Alabama

8 Apr, 15:44
Fjorton delstater i USA har infört nära totala abortförbud. Här är delstaterna där förbudet är hårdast – och där aborträtten är stark.
21 Mar, 16:24
Mångfald, jämlikhet och inkludering får enligt lagen inte längre ingå i undervisningen vid Alabamas skolor och universitet. Lagstiftningen är en i raden av republikanska åtgärder mot vad man kallar en samhällelig vänstervridning.
15 Mar, 18:30
Den aggressiva tjurhajen har ökat kraftigt i ett kustområde i USA. Forskare kopplar det till stigande vattentemperaturer – och förutspår fler interaktioner mellan haj och människa när planeten värms upp.
6 Mar, 01:29
USA:s tidigare president Donald Trump fortsätter att utklassa sin enda motståndare i kampen om att bli Republikanernas presidentkandidat. En fantastisk natt, kommenterar Trump valresultatet under supertisdagen.
4 Mar, 08:24
USA:s vicepresident Kamala Harris kräver att den föreslagna vapenvilan i kriget mellan Israel och Hamas ska accepteras av parterna.
23 Feb, 21:54
Den amerikanske presidentaspiranten Donald Trump går emot Alabamas högsta domstol och den konservativa högern i delstaten, när han i ett utspel säger sig vara stark förespråkare för provrörsbefruktning.
23 Feb, 07:34
Kan vårdpersonal åtalas för vållande till annans död om ett fruset embryo förstörs? Ja, menar Alabamas högsta domstol som slagit fast att frysta embryon i juridisk mening är barn. Beslutet får sjukhus att sätta IVF-behandlingar på paus.
12 Feb, 13:52
Från skadan efter den famösa golfbilsolyckan till sjätteplats på VM – på drygt ett halvår. Simmaren Victor Johansson tackar flytten hem för framgången. Jag har en tro på det vi gör och i USA var jag lite vilsen, säger han.
28 Jan, 18:14
Colman Domingo ska spela huvudrollen som den legendariske sångaren Nat King Cole i en ny musikalfilm. Domingo har även varit med och skrivit manuset och kommer att göra sin regidebut i projektet, skriver Variety.
26 Jan, 10:16
Inhumant och vidrigt, säger den svenske intensivvårdsläkaren Kai Knudsen om att avrätta en morddömd man med kvävgas. Det leder till en inre kvävning, som föregås av ett kraftigt stresspåslag.
26 Jan, 03:08
Högsta domstolen gav klartecken och kort därefter avrättades en dödsdömd 58-årig man med kvävgas i ett fängelse i Alabama. Det var landets första avrättning med kvävgas och den tog 22 minuter.
23 Dec 2023, 07:54
En kvinna i amerikanska Alabama som föddes med två livmödrar har nedkommit med tvillingar på olika dagar.
7 Dec 2023, 06:26
Det var fjärde debatten för de fyra av fem som är kvar och vill bli Republikanernas presidentkandidat i valet nästa år. Inte mycket talar för att någon av dem kan vinna loppet mot den som skippat debatterna – expresidenten Donald Trump.
5 Dec 2023, 14:00
Donald Trump står över ännu en gång. Men Floridaguvernören Ron DeSantis och den tidigare FN-ambassadören Nikki Haley får sällskap av entreprenör Vivek Ramaswamy och New Jerseys exguvernör Chris Christie när det drar ihop sig till Republikanernas fjärde tv-debatt.
23 Okt 2023, 20:50
Tre veckor efter att Kevin McCarthy avsattes i en historisk omröstning är USA:s representanthus alltjämt utan talman. Alla försök att ena den bångstyriga republikanska partigruppen har varit fruktlösa. Genant för Republikanerna. . . och landet, säger McCarthy till tv-kanalen NBC.
8 Sep 2023, 03:00
En tonåring i delstaten Alabama i USA döms till livstid för fem mord. När han var 14 år sköt han tre syskon, sin far och styvmamma.
31 Aug 2023, 01:06
Höjda vattennivåer, översvämmade hem och hundratusentals människor som saknar ström. Orkanen Idalias framfart har fått förödande följder för Florida. Nu drar ovädret, som nedgraderats till en tropisk storm, vidare över delstaterna Georgia och South Carolina.
30 Aug 2023, 19:12
Orkanen Idalia drar fram över delstaten Florida med förödande följder. Vattennivån i hårt drabbade Tallahassee steg med över två meter på bara en timme. Myndigheter befarar stigande dödstal.
30 Aug 2023, 08:34
Det är ingenting att diskutera, säger en kommunalpolitiker i Cedar Key i Florida: alla måste fly undan "Idalia". Orkanens öga har nu nått delstatens Big Bend-område. "Katastrofala stormvågor och förödande vindar pågår", skriver orkancentret NHC.
8 Aug 2023, 05:38
Mer än en miljon hushåll och företag i elva delstater är strömlösa efter att kraftiga stormar med hagel och åskskurar dragit in över den amerikanska östkusten under måndagen.
1 2 3 4