Mogi förnekar och bekräftar ”lockpris” på sin lägenhet på en och samma gång

Har ni popcorn-skålen redo för här följer en underhållande diskussion som ägt rum på Mogis blogg.
Ska vi våga gissa att det är Mogis största fan ”Ingrid” som varit i farten på tangenterna igen?
Jag utgör nämligen lite av ett startskott för diskussionen där en kommentar tar upp det här inlägget där jag med hjälp av lite snabb huvudräkning kommer fram till att Mogi och Mon Amour kommer gå med förlust om de säljer sin lägenhet till det låga pris den nu ligger ute med.

 


Mogi förnekar alltså att de kommer få med förlust och tror att de kommer göra minst 1 miljon i vinst eftersom de inte tänker sälja till det låga utgångspris som lägenheten har. Samtidigt förnekar hon att de sysslar med ”lockpriser” på samma gång som hon medger att det hennes mäklare sysslar med är åt ”lockpris-hållet”. Att de flesta mäklare gör det just nu på Hemnet.
Mäklarsamfundet skriver följande om lockpriser:

Jag tycker det Mogi och Mon Amour sysslar med luktar lockpris lång väg.
Vad tycker ni?

 

62 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Känner mig lite som en kändis nu 🙂

      Du gav dig inte där på tangenterna ?
      Mogi finner jag ganska mystisk, vem är människan EGENTLIGEN?
      Ingen som sitter på någon fun fact? Hennes tant manér och guider i teets värld står mig upp i halsen ?

      Haha jag med

      Haha jag med! Var tvungen att gå in med lite rakare språk Sussie du lät så trevlig.

    Det känns absolut som lockpris om dem förväntar sig så mycket mer för den och inte är villiga att sälja för utgångspriset. Egentligen borde det krävas att man accepterar det pris den läggs ut för. Sen om budet går över är det ju kul, men att det ska vara en realistisk och accepterad prissättning från start.

      DEM förväntar sig?? Det heter DE!! Eller säger du mig förväntar? Oss förväntar? Dem är dativ ok? Ett tips, byt ut alla de/ dem mot dom. Visserligen talspråk men ser fan så mycket bättre ut.

        Snark!!!!!

          Tycker dig inte att det är drygt att läsa när mig har bytt orden? Dig kanske inte bryr du, men mig tycker det blir störande för läsningen. Det kanske inte spelar någon roll för du, men för jag spelar det roll. Oss är många som stör sig på ni som inte kan skilja på nominativ och objekt. Kan inte er visa vi lite hänsyn?

            Men om man skriver fel så vet man ju antagligen inte att det är fel! Man kan väl säga det på ett trevligt sätt? Klart en person som inte skriver fel på de och dem tycker det är lätt att läsa när man skriver fel på du och dig, bara för att de inte kan skilja på de och dem. Så jäkla orättvis jämförelse, som att de skulle skriva fel bara för att förpesta just er tillvaro. Försök vara lite snällare mot era medmänniskor istället 🙂 alla gör fel ibland, det är ingenting man gör medvetet.

              Tyckte att vi en gång bestämde att vi behöver inte vara ordpoliser. Alla skriver fel ibland, det viktigaste är ju ändå budskapet.
              Läste förresten ett bra tips för att kunna skilja på de och dem, översätt till engelska så blir det rätt. They/them. Men här duger väldigt bra dom och inte gör det ngt om grammatiken inte är korrekt. Alla förstår

            Åh, mig älskar du!

              ❤?

            Jag älskar din hjärna ?

        Så aggressiv. Hoppas du får en fin helg!

          Jisses Amalia. Glömt bort vilket datum det är idag? ?
          Ge dig ut i affärerna så får du se aggressivitet!

        Jag är ärlig nu.

        Berätta på ett pedagogiskt sätt hur jag ska skriva de och dem. När ska jag använda de eller dem? Ge mig flera förslag så jag förstår.

        Jag tror jag är en av de som skriver fel. Men vill verkligen skriva rätt!

          Ett enkelt tips är att det, i de allra flesta fall, går att byta på dessa ord: de – vi och dem – oss.

          Engelskans they (de) och them (dem) hjälper mig? Fick tipset här!

        Dom använder man inte när man skriver. Vad du tycker är helt ointressant. Dom är enligt de skrivregler som gäller nu helt fel att skriva. När man skriver är det de eller dem man använder, aldrig dom.

          Oj,, på uruselt humör. Tycker fortfarande att allting behöver inte vara så korrekt skrivet, lite överseende är alltid på sin plats

        Ok. Jag kan erkänna att jag är sämre på de/dem än jag borde. Jag försöker faktiskt… Övar ofta, men ändå tänker jag fel. Är ”dom” lika illa, eller är det bättre än att skriva fel? Tack för attt du uppmärksammade det. Jag vill gärna skriva på hyfsat korrekt svenska 🙂

          Bättre med ”dom” än att skriva fel. Om någon säger motsatsen ljuger de.

        Att märka ord är den medelmåttigas hämnd på geniet.

    Men vafan är det här!?

      humor på hög nivå 😀

    Skriv om Felix och pagge! ?

      Älskar ” Felix & Pagge”. ?

      ??

      //Moa

    Lockpris absolut men lägenheten kommer ändå inte bli såld.

      Budgivning pågår!

        Återstår att se ifall Moggan blir nöjd och släpper iväg lägenheten till det pris som budgivningen landar på då ?

      Varför inte? Så mysig ?

    De har ju mäklare som är ytterst ansvarig och blir ”prickad” för lockpriser.

    Mogi borde hänvisa till mäklaren istf att trassla in sig i oändliga förklaringar som absolut är till skada för henne själv.

    Men som sagt, hon riskerar ingenting så länge de har kontrakt m mäklare.

    //Moa

      Tänker att det är mer troligt att de visst tänker acceptera ett sånt bud men inte vill erkänna att de går med förlust?

    Läs och lär. Minus 56% under 90-talskrisen:

    https://cornucopia.cornubot.se/2018/11/lagenhetspriser-stockholm-90-talskrisen.html

    Det kan hända igen.

    De har ett bud på 5110 000.

      Att ha ett bud på 120 000 kr per kvadrat i denna marknad är ett fantastiskt bra bud!

    Men räknas det verkligen som ett olagligt lockpris när den har legat ute för högre utan napp? Klart att Mogi inte måste sälja till det satta priset nu, hon måste inte sälja oavsett bud.

      Vet inte om det räknas som ett olagligt lockpris men det är lite lustigt att en mäklare lägger ut ett pris och att säljaren sedan avslöjar I sin blogg att de förväntars sig minst 1,5 miljon mer -särkilt med tanke på att lägeheten var utlagd för någon månad och att mäklaren i denna omgång sänkt priset med cirka 1 miljon. Det stör ju budgivningen lite. Jag hade inte deltagit, känns inte seriöst, jag hade tittat på andra objekt i stället (eller ja, det hade jag gjort ändå, att sätta in ytterkläder i samma skåp som matvaror är inte min grej, även om resten av lägenheten är väldigt fin). Jag tycker dock att det är framförallt mäklaren som framstår som oseriös då priset på lägehenten kontra säljarens förväntningar (och vad de tanker acceptera) skiljer så långt ifrån varandra om det inte är så att mäklaren försökt att få Mogi att förstå att det är ett mer rimligt pris men Mogi kör på ändå i sin blogg med sin syn på slutpris. Men vad priset faktiskt blir vet vi ju inte förrän den är såld, så vem vet vem som har rätt Mogi eller mäklaren.

        @Sussue Vart skriver Mogi att hon förväntar sig 6,1 miljoner kr för lägenheten? Hittar det inte någonstans, hon skriver att de hoppas att landa på mellan 120 – 125 000 kr per kvadrat

          Hon har en youtube video uppe där det ursprungligen stod ”vad får man för 6 miljoner på Östermalm” i thumbnailen, nu har hon dock ändrat det till ”vad får man för 5 miljoner på Östermalm” haha

    Bachelor Please…….

      Vart anmäler man sig?
      Årets bachelor är så.. Not my style ?

    Att mäklare i Sverige håller på med detta olagliga förfarande! Kanske dags att sätta dit denne mäklare? I alla andra länder jag bott i och bor i numera sätts ett fast pris. Måste man låna pengar i bank är bankens krav att lägenheten/huset värderas av opartisk firma. Ingen tillåts betala mer än objektet är värt. Det är synd att svenskar är så naiva och NÄR det sker nåt kriminellt händer knappt något…

      Vet vem denna mäklare är. Om jag hade varit henne hade jag bett Mogi hålla klaffen illa kvickt. Fmi är som hökar på mäklare, och att en säljare mer eller mindre skriver rakt ut att mäklaren kör med lockpris är riktigt illa.

    Camilla, du måste sluta förvrida sanningen, Mogi skriver inte någonstans att de förväntar sig att göra minst 1 miljon kr i vinst, hon skriver att om mäklaren når det satta målet så kommer dom göra närmre 1 miljon i vinst. Du kör lite utav en Blondinbella med siffrorna här..

      Ja, hon är en så stor inspiration den där Bella, så det är svårt att låta bli…

      Fast det är ju precis det är som intressant. Mäklaren sätter ett pris men har som mål ett pris som ligger 1,5 miljon över det satta priset. I mina ögon är det oseriöst.

        Ja, jag tyckte också att det framgick med all önskad tydlighet i Mogis svar…

        Exakt vart grundar du ditt uttalande i att de förväntar sig 6,1 miljoner kronor för lägenheten? Mogi har skrivit att de satsar på att landa på mellan 120 – 125 000 kr per kvadrat när allt är klart och det är snart där budet ligger (119 000 kr per kvadrat ligger högsta budet på just nu)

          Mogis youtubevideo där hon som tidigare hette ’vad du får för 6 miljoner på östermalm’ som hon nu ändrat.

      Hej Mogi!

      Hej Mogi!

    Mogi köpte lägenheten för 4,7, och har renoverat en hel del. Jag tror inte att de kan göra en stor vinst nu. 3 tr utan hiss, i ett gammalt hus, det är inte så praktiskt. Och att det inte finns tillräckligt med garderober etc, sovrummet är ett skämt, etc etc.
    Och jag tror inte de har bott i lägenheten, soffan är enl henne inhyrd för visning, och den är kvar!
    Notera också att hon visade en förlovningsring i september, men har inte köpt den än. Den ska ha ändrats i storlek ett par gånger, sa hon när någon frågade. Hmm, kan det vara så att ringen köps först när lägenheten är såld.

      Hon har redan hämtat ut förlovningsringen hos juveleraren, hon visade upp ringen på hennes instagramstory för några veckor sedan.

      Mogi bor i lägenheten sedan ex antal månader tillbaka vilket man ser på hennes instagramstory

      Kan man hyra in soffor till visning? Alltså jag är ju helt lost ?

    Är det här samma tjej?
    Hade aldrig hört ”pördig” innan, inte från pöbeln hehe.

    https://m.youtube.com/watch?v=GohA-UEqauA

      Älskar den videon! Även hennes recension av Snabba Cash är underbart rolig. Och Nils parodi! 😀

    Mogi menar alltså att mäklaren ska ha sett det tidigare utgångspriset, ansett sig kunna sälja för 500 000 kr över det priset och sen ändå sänkt utgångspriset med 1 miljon?

    Vidare ställer jag mig högst tveksam till att ”Östermalms bästa mäklare” skulle sätta ett utgångspris på 106 000 kr/kvm om säljare inte tänker acceptera ett bud på under 120 000 kr/kvm.

    Nej även om det finns oseriösa aktörer på marknaden så har jag svårt att tro att det Mogi säger skulle komma från en mäklare.

    Varför är alla kommentarer på mogis blogg skrivna likt mogis språk? Skiljetecken och inga haha + udda ord? Samt så är namnen på kommentarerna vanliga namn som Ingrid, Britt, Maria osv. På en riktig blogg brukar namnen variera från typ bollen, A, ellipelli till kattanten osv. Olika namn alltså. Dessutom brukar folks språk variera!

    Lutar åt att mogi fortsätter skriva sin kommentarer själv…

      Hon kommer fortsätta skriva egna kommentarer så länge hon har en blogg som är så ointressant och med så få besökare.

    En sak som är värd att veta är att budgivningen inte behöver vara korrekt på mäklarens sida, dvs först när affären är klar och kontraktet påskrivet kan köparen kräva att se budlistan. Och, slutpriset är inte heller offentligt, det finns ingen lagfart på bostadsrätten så vilket pris det blev går inte att kolla upp för någon annan än de som är inblandade i affären. Känns väldigt otroligt att de skulle kunna få 120 tusen kvm i det huset/läget i denna marknad. Men köparen är kanske ett företag alt någon som behöver tvätta pengar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.