En man i södra Sverige har dömts för koppleri.
En man i södra Sverige har dömts för koppleri. - Foto: Fredrik Sandberg/TT & Adam Wrafter/SvD/TT

Arbetslös pappa hyrde ut bostäder för prostitution – tjänade 110 000

En 37-årig man i södra Sverige varvade familjeliv med att hyra ut lägenheter i andra hand avsedda för prostitution. Nu har han dömts till fängelse för koppleri.


Att ha flera bostäder för uthyrning kan vara ett sätt att få in extra pengar på kontot varje månad. I vissa fall kan det dock medföra en del problem. Framför allt om de används för prostitution.

Efter en utredning polisen genomfört visade det sig att en 37-årig man i södra Sverige gjorde just det. Mannen ska nämligen ha tjänat 110 000 kronor under sju månaders tid på att hyra ut lägenheter för bordellverksamhet, skriver Hem & hyra.

Lista: Här är de 10 kommuner där flest vräks – en kommun har toppat listan i tre år

Familjefar hyrde ut lägenheter till prostitution

Mannen själv ska dock ha levt ett till synes vanligt familjeliv med fru och barn i ett hyreshusområde i en mindre skånsk kommun. Detta samtidigt som han ska ha hyrt ut lediga andrahandslägenheter i Malmö.

– Man spanade på en lägenhet där polisen trodde att det såldes sex. Han greps i samband med detta och sedan visade det sig att han hade tre nycklar till och kontrakt liggandes i bilen, säger åklagaren till sajten.

En ägare till en av lägenheterna ska även ha börjat ana oråd då han märkte att gardinerna till bostaden alltid var fördragna. När bostadsägaren senare besökte lägenheten upptäcktes fläckar på inredningen och mängder av smutsig tvätt.

Enligt Hem & hyra har den 37-åriga mannen, som förmedlat lägenheterna, hela tiden nekat till brott. Han har istället förklarat lägenhetsförmedlingen med att han ville få fart på ekonomin efter att ha blivit arbetslös. Nu dömer dock Malmö tingsrätt honom, mot sitt nekande, för koppleri till fängelse i tio månader. 

Här kan du läsa fler nyheter från Nyheter24:

Så kan du få pengarna tillbaka om du betalar för mycket i hyra

Ung man lät husdjur kissa och bajsa inne – förstörde helt ny lägenhet

Mamma misshandlades av sin son – tvingades fly till skyddat boende

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!