Reklam för podden ”Selfmaid”

I måndags spelade jag in podden ”Selfmaid” med två tjejer som startat upp den som sitt UF-projekt. 
De intervjuar enbart kvinnliga företagare och entreprenörer och trots att jag har svårt att se mig själv som en sådan så var det självklart att ställa upp.
Många influencers tackar sällan ja till saker de inte själva omedelbart kan gynnas av – vad som är bra för deras varumärke och som ger maximalt med exponering – och en nystartad UF-podd står kanske inte högst upp på listan. Ingenting nystartat står nog högst upp på listan.

Jag är lite tvärt om. 
Tackar jag ja till någonting så gör jag det helst och oftast till studenter eller människor som precis står i startgroparna med sina projekt. Det känns liksom mer meningsfullt att hjälpa dem lite på traven nu när jag välsignats med mängder av följare, än att sitta och babbla om mig själv hos någon som varken behöver min trafik eller exponering.
Jag gillade omedelbart att de här tjejerna tänkte utanför boxen och inte bara intervjuar influencer utan mängder av olika kvinnliga företagare. De har bland annat intervjuat Cathrine Edblad – en av grundarna till Edblad & Co och Camilla Lundin och Vendela Lillestråle – grundarna av investmentbanken Qalora Capital.

Unga och grymma tjejer som kommer gå långt.
Jag fick tyvärr bara möjligheten att träffa två av dem men de imponerade stort på mig!
Gå gärna in och lyssna på deras podd – välj vilket avsnitt du vill – för att stötta dem!

HÄR hittar du deras podd – och HÄR hittar du avsnittet med mig. 

91 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Kommentar under Fornis hylla kvinnor-inlägg som jag gissar absolut inte kommer publiceras:

    Och allt dessa kvinnor gör är att uppmana till konsumtion. Har ni inget annat i hjärnan än att man måste shoppa hela tiden?

    Inte en enda som använder sin plattform till något vettigt. Ingen välgörenhet, ingenting för klimatet, ingenting.

    Vet inte hur mycket det är att hylla, det är bara fler faktorer som bidrar till en sämre värld

      Jag förstår inte riktigt alla som ska klaga klaga och klaga på att andra, det är inte speciellt produktivt. Jag tycker att Forni gör rätt som hyllar dessa unga kvinnor då de gör väldigt bra grejer för samhället med tanke på hur mycket pengar dom tjänar så drar dom ju in rejäla pengar till stadskassan. Ingen av dessa har heller utgett sig för att rädda världen utan lever sitt liv efter sina egna normer men i lilla landet lagom så är det fult att tjäna pengar, framförallt om man är en ung och snygg tjej så blir folk extra bittra verkar det som.

      Sen så är jag allergisk mot folk med pekpinnar och moralkakor för att tala om vad andra ska göra, det är bara att starta en egen miljöblogg och se hur intressant och framgångsrik den kommer att bli.
      Det är bara att konstatera att sex, yta och konsumtion är det som säljer i dagens samhälle.

        Oh nu får jag passa på att tipsa om en miljöblogg. ??

        (Men glöm inte att det är en blogg och inte alltid objektiv även om språket de använder kan få en att tro det och att ni som alltid ska vara kritiska ?)

        http://supermiljobloggen.se

        Tycker inte att man kan säga att bolag/människor som drar in pengar till statskassan automatiskt är bra för samhället. Då rättfärdigar du ju tex vapenexport eftersom att vi i Sverige tjänar på det, trots katastrofala konsekvenser i landet de exporteras till ?

    Selfmaid, hur menar de med stavningen tror du? Maid är ju hembiträde. Detta går obv över huvudet på mig, kan någon förklara stavningskluret?

      Maid är en variant av maiden och betyder ursprungligen ung ogift kvinna. Idag kan det ha flera betydelser; hembiträde, ung kvinna, ljungfru. Det är kanske inte en så vild gissning att de i denna ordlek syftar på ”ung kvinna”.

      https://www.dictionary.com/browse/maid

        Jag är lite kluven till namnet. Tycker inte det är något bra ord att bevara.

        Jag tycker tex Frankrike gått rätt väg som skippat Mademoiselle som officiell titel.

        Jag vill se mer sådant där vi förpassar gamla titlar på kvinnor som deklarerar deras civilstatus alt ålder underförstått ifall de är myndiga tex fröken och miss. Motsvarande finns ju inte och har aldrig gjort om män.

          Och jag tycker tvärtom att vi bör återuppta fru och fröken. Väldigt fint och trevligt tycker jag.

            Ja visst är det fint och trevligt när kvinnor definieras utifrån deras civilstånd. När fadern får lämna över sin oskuldsfulla lilla dotter till en man som nu kan ta ansvar för henne. Mysigt.

            ”Diarré” låter också fint, men är allt annat än…

          Jag håller med dig, men det finns titlar för män till en viss grad . Som expat-barn har jag hört det användas ofta. Master för pojkar och unga män versus mister/mr för myndiga män.

            Det har du till viss del rätt i men upprinnelse till den titel kommer från vuxna mäns benämning. Fria män. Och det ord som användes av tjänare till deras husbonde. Den som styrde över dem.
            Och tidigare så var husfolket dessutom också förmyndare över deras tjänare.

            Master and servant.

              Vi är ju överens om att gamla titlar borde förpassas, så varför detta tillrättavisande? Du skrev att något liknande inte finns eller har funnits för män, varpå jag menade att det finns till en viss grad. Det är även vad du sedan utvecklar i din nästa kommentar – att det funnits till viss grad – samtidigt som du utvecklar dess bakgrunden.

              För övrigt så skulle jag nog mena att Miss och fröken används sällan nu för tiden och redan är förpassade. Ms och Mr används däremot i engelskan, som motsvarigheter i dagsläget.

                Jag är ledsen om du tog det som ett tillrättavisande. Förstår inte riktigt vad du såg som var det. Ser ingen större skillnad på hur du skrev och jag gjorde. Eller menar du att du tillrättavisade mig?

                Men i vilket fall ville jag bara visa på skillnaden till titeln master och hur den kommit till och att den härkommer från något överlägset och på inget vis syftar till pojkens eller mannes civilstatus eller att han tillhör någon. Han är fri.

                I övrigt skrev jag inte att fröken används utan som ett exempel på hur man titulerat någon ogift.

                När det kommer till miss så får vi nog säga att vi inte är överens.

          Ja men de hade ju inte så mycket val om de skulle få till en bra ordlek. SelfWoman blir inte så klatschigt.

        Det är lek med ordet ”Made” också. Precis som juiceföretaget ”Minute maid” – https://www.minutemaid.com/
        Nothing more, nothing less.

          Nu har jag inte druckit mitt kaffe än så jag fattar nada. Hur menar du?

            Förstår ordleken (self made self maid och lanske själv är bäste dräng).

            Det är dock en term vi helst vill undvika det heter domestic worker eftersom det är en worker med workers’ rights precis som alla andra arbetare.

            Domestic work (hushållsnära tjänster på sv?) ingår i the care economy som förväntas öka i storlek i framtiden och är en sektor där kvinnor framförallt kommer anställas i. Därför är det viktigt att vi inte nedvärderar yrken som domestic worker genom att kalla det help eller maid.

              Jag förstod också ordleken men inte vad CamCam menade. ?

    Speaking of which. Denna bloggen svämmar över i reklam just nu. Konstant. Överallt.

    Selfmaid? Inte selfmade?

      Det är ju en ordlek med ”selfmade” och ”maid”

    Selfmaid? Maid as in jungfru/hembiträde… har de valt ordet maid för att det har ett ”kvinnligt” klang på ordet? Oseriöst namn…

      Maid som i flicka/kvinna, som ju ordet betyder ursprungligen.

    Hmm min kommentar publicerades inte, jag fattar inte heller ordleken, maid är städhjälp och om man är selfmaid betyder det? Nån måste hjälpa mig…

      Att man städar själv?

      Jag tyckte det var ett bra namn! Maid är ju ett ålderdomligt namn för flicka/kvinna/jungfru. Nuförtiden används det ofta för hembiträde, men det har ju som sagt flera betydelser, och det förstår väl ändå de flesta att här syftar man på flicka/kvinna. Tycker det var en smart ordlek!

    Åh så fint och ädelt av dig. Ja man kan ju tänka sig att du får määängder med erbjudanden och inbjudningar men tackar endast ja till studenter och andra som behöver din hjälp. Smart av tjejerna som nu får exponering och bra publicitet för sin podd.

      Haha ja, självberömmet och piken till andra influencers borde du nog skippat.

        Jo jag kan instämma i att det var aningens mycket självförhärligande… 🙂
        Eftersom halva inlägget var reklam för CamCam själv borde titeln egentligen ändras till ”Reklam för mig (och bloggen Selfmaid)” 😀

          Reklam för MÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄJ!!!!!!!!!!!

            Ja, snälla ändra rubriken till det, det vore sjukt kul! 😀

        Haha hon är så mycket bättre och mer godhjärtad än andra (?) bloggare/influencers. Hon gör det enbart för att vara snäll och hjälpa till inte alls för att bli känd, få höras, och synas nej nej, inte för att hon tycker det är kul att få medverka i podd nej enbart för att hjälpa till och vara snäll. 😉 Var nog smickrande att bli tillfrågad.

          *Blir generad men tackar ödmjukast för komplimangerna*

    Härligt intitiativ av de tjejerna! ??

    Superbra att du ställde upp Camilla och lyfter fram deras podd

      Heja Hej! Det är just nu 28 inlägg före din kommentar, och din är den första positiva kommentaren om inlägget. Resten är antingen gnäll över bloggens namn eller på CamCam. Lite talande för den ganska negativa atmosfären som är här att nästan alla hittar något att klaga på, och jag är inte bättre själv. :/

    Kallar du dig själv på riktigt influencer? Du driver en blogg som bevakar bloggar och riktiga influencer, du är inte en influencer.

      Det är Camilla visst. Hon influerar att reklammarkera sina inlägg, tar upp hur redigerat bloggvärlden är samt tar upp viktiga ämnen på sin ”skvallerblogg”.
      Och hjälpt okända människor med sin blogg också.
      Så lägg ner me hatet.

        Hon influerar att vinkla och förvränga andra människors ord, och att håna bland annat.

        Hat??

      Jag tror inte camcam direkt eftersträvar att vara en influencer heller ? så din ”diss” biter nog inte speciellt hårt.

        Och då menar jag influncer i den bemärkelsen du syftar på.

      Nu skrev ju CamCam ”jag har svårt att se mig själv som en sådan”, så det var ju snarare tvärtemot din tolkning.

    Kul! Ska lyssna 🙂

    Om jag får framför en lite kritik så är det att de kunde lyssnat på den tidigare podden (vilken var det nu igen?) och ställt frågorna om ditt liv lite annorlunda för det blev ganska mycket samma innehåll här.

    Mao hade varit kul med lite nytt.

    Å andra sidan har du många nya läsare och de har förmodligen inte hört det innan. ?

    OT

    Såg igår på Cissi Wallins stories att hon la upp en bild på den våldtäktsdömde advokaten.

    Är det ok att göra i laglig mening tänker jag?
    Om fler sprider, är det ok eller förtal? Han är ju dömd.
    Moraliskt rätt tycker jag det är absolut.
    En sån person borde sitta inspärrad för all framtid i mitt tycke så han inte utsätter fler för grymma våldtäkter.

    Måste säga att jag ser upp till henne flr hennes mod och styrka.

      Han är dömd så det är allmän handling

        Vilket inte betyder något när det kommer till förtal.

      Om syftet är att skada advokatens anseende (vilket det låter som…?) så räknas det nig med stor sannolikhet som förtal. Gäller även de som sprider bilden vidare.

        Han står fortfarande som ’associate’ på advokatbyrån på sin linkedin… Bra reklam för firman.

          Aktiv moderat…

        Jag är inne på samma spår. Hon uppmärksammar dessutom advokatfirman.

        Rent moraliskt tycker jag att hon gör det rätta, men är ändå oroad att detta kan leda till förtalsanmälan även från advokatbyrån vars delägare hon lagt upp i stories.

      Hur har det förresten gått med hennes rättegång? Har det kommit någon dom än?

    OT
    Varför dejtar inte BB och Hajen längre?

    Varit bortrest och såg det på BBs blogg nyss.

      Något hemskt hade ju hänt, enligt Bella iallafall. Är väl dessutom typ tredje eller fjärde gången de gör slut nu?

        Det var väl hans flirt med robotklon-Gabrielle i NY som blev droppen…


        *SKOJA*

        Enligt hennes instastory satt han ju vid datorn vid hennes köksbord häromdagen iaf

        Det stod ju iofs ingenstans i Bellas inlägg att de gjort slut… Så det kan ju ha hänt något annat som gör att de inte kan ses mer, tänker jag. Om det bara handlade om att de gjort slut hade nog inte Bella behövt kalla in Magnus för att köra henne till jobbet idag.

          Ja, jag kopplar det också till en hotsituation som gör att de inte kan/får ses.

      Och så rasar det in besök till bloggen. Smart!

        Dagen innan black friday dessutom…..

        Visst att Bella har sina märkliga egenskaper, och även om detta är ännu ett av hennes drag för att öka/manipulera sina läsare inför BF imorgon så önskar jag ändå henne allt gott, och hade bara velat ge henne en kram och säga det går över. Hjärtesorg är förfärligt, oavsett om det är Bella eller någon annan det drabbar ❤️

      Min tanke är att han är polisanmäld för något och därför ”måste” hon gå ut med det nu ( innan det hamnar i tabloiderna ). Otrohet har jag svårt att se att hon skulle reagera så här på.

        Kan det inte vara något med stalkern? Hajen har blivit hotad av honom? Var min första tanke i alla fall

          Tja det skulle ju faktiskt kunna vara så att hon är utsatt för något extremt hot som de tar på allvar. Någon besatt galning som kräver ”Gör slut med Hajen, annars gör jag det och det”. Usch så vidrigt hemskt i så fall.

            Min första tanke också. Stackars Isabella.

        Plot twist: i polisförhören med stalkern framkommer det att det är Hajen som betalat stalkern för att hänga utanför Bellas hus, allt för att få Bella att söka tröst hos Hajen och sova hos honom

        Nej jag har inga belägg för det, men i Days of our lives hade det garanterar hänt iaf!

          Och då hade stalkern vart en som dött 3 gånger innan.

            Och återuppstått som sin okända tvillingbror som dog i fosterstadiet. Åhh, those were the days (of our lives).

              Kanske även fått Odds hjärna inopererad?

                Ja! Det visar sig att Odd för en månad sedan kidnappade Hajen och bytte hjärna med honom, allt för att kunna vara tillsammans med Bella igen, men i Hajens kropp. Och igår kväll råkade han försäga sig!

                  Skrattar så PRINGLIGT mycket åt denna tråd

                  ORIMLIGT*

                  Älskar ordet pringligt! Lets make it happen ??

              Glöm inte att någon måste bli besatt av djävulen, fejka en graviditet, och i sista stund hitta en gravid lookalike som kan hoppa in vid själva förlossningen också!

                Och där kommer Gabrielle in i bilden igen.

          Men sluta, skriv inte så för det startar rykten! Finns många som tror på allt som de läser här.

            Hjärnbyten? Tvillingförvecklingar?

              Nej men att Hajen skulle ha betalat stalkern. Skriv inte sånt, för JA tyvärr det finns dårar som tror på allt de läser här!

                Fast det vore ju på ett sätt bättre om det vore så än att stalkern har hotat.

        På hennes text tolkar jag det som att hon blivit misshandlad.

          Va, nej hur kan du tolka in det? Ansvarslöst att sprida såna rykten utan någon som helst info.

            Det är ju Isabella som uppviglar till ryktesspridning. Jag vet inget varför de plötsligt inte ses mer men alla undrar såklart.
            Hon skriver A men utelämnar B

          En levande mardröm – hämtad av sin livvakt. Jag tolkar det som något otrevligt väldigt plötsligt hänt som så småningom kommer att komma ut.

        Varför skulle hajen vara polisanmäld? Kan det inte ha att göra med stalkern, att stalkern har skrämt bort H. Eller allt skitsnack om Bella och om honom och om allt som har med Bella att göra. Det finns ju mängder av människor som gör allt ALLT för att förstöra för Bella, som säkert försöker förstöra hennes förhållande också och snackar skit och illa till H, hans föräldrar och andra runt honom. Det påverkar såklart, tyvärr. Synd om Bella, han var ju hos henne bara häromdagen.

          Tror knappast Hampus skulle lämna Bella ensam i sitt nya hus om hotbilden ökat?? Då skulle väl inte ens Bella va kvar.. nej hon lyckades verkligen starta spekulationer denna gång. Kan hon bara tröttna och växa upp någon gång, hon ska föreställa en 28 årig affärskvinna… detta är Kissie ca 2009 nivå.

      Måste vara pga nån skvallergrej som riskerar att komma ut. Gissar att nån av dom varit otrogen.

        Ja, helt klart något som är på väg ut i tidningarna tror jag.

        Nej tror inte det handlar om otrohet, eller så kanske någon försökt få den ena att tro att den andra varit otrogen. Tror inte det handlar om att otrohet riskerar komma ut i tidningar haha konstigt tänkt, det kommer ju ut i tidningar nu däremot och då blir det väl spekulationer om otrohet däremot. Tror dessvärre det har med stalkern att göra.

      Blev mest förvånad över att det finns människor som helt oironiskt använder ordet ”styrkekram”…

      För övrigt tror jag det hela är en PR grej, en strategi för att väcka sympatier. Visst, de kanske har gjort slut, men inte av så dramatiska anledningar som det hintas om.

    Förlåt för OT- men jag såg precis en youtube-tutorial med Bianca på CAIAS Instagram. Har hon satt porslinsfasader eller är det bara en blekning alternativt något med just den videon? Något annorlunda med tänderna var det.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.