Är bebisen dubbelvikt i sätesbjudning?

Men gud måste bara berätta en sak till. Tessan är gravid med beräknad ankomst om två veckor. Dock ligger bebisen i säte och vändningsförsöken har inte fungerat. Men hon är så jäkla tuff så hon vill föda vaginalt ändå. Jag är så imponerad över hennes beslutsamhet, nu inväntar de svar från röntgen för att se om hennes kropp skulle klara det.//Margaux

Ibland när jag läser runt på olika bloggar kan jag nästan bli lite full i skratt av igenkänning.
Som det här Margaux skriver om i sin blogg. 
Hon har en kusin som alltså vill föda sitt barn trots att det ligger i säte, och det är så klart inte kul i sig, men jag blev full i skratt eftersom vi pratade om just att föda i sätesbjudning häromdagen här hemma.
Jag såg enbart en dubbelvikt bebis framför mig – likt en simhoppare – medan M menade på att fötterna kommer först.


Jag fick för mig när vi pratade om det att det är klart att bebisen absolut inte kan födas dubbelvikt men nu efter att ha googlat på det så verkar det faktiskt vara ett sätt.
Är inte det lite som att föda på tvären?
En kortare bebis, men betydligt bredare?

Sociala medier lär mig SÅ mycket! 🙂
Vad är det senaste ni lärde er via sociala medier?

102 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    OT men kan du inte skriva om Therese Lindgrens tros-idé? Tycker det var ett bra koncept och hoppas det blir något av det!

      Blev mest nyfiken på hennes snippa, har inga som helst problem att hitta sköna trosor som inte kostar skjortan

        Så din snippa är 2 cm bred? Inte min, mao skulle nog kunna dra nytta av trosor med bredare gren.

          ? Hur menar du nu?

          Det finns massor med trosor med bredare gren, herregud vidga dina trånga vyer!

            Du vet inte hur bred min snippis är. Vidga dina trånga vyer. ? En stringgren håller inte ens klitty på plats! Embrace:a E4:a-fitty! Skulle behöva ha en mormortrolla bakofram för att tygla det här monstret!

              Dagens kommentar ?

      Jag tänker att hon kanske måste köpa en större storlek om hon måste dra upp trosan så att den skaver mot klittan. Har aldrig varit med om att trostyget varit i kontakt med klittan. Den ligger ju liksom innanför alla veck och chillar, där har i alla fall inte jag en massa tyg.

        Eller odla hår. Det skyddar också har jag märkt.

        Vem har en klitta som hänger ut? ?

          Allas kroppar är byggda olika. Det är inget konstigt.

            Jo det vet jag men aldrig någonsin sett en klitta som hänger ut… Har sett bara många nakna kroppar i mitt liv.

              Jag har också haft att göra med många fittys i mina dagar. Sett blygdläppar som är stora och små och långa och vikta och klittor som i alla fall är större och mindre men ingen klitta som _hängt utanför_ har jag någonsin sett

                Skulle väl inte påstå att min klitoris hänger utanför men den är heller inte gömd under blygdläpparna. Den ligger där emellan och syns framifrån när jag står upprätt. Jag kan inte ha trosor med en mittsöm fram för det skaver mot klitoris. Detsamma med stela jeans.

          Förvånansvärt många. Och flera som tyvärr har komplex och därför som att det finns dem som skönhetsopererat sig.

            Är väl mer vanligt att det är blygdläpparna man opererar än klittan!??

              Och om det är klittan så är det allra oftast hudbiten som täcker den som man opererar mindre för att man upplever att den hudbiten är för stor vilket ger problem med intimhygienen främst. Men att det skulle vara vanligt att skönhetsoperera klittan?

              Anonym / 16:24
              Är Trodde det var bägge, men jag har ingen statistik på det, så mycket möjligt att du har rätt.

            TRH – huuur många operationer på klittan görs egentligen? Du som vet allt. Jag tror faktiskt att du skarvar med sanningen som vanligt. De operationer som är populära (tyvärr) är trimning av inre blygdläpparna.

            De som kapar av klittan är väl må hända de kvinnor som missbrukat testo.

              Om du prövar att läsa igen så har jag ingen aning om hur ofta man opererar förhuden till klitoris eller kappan som man också kallar det.

              Inte heller vet jag hur vanligt det är att göra motsattsen, dvs lyfta fram klitoris igen när den tex blivit stympad. Jag har om du läser ordentligt som sagt ingen statistik på det.

              I övrigt är jah smickrad att du tror att jag vet allt, men måste tyvärr där göra dig besviken.

                Ingen utom du tror att du vet (nånting) allt så ta det inte som en komplimang.

        Allas klittor ligger dock inte långt innanför. Finns dem som hänger långt utanför.

        Eller så har man som jag väldigt små yttre blygdläppar som ibland lever sitt eget liv och inte har lust att sluta om fint och då kommer min klitta i kontakt med min trosa. ?

          ”I alla fall inte jag”, ”jag tänker att hon kanske” och ”[jag] har aldrig varit med om” var kanske ord som fanns där för att visa att jag talade om mig själv. Men jo tack, jag vet att kvinnors kön ser olika ut. Har sett en hel del av dom under mitt liv som bisexuell ?

            Mitt svar var till Anonym / 15:54 . Misstänker ni inte är samma? 🙂

              Jaha sorry. Trodde att du svarade mig, svårt att följa tillbaka vilken kommentar något är svar på ibland när det blivit många svar?

                Ingen fara ?

      Är snippa ett ord som vuxna människor använder!?? Ja, förutom när de talar till (eller om) ett barn alltså.. Ska de gå ut med vovven innan de tar brumbrumbilen till jobbet också?

      Och ännu värre, hörde jag henne kalla den för ”snippisen” till och med? Är det bolibompa jag tittar på?

        Inte ”vovven”! ”VOFFSINGEN!!”

        Ja alla är olika, fitta låter så vulgärt. Snippa helt okej.

          blir bara förvånad för jag hör aldrig någon av mina vänner använda snippa när det inte finns barn i närheten. Och ja, vi pratar mest om sex och våra fittor så vi kommer ofta in på ämnet på nåt sätt?

        Värt är ändå ”fitty”. WTF…

          Fitty for president!

            Fitty!!!!!

        Säger endast snippa, allt annat låter vulgärt eller osmakligt! När jag pratar till barnen så blir det snippisen, japp! Snippa, snippis & snippisen!

          Låter ALLT annat vulgärt? OK…..

          Jag kan kbt:a dig lite:
          Fittafittafitta
          Muffenmuffenmuffen
          Sliiiiiiidaaaaa

          Men jag drar faan gränsen vid skäggbiff.

            Glöm inte det übervulgära UNDERLIV ???

              Snälla… Sluta. Det här är inte kommentarsfältet hos Maxinne Björk.

              Camcam! Mod på anonym här ovan va? She took it too damn far.

          Så det kliniska vagina är vulgärt?

    Länka?

        hahaha vilken osmickrande thumbnail 😛

          Varför?

    Dubbelvikt i säte kan man föda om bäckenbotten räcker. När fötterna är nedåt kallas det fotbjudning, och så ska man inte föda. Man vill ju att det ska vara så brett som möjligt som kommer först, så att inte huvudet ska fastna.

    Det är fortfarande huvudet som är det största problemet. Min kompis födde sitt barn i säte för ett par månader sen och det gick tydligen supersmidigt (well, alltså så smidigt det nu går att trycka ut en unge).

      Nej, axlarna är ofta det största problemet, OM det nu blir problem.

        Axlarna kan bli problemet vid vanlig huvudbjudning. Vid säte är det huvudet som kan fastna.

          Axlarna blir i princip bara problem om kvinnan ligger på rygg – sämsta, svåraste och farligaste ställningen.

    Sätesbjudning betyder ju att sätet bjuds först. Alltså kommer stjärten ut först. Bebisen ligger alltså dubbelvikt. Ganska vanligt.

    Herregud vad man inte ska läsa sånt här innan man fött barn själv ? Hade hellre varit lyckligt ovetandes! (Ja, jag vet att kvinnor fött barn i all evighet och det oftast går bra, men det hjälper tyvärr inte att tänka på det)

    Finns yogaställningar (där man har sätet högre än bröstkorgen: bridge pose och extended puppy pose tex) som kan hjälpa till att vända barnet + hitta någon rebozo-kunnig, magiskt!

      Japp, jag testade det. Varken det eller alla vändningsförsök i världen hade fått tösabiten att vända sig. Kom ut med snitt. Sen hade hon benen i skräddarställning i typ 1 månad.

        Mamma, är det du?❤️

          Haha, nej hoppas inte det. Om inte du är 2 år?

    Hon ser verkligen lycklig ut! Riktigt strålar! ? Alla förtjänar att känna sådan lycka på sin bröllopsdag

    Här kan man säga att botox och fillerers gått åt skogen, jösses! ?

      Låt henne se ut hur hon vill.

      Åh, låt oss kommentera ytterligare en kvinnas utseende… Det känns nytt och fräscht.

    Alltså vilken sjuk bajsnödig film. Förlåt, men det kändes som att det viktigaste att förmedla med denna film va perfektionism. Kändes ju typ regisserat. Säkert jätteromantiskt, men va fan; måste ALLT va en show nu för tiden?

    Min andra bebis kom med ett ben vikt uppåt och ett nedåt. Ingen yoga eller vändningsförsök i världen kunde få honom att vända sig rätt. Det gick hur bra som helst. Skulle dock ALDRIG ens prövat med barn nr 1.

    Tuff? Varför lägga en värdering i huruvida det är tufft eller inte? En kvinna som väljer att inte föda i säte är inte mesig. Hon är realistisk och inser problemen och riskerna med sätesbjudning.

      Snart kan ingen säga nånting överhuvudtaget utan att bli tillrättavisad på ena eller andra sättet. Till slut kommer alla att hålla tyst, hur kul blir det?

        Alldeles utmärkt? Man måste inte säga saker som man vet om skapar en osäkerhet eller en könsla av misslyckande hos andra? Det hade väl funkat helt grymt bra ned ”hon tänker föda i säte” ist för ”hon är så tuff att…”. Superlätt.

          Heja dig. Du har så rätt!

          Problemet är att majoriteten av alla som gillar att knäppa andra på näsan inte gör det av omtanke om en massa okända människor utan helt enkelt för att de gillar att tala om för andra att de gör fel.

      Många landsting rekommenderar kejsarsnitt vid sätesbjudning. Inkl mitt landsting, jag fick snitt. Hade INTE velat chansa.

        Precis det jag menar. Säte är inte tufft öht snarare våghalsigt och riskabelt.

        Blir så när personalen inte har rutin på att förlösa sätesbjudningar, men de behöver inte alls vara särskilt komplicerade så länge personalen vet vad de ska göra.

          Kan tillägga att jag tycker det är tråkigt att mycket av den kunskapen har gått förlorad.

            Kunskap visst men det tar inte bort det faktum att barn och mamma kan råka jäkligt illa ut under sätesfödsel. Och även när barnet kommer ut som det ska vilket är ganska svårt så risker man ledskador på barnet pga den kraft som kan komma att krävas i slutskedet samt att mamma kan spricka så mycket att hon kan komma till att bli skadad för livet i de negre regionerna. Kunskap är såklart viktigt men jag är tacksam inför att man idag rekommenderar snitt.

              Här var det inget snack om saken 1) sätesbjudning + 2) försföderska = planerat kejsarsnitt. Det blev praxis för mer än femton år sedan eftersom risken för allvarliga komplikationer ökar med mer än 30%! Jag kan fortfarande minnas hur han ibland sträckte på sig på tvären så att fötterna nästan petade ut till vänster och huvudet till höger som om han njöt av att ligga i lyxigaste sängen massakrerande alla mina inre organ. *lol* Mitt breda bäcken hade nog räckt till, men det fanns ingen anledning att ta de riskerna.

          Så länge personalen vet vad de ska göra. Jojo visst? För alla kvinnor föddes med breda höfter och en vagina som var skapt för säte. Snälla någon. Du är helt fel ute här. Ingen ska behöva föda i säte. Att personalen utbildas är inte för att främja säte utan för att klara av en situation där man inte visste att det var säte eller när en kvinna vill ge sig på det. Varför man nu vill utsätta sig själv och sin bebis för det frivilligt.

            Det finns risker m snitt också. Nu ska vi inte skamma nån som väljer bort en bukoperation..

    Min bebis vägde 5 kilo med stort huvud (jag är lång, var inte överviktig) och jag hade värkar i 1,5 tim och sedan föddes bebisen på 2 krystvärkar. Allt gick alltså otroligt snabbt men jag sprack inte minsta lilla. Kvinnokroppen är helt makalös, jag älskar min kropp så otroligt mycket som fixade detta utan några som helst problem!
    Allt är inte hemskt och äckligt, det finns massor av solskensförlossningar också!?

      Och själv var jag förlossningsrädd, läste alla böcker och mentalt förberedde mig, kom över rädslan och födde vaginalt och så fick jag en sfinkterruptur (som var min största rädsla) med första barnet trots att allt var ”normalt”. Och när man får höra att risken att det ska hända igen vid nästa förlossning är minimaaal så föder man vaginalt nästa barn också, och får en till sfinkterruptur! Sjukhuset och personalen var fantastiska, men min kvinnokropp var crap och jag tycker man ska förbereda kvinnor på vad en förlossning faktiskt kan orsaka för skador. Som tur är blev jag ordentligt omhändertagen och har inga men efter skadorna idag förutom en del bucklig ärrvävnad som jag inte bryr mig om direkt. Jag har ingen tillit för något som är natuuuurligt längre. Naturen svek mig och jag vill ge den ett fett långfinger för vad den utsatt mig för. Alla har vi våra upplevelser.

        Agreed!
        Jag hade vart en av de kvinnorna som strök med i barnsäng förr i tiden innan man kunde snitta kvinnor. Min kropp svek mig med. Eller ja ”natuuuren”

        Vågar man googla vad sfinkterruptur är? ? //Gravid

        Sånt jävla lotteri. Jag har klämt ut två kids utan problem, precis som min mamma o syrra. Är övertygad om att vi har små anatomiska fördelar eller dylikt. Bara ren tur.

        Min närmsta kompis kämpade som faan i dygn med att få ut sitt barn. Slutade med sugklocka och en mamma i total chock. Tycker hon är en jävla fighter. Jag har ju aldrig behövt kämpa särskilt mycket i sammanhanget. Ändå är det jag som är ”duktig” enligt löst folk och yrkesmänniskor (föder barn snabbt, med ”lindrig” smärta och utan men), när det är hon som gick en tuffare match.

        Man ska inte jämföra. Men ni som har haft tuffa förlossningar (KS eller vaginalt) är verkligen riktiga kämpar! (Men alla är såklart fantastiska!)

        Jag vill också ge ett långfinger till den faaaantastiska kvinnokroppen och det natuuuuuurliga sättet att föda barn på. Min son fastnade och fick tas ut med kejsarsnitt. Han fick syrebrist och där efter en grav CP-skada.
        Men hur ska man kunna klandra den faaaaantastiska kvinnokroppen? Tkr man pratar alldeles för lite om sånt som faktiskt går fel. 🙁

    OT men är det bara jag som tycker att NB tar fruktansvärt dåliga outfitbilder? Nu menar jag inte kroppsmässigt utan kameramässigt. Dålig kvalitet på bilderna, ingen skärpa, märkliga avstånd mellan kameran och henne själv. Och detta betalar företagen för?

      Jag kollade nu och håller med dig. Fruktansvärt dåliga för att vara ett samarbete. Men hela bloggen känns väldigt amatörmässigt.

      Är ju inte svårt att ställa in utlösare på kameran.

      NB?

    Felix och pagge! ?

      Nej tack. Inte ens tredje gången blir jag sugen på att lyssna på deras podd

        Ett himla tjat om Felix och Pagge. Antingen är det någon som på riktigt tycker att det här är det roligaste som hänt sedan första Sällskapsresanfilmen kom ut…eller så är det Amanda som är purken över hur lite uppmärksamhet hennes mans (och Sigges) briljanta idéer får.

    Jag är så otroligt nervös inför förlossningen….den 20.05.19 är den beräknad. Jag hoppas till gudarna att man blir mer bekväm med förlossningen närmarer ”due daten” ..because right now im shitting my pants 🙁

      Läs (och lyssna på, kolla yt) Ina May Gaskin, Guide to Childbrth.

      Kolla om du kan få hjälp av en ”doula” – en förlossningscoach. 🙂

    Jag är född med rumpan först?

      Jag me!

      Jag me 🙂

    Min dotter låg i säte i pikstil, som simhopperskan. ? Födde med kejsarsnitt. Idag är min dotter gymnast vilket är ett stående skämt hos oss: Du låg i pik redan i magen. ?

    Woho! Jag födde min första i säte, hon kom med rumpis först. Vi visste att hon låg i säte, men jag ville föda vagibalt och visste att det skulle gå, gjorde misslyckat vändningsförsök, en vecka innan BF gick vattnet och jag tog i för kung och fosterland, men efter 4 timmars värkarbete kom hon ut. Frisk som en nötkärna och allt gick helt fantastiskt.
    Jag är född i säte och min pappa med!

    Bebis nummer 2 föddes som vanligt 22 månader senare, men hon dansade ut på 2 timmar. Antar att storasyster banade väg så att säga?

      Sånt här gör mig innerligt glad. Kvinnan kan föda barn, och hemligheten ligger i att lita på att kroppen kan! Mvh färdig barnmorska i januari

        Haha FYFAN vilket slag i magen för oss som inte alls har kunnat föda barn.

          Varför börjar du ens läsa detta inlägget och de här kommentarerna då? Låt bli att misshandla dig själv.

    För den som vill föda i säte, eller som vill få självförtroende inför en förlossning, oavsett om det är vaginalt eller med kejsarsnitt (och inte är alltför kräsmagad) – in och följ instagramkontot Basassmotherbirther – autentiska förlossningar på olika sätt tillsammans med informativ fakta. Oerhört inspirerande! Mvh snart färdig barnmorska och rejält nördig på förlossningar (våga lita på att din kropp kan!)

    Jag har fött barn nr. 1 och nr. 3 i säte, dvs de kom med rumpan före. Har gått hur bra som helst! Men det kräver personal som kan sin sak + läkare på plats. Läs på ni som hamnar i den situationen. Ett snitt är ett stort ingrepp det också, och jag ville undvika det.

      Hampus har tagit bort bilden som låg på hans Instagram från Bellas halloweenfest.

    Min första bebis låg precis som simhopparen i min mage ? Födde med snitt, då sjukhuset hellre snittade än assisterade såna sätesförlossningar. Lillebror kom ut ”den vanligare vägen” med huvudet först.

    Jag är född i sätesbjudning och min mamma födde mig ”vanligt”. Gick kanonbra så visst går det?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.