Magdalena Graaf uppmanade sina läsare att swisha till fel nummer

+

 

Flera influencers har under de senaste dagarna uppmanat sina följare att swisha pengar för att hjälpa till och betala för en pojkes behandling i Mexiko, vård som inte går att få i Sverige och nu har Magdalena publicerat ett inlägg där hon ber sina följare om hjälp. 
Problemet var bara att Magdalena publicerade FEL nummer och helt plötsligt började telefonen plinga och pengarna rulla in hos en helt ovetande människa någonstans i Sverige.
Ka-ching! Julafton kom tidigt i år! 🙂

Läsarna var ALLT annat än imponerade och uttryckte högljutt sina klagomål i kommentarsfältet.
Som tur väl var så verkar den nyrika mottagaren vara av det ärligare slaget och ska ha swishat tillbaka alla pengar som kommit in fel.
Nu måste man ju enligt lag göra det, men trilskas går ju alltid om man vill vara sådan…
Tailsweep har nu tagit på sig ansvaret för det felaktiga numret och ber ödmjukast om ursäkt på Magdalenas blogg där det korrekt numret nu också återfinns..

Men slutet gott, allting gott för den här insamlingen.
Men kom ihåg gott folk – ät aldrig gul snö, kissa aldrig ståendes i motvind och dubbelkolla alltid telefonnummer innan du uppmanar folk att swisha dit!

Tack för tips!

 

93 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Varför spammar Jocke Lundell massa bilder på en mörkhårig tjej??

      I en video uppgav Jocke henne som sitt frikort, ett skämt som gått alldeles för långt nu. Roligt i början, men bara sårande nu. Det knyter sig i magen när jag tänker på hur det skulle kännas om min pojkvän pratade så brett om sitt frikort. Jävligt typiskt nyblivna pappor att känna sig bortglömda av sin fru, han kanske för henne medvetet avundsjuk för att få tillbaka hennes uppmärksamhet.

        Kan ju vara så att Jonna har träffat nån ny kärlek oxå kan ju alltid hoppas för hon är värd nån bättre kille en Jocke …dom har ju tex inte ringarna på säg 😉

      Han skulle väl varit med i Breaking News ikväll tyckte jag Jessica sa igår, Jocke alltså, men han var inte där?

    Varför tog du bort inlägget om Sindy?

      Läs förklaringen. Dålig förklaring dock, kommentarena var pga ditt inlägg Camcam.

        Vilken förklaring? Vart ser du den? Hela inlägget borta?

          Hon tog bort inlägget, skrev en förklaring, sen la hon upp inlägget igen

    Fast hur ska man veta att man swishar till rätt eller fel nummer överhuvudtaget?
    Då måste man ju ha för-och efternamn på personen först.

      Det stod ju namnet på pappan i inlägget.

        Gjorde det? Det såg inte jag.

          Inte jag heller ?

    Illa. Uppenbarligen har inte den som skrev inlägget själv swishat för då skulle det felaktiga namnet kommit upp. Är det f ö inte ett brott MIT upphovsrätten att göra affischer med olika låttexter kopierade rakt av?

      Nej, personen har väl bara gjort sitt jobb. Man kan inte kräva att någon ska betala för att jobba. Men dumt att lägga ut fel nummer.

        Tänkte mer att om man uppmanar andra att skänka borde man själv göra det om man vill vara trovärdig.

          Gillar sättet du tänker på. Leva som man lär Lixom.

          Men Karin…personen kan ju ha swishat EFTER det, hen kan ha skänkt själv ändå, eller hur. Du är så negativ till allt allt, misstänksam av dig du, ser allt i svart verkar det som och alla är dåliga och hemska. Letar fel på än den ena än den andra. Chin up 😉

            Hej anonym. Visste inte att vi kände varandra eller läser du första terminen till psykolog och försöker praktisera lite här. Ledsen att göra dig besviken men du känner inte mig, behöver inte försöka analysera mig och du har fel. Nu tar jag en för alla Karin som har varit hör och uppenbarligen varit negativa. Då kanske du Anonym har skrivit alla inlägg som har Anonym som avsändare. För det finns uppenbarligen bara en Karin i Sverige och på Bloggbevskning. I så fall tycker jag att du är en riktig gnällmåns. Kommenterat massor har du också gjort. Sov gott. Det ska jag göra nu.

              Kanske tog fel på fel Karin, kanske finns flera negativa Karin här. Den som hela tiden letar fel och försöker skamma vissa bloggare för minsta lilla grej än det ena än det andra – den Karin brukar man känna igen, går sällan att ta fel men kanske fel nu kanske inte är du, kan finnas flera neggo-Karinar som sagt.

                Givetvis är det första man gör att kolla vem man ger sina pengar och vad personen ska göra för pengarna. Det är svinenkelt och man slipper bli arg på andra för att man själv är dum i huvudet och godtrogen. Kolla ALLTID källa på allt ni delar. Då slipper man få skit efteråt. Speciellt ämnat åt frk Graaf.

    Har ni sett Isabellas senaste story där hon delar en artikel på engelska som skriver att hon startade skönhetsbolaget som 16-åring!

      Jag reagerade på det men tänkte att jag kanske mindes fel… Hur orkar hon ljuga hela tiden?

        FASR hon har väl inte ljugit för det kanske… Varför bara anta och påstå att Isabella ljuger?! Den som skrev artikeln kan ha skrivit fel, kan ha uppfattat fel, missuppfattat, hört fel, slintit på tangenter och skrivit en etta ist för en tvåa, tryckfelsnisse kan ha varit framme ja det händer ofta.

          * FAST skulle det stå inte FASR 😉

          Mmm

    Alla svinrika kändisar som läst detta inlägg på någons blogg borde fan ta maj ställa upp och donera en del stora pengar!!
    Det hade kunnat hjälpa honom mycket fortare än att alla vi svenssons lägger småpengar.
    Fruktansvärt är detta men jag tycker ändå att ni som har dem summorna på era konton isåfall kan skippa alla onödiga märkesinköp ni lever för.

      Nja. Skänk till det man själv vill skänka pengar till känner jag

      Förvånas över vilka enorma mängder kläder en del bloggare har som sedan säljs på ”bloppisar”… Hur har de ens plats för alla dessa kläder som knappt hinner användas? Skönt att den yngre generationen har insett att vi måste sluta konsumera på detta galna sätt.

      Varför? alla väljer väl vad man vill göra för sina pengar.

        Precis så känner jag också! Har redan mina projekt jag skänker pengar till, räcker så för mig så förväntar mig inte att andra ska skänka till allt heller. De får kritik ändå när de skänker, Pink skänkte pengar och la upp en välgörenhet. Hon gav bort ungefär vad jag betalar på ett år i hyra. Hon fick sen skit för att hon inte betalade allt som behövdes??

          Läste en så klockren kommentar på Bellas blogg – något i stil med att om hon visat att hon skänkt till välgörenhet så skulle hon få skit för det, då skulle folk tycka att hon bara skröt, skänkt för lite, ljugit, gjort det för klick, för beröm osv osv.

            Åh nu blev jag alldeles rörd! Jag skrev så på Bellas blogg (ja vi är säkert fler som skrivit samma sak men jag väljer att ta åt mig beröm i alla fall ?)

      Men sluta skänka pengar till vård i Mexico. Om de satt på behandlingar som fungerade skulle de naturligtvis 1) ha presenterat forskningsresultat som visar det och 2) delat med sig av sina resultat i form av konferensbidrag och vetenskapliga publikationer till sjukvård över hela världen. Jag är ledsen men där blir folk rejält lurade. Tyvärr.

      Inget kan hjälpa honom. Inget barn har, mig veterligen, överlevt DIPG. De flesta är döda inom 1 år, några enstaka överlever något år till. Det är en fruktansvärd sjukdom dessutom. Den tar ifrån dessa barn, för det är tyvärr mest barn som drabbas, deras funktioner en efter en. De blir förlamade, blinda, kan till slut inte andas själva.
      Det enda denna mexikanska klinik gör är möjligtvis att förlänga livet på barnen några månader. De delar heller inte med sig av sin forskning eller på annat sätt hjälper forskningen om DIPG framåt.

      https://sciencebasedmedicine.org/clinica-0-19-false-hope-in-monterrey-for-brain-cancer-patients/

      Förstår att man som föräldrar gör ALLT för sitt barn. Men, ingen annan, kändis eller ej, har skyldigheter att skänka pengar till något om man inte vill. Det är förmätet att kräva detta.
      Sedan kan man ju hoppas att folk skänker till välgörande ändamål, t.ex. forskning som gagnar fler.

      Vilka är svinrika? Har swishat mindre summor som blivit till över 100 000 kronor för att många swishat. ”Dåm rika” är ju numera vårdarbwtare som sjuksköterskor enligt de rödgräna

    Jag swishade! Men håller med om att ett par rika människor borde kunna donera större summor så det går snabbare..

      Antagligen har en hel ”rika” människor också swishat. Men varför ska rika människor betala för en kritiserad behandling i Mexiko?
      Finns det någon som har blivit frisk utav behandlingen?

    Nä CamCam, nu har du fel.

    Ät gul snö, det kan va öl ????

      Eller iste.

    Varför är det olagligt? Nyfiken

      Att inte skicka tillbaka pengarna alltså

        Om man felaktigt t.ex. överför pengar till någon kallas det för en misstagsbetalning. När pengar har skickats till fel mottagare är huvudregeln att de ska återbetalas. Personen som har fått pengarna har annars gjort en obehörig vinst på betalarens bekostnad. Undantaget för när mottagaren ändå får behålla pengarna trots att de har förts över genom en misstagsbetalning (alltså att det inte har varit med mening att betala till den specifika personen) krävs det att de antingen (1) har mottagit pengarna i god tro och (2) inrättat sig efter beloppet i fortsatt god tro samt att (3) återkravet inte framställs inom rimlig tid. Rättspraxis är dock inte enhetligt vad gäller inrättande- och tidskravet. Här tycker jag att det verkar ganska klart att mottagaren inte har anledning att tro att han helt plötsligt ska få en massa swishbetalningar, alternativt att han inte ens märker att han har fått betalningar, tycker inte att det är konstigt att han har så mycket pengar på kontot och hinner förbruka pengarna innan kravet på återbetalning framställs. Han skulle alltså få en ordentlig uppförsbacke att bestiga i rätten för att hävda sin rätt till pengarna.

    Jag har för mig att den man swishat till inte alls är lagligt bunden att skicka tillbaka pengarna om man skickat fel? Dvs inte som en vanlig kontoinsättning. Eller är det något jag har fabricerat ihop själv?

        Jag har fabricerat alltså? tack för upplysningen!

        Njae, inte riktigt så svartvitt som du påstår och det framkommer även i din källa.

        Det finns folk som fått felaktiga betalningar till sitt konto från okänd och lagligen fått behålla dem efter rättslig prövning. Så det är inget som är en lagstadgad skyldighet att skicka tillbaka. Så uttrycket att ”Nu måste man ju enligt lag göra de” är inte korrekt.

        Dock så är det stor sannolikhet att personen i fråga kommer bli återbetalningsskyldig och dömd för olovligt förfogande om man inte betalar tillbaka.

      Reglerna är väl att du kan få behålla om du varit i god tro och hunnit förbruka pengarna. Annars inte.

        God tro finns inte längre som begrepp. I alla fall inte i den vanligaste bemärkningen (råkar köpa stöldgods på blocket).

          Condictio indebiti

          God tro finns visst som begrepp, och här pratar vi om en så kallad misstagsbetalning. Om pengar har skickats till fel mottagare är huvudregeln att de ska återbetalas. Personen som har fått pengarna har annars gjort en obehörig vinst på betalarens bekostnad (obehörig vinst kan dock diskuteras om det finns som begrepp eller inte). Undantaget för när mottagaren ändå får behålla pengarna trots att de har förts över felaktigt krävs det att de antingen (1) har mottagit pengarna i god tro eller (2) inrättat sig efter beloppet i fortsatt god tro samt att (3) återkravet inte framställs inom rimlig tid. Rättspraxis är dock inte enhetligt vad gäller inrättande- och tidskravet. Här tycker jag att det verkar ganska klart att mottagaren inte har fog att tro att han helt plötsligt ska få en massa swishbetalningar, alternativt att han inte ens märker att han har fått betalningar, tycker inte att det är konstigt att han har så mycket pengar på kontot och hinner förbruka pengarna innan kravet på återbetalning framställs. Han skulle alltså få en ordentlig uppförsbacke att bestiga i rätten för att hävda sin rätt till pengarna.

          God tro är ett begrepp som inom juridiken används i många olika situationer, så att säga att det inte längre finns stämmer inte. Däremot är det rätt som du säger att att godtrosförvärv inte längre kan göras av stöldgods. Men det finns massa andra juridiska situationer där man kan vara i god tro 🙂

            Det beror vad stöldgodset är.;) Godtrosförvärv av ett stulet löpande skuldebrev gör att den nya innehavaren kan göra det gällande även om det redan är betalat.

    Det största problemet är inte att nr blev fel, men att denna klinik som kostar 150.000 kr per vecka är ökända kvacksalvare som utnyttjar desperata människor. Hade det verkligen fungerat hade behandlingen gått att få gratis här i Europa. Jättesynd om Oscar och hans familj, men att skänka pengar till kvacksalvarna i Mexico kommer tyvärr inte hjälpa någon annan än de cyniska ägarnas bankkonton. 🙁

    /också cancerpatient

      Hur vet du det? Ifrågasätter inte dig, undrar bara om du har fakta på det. Jag har själv sett en del sånna här insamlingar, men aldrig någon solskenshistoria att det gått bra :/

        Det är bara ”trials” de gör på denna klinik i Mexico angånde DIPG därför det inte går att få det gratis här i Sverige. Det är inte en metod som är testad än utan är i testnings-stadiet. Vilket jag tycker folk har rätt till att veta när de skänker till dessa bössor.

        Vet en som var där i våras. Hon och alla barn som var där samtidigt är nu döda. ?

      Att behandlingen hade gått att få(gratis) här behöver inte stämma även om det fungerar. Vård är politik, möjligheter och mkt kostnader. Olika vård finns i olika länder tyvärr. Vet ett flertal sjukdomar som behandlas(och fungerar) i andra länder men inte finns här, och säkert tvärtom.

    Oj oj… Men misstag händer så lätt! Vad fint och hjältemodigt av den ”nyrika” personen att swisha tillbaka pengarna. 🙂

    /V

    http://fondofhome.blogg.se – från kråkbo till husdröm

      Sluta spamma din blogg

    Skull aldrig skänka en krona till något sånt här. Dessa tårdrypande insamlingar som ofta beror på folk som glömt teckna försäkringar för resor, djur mm. Givetvis jättehemskt att barn får cancer men om den var så bra den vården i Mexico hade den funnits i Europa också.

      Usch va drygt med ”tårdrypande insamlingar”. Och vad har det här ens med glömd djurförsäkring att göra? Tycker att har man inget snällt att säga kan man hålla tyst, speciellt när det handlar om döende barn! Din vidriga dryga attityd behövs inte där.

    Jag får inte fram en artikel som inte är låst men nyligen gick svenska läkare ut och sa att man inte ska he pengar för läkarvård i tex Mexiko. Det är i regel bluff och båg, oprövade och till och med farliga behandlingar för miljontals kr. Men anhöriga till allvarligt sjuka gör ju vad som helst i desperation… så man har satt i system att lura desperata och sjuka människor på pengar på detta sätt. Det är så oerhört sorgligt alltihopa.

    Jag förstår att som förälder vill man göra allt för sitt barn men varför han inte får mer hjälp här i Sverige är för att DIPG (gissar att det är det han har) inte har någon bra prognos alls just nu. Metoden i Mexico är ju bara ”trials” och än så länge är den inte mycket bättre än vad som redan finns. Det brukar se bättre ut i början än vad andra behandlingar har gjort men sen tar det stopp. Hon Emma som folk swishade till åkte ju till Mexico efter insamling. Svenska doktorer tyckte att med det lilla livet hon hade kvar skulle dom hellre ha henne hemma och ta vara på den sista tiden inte göra massa nya experiment. Well, tiden i Mexico var en kortare historia. Det såg lite bättre ut i början men Emmas föräldrar bestämde sig till slut att åka hem till Sverige för att låta Emmas sista tid i livet inte vara på sjukhus med olika operationer och medeciner. Hade dom stannat i Sverige hade dom kunnat få mer ”värdig” tid med henne istället för att testa nya metoder och göra hennes sista tid bedrövlig. Usch jag får inte ur mig detta på rätt sätt låter sjukt dryg. Förstår ju att man gör alls som förälder men önskar att mer folk kunde kolla upp tex hur det egentligen går för de barn med DIPG som åker till Mexico. DIPG är jävulen. Vill en gå ned i ett djupt hål kan man kolla in DIPG-taggen på instagram. Jag varnar dig, du kommer ligga vaken i illamående på natten. Det är en så jävla sorlig diagnos att få.

      Jag var sjuksköterskeelev på sen 70-80 talet på en neurokirurgisk avdelning för kvinnor och barn. En liten kille med då obotbartumör vars föräldrar då fick insamlat pengar till en behandling ( tror det var till Mexico, eller kanske annat land) där det utlovades en behandling där det sas kunna få ut tumören utan ingrepp. Visade sig vid undersökning när föräldrarna kom hem med ett innehåll i en glasburk som då skulle vara sonens tumör var grisinälvor.
      Likaså en väninna med småcellig lungcancer pga rökning som då la en stor förmögenhet på olika alternativa behandlingar med ingen effekt.
      Tyvärr finns ju ingen av dem kvar i livet. Deras lidande minskades inte heller. Men hoppet fanns där

        Men fy vad hemskt! .. hoppet är det sista som sviker, vet inte vad jag skulle göra om jag var föräldern, måste vara världens svåraste sits. Känslan av att göra fel, få sitt barn att lida eller kanske bli frisk.. fruktansvärt

          Inte få möjligheten att bli frisk/få ett bra liv menar jag såklart

    Hon Mona uppmanade hjärtskärande alla att också skicka pengar till denna kille… jag tycker att det är hjärtskärande att höra om dessa desperata rop på hjälp men om man tar reda på resultatet av dessa behandlingar så kan man se att de inte finns några vetenskapliga belägg på resultat. Denna klinik är dessutom väldigt sparsam med information. Jag vet av egen erfarenhet att man tar alla chanser när man är desperat men många blir lurade på massor av pengar utan att de hjälper. OM det nu skulle vara så att det finns en metod som kunde bota så hade det givetvis funnits på alla platser att få och inte bara i nåt enstaka land.
    Fast som sagt; hoppet är det sista vi har.

      Mitt inlägg kom lite fel, tror jag.
      Se upp eller ner. Vad vet jag, en nu 64-årig sjuksköterska

    Alltså Camcam, är det verkligen så svårt med var/ vart?? ?

      Ett tips till dig (då det du skrev nu lät lite drygt) är att skriva något i stil med: ”Camilla, märker att du använder var och vart lite fel. Såhär ska det användas…”. På så sätt lär sig Camilla och andra i kommentarsfältet. Din kommentar fyller även betydligt mer syfte. Trevlig kväll!

        Föredömligt bemötande Allas. Kram och trevlig Lucia.

    Den här kliniken i Monterrey har ju fått svidande kritik från hela läkarvärlden för att direkt profitera på DIPG föräldrars desperation med metoder som har noll evidens, som de påstår bota men vägrar dela med resten av världen och som när det börjar grävas i dem så visar det att de kör kombinationer som är ”föråldrade”. Folk säljer hus och hem, skuldsätter sig, barnen fastnar i Mexico pga komplikationer kostnader rasar i höjd ännu mer. Den effekt de påstår sig få är ju för att barnen redan blivit strålade innan behandlingen här påbörjas. Inte ett barn har överlevt . Finns hur mycket som helst skrivet om detta. För jävligt.

    Här är en länk som pratar om just denna klinik i Mexico som de vill åka till. Det finns inga nummer på att behandlingen fungerar eller att den någonsin ens kan göra dig frisk.

    https://sciencebasedmedicine.org/clinica-0-19-false-hope-in-monterrey-for-brain-cancer-patients/

    FÖRLÅT för OT.

    Känner mig så tom. Tre år efter den berömda väggen fick jag idag diagnosen utmattningssyndrom av psykiatriker. Alltid vetat det egentligen och ”strävade” efter den rätta diagnosen. Så det känns rätt. Alla bitar faller på plats. Men så sorgligt.

    Någon som kan relatera? Kommer jag någonsin bli mig själv igen? Vill samtidigt nå ut och berätta. Känns som att bloggare alltid berättar att de gick in i väggen förra året och nu flyter livet på. Eller ”jag gick in i väggen när jag var 12” och så flyter livet på som vanligt. Tre år har det tagit mig att få träffa psykiatriker (privat, som jag googlade upp och skickade ett jäkligt desperat rop på hjälp ASAP), få rätt diagnos och rätt medicin. Och nu känns allt så mörkt igen.

      Åh hjärtat. Vet precis hur du känner nu. Jag var där i höstas. Men: lyssna nu. Det blir bättre. Det tar tid och är jobbigt som fan men det blir bättre. Det känns tröstlöst ibland (ofta) men det kommer ordna sig. Kämpa på. Och så såklart: vila vila vila. ❤️❤️❤️

        Åh, tusen tack för din varma kommentar❤️ Känns i hjärtat. Det jobbiga är att jag tidigare fått diagnoserna depressiv/ångestrelatid episod och man har behandlat de symptomen. Sen har det varit TYP bra, eller snarare lite bättre, det emotionella. Men jag har liksom ändå inte kunnat prestera något och så fort jag slutat med antideppen har det mörka kommit tillbaka oxj de klassiska, glömska, orientering, tappar bort saker oxh kommer sen till möten, om jag ens dyker upp – något jag aldrig gjort innan betongväggen. Den kom år två på apotekarprog. som är ganska tufft. I typ tre år har jag liksom ”försökt” plugga men inte KUNNAT förutom några enstaka kurser. Och det i sig är ju inte vila utan jag har bara känt mig dum. Jag som var BÄST i varenda jävla klass i grundskolan. Så nu tänkte jag ta tag i en tenta i Jan. Klassen jag började med har precis tagit examen. Men försöker vara positiv. Har alltså en månad på mig och ska börja plugga några timmar om dagen fram tills dess.

        Så är det tyvärr inte för alla, du I hade nog en mildare form för det går inte över så fort om man är djupt utmattningsdeprimerad. Är man utmattad på riktigt så blir man aldrig sig själv helt igen tyvärr, det kan bli värre och värre efter tid också men kan ju hända att det blir bättre för Sisi såklart. Bloggare som berättar om detta har inte varit där på riktigt, inte varit djupt deprimerade och utmattade, de skriver om detta för att få klick för de vet att det ger klick och de får uppmärksamhet av det.

          Ja det är nog det som gör mig lite ledsen också, att jag troligen aldrig kommer vara på topp som jag varit fram till väggen som utlöstes utav en abort faktiskt. Den var ganska självklar att utföra pga andra året av fem i plugget. Sen gick allt åt helvete. Psykiatriker idag sa just det att om jag inte återhämtar mig lika mycket som jag jobbar typ, kommer det brista tidigare oxh så fortsätter det med att stress blir alltmer påtagligt. Paradoxen är dock att självorsakade stress ligger på typ 30-40%, resten kan inte kontrolleras och därför måste man nog säga stopp till ALLT som stressar mig utifrån, och nöj mig med mig 30-40% som räcker för mig. En grym psykiatriker faktiskt som nämnde så mycket symptom på utmattningssyndrom som jag kunde relatera till, utan att jag ens nämnt dem. Hoppas på det bästa ändå ??

          Ja jag tänker främst att jag upplever ha rätt medicin nu, ska sluta med benzo efter 3(!) år och testa naturligt sömnhormon. Läkare och psykologer (syftar främst på nyexade unga på Vc) kan tamejfan inte ett skit och psykiatri. Nu gäller det att kämpa själv och prioritera rätt??

          Hej. Jag gjorde inte anspråk på att tala för alla som varit drabbade av utmattning heller. Jag säger bara att det blir bättre. Skriver ingenstans att det alltid blir helt bra heller. Lugn.

      Jag har varit sjukskriven i över ett år nu.. Tröttheten blir sakta bättre. Jag tror inte att man blir sig själv igen, hjärnan är ju skadad. Men det innebär inte att livet kommer bli sämre. Ser en del positiva förändringar. Jag sköter sömnen och lyssnar på kroppen mer, äter bättre, jag gör inte saker jag inte orkar med, fått ett annat tankesätt om livet… Det är extremt tufft att vara utmattad, men jag tror att man kan få ett bra liv igen efter några år, så länge man lyssnar på kroppen och låter sig själv läka 🙂

        Jag pluggar ju och aldrig varit sjukskriven, vilket jag nog behövt. Ett år att ro om sig själv istället för tre år av diverse mediciner och sömnproblem. Så var det plugg, fest, yta, vänner, familj, gymmet, sambon etc. Blir att prioritera rätt nu, känner mig ändå hoppfull ❤️❤️

      Jag ”väggade” för sju år sedan (utmattningsdepression). Då hade jag mått dåligt i ca 3 år. Jag var nog mer känslomässigt utmattad än sönderstressad. Var ”sjukskriven” ungefär ett år, jobbade deltid ett och ett halvt år innan jag blev deprimerad igen. Tog ett halvår att komma tillbaka, men jag behövde inte vara sjukskriven. Nu har jag jobbat heltid i tre år. Det går upp och ner. Blir nedstämd ibland men klarar av att sköta det mesta ändå. Har fortfarande lite dåligt minne men det har blivit bättre. Saknar min förmåga att pressa mig själv att prestera, har inte alls samma ork längre. Men jag har blivit äldre och klokare också, mer ödmjuk och empatisk. Jag kom att tänka på en sak som hände några månader efter ”väggen”, då sörjde jag nämligen livet som jag trodde att det skulle bli. Det var svårt för mig att acceptera att jag mådde dåligt, det kändes som att jag hade misslyckats, och det krävdes mycket tårar för att sörja mitt gamla liv, trots att det var det som fått mig att må dåligt! Nu fem år senare har livet blivit ganska bra ändå, inte bara guld och gröna skogar, men troligen inte sämre än vad de flesta andra har hellre. Så jag kan bara hålla med om att det kommer bli bättre. Men jag har också lärt mig att jag har eget ansvar för mitt mående. Och att jag måste vara snällare mot mig själv.

        Tack så mycket för din berättelse❤️ Själv känner jag mig lite arg på sjukvården, att det skulle ta tre år och på eget bevåg behöva kontakta psykiatriker för att få diagnosen. Den var viktig för mig i form utav att jag HAR inte blivit senil, jag ÄR inte osocial eller har svårt för plugg jag har liksom bara varit sjuk. En sjukdom som uttrar sig på de sätten att man får dåligt närminne, inte orkar träffa NÅGON och inte KAN processa information. Minns knappt senast jag såg en film faktiskt, dör jag KUNDE inte hänga med bara. Trodde jag hade någon störning men då det fått så bra för mig i grundskolan uteslöts det. Oxh så visade det sig vara utmattningssyndrom. Hade förna vilat i tre år oxh inte försöka plugga sedan ge upp dagen innan varje jäkla tenta. Men men, hoppas på det bästa. För oss båda ❤️

    Jag har inte och kommer inte skänka pengar till dessa bedragare i Mexiko. Hur mycket svenska pengar har slussats dit redan? Rätt ner i fickorna på läkare som, enligt dem själva, hittat lösningen på en obotlig sjukdom. Men tyvärr, enligt dem själva, är för upptagna för att dela med sig av den kunskapen till världens ledande läkare inom DIPG.

    Tänk om alla dessa pengar kunde gå till forskning istället.

    Men man kollar väl alltid att namnet stämmer innan man godkänner betalningen?!?

    Något kändes sjukt konstigt med detta inlägg, att hon hade fått ett hjärtekrossande mail som det var ändrat i.

    Först så skriver Magdalena ett inlägg med fel swish nummer sedan tar hon bort det och det går några timmar och hon skriver att hon fick ett hjärtekrossande mail från Oscars pappa, då borde väl swishnumret stått där? Hon skyllde på sin bloggportal Tailsweep och skrev att man skulle kontakta dom om man hade frågor ang detta.

    Tror inte att de ändrade i mailen till henne direkt. Men hon måste veta väl var hennes mail kommer ifrån?

    Känns så sorgligt och tomt nu när Ida Boström gått bort i cancer.
    Måmga tusen har följt henne på Youtube Facebook och instagram för er som inte vet. Hon har även varit med på tv ett par gånger och det kommer snart ett program på SVT om hennes långa kamp.

    Himlen har fått en vacker ängel idag ❤

    Margaux verkar vara på en sponsrad resa till Maldiverna, hon taggar @discoversoneva i sina IG-stories samt taggar dom i bilderna..smygreklam..

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.