Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Mr Cool ställer in spelning på Emmaboda

- 08/04/2015, 09:52 -
Rapparen Mr Cool har själv ställt in sin spelning på Emmabodafestivalen.
1 av 3

Rapparen Mr Cool har själv ställt in sin spelning på Emmabodafestivalen.

Faksimil Youtube

På sin Twitter meddelar han sitt beslut.
2 av 3

På sin Twitter meddelar han sitt beslut.

Youtube

Mr Cools texter upprör.
3 av 3

Mr Cools texter upprör.

Youtube

Mr Cool ställer in sin spelning på Emmaboda.

Emmabodafestivalens bokning av rapparen Mr Cool, eller Anton Magnusson som han egentligen heter, har väckt känslor. Mr Cools texter där sexism och kvinnohat är ett återkommande tema har fått många att reagera.

Kallar tjejer för luder

I en låt rappar Mr Cool följande rader: ”Jag skulle klippa av dina blygdläppar och äta upp dem. Hitta alla dina fel och stå framför dig och räkna upp dem. Göra dig gravid, göra en abort, tvinga dig att äta fostret och säga att det var gott”. I en annan låt går texten såhär:

"Va fan har hänt med svåra tjejer, tiden då fula killar var tvungna att droga tjejer, brukar jag fråga tjejer. Men dom bara fnyser och kallar mig manschovenist, samma tjejer som sög av en kille på dansgolvet sist. Och det är inte direkt ett krav men hur ska jag kunna ha respekten kvar när man måste ha sex med barn. För o hitta en tjej som inte redan blivit ett luder, livet det suger och spriten är slut så skit i din brud och behandla dom illa".

En Facebook-grupp startades för att bojkotta Emmabodafestivalen, och i Nyheter24:s läsaromröstning tycker 1910 personer hittills att det är fel att boka Mr Cool, medan 1074 röstade att det var en bra idé.

Ställer in

Under onsdagen meddelade artisten själv via sin Twitter att han kommer att ställa in sin spelning, men han gav ingen närmare förklaring till varför.

"Alla gillar olika humor"

Festivalgeneralen Håkan Karlsson hade under gårdagen inga planer på att avboka den omdiskuterade rapparen, utan försvarade istället beslutet.

Även Mr Cool själv verkade inte ha en tanke på att ställa in sin spelning, och till Barometern sa han att det är "befängt att behöva försvara humor".

– Alla gillar olika humor, sa Magnusson till Barometern igår.