller med, men inga inlägg om Bella håller någon som helst klass. Så fånigt med alla kommentarer om vad ”tokiga Bella” har hittat på och sen är det hon som skrattar hela vägen till banken. Skämskudde deluxe

        Men är det så att bara för att man skrattar hela vägen till banken ska man aldrig bli ifrågasatt?
        Kejsaren är naken. Eller kejsarinnan då i detta fallet.

        Gunilla, är det du?

        Men snälla du. följ inte Isabella längre då, om du stör dig så på henne. Hon är otroligt smart den tjejen. ni glömmer att hon tjänar pengar på att exponera sig och hon vet vad folk vill läsa om.

    En som är nyrik är väl typexempel på någon som gjort klassresa? Vuxit upp fattigt men utbildat sig och nu har ett bra jobb och bor i ett finare område, utan utbildade förändrar.

    Håller med om att IL inte gjort en klassresa men att i nedlåtande syfte kalla henne för nyrik istället känns inte som ett klockrent motargument.

      Nej, en nyrik person har snabbt tjänat mycket pengar och beter sig på ett visst sätt. Ofta som att pengar och status utåt är det viktigaste i livet. Med andra ord, exakt så som Blondinbella gör.

      Det är inte bara ekonomiskt kapital som förknippas med klass utan även socialt och kulturellt kapital. Iaf det sistnämnda saknar Isabella typ helt. Och när det saknas, tillhör man inte nån övre klass hur mycket man än själv vill.

    Jag tyckte att denna kommentaren på Bellas blogg sa allt:
    ”Du har inte gjort någon klassresa.
    Men du har gjort bra omskrivningar av din uppväxt.”

      Undrar varför den kommentaren gick igenom på hennes blogg ändå. Jag har kommenterat kritiskt nån gång och då gick det inte igenom.

      Hur kan du eller nån annan bloggläsare veta mer om hurdan uppväxt hon hade än hon själv? ? Hur kan ni tro er veta att hon ”ljuger”? Härregeud så patetiskt.

        Hon ljuger eftersom som hon ändrat historien femtioelva gånger under åren. Inte allt kan vara sanningen…

          Men bloggläsarna vet alltså vilken version eller vilka delar som är sanna?

        Tidigare har hon hyllat hennes uppväxt, hur härligt allt var med semestrar i USA för att besöka nöjesfält osv.

        Tja, endast en av alla hennes versioner kan ju hur som helst vara sanningen.

      Ja! Jag skrattade rakt ut när jag läste den.

    Hur kan nån som trots allt har sån framgång som hon har/haft vara så korkad? Är nog jag som är korkad för jag förstår inte det . Folk runt henne måste ju ha roligt bakom ryggen ??på henne? Hon yttrar ju sig som en total världsfrånvänd individ. Någon måste väl nå fram och få henne att förstå att hon är ett levande spektakel. Jag får inte ihop det.

    Hittade en gammal intervju med Bellas mamma i Amelia. Om hur det är att vara Bellas mamma. Hon säger ”Som mamma kan man ju bli enormt upprörd bara någon går på ens barn. Isabella har hånats öppet i media och det har skrivits rena lögner om henne. Det är svårt att vara mamma då.”
    Måste vara ännu svårare att vara mamma när ens eget barn ljuger och skriver om sin uppväxt helt plötsligt.

      Hon har verkligen lagt fokus på en ”tuff uppväxt” på senare tid – undrar vad hon smider för planer med det här?

      Tror inte att NÅGOT hon skriver är random! Allt är noga uttänkt, inte en enda bokstav känns äkta typ.

    Amanda Lundgren gör alltså en sponsrad serie av AK Nygard där hon visar sin resa till opererade bröst.. samtidigt bjussar hon på ek rabattkod för gratis konsultation. Tjejen är 19 år och hennes följare är nog majoriteten småtjejer, suck alltså.

      Men Gud hur ser hon ut? ? Hittade en osminkad bild på henne och hon är ju jätte söt egentligen!

    Orkar inte.

    Snälla skriv om Amanda Lundgrens bröstförstoring, hon skriver själv att hon inte vill uppmana till att folk ska operera brösten men gör en serie på 8 delar där hon har med en rabattkod på gratis konsultation. ?

      Nej snälla, uppmärksamma inte det.

    Den damen lever verkligen i sin egen förträfflighet. Till varje pris. Tycker att hon är och uppför sig smaklöst och borde skaffa sig en ”head of käft”
    Varför är det så viktigt för kända att hävda sitt maskrosepitet? Är det ett tecken på någon slags abnormitet eller ett besittande av superkrafter?

      Head of käft 😀
      Gärna för länge sen!

    Rätta mig om jag har fel. I min värld ( 70-talare) så är ” nyrik” ett epitet på en människa som fått, på ett eller annat sätt, mer pengar än de kan hantera på ett snyggt och oskrytigt sätt. Det köps och slösas på ett huvudlöst vis, samtidigt som de ständigt påpekar vad de köpt och jämför sig alltid med de som har det sämre. Det hör även till att de tycker de är bättre och smartare än alla andra. Brackiga helt enkelt! ? De talar ofta om sig själva som tillhörande överklassen. Vad överklassen anser förstår de inte alls. ?
    Helt klart ett negativt nedsättande uttryck.

    ”Klassresa” är väl när man utbildat sig och bytt ut sina grundförutsättningar genom arbete och karriär. Iof pratade man förr om både män och kvinnor som gjorde klassresor genom äktenskapet.

    Vem IL är? Vet verkligen någon, inte ens hon själv, vem hon är och varför?

    //aoM

      Tycker hon stämmer in på din beskrivning av ”nyrik”

    Pappan bolagsjurist, fixade lägenhet i stan. Är det någon som tror att Isabella har bott på Sångvägen, klassresa ????

      Hon är om jag minns rätt uppväxt i Skälby, dvs inte ens Jakobsberg utan kommunens finare del 😉

        Första åren bodde familjen i Jakobsberg men när föräldrarna separerade och pappan flyttade till stan så flyttade mamman och barnen (alltså Bella och Daniel) till ett radhus i Skälby.
        Bella gick i Skälbyskolan men när hon skulle börja i högstadiet så flyttade hon till pappan i stan för att kunna börja på Vasa Real. Antar att hennes halvsyster Julia var några år då så det kan ha påverkat beslutet att flytta till pappan.

    Total OT but who even cares….

    Att läsa igenom Öppet Spår är fan ”suicide inducing” när man ser vad alla cyniska svenskar anser om att skaffa barn. När du är ensam och gammal på dödsbädden kan jag lova dig att du fan inte bryr dig om koldioxidutsläpp. Ha lite livsglädje för fan. Jag kan starkt rekommendera er i kalla norden att resa lite! Det svenska samhället är har fan inte mycket att erbjuda längre (förutom en mysig våldtäktsstatistik och den här jvla konstanta gnällande om oväsentliga saker).

      Då vet vi.

      Hahaha ok.

      På tal om gnäll.

      Har du barn borde du verkligen tänka på koldioxidutsläppen helst innan dödsbädden. Det är senare generationer som kommer få ta den största smällen. Om man får vara så gnällig ❤️

      Du gnäller om gnäll? ?

    Hon är rik (I guess?) men klassresa? Hon skryter om hur mycket pengar hon har, vad hon har köpt, vad hon ska köpa, hur lyxiga hotell hon bor på, att hon gärna mutar sig fram och köper varenda konstig liten tjänst som går att hitta och att hon minsann ska ha en privatjet snart. Är det klass? Jag trodde att de som tillhör den ”riktiga” överklassen bara lever ett allmänt lyxigt liv med ”rätt” märken och livsstil men utan att vifta folk i ansiktet med det. Sen kan de säkert vara lika dryga som Isabella men jag trodde det klassades som ofint att öppet skryta och poängtera vad man köpt och hur mycket pengar man har? Men jag är inte överklass så vad vet jag.

      Glöm inte båt och pool också! Viktiga statusmarkörer i Isabellas värld ?

      Lika stillöst som House of Philia Petra. Med sin mans pengar kan Petra köpa en jävla massa inredning, krimskrams och en ny plasticfantastic mammakropp men den damen kan aldrig köpa sig klass.
      Att skryta som hon är INTE överklass.

      Hon kommer få svårt att accepteras på Lidingö. Där har folk råd att betala för sitt leverne, Isabella är sponsrad.

    Begreppet ”nyrik” (nouveau riche) är en benämning på sådana som blivit rika under sitt liv och då företrädesvis genom att vara ”self made”.
    Ursprungligen så användes begreppet ”nyrik” och ”nya pengar” i nedsättande bemärkelse av den brittiska aristokratin och senare även av den amerikanska ”adeln” t ex familjer som Roosevelt, Astor och Du Pont i förhållande till alla nyrika som senare skapades av framstegen inom industri och finans t ex Rockefeller, Getty och Carnegie.
    Motsatsen mellan ”old money” och ”new money” är levande även idag och odlas företrädesvis av dem som just har många generationers välstånd och förmögenhet i släkten. Det anses vara särskilt förpliktande att ha ”old money” och i synnerhet om det kombineras med adelskap (noblesse oblige). Då ska man hålla en låg profil, inte tala om pengar och aldrig flasha sin förmögenhet eller offentligt uppvisa dyra vanor. Motsatsen till nyrika alltså 🙂

    Head of smartthinking och Head of smartmanus hade nog ledigt då kan det slira lite kanske?

    En stökig förort var det knappast när Bella bodde där, o verkligen inte i hennes område.. sen flyttade ju hennes familj vidare till en finare förort när hon var typ 6 ? att det sedan blivit en stökig förort (där hon bodde som ett litet barn) i vissa områden sådär 22 år senare kan hon väl knappast använda sig av? ?

    Bella provocerar mer en vanligt senaste veckorna. Måste vara ny produkt på väg

      Väldigt många teasers för Hermine Hold på Insta och varje dag massor med reklam för Löwengrip och Nordic Tech House.
      Bella är väl helt enkelt beroende av att många läsare hela tiden kollar hennes sociala medier. Ingen går ju in på hennes blogg eller Insta enbart för att se reklamen utan hon måste ge följarna en anledning hela tiden att kolla vad hon har för sig och vad hon säger för konstigheter.
      Precis som en kvällstidning som hela tiden måste sälja sina lösnummer på intressanta nyheter som läsarna vill betala för 🙂

        Japp, sånt är influencerns jobb!

    Hon är så ojante man bli!
    Hon ska vara och visa sig stolt över det hon åstadkommit, men hon har ett skrytsamt sätt att vara som saknar all klass.
    Att vara ödmjuk inför livet och uppskatta det man har är inget för henne.

    Hon går i sin egna lilla bellabubbla och tror att hon är den mest lyckade kvinnan i Sverige, men sann lycka går ej att köpa för pengar. Att ha det bra ställt underlättar livet och gör en lycklig självklart men till en viss gräns. Läste att om man tjänar 40 000/mån är man som lyckligast, tjänar man mer därefter blir man ändå inte mer lycklig.

    Jag är själv ekonomisk oberoende. Har tagit mig många år att nå dit jag är idag. Men det är inget jag skryter om inför andra och jag jobbar ändå som vanligt och är samma person oavsett hur mycket pengar jag har.
    Att måla upp sig som rik är inte mitt mål i livet men det känns väldigt typiskt för Bella.

    Att visa sig rik verkar vara hennes största egoboost.

    Kan hon hålla klaffen om allt vad klassresor heter? Hennes föräldrar har eventuellt gjort en klassresa, men hon själv har det inte!
    Bella verkar tro att det finns typ underklass och överklass, att alla som inte hade stor villa och båt tillhörde underklassen och nu när hon köpt sitt skrythus så har hon bytt upp sig till överklassen. Hon behöver vakna om hur vissa har det. Själv har jag två föräldrar som kom som flyktingar på 80-talet, utan högre utbildning, som slitit inom industri tills de var 63, därefter blev förtidspensionärer och numera är fattiga pensionärer.

    Vad är jag om Bella tycker vi hört till samma klass som barn? Jag fick INTE pappas övernattningslägenhet i centrum eller jobb på hans juristfirma, jag fick däremot höra ”Men kommer du verkligen klara det?” när jag ville läsa en jävla A-kurs på högskolan.

    Hon fattar inte hur hon spottar på de som verkligen har kämpat.

      Hon fattar men ski-er i det, exakt detta som hon tycker är kul

    Hahahahaha vilken pajas hon är

    Kan inte begripa att Isabella köpt en väldigt stor villa! Hon är ju aldrig hemma! Jag undrar verkligen hur många nätter hon sovit i den första villan sista tiden, hon bor ju hela tiden på hotell! T o m nu när hennes bohag flyttas till det nya huset, hotell igen, verkar inte ens duga att bo hos Hampus längre.
    Sedan kan jag inte förstå hur hon tycker att Löwengrips produkter är lyxiga. När man tittar på de billiga förpackningar och tråkiga flaskor så får man inte någon köplust. Priserna är absolut för höga! Jag tycker att produkterna i t ex Apotekets eget märke Apoliva känns så mycket snyggare, och känns bättre!

      Det är verkligen mysko med svindyrt hus och nån som aldrig vill vara hemma.. känns som det ligger minst ett luftslott begravet!
      Annars vansinne

    Hon har definitivt ingen klass.

    Det är dels Isabellas konsumtion som gör henne till nyrik. Får in pengar på kontot = måste spenderas och visas upp!

    Hon vill ständigt uppgradera sig!

    Lite OT men håller mig till ämnet iaf. Jag har en bekant som ”leker” nyrik. Stoltserar och visar upp saker som är köpta på kredit. Denna person säger märke på allt mellan himmel och jord och är väldigt tydlig med att säga att det är dyrt.

    Jag själv är uppväxt med att inte skryta men om jag får frågan om vad min bil osv kosta så svarar jag.

    Denna bekant frågade vad jag har i årsinkomst och jag svarade. I och med att denne ställde denna fråga så ställde jag samma fråga tillbaka. Fick svaret: Vi pratar inte pengar i vår familj. Eh wtf??!

      Hahahhah! Hon får nog betydligt mindre än dig!!

    Jakan var inte en stökig förort då hon bodde där. Höghusen hon bodde i är inte ”stökiga” och radhuset i Skälby är medelklass. Överdriv lagom liksom. ?

    Isabella skulle nog mycket väl kunna vara kapabel att försöka muta till sig att (von) Löwengrip är ett gammalt adelsnamn.

      Nä det är det inte, det är taget. Valt för att det ska låta adligt. Bella själv visste ju inte ens vad namnets olika led betydde, höll på och yrade om ”löv” (som i blad) nån gång. ?

      Hade hon varit riktig överklass hade hon vetat vad löwen i hennes namn betyder. ?

        Ja både lejon och grip är två ofta använda heraldiska element.
        Vill minnas att Bellas mormor var den som ändrade sitt namn till Löwengrip och även Camilla alltså Bellas mamma.

    Arbetslös/ Sjukskriven 20 000kr…
    HAHAHA HA!

    Jag har också åkt på klassresa, i grundskolan, mycket trevligt☺️??

    Nja. Isabella och det liv hon lever tillhör väl ändå överklassen. Därmed inte sagt att hennes föräldrar också gör det, vilket talar emot att hon ensam gjort en klassresa. Nyfiken fråga: hur länge är man ”nyrik” enligt er definition? Växer hennes barn upp i ett överklasshem eller är de också nyrika?

      En person kan vara self-made och gjort en klassresa utan att klassas som ”nyrik”. Nyrik är ett beteende och hur man spenderar och ser på pengar. Gillis och Sally kan fortsätta att klassas som nyrika och kommer säkerligen göra det. Men hur det väljer att leva sina vuxna liv kommer nog vara mer avgörande. Rent generellt skulle jag väl säga ca 2 generationer. Skulle inte säga att Kamprad barnen är nyrika direkt tex.

      Överklass har heller inte alltid att göra med hur mycket man har på kontot. Har själv svårt att definiera överklass och då tillhör jag själv den, så ja det är till viss del ganska abstrakt.

      Hon är inte överklass utan medelklass. Medelklassen i Sverige är ju bred så övre medelklass är hon väl. Outbildad dessutom

      Du kan aldrig vara överklass om inte dina föräldrar är det. Du föds in i överklassen alternativt gifter dig in men då är du inte det ”på riktigt”.

    Jag har nog inte förstått begreppet riktigt för jag har tänkt att gymnasieutbildning eller lägre: Arbetarklass & att akademisk utbildning: medelklass. Att klassresa är att man skaffar sig en högre utbildningsnivå än vad ens föräldrar haft. Hon har en lägre utbildningsnivå än sina föräldrar. Pengar i överflöd kan ju iofs göra att man hamnar i överklass, men inte innebära att man gjort en klassresa. Kanske tänker fel här!

    Känns väldigt konstigt att det finns sa manga människor som fortfarande delar upp personer i ”klasser”. Underförstatt sa betyder det ju att om man är ifran en ”högre klass” sa är man överlägsen. Känns sjukt sunkigt. Aldrig har väl nagon pratat om en klassresa till en ”lägre” klass. Ska vi ga tillbaka till borgare och bönder nu när vi ända är i farten?

    Sunkigt gott folk, sunkigt.

      Det är viktigt att prata om klass på samma sätt som det är viktigt att prata om rasism. Strukturerna är tydliga i vårt samhälle och påverkar våra liv och möjligheter. Klart som fan det finns olika samhällsklasser men att man pratar om de innebär inte att man tycker det är ok och vill bibehålla dem. Å andra sidan så bibehåller vi ju dem genom att tex försöka klassa in var Bella hamnar etc. Så du har ju självklart en poäng.

      Vi kan ju inte blunda för något som inte finns. Det är viktigt att synliggöra samhällsklasserna, på så sätt synliggör vi även de växande klyftorna. Så vi måste prata om klasser, för att kunna minska klyftorna. Alla har inte samma möjligheter i livet, inte ens i Sverige. Vi måste prata klass!

        Jag brukar säga att jag gjort en klassresa nedåt. Mina föräldrar har högskoleexamen (de gjorde klassresa uppåt) och jag blev undersköterska efter att ha hoppat av två universitetsutbildningar då de inte kändes rätt och är så nöjd med mitt yrkesval.

    Snälla på riktigt mår illa när den unga damen uttrycker sig och försäljningen dalar 50 pr på hennes produkter ,och skitfula plastiga flaskor och om hon köpt en villa i Nockeby hade jag vart mera imponerad

    Hur mkt pengar är rik?

    Det är ju per definition.

    Bland mina kollegor räknas jag antagligen som rik om jag skulle jämföra bankkonto.

    Sedan är jag rik som har man och 2 barn. Min bästa rikedom ❤️❤️❤️❤️❤️

      Tror nån gammal punkgrupp hade textraden ”tror du att pengar gör dig rik?” och absolut – rik är så mkt mer än mkt pengar 🙂

    OT, men enligt flashback så ska inte familjen Took/Toledano lämna lägenheten förrän juni 2019. Vad kan det vara för en köpare som låter dom stanna så länge?

    Kungens rätt att adla är sedan länge avskaffad, så det enda sättet för Blondinbella att komma in i adelskalendern är att gifta in sig i en adlig familj.
    Och någon klassresa har hon knappast gjort. Hennes föräldrar var/är knappast arbetarklass och bostadsorten spelar ingen roll. Däremot är hon definitivt nyrik och uppför sig som ett skolboksexempel på en sådan.

    Det känns som att jag har gjort en större (klass)resa än Isabella, som det första barnet av sex (faktiskt den första av alla i familjen, från mor/farföräldrar och ner till mig, den lilla sladdisen) att studera vidare på universitet i min familj. Ett steg som är svårt för många att förstå och som tyvärr möter motstånd – att lämna den bekanta sfären och skaffar sig mer bildning än någon annan i familjen är inte helt lätt att acceptera och/eller förstå.
    Det känns som en mer omfattande resa än den Isabella har gjort.
    Sen har hon ju lyckats i livet, inget snack om den saken. Men jag har bara svårt att imponeras då så många klarar av, i mitt tycke, större utmaningar än vad hon har gjort.

    Att hon fortsätter påstå att hon inte gått ut gymnasiet är ju rätt märkligt också, finns ju inlägg på hennes egen blogg om hennes student.

    https://www.isabellalowengrip.se/2011/06/02/studenten/

    Och här skriver hon om den svindyra studentpresent hon kommer få av sina föräldrar, en Omega klocka. Inte så mycket förort maskrosbarn över det 🙂

    https://www.isabellalowengrip.se/2009/06/02/en-vecka-kvar-till-studenten/

      Hon närvarade vid studenten men fick aldrig något slutbetyg.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.