Pareto och Kepler upprepar behåll för Getinge - nya finansiella mål ses som antiklimax

Pareto upprepar behåll för medicinteknikbolaget Getinge och riktkurs 215 kronor efter att bolaget slopat sina finansiella mål till följd av ett FDA-besked. Under förra veckan varnade amerikanska läkemedelsmyndigheten för säkerhetsproblem kring två av dess viktigaste produktserier och uppmanar vårdgivare att inte använda dem om alternativ finns tillgängliga.

"Sammantaget ser vi de uppdaterade finansiella målen som ett antiklimax eftersom bolaget inte kommunicerade något konkret. Förhoppningsvis kommer Getinge att kunna räta ut några av frågetecknen när bolaget håller en kapitalmarknadsuppdatering i morgon", skriver Pareto.

Även Kepler upprepar behåll och riktkursen 225 kronor efter nyheten om de justerade målen. "Efter brevet från FDA beslutade Getinge ändå att gå ut med nya finansiella mål på medellång sikt, eller en ambition.

Med tanke på den senaste tidens slag från FDA:s håll och det faktum att det är långt kvar till 2028 är vi inte övertygade om hur användbara dessa mål är i detta skede", skriver Kepler.Aktien faller idag 10,5 procent på Stockholmsbörsen till 194 kronor.


/
/
/
/
/