Måndag 20 Sep
Stockholm

Fredrik Reinfeldt säljer huset på Lidingö – går med miljonvinst

Fredrik Reinfeldt.
Fredrik Reinfeldt och sambon går med miljonvinst efter att ha sålt fritidshuset på Lidingö. Foto: Emma-Sofia Olsson/SvD/TT och Hasse Holmberg/Scanpix/TT

Nu lämnar Sveriges tidigare statsminister Fredrik Reinfeldt sin fritidsbostad på Lidingö. Huset köpte han tillsammans med sambon Roberta Alenius och efter att papperna var påskriva kände de sig nog mer än nöjda med sin miljonaffär.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Under åren 2006-2014 var den tidigare moderatledaren Fredrik Reinfeldt Sveriges statsminister. Sedan dess har han bland annat skrivit en självbiografi om tiden som statsminister, och fått Konungens medalj för extraordinära insatser för tiden som landets regeringschef.

Sedan dess har han ägnat sig åt ekonomisk rådgivning i internationella sammanhang och det visar sig att den nya yrkesbanan verkligen gynnat honom ekonomiskt.

Nu har även Reinfeldt och hans sambo Roberta Alenius gjort en riktig brakaffär vid försäljningen av sitt fritidshus på Lidingö i Stockholm.

Tidigare statsministern med medaljen som han fick av Carl XVI Gustaf. Foto: Vilhelm Stokstad/TT

Går med miljonvinst

Huset med sjöutsikt byggdes är 2004 och ligger på ön Storholmen, och består av fyra rum och kök. Paret köpte det 57 kvadratmeter stora huset för två år sedan för 5 850 000 kronor, skriver Svensk dam. 

I maj 2021, när intresset för fritidshus stigit rejält som till stor del beror på det ökande intresset under pandemin, skrev den nya ägaren på papperna för huset. Huset såldes för rungande 7,5 miljoner kronor vilket ger paret en vinst på över en miljon.

Den nya ägaren är ingen mindre än Sara Mohammar, Apoteksgruppens tidigare VD, enligt tidningen.

Kommentera
Kopiera länk
Dela