Bucket list

En bucket list är en lista på olika aktiviteter som en person vill eller önskar uppfylla innan hen dör. Sakerna som står på en bucket list varierar otroligt mycket, det kan vara allt ifrån att ha ätit på en speciell restaurang till att bestiga ett berg. Fantasin sätter gränserna här. 

Uttrycket "bucket list" kommer från engelskans "kick the bucket" som betyder att en person dör. Allt som står på bucket listen ska alltså ha genomförts innan personen som skrev den "kicks the bucket". 

Bucket lists har blivit mer populära på senare år då flera personer uppmärksammats i media för att de behövt hjälp att uppfylla sin lista. Många kända personer har också bucket lists, bland annat youtubern Therese Lindgren

Visa resten ↓
28 Apr 2017, 08:42
Det finns platser som inte kommer vara kvar på jorden för alltid och många av dem är värda ett besök. Så fyll bucket listen och skynda dig.
13 Okt 2014, 15:12
Paret skrev en bucketlist till deras ofödda son. Timmar efter födseln tog han sitt sista andetag i sin mammas famn.
7 Okt 2014, 21:14
9-åriga Ben blir snart blind. Därför vill han se så mycket som möjligt av världen, först ut var Alaska.
16 Jul 2014, 16:29
Den 23-åriga extremsportaren fick reda på att han skulle tvingas amputera sitt ena ben – då skrev han en bucketlist åt det.
12 Apr 2012, 18:00
Ian Usher, 48, auktionerade ut allt han ägde på eBay och beslöt att göra de saker i livet han alltid velat göra. Nu äger han en ö och gjort saker de flesta bara drömmer om.

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.

Notifieringar från din stad

Slå på notifieringar för din stad för att få de senaste Blåljus-nyheterna från Nyheter24.