Kärlek och pepp till Nicole Falciani

https://www.instagram.com/p/BqKgY3RHjlo/?utm_source=ig_web_copy_link

Nicole har precis genomgått sin tredje käkoperation pga att hon lider av reumatism.
På Instagram berättar hon om hur hon hart det och om hur ont hon har.
Skicka henne lite kärlek och pepp – antingen här, på hennes blogg eller under hennes inlägg på Instagram.

Hoppas hon kan mysa med sin vovve snart igen för inget lindrar smärta som blöta hundpussar.
Och morfin.

50 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Min mamma lider av reumatism och är opererad 47 gånger så jag förstår verkligen hur besvärlig och psykiskt påfrestande den här sjukdomen är. All kärlek och styrka till dig Nicole ❤

    Ser ut som hon gjort en käkledsartroskopi. Dvs de går in och spolar lederna med vatten under lokalbedövning, inte så dramatiskt.

    Låter som tmj så hon borde ha bettskena och få Botox i käklederna.

      Peppigt, verkligen!

      Oavsett hur dramatiskt själva ingreppet är så är det ju en jobbig grej för henne att behöva gå igenom så många gånger! Så förstår inte ditt behov av att försöka förminska det

      Lokalbedövning som hon sen behlver äta 15 piller / dag efter??? Låter ju verkligen rimligt. Uppenbarligen ett större ingrepp än så

        Jag har gjort käkoperation(er) på Karolinska när de sågar upp hela käkarna och flyttat runt både över- och underkäke. Ärr överallt och månader av rehabilitering. Trots det fick jag inte 15 tabletter om dagen… Allt är ju inte exakt såsom sociala media utspelar sig, kanske räknade hon in p-piller och lägre dos av alvedon (dvs att man måste ta fler), och inte bara morfinet? Oavsett så är det synd om henne så spelar ingen roll över antalet tabletter. Särskilt att hamna på KSs käkkirurg, då lär hon få göra fler operationer på sikt…

          Ja men personen ovan menar ju på att det verkar som om hon gjort ett litet ingrepp.

            Mmm, men vet inte riktigt vad personen ovan kan basera det på. Synliga ärr blir det bara precis där Nicole har plåster samt under hakan (om man har dränering) – alla andra är på insidan. Däremot så svullnade jag upp som en ballong men Nicole kanske har bra gener. Så svullnadsmässigt kan det tyda på en ”enklare” operation, men det går inte att utesluta en mer omfattande. Oavsett så ger bilden för lite information för att kunna besvara typ av operation. Mvh, käkopererad / Anonym 10:49

          Fast att du inte fick 15 pillz betyder ju inte att ingen annan inte kan få det, hon kanske finns dubbelt antal än dig men samma styrka, men i form av svagare tabletter = fler

          Folk måste sluta utgå från sig själva och tro att det är någon mall som gäller alla, ännu mer när någon de facto har ont. Varför ha ett behov att trycka till då? Och spelar det någon större roll om det egentligen hade varit färre tabletter?

          ”Särskilt att hamna på KSs käkkirurg, då lär hon få göra fler operationer på sikt…”
          Fick du oxå problem efter att ha varit där?
          Gjorde liknade op som dig.

    Det var mycket prat om bostadspriser igår. Nu på morgonen kom det siffror. De är inte positiva:

    https://cornucopia.cornubot.se/2018/11/bostadspriserna-backar-i-hela-landet.html

    ”Vi har även undersökt hur bostadsrättspriserna i Stockholms kommun utvecklats den första halvan av november. Där ser vi en fortsatt nedgång i priserna jämfört med oktober.”

    Winter is coming …

      Valuegards analys (och informationen i din länk) säger ju att bostadspriserna ökat med 0,4% i oktober om man justerar för säsongseffekter? Det ger knappast en rättvisande bild att bara plocka lösryckta citat och försöka använda dem för att skrämmas.

      https://www.di.se/nyheter/analytiker-spar-fortsatt-stabilisering-pa-bostadsmarknaden/

      Min mamma som mäklare, och även hennes kollegor, har sagt att diverse experter och annat folk hävdat att bostadsmarknaden kommer krascha när som helst i över tio år. Än har den inte gjort det. Där jag bor så har priset på villor minskat, men lägenhetspriserna ligger stadigt kvar.
      Priserna i städerna är astronomiskt höga, och amorteringskravet slog ut unga ur marknaden men ändå så säljs bostäder för fullt även om marknaden är lite segare än förut.

      Vad som än händer så kommer folk alltid behöva ha någonstans att bo… ?‍♀️

      Med tanke på dem sjukt höga priserna för en bostad i Stockholm är det väl positivt om priserna sjunker lite?

        För den som köper ja?

    glorifiera inte opiater och tänk två gånger innan du slänger så lättvindigt med narkotikaklassade läkemedel
    ❤️

      men kom igen…..

      SUCK.

      Vid extrem smärta är starka smärtstillande guld värt, annars skulle smärtan vara så hemsk att många inte skulle kunna ”leva” efter tex en operation. Bara för att vissa människor har problem med droger är inte medicinens fel…

      Det är verkligen inte att glorifiera opiater. Morfin är ett väldigt effektivt sätt att lindra smärta på, så är det bara. Det är väldigt bra i många situationer, och alla vet att det även är dåligt i lika många situationer. Man måste inte alltid vara så korrekt och dra upp alla sidor av myntet.

      Men skärpning !! Detta är ju ett operativt ingrepp och vi ska vara glada för att morfin finns. Jag lider utav svår kronisk smärta och behöver ta åtskilliga mediciner varje dag utan dom hade jag varit sängbunden.

    Ot men sjukdomsrelaterat iaf…

    Har haft extrem huvudvärk länge (flera månader av och till) och tryck bakom ögat. Ett av mina syskon fick en aggressiv hjärntumör som hade exakt dessa symptom. Jag är jätteorolig, kan jag skriva en egenremiss för röntgen av huvudet/hjärnan? Eller hur ska jag göra? Mitt syskon överlevde inte och jag har barn, jag vill inte dö från mitt barn.

      Men snälla rara, kontakta en läkare?!

        Vårdcentralen har jag varit på. Fick rådet ta en alvedon eller två. Ingen mer utredning, sket totalt i att syskon dött av hjärntumör osv 🙁

          Men stå på dig! Kontakta en privat läkare annars!!

            Var på privat vårdcentral. Finns det fler privata instanser?

              Be om att få träffa en annan läkare. Det är verkligen skillnad på läkare och läkare.

              Jag har en privat vårdcentral och första läkaren jag hade där var den bästa jag träffat, han utredde verkligen och lyssnade på vad jag hade att berätta. När han slutade fick jag en riktigt konstig läkare som bara sa konstiga saker och avfärdade det jag sa så jag bytte läkare och nu har jag en annan riktigt bra.

              Sök bara igen och säg att du inte vill träffa samma läkare som förra gången. Håller tummarna för dig!

              Ni råkar inte ha något helt privat avtal t ex via jobbet?

              Annars hade jag tjatat, de borde ta hänsyn till att du lider av själva rädslan att ha förlorat ett syskon med samma förlopp och förr eller senare får du nog träffa en läkare som tänker så ☺️ inte så lätt att släppa en oro när ens syskon dött av det, och sjukvården ska ju hjälpa till även med psykiska besvär så som ångest /rädsla. Kanske kan det hjälpa om du presenterar det som att du lider av den här starka oron för hjärntumör just pga vad du varit med om i familjen?

          Återkom och säg att det inte gått över, så kan de kolla upp om det sitter något i huvudet eller om det finns någon annan förklaring. Lycka till <3

        Elena, du måste tvinga dem. Jag arbetar inom vården så tro mig när jag säger att du måste stå på dig och vara riktigt jävlig. Trist att det ska behöva vara så men sådan är verkligheten. Gå till VC, säg att Alvedon, massage, motion, och annat inte har hjälpt utan du KRÄVER nu utredning i form av röntgen. Berätta om din syster, säg att symtomen är desamma och säg att du vägrar gå därifrån om du inte får en röntgenremiss.

        Du kan skriva en egenremiss annars, det har man alltid rätt till. Skriv då vilka symtom du har, vad du gjort hittills för att bli bättre, och varför du nu önskar röntgen. Om du bor i Skåne kan jag tipsa om bra röntgenenhet i privat regi (betyder ej du måste betala ”riktiga” beloppet bara så du vet).

        Lycka till!

      Men om du haft det såhär i flera månader så förstår du väl att du måste kontakta sjukvården snarast?! hoppas allt går bra ? men snälla… vänta inte, kontakta så snabbt som möjligt. Det är jätteviktigt att vara ute i god tid och inte vänta när det gäller såna saker.

      Om du varit på vårdcentralen och blev nonchalerad så bör du kontakta andra ställen och förklara att du mår fysiskt och psykiskt dåligt över detta. Stå på dig och hoppas att allt går bra! <3

      Kontakta vårdcentralen igen och fråga läkaren ”Kan du garantera mig att det inte är en tumör?” Brukar vara ett effektivt sätt att bli skickad till lite noggrannare utredningar…

      Men snälla sök läkare. Hoppas du blir bra. Kram.

    Alltså all reklam på den här sidan gör mig vansinnig! Den poppar upp överallt. Sluta!

      Agree, har gått helt överstyr nu. Hade gärna swishat en liten summa i månaden (a la Patreon) om vi hade sluppit reklamen haha

        Minns jag fel eller hade LD någon sådan lösning på hennes blogg?

      Blir galen på Zlatan!!!!! He’s everywhere, även här.

        Det kan inte bli för mycket Zlatan❤

        Zlatan, Dolph och någon brat som ”vill lära mig”… Reklam överallt, blir tokig. Tur att C har en sådan bra blogg i övrigt, annars hade jag gett upp för länge sen!

      Reklamen är enormt irriterande och att videos startar automatiskt är ännu värre. Och när man tryckt på paus, då börjar skiten spela varje gång du scrollar. Så småsint!

      Men använd Adblock alla ni som klagar! Varje gång ni klagar får ni rekommendationer om olika Adblock och lik förbannat så klagar folk nästa dag över reklamen….

        Och varje gång så talar någon om för er att: 1. Adblock slukar batteriet (ja, även de webbläsare med inbyggd adblock) eller 2. Adblock får webbläsare att bli långsammare, krascha eller inte fungera optimalt.

          Jag har Adblock. Får lika mycket reklam ändå. Så verkar ju inte fungera.

            Jag har typ 7 olika adblocks installerade på min mobil. Får aldrig upp reklam. Helt fantastiskt!
            Vet någon om det finns någon adblock för instagram? Jag har letat, men hittar inte.

            Hade en adblock på iPhone som fungerade utmärkt, på Android surfar jag med opera nu. Ingen reklam och inget batterislukande.

          Då får man kanske välja då. Lev med reklamen eller använd adblock ändå. Kritiken har oavsett säkert nått fram för länge sen med tanke på frekvensen.

        Om alla använder adblock finns det ju ingen finansiering kvar för den här bloggen… ligger i CamCam och hennes bransch intresse att det går att läsa bloggen även med reklam så hon betraktar det nog ej som gnäll.

    Fy fan. Har själv ont i mina leder och är under utredning . Livrädd för vad som kan vänta sig om man har otur . När jag läser hur andra som har liknade diagnoser har det . Lider med henne/dom

      Fick min RA-diagnos för två år sedan (vid 25) och det är tungt att få veta att man är kroniskt sjuk, och det måste det få vara. Det är ett förändrat liv som man inte bett om. Men trots det lever jag nästan som jag gjorde innan (största skillnaden är att jag sover mycket mer), så det behöver inte bli en jättestor omställning heller. Och bra hjälp finns att få, särskilt sen biologiska läkemedel kom. Lycka till och ta hand om dig!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.