Lördag 26 Nov
Stockholm

Emmabodafestivalen

Emmabodafestivalen är en musikfestival som arrangeras i Emmaboda, Småland. Bakom festivalen står den ideella föreningen Vinterbadarna – som startades 1982, av bröderna Magnus och Håkan Karlsson, för att anordna konserter.


1988 arrangerade de för första året det som kom att bli Emmabodafestivalen. Då varade den bara i en dag och bjöd på en artist. Idag har denna konsertkväll blivit en femdagarsfestival med runt 70 artister, på tre scener.


Till en början inriktade sig festivalen främst på indiepop, men på senare år har fokus flyttats till elektronisk musik istället.


Emmabodafestivalen har alltid gått mot strömmen och gått sin egen väg – när andra campingfestivaler har tvingats lägga ner på grund av vikande publiksiffror så har Emmabodafestivalen stått sig stark och levererat publikrekord på publikrekord.


2016 besökte drygt 11 000 personer festivalen.


2017 blir dock sista året för Emmabodafestivalen och den 30:e omgången i ordningen. Nedläggningen beror till skillnad från övriga festivaler att arrangörerna hellre vill sluta på topp, än att låta festivalen dö ut.

Visa resten ↓

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.