Elvira Öberg

Elvira Öberg, född den 26 februari 1999, är en svensk skidskytt. 


Elvira Öberg och OS-medaljerna i Peking 2022


Elvira Öberg tog, under OS i Peking 2022, tre medaljer: ett guld i skidskyttestafetten och två silver i sprinten respektive jaktstarten.


Hon har sedan tidigare flera medaljer från junior-VM.


Elvira Öberg är syster till Hanna Öberg

Elvira Öberg är inte den enda skidskytten i familjen. Även storasyster Hanna Öberg är framgångsrik skidskytt.

Visa resten ↓
2 Maj, 15:32
Elva VM-medaljer, varav tre guld, och 38 pallplatser i världscupen – fjolåret var en rekordsäsong för skidskyttelandslaget.
16 Mar, 18:42
En efter en har fyra stora skidskyttestjärnor de senaste dagarna meddelat att de lägger av.Konkurrenten Elvira Öberg kommer att sakna dem.Det kommer nog att bli ett litet tomrum, det är klart att de kommer att saknas, säger hon.
14 Mar, 07:40
JVM-medaljören i skidskytte, Sara Andersson, får göra debut i världscupen när Sverige får en extraplats till finaltävlingarna i Oslo.
12 Mar, 13:36
VM-framgångarna i skidskytte har tagit ut sin rätt. Svenskorna är slitna och det blev ingen succé i hemmatävlingen i Östersund. För tre veckor sedan tog Hanna Öberg guld i masstart, nu slutade hon på sjätte plats.Jag är nöjd, jag får ut det jag har för dagen, säger hon.
11 Mar, 15:14
Sveriges skidskyttedamer slutade bara femma i stafetten i Östersund – och sumpade samtidigt totalsegern i stafettcupen.Det blir pannkaka helt, säger Anna Magnusson till SVT.Något bättre gick det för herrarna i en reservbetonad stafett.
10 Mar, 05:32
Demontränaren Wolfgang Pichler lade grunden. Men det är hans praktikant Johannes Lukas som lyft det svenska skidskyttelandslaget till de senaste årens framgångar – och elva medaljer i VM tidigare i år.Han betyder otroligt mycket för det här laget, säger Martin Ponsiluoma.
9 Mar, 14:22
Hemmaplan gav inte skidskyttesvenskorna någon fördel. Alla var långt ifrån pallen i distansloppet i Östersund.Elvira Öberg, som var tveksam om hon ens skulle starta, blev bästa svenska.Klart jag vill mer än vara 20:e. Men på nåt sätt är jag ändå nöjd, säger hon.
8 Mar, 14:36
Elvira Öberg har gett upp kampen om världscuptiteln i skidskytte.Cuptvåan har inte fått tillbaka formen efter VM-förkylningen och står kanske över första loppet i Östersund.Känns kroppen som förra helgen är det ingen idé att köra distansen, säger hon till TT.
3 Mar, 17:10
Det blev fiasko för svenskorna i skidskyttesprinten i Nove Mesto.Elvira Öberg sköt bort sig direkt och slutade på en 63:e plats och missar därmed jaktstarten.Jag får helt enkelt inte till det, säger Öberg i SVT.
2 Mar, 19:22
Elvira Öbergs VM grusades till stora delar av sjukdom.Nu är hon redo att tävla igen – men vet inte riktigt var hon står när skidskyttevärldscupen går in i ett avgörande skede.Jag känner mig ganska osäker på formen, säger hon inför fredagens sprint i Nove Mesto.
20 Feb, 20:52
Guldlaget är på hemmaplan igen.Under måndagskvällen landade skidskyttelandslaget i Östersund efter ett historiskt framgångsrikt mästerskap.Jag sov några timmar men inte så jättemånga, säger Sebastian Samuelsson till SVT.
20 Feb, 05:46
Det började med några lösa skruvar och slutade med svenskt medaljrekord.Lägg därtill en norsk VM-kung, ett nationalsångshaveri och en överdriven vädervarning.Här är en summering av skidskytte-VM i Oberhof.
19 Feb, 16:02
VM-guld till både Sebastian Samuelsson och Hanna Öberg samt silver för Martin Ponsiluoma.Total blev det elva historiska svenska VM-medaljer i tyska Oberhof.Det är ett helt sjukt VM. Vad vi har gjort är stort, säger landslagstränaren Johannes Lukas.
19 Feb, 14:18
VM-guld till Sebastian Samuelsson och silver för Martin Ponsiluoma.Och totalt tio historiska svenska VM-medaljer i tyska Oberhof.Vilken avslutning, det hade man inte kunnat drömma om, säger skyttetränaren Johan Hagström.
19 Feb, 11:20
Hon fick sin första VM-medalj i stafetten. Men något mer VM-lopp blir det inte för skidskyttestjärnan Elvira Öberg som avstår från den avslutande masstarten."Jag mår inte sämre, men jag är trött efter i går och jag vill inte riskera något", skriver hon på Instagram.
19 Feb, 05:30
Är det på skidskytte-VM:s sista dag som Martin Ponsiluoma, OS-silvermedaljör i masstart i fjol, ska slå till – i just masstarten? Och ska sambon Hanna Öberg fortsätta på framgångsvågen och ta sin fjärde medalj i Oberhof?Här är allt du behöver veta.
18 Feb, 16:54
Hon har fått mästerskapet förstört på grund av en förkylning och visste inte om hon skulle kunna tävla på lördagen.VM-bronset i stafett var guld värt för Elvira Öberg.Det känns som en seger för mig, säger hon.
18 Feb, 16:18
Brons i herrstafetten och brons i damstafetten.Linn Persson, Anna Magnusson och systrarna Öberg ordnade Sveriges åttonde VM-medalj i skidskytte-VM i Oberhof i Elviras comeback efter förkylning.Det känns jättebra, säger Hanna Öberg, som tog sin tredje medalj i VM
18 Feb, 15:24
I och med bronsen i herr- och damstafetterna i VM i skidskytte har Sverige gjort sitt bästa mästerskap i antal medaljer i ett och samma mästerskap – åtta stycken.Det är väldigt häftigt, säger Sebastian Samuelsson.
18 Feb, 08:16
VM-stafetterna i skidskytte avgörs som planerat i dag, trots gårdagens varning om stormbyar i VM-orten Oberhof i Tyskland.De verkar ha varnat lite i överkant, säger SOK:s meteorolog Tomas Mårtensson till TT.

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.

Notifieringar från din stad

Slå på notifieringar för din stad för att få de senaste Blåljus-nyheterna från Nyheter24.