What a man, what a man, what a mighty good man!

https://www.instagram.com/p/BrL1Ao9hLzR/?utm_source=ig_web_copy_link

Åh, det HÄR gillar jag!
Det är SÅ lätt att bara fokusera på de mindre bra männen i kråksången som är det patriarkala samhällets nationalsång så let’s change that, shall we?

Bra män! Braaaaaaaa män!?
Min spontana tanke är att lyfta fram min sambo och Tjocka Hetsätarkatten men det kanske inte riktigt är vad Elaine menar här så jag funderar ett varv till.
Bra män alltså?
Och nu vill jag inte att det här inlägget går ut på att leta fel hos de ”bra män” som föreslås här, utan tycker du inte att någons ”bra man” är bra nog, trumfa med en egen, bättre man då! Raise the bar liksom…
Man får helt enkelt utgå från det man vet, då man inte kan KÄNNA alla män på djupet som man tycker är bra.

Andy Murray verkar vara en bra man!
Han sa ifrån – som typ enda manliga idrottsstjärna – när Martin Solveig frågade världens första Ballon d’Orvinnare, Ada Hegerberg om hon kunde ”twerka” när hon mottog sitt pris. 
Tycker alla andra manliga atleter att frågor som dessa är okej?
Om inte – speak the fuck up!

Så Andy Murray får bli min ”bra man” of the day!
Vem väljer du?

169 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Vad tror du om Philippe och Bianca Ingrosso? Ingen av dem syns på varandras sociala medier, Bianca har inte skrivit om honom i bloggen på extremt länge… tror vi att förhållandet tagit slut?

      Det verkar så. Ryktas om att han bor ensam på Östermalm.

        Fast att han bor ensam har de ju gått ut med för längesen. De blev sambos och valde sedan att bo i varsin lägenhet igen.

          Hört av bekant som växt upp i Sthlm och gått på grundskolan med Philippe och ett antal till av semikända influencers att de är tillsammans men bor isär för att få lite space just nu. Varför ville jag inte nysta mer i. Den bekante bor just nu i Gbg och nämnde detta på en middag så måste inte stämma till 100%.

            Det har de själva gått ut med.

              Ja men frågan var ju om dom fortfarande var tillsammans, vilket anonym 17:34 svarade ja på.

            Hur kan din bekant som är uppväxt i Stockholm gått i grundskolan med Philippe när just Philippe är uppväxt och gått i skolan Göteborg?

      Förstår inte riktigt varför vi skulle sitta och tro någonting ? det är som det är, och skulle det vara/ta slut så låt henne gå ut med det själv. Tills dess har vi ingen aning hur livet utanför sociala medier ser ut för dem.

      fast vänta här nu? Handlade inte det här inlägget om något viktigare??

    Fan jag måste välja min kille ändå. Klyschigt säkert osv men han gymmar med en kille som brukar slänga ur sig mycket rastistiska, sexistiska, homofobiska saker. Jag har inte förstått varför min kille ids träna tillsammans med honom, tills han förklarade för mig att det är skitbra för då får han en chans att ge den här killen motargument och förklara varför man inte säger såna saker. Det är bra tycker jag!

      Hur ädelt av din kille.

      Snyggt påhittat argument av din kille 🙂

    Min maaaaan. Han är heeeelt jämställd med mig och sååååå perfekt.

    HAHAHAHA! Skoja. Man har väl någon slags verklighetsförankring.

    3… 2…. 1…. – Min man diskar faktiskt oftare än jag! Och klipper gräsmattan! (Har robotgräsklippare).

      Har du diskmaskin också? ??

        Använder engångstallrikar.

    Ernst❤️❤️

    Ryan Gosling!

    En bra man för varje dålig?? Helt ologiskt, det går aldrig jämnt ut ??

    Alltså tycker iofs det är löjligt att fråga om någon kan twerka men den där komikern bad väl Mbappé att dansa? Också fånigt men tror inte twerk-grejen var bara för att hon är en kvinna.

      Mbappé har väl som grej att han dansar när han gjort mål? Det var därför han fick frågan har jag förstått det som. Så mjaa just att han frågar henne och om just twerka. Varför ingen annan dans? Hade han frågat Mbappé samma om det var hennes grej att dansa som målgest? Många frågor… har samhället osv som svar 🙂

      Är det relevant? Som man frågar man inte en kvinna i direktsänd tv om hon kan twerka (när hon just mottagit ett fotbollspris!) , just pga hur samhällsstrukturerna ser ut.

        Nej, jag skrev inte att det var relevant. Jag skrev, som du kan läsa i min kommentar ovan, att det är en fånig fråga.

        Jag råkar dock tycka att andra också fick fåniga frågor.

          Finns ingen ursäkt till det. Det är inget tillfälle att vara fånig på.

      Den första kvinnan någonsin som vinner priset, och hon får frågan om hon kan twerka istället för hyllningar. Han är en gris, frågan var otroligt olämplig

    Min man! Han pysslar och lyssnar på mig och mitt gnäll. Gör allt inte jag kan eller vill.
    Höjer mig till skyarna, torkar mina tårar.
    Och det bästa av allt: Han har humor och är en gud i sängen. ❤

      Vad har en bra man med sex att göra? Är alla dåliga män kassa i sänghalmen?

        Det låter som att du har erfarenhet, berätta.

        Om mannen har massa positiva sidor och dessutom är grym i sängen så är det väl att föredra framför en idiot som med liknande kompetens?

        T

          Om jag har erfarenhet så får jag fråga mig själv vad fan som hände eftersom jag aldrig har legat med någon.

          Föredra, kanske. Men spelar hans förmåga i sängen någon som helst roll i syfte att lyfta fram han som en bra person? Funkar det med allt? ”Han är bra på fotboll, därför är han en fantastisk person”

        Att vara självisk i sängen skulle jag definiera som en dålig egenskap. Vet ej om jag skulle dra det så långt som att säga att han är en dålig man pga det dock.

      Östersund vad härligt och grattis ❤

    Min man som är så gudomligt snäll. Allt han gör är snällt och gagnar andra. ❤️
    En bra man som är mer känd: Jordan Peterson. Så klok och bildad. Älskar att lyssna till honom.

      Jordan Peterson? Vilket skämt!

        Och nu vill jag inte att det här inlägget går ut på att leta fel hos de ”bra män” som föreslås här, utan tycker du inte att någons ”bra man” är bra nog, trumfa med en egen, bättre man då!

      Älskar också Jordan! Så skarp och ärlig!

        Enkla svar på komplexa frågor, bädda sängen så löser sig livet och det är kvinna s fel att män mår dåligt.

        Nej, tänk ett varv till och gå inte på floskler från sexistiska kvinnohatare. Platsar längst ner på listan över bra män, omöjligt att låta det stå osagt med tanke på hans uttalanden. Det krävs mer analytiska förmågor än att rakt av köpa sexistiska klyschor av någon med så grandios självbild att han tror sig vara Jesus.

        Snälla läs på om J.P, på riktigt. Han håller på att fucka väldigt många människor som egentligen har bra reflektionsförmåga men som blir förtrollade av J.Ps sätt att sätta ihop ord så de låter bra men utan egentlig substans.

          Har sett samtliga hans videos och läst hans böcker och även flertalet böcker han rekommenderar. Jag är mycket påläst och min beundran vilar på gedigen grund. 🙂 Det är ok att tycka olika!

          Och nu vill jag inte att det här inlägget går ut på att leta fel hos de ”bra män” som föreslås här, utan tycker du inte att någons ”bra man” är bra nog, trumfa med en egen, bättre man då!

          Han har aldrig påstått att allt löser sig om man bäddar sin säng, ej heller att det är kvinnors fel att män mår dåligt. Läs på själv 🙂 men det är nog lite svårt för dig som i flera dagar gapade om Persbrandts övergrepp och inte kunde ta till dig att det inte var sant ?

            Och nu kommer väl det typiska dumförklarande feministsvaret att man är hjärntvättad om man inte hatar JBP ? ja för kvinnor måste tycka lika och är inte kapabla att komma fram till andra slutsatser.

            Spot on!!! Hon var heeelt fixerad vid Persbrandt ?

            Haha jaa, som vanligt har pk-feministerna svårt att acceptera åsikter som inte överensstämmer med deras ignoranta åsiktsbubbla ??

    Är det inte fel att anta att ens ettåring är 1. en bra man, 2. en man?

      Ja, det är fel tycker jag.

        Jag anar problematisk retorik här. Avsaknad av analys och genusperspektiv.

      Nej Elaine har aldrig fel, så det måste vara du som har fel. Du borde jobba på din självkänsla.

      ?

    shit vad sorgligt att kvinnor ska lyfta bra män och enbart kan tänka på sina egna partners… och argumentet är att han är snäll.

      Svårt att kunna lyfta andra män när man inte kan veta vad som kan komma fram. Typ att den ensamstående PK-superpappan som tog sina barn och lämnade sin missbrukande kvinna, faktiskt tog Kajsa på rumpan på fyllan en gång 1975.

        förstår inte riktigt vad du vill säga?

          Att det är svårt att lyfta fram bra män, särskilt dom man inte har en nära relation till, då man inte kan veta vad dom har i bagaget sedan 13 års åldern. Man vill ju inte vara en kvinna idag och råka hylla en fel man.

            har svårt att avgöra om du är sarkastiskt eller inte men håller i alla fall med om att det måste suga att hylla en man och senare få reda på att han är en kass person och skyldig till typ sexuella övergrepp.

              Ja, och då kan jag undra ifall det finns några män att hylla överhuvudtaget. Lite svårt att se att det finns någon man som inte sagt någonting, eller gjort någonting olämpligt och problematiskt någonsin ever.

                helt rimlig fråga indeed. 😉

                Finns det nån vuxen människa som inte sagt nånting eller gjort nånting problemstiskt eller olämpligt ever? Är det det du vill ha, ett sammhälle där bara de som aldrig har felat får kallas bra. Har du aldrig gjort eller sagt nåt problemstiskt eller fel? Tror ca 99% av alla männ OCH kvinnor har gjort det

                  Jag är högst sarkastisk här.
                  Jag bara undrar var gränsen går och vem som kan nämnas till ”en bra man”? Hur mycket problematiskt beteende tål feministerna?
                  Skulle vara livrädd för att hylla en ”bra man”, för rätt som det är så gräver nån feminist i det problematiska arkivet någonting om mannen, och då vet man ju vart det leder för ens egen del.

        Och då är han väl en gris om han ofredar kvinnor trots att han tar hand om sina barn? Det finns oändligt många sådana kvinnor som gör det utan att trakassera män. Det är inte så jäkla svårt.

          Ofredade, en gång 1975.
          Han gick ju trots allt senare och läste genusvetenskap på Södertörn, blev vegan, och kom ut fulländad och oproblematisk efter 8 års studier. Nu jobbar han med värdegrundsarbete hos kommunen, har både flygstopp och köpstopp, och bor i radhus med tre kids som ingen vet biologiska könen på.
          Han försöker, verkligen.

      Snällhet är dock den finaste egenskapen som Är grunden till allt annat gott. Inget fel med det. Dessutom ska vi inte dissa varandras val. Var lite snäll du också ?

        jag är faktiskt snäll och får höra det ofta av andra! varför tror du att jag inte är snäll för att jag har en åsikt du inte håller med om? att jag är snäll hindrar mig inte från att tycka att det var sorgligt resultat, säger mycket om hur vi ser på män.

          Därför du beter dig inte särskilt snällt här. Så börja med det 🙂

            var skrev jag något elakt om någons man eller om någon som kommenterade??

            att du blandar ihop min åsikt i en kommentar med min personlighet som du omöjligt kan känna till får du stå för.

              Ja, du verkar ju vara en härlig typ ?

                tack så mycket snällis! ?

                  Den flög över huvudet……

                  ja fast inte på mig :pPppPp

              Att du inte beter dig snällt är dock ingen kritik av din personlighet 🙂 jag föreslog att du kunde vara snäll här i kommentarerna, vill du så vill du, annars är det okej det med 🙂

    Hampus Nessvold! Gör massor för psykisk ohälsa, machokulturen osv. Dessutom är han himla rolig

      Hampus är en riktigt bra förebild för killar och män!

    Min man förtjänar hyllning men låter den här hyllningskommentaren gå till den bästa mannen jag känner, min förebild i män och mannen som (tillsammans med min lika fantastiska mamma) uppfostrade mig och mina syskon: MIN PAPPA!

    För att han alltid har peppat mig till att ta plats, säga ifrån, stå upp för mina åsikter och dagligen matat mig med att jag klarar ALLT för att jag är jag. Han är inte en emotionell person men med oss barn har han aldrig sparat på kärleken och berömmet, alltid pushat oss och berättat hur stolt han är över sina barn för att vi är just vi. Alltid en trygg famn när något gått fel och alltid en klok, trygg vuxen att föra en dialog med. Vi barn har alltid gått före allt och ja… Världens i särklass bästa pappa!

    Andy Murray har även rättat en reporter (finns nog på youtube) där reportern säger nåt i stil med ’how does it feel to be the best tennis player in the world?’ Och Murray svarar ‘you men best MALE player’.

    En annan som verkar vara en riktigt bra man är John Legend!

      Här är klippet: https://youtu.be/plyLUuUBo7o

      Och rättat när någon frågade hur det kändes att vara första tennisspelare att vinna två OS-guld samt blivit riktigt arg när någon sa att det gick dåligt för honom för att han hade en kvinna som tränare.

    Pete Svensson (Nina Rungs sambo)
    Denis Mukwege

      Denis Mukwege tänker jag är en av väldigt få män värda att nämnas i sammanhang där män ska hyllas offentligt för vad de gör för kvinnor och barn.
      Pallar inte riktigt att vi ska lyfta män för helt basala saker, som att de är snälla och behandlar sina medmänniskor på ett schysst sätt. Det ska man väl kunna förvänta sig av alla vuxna?

        Ja Denis!!! Vilken medmänniska!

      Du menar Peter Svensson som söp sig dunder full och pissa ner golvet och en resväska med någons kläder i Big brother huset…

      Super man verkligen

        Det hade jag ingen aning om att han gjort, det är ju helt sjukt! Men han är väl ett bra exempel på att man kan bättra sig och förändras? Jag följer honom på insta sedan långt tillbaka och han och hans sambo kämpar ju otroligt mycket mot våld och skadlig machokultur, är ute och föreläser och har startat ”Huskurage” m.m.

        Sååå för att man var aspackad en gång i sin sena ungdom och det råkade spelas in för att man var med i en dokusåpa, så är man ett asshole? Rätt många fantastiska kvinnor som inte är så fantastiska då, om det är måttstocken…

    Fruskyinthehouse @ ig’s man!

      Fast varför? För att han är tillsammans med fru sky?

        Absolut inte pga det. För att han verkar vara en riktigt bra man. Kan självklart bara gå på hennes beskrivningar av honom dock =)

    Jag väljer Viktor den store. Jag har ju ingen aning om hur han är irl, men här har han både sunda kommentarer och humor på min nivå.

      Men han är inte en man utan en tjej som låtsas vara en kille.

        Haha, nope det tror jag icke.

        Hur ”vet”/vet du det?

        Det är en kille som heter Viktor Jansson.

          Som bor på Söder och gillar potatisbullar ??

            Potatisbullar ?

            Det är faktiskt helt sjukt att jag knappt ätit potatisbullar sedan… Ja, du vet. Förutom idag!!! Jag klippte 14 stycken till middag. Det är för jävla gott alltså. Min vän Fisabsorberarn blev mycket avundsjuk.

              Haha, vilket sammanträffande. Du får väl bjuda in Fisabsorberaren till ett nytt vad ??

                Vi har faktiskt pratat om det, och vi tycker ännu en gång att 10 om dagen inte borde vara helt omöjligt om man bara varierar det lite bättre… Men det var inte så roligt efter april någon gång, plus att man ju uppenbarligen inte vill äta det på fem år när man är klar. Är det värt att betala det priset?

                  Var det fem (5) år sedan sist? Jäklar vad tiden går. I och för sig, det var ju på den tiden när Dessie drev nattklubb och fyllde 18 i en källare ??

        Ponera ett detta faktiskt är sant. Gör jag ett bra jobb som låtsaskille?

      Han kan få min röst också!

      Tack så mycket, JP. Men jag är ju bara en vanlig snubbe. Om det ska vara värt att hyllas måste konkurrensen vara bedrövlig.

        Du är söt också!

          Vad baserar du det på?

        Det kanske är just det, du ser dig som en helt vanlig kille. Men egentligen så kanske du sticker ut i mängden, för att övriga inte riktigt är där … än.
        Heder åt mamma och pappa Store (eller vilka det nu är som har fostrat dig).

    Skulle kunna fortsätta på tennisspåret och rada upp flera som verkar vara himla härliga och bra män. Andy Murray har jag dock grymt svårt för, särskilt som spelare iaf.

    Keanu Reeves!

    Herregud år vi så perfekta vi kvinnor, vi kan vara lika jobbiga som män. Jag vill hylla en bra människa inte ett kön!

      Vart står det att kvinnor är perfekta och vem har påstått det? Jag har läst inlägget men hittar inte var det står.

        Jag utgick från att det är mest kvinnor som skriver här och hyllar män och dissar män. Jag undrar vad som hade hänt om män gjort detsamma.

          Rubriker om hur sexistiska de är och att allllla kvinnor är lika bra

          Varsågod och besök flashback eller Aftonbladet eller typ valfri fb-grupp osv. Som svar på din fråga: det händer absolut ingenting.

            Jo. Fb grupperna har tex blivit hårt kritiserade i media.

              Men vad har hänt då? Mer än att nån har sagt ”fy vad hemskt”? Villen konkret åtgärd har lagts fram för att förändra klimatet? Ingen, noll, nada. Allt fortsätter precis som förut. Så mitt svar kvarstår.

          Tycker det verkar vara rätt okontroversiellt att dissa kvinnor och hylla män. T.ex. är det många som säger att män är mycket rakare än kvinnor, att kvinnor inte kan samarbeta, snackar skit osv. utan att det ifrågasätts. Och att många kvinnor får cred när de säger att de minsann inte är som någon typisk tjej och hellre umgås med killar för att de inte intrigerar och vad det nu kan vara.

      Vi är så sjukt mkt bättre än män iaf?‍♀️

        Hoppas du inte har söner!

          Tycker inte barn är män, men såklart är det mycket svårare (kanske omöjligt?) att uppfostra pojkar till bättre människor än flickor, i ett samhälle med attityden ”boys will be boys”.

    Jonas Gardell, för allt han gjort inom hbtq

      Och då är det ok att vara otrevlig?

        Vem är perfekt? Ingen. Alla har sina stunder. Varför påpeka fel på personer i ett inlägg som handlar om det positiva de gjort?

    Simon Häggström, polis som kämpar för utsatta i sexhandel.

    Läs hans böcker och följ hans insta!

      +1 på den.

      Oh jaaa, han är en fin man.

    Min man, pappa till våra tre tjejer, som är feminist i en värld bland mansgrisar. ❤

      Åh vad fint, önskar att min pappa också var feminist.

    Atilla Yoldas ❤️❤️

      Han är grym (till skillnad från många andra män som påstår sig vara feminister, men inte gör ett dyft för att förändra machokulturen eller skapa debatt kring osunda mansnormer).

    Då väljer jag Anders Bagge!

      Hahahahahahah va???

        Vad är det som du tyckte var kul?

          Att av alla män som du vill hylla så väljer du Anders Bagge

            ?

            Men gud, ring polisen.

      Håller med dig! Haha han är säkert as-jobbig att leva med men jag tycker han ändå verkar ha sunda värderingar… Kom just på mig själv, inte skulle jag väl hylla en kvinna bara för att hon har sunda värderingar… Sen när är inte det en bas-egenskap dom alla människor har? ?

        Det finns tyvärr alltför många män som ser såna värderingar och att vara snäll mot alla som svagt och feminint. När jag tänker på ”bra män” tänker jag på de som inte har något behov av att hävda sin manlighet och vara kränkta. I en perfekt värld skulle sån ”toxic masculinity” inte finnas och ingen skulle behöva hyllas för sunda värderingar.

    Jag vill inte hylla någon man. Däremot kan jag hylla en individ.

      *PK svar*

      När typ alla på ens kvinnodominerade jobb (skola), är helt hänförda över att det ska börja en MANLIG lärare och man typ ”Varför är det värt att hyllas? Han ska väl inte undervisa med sin p*nis” ?

    Men det finns ju inga bra män?

      Skoja.

        Ellerrrrrr…?!

          Absolut inte, men blir väl påhoppad annars!!!!!!

            Säger vi det tillräckligt många gånger (helst när de sover) tror de att de kom på det!

    Håller med 2 ovanstående, Denis Mukwege.

    Förutom dom självklara, min sambo, min pappa, min farfar.
    Så hade jag väldigt svårt att komma på några bra män, jag är ofrivilligt omringad av så många dåliga män. Överallt ser jag dom Horace, Bard, Virtanen, Stig Larsson, Trump ja ni förstår. Just nu känner jag inte att jag utanför min bekantskapskrets kan hitta så många män som riktigt överröstar de dåliga.
    Men nu måste jag välja en (eller egentligen kanske fler) och då väljer jag Jonas Sjöstedt.

    Förlåt för lång kommentar
    Ha en underbar måndagskväll
    Kram

    Vilken tid imorgon får vi besked från antagningen? ☺️

    Jag väljer Tom Hanks!

      Ångrar mig, jag väljer också Tom Hanks

    William Spetz, Hampus Nesvold, Kalle Zackari Wahlström och Lars Lerin. Älskar dessa män. De verkar så kloka, snälla och gör så mycket bra för andra människor.

    Attila Yoldas! Min man! Min son! Min hankatt o en manlig arbetskollega som är inne o gillar på rätt sidor på Instagram. Ska vi se här?, fler kända män kanske…som kämpar för kvinnor som sticker ut hakan…finns några men kan inte namnen på dem.

      Katt?

        Ja? Den kanske definierar sig som en man?

        min hankatt ja! han beter sig bättre än många män, iof det hände efter kastreringen….

    Donald Trump, finns ingen större kämpe för oss kvinnor som The Donald ?

    Allt han gör är för kvinnornas skull så att vi kan leva som vi gjorde under 20-talet och var där vi hörde hemma, d.v.s i köket ??

    The Donald är så fin att han förstått att enda sättet för oss att få män och slippa dö ensamma är att låta männen ’grab us by the pussy’ ???

    Trump har också lärt oss kvinnor att offra vårt snyggt stylade hår för att mannens hår inte ska bli förstört genom att ge paraplyt till mannen när det regnar ute ????

    The Donald har så rätt när han säger att kvinnor som klagar är kvinnor som inte fått tillräckligt med ’dick’ i sig, så omtänksam att han tänker på vår njutning ?????

    Listan är hur lång som helst. Finns inga ord för hur fin denna Donald Trump är ?????

      nu har du käkat för många lila svampar, fast det var kul skrivet!

    Yoda!

    Är man en man när man bara är ett år gammal? Jag tänker på vad brandmannen Scott sa i Nile City:
    ”Kille är ju ingenting man föds till, det är någonting man blir.”

    Om detta stämmer borde ju samma sak gälla för man, och jag anser att man blir kille innan man blir man… Oftast i alla fall.

    Men för att besvara frågan med ett namn som få nog tänker på: John Cena. Wrestlern. Wrestling är riktig jävla dynga, men John Cena har uppfyllt 500 sjuka barns önskan hos Make-A-Wish Foundation. Det är ju fint.

    Jag vill hylla pappan till Cesia i musikhjälpen.

    Det finns ett jättebra klipp när Andy Murray rättar en journalist som säger att Murray är den första tennisspelaren som vunnit någon viss tävling flera år i rad. ”Male player” rättar han då. För givetvis har Venus Williams vunnit den men det var inte så viktigt. Älskar Andy Murray!!

    The dom på youtube (han heter dominic. Han tänkte inte igenom sitt namn så bra har han själv förklarat)
    Han gör videos där han jämfört filmer mot böckerna de är inspirerade ifrån. Just hans 50 shades of grey serie (men också massvis av andra) är helt underbara. Han pratar om vad som är problemet med 50 ur en feministiskt synvinkel. Och han gör det så bra! Det ihop med att all vinst från den serien (7 eller 8 st 30 minuters filmer) går till kvinnojourer i hans hemland gör att jag vill hylla honom! Nu känner jag honom inte. Så han kanske är ett as. Vem fan vet längre. Men av det jag sett verkar han så bra!

    Oj vad jag önskar att gemene man kunde börja använda ”manlig” och” kvinnlig” korrekt. En kvinna kan vara manlig och vice versa. En manlig lärare- jag ser framför mig en kortklippt bastant kvinna. En kvinnlig polis, jag ser framför mig en man som har långt hår och smala handleder samt klätt sig i kjol.

      Orden ”manlig” och ”kvinnlig” har två betydelser. Manlig:

      1. som i sitt yttre och/eller sitt beteende påminner om hur man förväntar att en man ska vara
      Jag känner mig manlig idag.

      2. som är man
      Jag känner en manlig advokat.

      Så jo, gemene man använder det precis rätt.

      Bör väl ändå vara orden ”manlig lärarinna” som ger dig den bilden, om vi nu ska vara petiga?

    Nisse Edwall, Ola Salo är schyssta män vad det verkar.

    Min pappa som berättade för mig om varför feminism behövs när jag var 14, och tyckte det var töntigt att vara feminist, och öppnade därmed mina ögon. Han har alltid pratat med mig om människors lika värde oavsett kön, etnicitet och sexualitet. Han kämpar fortfarande mot främlingsfientligheten med tal vid invigningar och debattartiklar online och tidningar. Och jag vågar påstå att min pappa har ett ganska modernt synsätt, trots sina 88 år. ❤️

    Jag vill kalla bra män pepper penus.
    Men de männen vill nog inte uppmärksammas.
    Men StefanB min gamla lärare är en pepper P.

      Måste tillägga, inget äckel. Utan den som såg dom kunskap oavsett bakgrund.

    Denis Mukwege
    Tino Sanandaji
    Yuval Harari
    Daniel Kahneman
    Hanif Bali

    Och som tur för mig; min fästman, pappa, bror och en massa goda vänner och kollegor.

    Här är Denis Mukweges Nobeltal, skrolla ner för att hitta översättning om du inte förstår franska.
    Jag kan rekommendera att alla tar några minuter och läser hans tal (DU med Elaine Eksvärd).
    https://www.nobelprize.org/prizes/peace/2018/mukwege/lecture/

    Kom att tänka på Malala Yousafzais pappa, vet inte jättemycket om honom men som jag förstått har han kämpat för kvinnors rättigheter och framförallt stöttat Malala att vara den modiga människa hon är. (Utan att förminska hennes kamp förstås, men nu var det ju män vi pratade om. För omväxlings skull 😉 )

    Denis Mukwege!

    Stephen Fry och David Attenborough är mina favoritmän i hela världen!

    Kalle Sändare. Gåhör och alltjämt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.