Ace Wilder

Alice Gernandt föddes 23 juli 1982 i Stockholm. Hon är en svensk popsångerska och låtskrivare, vars artistnamn är Ace Wilder.


Alice föddes i Stockholm, men har tillbringat en stor del av uppväxten tvärs över Atlanten i Miami, Florida. Där gick var hon en framgångsrik tävlare i jazzdans ända uppe på nationell nivå. Som 17-åring flyttade hon tillbaka till Sverige och Stockholm efter att ha drabbats av en skada som satte tillfälligt stopp för danskarriären.


Kärleken till sång, dans och musik höll i sig och väl hemma i Stockholm igen satsade hon nu mer på streetdance och startade även gruppen Paper Moon Dragon med två kompisar. Gruppen hade en hit 2006 med låten "Betty".


Innan hon slog igenom stort i Sverige så hann hon skriva ett gäng låtar för andra artister, varav flera faktiskt klättrade högt på låtlistor i bland annat Tyskland.


2012 var det dags att satsa på en solokarriär och Alice hade då turen att landa ett kontrakt för EMI Records och Warner Music, där hon gav ut låten "Do It" som spelades i ett helt gäng amerikanska reklamfilmer och TV-serier.


I januari 2014 fick Ace Wilder ta emot pris för "Bästa EP" efter släppet av debut-EP:n "A Wilder". Men det stora genombrottet kom när Alice under artistnamnet Ace Wilder deltog i Melodifestivalen 2014, då med låten "Busy Doin' Nothin' " som blev en supersuccé bland kidsen det året. Hon kammade hem en andraplats i finalen och fick se sig besegrad av Sanna Nielsen med bara två snöpliga poäng. Samma år uppträdde Ace Wilder i Sommarkrysset på TV4.


I Melodifestivalen 2016 var det dags igen, då tävlade Ace Wilder med låten "Don't Worry" som sen hamnade på tredjeplatsen i finalen. Upp på hästen igen 2017, då tävlade hon med låten "Wild Child" och kom på plats sju av totalt 12 bidrag.

3 Feb 2017, 15:25
Det blev för mycket för Ace Wilder under den senaste showen, något som kommer påverka framträdandet i första deltävlingen.
3 Feb 2017, 14:28
I premiäravsnittet av Schlagerspaning så snackas det om Charlotte Perrellis akutingrepp, Ace Wilders panikattack och givetvis tippar vi finalisterna.
12 Mar 2016, 20:48
Oroa dig inte. Ace Wilder har det.
6 Feb 2016, 21:15
Redaktionens självutnämnde Mello-expert Simon tippar kvällens finalister. Vad han tror kanske förvånar dig. Läs mer här!
16 Nov 2015, 22:26
Nu de första artisterna klara för Melodifestivalen. En av dem är en comeback – av ett känt ansikte.
10 Mar 2014, 11:56
Axel Palm är tillbaka med en ny vlogg – om Melodifestivalen. Men glöm inte att allt är politik!
1