Viktor Frisk köper ny pang-lägenhet

https://www.instagram.com/p/BqILX0rhNK9/?utm_source=ig_web_copy_link

Viktor Frisk måste gilla att flytta eftersom det redan är dags igen. 🙂
Han köpte Annica och Marcelos lägenhet i Enskede i södra Stockholm förra sommaren men la ut den till försäljning redan i början av året, och nu avslöjar han att han köpt en ny lya på Adolf Fredriks Kyrkogata – mitt i smeten.
Accepterat pris var 6 200 000 kr men om Viktor betalade det här för att ro den i hamn förtäljer inte historien.

Lägenheten är bortplockad från Hemnet men är du nyfiken på hur den ser ut så kommer här några bilder på den.
Fest hos ”Vikke”!

181 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Fin

    Superkul för Viktor. Men alltså vet inte om jag bor under en sten eller så, men är inte sthlm-priserna typ astronomiska? Alltså 61 kvm för 6 200 000 kr? Då ska lånet betalas och en månadsavgift OCH driftkostnad på det. För en liten lägga på 61 kvm? Ser det likadant ut i gbg och malmö?

      Ja! Köpte en 2a i torsdags för 5,8 mitt i centrala Gbg ? dock lite större än frisks

      Tyvärr ser det ut så. Värderade nyligen min och pojkvännens nyrenoverade lägenhet (3 rok på 78 kvm) till 2.5 miljoner. Vi bor i en förort till Göteborg, då kan man ju tänka sig vad denna lägenhet baserad på storlek och skick hade kostat mitt i stan!

        Tycker förövrigt att personer som är folkbokförda i storstäderna borde få möjligheten att kunna låna högre för att kunna möta bostadspriserna. 4,5 gånger lönen är max man kan låna om jag inte misstar mig?

        Det är lite skevt att en 25 åring i Stockholm som har en genomsnittlig svensk medellön som en 25 åring i exempelvis Jönköping inte kan köpa en lägenhet i sin stad för att man inte kan få högre lån. 25 åringen i Jönköping kan köpa sig en pampig lägenhet mitt i smeten medans Stockholmaren knappt kan få en etta i förorten om han/hon bara får låna 4,5 gånger lönen…

          Tror nog att banken är mer rädd om sina pengar än att folk som inte har råd ska få bo precis var de vill.

            Med rätta. Jag bor också i storstadsregion och vet att det är svårt, både att ens hitta bostad och att vinna budgivning/ få tag på hyres, men att dra på sig skulder som blir svårt att betala när räntorna stiger gynnar ju ingen.

            Är med i några ekonomigrupper på fb och tycker att trenden är att folk har så bråttom. Istället för att målmedvetet spara ihop till kontantinsats så pratas det om husköp, blancolån, komma runt reglerna hos banken.

            ”Precis vart man vill” är väl lite att ta i. Säg att du tjänar 400k om året, en medelSvensson-lön. Banken är villig att låna dig 1.8 miljoner kronor. Det är inte ens i närheten av vad en etta i Sthlm kostar ens 20 min ifrån centrala stan. Det är väääldigt skevt hur bostadspriserna skiljer sig stad för stad. Man skattar olika i olika kommuner, så varför kan inte bankerna ha överseende med de som bor i storstäderna och bli villiga att låna mer?

              Ha överseende med de som vill låna mer? Hur tänkte du? Gränsen för att få låna är satt av en anledning. Inte bara för att jävlas med folk i största allmänhet.

                Ja absolut, men gränsen för lån går inte ihop med hur priserna är satta i storstäder. Funkar utmärkt att låna 4.5 gånger sin inkomst i en mindre stad, men när man inte ens är i närheten av att få en etta ens 20 min ifrån storstan man bor i, då är det ju skevt?

          Buhu, stackars dom som inte får bo i Stockholm.

            Vadådå? Om man är född och uppvuxen i Stockholm med familj och släkt i samma stad, då kanske det känns trist att den enda lägenheten man har råd med pga banken inte lånar mer, är långt ut åt hellskotta. De kanske aldrig får möjligheten att ens ÄGA en lägenhet, bara hyra. Medan ungdomar i mindre städer och samhällen har den möjligheten och mer därtill, eftersom det är billigare för dem.

            Skippa den avundsjuka attityden så får nog både du och folk runtomkring dig en bättre onsdag 🙂

              Haha, ungdomar i mindre städer och samhällen har det lättare?
              Som på Gotland då? Där samma människor som drar upp priserna för dig i innerstaden köper upp gårdar, skolor, bensinstationer och fiskarstugor till priser de lokala ungdomarna aldrig kan tävla med.
              Eller Bohuskusten, Dalarna, Österlen…

                Nu pratade jag dock om lägenheter och jämförde priserna för en ung i Sthlm med en ung i småstäderna. Man brukar väl inte bo på bensinstationer? ?

                  Då får du kanske också jämföra lönerna i Stockholm kontra småstäder?

                  Bensinstationsexemplet är på riktigt, stockholmare som köper och gör om till shabby-chica sommarställen, ett tecken på att marknaden är lite märklig kanske…

                  (Kunde ej klicka på svara på det du skrev så jag svarar här)

                  Jämföra löner? Du verkar missförstå mig. Ett butiksbiträde i en H&M butik i Jönköping tjänar lika mycket som en som jobbar i en H&M butik i Stockholm. Trots detta får de låna precis lika mycket hos bankerna trots att Stockholmarna har fyra gånger så höga bostadspriser. 🙂 Det var det jag ville komma fram till i denna diskussion.

      Jag bor i en förort till Göteborg, tar ca 7 minuter med buss in. Jag köpte min 1:a för 1,4 för drygt 3,5 år sedan. Vet att en tok renoverad 1:a såldes för 2 miljoner för 1,5 år sedan. Men det är orimligt att behöva betala astronomiska summor för att få bo, när man kanske inte varit smart när man var 15 och sätta upp sig i kö för hyreslägenheter om man bor i storstadsregionerna, vet inte hur de ser ut med köerna för mindre städer

        Bor i en mindre stad och det är inte så lätt att få hyreslägenheter här heller. Jag stod i kö i nästan fyra år för att få min lägenhet mitt i stan, det är mycket för att vara här, särskilt då det är en tråkig stad där inget finns.

    Över 6 miljoner kronor för en tvåa ??? Hur jävla sjukt är inte det? Och att folk är villiga att betala sådana summor?!

      Välkommen till Stockholm.

      Här kan man få ett slott för samma pris ?

        Var är ”här”? Vi säljer slott, och de går inte för 6 milj. 🙂

          Var såklart lite ironiskt! ? Hör kostar en liknade lgh en siffra mindre ?

          Jodå, typ Ulricehamn

            Sundsvall, Umeå ja men bra många andra ställen i Sverige… Jorden kretsar inte runt Stockholm! ?

              Fast Umeå har sjukt höga priser på bostadsrätter och även villor. Med tanke på att snittlönen generellt ligger bra mkt lägre än i Sthlm så är det helt sjukt att Umeås bostadsmarknad ser ut som den gör. ?

            Wiho, Ulricehamn-power!

              Jag är där ifrån.

                Jag med!

          Vilka är ”vi” som säljer slott?

            Kanske Residence?
            Eller ESNY?

              Mamma bor i en flygel på herrgård, tre lägenheter i varje flygel och nu har en ny ägare köpt alltihop och bor i stora huset på närmare 400 kvadrat + då sex lägenheter som genererar 24000 varje månad. Alltihop köptes för 7 miljoner och det är en riktigt fin herrgård som ligger vid vattnet och har tillhörande marker. Köparna kom från hus i Danderyd så kan tänka mig att gjorde ett kap trots att de nu bor i en liten håla i östrergötland (vid polismorden i malexander)

                Det jobbiga med den typen av boende tänker jag dock är att underhålla det. Det blir ju sjuk stora summor att renovera och sköta underhållet på de gamla herrgårdarna. Man ska ju alltså inte bara ha råd att köpa stället utan att faktiskt bo där på längre sikt. 🙂

                  Och värma upp det…

              Den som är ute efter något väldigt exklusivt rekommenderas en kontakt med
              Skeppsholmen Sotheby’s International Realty
              Men kolla först i plånboken så du slipper verka dum om du kontaktar dem 🙂

      Man har väl inte mycket till val om man vill bo i Stockholm och vill ha en fin lägenhet i ett fint område. Men sen kan man ju sälja lägenheten till ett förhoppningsvis lika bra pris 🙂 Man förlorar mer på att hyra

        Fast för majoriteten av, även stockholmare, är det inte ett alternativ att köpa något för den summan.

          Å andra sidan kostar det lika mycket att hyra – en månadshyra på 12 000:- är inget ovanligt för en tvåa. I en mer attraktiv del av Stockholm.

            7500 kr för ett kyffe med kokvrå i Rågsved.

            Att låna 5-6 miljoner (beroende på storleken på kontantinsatsen) kostar betydligt mer i ränta och amortering än 12 000 kr/mån. Och avgiften tillkommer ju också.

        Förlorar mer hm nja… Är skönt att hyra och slippa betala för allt annat. Allt är relativt!

          När man gått med vinst på flera hundratusen eller till och med miljonbelopp även efter vinstskatten så ja, då har den som hyr garanterat förlorat mer…

            Nu blir det inte allt vinst… Allt har ett stopp. Så skönt att hyra!

              Skönt kanske, men det är bättre ekonomiskt att köpa om man har möjlighet. Det är pengar som du får tillbaka, en investering. En hyra får du aldrig tillbaka. Så visst att det är skönt och bekvämt, men det har inget med ekonomi att göra.

                Du betalar väl en hyra och ränta för bostadsrätten? Pengarna som vissa amorterar kan man investera i annat. Jag har en månadshyra på 5100 på en stor 3:a och vi kan spara väldigt mycket och lägger pengarna på resor och ledig tid ist. Min syster har gjort bostadskarriär och visst att hon har mycket pengar i sitt boende men hon kan inte göra något för dem, de är bara siffror och hon är låst.

                  Nej hyra betalar man inte men en avgift. Amorteringen gör ju i sin tur att lånet och också räntan minskar. Jag betalar alltså i längden mindre för min lägenhet. Den dagen jag säljer är det pengar jag får tillbaka. En hyra får du aldrig tillbaka, den går till hyresvärden. I en köpt lägenhet betalar du ”till dig själv”.
                  Sen vet jag inte hur du tänker kring att man har mer tid i en hyresrätt än en bostadsrätt. Det är en köpt lägenhet, inte ett hus. Är ju ungefär exakt lika lite underhåll som i en hyresrätt. I värsta fall får du köpa en ny kyl en gång, men det är inte så tidskrävande.

                  Vi har mer tid eftersom kostnaderna är lägre och har möjlighet att vara lediga mer. Hyra, avgift, det är samma sak. Min hyra går också till underhåll av min lägenhet. Jag är uppväxt i först hus och sen flyttade vi till en bostadsrätt och det är verkligen inte bara en ny kyl på sin höjd. Jag fattar mer att man kanske köper ett hus men inte bostadsrätt, det är ingen förutom banken som ändå äger bostadsrätten. Det är bara ett lån på en redan belånad lägenhet.

                  Ok. Du kan argumentera bäst du vill. Visst finns det fördelar med att bo i en hyresrätt, men pengarna är absolut inte en av de. Du går i förlust ekonomiskt av att bo i hyresrätt jämfört med bostadsrätt oavsett vad du säger. Sen kan det ju vara värt det på grund av bekvämligheter, på samma sätt som att en bil kostar pengar som du inte får tillbaka men vissa anser att det är värt det. Jag tänker inte övertyga dig om att ena är bättre att bo i än den andra, passar hyresrätt er så är det toppen. Men det innebär inte att ni tjänar på det ekonomiskt. That’s all.

                  Jag bor större och billigare i min bostadsrätt än vad jag hade gjort i en motsvarande hyresrätt. Det ger oss inte bara lägre månadskostnad, utan också möjligheten att välja var jag vill bo i form av område, läge, planlösning och inte minst interiörmässigt. Jag trivs med den höga standard det innebär att bo i en förening.

                  Men jag är glad att det finns hyresrätter för de som som saknar andra möjligheter (eller inte vill bo i bostadsrätt) och jag tycker det är bedrövligt att de nya hyresrätter som byggs är så fruktansvärt dyra att hyra. Jag kommer att hjälpa mina barn ekonomiskt så att de kan köpa varsin etta, men alla har ju inte den möjligheten och jag undrar hur det är tänkt att ungdomar ska ha möjlighet att flytta hemifrån?!

              Har (som bara ett exempel av många) en släkting som sålde sin bostadsrätt i Stockholm för ca ett år sedan och flyttade till annan ort i Sverige. För pengarna som blev över efter vinstskatten kunde de köpa ett trevligt hus utan några som helst lån och fortfarande ha ungefär två miljoner kr på banken. Så båda arbetar numera halvtid och därmed haft möjlighet att skaffa hundvalp också. Så där man verkligen säga att pengarna kommit paret till gagn ?.

              Allt tack vare vinst från försäljningen.

      Att betala sådana priser är praktiskt taget det enda sättet att få långsiktigt boende i centrala Stockholm. ”Alla” vill bo inom tullarna och då blir det så här. Helt tokigt, har själv en tvåa som är värd lika mycket som ett mindre radhus i min hemstad, jag tänker på det ibland.

        Men det finns väl antagligen en anledning till att du valt den lägenheten och inte ett radhus i din hemstad 🙂 Läget är ju värt en del. Hellre en liten och lite mindre fin lägenhet i ett bra område än ett jättefin lägenhet nånstans där man inte alls vill bo.

        Fast de allra flesta Stocholmarna bor inte mitt i smeten, finns gott om bostadsområden med mer humana priser.

          Fast alla verkar vilja bo vid Humlegården.
          Precis som i New York där alla vill bo vid Central Park men hamnar i Bronx.

    Vill han verkligen lägga ut sin nya adress… okej att det inte är sååå svårt att få redan på en Andreas om man verkligen vill… men känns ju dumt att gå ut med den, kidsen är ju galna idag och förstår ju inte att man inte skall gå hem till folk och ringa på…

    Varför hamnar jag i modd hela tiden?

      Pga av din mail tyvärr. Du behöver inte uppge den. Testa att ta bort den så ska du se att de går igenom.

        Pga av. På grund av av ? Precis som ”flera olika” skrev i de negativa kommentarerna på Bellas blogg som absolut inte skulle köpa några produkter pga hennes ”bristande miljötänk” … oooppps?

    Så kul för honom! Han är rätt ung också, vilken bedrift!

    Otroligt fin lägenhet! Hutlöst pris som vanligt i Stockholm, men sjukt fin och i toppenläge. Hade gärna bott där.

      Det är ingen attraktiv adress. Cool lägenhet dock! Superhäftigt för honom

        Jag anser att det var en bra adress 🙂

        Jag också. Bor hellre i Vasastan än 45 minuter från stan, som idag.

          Visst, Vasastan i all ära men det ÄR ingen attraktiv adress. Adress och stadsdel är inte samma sak.

            Tillägg, det är dessutom mer Norrmalm än Vasastan, vilket drar ner det hela ytterligare.
            Förlåt, men jag är arbetsskadad.

              Måste fråga pga nyfiken! Mitt ex bor på Karlbergsvägen, är det en bra adress? Jag bor själv inte i Stockholm så har ingen koll. Är bara nyfiken ?

                Ja

                Beror på var på Karlbergsvägen och om det är solsidan eller skuggsidan. Precis som Karlavägen och Valhallavägen.

                  Solsidan antar jag. Fan skulle inte gjort slut ? skoja bara hittade ngt bättre ?

              Ja, Adolf Fredriks kyrkogata är Norrmalm – gränsen går ju vid Tegnérgatan.
              Det är med bästa vilja inte ens LITE Vasastads-känsla på Adolf Fredriks kyrkogata i hörnet Luntmakargatan.
              Mörkt och instängt. Trist bakgata helt enkelt.
              Finns egentligen bara en fördel med den adressen och det är direkt närhet till stadens centrala delar dvs jobb, nöjen, krogar, affärer och kommunikationer.
              Bra om man vill utnyttja stadens nattliv och spara in på taxikostnader 🙂
              Se där, hittade en fördel.

    Vilken fantastisk lägenhet! Hade jag haft pengarna hade jag också köpt den :).

    Alltså off topic som fan.

    Hur hittar man en pojkvän om man bor i en mindre stad? Är så trött på att vara singel och här finns ju ingen. Har provat dejta killar som bor ungefär en timme bort, men det blir aldrig till något pga färdvägen. Tips? Flytta?

      Du besvarade din egen fråga.

        Ja du hjälpte iaf inte till. ?

          Nej, det behövdes ju inte. K löste det på egen hand.

            Men varför vara så otrevlig anonym? Jag har dock inget bra tips till dig K, jag har hittat drömmannen i Bali och jag bor fan i Sverige. Fatta grejen, sjukt deppigt… och en flytt till Bali gör man ju inte ”bara sådär”. Men du, GE INTE UPP. Jag försöker tänka så i min sits hahahaha….

              Otrevlig?

                Ja men toooooonen….

                  Du får läsa kommentarerna med en trevligare ton då?

                  Jag uppfattade inte kommentaren som otrevlig. Det är lätt hänt att man uppfattar kommentarer helt fel om man ska börja läsa det med otrevliga toner hela tiden. Ibland är det uppenbart, men i detta fallet tycker jag du är lite överkänslig om du uppfattar det som otrevligt ??

                  I: Den var inte trevlig heller.

                  Haha … ja jag kan ju prova läsa dom till någon uppiggande låt så låter säkert dom mest bisarra kommentarerna trevliga 😉 No offense, men håller med The Real Hmm. Kanske är jag känslig, men själv brukar jag i alla fall ta med en smilegubbe eller så om jag inte vill bli missuppfattad, fast det blir man ju ändå i dagens samhälle så det spelar ingen roll vad fan man gör eller vad man heter eller är för …

                  … det finns alltid någon som stör sig 😛

            Tycker du?

            Själv uppfattade jag att K letade efter andra alternativ till att flytta. Om det nu var det du menade. Hela din kommentar är väldigt oklar och mest troligt inte det som efterfrågade i fråga om uppmuntran etc.

      En timme känns ju inte som det borde vara ett så stort problem om intresset verkligen finns… det kan det ju ta att ta sig mellan två ställen instorstaden oxå…

      Jag sitter mest och undrar nu hur jag ev. Skall lyckas datea en kille som bor typ 25 mil bort med konstiga arbetstider och barn varannan helg ?

        Jag och killen har träffats under 4 år med liknande förutsättningar. Han har barn varannan helg och jobbar de andra helgerna. Vi bor ca 8-9 timmar med tåg ifrån varandra men med en del pusslande så lyckas vi ses ibland ändå?

          Ja, vet ju att det funkar för så många… vi får väl se vad som händer ..

      Hahahha tänkte fråga samma sak ?? så helvetes trött på tinder, skaffade match och ögnade
      Igenom men stängde kontot direkt. Festar man är det ju typ bara bottenskrapet kvar ute. MEN jag har enligt sägnen att plötsligt händer det. (Oftast när man minst anar det) Kanske även oss 😉

        Har inte vågat mig på tinder ens en gång… jag harnågin datingsida jag är med på, men orkar liksom inte direkt leta ( tycker att det är ett knepigt sätt att träffas)
        Men så går det några år mellan daterna oxå ?

      Problemet idag att hitta partner är oftast pga att vi har för höga krav på partnern, eller på oss själva. Eller att man letar på fel ställen.
      Va singel, ha kul, gör saker du gillar så dyker nog den rätta upp ska du se 🙂

      När du hittar rätt kille kommer inte distansen kännas så himla farlig om ni båda är redo för att det kommer kosta pengar och man kommer sakna varandra enormt i början. Min kille bor i Belgien och det funkar utmärkt även fast vi bara ser varandra var tredje vecka. I maj flyttar han äntligen hit efter ett års väntan och HERREGUD vad jag längtar! Kärleken har inga gränser om man inte sätter dem själv ❤️?

    Tycker månadsavgiften är hög med tanke på kvadratmeterpriset. Den borde ligga på ca 3,5’ eller mindre och ingå internett etc.

    (Skulle också fundera på om huset klarat alla senare besiktningar och om de pågår några processer med byggbolaget.)

      Men avgiften ligger ju på 3300kr? Eller ser jag fel? Det är ju mindre än 3500kr 🙂

        Haha, nej det var jag som sett fel och du har sett rätt. ??

          Kors i taket! TRH erkände att hon hade sett fel!

    Grattis till honom ?

    God kväll….?

      Tja

        Hur så? Vad fattas dig?

          Fick inte S hälsa tillbaka? ?

            Klar hen fick. Jag undrade bara vad som inte var så bra. ?

              Det här är det det betyder för mig…

              “Vad betyder tja?

              (uttryck(et) för tvekan) tja, vad skall man tycka?”

                eller tja som i tjena 😉 Tjena som typ hej, hallå.

                  Tjenare Mollberg, hur är det fatt? Hvar är din Harpa? hvar är din hatt? Ach! hur din läpp är klufven och stor! Hvar har du varit? svara min Bror.

                Kanske har du hört talas om homonymer?
                Ord som uttalas likadant, stavas likadant, men som betyder olika saker:
                bär, får, bak, damm, eka, far, gift, halt, sex, var, tiger, tunna, smet, pipa, man, kur etc.

                Oavsett vad du bestämt att dessa ord ’betyder för dig’ så har de alltså i det svenska språket flera etablerade betydelser.

                  Ja det har jag tack. Men denna kände jag inte till. Dessutom är detta slang och det är jag generellt rätt dålig på.

                  Jag har dessutom inte motsatt mig dess betydelse för andra så du kan nu kila vidare och gläfsa någon annan stans.

                  Tjingeling! ??

                  Dålig på 1700-talsslang?
                  Du förstår inte ord som: brillor, taskig, korkad, butik?
                  Dessutom stammar suffixet -is från 1700-talsslang så ord som godis, kändis, kompis etc går bort?

                  Eller slang från tidigt 1900-tal?:
                  bio, buss, fimp, grabb, käka, fika, tjej, kul etc.

                  Du betackar dig all användning av slang?

                  Intressant att du använder ’Tjingeling! som hälsningsfras!
                  Tjingeling är sprunget ur ett sydkantonesiskt uttryck med betydelsen ’på återseende’, uppsnappat av sjömän på 1600-talet.

                  Så ungefär lika gammalt och lika mycket slang som ’Tja!’.

                  Du bygger mig halmgubbar.

                  Det får du ha kul med på egen hand. ?

                  #sistaordet

          Tja -förkortning av Tjena.

            Ok. Har aldrig hört. Är det vanligt? ?

              Ja?!

                Även i tex CamCams hemtrakter i djupaste Småland dvs utanför huvudstadens tullar?

                (Ja det är möjligt att jag bott under en sten ??)

                  Jag bor inte i Stockholm och har aldrig gjort. Hur det är i Smålands skogar får någon annan svara på, just där har jag aldrig bott?

                  Vad är detta ens för diskussion?

                  ’Tja!’ som hälsningsfras är vanligt förekommande sedan länge, också i film, litteratur och generellt populärkultur, och alltså inte platsbundet.

                  SAOB:
                  1) (ngt vard.) ss. (förtroligt l. informellt) hälsningsord vid möte (se d. o. 1) l. inledande samtal l. skriftligt meddelande, ungefär liktydigt med: hej, goddag; särsk. i förb. med dels tilltalsord l. -fras, dels prep. på o. pronominell rektion betecknande mottagaren; äv. dels (numera bl. mera tillf.) i fråga om avskedstagande l. avslutning på samtal o. d., ungefär liktydigt med: hej då, adjö, dels (mera tillf.)

                  Leif Lindgren förklarar, se 00:40:
                  https://www.youtube.com/watch?v=MFmynJjJC1g

                  ciao: Och den mesta pop-kultur i sv är grunden i Stockholm.

                  Ditt utdrag från SAOB säger dessutom ingenting om hur vanligt utrycket är eller var det används så jag fattar inte ens varför du drar upp det. Jag har ju inte motsatt mig att det finns dem som använder det.

                  När jag dessutom läser vidare så är tydligen ”tja” som hälsningsfras en latare varfiant av tjabba och det är något som definitivt kommer från Stockholm så…

                  Undertiden kan du googla rullebör och köra med samma argument om att det är ”vanligt” att kalla det för det och att alla bör känna till det.
                  Och det är inte ens slang vilket både tjabba och tja är…?‍♀️?

                  Ƭĥe real Hmm / 09:47:
                  Vet ju att du står över ordböcker och Svenska akademien! Det är ju sedan gammalt!

                  Vet dock inte riktigt vad du menar med: ’Och den mesta pop-kultur i sv är grunden i Stockholm.’

                  Självklart visar inte ett utdrag från SAOB hur vanligt uttrycket är eller var det används. (Eller menar du verkligen ’utryck’ som du skriver? Utryckningar är ju olika vanligt kanske, antagligen fler på helgerna men jag vet inte, finns säkert statistik.) Hur menar du att vi ska ’bevisa’ det? Nu är vi flera som förstod det än som inte förstod det (bara du), såpass vanligt är det. Själv har jag aldrig bott i Stockholm, och inte i Sverige över huvud taget på ganska många år, men lyckades ändå förstå.

                  Vet inte var du läst vidare, men ’tja’ som hälsningsfras har funnits längre tid är ’tjabba’, så ’ba’ är ett tillägg till ’tja’ och inte tvärtom.

                  Behöver inte googla ’rullebör’ – det _är_ ju dessutom dialektalt och jag känner inte heller någon som inte förstår det ordet så vet inte varför du tar det som exempel? Menar du det är ett ’svårt’ ord? Förstår att du tycker ’tja’ är ett svårt ord, och att du som vanligt inte bara kan säga att du missförstod / inte visste något som för de flesta andra inte bjuder några svårigheter.

                  Vad är det jag ska erkänna jag hade fel menar du?

                  Och att jag missförstod har jag ju redan tillskrivit mig. 😀

                  Och nu kör du vidare med anekdotisk bevisföring. ? Ja du. Vi rör oss nog bland olika människor helt enkelt. 😉

                  Och din läsförståelse lämnar mycket att önska så vi kommer nog inte komma längre än så här. ?

                  #sistaordet

              TRH:
              Du har aldrig hört någon säga ’tja!’ som hälsningsfras?
              Du har inte pratat med så många människor, sett så många filmer, läst så många böcker i ditt liv?
              Det är ok!
              Leif som så fint förklarar hälsningsfraser (bl.a. ’tja’) i videon här har en hel yt-kanal med sfi-videos, se några av dem!

                Jag har hälsat på många människor. De flesta använder dock inte slang. Och helt korrekt, jag bruka sällan se på svenska filmer. 🙂

                  Men räknas ens Tja som slang längre?

                  Inge aning. Men jag har i vilket fall aldrig hört det och jag gissar på att det utanför tullarna är ganska ovanligt.

                  Men jag tänker att ”snuten” är vanligt men ändå fortfarande räknas som slang för polisen, så jag gissar på ja.

                  CamCam får göra en undersökning. 🙂

                  Anonym / 13:16:
                  Det är bara ƬrH som använder det som härskarteknik: ’Ja, jaaag förstod då inte detta uttryck, för det är slang’ = ’dåligt språk’ = ƬrH ’kommer undan’ med sitt dåliga ordförråd / språkförståelse / språkhistoriska kunnande utan att tappa ansiktet, eller den självpåtagna titeln som bättrevetande, genom att låtsas stå över detta ’lågstående’ språk.
                  Sedan vad som räknas som slang: ”tja” har sitt ursprung i 1700-talets hälsningsfras ”Er ödmjuke tjänare”, så ja, det är väl en slags slang eller förkortning av ett uttryck, men får väl räknas som ganska etablerat då det använts i 200-300 år. Gissar också att ganska många av dagens uttryck räknades som slang på 1700-talet, men inte längre.

                  Ännu en halmgubbe.

                  #sistaordet

    Har en killkompis som bor i det huset. Då ska jag hålla utkik efter V i framtiden ? Men väldigt fint hus och ser ut som ett hotell i hur det är designat med hissen, entréplan etc…!

    Någon som ser programmet med LW och såg en man ligga helt orörlig i 20 s innan programmet började efter reklamen??

      Lw? Står still i mitt huvud..

        Mitt fel! Menade Leif GW. ? Blev så skärrad av inslaget, hehe.

          Jag hann hoppas att det gick nåt program om Lasse Winnerbäck, nu blev jag besviken.

      Förstår inte heller vilket program du menar. Vem är Lw?

        Eller aha såg nu att du skrev fel ?
        Men menar du att det var ett misstag att de råkade visa den orörliga mannen eller vadå

          Menade Leif.

          https://imgur.com/a/hHMOUDC

          Detta syntes i 10-20 s efter reklamen utan text eller någonting. Någon annan som såg samma?

            Det där är från parlamentet, säkert bara klipp från fel kamera och någon som vilar

            Ja det är ju parlamentet. Måste blivit fel i klippningen bara.

      Det är reklam för Parlamentet, som frös. Johan Ulveson med huvudet i bordet.

      Jag såg det med, blev väldigt fundersam.

    Köket i vardagsrummet, nej tack. Okej med en köksö mellan eller något som skiljer av, men känslan av att nästan sitta på diskbänken och sedan se all smutsig disk och den som står och diskar får mig att känna mig obekväm. Lagar hellre mat i mindre utrymme och har smutsen där istället för att den ska ses av alla i umgängesytorna. Kalla mig gammeldags, men sån´är jag

      Håller helt med dig! Men tyvärr byggs det inte så längre

      Kalla mej gammeldags, men själv brukar jag plocka bort och diska undan när jag lagat mat och ätit. Problem solved ✌

      Vi bor så just nu. En pytteliten tvåa med vardagsrummet i diskbänken, typ. I början kändes det väldigt jobbigt, eftersom vi flyttat från en stor trea, men man vänjer sig. Nu känns det ganska mysigt att kunna vara med i vardagsrumshänget fast man lagar mat.
      Dessutom vet man ju att alla bra hemmafester slutar i köket ändå 😛

      Exakt så jag tänkte när jag såg den, planlösningen är ju under all kritik, hur ska man ens ha soffan när det är en garderobsvägg på motsatt vägg?

    Mogis lägenhet är ute igen och är prissänkt med typ 1.15 miljoner.

      Ja du har du kommenterar det femtioelva gånger nu. Det är inte konstigt att man får sänka utgångspriset ibland. Att få sin lägenhet såld till det pris man vill är inte en självklarhet.

        Det var inte jag i alla fall 🙂 tänkte mer om någon var intresserad. Den är ju fin. Varför tolka något negativt när något negativt inte finns?

          Tolkade inte det negativt 🙂 bara förklarar att det inte är något konstigt.

            Jaha 🙂 det lät så nämligen.

        Förmodligen Mogi själv som kommenterar, hon brukar göra så.

          Fattar ingenting. Vem har skrivit om detta ”femtioelva” gånger? Det var inte jag och vet inte vad i mitt inlägg som kan tolkas som att jag menar något dumt. Och vem är Mogi här och varför skulle hon kommentera här?

      Denna gång går mäklaren ut med lockpris för att få in så många som möjligt till visningen och förra mäklaren körde med fastpris. Inte konstigare än så varför utgångspriset ser annorlunda ut nu.

    Jag förstår inte hur dessa influensers har råd med sådana summor? Själv, som höginkomsttagare, men singel finns det inte en bank som vill ge mig mer än 2.7miljoner i lån oavsett min egen insats. Siffrorna på många av dessa unga bloggares lägenheter är ju helt astronomiska.

      Antingen tjänar han mer än dig eller så kanske hans päron gått i borgen. Behöver inte vara svårare än så. Han kan ju ha flera millar på baken vad vet vi?!

      Viktor tjänar nog mycket pengar. Han drar in kosing på låtar, turnéer, böcker, tavlor och reklamsamarbeten. Mello, lets dance, diagnoser, drama, snyft och reklam ger klirr i kassan vettu. Pr-strategier, instagram och barn går att tjäna pengar på.

        Absurt dock att ”influencers” tjänar så pass mycket pengar..visst att han arbetar hårt och visst att han även är artist, men i min värld borde egentligen höga löner vara reserverade till ”viktigare” arbeten. Världen är skev.

          Surt sa räven ?

            Så behöver det väl inte alls vara? Det är så himla tröttsamt att alla känslor som vittnar om någon form av missnöje, ifrågasättande osv. ska avfärdas som avund. Är det dessutom verkligen så roligt att du skrattar så du gråter? Man kan tycka att det är skevt och galet att folk som lever på att få saker och göra reklam ska få extremt stora summor betalt utan att för den sakens skull vara avundsjuk.

              Varför inte bara glädjas åt att man kan lyckas på många olika sätt här i livet? Jag tycker det är superkul och inspirerande. Tänk man måste inte alltid ha en lång högskoleutbildning för att ”lyckas” här i livet. ?

      Ewa – stämmer verkligen det? Jag är också singel i Sthlm, hade insats på en halv miljon och fick utan problem mycket högre lånelöfte hos flera banker! Skulle inte ens kalla mig ”höginkomsttagare”; då fick jag ut ca 34k efter skatt.

      Ofta baserar de summan på insatsen som måste vara 15%. Är det så att 2,7 är baserat på din insats och inte lön? De är rätt petiga med att det ska vara just 15% så man får ju räkna på vad man har.

      Eller har du kanske många andra lån? (Jag har inga, betalat av CSN till fullo också) Kanske det som spökar? Ta en UC kreditupplysning på dig själv (kostar 19kr) och stäng ned alla onödiga krediter. En väninna fick först låga bud från banken men det visade sig att hon hade massa kreditkort (oanvända) hos flera olika butiker och när hon stängde ned dem fick hon genast ett högre belopp från banken.

    Fin lägenhet… då gäller det att sälja böcker, gäller att hitta på drama och snyft för att sälja böcker.

      Men sluta.

    Margaux och Jacobs lägenhet har legat ute på Hemnet i över 45 dagar nu och det budet dom hade på 8,7 miljoner kronor är borta nu och de har börjat om från 0. Lite osmart att inte tacka ja till budet på 8,7 miljoner kan man tycka? Det ser aldrig bra ut när en lägenhet har legat ute så länge som deras har nu.. Då börjar spekulanterna ifrågasätta priset mer än någonsin.

    https://www.hemnet.se/bostad/bostadsratt-3rum-vasastan-norrmalm-stockholms-kommun-luntmakargatan-90-14834135

      Precis. Vore roligt att veta hur mycket dom tror sig att få för lägenheten om dom har råd att tacka nej till 8.7 miljoner. Trots sina kvadratsmeter är lägenheten ju bara en trea med två sovrum.

        Verkligen. Utgångspriset när de köpte bostaden var 7 miljoner och de budade upp till 8. 8,7 är ju en bra ökning. Lägenheten har nog inte ökat med mer. Alla priser har ju i princip backat sedan 2016.

          Kanske budgivaren inte blev beviljad lån av banken av någon anledning

          Nej, dom köpte lägenheten för 8,4 miljoner så de går mer eller mindre +/- 0 på försäljningen då de även renoverat lägenheten när de gjorde om det till en 3:a.

      ”Terass” haha! Det var den minsta och mörkaste balkong jag sett.

      Kan ju ha varit nagon de kanner som “lagt bud” for att forsoka dra igang budgivning.

    Är Viktor från Stockholm? Tycker han har en stark aura av lantis.

      En googling bort och fick upp att han är från Eskilstuna. ?

      Fy vad nedvärderande.

      Du menar han har en stor dos sunt förnuft? Ja han måste absolut vara lantis!

    Tack! Skönt lantis som jag gissade. Kramizzzzzzzz

    Själv betalar jag under 3000 i hyra för en liten hyresetta i Skanstull på Södermalm i Stockholm, så det går det med… Familjebostäder ftw! ?

    uhm.. jag betalade 450 000 för en gård på 4500m2, med hus på 145m2, stall och uthuslänga. Tjänar å andra sidan inte 30k efter skatt här i hålan heller. Så procentuellt kanske priserna är detsamma. Eller så vill ingen bo här 😛

      Vart bor du? 🙂

    Jag hyr en femma på 109 kvm för 8200/månad. I Borlänge.

    Med 2 badrum.

    När jag bodde i Stockholm på Östermalm hyrde jag ett liiitet rum av en äldre äckelgubbe för 5000/månad. Med DELAT badrum.

    Jag har tyvärr aldrig ägt min bostad. Kanske kommer jag heller aldrig göra det. Men det är heller inget jag sörjer. Reser hellre istället för att laga taket ??

    Slutpris var 6.070.000. Står på mäklarens hemsida.

    Förstå att här kan jag för 6.2 mille få en villa på 200 kvadrat, med pool, utespa OCH strandtomt för lägre pris ??? tom dubbelgarage och båtbrygga!

    Bor i populär kustort/sommarställe och förstår att 08:RNA köper sommarhus här!

    Hur kan man betala det för en lägenhet, fattar inte! Hörde att Ida Warg och Alexander köpte sin nuvarande lgh för drygt 13,5 mille. Sick.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.