Checkin.coms vd: vi har inte haft så här positivt momentum på länge

Teknikbolaget Checkin.com presenterade sina siffror igår morse. Omsättningen ökade med 76 procent och resultatet fortsatte att förbättras.

Ebitda-resultatet var cirka 10,9 miljoner kronor (2,3) med en marginal om 36 procent (14)."Skalbarheten gör att vi gradvis förbättrar vår marginal", säger vd Kristoffer Cassel vid dagens webcast. Enligt honom kan detta fortsätta givet att företagets modell med återkommande intäkter innebär en hävstång i lönsamhet när omsättningen växer.

Han tror på en stärkt marginal under kommande kvartal. "Vi ser fram emot att avsluta året starkt", säger Cassel."Vi tycker nog inte att vi har haft så här positivt momentum på länge", fortsätter han.Under 2021 var marginalen -7 procent, förra året 8 procent, hittills i år 26 procent och slutligen 36 procent i det tredje kvartalet."Det visar tydligt skalbarheten i affärsmodellen", säger finansdirektör Martin Bäuml.Checkin.com-chefen upprepar också att man avser att fortsätta att växa under lönsamhet.

När det gäller finansiella mål anser Kristoffer Cassel att företaget kan hamna över det finansiella målet ibland, likt man nu gjorde i det tredje kvartalet, men det viktigaste är att följa företagets prestation över tiden istället för enskilda kvartal.I kvartalet har bolaget fått stark utväxling på en stor resekund. Det gjorde att omsättningen också tog ett rejält skutt mätt som kvartalstakt."Vi har ett kommersiell fokus på de absolut största aktörerna.

Det gör att vi kan få den här effekten igen", säger Cassel och tillägger att man jobbar på många liknande sådana kunder.Checkin.com fortsätter att titta på förvärv, men det viktigaste är att det blir rätt och värdeskapande och därför blir tajming svårt att sia om, uppger Cassel.