Qred drar igång bankverksamhet och väljer om nygammal ordförande

Fintech-bolaget Qred har valt att dra igång sin bankverksamhet genom att aktivera sin banklicens. Samtidigt väljs Mattias Carlsson till ny styrelseordförande, framgår det av ett pressmeddelande.

Qred har officiellt blivit en bank efter att ha aktiverat sin licens som man förvärvade i maj. Det gör att bolaget nu kan erbjuda sparkonton till privatpersoner.

Utöver det ska man bredda sin verksamhet med fler finansiella tjänster. Bolaget meddelar även att dess styrelseordförande, Mattias Carlsson, blivit omvald för en ny period.

Carlsson var tidigare styrelseordförande för Qred mellan åren 2018-2021 och har tidigare varit vd för TF Bank."Jag är hedrad över förtroendet genom detta omval till Qreds styrelse. Jag ser fram emot att fortsätta bidra till Qreds arbete med att ge företag innovativa finansiella lösningar.

Tillsammans kommer vi att navigera framåt och driva tillväxt och slutligen bli den ledande banken för småföretag i Europa", säger Carlsson.Carlssons ersätter Per Widerström, som avgår på grund av en ny vd-roll.


/
/
/